.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΑΛΑ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Του Γιώργου Νικολακόπουλου
Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο & ΣτΕ,
Νομικού Συμβούλου Δανειοληπτών

Η αντιμετώπιση του φλέγοντος προβλήματος των «κόκκινων» δανείων επιτάσσει την επιστράτευση, άμεσα, πρακτικών που απέδωσαν σε άλλες χώρες, όπως, π.χ., στην Κύπρο. Ειδικότερα, στην Κυπριακή Δημοκρατία η νομοθεσία (ν. 169/2015 και η σχετική οδηγία) προέβλεπε μια διαδικασία δυνατότητας υποβολής έγγραφης προσφοράς από τον δανειολήπτη για εξαγορά – ρύθμιση του δανείου του, όταν αυτό έχει επιλεγεί προς πώληση σε fund, μέσα σε προθεσμία 45 ημερών. Μάλιστα, παρόμοια ευκαιρία δίνεται και στους εγγυητές.

Ανάλογη εφαρμογή είναι επιβεβλημένο να έχουμε και στη χώρα μας, και μάλιστα με προσαρμογή στην εγχώρια τραπεζική πρακτική.

Συγκεκριμένα, είναι ιδιαίτερα άδικο να μην έχει δυνατότητα ο δανειολήπτης να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το δάνειό του με σημαντικό «κούρεμα» και την ίδια στιγμή το δάνειό του να πωλείται σε κάποιο fund στο 5% – 15% της αξίας του! Η αδικία αυτή μεγιστοποιείται αν συνυπολογιστούν και οι ιδιαιτερότητες της τραπεζικής δανειοδότησης στην Ελλάδα, όπως τα υψηλά επιτόκια, οι ανατοκισμοί, η ύπαρξη, κατά κανόνα, εγγυητών που δεν έχουν προστασία, η μεγάλη υποτίμηση της ακίνητης περιουσίας κ.ά.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν λύσεις για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και με προστασία των καλόπιστων δανειοληπτών, ώστε να μην καταφεύγουν οι τράπεζες και τα funds στο σκληρό και εξοντωτικό μέσο του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας!


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates