.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ...ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!



Τι μεταδίδει η kathimerini.gr :

H περίοδος των γιορτών για αρκετά στελέχη ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών δεν θα είναι και τόσο πολύ... γιορτινή. Τα μειωμένα εταιρικά έσοδα ενδεχομένως να μεταφράζονται σε κατά διψήφιο ποσοστό μειωμένες αποδοχές και μπόνους για το δυναμικό ομίλων όπως οι HSBC, Deutsche Βank και Societe Generale.

Τα σχετικά αναφέρουν τραπεζικά στελέχη και εταιρείες εξεύρεσης προσωπικού. Oι αντιξοότητες που συναντούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προετοιμάζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη τους για ακόμη πιο δραστικές από πέρυσι περικοπές στα μπόνους που λαμβάνουν μετά το τέλος κάθε χρόνου. Οι λόγοι μπορούν να αναζητηθούν στην αναδιοργάνωση ορισμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, στα αρνητικά επιτόκια, στο κλείσιμο επενδυτικών κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου και στις δαπάνες, οι οποίες συνήθως είναι μεγάλες, για την τεχνολογική αναβάθμιση των συστημάτων τους.

Βέβαια, όπως επισημαίνει το Bloomberg, το πόσο υψηλά θα είναι τα μπόνους θα οριστικοποιηθεί πλέον στις αρχές του 2020· υπάρχουν ήδη κάποιες ενδείξεις ότι οι παροχές σε ρευστό θα πληγούν.

Και είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι των τραπεζών που με διάφορους υπαινιγμούς δείχνουν πως επίκεινται περικοπές. «Μη χάνετε τη στόχευσή σας και εξασφαλίστε μας ένα καλό τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της HSBC, Σαμίρ Ασάφ, απευθυνόμενος στους εργαζομένους του.

«Χρειαζόμαστε κάθε ένα δολάριο που μπορεί να έλθει ως έσοδο αυτό το τρίμηνο, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μπόνους και όχι μόνον», συμπλήρωσε. Ο κ. Ασάφ ολοκληρώνει τη θητεία του στην HSBC, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές. Στα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η εν λόγω τράπεζα είχε μειώσει τις αμοιβές βάσει παραγωγικότητας κατά 200 εκατ. δολάρια. Τέλος, η Numis στο ίδιο μήκος κύματος δηλώνει ότι η χρονιά ήταν απαιτητική για τον κλάδο και τα κεφάλαια που προϋπολογίζονται για μπόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates