.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!




Κάποιοι ίσως να το ξέρουν. Σίγουρα, αρκετοί όμως δεν το γνωρίζουν. Μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην τραπεζική ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας έχει “χρώμα” Ελληνικό και “ακούει” στο όνομα Αχιλλέας Καλλάκης! 

Ο άνθρωπος με τα “χίλια πρόσωπα”, ο “Δον”, ο “μεγιστάνας του real estate”, o επαγγελματίας παίκτης πόκερ, ο εγκέφαλος πίσω από την σπείρα “Pacific Group”, ο άνθρωπος που πέτυχε να κερδίσει τον τίτλο του “Britain’s most successful serial confidence trickster“, ο άνθρωπος που κατάφερε να “φάει” από δύο Βρετανικές τράπεζες – την Alied Irish Banks και Bank of Scotland – περισσότερα από 760 εκατομμύρια λίρες …αποφυλακίζεται!

Το ξεκίνημα της “καριέρας” του και τα πρώτα θύματα

Γόνος εφοπλιστικών καταβολών (θείος του ο εφοπλιστής Παντελής Κολάκης), γεννημένος στο Ealing του Δυτικού Λονδίνου πήρε την “ακαδημαϊκή” του μόρφωση στις απάτες από τον Αλεξάντερ Ουίλιαμς, ο οποίος υπήρξε συνεργός του, γνωστός κατά κόσμον ως Μάρτιν Λιούις. Μαζί υπήρξαν ασυναγώνιστο δίδυμο, λειτουργώντας ευρηματικά, κατάφεραν κατά την δεκαετία του 1990 να “πιάσουν κορόιδα” πλούσιους που ήθελαν ν’ αποκτήσουν ευγενική καταγωγή, πουλώντας τους fake τίτλους ευγενείας. Η είσοδος του στην high society του Λονδίνου ήταν απλά θέμα χρόνου. Από τα ισχυρά επιχειρηματικά λόμπι βρέθηκε μέχρι την αυλή “γαλαζοαίματων”, προβάλλοντας τον εαυτό του ως πρέσβη του Σαν Μαρίνο ενώ πέτυχε να γίνει “φίλος” μέχρι και με τον Αλβέρτο του Μονακό.

Master της μπλόφας και της απάτης κατάφερνε να “μαγειρεύει” τα οικονομικά των επιχειρήσεων τους, πετυχαίνοντας να λαμβάνει χρηματοδότηση από διάφορες τράπεζες υπό τη μορφή δανείων, επενδύοντας τα σε πολυτελή αυτοκίνητα, όμορφες γυναίκες και έκπαγλη ζωή. Μάλιστα, ο ίδιος κατείχε εγγυητικές επιστολές, σύμφωνα με τις οποίες η οικογενειακή περιουσία του ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συμμετοχή του σε εφοπλιστικά κεφάλαια και εταιρείες ακινήτων πλησίαζαν το €1 δισεκατομμύριο!

Το κεφάλαιο “Πόκερ” και η αγάπη για το Τάβλι

Λανσάροντας τον εαυτό του ως μεγιστάνα του real estate, παράλληλα έδινε “μάχες”στα τραπέζια του επαγγελματικού πόκερ. Ο Αχιλλέας ήταν γέννημα θρέμμα «παίκτης» και γι’ αυτό αυτοσυστηνόταν ως «Δον». Αγαπούσε το πόκερ μέχρι θανάτου και είχε κερδίσει πολλά από συμμετοχές του σε τουρνουά πόκερ.

  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 850 ΑΤΟΜΑ.

Από τα τουρνουά στα οποία έχει συμμετάσχει έχει κερδίσει περίπου 350.000 δολάρια. Μεγαλύτερη επιτυχία του στο χώρο του πόκερ ήταν η τρίτη θέση στο Pacific Poker Open του 2005 για 100.000 δολάρια, event που κέρδισε τελικά ο Άγγλος επαγγελματίας Ian Frazer για 500.000 δολάρια. Εκτός του πόκερ και του τηλεοπτικού πόκερ, ο Καλλάκης είχε αδυναμία και στο τάβλι.Λέγεται ότι όπου υπήρχε διαγωνισμός τάβλι έτρεχε να αποδείξει τη δεινότητα του.

Ο γαλαντόμος της Μυκόνου

Η αγάπη του για το νησί των “ανέμων” ήταν τόση που το 2008 δώρισε 50.000 ευρώ στο κέντρο υγείας του νησιού για την κάλυψη των αναγκών του ενώ την ίδια χρονιά αγόρασε και βίλα στην περιοχή Αλογόμανδρα, φιλοξενώντας πολλές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Αλβέρτος, ο αδελφός του πρίγκιπα Καρόλου, Έντουαρντ αλλά και ο πρωθυπουργός του Σαν Μαρίνο.

Το παράδοξο ήταν ότι κανείς απ’ όσους τον γνώριζαν στην Μύκονο για τα λεφτά που κυριολεκτικά σκορπούσε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Αχιλλέας Καλλάκης είχε ήδη δύο καταδίκες για απάτες στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η πρώτη για εκείνους τους κάλπικους τίτλους ευγενείας στους Αμερικανούς και η δεύτερη για πώληση πλαστών διαβατηρίων του Χονγκ Κονγκ. Ενδεικτικό πάντως τότε της σχέσης του με το νησί της Μυκόνου είναι το γεγονός ότι οτότε δήμαρχος Βερώνης τον βράβευσε, ανακηρύσσοντας τον επίτιμο δημότη Μυκόνου!

  • ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΙΑΣ ΒΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑ ΜΕΣΩ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΜΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ €10 ΕΚΑΤ.

Ψεύτικοι τίτλοι ευγενείας, απάτες με διαβατήρια και …Φυλακή!

Όντας συνεχώς δραστήριος, διάγοντας μια ζωή μέσα στη χλιδή με ξένα χρήματα και χαλκευμένα στοιχεία μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών. Είχε φθάσει η μέρα των αποκαλύψεων. Το 2008, στα γραφεία του στο Σίτι τον επισκέφτηκαν άνδρες του τμήματος αντιμετώπισης οικονομικού εγκλήματος, οι οποίοι ερεύνησαν ενδελεχώς τα λογιστικά βιβλία, τους λογαριασμούς και όλα τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεών του, ανακαλύπτοντας την αλήθεια. Όλα ήταν ένα καλοστημένο θέατρο. Ο “Δον” όχι μόνο δεν διέθετε την περιουσία που ισχυριζόταν, αλλά έχοντας χρησιμοποιήσει πλαστά στοιχεία, είχε κατορθώσει το μεγαλύτερο κόλπο στην τραπεζική ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, εξαπατώντας δύο τράπεζες, παίρνοντας δάνεια που έφταναν το αστρονομικό ποσό των 769 εκατομμυρίων λιρών. Συγκεκριμένα, με ψευδείς βεβαιώσεις έλαβε 740 εκατομμύρια λίρες από την Allied Irish Banks, ενώ εξασφάλισε άλλα 29 εκατομμύρια από την Bank of Scotland. Αίσθηση προκάλεσε σε πολλούς το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του βρέθηκαν τόσοι πολλοί μάρτυρες να παινέσουν την ευρηματικότητα και εξυπνάδα του Καλλάκη. Μάλιστα, αρκετοί απ’ αυτούς, προσπαθώντας να εξηγήσουν λογικά πως έπεσαν θύματα της απάτης τους, έκαναν λόγο και ένα τετραπέρατο και ιδιαίτερα ευφυή άνθρωπο.

Η ουσία είναι πως το δικαστήριο το 2013 τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκισης. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα θα είναι ξανά ελεύθερος σε λίγους μόλις …μήνες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates