.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

250.000 ΣΠΙΤΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο "ΗΡΑΚΛΗΣ" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΚΟΥΙΖ : ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ;;;



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό σε όσους δεν γνωρίζουν καλή λογιστική και αγνοείται από εκείνους που γνωρίζουν, αφού σχεδόν δεν διδάσκεται στα Οικονομικά Πανεπιστήμια.

Εγώ όμως θα το γράφω, θα το ξαναγράφω, θα το επαναλαμβάνω και θα το ζωγραφίζω με 1000δες διαφορετικούς τρόπους, μέχρι να το καταλάβει και ο τελευταίος απόφοιτος του δημοτικού σχολείου.

Ακόμη και αν η αγορά των 5 μόλις ευρώ που χρειάζονταν καθημερινά οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου, με την μόχλευσή τους, να χορηγούν δάνεια 95 ευρώ, χρεώνονταν με μέσο ετήσιο επιτόκιο 3% και, τα στεγαστικά δάνεια των 95 ευρώ που χορηγούσαν με τα 5 ευρώ που μόχλευαν, χρεώνονταν στους δανειολήπτες με μέσο ετήσιο επιτόκιο 5%, όλο το έργο είναι 3 πράξεις απλής αριθμητικής του δημοτικού σχολείου:
1η: 5€ Χ 3% = 0,15€
2η: 95€ Χ 5% = 4,75€
3η : 4,75 / 0,15 = 3.160% !!!!

Κατάλαβες τώρα γιατί κερδίζουν, ακόμη και ξεπουλώντας τα δάνειά σου στα funds ;;;
Επειδή, με 3.160% ετήσια, πραγματική απόδοση χρήματος, με όσα έχεις πληρώσει μέχρι σήμερα, ακόμη και να σου τα χάριζαν, θα ήταν κερδισμένοι !!!


ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2,80€ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 22€ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :

Θα πληρώνουμε και την «καλημέρα»

Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση και ό,τι και να υπόσχεται ο Άδωνης, οι τράπεζες -γιατί, για να είμαστε δίκαιοι, πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο- πάνε να βγάλουν «από τη μύγα, ξύγκι».

Για να λέμε και την πάσα αλήθεια, βεβαίως, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά στο σύνολο της ευρωζώνης. Για να περάσεις το κατώφλι της εισόδου ενός τραπεζικού καταστήματος, πρέπει να γνωρίζεις ότι θα χρεωθείς και την «καλημέρα» που θα ανταλλάξεις με κάποιον υπάλληλο. Και δεν λέω, να υπάρχουν χρεώσεις, σε περίπτωση που αυτό που ζητάς απαιτεί την απασχόληση ενός ανθρώπου. Αλλά, είναι δυνατόν να απευθύνεσαι σε τράπεζα για να πληρώσεις το ελληνικό Δημόσιο και αυτό να χρεώνεται; 


Γνωστός μου στην Κέρκυρα, πήγε προχτές να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το μηχανάκι του. Αυτά ήταν 22 ευρώ. Όμως, η τράπεζα -εδώ δεν έχει σημασία ποια- απαίτησε επιπλέον προμήθεια 2,8 ευρώ για την εξυπηρέτηση!

ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ: ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ !!!



Ένα "πακέτο” ασφαλιστικών εισφορών θα πληρώνουν όσοι κόβουν "μπλοκάκι” σε πάνω από δύο εργοδότες.

Αυτό θα προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει στη δημοσιότητα ουπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως οι "μπλοκάκηδες” οι οποίοι απασχολούνται σε περισσότερους από δύο επιχειρήσεις (δηλ. 3, 4, 5 κ.λπ.) θα συνεχίσουν, με βάση και το νέο "καθεστώς” που θα ισχύσει από φέτος (αφού ψηφισθεί το αναμενόμενο νομοσχέδιο), να θεωρούνται από τα Ταμεία ως ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως ισχύει και με βάση το υφιστάμενο σύστημα του νόμου Κατρούγκαλου.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το τι προβλέπει ο ν. Κατρούγκαλου, δηλαδή την υποχρέωση καταβολής εισφορών για κάθε εισόδημα με "μπλοκάκι” για καθέναν από τους εργοδότες, το αναμενόμενο νομοσχέδιο θα προβλέπει την υποχρέωση καταβολής εισφορών μόνο για μία από τις 3 και πάνω δραστηριότητες.

ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ(ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ) ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα το Δημόσιο λειτουργεί ως πλασιέ-"πριμοδότης" της κονόμας των τραπεζών !!!


Handelsblatt: Η Ελλάδα επιβάλλει τα αυστηρότερα πρόστιμα στην Ευρώπη για να τονώσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Θα συμβάλουν τα επαπειλούμενα πρόστιμα στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και, κατά συνέπεια, στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα; διερωτάται η Handelsblatt.

«Η ελληνική κυβέρνηση καθιστά μη ελκυστικές τις πληρωμές με μετρητά» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που αναφέρεται στην νέα νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. «Για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θέλει να αναγκάσει τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν ρευστό. Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες έχουν αποτύχει». Σχολιάζοντας τα πρόστιμα που προβλέπονται για όσους πολίτες δεν πραγματοποιούν τουλάχιστον το 30% των δαπανών τους σε ηλεκτρονική μορφή, η εφημερίδα επισημαίνει πως «[…] πρόκειται μάλλον για το αυστηρότερο μέτρο περιορισμού της χρήσης μετρητών σε χώρα της Ευρωζώνης. Με τον τρόπο αυτό ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θέλουν να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή. Το εύρος της παραοικονομίας στην Ελλάδα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 20% του επίσημου ΑΕΠ».

Τα φορολογικά βάρη υπονομεύουν τη φορολογική συνείδηση

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «[…] η φοροδιαφυγή θεωρείται ένα από τα αίτια της ελληνικής κρίσης χρέους του 2009. Ειδικοί εκτιμούν ότι το ελληνικό δημόσιο χάνει κάθε χρόνο περί τα 16 δισ. ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 1/3 των φορολογικών εσόδων των τελευταίων χρόνων. Η φοροδιαφυγή έχει εν μέρει διαρθρωτικά αίτια, όπως το υψηλό ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων που στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ένας ακόμη λόγος είναι τα μικρά μεγέθη των επιχειρήσεων. Το 60% περίπου των μισθωτών εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 υπαλλήλους. Σε τέτοιες μίνι επιχειρήσεις η παράνομη εργασία είναι πιο σύνηθες φαινόμενο απ΄ ότι στις μεγάλες. Και οι αυξανόμενες εισφορές και οι φόροι υπονομεύουν όμως τη φορολογική συνείδηση. Κατά τη διάρκεια της θητείας του μεταξύ 2015-2019 ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύξησε ή εισήγαγε εκ νέου 29 συνολικά φόρους […]. Οι πρόσθετοι φόροι δεν άγγιξαν όμως καν τα προσδοκώμενα έσοδα. Το ότι οι υψηλότεροι φόροι μπορεί εν τέλει να είναι αντιπαραγωγικοί κατέδειξε στην Ελλάδα και το παράδειγμα του ΦΠΑ».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΑΧΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 12 ΔΙΣ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην τιτλοποίηση μαμούθ του χαρτοφυλακίου Galaxy, που υλοποιεί η Alpha Bank και το οποίο περιλαμβάνει κόκκινα δάνεια έως και 12 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της Alpha Bank, μέσω του συμβούλου της Deutsche Bank και των PwC, Alantra και AXIA, άνοιξε τη διαδικασία, διαθέτοντας στους εν δυνάμει επενδυτές τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας, με στόχο οι μη δεσμευτικές προσφορές να υποβληθούν στα τέλη Μαρτίου. Το μέγεθος της τιτλοποίησης –η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη– προεξοφλεί τη συμμετοχή στη διαδικασία σημαντικών ονομάτων από την επενδυτική κοινότητα.

Μεταξύ αυτών, τα επενδυτικά κεφάλαια Apollo, Bain, Cerberus, Lonestar, Pimco, ενώ δεν αποκλείεται ενδιαφέρον να εκδηλώσει και η Centerbridge, παρά το γεγονός ότι έχει συμφωνήσει στη μεταβίβαση στην Alpha Bank του ποσοστού που ελέγχει σήμερα στην εταιρεία διαχείρισης Cepal, η οποία θα μεταβιβαστεί στον επενδυτή που θα αναλάβει την τιτλοποίηση. Ζητούμενο αποτελεί η συμμετοχή της Fortress, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Eurobank για την εξαγορά του 80% της εταιρείας διαχείρισης FPS.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΝΑ...ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΟΛΟΣΣΟΙ !!!

ΣΤΟ ΤΟΠ-10 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ-ΧΡΗΜΑΤΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΕΙΝΑΙ...6 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τυχαίο ;;; Δεν νομίζουμε...



Εταιρίες με μετοχική αξία μεγαλύτερη ολόκληρων οικονομιών – βιομηχανικών οικονομιών όχι πριγκηπάτων.

Εταρείες με ετήσια κέρδη που σε δυο τρία χρόνια θα μπορούσαν να αποπληρώσουν το επί δεκαετίες συσσωρευμένο χρέος της Ελλάδας.

Εταιρίες των οποίων τα μεγέθη προκαλούν ίλιγγο εκφρασμένα σε ετήσια βάση – καθώς μετρώνται σε δεκάδες ή εκατοντάδες δισεκατομμύρια.

Ωστόσο η αναγωγή αυτών των ποσών σε δευτερόλεπτα, κάνει τα ποσά πιο κατανοητά.

Κάθε χρόνος έχει 31.556.952 δευτερόλεπτα. Μια απλή διαίρεση δίνει την κερδοφορία των πλέον κερδοφόρων εταιριών του πλανήτη ανά δευτερόλεπτο.

Οι εταιρείες «χρηματομηχανές»

Νο1 Saudi Aramco
Η Σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρία κάθε μέρα κερδίζει 304.039.726 δολάρια
Το ταμείο της κάθε δευτερόλεπτο αυξάνεται κατά 3.519 δολάρια

Νο2 Apple
Ένα μήλο την ημέρα… φέρνει 163.098.630 δολάρια στο ταμείο.
Το δευτερόλεπτο; 1.888 δολάρια

Νο3 Industrial & Commercial Bank of China
Η μεγαλύτερη Κινεζική τράπεζα στην τρίτη θέση, κερδίζει την ημέρα 123.293.973. Κάθε δευτερόλεπτο μπαίνουν 1.427 δολάρια στο ταμείο

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Αντί αυτού προτίμησαν τα διεθνή κοράκια....αφού οι μπίζνες και τα συμφέροντα είναι μεγάλα !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το bankingnews.gr :

Στην Ελλάδα εντός και εκτός ελληνικών τραπεζών υπάρχουν περίπου 100 δισεκ. προβληματικά δάνεια και ανοίγματα. 

Τα 100 δισεκ. κατά βάση βρίσκονται στις ελληνικές τράπεζες, σε funds που έχουν αγοράσει τιτλοποιήσεις και σε εταιρίες διαχείρισης που έχουν αναλάβει χαρτοφυλάκια προβληματικών δανείων. 

Το βασικό ζήτημα είναι τι κέρδος μπορεί να προκύψει από αυτά τα 100 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα. 

Το κέρδος θεωρητικά χωρίζεται σε δύο κατηγορίες
-Το κέρδος των εταιριών διαχείρισης που είναι πολύ περιορισμένο 3% με 4% επί των ποσών που διαχειρίζονται
-Το κέρδος όσων αγοράζουν προβληματικά δάνεια που συνήθως φθάνει την πλήρη απόσβεση του επενδεδυμένου κεφαλαίου συν ένα κέρδος 50% με 70% πάνω στο κεφάλαιο που έχει επενδυθεί. 

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣτΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ
Όπως δήλωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, οι πολλές καταγγελίες που καταφθάνουν στο γραφείο προωθούνται στην αρμόδια υπηρεσία(ΓΓ εμπορίου & προστασίας καταναλωτή) για επιβολή προστίμων καθώς ο χειρισμός των υποθέσεων αυτών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του συνηγόρου.


Ενώ ζήτησε να τροποποιηθεί άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο. Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο συνήγορος του καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης , στον 102FM της ΕΡΤ3 εδώ:

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΚΕΡΔΟΣ 122.000.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ΜΗΝΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΟΥ ESM !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Η κατάργηση του επιτοκιακού περιθωρίου θα εγκρίνεται ανά εξάμηνο και υπό προϋποθέσεις...έως το τέλος του 2021.




Το ποσό των 122,15 εκατ. ευρώ κερδίζει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων του Ιουνίου 2018 (Εurogroup) για την ελάφρυνση του χρέους, μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Στα 766,57 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά το ποσό της δεύτερης επιστροφής προς τη χώρα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε χθες την κατάργηση του επιτοκιακού περιθωρίου του δευτέρου δανείου διάσωσης της Ελλάδας για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου και 31 Δεκεμβρίου 2019, εξέλιξη που αποφέρει στην Ελλάδα 122,15 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιτοκιακό περιθώριο (step-up margin) του 2% συνδέεται με τη δόση των 11,3 δισ. ευρώ του δεύτερου προγράμματος που δόθηκε από το ταμείο διάσωσης της Eυρωζώνης το 2012 και αφορούσε την επαναγορά χρέους. Στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 2018 η κατάργηση του επιτοκιακού περιθωρίου, η οποία θα εγκρίνεται ανά εξάμηνο και υπό προϋποθέσεις (τήρηση των όρων της μεταμνημονιακής εποπτείας από την Ελλάδα). Όπως τονίζεται το μέτρο θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2021.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΧΕ ΧΡΕΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 54.900€ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ 8ΕΤΙΑ !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ «ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ» Ή «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ»
Ο Άρειος Πάγος με την 368/2019 απόφασή του δικαίωσε τους δανειολήπτες κρίνοντας τις παράνομες !!!



Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες πολιτών για τις υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων. Είτε στους λογαριασμούς δανείων που έλαβαν στο παρελθόν. Είτε κατά τη μεταφορά κεφαλαίων (εμβασμάτων) που πραγματοποιούνται τόσο στο γκισέ των τραπεζών όσο και ηλεκτρονικά (μέσω internet banking).

Με πρόσφατη απόφασή του (την 368/2019) ο Άρειος Πάγος ξεκαθαρίζει ότι οι προμήθειες στους δανειακούς λογαριασμούς είναι απολύτως παράνομες. Έτσι οι καταναλωτές μπορούν να αξιώσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Για να θεμελιώσει την κρίση του το Ανώτατο Δικαστήριο επικαλείται το άρθρο 1 της 1969/8-8-1991 Πράξης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σύμφωνα με την οποία, «απαγορεύεται η είσπραξη προμήθειας στα δάνεια, των οποίων το επιτόκιο ορίζεται ελεύθερα από τα πιστωτικά ιδρύματα». Παράλληλα, επικαλείται το κεφάλαιο ΣΤ εδ. α της 2501/31-10-2001 της Πράξης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, που απαγορεύει «την είσπραξη οιασδήποτε προμήθειας στις πάσης φύσεως χορηγήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων».

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η είσπραξη προμήθειας για την οργάνωση και τη διαχείριση κοινοπρακτικών δανείων. Αλλά και για την αδράνεια επί μη αναληφθέντων ποσών πιστώσεων, ανεξάρτητα από τη μορφή χορήγησής τους.

Οι αμοιβές

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΑΠΟ "ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ" Η ΧΩΡΑ: 2 ΣΤΑ 3 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ !!!


Τι δείχνει η έρευνα του ΙΟΒΕ

Παρά το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται μετά την κυβερνητική αλλαγή από τα περισσότερα media σχετικά με την πορεία της οικονομίας, η πραγματικότητα για την μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη, καθώς περίπου δύο στα τρία δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα».

Η δυσχερής οικονομική θέση των περισσότερων νοικοκυριών, που δεν συμβαδίζει με το διαμορφωμένο επικοινωνιακό τοπίο, αποτυπώνεται στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας Δεκεμβρίου 2019 του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Σε αυτή το 60% των νοικοκυριών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» και είναι ακριβώς το ίδιο ποσοστό με εκείνο του Δεκεμβρίου του 2018. Αξίζει να σημειωθεί, ότι γύρω στο 60% κινήθηκε το συγκεκριμένο ποσοστό σε όλους τους μήνες του προηγούμενου έτους.

Το συνεχιζόμενο κλίμα απαισιοδοξίας στα ελληνικά νοικοκυριά εκφράζεται και από τις προβλέψεις τους, τόσο για τη δική τους οικονομική κατάσταση, όσο και για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Έτσι στην έρευνα του ΙΟΒΕ οι προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τους προσεχείς 12 μήνες επιδεινώθηκαν τον Δεκέμβριο, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις +1,5 (από +3,5) μονάδες. Το 18% των νοικοκυριών αναμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, ενώ το 22% προβλέπει μικρή βελτίωση.

ΜΑΖΙΚΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΞΕΘΑΨΕ" ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟ...20ΕΤΙΑΣ !!!




Ειδοποιητήρια για κλήσεις που έκοψε η δημοτική αστυνομία πριν από περίπου 20 χρόνια και αφορούσαν παράνομο παρκάρισμα αλλά και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έλαβαν στα χέρια τους το τελευταίο διάστημα δημότες της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για κλήσεις παρελθόντων ετών, του 2001, του 2002 και μεταγενέστερα, που δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά και τις οποίες απέστειλαν ταχυδρομικώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του κεντρικού δήμου.

«Δικαίως οι πολίτες διαμαρτύρονται για τις κλήσεις παρελθόντων ετών, όμως είναι αυστηρές οι συστάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο προς τους δήμους. Οι κλήσεις δεν παραγράφονται εάν δεν παρέλθει εικοσαετία», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας.

«Είναι ένα τεράστιο αγκάθι. Όταν ο πολίτης λαμβάνει κλήση του 2001 ή του 2002 είναι δείγμα κακής διοίκησης. Δεν είναι, όμως, στο χέρι μας να πούμε 'ξεχάστε τες' ή 'πετάξτε τες'. Δεν μπορούμε ως δήμος να διαγράψουμε κλήσεις καθώς το νομοθετικό πλαίσιο είναι αυστηρό» πρόσθεσε ο κ. Κούπκας.

ΙΔΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ": ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ !!!

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Και μετά έχουν κάποιοι πολιτικοί το θράσος και μιλούν για ανάπτυξη και έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, όταν η ελληνική κοινωνία έχει ισοπεδωθεί και φτωχοποιηθεί βάναυσα από τις πολιτικές που εφάρμοσαν για να σώσουν...τις ξένες και εγχώριες τράπεζες !!!





Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας αλλά και στο Πανελλήνιο η είδηση πως μια 63χρονη γυναίκα πέθανε από το κρύο.

Η γυναίκα έμενε μόνη της σε ένα μικρό σπίτι χωρίς θέρμανση στην οδό Αγίας Σοφίας, στην Εβραϊκή συνοικία, στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Γείτονες της που δεν την είχαν δει τις τελευταίες ημέρες, ανησύχησαν και την αναζήτησαν.

Ειδοποίησαν την Αστυνομία και οι αστυνομικοί την βρήκαν νεκρή μέσα στο σπίτι της.

ΓΓ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ !!!



Το καταπληκτικό όμως είναι ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ΤΟΝΙΖΕΙ ότι η ενημέρωση του καταναλωτή είναι ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ...Προφανώς φοβούμενη, μετά την επιβολή προμηθειών παντού από τις τράπεζες, ακόμα και την επιβολή χρέωσης για την υποχρέωση που έχουν να μας...ενημερώσουν !!!

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων απέστειλε στα πιστωτικά ιδρύματα, στα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος καθώς και στα ιδρύματα πληρωμών, επιστολή για τις υποχρεώσεις ενημέρωσης των καταναλωτών που απορρέουν από το άρθρο 102 του Νόμου 4537/2018, με τον οποίο ενσωματώνεται στην εθνική έννομη τάξη η Οδηγία 2015/2366 για τις υπηρεσίες πληρωμών.

Ειδικότερα, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών οφείλουν εφεξής:

• Να αναρτήσουν στους διαδικτυακούς τους τόπους και να διαθέτουν σε έντυπη μορφή στα υποκαταστήματά τους, στους αντιπροσώπους τους καθώς και στους τρίτους προς τους οποίους έχουν αναθέσει δραστηριότητες, ενημερωτικό σχετικό φυλλάδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

• Για την ανωτέρω διάθεση πληροφοριών οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν επιβάλλουν χρέωση στους πελάτες τους.

FORBES: ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ !!! ΠΩΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΚΟΣΝ ΓΛΙΤΩΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ !!!





Το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου, ο πλούσιος πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Κάρλος Γκοσν πραγματοποίησε μια τολμηρή απόδραση. Εν βρισκόταν σε κατ 'οίκον κράτηση στην Ιαπωνία, φέρεται να κρύφτηκε σε μια θήκη, που χρησιμοποιείται κανονικά για ηχητικό εξοπλισμό, και να διέφυγε μέσω ιδιωτικού αεροπλάνου με προορισμό τη Βηρυτό στο Λίβανο.

 Ο Γκοσν δεν είναι δισεκατομμυριούχος - η αξία του υπολογίζεται περίπου σε 100 εκατ. δολάρια - αλλά η βούλησή του για ελευθερία θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο μερικοί δισεκατομμυριούχοι και πρώην δισεκατομμυριούχοι έγιναν εγκληματίες, μετατράπηκαν σε φυγάδες και κυρίως κατάφεραν να τη γλυτώσουν.

Marc Rich

Υπόβαθρο: Γεννήθηκε στην Αντβέρπη και μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη. Ο Rich αποχώρησε από το NYU για μια δουλειά στο τμήμα της εμπορικής εταιρείας Philipp Brothers, που ασχολούνταν με τη διαχείριση της αλληλογραφίας το 1954. Έφυγε 19 χρόνια αργότερα απογοητευμένος λόγω ενός απλήρωτου μπόνους ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων για να ξεκινήσει τη δική του εμπορική εταιρεία, την οποία, φυσικά, ονόμασε Marc Rich & Co. Πρωτοεμφανίστηκε στη λίστα του Forbes 400 το 1982, με την καθαρή περιουσία του να υπολογίζεται τότε σε περίπου 200 εκατ. δολάρια.

Η υπόθεση: Μετά την κρίση ομηρίας στο Ιράν, ο Rich ανέπτυξε ένα περίπλοκο σχέδιο που περιελάμβανε συναλλαγές πετρελαίου με τον Αγιατολάχ, παραβιάζοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Τεχεράνης.

Η ζωή ως φυγάς: Ο Rich έφυγε από τη Νέα Υόρκη για την Ελβετία το 1983, το ίδιο έτος που ένας νέος ανερχόμενος εισαγγελέας στην πόλη της Νέας Υόρκης ονόματι Rudy Giuliani του απέδωσε περισσότερες από 60 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της υποκλοπής μέσω κοριών και αλληλογραφίας, της φοροδιαφυγής, του εκβιασμού και της παραβίασης του εμπάργκο στο Ιράν.

ΕΤΣΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Έως τις 31 Μαρτίου μπορεί να γίνει η διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων στους δήμους χωρίς πρόστιμα - Από την 1η Ιανουαρίου «τρέχουν» οι νέες χρεώσεις

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως όσοι προχώρησαν σε τακτοποίηση ημιυπαίθριων και αυθαίρετων χωρίς να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις τετραγωνικών στους δήμους, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα και αναδρομικά πρόστιμα, αν χάσουν μια «χρυσή» ευκαιρία.

Το παράθυρο απαλλαγής από πρόστιμα και προσαυξήσεις έχει ανοίξει με διάταξη νόμου η οποία ψηφίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους, αρκεί να γίνουν οι διορθώσεις έως τις 31 Μαρτίου. Μετά, εκτός από τις νέες χρεώσεις -θα γίνει διασταύρωση και θα φανούν τα σωστά τετραγωνικά-, θα έρθουν και αναδρομικά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, «οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισµό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισµού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ Α' βαθµού µπορούν να υποβάλουν δήλωση µε τα ορθά στοιχεία µέχρι 31-3-2020, χωρίς την επιβολή προστίµων για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούµενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται µόνο από την 1.1.2020».

ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Δεν διώχνει λοιπόν μόνο η υπερφορολόγηση τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αλλά και το ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ με τις αξιολογήσεις αλά κάρτ και τις δανειοδοτήσεις σε ημετέρους !!!




Βολές Δρομέα κατά των τραπεζών

Βολές κατά του τραπεζικού συστήματος εξαπολύει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δρομέας Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου ο οποίος χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρείας του στο εξωτερικό.

Όπως είπε το μεγάλο πρόβλημα είναι οι τράπεζες, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνονται καλύτερες αξιολογήσεις, "όχι ρουσφετολογικές”. Ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας ανέφερε: "η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ασφυκτική για την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, με αποτέλεσμα να συνθλίβεται η ανταγωνιστικότητά τους και να αποδυναμώνεται η ικανότητά τους να αναπτυχθούν. Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα που θα πρέπει επιτέλους να αλλάξουν".

Ο κ. Παπαπαναγιώτου παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ τη νέα συνεργασία της εταιρείας με τον γερμανικό στρατό για την προμήθεια 60.000 ηλεκτρικών ρυθμιζόμενων γραφείων προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, είπε πως η επιχειρηματικότητα χρειάζεται σήμερα στην Ελλάδα λιγότερη γραφειοκρατία, φόρους και παρεμβάσεις της δημόσιας διοίκησης.

"Δεν αμφιβάλλω για τις καλοπροαίρετες θέσεις του πρωθυπουργού”, είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου "το θέμα είναι αν το ευρύτερο περιβάλλον θα μπορέσει να τις υλοποιήσει”. Για τη λειτουργία του Δημοσίου και πως αυτή επηρεάζει την επιχειρηματικότητα έφερε ως παράδειγμα τα προβλήματα στις ΒΙΠΕ, στους δημόσιους διαγωνισμούς και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ !!!

ΒΓΑΙΝΕΙ ΛΑΔΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ;;;
Για παραγεγραμμένο αδίκημα σε βάρος του εντολέα του κάνει λόγο σε δήλωσή του ο συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος !!!



Η δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:


«Η ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, προερχομένων από το παραγεγραμμένο βασικό αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη, την αμεροληψία της οποίας εκθειάζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων της, κύριος Αγγελής!

Ο Εισαγγελέας ουσίας, με την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, θεωρεί απιστία και ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, αντί «να προτιμηθεί μια άλλη λύση που να μην προκαλεί ζημία» κατά την διατύπωση του Εισαγγελέα, χωρίς πουθενά να μας λέει, ποια είναι αυτή η μαγική λύση!

Μήπως η αγορά 6 νέων φρεγατών αξίας 4 δις ευρώ παραδοτέων μετά από 10 τουλάχιστον έτη, όπως κάποιοι επιδίωκαν!!

Αναφέρεται υποτιθέμενος χρηματισμός για τη φερόμενη απιστία του Παπαντωνίου από τον επιχειρηματία Μπεκατώρο. Πώς στοιχειοθετείται αυτή η ατιμωτική μομφή!!

Ο πρώην υπουργός φέρεται να κατέθετε από τις 31-7-2002 έως 20-10-2003 μετρητά σε λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα ,από τις13-3-2003 έκανε αναλήψεις μετρητών ο Μπεκατώρος, άρα κατά την ασυνήθιστη εισαγγελική πρόταση, που υιοθετεί το πόρισμα Τουλουπάκη, οι τραπεζικές αναλήψεις του επιχειρηματία ήσαν αντίστοιχες τραπεζικές καταθέσεις του υπουργού!

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ(ΞΑΝΑ) ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ...ΣΧΕΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ
Πάνε για μια ακόμη φορά να λειάνουν τις αντιδράσεις για το επερχόμενο πλιάτσικο των δανειοληπτών, μέσω σχεδίου Ηρακλής, με το δήθεν κυνήγι των μεγάλων στρατηγικών κακοπληρωτών !!!
Σας γελάσανε όμως !!! Οι δανειολήπτες δεν μασάνε από τέτοια !!!




Τι γράφει το capital.gr :

Το "σήμα" για το κυνήγι των μεγάλων στρατηγικών κακοπληρωτών δίνουν οι εξελίξεις που δρομολογούνται στις τράπεζες ενόψει των τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα μεταβιβαστούν στον "Ηρακλή", αλλά και της επικείμενης αναμόρφωσης του πλαισίου αφερεγγυότητας. Το ίδιο "σήμα" στέλνουν και οι Θεσμοί, η στοχοθεσία του SSM στις τράπεζες για τη μείωση των κόκκινων δανείων και η προοπτική των stress tests από την ΕΚΤ.

Οι "προβολείς" τραπεζών και Δημοσίου αναμένεται να πέσουν συντονισμένα προσεχώς στους μεγάλους στρατηγικούς κακοπληρωτές, με οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό το "target group" θεωρείται κρίσιμο και από τους Θεσμούς και από ελληνικής πλευράς, καθώς η "αποκάλυψή" τους συνδέεται άμεσα με την ανακτησιμότητα οφειλών. Ειδικότερα, πρόκειται για περίπου 30 μεγαλοοφειλέτες τραπεζών – Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα μεγάλο ύψος καταθέσεων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, αλλά είναι συστημικοί defaulters. Στόχος είναι αυτοί οι οφειλέτες να εξαναγκαστούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, ειδάλλως να αντιμετωπίσουν άμεσα πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας τους ή ενιαία ρευστοποίηση των στοιχείων ενεργητικού τους.

Το να έρθουν στο φως οι συγκεκριμένοι κακοπληρωτές και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της στρατηγικής αθέτησης πληρωμών που έχουν ακολουθήσει είναι κρίσιμο όχι μόνο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, την ώρα που αυστηροποιείται όλο το πλαίσιο αφερεγγυότητας ώστε η προστασία να περιοριστεί μόνο στους πραγματικά οικονομικά ευάλωτους. Είναι κρίσιμο επίσης διότι με τον εντοπισμό των συγκεκριμένων μεγαλοοφειλετών, μπορεί άμεσα να εξαχθεί εικόνα για το recovery value, δηλαδή την αξία ανακτησιμότητας των δανείων που οι τράπεζες θα τιτλοποιήσουν και θα μεταφέρουν στον "Ηρακλή" με στόχο την πώλησή τους σε επενδυτές.

ΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ Η EUROBANK !!! ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ FUND ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Το πλαίσιο για τη μεταφορά στην προς πώληση εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις, FPS, των εργαζομένων του τομέα προβληματικών δανείων της τράπεζας (Troubled Asset Group-TAG), συμφώνησαν η διοίκηση της Eurobank με το σωματείο εργαζομένων Union Eurobank.

Η συμφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, προβλέπει πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των περίπου 300 εργαζομένων στην τράπεζα καθώς και αποζημίωση ίση με 10 μηνιαίους μικτούς μισθούς. Ελάχιστο ύψος αποζημίωσης ορίζονται τα 25 χιλ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι, που θα αποδεχθούν οικειοθελώς τη μεταφορά τους θα υπογράψουν στις σύμβαση αορίστου χρόνου με την FPS, διατηρώντας τα επίπεδα μισθού, που είχαν κατά την ημερομηνία λύσης της σχέσης εργασίας τους με την Eurobank. Η FPS θα αναγνωρίσει το σύνολο της προϋπηρεσίας τους στον όμιλο Eurobank, ενώ θα διατηρήσει τυχόν εταιρικές παροχές (εταιρικό αυτοκίνητο, έξοδα βενζίνης/κίνησης, εταιρικό κινητό τηλέφωνο κά).

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΥΞ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΦΟΡ, ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΑ+ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Την ίδια ώρα το Δημόσιο θα επιδοτήσει το πλιάτσικο, από τα κοράκια των funds, των σπιτιών των Ελλήνων δανειοληπτών !!!



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ: ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας 


O κορυφαίος κοινωνικός αυτοματισμός που καλλιεργήθηκε από το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα των Μνημονίων, είναι αυτός μεταξύ δανειοληπτών και καταθετών και, ακριβέστερα, μεταξύ των κόκκινων, με τους ενήμερους δανειολήπτες και τους καταθέτες. 

Με τους κόκκινους δανειολήπτες να βομβαρδίζονται καθημερινά με τις κατηγορίες και τις ενοχές του ληστή και του απατεώνα, επειδή, δήθεν, με τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες που δεν εξυπηρετούν, έκλεψαν τα χρήματα των καταθέσεων που οι συμπολίτες τους εμπιστεύθηκαν στις τράπεζες και, με τους καταθέτες και τους ενήμερους δανειολήπτες, να ανακαλύπτουν, στα πρόσωπα των κόκκινων δανειοληπτών, τα τέλεια θύματα, στα οποία, τράπεζες, ΜΜΕ, κυβερνήσεις και δανειστές, φόρτωσαν επικοινωνιακά την ληστεία των τραπεζικών καταθέσεων.

Κάτι σαν τους απατεώνες, που χρησιμοποιούν κάποιους δυστυχείς ως μπροστινούς στα ριχτάδικα, χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν, επειδή έχουν στην διάθεσή τους τις ταυτότητες και τα ΑΦΜ τους, κατά των οποίων στρέφονται, μετά το κανόνι, οι προμηθευτές που έμειναν με τις ακάλυπτες επιταγές, τις διαμαρτυρημένες συναλλαγματικές και τα απλήρωτα τιμολόγια στα χέρια και, μαζί τους, η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα χρέη από φόρους, τέλη και ασφαλιστικές εισφορές, κάθε φορά που, το κόλπο, είναι τόσο καλά στημένο, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί η άκρη και οι πραγματικοί οφειλέτες.

Ο κορυφαίος αυτός κοινωνικός αυτοματισμός αντλεί την σαθρή νομιμοποίησή του από τον μύθο ότι, οι τράπεζες, δανείζουν στους δανειολήπτες τα χρήματα των καταθέσεων της πελατείας τους.



ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ: ΣΤΑ 50€ ΤΟ ΟΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗ !!!



Με τους νέους κανόνες της ΕΕ οι ηλεκτρονικές σας πληρωμές γίνονται φθηνότερες, ευκολότερες και ασφαλέστερες. Όλες οι αλλαγές και για ποιες συναλλαγές ισχύουν.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές έχει να κάνει με χρεώσεις που έγιναν εν αγνοία σας από τρίτους με χρήση της κάρτας σας.

Πλέον, η ευθύνη σας σε περίπτωση μη εγκεκριμένης πληρωμής —για παράδειγμα σε περίπτωση κλοπής της πιστωτικής σας κάρτας— περιορίζεται σε ανώτατο ποσό 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, δεν θα φέρετε ευθύνη για οποιαδήποτε μη εγκεκριμένη πληρωμή που γίνεται αφού έχετε ενημερώσει την τράπεζά σας ή για ηλεκτρονική πληρωμή μέσω διαδικτύου εάν η τράπεζά σας δεν προβλέπει αυστηρή εξακρίβωση της ταυτότητας του πελάτη.

Εξυπακούεται ότι σε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας δεν υφίσταται η παραπάνω εξαίρεση και θα επιβαρυνθείτε με όλο το ποσό.

Πρόσθετα κόστη

Επιπλέον, με τους νέους κανονισμούς που τέθηκαν σε ισχύ μπορείτε να κάνετε πληρωμές σε όλη την Ευρώπη (ΕΕ, Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν) με την ίδια ευκολία και ασφάλεια όπως στη χώρα σας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ...ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜA !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ !!!





Από 1ης Ιανουαρίου οι καταστηματάρχες στη Γερμανία είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις, σαν ένα νέο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής. Πώς αντιμετωπίζουν όμως την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων καταστηματάρχες και καταναλωτές, διερωτάται σε σχετικό άρθρο της η Deutche Welle. Λόγου χάριν, οι αποδείξεις στοιβάζονται δίπλα στην ταμειακή μηχανή του φούρνου Möbius στη Δρέσδη. Σχεδόν κανένας πελάτης δεν θέλει να πάρει μαζί του το απόκομμα πληρωμής για τα ψωμιά, τα κέικ και τα γλυκά που αγόρασε. Ο πωλητής Κλάους Μπάρχε, φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση και την «άσκοπη χρήση χαρτιού», συλλέγει τις αποδείξεις σε ένα διαφανές κουτί. Οταν ένα ρολό χαρτιού στην ταμειακή μηχανή στο παρελθόν έφτανε για τρεις έως και πέντε εργάσιμες ημέρες, τώρα χρησιμοποιείται ένα ημερησίως. «Ενοχλεί κι εμάς, αλλά ενοχλεί και τους πελάτες», λέει ο Μπάρχε.

«Νομίζω ότι πρόκειται για εντελώς χαζό μέτρο», λέει μια νέα γυναίκα που περιμένει στην ουρά για το ταμείο. «Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ για το ψωμί μου ούτως ή άλλως, ούτε να το επιστρέψω», πράγμα που στη Γερμανία είναι εφικτό μόνο με την προσκόμιση της απόδειξης αγοράς. Ο ιδιοκτήτης του Schawarma City, ενός σνακ μπαρ με κεμπάπ στο κέντρο του Ντίσελντορφ, παρατηρεί πως «οι μόνοι που παίρνουν τις αποδείξεις είναι Γερμανοί, ενώ οι Αραβες ποτέ». Βέβαια, οι φορολογούμενοι μάλλον θα έπρεπε να χαίρονται. Η υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων επιδιώκει να σταματήσει τη φοροδιαφυγή, καθώς τα ποσά από τις συνολικές εισπράξεις του καταστήματος και οι αποδείξεις ενδεχομένως να συγκριθούν. Η απάτη με «πειραγμένες» ταμειακές οδηγεί σε φορολογικές απώλειες, που ξεπερνούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, τονίζει ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Λόταρ Μπίντινγκ. Για εκείνους που δεν διαθέτουν ακόμη κατάλληλη ταμειακή μηχανή, προβλέπεται παρ’ όλα αυτά μια μεταβατική φάση μέχρι τον Σεπτέμβριο.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ: ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ & ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!



2019: διεύρυνση των ανισοτήτων, ενώ οι πλούσιοι παριστάνουν τους «ευαίσθητους»


Του Γιάννου Νικολάου

Δύο εκθέσεις-reports που δημοσιεύτηκαν στις αρχές Δεκέμβρη του 2019 επιβεβαιώνουν αυτό που η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουν όλο και πιο έντονα: τη χειροτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου και την αύξηση των ανισοτήτων, η οποία έγινε ακόμη εντονότερη την τελευταία δεκαετία κατά της διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για την ετήσια έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την «Ανθρώπινη Ανάπτυξη για το 2019» και την έκθεση για το 2020 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) σχετικά με τις «Ανισότητες μεταξύ των φύλων».


ΟΗΕ: κάτι δε λειτουργεί σωστά…

«Το κύμα των διαδηλώσεων που σαρώνει τη μια χώρα μετά την άλλη αποτελεί μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι, παρά την πρόοδό μας, κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας. Οι άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους για διάφορους λόγους: για το κόστος των εισιτηρίων, την τιμή της βενζίνης, ή έχοντας πολιτικά αιτήματα. Υπάρχει όμως κάτι που τα συνδέει όλα αυτά και είναι βαθύ. Πρόκειται για την αυξανόμενη απογοήτευση του κόσμου λόγω των ανισοτήτων.»

Η προηγούμενη παράγραφος δεν βρίσκεται σε κάποιο editorial αριστερού ή έστω προοδευτικού εντύπου, αλλά πρόκειται για τις φράσεις με τις οποίες ξεκινάει η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την «ανθρώπινη ανάπτυξη». Ο ΟΗΕ δεν είναι βέβαια κάποιος αριστερός ή προοδευτικός οργανισμός – κάθε άλλο! Και βέβαια πέρα από τις διαπιστώσεις, υπάρχει και το στοιχείο της ευθύνης που φέρει, όντας ένας διεθνής οργανισμός που λειτουργεί στα πλαίσια του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού κόσμου που ζούμε άρα και των αντιφάσεων που υπάρχουν σε αυτές. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ 33 ΩΡΕΣ ΟΣΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!!




Τα ανώτατα στελέχη των 100 μεγαλύτερων εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου χρειάζεται να εργαστούν μόλις 33 ώρες για να κερδίσουν όσα ένας μέσος εργαζόμενος όλο το χρόνο.

Τα σχετικά στοιχεία, όπως γράφει ο Guardian δόθηκαν στην δημοσιότητα από το thinktank High Pay Center και τα μελέτησαν εξονυχιστικά συνδικαλιστικές ενώσεις. Kαι όπως προκύπτει τα κορυφαία στελέχη των 100 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών απολαμβάνουν αμοιβές κατά 117 φορές υψηλότερες από τον μέσο εργαζόμενο. Δηλαδή κερδίζουν 901 λίρες την ώρα ή 3,46 εκατ. λίρες το χρόνο (1.061 ευρώ την ώρα ή 407,5 εκατ. το χρόνο).

Αυτό σημαίνει ότι από την αρχή του έτους και μέχρι τις 5 μ.μ. στις 6 Ιανουαρίου 2020 (δηλαδή μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες ή αλλιώς 33 ώρες), οι διευθυντές των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στη Βρετανία είχαν υπερβεί σε αμοιβές τον ετήσιο μισθό των 29.559 λιρών (34.814 ευρώ) ενός μέσου εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης, ο οποίος παίρνει περίπου 14,37 λίρες (16,93 ευρώ) την ώρα.

Ο Τιμ Ρόουτς, γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης GMB σχολίασε: «Θα έπρεπε να είναι πηγή εθνικής ντροπής το ότι σε λίγες μόνο μέρες, οι παχουλές γάτες των εταιρειών θα έχουν βγάλει περισσότερα χρήματα από ό, τι σε ένα χρόνο ο μέσος εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 1,5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!



Τι αποκαλύπτει το newsbomb.gr:

Δυστυχώς για την οικογένεια Αγγελόπουλου τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Δεν είναι μόνο τα δυσθεώρητα χρέη των 422 εκατομμυρίων ευρώ της Χαλυβουργικής. Αν και τα υπόλοιπα χρέη κρύβονται τεχνιέντως κάτω από το χαλί, η δημοσιοποίησή τους θα προκαλέσει σεισμό.

Όπως θα δείτε στα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το Newsbomb.gr, δεν είναι μόνο η Χαλυβουργική και η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ολόκληρος ο όμιλος των Αγγελόπουλων βουλιάζει από το 2015 σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Newsbomb.gr τα χρέη της οικογένειας προς τις τράπεζες ξεπερνούν συνολικά τα 1,2 δισεκατομμύρια σε δολάρια Αμερικής! Και αγγίζουν τα 1,5 δισεκατομμύρια.

ΜΙΖΕΣ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΓΙΑ ΜΙΖΑ 2.800.000 ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ
Την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου προτείνει εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.



Ο εισαγγελικός λειτουργός, συγκεκριμένα, ζητεί οι Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου να δικαστούν για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Η κατηγορία αφορά μίζα ύψους 2.835.197 ελβετικών φράγκων που φέρεται να εισέπραξε ο προφυλακισμένος πλέον πρώην υπουργός από την THALES NEDERLAND B.V. για την ανάθεση στην γαλλική εταιρεία το 2003 του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως προέκυψε από την δικαστική έρευνα το επίδικο «δώρο» αποτελεί μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΩΣ 26 ΓΕΝΑΡΗ !!!


Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς και από κάθε πράξη μεταβίβασης ακινήτου

Σε αποχή κατέρχονται έως τουλάχιστον την 26η Ιανουαρίου οι συμβολαιογράφοι Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με σημερινή σχεδόν ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσής τους.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, στην οποία συμμετείχαν άνω των 400 συμβολαιογράφων.

Οι παριστάμενοι συμβολαιογράφοι ψήφισαν σχεδόν ομόφωνα (εκτός από 12 μέλη που τάχθηκαν με την άποψη του προέδρου του Συλλόγου Γεώργιου Ρούσκα για μη αποχή), υπέρ της αποχής έως την ημέρα της τακτικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την 26 Ιανουαρίου και σε περίπτωση μη απαρτίας της 2 Φεβρουαρίου 2020.

Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς και από κάθε πράξη μεταβίβασης ακινήτου και κάθε πράξη που απαιτεί καταβολή ΕΦΚΑ και δηλώσεις φόρου. Εξαιρούνται διαθήκες και άλλες απλές συμβολαιογραφικές πράξεις.

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!


Νέο πλαίσιο προστασίας καναναλωτών στην ΕΕ: Πρόστιμα στις επιχειρήσεις έως και 4% του ετήσιου τζίρου

Τέθηκε εν ισχύει, προχθές, η «Νέα Συμφωνία για τους Καταναλωτές» της Ε.Ε., με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την πιο αποτελεσματική επιβολή των ευρωπαϊκών κανόνων για την προστασία των καταναλωτών, στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας.

«Οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν την προστασία των καταναλωτών στον ψηφιακό κόσμο, την οποία δικαιωματικά αξίζουν», δήλωσε με αφορμή την έναρξη εφαρμογής της οδηγίας η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα αξιών και διαφάνειας.

«Η Ε.Ε., επίσης, λέει “όχι” στα προϊόντα που πωλούνται ως ταυτόσημα όταν είναι σαφές ότι αυτό δεν ισχύει».

Η Τσέχα επίτροπος σημείωσε, ωστόσο, ότι οι νέοι κανόνες δεν θα προστατεύσουν τους καταναλωτές από απατεώνες «αν δεν επιβληθούν με αυστηρότητα στην πράξη».

Από την πλευρά του, ο Ντιντιέ Ρέιντερς, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου και νυν επίτροπος Δικαιοσύνης, μίλησε για μία «ισχυρή προειδοποίηση προς τους εμπόρους ότι πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες, όχι να τους παρακάμπτουν.

Η παραβίαση των καταναλωτικών κανόνων της Ε.Ε. σε μεγάλη κλίμακα μπορεί να κοστίσει σε μία εταιρεία ώς και το 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών της. Πρόκειται για ένα επαρκώς αποθαρρυντικό και αποτελεσματικό πρόστιμο, που θα αποτρέψει τους ανέντιμους εμπόρους από το να διαπράξουν απάτες».

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ !!! ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ;;;


ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ: ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ, ΛΟΥΚΕΤΑ & ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!



Για πτώση του τζίρου κατά 40% και για περίπου 50.000 απολύσεις μέσα στον χειμώνα κάνουν λόγο εκπρόσωποι επιχειρηματιών στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης

Μπορεί να είναι σχεδόν καθολικός ο σεβασμός στον αντικαπνιστικό νόμο από επιχειρηματίες και πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, εφαρμόζεται από τουλάχιστον εννέα στα δέκα καταστήματα, ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή που καταδεικνύει τεράστια πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με συνέπεια απολύσεις και λουκέτα - κυρίως σε μικρά καφέ και μπαρ.

Οπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Εστιατόρων και Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, από τότε που έπιασαν τα κρύα ο τζίρος των καταστημάτων τις καθημερινές έχει μειωθεί κατά περίπου 40%, ενώ πτώση στα έσοδα των μαγαζιών παρατηρείται και τα Σαββατοκύριακα, που υπολογίζεται σε περίπου 10% - 15%.

Ο ίδιος επικαλείται και στοιχεία πανελλαδικής έρευνας που διεξήχθη πριν από λίγους μήνες, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα και εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου θα βάλουν λουκέτο σε ολόκληρη τη χώρα περίπου 3.000 – 4.000 επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης και της διασκέδασης, ενώ θα χάσουν τη δουλειά τους περίπου 50.000 εργαζόμενοι.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται σχεδόν καθολικά και όσοι δεν τον τηρούν αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό, οι οποίοι, βέβαια, αναλαμβάνουν και τις συνέπειες. Από την αρχή της εφαρμογής του νόμου είπαμε ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις μας. Ερευνα κατέδειξε ότι μέσα στον χειμώνα θα κλείσουν 3.000 με 4.000 επιχειρήσεις, και ότι θα απολυθούν περίπου 50.000 εργαζόμενοι εξαιτίας της πτώσης του τζίρου. Οι απολύσεις και κάποια λουκέτα είναι ήδη γεγονός.

ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΑΦΕ & ΦΟΥΡΝΩΝ !!!



Ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω καφετεριών και φούρνων, που ανοίγουν σαν μανιτάρια σε γειτονιές των μεγάλων και μικρών πόλεων της χώρα, διερευνούν οι Αρχές.

Ασφαλώς όλοι αναρωτιόμαστε και προβληματιζόμαστε για την ταχύτητα με την οποία ανοίγουν -και για την πυκνότητά τους σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο- μικρών ή μεγάλων καφέ. Όμως, πίσω από την επιχειρηματική ροπή των Ελλήνων προς την εστίαση, υπάρχει εξήγηση την οποία έχουν εντοπίσει, η ΑΑΔΕ, το ΣΔΟΕ, η Οικονομική Αστυνομία και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα καφέ και τα εστιατόρια ανοίγουν λόγω των επιδοτήσεων που χορηγούνται από κοινοτικά και εθνικά προγράμματα. Όταν τελειώνει η διετία ή η τριετία της υποχρεωτικής λειτουργίας της επιχείρησης, αυτή βάζει λουκέτο. Όμως, αυτή είναι η σχετικά «αθώα» εκδοχή.

Υπάρχει και η άλλη εκδοχή, που είναι στο επίκεντρο των ερευνών των διωκτικών Αρχών. Μέσω των συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, να γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διαπιστώσεις στελεχών του φοροελεγκτικών αρχών, από το 2010 και μετά έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες δεκάδες δισ. ευρώ, λόγω αβεβαιότητας λόγω εξαφάνισης των εισοδημάτων κ.λπ. Πολλά εξ αυτών βρίσκονται είτε στο εξωτερικό είτε στα στρώματα.

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ !!!

ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΙΠΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ, ΔΙΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/11/blog-post.html





Τι μεταδίδει το iskra.gr :

Το κυβερνητικό και πολιτικό κατεστημένο, με όχημα τη Δικαιοσύνη, μεθόδευσε για άλλη μια φορά αναβολή της δίκης του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς, την ώρα που έχει αποφασιστεί και προωθείται ένα εφιαλτικό κύμα αρπαγής πρώτων κατοικιών από κυβέρνηση, κατεστημένα κέντρα και Τράπεζες.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε καταρχήν και σκόπιμα την αναβολή της δίκης του Λαφαζάνη και των συγκατηγορουμένων του με το επιχείρημα ότι απουσίαζαν ουσιώδεις αστυνομικοί μάρτυρες από τους δεκάδες της Γενικής Ασφάλειας που ήταν παρόντες.

Στην πρόταση του Εισαγγελέα αντέδρασαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Σαράντος Θεοδωρόπουλος , Άρης Κωνσταντάκης, Γιάννης Ραχιώτης και ο Π. Λαφαζάνης, ζητώντας τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που απουσίαζαν χωρίς καμία δικαιολογία.

Ειδικότερα ο Π. Λαφαζάνης παίρνοντας το λόγο τόνισε στην αίθουσα ότι η αναβολή είναι μεθοδευμένη από τα κατεστημένα κέντρα, τα οποία δεν θέλουν ούτε να μας καταδικάσουν ούτε να μας αθωώσουν γιατί τρέμουν το πολιτικό κόστος, τις πολιτικές συνέπειες και την κοινωνική κατακραυγή. Αυτά τα κέντρα θέλουν να μας κρατάνε οιονεί κατηγορούμενους και ομήρους για να τρομοκρατούν το Κίνημα και τους πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Είναι αδιανόητο, συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, να μην κατηγορείται κανένας πολιτικός από όλους όσους πτώχευσαν, ξεπούλησαν, λήστεψαν, φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε οικονομικό και πολιτικό προτεκτοράτο και ο μόνος που κάθεται αυτήν την ώρα στο εδώλιο να είμαι εγώ και οι συναγωνιστές μου γιατί προσπαθήσαμε να γλυτώσουμε πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών από την άδικη αρπαγή των Τραπεζών, οι οποίες τράπεζες, μάλιστα, έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί για αυτά τα κόκκινα δάνεια.

ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ & ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ !!!



Εκκαθαριστικά χρεωστικά σημειώματα σε 71.000 φορολογούμενους που είχαν λάβει αναδρομικά από το 2013 αλλά δεν τα είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πρόκειται για σημειώματα που αφορούν στην καταβολή φόρου συνολικού ύψους 93 εκατ. ευρώ, ο οποίος αντιστοιχεί στα εισοδήματα που δεν είχαν δηλωθεί.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η ΑΑΔΕ εξέτασε το προηγούμενο διάστημα περισσότερες από 155.000 τέτοιες υποθέσεις φορολογούμενων σε σύνολο 190.000 που είχαν λάβει αναδρομικά.

Οι 35.000 δεν εξετάστηκαν γιατί το ποσό του φόρου που προέκυπτε ήταν πολύ μικρό.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΈΣ : ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ένας από τους πιο διαδεδομένους κοινωνικούς αυτοματισμούς, που καλλιεργήθηκαν από τράπεζες, ΜΜΕ και δανειστές στην Ελλάδα των Μνημονίων, είναι αυτός μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών ακινήτων.

Με κάποιους ενοικιαστές, σχεδόν να ποινικοποιούν το δικαίωμα στην ιδιοκτησία που αποκτήθηκε με ένα στεγαστικό δάνειο ή που ανακαινίστηκε με ένα επισκευαστικό, κατηγορώντας τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που νοικιάζουν ότι έκαναν μεγαλύτερα βήματα από τα πόδια τους, ότι ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους, κλπ ….κλπ.... και ότι, εν τέλει, ευθύνονται δήθεν αυτοί, επειδή δεν εξυπηρετούν πλέον τα δάνειά τους, για το γεγονός ότι οι τράπεζες, παρά τα 200 τουλάχιστον Δις των ανακεφαλαιοποιήσεων και των εγγυήσεων ΕΔ που έλαβαν για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, λειτουργούν ακόμη σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, απομυζώντας τον κρατικό κορβανά όπως οι προβληματικές επιχειρήσεις της 10ετίας του 80'. 


Κορόιδο είμαι εγώ που δεν πήρα σπίτι με δανεικά;;; ..... Τι τόθελε ο ξεβράκωτος το σπίτι στα νότια προάστια;;; .....  κλπ .... κλπ ..... είναι τα πιο δημοφιλή επιχειρήματα του συγκεκριμένου κοινωνικού αυτοματισμού, που παρήγαγαν, μεταξύ άλλων, τα μνημόνια. 

#VadeRetroHercules : ΤΟ 2020 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ !!!



Πίστεψαν ότι το πλιάτσικο του Ηρακλή θα τους έλυνε το πρόβλημα.

Τους επόμενους μήνες θα συνειδητοποιήσουν το κόστος της προχειρότητας με την οποία επιχείρησαν, για μια ακόμη φορά, να ικανοποιήσουν την απληστία τους.

Ο Ηρακλής θα πέσει στα Δικαστήρια .....

Το 2020 θα είναι έτος τραπεζικών εξορκισμών !!!

100.000.000€ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΖΙΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΟΙ ΚΑΖΙΝΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 31/12/2019(ΣΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 2 ΜΗΝΩΝ) ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ-ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ...
Όσα καζίνο δεν το πράξουν θα έχουν δίμηνη αναστολή λειτουργίας και μετέπειτα ακόμα και οριστική παύση !!!



Τεράστιο χρέος, της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενδεχομένως αποτελεί σημαντική απειλή για την ίδια τη λειτουργία τους, οφείλουν τα ελληνικά καζίνο προς το δημόσιο. 

Το συγκεκριμένο χρέος αφορά την κοινωνική ασφάλιση, ενώ η διορία που έχουν στη διάθεσή τους για να ξεπληρώσουν τις οφειλές αυτές λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Ο ΕΦΚΑ χρησιμοποιεί τις νέες διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό. Σε αυτόν αναφέρεται πως εφόσον τα ελληνικά καζίνο δεν φροντίσουν να τακτοποιήσουν εγκαίρως την οφειλή τους αυτή προς το δημόσιο και μετά την παρέλευση 2 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία, οι συνέπειες θα είναι η δίμηνη παύση λειτουργίας του κάθε καζίνο με ανεκπλήρωτες οικονομικές εκκρεμότητες. 

Στη συνέχεια, εφόσον το θέμα δεν τακτοποιηθεί ταμειακά, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος μόνιμης παύσης λειτουργίας του καζίνο που χρωστά, από την Ελληνική Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Πιο συγκεκριμένα η επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε οριστική ανάκληση της άδειας και καταγγελία της σύμβασης του καζίνο. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση κυρίως, καθώς επίσης και η άνοδος online καζίνο έχουν αποτελέσει σημαντικά οικονομικά πλήγματα για τα επίγεια καζίνο σε όλη τη χώρα, με τον τζίρο να είναι περιορισμένος και τα κέρδη να μην μπορούν να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. 

Μεγάλοι και μικροί οφειλέτες 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ !!!



Ούτε έναν στους δέκα πελάτες (τελικά) δεν αφορούσαν οι δήθεν δεσμεύσεις για μείωση του κόστους μεταφοράς δεδομένων

Ούτε έναν στους 10 πελάτες κινητής τηλεφωνίας δεν αφορούσαν οι τυμπανοκρουσίες για τη μείωση του κόστους μεταφοράς δεδομένων (data) που έγινε σημαία για τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Οπως αποδεικνύεται, οι περίφημες μειώσεις (μέσω του διπλασιασμού της χρήσης data με το ίδιο κόστος, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση και ανακοίνωσαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας) αφορούν μόνο όσους πελάτες κινητής έχουν ξεχωριστά πακέτα δεδομένων.

Συγκεκριμένα, αφορούν περίπου 463.000 συνδέσεις (πακέτα) που είναι αποκλειστικά για μεταφορά δεδομένων (δηλαδή για πρόσβαση στο διαδίκτυο) και όχι τις 11.800.000 συνδέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες συνδυάζουν τηλεφωνικές κλήσεις και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στην Ελλάδα το κόστος των data (ανά GB) είναι κοντά στον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, αλλά δεκαπλάσιο από πολλές αγορές της Ευρώπης, όπου λειτουργούν τέσσερις (και όχι τρεις όπως στην Ελλάδα) εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Από τις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν προέκυπτε ξεκάθαρα πως οι μειώσεις αφορούν μόνο τα πακέτα data. Εκείνες τις ημέρες οι αρμόδιοι υπουργοί και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη πανηγύριζαν, ακόμα και με δισέλιδες συνεντεύξεις, για τη «μείωση του κόστους των data» στην κινητή!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΙΣΕ !!! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 400€ !!!



Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Κλείνουν σταδιακά οι τράπεζες τα γκισέ για τους πελάτες λιανικής. Και πολύ σύντομα τα ταμεία θα εξυπηρετούν κατά βάση τους εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοικτά και για τους κομιστές επιταγών.

Οι υπόλοιπες συναλλαγές -αναλήψεις, καταθέσεις, κάθε είδους πληρωμές, εμβάσματα- θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking.

Ήδη η Eurobank με ανακοινώσεις αναρτημένες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της γνωστοποιεί πως πλέον δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά από το ταμείο.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ ΡΥΘΜΟ 3.000 ΑΚΙΝΗΤΑ/ΜΗΝΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Από τους πλειστηριασμούς που ολοκληρώνονται, το 80-85% των ακινήτων συνήθως καταλήγει στον ισολογισμό της ίδιας της τράπεζας.

Με ρυθμούς 3.000 ακινήτων τον μήνα συνεχίστηκαν και το 2019 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, με τα αποτελέσματα ωστόσο να είναι απογοητευτικά για τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα eauction.gr, το προηγούμενο έτος αναρτήθηκαν 30.000 πλειστηριασμοί «κόκκινων» ακινήτων, ωστόσο, μόνο 1 στους 3 πλειστηριασμούς διενεργήθηκε. Οι 10.000 πλειστηριασμοί πήραν αναβολή, συνήθως μετά από αποκοπή με αίτημα την αύξηση του ελάχιστου τιμήματος και, σε λιγότερες περιπτώσεις, λόγω της καταβολής χρημάτων στο «παρά πέντε» από τους οφειλέτες για ρύθμιση με την τράπεζα.

Τονίζεται, επίσης, ότι από τους πλειστηριασμούς που ολοκληρώνονται το 80-85% των ακινήτων συνήθως καταλήγει στον ισολογισμό της ίδιας τράπεζας.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ !!!

ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΕΙΧΕ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/10/blog-post_550.html


Στο σφυρί ακίνητο του Λυκουρέζου στο Κολωνάκι

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί από την Alpha Bank πλειστηριασμός ακινήτου που ανήκει στον μεγαλοδικηγόρο και γνωστό στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας Αλέξανδρο – Λέοντα Λυκουρέζο. Το σπίτι βρίσκεται στην καρδιά του Κολωνακίου επί της οδού Δημοκρίτου και είναι 213 τ.μ.

Η Alpha Bank το βγάζει στο… σφυρί για χρέη 100.000 ευρώ… Η τιμή 1ης προσφοράς έχει ορισθεί στα 441.000 ευρώ.

Ο δαιμόνιος δικηγόρος που περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας βυθισμένος σε μια από τις αναπαυτικές πολυθρόνες στο καφέ-μπαρ του αίθριου του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό οικονομικά σκαμπανεβάσματα… και περιπέτειες…

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ: ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ !!!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ...
Τουτέστιν ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις στα καύσιμα.




Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών για τις αυξήσεις στα καύσιμα


Αυξήσεις της τάξεως των 3 λεπτών παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στις τιμές των καυσίμων λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας για υποχρεωτική αύξηση του ποσοστού βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται με τις βενζίνες.

Για τις συγκεκριμένες αυξήσεις αλλά και για το πώς θα εξελιχθούν λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή μιλά στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Όπως τόνισε ο κ. Κιούσης, "η βενζίνη αυξήθηκε 3 λεπτά από 1η Ιανουαρίου 2020 λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη βιοαιθανόλη και τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν μικρές αυξήσεις που είναι της καθημερινότητας". 

Σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις στην τιμή του πετρελαίου και κατ' επέκταση και στα καύσιμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών υποστηρίζει ότι "υπάρχει ανησυχία αλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι για την ώρα και να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση".

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!



Έρχονται επιτέλους οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων μέσα στο 2020 ;;;


Το δρόμο για σειρά από νέες συνεργασίες αλλά και ισχυρές επιχειρηματικές συζεύξεις ανοίγει το mega project των υδατοδρομίων και η λειτουργία υδροπλάνων που προορίζεται να μετατρέψει την Ελλάδα σε Μαλδίβες της Ευρώπης, να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, να χαράξει εκ νέου το χάρτη των μεταφορών στην χώρα μας και, στην πλήρη ανάπτυξή του, να δώσει στην ελληνική οικονομία πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Εταιρείες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό αναμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του Ιανουαρίου, ώστε να προχωρήσουν σε κινήσεις για την απόκτηση μεριδίου από τη νέα πίτα που αναμένεται να δημιουργηθεί.

Ήδη, οι σημαντικοί παίκτες που εμπλέκονται στην διαδικασία «ζεσταίνουν μηχανές» και πλέον εκτιμούν ότι η φετινή σεζόν θα είναι η παρθενική για τα ελληνικά υδροπλάνα πάση θυσία, καθώς με την ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να λυθεί το μείζον ζήτημα και να ανοίξει ο δρόμος για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Το νέο νομοσχέδιο αίρει τα εμπόδια εκείνα που καθήλωσαν το project επί μια 6ετία και πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων σε περίπου 140 σημεία όπως σε νησιά, λιμάνια, λίμνες, αλλά και σε Περιοχές Oλοκληρωμένης Tουριστικής Aνάπτυξης (Π.O.T.A.), σύνθετα τουριστικά καταλύματα και τουριστικούς λιμένες, και επιτρέπει τις πτήσεις από και προς εξωτερικό.

Το επιχειρηματικό οικοσύστημα γύρω από τα υδροπλάνα

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ !!!



Στη σύσταση και συγκρότηση ομάδας εργασίας με αντικείμενο την μελέτη και την πρόταση λύσεων επί του δικονομικού πλαισίου εκδίκασης των διαφορών του ν. 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις» και την εναρμόνιση προς στις επιταγές της παρ.1 του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για την εύλογη διάρκεια της δίκης και την αποτελεσματικότητα της έννομης προστασίας, προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους:1) Παναγιώτη Γιαννόπουλο του Σταύρου, Επίκουρο Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως Πρόεδρο,2) Βασίλειο Φούρκα του Νικολάου, Ειρηνοδίκη Α΄ Τάξης Αθηνών,3) Ακριβή Ερμίδου του Ιωάννη, Ειρηνοδίκη Αθηνών και Υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,4) Γεώργιο Δελή του Βασιλείου, Ειρηνοδίκη Γ΄ Τάξης Αθηνών,5) Δήμητρα Σταματίου του Γεωργίου, Συνεργάτη στο Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Δικηγόρο-LLM,6) Γεωργία Ρούσσου του Βασιλείου, Δικηγόρο Αθηνών και7) Χριστίνα Γλυκού του Βασιλείου, Δικηγόρο Αθηνών, ως μέλη.Η ομάδα εργασίας οφείλει να περατώσει το έργο της έως τις 31/3/2020.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΜΑΪΜΟΥ !!!

ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 15.000.000€ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
"Βιομηχανία" εικονικών ασφαλίσεων εργαζομένων είχε δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 15,5 εκατομμύρια ευρώ από τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων.



Η Οικονομική Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του κυκλώματος μετά από πολύμηνη έρευνα και ενώ είχε ήδη το Δημόσιο ζημιωθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από τη δράση της.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, μέσω της σύστασης εικονικών εταιρειών ή την εκμετάλλευση ήδη υπαρχουσών και την εικονική ασφάλιση εργαζομένων στις "μαϊμού" εταιρείες, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.

Επί 14 χρόνια δρούσαν ανεξέλεγκτα, καθώς καμία διωκτική αρχή και κανένας εισφοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν είχε ενδιαφερθεί!

Τελικά μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως από το 2001 έως το 2015, το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης που διατηρούσε εταιρεία, προέβαινε με τα υπόλοιπα μέλη σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της εταιρείας, σε 10 άλλες εταιρείες «αχυρανθρώπων», έτσι ώστε να καθίσταται ανέφικτη η είσπραξη των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤ΄ΕΓΚΛΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤτΕ !!!



Αθήνα 24/12/2019
Αρ.πρωτ 45 / 2019


ΠΡΟΣ


  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ μέσω email investor_relations@piraeusbank.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μέσω email dep.bankingsupervision@bankofgreece.gr
  • Αξιότιμο κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ,Υπουργό Οικονομικών μέσω email ministeroffice@minfin.gr
  • Αξιότιμο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟ ΤΣΙΑΡΑ, Υπουργό Δικαιοσύνης μέσω email grammateia@justice.gov.gr
  • Αξιότιμο κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΑΒΒΟ ,Υφυπουργό αρμόδιο για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα μέσω email zavvos@minfin.gr

ΘΕΜΑ : Αίτημα εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα για την συνέχιση της προβλεπόμενης κατ' έγκληση διαδικασίας σχετικά με το πόρισμα της ΤτΕ


Κυρίες/Κύριοι,

1) Κατά την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» ειπώθηκε πολλαπλώς και από χείλη Υπουργών , ότι η λεγόμενη "τραπεζική ασυλία" νομοθετήθηκε για να προστατεύεται η ελευθερία άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας. Και αυτό γιατί ο φόβος αυτεπάγγελτης δίωξης από τους εισαγγελείς απέτρεπε πολλά τραπεζικά στελέχη από το να βάζουν την υπογραφή τους σε γενναίες αναδιαρθρώσεις δανείων.

Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός : η δυνατότητα να μπορούν τα τραπεζικά στελέχη να βάζουν υπογραφή σε "κουρέματα" δανείων , έτσι ώστε να είναι δυνατόν να αναδιαρθρωθούν τα NPL's των επιχειρήσεων και να επανεκκινήσει η οικονομική δραστηριότητα. Ως ασφαλιστική δικλείδα δε για την περίπτωση διάπραξης αδικημάτων απιστίας , νομοθετήθηκε η δυνατότητα έγκλησης μόνο από την ζημιωθείσα οντότητα , δηλ τα ίδια τα πιστωτικά ιδρύματα.


Συγκεκριμένα νομοθετήθηκε (ΦΕΚ 180 A'/18.11.2019 )

Στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 405 ΠΚ προστίθεται εδάφιο δεύτερο που έχει εξής : «Για την ποινική δίωξη των εγκληµάτων που προβλέπονται στο άρθρο 390 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ αν η απιστία στρέφεται άµεσα κατά πιστωτικού ή χρηµατοδοτικού ιδρύµατος ή επιχειρήσεων του χρηµατοπιστωτικού τοµέα απαιτείται έγκληση.»

Εκκρεµείς ποινικές διαδικασίες, που έχουν ανοίξει χωρίς την υποβολή εγκλήσεως µε αντικείµενο πράξεις απιστίας για τη δίωξη των οποίων απαιτείται έγκληση στον παρόντα νόµο ενώ διώκονταν αυτεπαγγέλτως υπό το προϊσχύσαν δίκαιο, συνεχίζονται, εφόσον ο δικαιούµενος να υποβάλει έγκληση, δηλώσει εντός τεσσάρων µηνών από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόµου ότι επιθυµεί την πρόοδό τους

SSL Certificates