.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΥΙΖ : ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ;;;



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό σε όσους δεν γνωρίζουν καλή λογιστική και αγνοείται από εκείνους που γνωρίζουν, αφού σχεδόν δεν διδάσκεται στα Οικονομικά Πανεπιστήμια.

Εγώ όμως θα το γράφω, θα το ξαναγράφω, θα το επαναλαμβάνω και θα το ζωγραφίζω με 1000δες διαφορετικούς τρόπους, μέχρι να το καταλάβει και ο τελευταίος απόφοιτος του δημοτικού σχολείου.

Ακόμη και αν η αγορά των 5 μόλις ευρώ που χρειάζονταν καθημερινά οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου, με την μόχλευσή τους, να χορηγούν δάνεια 95 ευρώ, χρεώνονταν με μέσο ετήσιο επιτόκιο 3% και, τα στεγαστικά δάνεια των 95 ευρώ που χορηγούσαν με τα 5 ευρώ που μόχλευαν, χρεώνονταν στους δανειολήπτες με μέσο ετήσιο επιτόκιο 5%, όλο το έργο είναι 3 πράξεις απλής αριθμητικής του δημοτικού σχολείου:
1η: 5€ Χ 3% = 0,15€
2η: 95€ Χ 5% = 4,75€
3η : 4,75 / 0,15 = 3.160% !!!!

Κατάλαβες τώρα γιατί κερδίζουν, ακόμη και ξεπουλώντας τα δάνειά σου στα funds ;;;
Επειδή, με 3.160% ετήσια, πραγματική απόδοση χρήματος, με όσα έχεις πληρώσει μέχρι σήμερα, ακόμη και να σου τα χάριζαν, θα ήταν κερδισμένοι !!!


Και μια φιλική συμβουλή : Πριν κάνεις τις ίδιες αυτές 3 πράξεις για τα καταναλωτικά, τα επιχειρηματικά και τις πιστωτικές κάρτες, πάρε λίγα ηρεμιστικά !!!

Αν αντέχεις όλη την αλήθεια, ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/monopoly.html



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates