.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

 



Ας είναι καλά η Λαγκάρντ και το PEPP...

Είναι στη φύση των πολιτικών να πανηγυρίζουν. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με διεθνείς, ας πούμε, επιτυχίες όπως η έκδοση του 10ετούς ομολόγου την Τετάρτη, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να δηλώνει ότι η έκδοση επιβεβαιώνει ότι «η χώρα κερδίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και επιστρέφει, σταδιακά, στην πλήρη κανονικότητα».

Το πρόβλημα με τον παραπάνω πανηγυρισμό είναι διπλό. Διότι το ευρύ κοινό ελάχιστα το απασχολεί αν βγήκε ομόλογο, ποιο ήταν το επιτόκιο και το spread μεταξύ ελληνικού - γερμανικού 10ετούς, η ποιότητα των επενδυτών και τα άλλα ωραία που αναφέρει ο κύριος υπουργός. Οπότε προς τι οι μεγαλοστομίες;

 Σε ό,τι αφορά το πιο ειδικό κοινό που παρακολουθεί τα των ομολόγων και αγορών, διαβάζοντας τη δήλωση Σταϊκούρα, δύσκολα θα συγκρατήσει ένα ειρωνικό χαμόγελο, διότι η πολύ καλή πορεία του ομολόγου οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο: την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία εξαιτίας της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων αγοράζει ελληνικά ομόλογα. Αν, χτυπάμε ξύλο, η ΕΚΤ έβαζε ένα απότομο τέλος στις αγορές ομολόγων, αυτά που θα βλέπαμε στη στιγμή δεν θα ήταν καθόλου όμορφα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates