.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ 37 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΑ FUNDS !!!

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΠ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας*

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!! 
Δυο χρήσιμοι ηλίθιοι πανεπιστημιακοί ερευνητές από τα Lidl, που προφανώς αγνοούν ακόμη και τις στοιχειώδεις νομικές, οικονομικές και λογιστικές έννοιες του χρήματος, των δανείων, των καταθέσεων και του ορισμού των νομισματικών μεγεθών, δημοσίευσαν προσφάτως μια μελέτη, η οποία επιχειρεί να ερμηνεύσει το φλέγον ζήτημα των ελληνικών κόκκινων δανείων, με μια εκτός τόπου και χρόνου αναγωγή στην ιστορική βάση και τα απολογιστικά στοιχεία του αντίστοιχου των ΗΠΑ. Και, ενώ ακόμη και στην υπό κατάληψη ΑΣΟΕ, η μελέτη τους αυτή θα είχε καταλήξει στις τουαλέτες της Σχολής, για την γνωστή, αυτονόητη χρήση, όλως τυχαίως έγινε σημαία της μαύρης τραπεζικής προπαγάνδας, που επιχειρεί με κάθε μέσο να μας πείσει ότι, ο ήλιος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ανατέλλει δήθεν από την δύση.

Καλό το παραμύθι σας παιδάκια, αλλά ο δράκος σας πουλάει μόνο στην Black Friday της ΤτΕ και της ΕΕΤ. 

Γιατί όσοι ζούμε την καθημερινότητα και γνωρίζουμε από μέσα την πραγματικότητα των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα, τον δράκο σας τον έχουμε για μεζέ.


Χρειάζεται πράγματι να είσαι πολλά κιλά ηλίθιος για να καταλήξεις στο επιστημονικό (!!!) συμπέρασμα ότι, στην Ελλάδα, Δικηγόροι και Οικονομολόγοι, ακόμη και Συνταξιούχοι, δεν πληρώνουμε τις τράπεζες, επειδή, δήθεν, είμαστε κοινοί απατεώνες-στρατηγικοί κακοπληρωτές, αντί να ξεστραβωθείς, διαβάζοντας, έστω, κάποια από τις χιλιάδες δημοσιευθείσες δικαστικές αποφάσεις, που κατακλύζουν πλέον το διαδίκτυο, με τις οποίες, στην Ελλάδα, οι τράπεζες, σήμερα, αντί να εισπράξουν κόκκινα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, καταδικάζονται καθημερινά από τα ελληνικά δικαστήρια να πληρώσουν, σε Δικηγόρους, Οικονομολόγους, Συνταξιούχους, κλπ Δανειολήπτες, ενήμερους και κόκκινους, αποζημιώσεις και έξοδα δικών, για παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις, για καταχρηστικούς όρους συμβάσεων, ακόμη και για απάτες που διέπραξαν, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, κάθε μήνα, επί ολόκληρες δεκαετίες, φουσκώνοντας με πρόθεση τα υπόλοιπα στην κίνηση των λογαριασμών εξυπηρέτησης δανείων και πιστωτικών καρτών. Αυτά που στο Αμέρικα τα λέτε extraits και statements.


ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!




Κάποιοι ίσως να το ξέρουν. Σίγουρα, αρκετοί όμως δεν το γνωρίζουν. Μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην τραπεζική ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας έχει “χρώμα” Ελληνικό και “ακούει” στο όνομα Αχιλλέας Καλλάκης! 

Ο άνθρωπος με τα “χίλια πρόσωπα”, ο “Δον”, ο “μεγιστάνας του real estate”, o επαγγελματίας παίκτης πόκερ, ο εγκέφαλος πίσω από την σπείρα “Pacific Group”, ο άνθρωπος που πέτυχε να κερδίσει τον τίτλο του “Britain’s most successful serial confidence trickster“, ο άνθρωπος που κατάφερε να “φάει” από δύο Βρετανικές τράπεζες – την Alied Irish Banks και Bank of Scotland – περισσότερα από 760 εκατομμύρια λίρες …αποφυλακίζεται!

Το ξεκίνημα της “καριέρας” του και τα πρώτα θύματα

Γόνος εφοπλιστικών καταβολών (θείος του ο εφοπλιστής Παντελής Κολάκης), γεννημένος στο Ealing του Δυτικού Λονδίνου πήρε την “ακαδημαϊκή” του μόρφωση στις απάτες από τον Αλεξάντερ Ουίλιαμς, ο οποίος υπήρξε συνεργός του, γνωστός κατά κόσμον ως Μάρτιν Λιούις. Μαζί υπήρξαν ασυναγώνιστο δίδυμο, λειτουργώντας ευρηματικά, κατάφεραν κατά την δεκαετία του 1990 να “πιάσουν κορόιδα” πλούσιους που ήθελαν ν’ αποκτήσουν ευγενική καταγωγή, πουλώντας τους fake τίτλους ευγενείας. Η είσοδος του στην high society του Λονδίνου ήταν απλά θέμα χρόνου. Από τα ισχυρά επιχειρηματικά λόμπι βρέθηκε μέχρι την αυλή “γαλαζοαίματων”, προβάλλοντας τον εαυτό του ως πρέσβη του Σαν Μαρίνο ενώ πέτυχε να γίνει “φίλος” μέχρι και με τον Αλβέρτο του Μονακό.

Master της μπλόφας και της απάτης κατάφερνε να “μαγειρεύει” τα οικονομικά των επιχειρήσεων τους, πετυχαίνοντας να λαμβάνει χρηματοδότηση από διάφορες τράπεζες υπό τη μορφή δανείων, επενδύοντας τα σε πολυτελή αυτοκίνητα, όμορφες γυναίκες και έκπαγλη ζωή. Μάλιστα, ο ίδιος κατείχε εγγυητικές επιστολές, σύμφωνα με τις οποίες η οικογενειακή περιουσία του ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συμμετοχή του σε εφοπλιστικά κεφάλαια και εταιρείες ακινήτων πλησίαζαν το €1 δισεκατομμύριο!

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ...ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!



Τι μεταδίδει η kathimerini.gr :

H περίοδος των γιορτών για αρκετά στελέχη ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών δεν θα είναι και τόσο πολύ... γιορτινή. Τα μειωμένα εταιρικά έσοδα ενδεχομένως να μεταφράζονται σε κατά διψήφιο ποσοστό μειωμένες αποδοχές και μπόνους για το δυναμικό ομίλων όπως οι HSBC, Deutsche Βank και Societe Generale.

Τα σχετικά αναφέρουν τραπεζικά στελέχη και εταιρείες εξεύρεσης προσωπικού. Oι αντιξοότητες που συναντούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προετοιμάζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη τους για ακόμη πιο δραστικές από πέρυσι περικοπές στα μπόνους που λαμβάνουν μετά το τέλος κάθε χρόνου. Οι λόγοι μπορούν να αναζητηθούν στην αναδιοργάνωση ορισμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, στα αρνητικά επιτόκια, στο κλείσιμο επενδυτικών κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου και στις δαπάνες, οι οποίες συνήθως είναι μεγάλες, για την τεχνολογική αναβάθμιση των συστημάτων τους.

Βέβαια, όπως επισημαίνει το Bloomberg, το πόσο υψηλά θα είναι τα μπόνους θα οριστικοποιηθεί πλέον στις αρχές του 2020· υπάρχουν ήδη κάποιες ενδείξεις ότι οι παροχές σε ρευστό θα πληγούν.

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ ;;;


ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΕΩΣ 30/4/2020 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Μέχρι και 30 Απρίλιου 2020 παρατείνεται το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».

Από την 1η Μαΐου 2020 θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών και πτώχευσης φυσικών και νομικών προσώπων, το οποίο θα καταργήσει και ενσωματώσει όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν σήμερα (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προστασία πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικός μηχανισμός, κ.α..).

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!


Τι γράφει το analyst.gr :

Η πτώση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν θα έχει καμία ωφέλεια για το κράτος. Εάν δεν είναι ανταγωνιστικός με τις γύρω χώρες, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΠΔΕ στα 10 δις € ετησίως, δεν θα βοηθήσει καθόλου την Ελλάδα. Σύμφωνα τώρα με το Politico, η Αρχή Καταπολέμησης της Απάτης, η OLAF δηλαδή της ΕΕ, απείλησε με πρόστιμο 200 εκ. € την Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι δεν εμπόδισε τη φοροδιαφυγή ευρείας κλίμακας μέσω του λιμανιού του Πειραιά – από κινεζικές εγκληματικές συμμορίες που εισάγουν λαθραία προϊόντα, προφανώς με τη συμμετοχή της COSCO. Επί πλέον πως η OLAF έχει ολοκληρώσει την έρευνα σχετικά με την παράνομη εισαγωγή υποτιμημένων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων στην Ελλάδα από την Κίνα, για την περίοδο από 01.01.2015 έως 31.05.2018 – βρίσκοντας πως τα ελληνικά τελωνεία έχασαν δασμούς ύψους 202,3 εκ. €. Εν προκειμένω, είναι σαφής ο αθέμιτος ανταγωνισμός των ελληνικών προϊόντων – ενώ αποτελεί ένα ακόμη «θανατηφόρο χτύπημα» στον ελληνικό παραγωγικό ιστό.


Θα ξεκινήσουμε με την έκπληξη μας, όσον αφορά το ότι η Γερμανία αποτελεί ταμπού για τη σημερινή κυβέρνηση – γεγονός που διαπιστώσαμε ξεκάθαρα, όταν υποβάλαμε ορισμένες ερωτήσεις στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων που έμειναν όλες εντελώς αναπάντητες. Οι ερωτήσεις μας αυτές ήταν οι εξής:

(α) Συζητείται με δική σας πρωτοβουλία στην ΕΕ το πρόβλημα των μεγάλων εμπορικών πλεονασμάτων της Γερμανίας, το οποίο προκαλεί ελλείμματα και χρέη στους εταίρους της; Εν προκειμένω είναι γνωστό πως δεν επιτρέπονται πλεονάσματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών άνω του 6% του ΑΕΠ μίας χώρας, όπως δεν επιτρέπονται και ελλείμματα στους προϋπολογισμούς άνω του 3% – όταν η Γερμανία έχει υπερβεί το 8%, ενώ το 2018 ήταν στο 7,6%.

(β) Μας απειλεί η ΕΕ με κυρώσεις, επειδή είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν διεκδίκησε αποζημιώσεις για το σκάνδαλο ρύπων (Diesel Gate) από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όταν ακόμη και η Γερμανία αποζημιώθηκε από τις δικές της αυτοκινητοβιομηχανίες;

(γ) Εφαρμόζονται σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με την ίδια διαδικασία που εφαρμόζονται στην Ελλάδα; Εδώ αμφιβάλουμε εάν οι ενέργειες αυτές, με τις οποίες δημεύεται η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο – ενώ δυστυχώς οι Έλληνες το έχουν αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα, όπως πολλά άλλα στο παρελθόν, σκύβοντας το κεφάλι.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΚΑ: ΠΟΤΕ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ !!!



Η σύνταξη χηρείας ”κόβεται” μόνο εάν ο ή η δικαιούχος εργάζεται μετά την πάροδο μιας τριετίας από τον θάνατο του ή της συζύγου (ή του έτερου μέρους συμφώνου συμβίωσης). Αυτό διευκρινίζει με νέα εγκύκλιό του ο ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ΕΦΚΑ, μετά τις νομοθετικές αλλαγές (νόμος 4611 του 2019) για τις συντάξεις χηρείας ισχύουν τα εξής:

1. Μετά τη λήξη της πρώτης τριετίας από τον θάνατο η σύνταξη στον επιζώντα σύζυγο ή το έτερο μέρος του συμφώνου συμβίωσης χορηγείται μειωμένα κατά 50% εφόσον εργάζεται ή συνταξιοδοτείται.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΟΦ: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 15 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ !!!



Τους καταναλωτές προειδοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) να μην αγοράζουν και να μην χρησιμοποιούν 15 καλλυντικά προϊόντα που διατίθενται στη χώρα μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι «τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικό τους».

Τα καλλυντικά

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αμερικανικές αρμόδιες αρχές (FDA), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!! ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΤΕ !!!

ΠΙΕΖΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!!
Ακόμα άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τις ποινικές διώξεις στελεχών της Εθνικής Τράπεζας...Ενώ ούτε κουβέντα για το τι έγιναν τα λεφτά των συνταξιούχων !!! Την ίδια ώρα που η διοίκηση της ΕΤΕ σκορπάει εκατομμύρια ευρώ σε συμβούλους και όχι μόνο...
Θυμηθείτε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/bmw-x5.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/96000000-mckinsey.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_97.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_50.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_785.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_717.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_356.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/blog-post_53.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/11/52000000.html



Να μην παρέμβει στην «ιδιωτική διαφορά μεταξύ Εθνικής και Συνταξιούχων» καλεί το ΛΕΠΕΤΕ την κυβέρνηση, δια μέσου του δικηγόρου Γ. Χανιώτη, ο οποίος ζητά να μην υπάρξουν κινήσεις που να υποδηλώνουν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των συστημικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος. 

Ειδικότερα, με επιδόσεις 8 «εμπλεκομένων», μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Χανιώτης αναφέρει ότι «αναφορικά με το ήδη πασίγνωστο πλέον θέμα ΛΕΠΕΤΕ (και ήδη πλέον ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ, αφού η υπόθεση εκκρεμεί και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για κακουργηματική απιστία κατά συναυτουργία εντανίον του άλλοτε Διοικητή της ΕΤΕ κου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη κλπ) έφτασε σε γνώση μου ότι εξελίσσονται διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργού και Υφυπουργού Εργασίας και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής ΛΕΠΕΤΕ, με απώτερο στόχο, ως αντιλαμβάνομαι, την τροποποίηση ή κατάργηση του Ν. 4618/2019, δυνάμει του οποίου οι δικαιούχοι - λήπτες ΛΕΠΕΤΕ, μεταβατικά υπήχθησαν στο ΕΤΕΑΕΠ μέχρι αμετακλήτου κρίσεως επί της ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ των δικαστηρίων της χώρας.

Για μια σειρά λόγων που αναλύει στο εξώδκο, ο Χανιώτης καλεί την κυβέρνηση να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια που σκοπό έχει την ΑΘΕΜΙΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε ΕΚΚΡΕΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. 

Μάλιστα χαρακτηρίζει ως ΑΘΕΜΙΤΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ και κυρίως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ την παρέμβασή της στη Δικαιοσύνη, καθώς και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ Συστημικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος.

Αναλυτικά το εξώδικο:

ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις πάνω από το 60% των ιδίων κεφαλαίων...

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Οι ελληνικές τράπεζες εάν αξιολογηθούν στατικά δηλαδή αποτιμηθεί πόσα κεφάλαια διαθέτουν πάνω από το ελάχιστο συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας SREP θα εξαχθεί το συμπέρασμα ότι διαθέτουν… 6,3 δισεκ. ευρώ κεφάλαια. 

Τα 6,3 δισεκ. είναι το πλεονασματικό κεφάλαιο πάνω από το ελάχιστο συνολικό όπως ορίζεται από τις εποπτικές αρχές των τραπεζών. 

Όμως εάν αξιολογηθούν οι ελληνικές τράπεζες δυναμικά, δηλαδή αξιολογηθεί η διαδικασία εξυγίανσης των προβληματικών τους ανοιγμάτων και πόσα κεφάλαια θα δαπανηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος της εξυγίανσης τότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι το πραγματικό κεφαλαιακό μαξιλάρι είναι σχεδόν μηδέν. 

Το bankingnews εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ έχει αναλύσει γιατί οι τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια και γιατί ακόμη οι μετοχές τους είναι μη επενδύσιμες. 

Η ΤτΕ με πολύ μεγάλη καθυστέρηση εμφανίζεται στις εκθέσεις χρηματοπιστωτικής σταθερότητας να επισημαίνει ότι είναι πιθανή η ανάγκη για άντληση νέων κεφαλαίων. 

Δυστυχώς όμως η ΤτΕ εμφανίζεται ανακόλουθη σε αυτά που υποστηρίζει γιατί ελάχιστους μήνες πριν ανέφερε ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν χρειάζονται νέα κεφάλαια. 

Προφανώς υπάρχει μια σκοπιμότητα πίσω από αυτή την ξαφνική διαπίστωση της ΤτΕ για την κεφαλαιακή ανεπάρκεια των τραπεζών στην Ελλάδα.

Η ουσία δεν είναι αυτή αλλά... πόσα κεφάλαια χρειάζονται οι ελληνικ
ές τράπεζες για νε εξυγιανθούν; 

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ "FOLLI FOLLIE" ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!!


ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ ΤΩΝ 37 ΔΙΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2019 :
Κυριάκος Τόμπρας, Λεωνίδας Στάμος, Γιώργος Νούλας, Ευαγγελία Καλδή, Χρήστος Ζώης,  Τζένη Στάμου, Γιάννης Κυνηγόπουλος, Γιώργος Βαλέττας, Κωνσταντίνα Ζανιά-Πλούμη,  Παύλος Σαράκης, Αντώνης Βασιλειάδης, Λιλιάνα Κουλουμπή, Γιάννης Κυριακόπουλος,  Ίριδα Σταθάκου-Δαρσακλή, Μελίνα Μπάχλα, Πάνος Λελιάτσος, Χάρης Καλογερής, Μαρία Διβανίου, Ελένη Καλιακούδα,  Κωνσταντίνα Γεωργούλια, Κατερίνα Ζόγγου, Αλεξάνδρα Φώτη, Γεσθημανή Πασσιά,  Βασιλεία Γιαβρούτα, Βασιλική Νταντάκου, Ελπίδα Κεβρεκάκη, Πολυτίμη Πεγέτη, Ελένη Χαβνάφη, Ειρήνη Κυριακάτου, Ευαγγελία Τσάμπαλα, Θεοδώρα Καρτάνου, Νικόλαος Καραμάνης, Διονυσία Γιαννούλη, Αναστασία Ρενιέρη, Κωνσταντίνος Μπαρούτας, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ελευθερία Δασκαλάκη, Όλγα Καλκανάκου, Ροβέρτος Μέριανος, Ειρήνη Κοντονάσιου..........

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html


ΚΟΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ !!!



Ποια είναι η τύχη της κατάθεσης σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό σε περίπτωση θανάτου κάποιου από τους δικαιούχους

Άρειος Πάγος
(Τμήμα Α2)
Απόφαση 381/2018


Ερμηνεία της έννοιας και του όρου ότι με τον θάνατο οποιουδήποτε των δικαιούχων κοινού τραπεζικού λογαριασμού, η κατάθεση περιέρχεται αυτοδικαίως στους υπόλοιπους επιζώντες μέχρι του τελευταίου (άρθρο 2 ν. 5638/1932)

Δεν επιτρέπεται διάθεση της κατάθεσης, με πράξη είτε εν ζωή είτε αιτία θανάτου, οι δε κληρονόμοι του αποβιώσαντος καταθέτη κοινού τραπεζικού λογαριασμού, δεν αποκτούν δικαίωμα στην κατάθεση

Απόσπασμα της απόφασης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!




Από τις χώρες με τη μικρότερη φορολογική επιβάρυνση το 1965, εκτινάχθηκε στις χώρες με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση στα χρόνια της κρίσης και συνεχίζει ακόμα. 

Οπως προκύπτει από την έκθεση Revenue Statistics 1965-2018 του ΟΟΣΑ, το 1965 η Ελλάδα είχε φορολογικά έσοδα που αντιστοιχούσαν στο 17,1% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ ήταν 24,9%, τριάντα χρόνια αργότερα, το 1995, ήταν και πάλι κάτω από τον μέσο όρο των 34 χωρών του ΟΟΣΑ (25,2% έναντι 31,9%).

Το 2010, με το ξέσπασμα της κρίσης και την έλευση των μνημονίων, η Ελλάδα βρισκόταν στον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, με τα φορολογικά έσοδα να ανέρχονται στο 32% του ΑΕΠ. Δύο χρόνια μετά, το 2012, η φορολογική επιβάρυνση έφθασε στο 35,5%, το 2014 με μικρή αύξηση ανήλθε το 35,7% του ΑΕΠ για να εκτοξευτεί στο 38,7% του ΑΕΠ το 2018.

Την περίοδο των μνημονίων 2010-2018, καταγράφεται στη χώρα μας αύξηση φόρων κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Πρόκειται για τη μοναδική χώρα που επιβάρυνε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο τους φορολογουμένους. Συγκεκριμένα, οι φορολογικές επιβαρύνσεις από το 32% του ΑΕΠ που ήταν το 2010 έφθασαν στο 38,7% του ΑΕΠ το 2018, όταν ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ ήταν 34,3% του ΑΕΠ.

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 5.000 ευρώ το 2011 και η αύξησή του μετέπειτα στις 8.636 ευρώ συνετέλεσε στη διόγκωση των επιβαρύνσεων. Στην άμεση φορολογία, οι συντελεστές του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων αναπροσαρμόστηκαν, η πλειονότητα των φοροαπαλλαγών εξαλείφθηκε, ενώ εφαρμόστηκε πρόσθετη εισφορά αλληλεγγύης. Πολλά από τα φορολογικά μέτρα σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν υπό ασφυκτική πίεση, χωρίς την απαραίτητη ανάλυση της εισπρακτικής αποτελεσματικότητας και των οικονομικών τους επιπτώσεων.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι αυξήσεις στην έμμεση φορολογία, κυρίως από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπου μετατάχθηκαν από τον χαμηλό συντελεστή τρόφιμα και υπηρεσίες. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, η συμμετοχή των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα του ΦΠΑ, στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, είναι η μεγαλύτερη για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, το 2010 τα έσοδα από ΦΠΑ ανέρχονταν στα 15,958 δισ. ευρώ, έκαναν μια ελεύθερη πτώση στα 12,8 δισ. ευρώ έως το 2015 και το 2017 ανέβηκαν στα περίπου 14,6 δισ. ευρώ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS: ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΤΕ !!!



Tα υπό δέσμευση και κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, ζήτησε ο Οργανισμός από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο ΟΤΕ, που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο προκειμένου να του αποδοθούν όσα περιουσιακά στοιχεία, τραπεζικοί λογαριασμοί και άλλα, έχουν δεσμευθεί ή κατασχεθεί από καταδικασθέντες για την υπόθεση της σύμβασης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι συνήγοροι του ΟΤΕ, ο οργανισμός δικαιούται να διεκδικήσει αποκατάσταση για βλάβη που υπέστη, καθώς για τους καταδικασθέντες δεν εκδόθηκε αθωωτική απόφαση σε ότι αφορά την δωροδοκία αλλά απόφαση παύσης της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Κατά την θέση του ΟΤΕ, δικαιολογείται χρηματική αποκατάσταση για βλάβη από ενέργειες πρώην στελεχών του και άλλων, εφόσον το δικαστήριο δέχθηκε ουσιαστικά πως η δωροδοκία διαπράχθηκε πλην όμως έχει παραγραφεί λόγω πλημμεληματικής μορφής που έλαβε με το νέο Ποινικό Κώδικα.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΛΟΓΩ AIRBNB !!!

ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ
Σε πολλές γειτονιές "φιλέτα" οι ιδιοκτήτες ακινήτων διώχνουν τους μισθωτές για να τα εκμεταλλευτούν μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων !!!




Λόγω της οικονομικής κρίσης, στον χώρο των μισθώσεων, σε συνδυασμό με την άλωση μερικών γειτονιών από την πλατφόρμα του Airbnb, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τις μαζικές εξώσεις ενοικιαστών στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Φάρο για να εκδιώξει ένας ιδιοκτήτης τον ενοικιαστή πρέπει ο ενοικιαστής ή να οφείλει το μίσθωμα, όπου ακολουθείται μία γρήγορη διαδικασία έξωσης ή να ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης την οδό μιας τακτικής δικασίμου, ωστόσο, αυτό είναι χρονοβόρο.

Όπως τονίζει μιλώντας στο Open TV «πολλές γειτονιές είναι "φιλέτα" και οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να εκδιώξουν τους μισθωτές για να τα δώσουν στο airbnb. Αν κάποιος είναι τυπικός κι έχει συμβόλαιο, δεν μπορεί να τον βγάλει. Ωστόσο και μία μέρα αν καθυστερήσεις το μίσθωμα, έχει ως συνέπεια ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης να κοινοποιήσει ένα έγγραφο με το οποίο σου λέει "μου οφείλεις το ενοίκιο, πρέπει να μου το καταβάλεις" και να ακολουθήσουν οι διαδικασίες».


Δείτε το σχετικό θέμα από το Open TV

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ: ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 2.000 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!




Αυξημένες κατά 50% είναι ήδη με τη συμπλήρωση 11 μηνών από τις αρχές του έτους οι άδειες παραμονής που έχουν χορηγηθεί σε επενδυτές ακινήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «χρυσή βίζα». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Enterprise Greece, έως την 1η Δεκεμβρίου είχαν εκδοθεί 2.008 νέες άδειες, συγκριτικά με το τέλος του 2018. Τότε ο αριθμός των αδειών (από την έναρξη ισχύος του προγράμματος) είχε διαμορφωθεί σε 4.059.

Με την προσθήκη και των φετινών στοιχείων, προκύπτει πως έχουν εκδοθεί 6.044 άδειες, εκ των οποίων σχεδόν το 70% αφορά Κινέζους επενδυτές (4.129 άδειες). Ωστόσο, η τάση αυτή πλέον είναι ακόμη πιο έντονη. Συγκεκριμένα, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου, εκδόθηκαν 742 νέες άδειες παραμονής. Εξ αυτών, οι 665 αφορούσαν Κινέζους επενδυτές, ήτοι ποσοστό της τάξεως του 90%.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΟΙ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΥΧΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών και Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. 
Και η ΥΠΕΡΒΑΣΗ έκανε αυτή την πολυτέλεια των λίγων, πράξη για τους πολλούς !!! 

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΒΙΛΑ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ !!!



Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 3,83 εκατ. ευρώ και ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου

Σε πλειστηριασμό για χρέη προς τράπεζες και δημόσιο βγαίνει η εντυπωσιακή βίλα του πάλαι ποτέ κραταιού εκδότη Αντώνη Λυμπέρη. Το εντυπωσιακό ακίνητο, εντός του οποίου είχαν διεξαχθεί κάποια από τα πιο θρυλικά πάρτι την προηγούμενη δεκαετία βγαίνει πλέον στο σφυρί, καθώς κατέστησαν άκαρπες οι προσπάθειες διευθέτησης των χρεών.

Η τιμή της πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 3,83 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά το ακίνητο βαρύνεται με χρέη που υπερβαίνουν τα 9,5 εκατ. ευρώ

Εντυπωσιακή μεζονέτα με πισίνα

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, η εντυπωσιακή μεζονέτα βρίσκεται σε οικόπεδο 2.396 τετραγωνικών μέτρων στο Κεφαλάρι, ενώ σε αυτό υπάρχει διώροφη μεζονέτα με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 182,31+443,80+344,45 = 970,56τ.μ. με πισίνα η οποία ανακατασκευάστηκε το 2008.

Αναλυτικά, η κατάσταση του κτίσματος σήμερα έχει ως εξής:

"SUCCESS STORY": ΚΑΤΑ 149% ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Στο όριο της ανέχειας βρίσκεται ένας στους δύο ανέργους !!!



Κατά 149% (!) αυξήθηκε το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα την εποχή των Μνημονίων και της κρίσης, με τους ανέργους να παραμένουν στο «καναβάτσο της κοινωνίας», σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ενδιάμεση έκθεση για την ελληνική οικονομία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το ποσοστό φτώχειας αφορά το «ποσοστό του πληθυσμού το οποίο λαμβάνει εισόδημα μικρότερο από το 60% του διάμεσου εισοδήματος της οικονομίας». Ομως, όταν το διάμεσο εισόδημα μειώνεται ραγδαία, όπως συνέβη στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, ο δείκτης δεν μπορεί να εντοπίσει το ποσοστό της μετατόπισης του πληθυσμού στο «κατώφλι της φτώχειας». Για τον λόγο αυτόν οι επιστήμονες του ΙΝΕ παρουσίασαν ακόμα έναν δείκτη, που δείχνει το ποσοστό αυτό με σταθερό έτος βάσης το 2008.

Σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση, μεταξύ των ετών 2010 και 2018 το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε κατά 149% και έφτασε στο 47,5% του πληθυσμού!

Πρόβλημα

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ 37 ΔΙΣ;;;

ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!



Τι μεταδίδει Deutsche Welle:

Αρνητικά επιτόκια από το πρώτο ευρώ, αύξηση του κόστους τραπεζικών λογαριασμών. Όλο και περισσότεροι Γερμανοί καταθέτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες αντιδρούν σχεδιάζοντας μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας και κλείνοντας υποκαταστήματα.

Καταστρέφουν τα χαμηλά επιτόκια το χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως φοβάται ο επικεφαλής της Deutsche Bank Κρίστιαν Σέβινγκ; Ή μήπως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δρομολογεί εντέλει μια ανανέωση του γερμανικού τραπεζικού συστήματος; Γεγονός είναι ότι η αναδιάρθρωση των τραπεζών θα συνεχιστεί και το 2020.

Δεν είναι όμως μόνο τα μηδενικά επιτόκια που φέρνουν σε δεινή θέση τις γερμανικές τράπεζες. Ο ανταγωνισμός από τις Apple και Google, που διαθέτουν τις δικές τους εφαρμογές πληρωμής, ή από νεοφυείς επιχειρήσεις με χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες προκαλούν πονοκέφαλο στις παραδοσιακές τράπεζες. Και σαν μην έφθαναν αυτά τα δεινά, υπάρχουν παρατηρητές οι οποίοι εκτιμούν ότι στη Γερμανία, οι εν δυνάμει πελάτες είναι λίγοι και οι τράπεζες πολλές.

Για «λουκέτα» ανησυχούν πολλοί τραπεζίτες

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤτΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΝΟΨΕΙ STRESS TESTS !!!

"Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΧΡΗΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ...ΟΙ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ 60%..."
Ενώ πιέζει για ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων !!!



Οι πρωτοβουλίες των τραπεζών για εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους μέσω πωλήσεων, και η συστημική λύση «Ηρακλής» που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, αποτελούν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκούν, επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που δημοσιεύτηκε εχθές Πέμπτη, η κεντρική τράπεζα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα του ενεργητικού των συστημικών τραπεζών εξαιτίας των αναβαλλόμενων φόρων, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη για την ταχύτερη απομείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Η ποιότητα των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων αποτελεί παράμετρο που χρήζει προσοχής, καθώς οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις υπερβαίνουν σε επίπεδο συστήματος το 60% των κεφαλαίων Tier 1 (Ιούνιος 2019). Το υψηλό ποσοστό των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στα εποπτικά ίδια κεφάλαια των τραπεζών περιορίζει τις δυνατότητές τους να επιταχύνουν την αποκλιμάκωση του αποθέματος NPEs, καθώς δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το τμήμα αυτό των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων για πιθανή απορρόφηση ζημιών», προειδοποιεί η ΤτΕ.

Όπως αναφέρει η έκθεση, η συστημική λύση «Ηρακλής» που δρομολογήθηκε τους προηγούμενους μήνες «κινείται στον άξονα της βελτίωσης της ποιότητας των ισολογισμών των τραπεζών και αποτελεί θετική εξέλιξη. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ενώ αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, κρίνεται σκόπιμο να πλαισιωθεί από συμπληρωματικές ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα του αποθέματος των NPEs» .

Τονίζει δε ότι κρίνεται αναγκαία η λήψη ενεργειών για άμεση μείωση του υφιστάμενου υψηλού αποθέματος NPEs που αγγίζει το 47% και εξηγεί ότι «οι πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται επιτάχυνση των προσπαθειών».

Κεφαλαιακή επάρκεια

ΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ 2020 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Έρχεται υπερ-προσφορά ακινήτων από τις αρχές του 2020.

Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν στελέχη της κτηματαγοράς που θεωρούν ότι την επόμενη διετία, οι τιμές των ακινήτων, θα διαμορφωθούν χαμηλότερα από τις τρέχουσες διότι οι πωλητές όπως είναι τα Funds , οι πλατφόρμες των τραπεζών, η πώληση ακινήτων χωρίς ΦΠΑ για όσα έχουν εκδοθεί άδειες μετά το 2006 ,με συνέπεια οι πωλητές να είναι πολλαπλάσιοι από τους αγοραστές.

Η αγορά θα δεχθεί ένα…τσουνάμι ακινήτων με το συνολικό τους αριθμό να υπολογίζεται πάνω από 120.000 ακίνητα, όταν ο α
ριθμός των σπιτιών χωρίς ΦΠΑ υπολογίζεται σε 80.000.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο κ. Δημήτρης Καψιμάλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος, ο οποίος τονίζει ότι δεν υπάρχουν αγοραστές για την υπερ προσφορά σπιτιών και με δεδομένο ότι οι τράπεζες έχουν μειώσει κατακόρυφα την εκταμίευση στεγαστικών δανείων, είναι αρκετά δύσκολο να απορροφηθούν στις τρέχουσες τιμές. .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας Alpha Αστικά Ακίνητα σχεδιάζει να ομαδοποιήσει τα ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της από τις αρχές του 2020 με σκοπό να τα πουλήσει.

Η θυγατρική εταιρεία της Alpha Bank κατέχει 3000 ακίνητα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της από μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Εμπορικής και της Ιονικής Τράπεζας, που απορροφήθηκαν από την Alpha Bank.

Στη λίστα της υπάρχουν και 1700 αγροτεμάχια .

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ !!!



Σχεδόν 40 Δις ευρώ (39,3 Δις ευρώ, για την ακρίβεια) «έκαψαν» οι Έλληνες από τις αποταμιεύσεις τους στη διάρκεια των Μνημονίων, σύμφωνα με στοιχεία της Alpha Bank !!! 

Τώρα, το διαθέσιμο εισόδημα αρχίζει να αυξάνεται, όμως τα νοικοκυριά εκτιμάται ότι δεν θα αυξήσουν κατά προτεραιότητα την κατανάλωση, αλλά θα αρχίσουν να βάζουν... κάτι στην άκρη, ώστε να περάσει και πάλι σε θετικό ποσοστό η αποταμίευση. Η ιδιωτική κατανάλωση, ωστόσο, τονίζουν, αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα έτη, με ελαφρώς ασθενέστερο ρυθμό σε σχέση με το εισόδημα, καθώς η αποταμίευση θα επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα, δηλαδή σε θετικό έδαφος και τα νοικοκυριά θα επιχειρούν να απομοχλεύσουν τους ισολογισμούς τους.

Όπως φαίνεται στο γράφημα, στα χρόνια της κρίσης και κυρίως από το 2012 και μετά, η αποταμίευση ως ποσοστό του εθνικού εισοδήματος συρρικνώθηκε και πέρασε για αρκετά χρόνια σε αρνητικό ποσοστό, καθώς τα νοικοκυριά είδαν τα εισοδήματα να συμπιέζονται και «έτρωγαν από τα έτοιμα».

Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ SANTANDER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΕΞΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;
Μην ξεχνάμε ότι η πρωταγωνίστρια των εξώσεων στην Ισπανία Aktua, ήταν θυγατρική του ομίλου Santander...


Τι μεταδίδει το banks.com.gr :

Tο τραπεζικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει ραγδαία. Μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι επιστρέφουν και νέοι ισχυροί παίκτες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος εγκαθίστανται στην Αθήνα για να δημιουργήσουν σύγχρονα δίκτυα εξυπηρέτησης ενός διψασμένου για χρηματοδότηση και νέου τύπου τραπεζικές υπηρεσίες κοινού.

Μετά την Bank of China και την ICBC, μια μεγάλη και ιστορική –Ισπανική αυτή τη φορά- Τράπεζα πήρε την απόφαση να λειτουργήσει στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτεί τη νέα δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία της χώρας μας.

Όπως το συνηθίζει, η Santander προετοιμάζει την είσοδό της στην Ελλάδα με τη δημιουργία μιας Consumer Finance εταιρείας, ενός νέου τύπου χρηματοπιστωτικού οχήματος το οποίο πάντα χρησιμοποιεί ως «ανιχνευτή» των συνθηκών και των επενδυτικών ευκαιριών προτού επιχειρήσει τα επόμενα βήματα στην εμπορική τραπεζική μιας χώρας.

Η Santander λειτουργεί με τέτοιου είδους χρηματοοικονομικές εταιρείες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ η Santander Consumer Finance είναι σήμερα η μεγαλύτερη χρηματοοικονομική εταιρεία στην Ευρώπη με δραστηριότητες σε 15 χώρες
.

Η Santander χρησιμοποιεί παραδοσιακά την επιχείρηση καταναλωτικών πιστώσεων για να εισέλθει σε νέες αγορές. Η καταναλωτική πίστη, της επιτρέπει να γνωρίζει την οικονομία της χώρας στην οποία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί προτού επιχειρήσει την ανάπτυξη ολοκληρωμένου τραπεζικού δικτύου.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΜΙΣΘΩΣΗ AIRBNB ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΕΙΝΑΙ 
Την απαγόρευση μίσθωσης διαμερίσματος σε πολυκατοικία του Ναυπλίου με τη διαδικασία του Airbnb, αποφάσισε δικαστήριο της πόλης, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα ιδιοκτητών άλλων διαμερισμάτων του ίδιου ακινήτου
.



Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας που ζητούσαν την απαγόρευση βραχυχρόνιας μίσθωσης λόγω των ενοχλήσεων και των ζητημάτων ασφάλειας που ανακύπτουν.

Το δικαστήριο καλεί τον ιδιοκτήτη που μισθώνει το σπίτι του με Airbnb να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση του διαμερίσματος ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση του ως κατοικία.

Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου αναφέρει μεταξύ άλλων στην απόφαση του:

"Από την εκτίμηση της ένορκης κατάθεσης μάρτυρος των αιτούντων στο ακροατήριο και από τα προσκομιζόμενα έγγραφα πιθανολογήθηκαν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά: Οι αιτούντες είναι κύριοι, νομείς και κάτοχοι αυτοτελών οριζοντίων ιδιοκτησιών πολυκατοικίας με υπόγειο που ανεγέρθηκε σε οικόπεδο της πόλης του Ναυπλίου και διέπεται από την πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας και κανονισμού σχέσεων συνιδιοκτητών, με την οποία καθορίστηκαν οι κοινόχρηστοι και κοινόκτητοι χώροι, οι χώροι αποκλειστικής χρήσης εκάστου συνιδιοκτήτη καθώς και οι περιορισμοί κατά τη χρήση των κοινόχρηστων μερών και των διηρημένων αυτοτελών ιδιοκτησιών και η οποία αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος του τίτλου ιδιοκτησίας καθενός από τους συνιδιοκτήτες.

Επίσης πιθανολογήθηκε ότι η καθ’ης, στις αρχές Αυγούστου 2019, προέβη σε καταχώρηση του ως άνω ακινήτου της σε τουριστικούς επαγγελματικούς οδηγούς κρατήσεων και σχετικές ιστοσελίδες με το διακριτικό τίτλο «big apartment» ως τουριστικής επιχείρησης - καταλύματος, και έκτοτε εκμεταλλεύεται την ιδιοκτησία της ως τουριστικό κατάλυμα, εκμισθώνοντάς το επιπλωμένο.

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΦΟΡΟ-ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φορολόγησης η μη διενέργεια δαπάνης, όπως επισημαίνει το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το ζήτημα της επιβολής φόρου με συντελεστή 22% επί του ποσού που οι πραγματοποιούμενες από τον φορολογούμενο δαπάνες υπολείπονται σε αξία ποσοστό 30% του ατομικού εισοδήματός του.




Στην έκθεσή του επί του φορολογικού νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια, το επιστημονικό συμβούλιο υπενθυμίζει ότι με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 78), αντικείμενο του φόρου μπορεί να είναι το εισόδημα, η περιουσία ή οι δαπάνες και οι συναλλαγές του φορολογούμενου. Εν προκειμένω, όμως, «η επιβαλλόμενη φορολογική επιβάρυνση δεν φαίνεται να βρίσκεται σε αρμονία με τη συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη, δεδομένου ότι δεν επιβάλλεται επί του εισοδήματος ή της δαπάνης ή της περιουσίας αλλά επί της μη διενέργειας δαπάνης η οποία δεν μπορεί κατά τα ανωτέρω να αποτελεί αντικείμενο φορολόγησης».

Πέραν αυτού, τονίζει το επιστημονικό συμβούλιο, η επιβαλλόμενη επιβάρυνση δεν παρίσταται συνταγματικώς ανεκτή ούτε υπό την εκδοχή ότι δεν συνιστά φόρο, αλλά κύρωση εξεταζόμενη, ως εκ τούτου, και υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογικότητας, δεδομένου ότι από την αιτιολογική έκθεση δεν προκύπτει ο λόγος αποδοκιμασίας του νομοθέτη προς φορολογούμενους οι οποίοι επιλέγουν να δαπανούν ετησίως λιγότερο από το 30% του εισοδήματός τους αλλά ούτε και το δημόσιο συμφέρον που υπηρετείται από την έμμεση επιβολή υποχρέωσης στους φορολογουμένους να δαπανούν τουλάχιστον 30% του εισοδήματός τους (και μέχρι 20.000 ευρώ) κατ΄έτος.

Σύμφωνα με την έκθεση, δεν αιτιολογείται επαρκώς πώς επί συναλλαγών για τις οποίες έχουν εκδοθεί τα οικεία φορολογικά παραστατικά, η εξόφλησή τους με χρήση ηλεκτρονικών μέσων εξυπηρετεί καλύτερα τη μείωση της φοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, εν σχέσει με την εξόφληση των ως άνω συναλλαγών με χρήση μετρητών.

ΑΑΔΕ: ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ Ο,ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ !!!

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΞΠΡΕΣ
Προθεσμία 5 ημερών από σήμερα πριν από την παραγραφή φορο-υποθέσεων για έτη 2003 - 2013 !!!




Του Γιώργου Παλαιτσάκη

Επιταχύνονται τις τελευταίες μέρες οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κυρίως σε φορολογικές υποθέσεις που αφορούν το έτος 2013, καθώς το περιθώριο που έχουν για να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες είναι πλέον μόλις 5 μέρες από σήμερα.

Η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα επί των υποθέσεων αυτών λήγει μεν τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου 2019, όμως η πραγματική ημερομηνία λήξης είναι για το Δημόσιο η 10η Δεκεμβρίου.

Κι αυτό διότι αυτή είναι η τελευταία μέρα στην οποία το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να κοινοποιήσει προσωρινή πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, δεδομένου ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, πρέπει να δίδεται σε κάθε ελεγχόμενο φορολογούμενο χρονικό περιθώριο 20 ημερών, από τη στιγμή της κοινοποίησης της πράξης αυτής, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει στα ευρήματα των ελεγκτών και να τεκμηριώσει τυχόν σφάλματα εξαιτίας των οποίων τα προς καταβολή ποσά μπορεί να έχουν υπολογιστεί σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα.

Με τη συμπλήρωση ή την παρέλευση του 20ημέρου, δηλαδή την 30ή-12-2019 ή την 31η-12-2019, η αρμόδια φοροελεγκτική υπηρεσία έχει το δικαίωμα να κοινοποιήσει την οριστική πράξη του διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου στην οποία τα τελικά ποσά φόρων και προστίμων που θα έχουν καταλογιστεί μπορεί να είναι μικρότερα αυτά που αναγράφονταν στην προσωρινή πράξη.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ !!!



Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που εντάχθηκε στο νέο νόμο για τη διαμεσολάβηση


Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η οποία εντάχθηκε και ψηφίστηκε στο Νόμο 4640/2019 για τη διαμεσολάβηση, καταργούνται οι περιορισμοί της νομοθεσίας περί τηλεπικοινωνιακού απορρήτου κατά τις έρευνες των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος (άρθρο 34 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας).

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η οποία δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής, με τη νέα διάταξη «εκλογικεύεται δικονομικώς η δυνατότητα πρόσβασης των εισαγγελικών λειτουργών κατά τον ίδιο δικονομικό τρόπο στα απόρρητα κάθε μορφής πλην του επαγγελματικού, στο πλαίσιο τόσο του άρθρου 19 όσο και του άρθρου 25 παρ. 1 του Συντάγματος, τα οποία ρυθμίζουν το απόρρητο των επικοινωνιών και την αρχή της αναλογικότητας.

Προϋπόθεση για την ισχύ της διάταξης αυτή, είναι αφενός να αποτυπώνεται στο περιεχόμενο του υλικού που προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα η αντικειμενική υπόσταση του κακουργημάτων, π.χ. των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας, του εκβιασμού ,κλπ. ».

Υπενθυμίζεται ότι με τον πρόσφατο νόμο 4637/2019 (άρθρο 14) επανήλθε η διάταξη για τη χρήση μη νομίμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων στα οικονομικά εγκλήματα.

ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 3,5 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!

ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 7ΕΤΙΑΣ
Η Κομισιόν ζητά να αποπληρωθούν όλα τα δάνεια με εγγύηση δημοσίου στις τράπεζες !!!
Δείτε σχετικά εδώ:



Εδώ και τώρα αποπληρωμή των «κόκκινων» δανείων με κρατική εγγύηση και όχι σε βάθος επταετίας θέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έναν ισχυρό σύμμαχο βρήκαν οι τραπεζίτες στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Θα πληρώσουμε άλλη μια φορά τα ρουσφέτια σε κομματικούς φίλους.

Ένα «δωράκι» ύψους 3,5 δισ. ευρώ πιέζουν τράπεζες και ημέτεροι επιχειρηματίες να τους κάνει το δημόσιο. Οι τραπεζίτες, όπως ήδη έχει γράψει το Documento, ασκούν ασφυκτική πίεση προκειμένου στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής» για την αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων το δημόσιο να επωμιστεί άμεσα το βάρος για το σύνολο των δανείων με κρατική εγγύηση τα οποία έχουν καταπέσει.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι τραπεζίτες αλλά και οι τεχνοκράτες των θεσμών δεν είναι ικανοποιημένοι με το σχέδιο αποπληρωμής σε βάθος επταετίας των 2 δισ. από τα συνολικά 3,5 δισ. ευρώ των δανείων που η εγγύησή τους έχει καταπέσει. Στελέχη που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των «κόκκινων» δανείων τράπεζες και θεσμοί πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην αποπληρωμή του συνόλου των 3,5 δισ. ευρώ προκειμένου να μειωθεί το άνοιγμα των τραπεζών σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι οι τραπεζίτες σε αυτήν τους την απαίτηση έχουν βρει ισχυρό σύμμαχο την Κομισιόν. Στην πρόσφατη έκθεσή της η επιτροπή αναφέρει ότι το ύψος των κρατικών εγγυήσεων στα δάνεια παραμένει υψηλό και με αυξητικές τάσεις, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι το επταετές σχέδιο πληρωμών για την εκκαθάριση δανείων ύψους 2 δισ. με εγγύηση δημοσίου που έχουν παρουσιάσει οι ελληνικές αρχές δεν είναι αρκετό.

ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!




Υπάρχει ένας πολύ ισχυρός παίχτης στην αγορά που, σύμφωνα με ανάλυση του οικονομικού τμήματος του Associated Press, παρακολουθεί ο,τι αγοράζετε για να κάνει προσφορές στα μέτρα σας. Και ο παίχτης αυτός – όσο και αν φαίνεται απίστευτο – είναι η τράπεζα που σας έχει χορηγήσει την πιστωτική ή τη χρεωστική σας κάρτα.

Εδώ και χρόνια, η Google και το Facebook σας δείχνουν διαφημίσεις βασισμένες στη διαδικτυακή σας συμπεριφορά. Αλυσίδες λιανικής, όπως η Amazon ή η Walgreens, επίσης παρακολουθούν το ιστορικό των αγορών σας και επιχειρούν να προβλέψουν τις μελλοντικές σας ανάγκες.

Πλέον, υποστηρίζει το Associated Press, και οι τράπεζες θέλουν να μετατρέψουν τα δεδομένα που ήδη διαθέτουν σε επιπλέον εισόδημα βρίσκοντας πελάτες για τη λιανική. Οι τράπεζες συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι έχουν στη διάθεσή τους ένα χρυσωρυχείο από πληροφορίες, που μπορούν να προβλέψουν τα έξοδά τους. Μέχρι τώρα, τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνταν για την προστασία από τις απάτες.

Όμως, πλέον, οι τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία για να δημιουργούν προσφορές και ταυτόχρονα να αυξάνουν τα κέρδη τους. Η Wells Fargo άρχισε από την 21η Νοεμβρίου να προσαρμόζει τις προσφορές ανά πελάτη, κάτι που ήδη έκαναν η Chase, η Bank of America, η PNC, η SunTrust και κάποιες μικρότερες τράπεζες.

Πως χρησιμοποιούν τα δεδομένα οι τράπεζες

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 2 ΔΙΣ ΦΟΡΟΥΣ+ΤΕΛΗ ΣΕ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ !!!



Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των γιορτών, αλλά και των φόρων. Το 2019 κλείνει με βαρύ λογαριασμό για τους φορολογούμενους της Ελλάδας, οι οποίοι καλούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να καταβάλλουν συνολικά σε φόρους και τέλη άνω των 2 δις ευρώ!

Εκτός των σταθερών για τον τελευταίο μήνα του χρόνου ραντεβού με την εφορία, που θα κοστίσουν στους φορολογούμενους πάνω από 2 δις, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν την υποχρέωση να καλύψουν και τη μηνιαία δόση της ρύθμισης των 120 δόσεων ή των όποιων άλλου τύπου ρυθμίσεων εξυπηρετούν (πάγια ρύθμιση - 100 δόσεις) για την τμηματική εξόφληση των χρεών τους.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2019 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν:

ΕΛ.ΑΣ. : ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ E-MAIL !!!




H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σχετικά με προσπάθειες εξαπάτησης μέσω ηλεκτρονικής εταιρικής αλληλογραφίας ή διαδικτυακών επενδυτικών προγραμμάτων.


Για απάτη μέσω διαδικτύου από χάκερ, που υπόσχονται επενδυτικά προγράμματα, προειδοποιεί τους πολίτες και τους χρήστες του διαδικτύου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, χάκερ επιχειρούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους με τους εξής τρόπους δράσης: Μέσω εταιρικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (B.E.C.–Business Email Compromise, CEO Fraud & Man in the middle attacks).

Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και παρεμβαίνουν σε τμήματα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ συναλλασσόμενων επαγγελματιών και εμπόρων με επιχειρήσεις (προμηθευτές ή πελάτες) στο εξωτερικό.

Μόλις εντοπίσουν μηνύματα που αφορούν επικείμενη πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού, παρεμβαίνουν αποστέλλοντας απατηλά μηνύματα, από διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσομοιάζουν με τις πραγματικές.

Στη συνέχεια υποδύονται υπαλλήλους της συνεργαζόμενης επιχείρησης και πείθουν τους συναλλασσόμενους να καταθέσουν χρήματα σε απατηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, διαφορετικούς από αυτούς που είχαν συμφωνηθεί.

Με την υπόσχεση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (Forex Scams, Ponzi & Pyramid Schemes): Στην περίπτωση αυτή οι δράστες προσεγγίζουν τα θύματα, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υποδυόμενοι τους εργαζόμενους σε δήθεν μεγάλες επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού. Υπόσχονται υψηλές αποδόσεις μέσω τοποθέτησής τους σε εικονικές διαδικτυακές επενδυτικές πλατφόρμες και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!! ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ !!!



Τι γράφει το piperata.gr :

Βαριές καταγγελίες του προέδρου της ΕΔΕ (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων), Χριστόφορου Σεβαστίδη σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης, Νικόλαου Σαλάτα και του Αντιπροέδρου, Παναγιώτη Λυμπερόπουλου.

Τους εμφανίζει ως τα «δεκανίκια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς τους καταλογίζει συγκεκριμένα «πολιτικά παιχνίδια» και «υπόγειες μεθοδεύσεις», μιλάει για «ομάδες», και ευθέως τους καταγγέλλει ότι από το καλοκαίρι του 2019 και μετά, που άλλαξε η Κυβέρνηση, η μέχρι τότε «ασυμβίβαστη στάση τους απέναντι στην εκτελεστική εξουσία» έπαψε να υπάρχει και πλέον «δρουν κρυφά ερήμην της Ένωσης» με πρόθεση να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Κάτι που όπως τονίζει «είναι κυρίως που ενδιαφέρει εντός και εκτός των τειχών».

Η συνταρακτική ανακοίνωση Σεβαστίδη

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνταρακτική ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τα προηγούμενα τρία χρόνια υιοθέτησε μια στάση ασυμβίβαστη με την εκτελεστική εξουσία σε κάθε τι που θεωρούσαμε ότι πλήττει τον πυρήνα της δικαστικής ανεξαρτησίας. Εκδώσαμε εκατοντάδες ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου και συγκρουστήκαμε όχι μόνο με υπουργούς της τότε Κυβέρνησης (κκ. Πολάκη και Κοντονή), αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Μάλιστα η αντιπαράθεση ήταν τόσο σφοδρή και πρωτόγνωρη που η τότε Κυβέρνηση χαρακτήρισε την Ένωσή μας ως “Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”. Μέχρι εκείνο το σημείο ο κ. Λυμπερόπουλος αισθανόταν ιδιαίτερα ευτυχής και υποστήριζε όλες τις θέσεις μας. Από το καλοκαίρι του 2019 και μετέπειτα η στάση του όπως και του κ. Σαλάτα μεταβλήθηκε. Σε όλα τα θέματα που εισάγονταν προς συζήτηση στο ΔΣ παρατηρήσαμε μια πλήρη μεταστροφή. Αλλαγή στάσης στο θέμα της ιδιωτικής διαμεσολάβησης, άρνηση να αποστείλουμε στην Βουλή – όπως μας ζητήθηκε – τις θέσεις μας για τις τροποποιήσεις στους Ποινικούς Κώδικες, άρνηση να λάβουν θέση για την επαναφορά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, άρνηση του κ. Λυμπερόπουλου να εκδώσουμε Δελτίο Τύπου για την περικοπή της χρηματοδότησης του ΤΑΧΔΙΚ και τώρα άρνηση να αντιταχθούν σε μια τροπολογία που ανατρέπει την ισορροπία στο δεύτερο βαθμό της Δικαιοσύνης, που εισήχθη στα κρυφά και για την οποία δεν έγινε καμία διαβούλευση του Υπουργείου με την Ένωση. Η Ένωση δεν μπορεί να έχει στόχο την διαφύλαξη του κυβερνητικού γοήτρου. Σε μια τέτοια προοπτική που την είδαμε από νωρίς να καλλιεργείται, αντιταχθήκαμε και αρνηθήκαμε να συναινέσουμε. Ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή, αυτήν ακριβώς την αιτία έχει. Θα συνεχίσουμε να έχουμε μια ανεξάρτητη Ένωση από κάθε Κυβέρνηση, μία Ένωση σταθερή στις θέσεις και στις αρχές της ή μία Ένωση υπάκουη ή αντιδραστική ανάλογα με τις συγκυρίες;»

Εκρηκτικές διαστάσεις

EUROGROUP: 'ΜΠΡΑΒΟ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
Ενώ "συγχαίρει" την Ελλάδα που θα προχωρήσει σε πτώχευση των νοικοκυριών και ουσιαστικά στην αρπαγή της περιουσίας τους !!!




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα

Το Eurogroup χαιρετίζει την δέσμευση της κυβέρνησης να μην επεκτείνει μετά τον Απρίλιο του 2020 το ισχύον καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του, κατά την οποία έδωσε το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 767 εκατ. ευρώ.

Το Eurogroup χαιρετίζει επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ευρεία μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας έως το τέλος Απριλίου 2020.

"Θα είναι επίσης σημαντικό να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η εφαρμογή άλλων μεταρρυθμίσεων στον τομέα του χρηματοπιστωτικού τομέα, ιδίως όσον αφορά την ταχεία εκκαθάριση των κρατικών εγγυήσεων δανείων, την εκκαθάριση των καθυστερημένων διαδικασιών αφερεγγυότητας των νοικοκυριών και την περαιτέρω βελτίωση του πλαισίου για τα e- δημοπρασίες. Αυτά θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούνται στο πλαίσιο ενισχυμένης επιτήρησης", σημειώνεται.


  • Ολόκληρη η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα

«Η Ευρωομάδα συζήτησε την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας με βάση την τέταρτη ενισχυμένη έκθεση επιτήρησης που δημοσιεύθηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Χαιρετίζουμε την επιβεβαίωση από τα θεσμικά όργανα ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει άνετα το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2019. Χαιρετίζουμε επίσης την έγκριση προϋπολογισμού για το 2020, η οποία προβλέπεται να εξασφαλίσει την επίτευξη του πρωτογενή πλεονάσματος και περιλαμβάνει ένα πακέτο μέτρων φιλικά προς την ανάπτυξη που αποσκοπούν στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης του κεφαλαίου και της εργασίας. Η Ελλάδα σημείωσε επίσης σημαντική πρόοδο με ευρύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως στον τομέα της αγοράς εργασίας, της ψηφιακής διακυβέρνησης, της αδειοδότησης των επενδύσεων και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

ΕΛΛΑΔΑ: ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ...ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ !!!



Κάνε κι εσύ μία πλατφόρμα, μπορείς - Ο οδηγός για τις «επαφές» με το Δημόσιο

Έναν χρηστικό οδηγό, μία λίστα με τις πλατφόρμες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις «επαφές» μας με το ελληνικό Δημόσιο, συγκέντρωσε η επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN, προκειμένου οι πολίτες να γλιτώνουν χρόνο και κόπο.

Στη σημερινή εποχή το σύνθημα που επικρατεί είναι ένα «ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ- ΜΠΟΡΕΙΣ». Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να έχει κυριαρχήσει στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να χαλιναγωγήσουν τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και γενικότερα όλα τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από τους επιχειρηματίες και τους φορολογούμενους. Βέβαια, να μην λησμονούμε πως με τις πλατφόρμες γλιτώνουμε τις επισκέψεις και τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, όμως το «δίχτυ» των ηλεκτρονικών εφαρμογών απλώνεται με τέτοια ταχύτητα που ήδη μιλούμε για ηλεκτρονική γραφειοκρατία.

Οι πληροφορίες που πρέπει να υποβάλλουμε στη Δημόσια Διοίκηση μοιάζουν να είναι ατελείωτες και αυξανόμενες με γεωμετρική πρόοδο. Ο ιδιωτικός τομέας καλείται να βάλει «πλάτη» μέχρι οι υπηρεσίες του κράτους να μπορέσουν να διασυνδεθούν, ώστε να μην απαιτείται να στέλνουμε ξανά και ξανά τα ίδια στοιχεία σε διαφορετικές πλατφόρμες. Οι παθογένειες του ελληνικού κράτους διαιωνίζονται παρότι ζούμε σε μια εποχή που όλα έπρεπε να είχαν ήδη λυθεί και να δουλεύουν σαν ελβετικό ρολόι.

Εκτός από τις κλασσικές υποχρεώσεις των λογιστών, οι μαγικές λέξεις «κωδικοί τάξις» ή «κλειδάριθμος (για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη τη διαφορά)» είναι συνώνυμες της λέξης «λογιστής». Σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε τις πλατφόρμες που καλείται να χρησιμοποιεί ο λογιστής, καθώς κι αυτές που τις έχουν φορτώσει στους λογιστές είναι βέβαιο ότι θα μας ξέφυγαν κάποιες. Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι οι πλατφόρμες θα συνεχίσουν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.


ΑΑΔΕ - ΓΓΠΣΔΔ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ+ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ;;; ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, "ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΡΟΚΑΝΙΣΟΥΜΕ" ;;;
Εκτός κι αν νομίζουν ότι είναι τράπεζες σε περιβάλλον Γερμανίας ή Ελβετίας...





Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος


Μηδενικά σχεδόν επιτόκια προσφέρουν πλέον οι τράπεζες για τις καταθέσεις, οδηγώντας έτσι τους αποταμιευτές ένα βήμα πριν από τα αρνητικά επιτόκια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το επιτόκιο για καταθέσεις με διάρκεια έως ένα έτος (το οποίο περίπου αντιστοιχεί στο επιτόκιο ταμιευτηρίου) μειώθηκε περαιτέρω κατά 0,06% και διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο 0,39%. Συνακόλουθα η καθαρή απόδοση για τους αποταμιευτές μετά την αφαίρεση της φορολογίας υποχωρεί ακόμη περισσότερο κάτω από το μηδέν (0,05%).

Παράλληλα οι τράπεζες μείωσαν και τα επιτόκια χορηγήσεων με αποτέλεσμα το περιθώριο (διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων- χορηγήσεων) να περιοριστεί στο 4,12%.

Συγκεκριμένα, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,20%. Από την άλλη, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 27 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,32%.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ: ME ΡΕΚΟΡ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ !!!



Πώς ευνοείται από τις αλλαγές σε Ποινικό Κώδικα και ξέπλυμα χρήματος - Επί δέκα χρόνια «ανοικτές» οι υποθέσεις Proton και ΤΤ

«Στην Ελλάδα η διαπλοκή της πολιτικής και δικαστικής λειτουργίας καθιστά σε πολλές περιπτώσεις το επίκαιρο, ανεπίκαιρο». Η συγκεκριμένη ρήση που ανήκει στον υπουργό Επικρατείας και έγκριτο Συνταγματολόγο, Γιώργο Γεραπετρίτη, περιγράφει με απόλυτο τρόπο την περίπτωση του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν εννέα χρόνια από τότε που η Τράπεζα της Ελλάδος με πόρισμά της αποκάλυψε τα εγκλήματα του Λαυρεντιάδη στην Proton Bank (υπεξαίρεση, απάτη, ξέπλυμα χρήματος και εγκληματική οργάνωση), επτά χρόνια από τότε που η ΤτΕ τεκμηρίωσε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (απάτη, ξέπλυμα χρήματος, κ.ά.) και πέντε χρόνια από τότε που η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος συνέδεσε το ξέπλυμα χρήματος του Λαυρεντιάδη με την αμαρτωλή εταιρεία ELFE -που εφέτος επανήλθε στο προσκήνιο λόγω των φεσιών της στη ΔΕΠΑ και της υπόθεσης Πετσίτη-, ωστόσο η δικαστική εξέλιξη αυτών των υποθέσεων κυριολεκτικά σέρνεται, με το χρόνο να λειτουργεί υπέρ του υπόδικου επιχειρηματία, ο οποίος αφού προφυλακίσθηκε για λίγους μήνες, από τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ρεκόρ αργοπορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΜΠΑΜ»,η δίκη της Proton Bank για τα επισφαλή δάνεια ύψους 713 εκατ. ευρώ είναι ακόμη στη διαδικασία των μαρτυρικών καταθέσεων και η ετυμηγορία του δικαστηρίου – παρά την πολυετή εκδίκαση της υπόθεσης- δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το τέλος Μαρτίου 2020. Αλλά η υπόθεση της Proton Bank μοιάζει με «υπερταχεία» σε σχέση με τη δίκη του ΤΤ. Σε αυτή την υπόθεση, μετά τη ματαίωση της πρώτης δίκης, λόγω της παραίτησης της έδρας, η δεύτερη δίκη βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέτασης του δεύτερου (!) μάρτυρα. Πρέπει να σημειωθεί πως στη δίκη του ΤΤ στους κατηγορούμενους εκτός από τον Λαυρεντιάδη – ο οποίος φέρεται να έλαβε δάνειο 100 εκατ. ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις- συγκαταλέγονται ακόμη επιχειρηματίες όπως ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο Σπύρος Παντελιάς (που είναι σήμερα ο διευθυντής της διεύθυνσης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος) και η Αναστασία Σακελλαρίου που είναι CEO της Praxia Bank.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 800 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ" ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Μέσα στις επόμενες ημέρες τα «σφυριά» θα χτυπήσουν άλλες 821 φορές, ενώ ως το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί συνολικά 2.764 πλειστηριασμοί. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η αρχή...

Αν ανατρέξει κανείς στην ειδική πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, θα διαπιστώσει ότι από τότε που χτύπησε για πρώτη φορά το… «σφυρί», έχουν προγραμματιστεί 53.144 πλειστηριασμοί. Το νούμερο μοιάζει εντυπωσιακό, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι αντιστρόφως ανάλογα κι αυτό είναι ένα από τα μελανά σημεία της κατά τα άλλα θετικής 4ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας.

Αναποτελεσματικό εργαλείο

Συμπλέοντας επί της ουσίας με το ΔΝΤ, που διαπίστωσε ότι αν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται, πλέον, χωρίς επεισόδια, στην πραγματικότητα ελάχιστα συμβάλλουν στη μείωση των «κόκκινων» δανείων, οι Ευρωπαίοι καταγράφουν ακόμα σοβαρές αρρυθμίες στη διαδικασία. Από τους 1.928 πλειστηριασμούς που διενεργήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους, το 61,5%, δηλαδή οι 1.186 ήταν άγονοι, ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις που βρέθηκαν αγοραστές, στο 76% αυτών των περιπτώσεων οι αγοραστές ήταν οι ίδιες οι τράπεζες! Συμπέρασμα; «Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν αποδίδουν ακόμα ως αποτελεσματικό «εργαλείο» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων», σημειώνουν με έμφαση οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες, στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα.

ΤΟ "ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΙΣΝΕΡ" ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



CIA: Το μυστικό «Γραφείο Βίσνερ» που εξαγόραζε πολιτικούς και δημοσιογράφους


Στα τέλη της δεκαετίας του ’40, η CIA έψαχνε ακόμα να «βρει τα πατήματά της». Ήταν πιεστικό για τους αμερικανούς να ανταγωνιστούν τους Σοβιετικούς και να οργανώσουν τις πρώτες μυστικές επιχειρήσεις. Αυτό που δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο ήταν το ποιος θα τις αναλάμβανε και τι πορεία πλεύσης θα ακολουθούσε.

Ένα χρόνο μετά την επίσημη ίδρυση της CIA, το Σεπτέμβριο του 1947, συστάθηκε ένα από τα βασικότερα τμήματά της, το Γραφείο Πολιτικού Συντονισμού.

Επικεφαλής του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος τέθηκε ο Φρανκ Βίσνερ, ένα πρώην υψηλά ιστάμενο στέλεχος του αποτυχημένου «προγόνου» της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, OSS (Office of Strategic Services) και φανατικός του αντισοβιετικού αγώνα.

Από το νέο του πόστο, ο Βίσνερ θα αναλάμβανε την οργάνωση και τη διεκπεραίωση όλων των μυστικών επιχειρήσεων της CIA. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα των επιχειρήσεων αυτών, παρέμεινε άκρως μυστική και η ύπαρξη του Γραφείου εν γένει.

«Ήταν το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά τα πυρηνικά όπλα», δήλωσε χρόνια αργότερα ένας από τους στενούς συνεργάτες του Βίσνερ.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ !!!



Η έλλειψη προσοχής, η χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, η υπερβολική ταχύτητα και η υπνηλία αποτελούν σύμφωνα με τις απόψεις των οδηγών τις κύριες αιτίες των θανατηφόρων ατυχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε πανευρωπαϊκή έρευνα για την οδηγική ασφάλεια .

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου διεξήχθη σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes και συμμετείχαν 12.418 πολίτες από τη Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Πολωνία Κάτω Χώρες, Σλοβακία και Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν όσον αφορά τον μέσο όρο στην Ευρώπη, ότι τουλάχιστον ένας στους δύο οδηγούς μιλάει στο κινητό του κατά τη διάρκεια της οδήγησης(54%), ποσοστό μειωμένο κατά 3% σε σχέση με το 2017.

Μειωμένα κατά 7%, σύμφωνα πάντα με τις απόψεις ερωτηθέντων οδηγών, είναι τα ποσοστά για την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ σε σχέση με το 2017. Παρά την μείωση το 49%, δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο οδηγούς, οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Την άποψη ότι η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες θανατηφόρων ατυχημάτων έχει το 43% των ερωτηθέντων. Η υπνηλία αποτελεί μια ακόμη αιτία ατυχημάτων στους δρόμους, καθώς το 6% των ερωτηθέντων (το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 2% σε σχέση με το 2017) θεωρεί την υπνηλία βασική αιτία ατυχήματος.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ EUROPOL: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 200 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!



Η επιχείρηση, που κράτησε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν πάνω από 1.000 ποινικές έρευνες

Οι αστυνομικές αρχές σε περίπου 30 χώρες προχώρησαν στη σύλληψη 228 προσώπων και ταυτοποίησαν χιλιάδες μεταφορείς παράνομου χρήματος (money mules) στο πλαίσιο μια ευρείας επιχείρησης ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

Η επιχείρηση, που κράτησε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν πάνω από 1.000 ποινικές έρευνες, εκ των οποίων «πολλές βρίσκονται σε εξέλιξη», όπως ανακοίνωσε σήμερα η Europol.

«Πάνω από 650 τράπεζες, 17 τραπεζικές ενώσεις και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συνέβαλαν στην αναφορά 7.520 δόλιων συναλλαγών από μεταφορείς παράνομου χρήματος, αποτρέποντας έτσι τη συνολική απώλεια 12,9 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τη Europol.

ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΕΚ !!!



Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

OMOΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ...ΠΩΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ...ΣΕ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΣΤΟ 80% Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...

Στις 17/11/2008 η εν λογω τράπεζα χρέωσε τόκους για την εν λόγω δανειακή σύμβαση ποσού 605,11 ευρώ ήτοι η επιδότηση από τον ΟΕΚ θα έπρεπε να ανέρχονταν 605,11Χ80%=484,08 όμως η τράπεζα χρέωσε ποσό 490,97 ευρώ..Τον επόμενο μήνα οι τόκοι ανέρχονταν στο ποσό των 534,04 ευρώ ήτοι σημαίνει πως η επιδότηση από τον ΟΕΚ θα έπρεπε να ήταν 534,04Χ80%=427,23 ευρώ όμως η τράπεζα χρέωσε 444,05 ευρώ..και η ασυδοσία συνεχίζονταν για μια 10ετια...Αναρωτιέμαι ποιος σε αυτή την χώρα υπουργείο τράπεζα της Ελλάδος οι διευθυντάδες του εν λόγω φορέα που διαχειρίζεται χιλιάδες περιπτώσεων δανειοληπτών ελέγχουν τις χρεώσεις των τραπεζών;;;; 


SSL Certificates