.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΧΡΥΣΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΔΣ !!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΕ "ΑΙΜΑ" ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στις 335.000 ευρώ θα προταθούν οι μικτές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με το προσχέδιο των προτάσεων που τεθούν προς ψηφοφορία στη γενική συνέλευση της στις 31 Ιουλίου 2019, ενώ η πρόταση για την αμοιβή του προέδρου ανέρχεται στις 256.000 ευρώ !!!




Επισημαίνεται εδώ ότι η μικτή αμοιβή του αντιπροέδρου ανέρχεται στις 109 χιλ. ευρώ, ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αμείβονται με 42 χιλ. ευρώ ετησίως.

BLOOMBERG: ΠΩΣ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΤΑ 40% ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΙΔΕΑ ΕΛΛΗΝΑ !!!




Αν κοιτάξετε γύρω σας στους δρόμους του Ελσίνκι, στις γωνίες των κτιρίων ή κάτω από τις γέφυρες το σίγουρο είναι ότι δεν θα δείτε χάρτινα κουτιά, υπνόσακους ή ακόμη και σκηνές, δηλαδή τα ενδεικτικά σημάδια για την ύπαρξη αστέγων, που παρατηρούνται στις περισσότερες πόλεις του κόσμου.

Στη Φινλανδία, το ποσοστό των αστέγων μειώθηκε κατά περίπου 40% την τελευταία δεκαετία – παρά τη διπλή ύφεση. Καθώς οι πολιτικοί από το Βερολίνο μέχρι το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κατοικιών με κανονισμούς στις μισθώσεις, προσωρινά καταλύματα, κοινωνική στέγαση και δημόσια συγχρηματοδοτούμενα διαμερίσματα με μειωμένο μίσθωμα, η Φινλανδία ακολούθησε πιο άμεση προσέγγιση. Η κυβέρνηση της έχτισε περισσότερα σπίτια και τα διέθεσε στους ανθρώπους που τα χρειάζονταν περισσότερο.

Η χώρα στηρίχθηκε στην προσέγγιση Housing First, μία ιδέας που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 1990 από τον Sam Tsemberis. Ψυχολόγος, γεννημένος στην Ελλάδα και μεγαλωμένος στο Μόντρεαλ, ο Tsemberis είχε έρθει στην πόλη για να εργαστεί με τους ψυχικά ασθενείς, πολλοί από τους οποίους ζούσαν στους δρόμους. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις αγωνίστηκαν για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν μία ανεξάρτητη διαβίωση σε έναν δικό τους τόπο. Για να φτάσουν εκεί, έπρεπε να ξεπεράσουν την ασθένειά τους, την κατάχρηση ουσιών και την ανεργία.

«Ήταν ένα πρόβλημα δυσεπίλυτο», δήλωσε ο Tsemberis σε συνέντευξή του. «Στη συνέχεια, αρχίσαμε να ρωτάμε τους άστεγους ανθρώπους που ήταν ψυχικά άρρωστοι τι ήθελαν και η πρώτη τους απάντηση ήταν η στέγαση, σε σχέση με τα υπόλοιπα βήματα που έπρεπε να γίνουν.»

SPIEGEL: Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ QE !!!

ΥΠΕΡ ΤΟΥ QE ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΝΤΡΑΓΚΙ
Την επανέναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων σχεδιάζει ο Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με το Spiegel, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις επενδύσεις και τις καταναλωτικές δαπάνες.



O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σχεδιάζει να επανεκκινήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από τον Νοέμβριο για να στηρίξει την ευάλωτη οικονομία της ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές της κεντρικής τράπεζας που επικαλείται το Spiegel.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι ο Ντράγκι ελπίζει πως η κίνηση θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερο και τους καταναλωτές να αυξήσουν τις δαπάνες.

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK Η ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ !!!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Η παντοδυναμία, η κατάρρευση, τα θαλασσοδάνεια και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα !!!





Ζωές παντοδυναμίας, εξουσίας, πλούτου και ελίτ κύκλου. Σπίτια παλάτια κανονικά και εξοχικά ανάκτορα, αυτοκίνητα σαν για αρχηγούς κρατών, διακοπές για μεγιστάνες σε προορισμούς απαγορευμένους ακόμα και για όνειρα στους ταπεινούς, κοινότατους θνητούς.

Ωραίες σύζυγοι, ακριβά σχολεία για τα παιδιά, σαν λέσχες για αθάνατους διαδόχους, κοστούμια και πουκάμισα ραμμένα στο σώμα τους από φίνα υφάσματα και σπάνια υλικά, αλλά και παπούτσια χειροποίητα.

Γραφεία φαραωνικά, στολισμένα με έργα τέχνης, απ’ αυτά που οι πλούσιοι θα πρέπει να ξέρουν πως για λίγο τα φυλάνε και μετά περνούν σ’ άλλα χέρια, έπιπλα πολυτελείας, γραμματείς επί γραμματέων για ένα βλέμμα τους και αυτό γεμάτο από εκείνη την απόσταση της παντοδυναμίας.

Ήταν μια εποχή που οι εκδότες εφημερίδων και περιοδικών της χώρας έμοιαζαν να έχουν δύναμη υπερηρωών, να μπορούν να αναδείξουν ινδάλματα και ηγεμόνες, σταρ και καλλιτέχνες, επιστήμονες και συγγραφείς, ή σαν κριτές σαν Μίνωας, Ραδάμανθυς και Αιακός να καταδικάσουν σε Τάρταρα σιωπής και τιμωρίας τους μη αρεστούς.

Μόνο που, περιοδικά και εφημερίδες είχαν. Από χαρτί φτιαγμένες οι αυτοκρατορίες ήταν και κανείς, στα σύγχρονα χρόνια, δεν βγήκε κερδισμένος, ούτε καν από ρομαντισμό, από το χαρτί.

Όλοι έπαιξαν, διαμόρφωσαν γνώμη, σημάδεψαν την εποχή τους, όρισαν το παρών και το μέλλον του τόπου, καθιέρωσαν ινδάλματα και την ποπ κουλτούρα και έχασαν από λεφτά έως τα πάντα, κυρίως την εκτίμηση των περισσότερων απ’ όσους εργάστηκαν σε αυτά και είδαν τους κόπους, το χαμαλίκι, τη δουλειά μιας ζωής να τινάζονται στον αέρα, σε μόλις μία μέρα, μένοντας άνεργοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς αμοιβές μηνών και μετέωροι στην αμφιβολία της επιβίωσης.

Οι εκδότες, ο καθένας χωριστά, πλήρωσε το δικό του τίμημα φιλοδοξίας, ονείρου, επιτυχιών σε μια χώρα που αισθάνθηκε Ευρώπη τάχα, αλλά με Βαλκάνια, άγρια, ψυχή. Και ακόμα να ρεφάρουνε.

Φώτης Μπόμπολας: Χρέη, πλειστηριασμός του σπιτιού στο Ψυχικό και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, για δάνεια ύψους 162.000.000 ευρώ

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ-ΦΤΩΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Χωρίς τέλος τα μνημονιακά success stories...

Μπορεί στην Ελλάδα τα όρια των τάξεων να μην είναι απολύτως διακριτά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει στη Βρετανία, και η κοινωνική κινητικότητα να είναι υψηλή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εισοδηματικές ανισότητες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης αυτές οξύνθηκαν, με τους πολύ πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και τους πολύ φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat, η Ελλάδα, με βάση δεδομένα του 2017, βρίσκεται ψηλά στη λίστα των χωρών με μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες, και συγκεκριμένα στην έκτη θέση μεταξύ των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η σχετική κατάταξη γίνεται βάσει της τιμής που προκύπτει από τον λόγο του συνολικού εισοδήματος που εισπράττεται από το 20% του πληθυσμού με το υψηλότερο εισόδημα προς το εισόδημα που εισπράττεται από το 20% του πληθυσμού με το χαμηλότερο εισόδημα. Οσο μεγαλύτερη είναι αυτή η τιμή, τόσο πιο ανοικτή είναι η «ψαλίδα» ανάμεσα στους πολύ πλούσιους και στους πολύ φτωχούς.

ΚΡΗΤΗ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΦΗΣΕ ΦΕΣΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 1.000.000€ !!!




Ένα ακόμα "αγκάθι" σε μια δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό τουρισμό

Μεγάλο «φέσι» που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, άφησε στο Ηράκλειο, το κλείσιμο γνωστού τουριστικού πρακτορείου, κυπριακών συμφερόντων, που εκπροσωπούσε κυρίως γαλλικά γραφεία εισερχόμενου, στην Κρήτη, τουρισμού.

Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Το μόνο βέβαιο είναι οτι το πρακτορείο κατέβασε ρολά, απέλυσε το προσωπικό καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα, όλα τα γαλλικά γραφεία, μετακινήθηκαν την επομένη ημέρα σε άλλα πρακτορεία και το ζευγάρι των ιδιοκτητών, μετοίκησε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και όπως μεταδίδει το money-tourism.gr προσκείμενες στους ιδιοκτήτες της εταιρίας, που έδρευε σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, μέλους της οικογένειας και αυτός ήταν ο λόγος της εσπευσμένης αναχώρησης στην Κύπρο, διαβεβαιώνουν δε ότι θα εκποιήσουν ακίνητα στο Ηράκλειο, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους πιστωτές.

Μάλιστα, προς τούτο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει δουλειά, εκκαθαριστής της εταιρίας, ο οποίος εντέλλεται να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ώστε να εισπραχθούν τυχόν οφειλόμενα ποσά από την εταιρία και να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της και με εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων της ίδιας ή των ιδιοκτητών.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΑΑΔΕ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ !!!


Με απόφαση της ΑΑΔΕ διευρύνονται τα όρια με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου

Διευρύνονται τα όρια για την ηλεκτρονική χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας. Αυτό προβλέπει απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Με την απόφαση τροποποιείται το πλαίσιο έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου και διευρύνονται οι περιπτώσεις χορήγησης του αποδεικτικού μέσω διαδικτύου. Στόχος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και τη διευκόλυνση των συναλλαγών, με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ Ο ΟΤΕ !!! ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ !!!




Άρνηση της Deutsche Telekom για τοποθέτηση εκπροσώπου μειοψηφίας στο Δ.Σ.

Τι μεταδίδει η dimokratianews.gr :

Στη Γερμανία η Deutsche Telekom διαφημίζει τα υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζει, με πλήθος ανεξάρτητων μελών στο διοικητικό συμβούλιο ώστε να καλύπτονται οι μέτοχοι μειοψηφίας, να έρχεται νέα γνώση στην εταιρία και να υπάρχει διαφάνεια στη λειτουργία της.

Στην Ελλάδα η Deutsche Telekom (DTAG) γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και επί δύο χρόνια μπλοκάρει προσπάθεια που γίνεται από ξένο επενδυτικό όμιλο (Amber Capital) ώστε να τοποθετηθεί εκπρόσωπος των μετόχων μειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ!

Ο ΟΤΕ είναι μία από τις λίγες μεγάλες εταιρίες στο ελληνικό Χρηματιστήριο που δεν διαθέτει ούτε έναν εκπρόσωπο των μετόχων μειοψηφίας στο διοικητικό του συμβούλιο.

Μάλιστα, οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι ανθίστανται με κάθε τρόπο παρά τις επισημάνσεις ότι το ιδιόμορφο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης κοστίζει στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς αποτρέπει σοβαρούς επενδυτές του εξωτερικού από το να τοποθετηθούν.

ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!



7 διαμερίσματα στο σφυρί από την ΕΤΑΔ


Aνοιχτoύς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για επτά αστικά ακίνητα ιδιοκτησίας της ξεκίνησε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας: www.e-publicrealestate.gr.

Στο νέο cluster ακινήτων περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Αθήνα, συγκεκριμένα σε πλατεία Αττικής και πλατεία Αμερικής, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Κολωνάκι, με εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση (κοντά σε σταθμό ΗΣΑΠ, ΟΑΣΑ και Μετρό) και στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Χαριλάου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακίνητα:

1. Διαμέρισμα 2ου ορόφου 2 δωματίων σε 4ώροφη πολυκατοικία, 52 τ.μ. Πλατεία Αττικής, Αττική, Αθήνα, Οδός Αλκαμένους και Προύσσης 11, Q109308 με τιμή εκκίνησης 35.000 ευρώ

2. Διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου σε διώροφο κτίριο 2 δωματίων 51, τ.μ. απέναντι από πάρκο-πλατεία, σε απόσταση 1 χλμ. από το σταθμό Μετρό Αιγάλεω, Γραμμή 3, Αττική, Αθήνα, Περιοχή Αιγάλεω Οδός Κρήτης 25 με τιμή εκκίνησης τα 28.000 ευρώ

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: 60.000 ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗ ΔΕΗ 800.000.000€ !!!

ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 60.000 ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΔΕΗ & ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ;;;
Ή μήπως αποκοπές ρεύματος και τα εξώδικα είναι μόνο για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ;;;



Τα 800 εκατ. από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ τα οφείλουν 60.000 άνθρωποι που δεν είναι φτωχοί, είναι πλούσιοι, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στον Σκάι.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια, ο υπουργός παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις, και πρόσθεσε: «Η σημερινή διοίκηση ζητάει εδώ και μήνες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πράγμα είναι αρκετά μπερδεμένο. Διότι έχουμε μία πονεμένη κοινωνία που δεν αντέχει συνεχείς επιβαρύνσεις. Από την άλλη, έτσι όπως είναι η αγορά, η μία θεωρία λέει στήριξε τη ΔΕΗ με αύξηση τιμολογίων και η άλλη θεωρία λέει ότι με τις αυξήσεις θα χάσεις πελάτες και ό,τι κερδίσεις από τη μια, θα το χάσεις από την άλλη».

ΕΚΠΟΙΖΩ: ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ & ΤΡΕΝΟ !!!



Οι διακοπές είναι προ των πυλών και οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα τους. Η ΕΚΠΟΙΖΩ μας υπενθυμίζει τα βασικά δικαιώματά μας όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο ή με τρένο.

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

1.Άρνησης επιβίβασης (λόγω υπεράριθμων κρατήσεων, αλλαγής αεροσκάφους και αντικατάστασης με μικρότερο)

Δικαιούστε αποζημίωση:

  • 250€ για αποστάσεις έως 1.500 χλμ
  • 400€ για αποστάσεις έως 3.500 χλμ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • 600€ για αποστάσεις πάνω από 3.500 χλμ για όλες τις άλλες πτήσεις

Επίσης δικαιούστε:

ΕΕ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!

ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΦΟΡΟ
Στάση αναμονής από την Ελλάδα εν όψει των ευρωπαϊκών εξελίξεων.



Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία και η αλματώδης αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών εν γένει, αιφνιδίασαν όχι μόνο τις φορολογικές Αρχές στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, που “τρέχουν” πίσω από τις εξελίξεις. Όχι όμως για πολύ.

Την περασμένη χρονιά η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε στο τραπέζι μια Πρόταση για τη φορολόγηση των εσόδων από συγκεκριμένες ψηφιακές δραστηριότητες, κυρίως πολυεθνικών εταιρειών. Αρχικά το Δεκέμβριο του 2018 κι εν συνεχεία το Μάρτιο του 2019, το ECOFIN απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για ένα κοινό πλαίσιο, ενώ παρά την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για μια διεθνώς εφαρμοζόμενη λύση για την επιβολή ψηφιακού φόρου, πολλές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει μονομερώς στην υιοθέτηση τέτοιου είδους φορολογίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ & ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!




Oι Γερμανοί ακόμη αβγατίζουν την περιουσία τους - Ξεπερνάει τα 6 τρις ευρώ η χρηματική περιουσία τους


Πλουσιότερα από ποτέ είναι τα γερμανικά νοικοκυριά. Η συνεχής αυξητική τάση των τελευταίων ετών δεν ανακόπτεται ούτε στο πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα η Kεντρική Tράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).

ΣΕ 6.170 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις όψεως ή προθεσμίας, αξιόγραφα και αξιώσεις απέναντι σε ασφαλιστικές εταιρίες.

ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ;;;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΑΝ ΗΔΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ;;;
Εισήγηση για αναστολή εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα έως τον Σεπτέμβριο.



Εισήγηση για αναστολή εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα έχει θέσει στο τραπέζι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας και ο υφυπουργός Δημ. Κράνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που εκτιμά η κυβέρνηση πως προκαλεί η εφαρμογή του.

Η σκέψη αυτή, που φαίνεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα να είναι η κρατούσα αφορά συγκεκριμένο χρόνο, ο οποίος πάντως δεν θα ξεπερνά τον Σεπτέμβριο, και έχει ως στόχο να εκτιμηθούν τα προβλήματα και να μελετηθούν οι αλλαγές σε διατάξεις που ήδη είχαν επικριθεί πριν από την ψήφιση τόσο από την τότε αντιπολίτευση όσο και από νομικούς και εισαγγελείς.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ 5ΨΗΦΙΑ SMS !!! ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!




Μοναδική άμυνα η ενεργοποίηση φραγής για τους πενταψήφιους αριθμούς

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εξαπατήσεις καταναλωτών μέσω πενταψήφιων sms στα κινητά τους τηλέφωνα, από εταιρείες οι οποίες χρεώνουν μεγάλα ποσά, με το πρόσχημα πως οι ίδιοι οι κάτοχοι αυτών των κινητών αιτήθηκαν τις υπηρεσίες τους.
Εξωφρενικές χρεώσεις από το πουθενά

Η μέθοδός τους είναι απλή. Πρώτα στέλνουν από πενταψήφιο αριθμό ένα μήνυμα στο κινητό σας, με το οποίο σας παροτρύνουν να επισκεφτείτε συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να διεκδικήσετε πλούσια δώρα. Εάν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, σας ζητούν να καταχωρίσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Μετά σας στέλνουν έναν κωδικό στο κινητό σας, τον οποίο πρέπει να καταχωρίσετε στην ιστοσελίδα για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας. Το θέμα είναι ότι ακόμα κι αν ο αποδέκτης των μηνυμάτων δεν καταχωρίσει τον τηλεφωνικό του αριθμό, τα μηνύματα δεν σταματούν να έρχονται και όχι μόνο να… έρχονται, αλλά και να τον χρεώνουν.

“Κερασάκι στην τούρτα” το ότι ανάμεσα στη… “βροχή” μηνυμάτων που δέχεται ο καταναλωτής, έρχεται και ένα που τον ενημερώνει ότι αν θέλει να απενεργοποιήσει την υπηρεσία στην οποία, έχει εγγραφεί, όπως αυτοί υποστηρίζουν, πρέπει να στείλει μήνυμα σε άλλον πενταψήφιο αριθμό.

Αποτέλεσμα, οι κάτοχοι κινητών που έχουν λάβει τέτοια μηνύματα να καλούνται να διαγραφούν από υπηρεσίες που, όπως λένε, δεν έχουν ποτέ εγγραφεί και να βλέπουν τους λογαριασμούς του κινητού τους να “φουσκώνουν”, αφού τα μηνύματα που δέχονται από αυτούς τους πενταψήφιους αριθμούς είναι χρεωστικά, που σημαίνει ότι πρέπει να τα πληρώσουν οι ίδιοι.

Όσο για το κόστος αυτών των μηνυμάτων, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό μήνυμα από τον ίδιο πενταψήφιο “υπάρχει χρέωση 2.08 ευρώ επί 3 sms=6,42 ευρώ την εβδομάδα, συν τυχόν τέλη κινητής”.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 13 ΔΙΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ...ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ενώ οι τράπεζες θέλουν να ρίξουν πλέον το βάρος στις τιτλοποιήσεις

Δέκα «κόκκινα» χαρτοφυλάκια έχουν πωλήσει την τελευταία διετία οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ, σε μια τιτάνια προσπάθεια εξυγίανσης των δανειακών τους χαρτοφυλακίων.

Οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPEs) κατά 54 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2021, από 80 δισ. ευρώ περίπου είναι σήμερα. Από την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους το 2017 έως σήμερα, το βάρος της μείωσης έχει πέσει στις μη οργανικές μεθόδους, δηλαδή στις διαγραφές και τις πωλήσεις.
Ποια είναι τα 10 deals της διετίας:

1. «Elipse», Νοέμβριος 2017: Χαρτοφυλάκιο της Eurobank, μη εξασφαλισμένων απαιτήσεων λιανικής (κάρτες, καταναλωτικά), με συνολική λογιστική αξία 1,5 δισ. ευρώ. Πωλήθηκε στην Intrum έναντι 45 εκατ. ευρώ. Έχει ανατεθεί στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων της Eurobank, FPS.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ !!!

ΕΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ "ΠΑΓΩΣΕΙ" ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/5_20.html





Σε αγορά 670 διαμερισμάτων προβαίνει το κρατίδιο του Βερολίνου, προκειμένου να δώσει τέλος στην ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων στη γερμανική πρωτεύουσα. Τα διαμερίσματα βρίσκονται στην εμβληματική για την πρώην Ανατολική Γερμανία λεωφόρο Καρλ Μαρξ, η οποία πλέον είναι η τρίτη μεγαλύτερη εμπορική οδός του Βερολίνου.

Τα τρία κτίρια επί της λεωφόρου Καρλ Μαρξ επρόκειτο να πουληθούν στο τέλος του 2018 από την Predac στη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στο Βερολίνο, την Deutsche Wohnen. Δεδομένου ότι η τελευταία κατέχει ήδη 112.000 διαμερίσματα στη γερμανική πρωτεύουσα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανησυχούσαν ότι τα ενοίκια θα αυξάνονταν ακόμη περισσότερο. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα βρίσκονταν σε χέρια ιδιωτικών επιχειρήσεων για περισσότερο από 20 χρόνια.

Τον Νοέμβριο του 2018 οι κάτοικοι ξεκίνησαν μια σειρά διαμαρτυριών για τα υψηλά ενοίκια και για την εξαγορά των συγκεκριμένων διαμερισμάτων. Ως απάντηση στα αιτήματά τους και έπειτα από πολύμηνη δικαστική διαμάχη, τα 670 διαμερίσματα κατέληξαν στην κρατική εταιρεία Gewobag.

ΝΕΟΣ ΚΟΚ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ !!!


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!




Θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Εργασίας


Μετά το ΣΔΟΕ η... μπάλα παίρνει και το ΣΕΠΕ, που πια χάνει την αυτονομία του και θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Εργασίας.

Όπως επισημαίνει ο νυν Ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Παναγιώτης Κορφιάτης, η κίνηση αυτή ουσιαστικά σημαίνει τα εξής:

«1. Χάνει την οργανωτική και επιχειρησιακή του αυτονομία και πλέον αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της γενικής γραμματείας.

2. Ενα ελεγκτικό σώμα εξισώνεται διοικητικά με γενικές διευθύνσεις και διευθύνσεις με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του οργανισμού.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΝΓΑΙΑ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 250.000.000€ !!!

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ;;; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΣΤΗΝ INVEL ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ OFFSHORE ;;;
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/04/22.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/03/blog-post_314.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/offshore.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/invel-326.html



Το ομολογιακό χρησιμοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας ύψους 237,5 εκ. ευρώ

Με 250 εκατ. ευρώ η Εθνική Τράπεζα και 50 εκατ. ευρώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης καλύφθηκε η έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους έως 300 εκατ. ευρώ της Εθνικής Πανγαία, με αποκλειστική πλήρη ανάληψη αυτής από τους Αναδόχους Έκδοσης. 

Τα ποσά κάλυψης εκάστου Αναδόχου Έκδοσης ανέρχονται σε Ευρώ 250 εκ. για την Εθνική Τράπεζα και Ευρώ 50 εκ. για την EBRD.

Το προϊόν της Χρηματοδότησης χρησιμοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας ύψους Ευρώ 237,5 εκ., ενώ το υπόλοιπο ποσό του δανείου θα χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ "ΔΩΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ: ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟ-ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ-ΦΠΑ
Οι φορολογούμενοι θα κληθούν από τις παραλίες...στις εφορίες !!!




Η απίστευτη καλοκαιρινή παγίδα της ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους

Μια απίστευτη παγίδα έστησε η ΑΑΔΕ σε εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς ορισμένοι θα κληθούν κυριολεκτικά από τις παραλίες να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων στην εφορία, διαφορετικά θα χάσουν το αφορολόγητο και άλλες απαλλαγές!

Με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ δίνονται οδηγίες για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τις οποίες απαιτείται έλεγχος των δικαιολογητικών καθώς και για τις επιστροφές φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ.

Όμως, η εγκύκλιος προβλέπει πως τα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν εντός πέντε εργάσιμων ημερών, από την ημέρα που ο φορολογούμενος θα λάβει το επίμαχο email από το taxisnet.

Σε μια κανονική περίοδο, το πενταήμερο που βάζει ως όριο η ΑΑΔΕ δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Όμως το γεγονός ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ολοκληρώνεται στις 29 Ιουλίου, σημαίνει ότι από τις αρχές Αυγούστου, η Εφορία θα αρχίσει να αποστέλλει ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια, προκειμένου οι φορολογούμενοι να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ+ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ
Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, μόνο επιστροφή στην κανονικότητα δεν δείχνουν. Εκτός αν κανονικότητα για την Ελλάδα είναι η πλήρης ασυδοσία...




Καταργείται η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ - Για "το καλύτερο δώρο" σε φοροφυγάδες-λαθρεμπόρους κάνει λόγο ο Τρύφων Αλεξιάδης


Καταργείται η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλήματος και οι αρμοδιότητές της, οι θέσεις, το προσωπικό και οι εποπτευόμενοι φορείς της μεταφέρονται στην νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Αυτό προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα ΠΔ 84/2019, με το οποίο καταργούνται γενικές γραμματείες κι ενσωματώνονται στις νέες δομές των υπουργείων.

Συγκεκριμένα, άρθρο 1 και 2 του Προεδρικού Διατάγματος ορίζεται οτι:

Συνιστάται στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, οι παρακάτω υπηρεσίες: (α) από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του άρθρου 35 του π.δ. 142/2017 (Α΄ 181), (β) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας υπηρεσίες των άρθρων 71 έως 78 του ιδίου π.δ., (γ) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπηρεσίες των άρθρων 79 έως 83 του ιδίου π.δ., (δ) η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που συστάθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 381 επόμ. του ν. 4512/2018 (Α΄5).

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΑΛΑ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Του Γιώργου Νικολακόπουλου
Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο & ΣτΕ,
Νομικού Συμβούλου Δανειοληπτών

Η αντιμετώπιση του φλέγοντος προβλήματος των «κόκκινων» δανείων επιτάσσει την επιστράτευση, άμεσα, πρακτικών που απέδωσαν σε άλλες χώρες, όπως, π.χ., στην Κύπρο. Ειδικότερα, στην Κυπριακή Δημοκρατία η νομοθεσία (ν. 169/2015 και η σχετική οδηγία) προέβλεπε μια διαδικασία δυνατότητας υποβολής έγγραφης προσφοράς από τον δανειολήπτη για εξαγορά – ρύθμιση του δανείου του, όταν αυτό έχει επιλεγεί προς πώληση σε fund, μέσα σε προθεσμία 45 ημερών. Μάλιστα, παρόμοια ευκαιρία δίνεται και στους εγγυητές.

Ανάλογη εφαρμογή είναι επιβεβλημένο να έχουμε και στη χώρα μας, και μάλιστα με προσαρμογή στην εγχώρια τραπεζική πρακτική.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ...ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ !!!

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΛΛΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ"...
Και ο οποίος άρχισε να "κελαηδάει" για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας όταν έμεινε άνεργος...
Θυμηθείτε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_10.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_736.html



ΔΝΤ: Η Γερμανία στηρίζει τον Γ. Ντάισελμπλουμ

Μεταξύ των επικρατέστερων προσώπων για την προεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται, με την υποστήριξη της ολλανδικής κυβέρνησης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που διετέλεσε πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το 2017, σε μία από τις κρισιμότερες περιόδους για την Ευρώπη και συγκεκριμένα με την Ελλάδα. Την κορυφαία θέση στο ΔΝΤ διεκδικούν επίσης, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Ολι Ρεν, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας και η Νάντια Καλβίνο, υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας. Αμφίβολο είναι εάν ο Μαρκ Κάρνεϊ, επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ονομάτων.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν εκφράσει την επιθυμία να υποστηρίξουν ομόφωνα ένα μόνο πρόσωπο κατάλληλο για τη θέση. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό του Ντάισελμπλουμ, το ενδεχόμενο ομοφωνίας φαίνεται δύσκολο στην περίπτωσή του. Για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, ο Ντάισελμπλουμ διετέλεσε κεντρικό ρόλο στην πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε κατά την περίοδο της προεδρίας του στο Eurogroup, μεταξύ 2013 και 2017. Επιπλέον, εξαγριωμένες είχε αφήσει τις χώρες του Νότου με το σχόλιό του ότι οι πολίτες «δεν μπορούν να ξοδεύουν χρήματα σε ποτά και γυναίκες και ύστερα να ζητούν βοήθεια».

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Χρεώνονται, η μία μετά την άλλη, υπηρεσίες των τραπεζών που μέχρι πρότινος παρέχονταν δωρεάν.



Στην εύκολη λύση των προμηθειών στρέφονται οι τράπεζες προκειμένου να τονώσουν τη λειτουργική τους κερδοφορία. Σε λίγες ημέρες, ενεργοποιούνται οι αυξημένες χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, ενώ νέες χρεώσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους εκεί που… δεν υπήρχαν.

Μεταφορές χρημάτων μέσω κινητού

Η Τράπεζα Πειραιώς επέβαλε πρόσφατα χρέωση στην υπηρεσία IRIS, η οποία αφορά μεταφορές χρημάτων από το κινητό, γνωρίζοντας μόνο το τηλέφωνο ή το Facebook του παραλήπτη. Η εν λόγω υπηρεσία παρέχεται στη χώρα μας ήδη δύο χρόνια (από το καλοκαίρι του 2017) και προσφερόταν δωρεάν για ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως, ακόμη και μεταξύ διαφορετικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία «peer to peer» εξυπηρετεί κυρίως τις μεταφορές μικροποσών, όπως για παράδειγμα μεταξύ των φίλων μιας παρέας που θέλουν να μοιραστούν τον λογαριασμό. Για την ώρα, οι υπόλοιπες τράπεζες δεν χρεώνουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία ούτε σκοπεύουν να το κάνουν πολύ άμεσα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του insider.gr.

ΔΕΗ: ΣΤΗΝ QUALCO ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!!

ΕΝΩ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ προαναγγέλλει αυξήσεις στα τιμολόγια !!!




ΔΕΗ: Σήμερα εγκρίνει τη σύμβαση με Qualco για να εισπράξει 170 εκατ. ευρώ

Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΗ η σύμβαση με την Qualco, μετά την ανακήρυξή της ως νικητή στον προ μηνός σχετικό διαγωνισμό για τον δεύτερο εισπρακτικό γύρο.

Η κοινοπραξία υπό την Qualco απαρτίζεται από τις IBM Hellas Α.Ε, Deutshce Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions Α.Ε, KPMG, ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. και Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος & Συνεργάτες, διαχειρίζεται ήδη χαρτοφυλάκιο ληξιπρόθεσμων χρεών της ΔΕΗ, καθώς είχε κερδίσει τον πρώτο αντίστοιχο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί τον Νοέμβριο του 2017.

Έως σήμερα έχει εισφέρει στα ταμεία της ΔΕΗ ποσό άνω των 300 εκατ. ευρώ σε μετρητά, ενώ ταυτόχρονα έχει εξασφαλίσει διακανονισμούς της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση, που εγκρίθηκε χθες από το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ, πρέπει να εγκριθεί και από το Δ.Σ. της επιχείρησης, που πραγματοποιείται σήμερα και αφορά την ανάθεση για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια σύμβασης της Qualco είναι 30 μήνες και η αμοιβή της συναρτάται από τις οφειλές που αυτή θα ανακτήσει, με το στόχο εισπράξεων στα 170 εκατ. ευρώ.

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ;;; ΓΕΡΜΑΝΙΑ & VW ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!



Την ώρα που εξαγγέλονται μέτρα κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής-Ευρωπαϊκής ΑΟΖ, η γερμανική Volkswagen ετοιμάζεται να κάνει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Τουρκία !!!

Τι μεταδίδει η fmvoice.gr :

Την ώρα που η γερμανική Ευρώπη εξαγγέλλει μέτρα κατά της Τουρκίας, η γερμανική VW ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Τουρκία.

Η κίνηση αυτή δείχνει πως τα μέτρα κατά της Τουρκίας της Ε.Ε. είναι απλώς στάχτη στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Μάλιστα, το όμορφο σε όλη αυτήν την ιστορία είναι το γεγονός ότι οι Καταριανοί που έχουν το 14,6% των μετοχών της VW και το 17% των ψήφων στο Δ.Σ., ήταν αυτοί που πίεσαν ώστε το εργοαστάσιο να γίνει στον αγαπημένο του Ερντογάν και όχι στην Βουλγαρία που ήταν η δεύτερη χώρα που είχε προκριθεί γι΄αυτήν την τεράστια επένδυση.

ΤτΕ VS ΤΧΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΞΗΛΩΜΑ 7 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤτΕ
Με τα υπόδικα στελέχη της ΤτΕ θα γίνει κάτι ή θα παραμείνουν απλώς στη θέση τους αλά Πανταλάκης στην Attica Bank ;;;




Κόντρα ΤΧΣ και Τράπεζας της Ελλάδος με επίκεντρο την Εθνική τράπεζα

Εισηγήσεις για την αντικατάσταση – με θεσμικές διαδικασίες – των 7 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ δέχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με βάση τις εισηγήσεις προτείνεται να αντικατασταθούν διοικητής Γιάννης Στουρνάρας και υποδιοικητές Ιωάννης Μουρμούρας και Θεόδωρος Μητράκος όταν θα λήξει η θητεία τους.
Επίσης πέραν του Επιτρόπου του κράτους θα αντικατασταθούν και άλλα 3 μέλη του Γενικού Συμβουλίου. 

Στην κυβέρνηση ορισμένα στελέχη ζητούν να υπάρξει γενικευμένη αντικατάσταση της διοίκησης της ΤτΕ για τρεις βασικούς λόγους 

1)Να δείξει η ΝΔ ως κυβέρνηση ότι προχωράει σε ριζικές αλλαγές παντού 

2)Να μην επιτρέψει κριτικές ότι συντηρεί τους ίδιους ανθρώπους για 12 χρόνια που είναι υπερβολικό διάστημα για θεσμική θέση.Ο διοικητής της ΤτΕ έχει θητεία 6 χρόνια που λήγει Μάιο 2020.Δεν μπορεί ένα πρόσωπο να διατηρεί θέση για 12 χρόνια θα αποτελεί πρόκληση.Σημειώνεται ότι η θητεία του επικεφαλής της ΕΚΤ είναι συγκεκριμένη και δεν ανανεώνεται. 

ΣτΚ: ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!



Σε πολύ υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας η διαμεσολαβητική συνδρομή του Συνήγορου του Καταναλωτή


Θα ξεπεράσουν φέτος τις 12.000 οι αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Λευτέρης Ζαγορίτης,κατά την παράδοση της ετήσιας έκθεσής της για το 2018 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η αναπληρώτρια Συνήγορος και Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, Αθηνά Κοντογιάννη, και η βοηθός Συνήγορος Βασιλική Μπώλου.


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ζαγορίτη

"Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο για τις δράσεις και τα πεπραγμένα της Αρχής.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή υπήρξε για μία ακόμη χρονιά ένα ισχυρό στήριγμα για τους πολίτες που ζήτησαν και έλαβαν τη διαμεσολαβητική του συνδρομή στις υποθέσεις τους.

Παρά την αύξηση κατά 11,5% των αναφορών που κατατέθηκαν το 2018 σε σχέση με το 2017, αλλά και τον υπερδιπλασιασμό τους τα τελευταία χρόνια (αύξηση κατά 148% την περίοδο 2013-2018), η αποτελεσματικότητα της Αρχής παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, δεδομένου ότι οι καταναλωτικές διαφορές επιλύονται φιλικά σε ποσοστό που φτάνει στο 83% και κατά μέσο όρο μέσα ‪σε 84 ημέρες, επίτευγμα που βρίσκεται εντός του ποιοτικού στόχου των 90 ημερών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όλα τα κράτη-μέλη.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ...ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Ή, ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ, ΤΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕΣΩ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Το δούλεμα καλά κρατεί...φυσικά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας !!!





Όταν οι τράπεζες με την ευλογία της ΕΚΤ βάζουν από την πίσω πόρτα τα κόκκινα που «ξεφορτώνονται»


Θολό τοπίο για ολόκληρη την Ευρώπη παραμένουν τα κόκκινα δάνεια μολονότι οι αριθμοί στις ευρωπαϊκές τράπεζες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι σαφώς μικρότεροι από εκείνους της χώρας μας.

Oπως όμως υποστηρίζει η έγκυρη Wall Street Journal σε πολλές περιπτώσεις οι τράπεζες βγάζουν τα κόκκινα από την πόρτα και αυτά μπαίνουν από το παράθυρο.

Οι τιτλοποιήσεις και πως λειτουργούν- Ευρωπαϊκά- Ελληνικά μεγέθη

Το γιατί δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς.
Ίδιοι παίχτες ίδιες πρακτικές.
Σημαντικό εργαλείο που έδωσε λύσεις αποτελεί η τιτλοποίηση.
Το 2018 από τα δάνεια που μεταβιβάστηκαν στην Ευρώπη 57 δισ. τιτλοποιήθηκαν ενώ 148 δισ. ευρώ άλλαξαν χέρια με τρόπο διαφορετικό. 

Το 2019 32,40 δισ. ευρώ άλλαξαν χέρια με τρόπο διαφορετικό και 1,60 δισ. ευρώ τιτλοποιήθηκαν.
Η χώρα μας είναι σχετικώς πίσω στη διαδικασία πέρα από τα μεγέθη αυτά καθ' αυτά.
Βέβαια όλες οι άλλες χώρες με τις οποίες συγκρίνεται είτε δεν έχασαν ποτέ είτε έχουν ανακτήσει το αξιόχρεο. 

Η ανάκτηση του αξιόχρεου θα βοηθήσει πολύ τις διαδικασίες απομείωσης των κόκκινων δανείων και θα οδηγήσει τη χώρα μας σε άλλη πίστα.

Οι ιταλικές τράπεζες το 2018 πούλησαν 103,60 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια, οι ισπανικές 43,20 δισ. ευρώ , οι ιρλανδικές, 14,30 δισ. ευρώ, οι Ελληνικές 13,9 δισ. ευρώ και οι πορτογαλικές 8 δισ. ευρώ.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ 2 FUNDS ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 52 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε ολιγοπώλιο(σε Intrum+Pimco) η τεράστια μπίζνα των κόκκινων δανείων...και στη μέση οι δανειολήπτες !!!

Τι γράφει η fmvoice.gr :

To απέφυγα, μέχρι να το επιβεβαιώσω. Ποιο δηλαδή;

Αυτό που διάβασα, σε εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τα Κόκκινα δάνεια. Το ότι εδώ γίνεται της….

Δείτε γιατί « Έως το τέλος του χρόνου από τα περίπου 80 δις ευρώ Κόκκινων δανείων το μεγαλύτερο μέρος περί τα 52 δις ευρώ βρίσκεται στην διαχείριση δύο εταιριών» .

Ρώτησα τραπεζίτες γνώστες του θέματος και μου το επιβεβαίωσαν. Άρα;

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ...ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ !!!



Και πως να μην την βλέπουν, αφού το 70% προσπαθεί σε σταθερή βάση να μειώνει τις δαπάνες του, από αυτά που δεν περισσεύουν ούτε για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του...

Βελτιωμένος, αλλά σημαντικά χαμηλότερος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, εμφανίζεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Κι αυτό διότι, παρά το γεγονός ότι οι επίσημοι δείκτες δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη, η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών εκτιμά ότι αυτή είναι ακόμη σε ύφεση. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εταιρεία ερευνών αγοράς Nielsen, o δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στις 72 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ωστόσο, παραμένει σημαντικά χαμηλότερος από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό δείκτη που διαμορφώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 στις 87 μονάδες.

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας της Nielsen για την κατάρτιση του δείκτη, 7 στους 10 Ελληνες (71%) πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση. Επιπλέον, το 63% των ερωτωμένων αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έβδομη θέση αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια, τρεις στους δέκα Ελληνες ανησυχούν για την οικονομία (34%), ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για την εργασία (32%) και την προσωπική υγεία (22%).

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ: ΣΠΕΙΡΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ !!!




Από ζάντες-ελαστικά μέχρι και μηχανικά μέρη

Πληθαίνουν καθημερινά τα περιστατικά κλοπών αυτοκινήτων  με την πλειοψηφία να αφορά best seller οχήματα. Ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση φαίνεται πως «άνθισε» ακόμη μια δραστηριότητα, αυτή της κατά παραγγελίας αφαίρεσης ανταλλακτικών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μέσω ειδικού δικτύου οι ληστές λαμβάνουν αιτήματα για μηχανικά μέρη από συγκεκριμένα μοντέλα και έτσι ξεκινά η αναζήτηση του κατάλληλου αυτοκινήτου στους δρόμους της Αθήνας.

Στα συγκεκριμένα κυκλώματα, σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, εμπλέκονται ανεξάρτητα συνεργεία και εμπορίες ανταλλακτικών. Τα μέρη που κλέβονται πωλούνται σε δεύτερο χρόνο στη μισή τιμή συγκριτικά με το κόστος τους στο ελεύθερο εμπόριο. Μάλιστα, οι σπείρες αυτές είναι τόσο καλά οργανωμένες που διαθέτουν άτομα με γνώσεις μηχανικού με σκοπό να μπορούν να φέρουν εις πέρας κάθε λογής κλοπή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από ένα πρόσφατο περιστατικό που πληροφορηθήκαμε, όπου οι κινήσεις κλοπής ήταν σχεδόν…χειρουργικές.

ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η DEUTSCHE BANK ;;; ΤΑ FUNDS ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ !!!




Νέα Lehman Brothers η Deutsche Bank ;;; Bank run από τα μεγάλα funds !!!


Η RenTec δίνει την εικόνα ενός εξαιρετικού hedge fund, δεδομένου ότι εντοπίζει τις τάσεις (ακόμα και αν είναι προφανώς σαφείς) αρκετά νωρίτερα από όλους τους άλλους.
Αυτό συνέβη με την Deutsche Bank, όταν όπως αναφέρθηκε πριν από δύο εβδομάδες, το fund τράβηξε τα μετρητά από το γερμανικό κολωσσό, ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου κινδύνου, λίγες μόλις ημέρες πριν από την πλήρη – και για πολλούς, καταστροφική - αναδιάρθρωση που αποκαλύφθηκε και θα οδηγούσε σε μια ριζικά διαφορετική τράπεζα από αυτή που γνωρίζουμε.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα που η RenTec αποχώρησε και τα ερωτηματικά σχετικά με τη βιωσιμότητα της Deutsche Bank αιωρούνται, όλοι οι άλλοι που διαθέτουν περί τα 45 τρισ. σε παράγωγα προϊόντα, αποφάσισαν να μειώσουν κι εκείνοι τον κίνδυνο στην Deutsche bank.
Οι πελάτες της Deutsche Bank, κυρίως τα hedge funds προκάλεσαν πανικό που κορυφώθηκε με απόσυρση 1 δισεκ. δολαρίων ημερησίως από την τράπεζα.

ΣτΕ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 13ου+14ου ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!




ΣτΕ: "Παρά  την κατάργηση των δώρων οι δημόσιοι υπάλληλοι με βασικό μισθό 780-1.092€ διαβιώνουν σε αξιοπρεπές επίπεδο..."

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με μια σειρά αποφάσεών της, αποφάνθηκε ότι η κατάργηση των δώρων-επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας (13ος και 14ος μισθός) στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι συμβατή με το Σύνταγμα και επιβεβλημένη.

Ειδικότερα, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάνθηκε ότι ο βασικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων που κυμαίνεται από τα 780 ευρώ έως και τα 1.092 ευρώ, ακόμη και μετά την κατάργηση των τριών επίμαχων επιδομάτων, εξασφαλίζει «αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβιούσαν στα όρια της φτώχειας, όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο».

Η ολομέλεια του ΣτΕ εξέφρασε εντελώς αντίθετη άποψη από αυτή της επταμελούς σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των τριών επιδομάτων-δώρων, που έγιναν με το νόμο 4093/2012.

Συγκεκριμένα, το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε κρίνει ότι η κατάργηση των δώρων-επιδομάτων αντίκειται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ATTICA BANK: Η ALDRIDGE KONOMAEI ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ...
Αφού πρώτα τα αγόρασε κοψοχρονιά(περίπου στο 8%), βάσει της τιτλοποίησης της Attica, για 70.000.000€, μέσα σε 2 χρόνια έχει βγάλει ήδη τα 60.000.000 και δεν πληρώνει φράγκο στην τράπεζα !!!
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;




Ως μείζον πρόβλημα που θα μπορούσε να πλήξει την Attica bank κεφαλαιακά και να δημιουργήσει σοβαρές εμπλοκές στην λειτουργία της τράπεζας τείνει να εξελιχθεί το deal μεταξύ της Aldridge και της Attica bank.

Το bankingnews έχει αναφέρει ότι το πρόγραμμα Artemis βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα πλήττοντας κεφαλαιακά την Attica bank.
Τι ακριβώς συμβαίνει; 

Από το Artemis 1 την τιτλοποίηση των 1,31 δισεκ. ευρώ προβληματικών ανοιγμάτων NPEs για το οποίο ο επενδυτής κάλυψε tier 2 ύψους 70 εκατ η Attica bank έχει εγγράψει ήδη πρόβλεψη 30 εκατ για το 2019 με πιθανότητα να συνεχιστεί αυτό το σκηνικό ακόμη 3-4 χρήσεις. 

Ουσιαστικά εξαλείφονται πλήρως τα 70 εκατ του ομολογιακού tier 2.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι από το Artemis 1 η Attica bank θα μπορούσε να εγγράψει σωρευμένες ζημίες με αναγωγή σε παρούσες αξίες από 150 με 200 εκατ ευρώ.

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!



Παναγιώτης Λαφαζάνης: "Είναι μια δίωξη που αποβλέπει στην τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και επιδιώκει να εξυπηρετήσει την καταλήστευση του τραπεζικού κεφαλαίου και να ξεκαθαρίσει κάθε εμπόδιο στο τσουνάμι πλειστηριασμών α’ κατοικίας και μικρομεσαίων περιουσιών που επέρχεται"

Κλητήριο θέσπισμα επιδόθηκε προχθές (15/7/19) στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο Παναγ. Λαφαζάνης για τις 10/10/2019 με κατηγορίες που αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα τα άρθρα 1, 12, 14, 16, 26 παραγ.1α, 27 παραγ. 1α, 45, 94, 98 334 παραγ.3α, 396, παραγ. 1 για τον αγώνα του κατά των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και πιο συγκεκριμένα για την αγωνιστική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017.

Η δικογραφία που εστάλη για την δίωξη του Παν. Λαφαζάνη συνετάχθη από το αμαρτωλό εμφυλιοπολεμικού τύπου τμήμα της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών που φέρει τον αντιδημοκρατικό και μακαρθικό τίτλο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» και στη βάση αυτής της δικογραφίας και παρα τις καταγγελίες του Παν. Λαφαζάνη, απαγγέλθηκαν αυθαίρετες, σκόπιμες με πολιτική στόχευση και υπαγορευμένεςκατηγορίες από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών με τις οποίες παραπέμπεται σε δίκη ο Παν. Λαφαζάνης.

Είναι προφανές, υπογράμμιζαν πολιτικοί κύκλοι, ότι δεν επρόκειτο ποτέ ένα Τμήμα της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών να κινηθεί κατά του τότε Γραμματέα της ΛΑ.Ε και μάλιστα με τόσο αβάσιμα στοιχεία, αν δεν είχε την έγκριση, αν όχι την εντολή, από την ηγεσία του υπ. Ασφάλειας του Πολίτη και το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παν. Λαφαζάνης κατηγορείται και με το άρθρο 334 του Π.Κ. για παρακώληση πλειστηριασμού, το οποίο θέσπισαν Τσίπρας – Κοντονής και φρόντισαν να του δώσουν χαρακτήρα ιδιώνυμου αδικήματος με ιδιαίτερα αυστηρές ποινές.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΚ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!




Συνεχίζει να παρανομεί η ΔΕΗ

Νέα επιστολή απευθύνει προς τη ΔΕΗ ο Συνήγορος του Καταναλωτή σχετικά με τη χρέωση του ενός ευρώ για την έκδοση των χάρτινων λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος. Ζητάει την κατάργηση της χρέωσης και την επιστροφή των εισπραχθέντων μετά και την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη νέα επιστολή του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη, η οποία κοινοποιήθηκε στα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σημειώνεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή επανέρχεται στο ζήτημα της επιβάρυνσης των καταναλωτών με ένα ευρώ για την έκδοση έγχαρτων λογαριασμών κατανάλωσης, ύστερα και από την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (υπόθεση C-294/18 της 2ας Μαΐου 2019).

Όπως αναφέρει η Αρχή, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, η οποία ερμήνευσε το άρθρο 11 παρ. 1 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ (που έχει ενσωματωθεί στην εθνική έννομη τάξη δυνάμει του άρθρου 12 παρ. 4 ν. 4342/2015), «αποτελεί δικαίωμα των τελικών καταναλωτών να λαμβάνουν δωρεάν όλους τους λογαριασμούς τους και τα στοιχεία που αφορούν την τιμολόγηση για την ενέργεια που καταναλώνουν…».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ !!!

ΕΝΩ ΤΟ "ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ" ΣΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ 256.000.000€ ΤΟΥ ΕΕΤΗΔΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΒΙΛΕΣ...
Ομόφωνα δεκτό έκανε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του(21 χρόνια κάθειρξη) παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα...Ενώ βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα και τη κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου αναμένεται να πέσει στα "μαλακά", αν όχι να αποφυλακιστεί οριστικά !!!
Κι αυτό μόλις λίγους μήνες μετά το σκάνδαλο της αποφυλάκισης του με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας και όχι μόνο...

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος

Αποφυλακίζεται ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος εξέτιε ποινή 21 ετών για την υπόθεση ENERGA. O κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση και το δικαστήριο ομόφωνα το έκανε δεκτό.

Οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρω.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βασ. Χειρδάρης και Ηλ. Αναγνωστόπουλος.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ: Η ΑΑΔΕ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!




Έχει στηθεί χοντρή μπίζνα γύρω από τα ακίνητα.... 



Θορυβημένες είναι οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ από τα στοιχεία τραπεζών, μεσιτικών γραφείων και συμβολαιογράφων, που δείχνουν ότι ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό αγοραπωλησιών ακινήτων, γίνεται με «ζεστό» χρήμα, γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητες «ξεπλύματος» χρήματος.

Όπως αναφέρει σε σχετικό της δελτίο η Εθνική Τράπεζα, η ελληνική αγορά ακινήτων εισέρχεται στο 2ο χρόνο ανάκαμψης, με την ετήσια αύξηση των τιμών των κατοικιών να επιταχύνεται στο 4% το 1ο τρίμηνο του 2019 από 1,6% στο σύνολο του 2018. Βασικές παράμετροι της αύξησης της ζήτησης κατοικιών είναι: α) οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις, β) οι αγορές από αλλοδαπούς και γ) η επανεμφάνιση της εγχώριας ζήτησης από κατοίκους με δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των επενδύσεών τους στην αγορά ακινήτων. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το τελευταίο; Ότι κάποιοι αγοράζουν ακίνητα χωρίς τραπεζικό δάνειο, αλλά με μετρητά.

Τον καιρό της κρίσης, όταν η Ελλάδα φλέρταρε με το Grexit, περίπου 40 δισ. ευρώ αποσύρθηκαν από το τραπεζικό σύστημα. Άλλα έφυγαν στο εξωτερικό κι άλλα κρύφτηκαν κάτω από τα στρώματα. Αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 15 δισ. ευρώ εξακολουθούν να κινούνται κάπου στη «γκρίζα» ζώνη, χωρίς να μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει το «πόθεν».

Με αυτά τα δεδομένα, η αύξηση των συναλλαγών τοις μετρητοίς δεν μπορεί παρά να κινητοποιεί τις ελεγκτικές υπηρεσίες, ειδικά από τη στιγμή που πληθαίνουν περιπτώσεις, στις οποίες επιβεβαιώθηκαν πλασματικές αξίες συναλλαγών, ειδικά όπου οι εμπορικές τιμές υπερβαίνουν τις αντικειμενικές. Πληροφορίες που φτάνουν, μάλιστα, στα χέρια ελεγκτών αναφέρουν ότι σε συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, οι κατασκευαστές απαιτούν από τους πελάτες να καταβάλουν μέρος του τιμήματος με μετρητά, έτσι ώστε οι συναλλαγές να γίνονται κάτω από το τραπέζι.

ΜΙΖΕΣ SIEMENS: ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ "ΞΕΧΑΣΕ" ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ;;;

ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΛΩΝΑΝ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΤΟ 1.000.000 ΜΑΡΚΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Η εισαγγελέας ωστόσο συμπέρανε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ...





Δεν χρειαζόταν η δεύτερη αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Siemens και η παραγραφή των κατηγοριών για τον Θόδωρο Τσουκάτο, καθώς και με την πρώτη αγόρευση είχε ζητηθεί η αθώωση του πρώην «στρατηγού» της Χαριλάου Τρικούπη.

Όσοι γνωρίζουν, ο ίδιος και η οικογένειά του πέρασαν απίστευτα δύσκολες στιγμές.

Κατ’ ιδίαν τα περισσότερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που γνώριζαν την αλήθεια, παραδέχονταν ότι τα χρήματα πήγαν στο ταμείο του κόμματος, πράξη που παραδέχεται και ζητά συγγνώμη και ο πρώην «στρατηγός», πολύ περισσότερο που ενέπλεξε και άλλους ανθρώπους. Με εξαίρεση όμως τον Ρέππα και τον Χρυσικόπουλο, που κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που φέρεται να έχει δώσει και νομικές συμβουλές, ουδείς από τους πρώην συντρόφους του συμπαραστάθηκε δημοσίως στον Θ. Τσουκάτο. Ούτε αυτοί που γνώριζαν την αλήθεια, παρότι ο πρώην «στρατηγός» επαναλάμβανε σε κάθε ερώτηση πως «ο Κώστας Σημίτης δεν γνώριζε τίποτα και δεν ασχολούνταν ποτέ με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ».

ΠΟΙΕΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ;;; ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ !!!

ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 900.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ
Κατά τ΄άλλα ευτυχώς που βγήκαμε από τα μνημόνια...





Τελειώνει μαζί με τις προγραμματικές δηλώσεις το άτυπο μορατόριουμ που έχει στην διάθεση της η κυβέρνηση για να παρουσιάσει την πολιτική των ελαφρύνσεων των 6 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας, πριν οι δανειστές κλιμακώσουν τις πέσεις για νέα δημοσιονομικά μέτρα με τον προϋπολογισμό του 2020.


Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολα για την ελληνική πλευρά να αποφύγει την λήψη συμπληρωματικών μέτρων στην οικονομία από τη στιγμή που οι θεσμοί εμφανίζονται βέβαιοι ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρούς δημοσιονομικούς κινδύνους. 

Ότι δηλαδή χωρίς νέες παρεμβάσεις 900 εκατ. ευρώ η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2020 είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Να σημειωθεί ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής των στόχων για την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5%. 

6 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΥΛΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;


Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ...ΣΒΗΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ !!!

"ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ¨ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ
Ανάρπαστο είναι στη «μαύρη αγορά» το ειδικό λογισμό που σβήνει αποδείξεις από τη φορολογική μνήμη των ταμειακών μηχανών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών !!!




Ταυτόχρονα, η σχετική εφαρμογή, αποτελεί και τον πρώτο στόχο των εφοριακών ελεγκτών κατά τους χιλιάδες προληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούν καθημερινά.

Το «λογισμικό γομολάστιχα», όπως αποκαλείται, παρέχει την ευχέρεια στον επιχειρηματία που το χρησιμοποιεί, να σβήνει κατά βούληση, αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, που εκδόθηκαν στη διάρκεια της ημέρας.

Δηλαδή, η επιχείρηση κατά τις ώρες λειτουργίας εκδίδει κανονικά λιανικής πώλησης, τις οποίες και παραδίδει στους πελάτες της, οι οποίοι έχουν την εντύπωση ότι η επιχείρηση είναι καθ΄ όλα νόμιμη και δεν φοροδιαφεύγει.

Όμως το βράδυ ή με τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας και λίγο πριν την έκδοση του «Ζ», ο επιχειρηματίας παρεμβαίνει με το ειδικό λογισμικό και σβήνει από τη φορολογική μνήμη όσες αποδείξεις θέλει. Παρότι έχουν εκδοθεί στη διάρκεια των ωρών λειτουργίας, η «γομολάστιχα» τις σβήνει από τη μνήμη και έτσι το «Ζ» (η ημερήσια κίνηση) εκδίδεται χωρίς αυτές, αλλά μόνο με τις αποδείξεις (φυσικά είναι λιγότερες), που θέλει ο επιχειρηματίας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ !!!

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Κάτω του μετρίου η προσέλευση των δανειοληπτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της δήθεν προστασίας...



Τι γράφει το economistas.gr :

Διστακτικοί ακόμα οι «κόκκινοι» δανειολήπτες

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τραπεζών, περίπου 150.000 «κόκκινα» δάνεια- στεγαστικά κι επαγγελματικά- με υποθήκη κύριας κατοικίας μπορούν να υπαχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας. Ωστόσο, με τη συμπλήρωση των δύο πρώτων εβδομάδων, η προσέλευση χαρακτηρίζεται μάλλον μέτρια, παρά το γεγονός ότι ενδεχόμενο παράτασης πέραν της 31ης Δεκεμβρίου δεν υπάρχει, ενώ από την άλλη μεριά οι τράπεζες ετοιμάζονται να άρουν το άτυπο μορατόριουμ και να εντείνουν τους πλειστηριασμούς για όσους αρνούνται να ρυθμίσουν με κάποιον τρόπο τις οφειλές τους.

Αθροιστικά από την 1η Ιουλίου, που ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή, έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους 27.637 χρήστες, ενώ έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 9.054 χρήστες, αριθμός που απέχει πολύ από τις εκτιμήσεις για τους εν δυνάμει δικαιούχους προστασίας.

ΝΕΟ "ΔΩΡΑΚΙ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ & ΑΚΟΜΗ 53 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS !!!

ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90.000.000 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΑΡΚΑ(ΠΕΡΙΠΟΥ 48.000.000€) ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ Η SIEMENS ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ
Και εις άλλα με υγεία....



Οι πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οδήγησαν την εισαγγελέα της έδρας στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens σε συμπληρωματική πρόταση επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων με βάση το διαμορφούμενο ποινικό πεδίο.

Υπό αυτά τα δεδομένα η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Ελένη Σκεπαρνιά εισηγήθηκε την ενοχή των 22 από τους 54 κατηγορούμενους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καθώς το αδίκημα της δωροδοκίας λόγω της μετατροπής από κακούργημα σε πλημμέλημα έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Με την συμπληρωματική εισαγγελική της πρόταση, μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η κα Σκεπαρνιά υποστήριξε ότι έχει εξαλειφθεί λόγω παραγραφής η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας υπαλλήλου, καθώς με διάταξη στο νέο Ποινικό Κώδικα, ο υπάλληλος του ΟΤΕ δεν είναι πλέον δημόσιος υπάλληλος. Ωστόσο, κατά την κρίση της οι πράξεις τους ( δωροδοκία) «δεν κατέστησαν ανέγκλητες γιατί συνιστούν αδίκημα στον ιδιωτικό τομέα. Η συμπεριφορά τους ήταν και πριν αξιόποινη, μέχρι και σήμερα» είπε η κ. Σκεπαρνιά, αφήνοντας παράλληλα αιχμές σε βάρος του νομοθέτη , ο οποίος, όπως είπε, μετέτρεψε σε πλημμέλημα την πράξη της ενεργητικής δωροκίας (σ.σ δηλαδή των στελεχών της Ζήμενς)» αν και είναι ο ισχυρός κρίκος της αλυσίδας διαφθοράς, όπως των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών για να εκμαυλίζουν υπαλλήλους».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΧΣ+ΤτΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Με κάθε μέσο ζητούν μείωση των κόκκινων δανείων οι δανειστές

Αμφότερα τα σχέδια για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) επιδιώκει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, καθώς έχει, όπως όλα δείχνουν, το «πράσινο φως» από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και τους θεσμούς να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο,προκειμένου οι εγχώριες τράπεζες να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, με την οποία γνωστοποιείται η πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει συνδυαστικά τα σχέδια της Τράπεζας της Ελλάδος  και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Το επιτελείο Μητσοτάκη, μέσω του Γ. Ζαββού και του νυν υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ήταν εδώ και μήνες σε ανοικτή γραμμή με τις αρχές και τους θεσμούς για το θέμα, έχοντας διενεργήσει την απαραίτητη προεργασία. Το κλίμα στις Βρυξέλλες ήταν και παραμένει θετικό για την προώθηση και των δύο σχεδίων υποβοήθησης της προσπάθειας των τραπεζών να μειώσουν γρήγορα τα NPEs σε μονοψήφια ποσοστά ως το τέλος του 2021.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τελευταία αξιολόγηση της Κομισιόν ζητούσε από την κυβέρνηση και τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επεξεργασία, προώθηση και έγκριση των σχεδίων που επεξεργάστηκαν ΤΧΣ και TτE, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξετασθούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές πολιτικής.

ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ !!!




Θα ελέγχεται αυτόματα εάν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης


Συνάντηση με συμβολαιογράφους έχει σήμερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, για τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις των ακινήτων, που αναμένεται να τεθεί σύντομα σε πιλοτική λειτουργία.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει τις μεταβιβάσεις των ακινήτων με ένα «κλικ» από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών που απαιτείται σήμερα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στοχεύει στα μέσα Σεπτεμβρίου να θέσει σε λειτουργία, στο σύστημα TAXISnet, τη νέα εφαρμογή. Η λειτουργία της εφαρμογής αυτής θα έχει ως άμεση συνέπεια την οριστική απαλλαγή των φορολογουμένων που προχωρούν σε αγορές ακινήτων από την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η υποχρέωση προσέλευσης στις αρμόδιες ΔΟΥ, για την υποβολή δικαιολογητικών εγγράφων και χειρόγραφα συμπληρωμένων εντύπων δηλώσεων.

Η εφαρμογή θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά εντός των προσεχών εβδομάδων προκειμένου να καταγραφούν και να επιλυθούν όποια πρακτικά προβλήματα προκύψουν, ώστε στις 15 Σεπτεμβρίου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;



Το θέμα είναι, θα το επιτρέψουν οι δανειστές ;;;

Τι γράφει το mononews.gr:

Περισσότεροι Έλληνες στα Δ.Σ. των τραπεζών


Πληροφορούμαι ότι ετοιμάζονται αλλαγές στον νόμο περί εταιρικής διακυβέρνησης των τραπεζών με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των ξένων στελεχών και να αυξηθούν οι Έλληνες…

Το ζήτημα των αλλαγών θα έρθει σύντομα στην Βουλή… Τόσο ο Στουρνάρας όσο και το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκουν τον εμπλουτισμό των διοικητικών συμβουλίων με Έλληνες καθώς από το 2015 και μετά πήξαμε στους ξένους, δήθεν τοποτηρητές, οι οποίοι ήταν στην πλειοψηφία τους – παγκοσμίως άγνωστοι – και πολλές φορές προκαλούσαν προβλήματα καθώς ο καθένας εργαζόταν για διάφορα lobby των δανειστών και μάλιστα σε πολύ χαμηλό διοικητικό επίπεδο…

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΣΤΗΝ "ΤΣΙΜΠΙΔΑ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ 20.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ !!!




Ενώ 130 ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις, εντοπίστηκαν να μην τα έχουν δηλώσει στην εφορία


Μέσω ειδικού προγράμματος αυτοματοποιημένου εντοπισμού (web scraping) οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σάρωσαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων και διαπίστωσαν ότι περίπου 20.000 ελληνικά Airbnb ακίνητα δεν είχαν δηλωθεί και δεν είχαν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ). Ο αριθμός αυτός αναγράφεται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω των οποίων διατίθενται τα ακίνητα.

Ήδη ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή να σταλεί το συντομότερο αίτημα προς την Airbnb, για να δοθούν στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία όσων εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) στην πλατφόρμα. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση για να εντοπιστούν τα ακίνητα χωρίς ΑΜΑ και στις υπόλοιπες δημοφιλείς πλατφόρμες (Booking.com, HomeAway κλπ)

Πρόστιμο 5.000 ευρώ

SSL Certificates