.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!



Το καπιταλιστικό μέχρι το μεδούλι του κράτος των Αλπεων επιβάλλει νορμάλ φόρους σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις –λιγότερους από το «σκανδικαβικό μοντέλο»– και παράλληλα διατηρεί αξιόλογο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, ενώ και οι εξαγωγές του αυξάνονται 

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελβετίας στην οικονομία -τόσο τη δημόσια όσο και την ιδιωτική-, αλλά και στο επίπεδο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της αναδεικνύει άρθρο των ΝΥΤ: οι Αμερικανοί γράφουν ότι πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι νομίζουμε σαν απόγειο του κοινωνικού κράτους μέσα στον καπιταλισμό (τη Σκανδιναβία, δηλαδή) και να ρίξουμε μία ματιά στα επιτεύγματα των αθόρυβων αλλά αποτελεσματικών Ελβετών. Το κείμενο υπογράφει ο Ρουσίρ Σάρμα, επενδυτής και αρθρογράφος γνώμης. 

Η Ελβετία είναι ισορροπημένα πλούσια, και οι Ελβετοί ευτυχισμένοι καπιταλιστές, γράφει. Επειδή στον ιδιωτικό τομέα ο πλούτος είναι κατανεμημένος χωρίς ακρότητες, έτσι όλοι τρώνε από την πίτα, οι αντιθέσεις αμβλύνονται. «Η Ελβετία είναι πιο πλούσια και εξίσου δίκαιη με οποιοδήποτε από τα σκανδιναβικά κράτη και αν συγκριθεί, είτε με τη Σουηδία είτε με τη Δανία και τη Νορβηγία, όμως κανείς δεν μιλάει για αυτό». 

Ας μετρήσουμε τις ελβετικές επιτυχίες: 
  • με οικονομία αξίας 700 δισ. δολαρίων, η Ελβετία συγκαταλέγεται στις 20 οικονομικά ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως (ασυγκρίτως ισχυρότερες από τις σκανδιναβικές, λόγου χάρη), 
  • παρέχει «χειροπιαστή» κοινωνική πρόνοια (η οποία είναι τουλάχιστον ανάλογη της σκανδιναβικής), 
  • οι παραπάνω υπηρεσίες προς τους Ελβετούς επιτυγχάνονται δίχως την επιβολή βαριάς φορολογίας από πλευράς κράτους, το αντίθετο κιόλας, 
  • με σταθερή ανάπτυξη, προσφάτως κατέστη το δεύτερο πλουσιότερο έθνος στον κόσμο, μετά το Λουξεμβούργο, με μέσο α κεφαλήν εισόδημα τα 84.000 δολάρια (20.000 δολάρια περισσότερο από τον σκανδιναβικό μέσο όρο), 
  • οι σχετικές έρευνες κατατάσσουν την Ελβετία στον «δεκάλογο» των κρατών με τους πιο ευτυχισμένους υπηκόους. 

Το κλειδί της ελβετικής επιτυχίας βρίσκεται στην κατανομή του παραγομένου πλούτου ισορροπημένα και εξισορροπητικά, με τη μεσαία τάξη να κατέχει περίπου το 70% των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. «Η μέση ελβετική οικογένεια έχει καθαρή θέση περίπου 540.000 δολαρίων» υποστηρίζει ο Σάρμα – να ένα μεγάλο ατού. 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!



Ποιες δαπάνες θα μετράνε για να χτιστεί το 30%

Το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ορίζεται σε ποσοστό 30% του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία - συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα και μέχρι 20.000 ευρώ, όπως προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης. Στη διαφορά που τυχόν υπάρχει μεταξύ του απαιτούμενου ορίου δαπανών και του δηλωθέντος επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 22%.

Στο φορολογούμενο του οποίου έχει κατασχεθεί ο λογαριασμός, το όριο δαπανών περιορίζεται στις 5.000 ευρώ.

Από το όριο του 30% ηλεκτρονικών δαπανών επί του εισοδήματος εξαιρούνται:

(i)Φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας τους.

(ii)Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

(iii)Όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ !!!

ΟΛΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ
Εμείς, βαρεθήκαμε να το φωνάζουμε επί 6 ολόκληρα χρόνια !!!




‘’΄Ηγγικεν η ώρα της κρίσης’’! Ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope προειδοποιεί ότι δεν αντέχει η αγορά υπερπροσφορά ακινήτων, συνιστώντας άμεσο κούρεμα των δανείων και ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες!!!

Την ώρα που οι τράπεζες ετοιμάζονται να μεταφέρουν σε ‘’επενδυτές’’ προβληματικά δάνεια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω των τιτλοποιήσεων, αναθέτοντας την είσπραξη τους σε ‘’ειδικές’’ εταιρείες διαχείρισης και η κυβέρνηση αναφέρεται στα ‘’επιτεύγματα του Ηρακλή’’ και σε κρατικές εγγυήσεις, ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope προειδοποιεί ότι θα ήταν καταστροφικό για όλους, αν επιλεγεί η οδός των μαζικών πλειστηριασμών, καθώς η ελληνική αγορά θα «γονατίσει» από την υπερπροσφορά ακινήτων γιατί οι όποιες πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν με τεράστια έκπτωση και οι ίδιες οι τράπεζες θα βγουν χαμένες, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί και η αξία των «κόκκινων» δανείων που θα παραμείνουν στα χαρτοφυλάκιά τους...!

Σε ειδική έκθεση για τις επερχόμενες τιτλοποιήσεις, η Scope υπογραμμίζει ότι η μαζική ρευστοποίηση ενεχύρων με πλειστηριασμούς «θα αποδώσει συγκριτικά πιο φτωχά αποτελέσματα ακόμη κι αν χρειαστεί να προχωρήσουν οι τράπεζες σε ιδιαίτερα γενναιόδωρα κουρέματα δανείων με βάση συμφωνίες αναδιάρθρωσης,επειδή η ρευστοποίηση ενεχύρων έχει πολύ πιο σοβαρά μειονεκτήματα, που θα διαβρώσουν σημαντικά την παρούσα αξία των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αναφέρεται σ΄ αυτά αναλύοντας τα ένα προς ένα, φτάνοντας στο απόφθεγμα να συνιστά τελικά στις τράπεζες γενναία κουρέματα και ρυθμίσεις απευθείας με τους δανειολήπτες»! 


Πλέον αυτού, αν δεν ακολουθήσουν την προτροπή τους θα γιγαντώσουν και θα οξύνουν το πρόβλημα τους στις ταμιακές τους εισροές, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στις διαδικαστικές ενέργειες είσπραξης των δανείων.

ΑΑΔΕ: ΣΧΕΔΟΝ 6 ΔΙΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!

6 ΔΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 105 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...
Με πάνω από το 83% των ρυθμιζόμενων οφειλών να ρυθμίζονται στο μέγιστο αριθμό δόσεων.


Σχεδόν το 84% του κεφαλαίου που ρυθμίστηκε (3,630 δισ) δεν ήταν σε ενεργή ρύθμιση κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, ενώ μόνο 16% του κεφαλαίου που ρυθμίστηκε ήταν ήδη σε ρύθμιση.

Από το σύνολο των 5,89 δις € που ρυθμίστηκαν, πάνω από 545 εκ € εισπράχθηκαν ήδη, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εισπραχθούν πάνω από 140 εκ. €. Τα υπόλοιπα 5,211 δις € αναμένεται να εισπραχθούν τα επόμενα έτη και μέχρι το τέλος της ρύθμισης, σύμφωνα με το πλήθος των δόσεων που επέλεξαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε αυτή.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ VIVA(ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΛΑΤΣΗ) ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;
Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκτός των τραπεζικών χαρατσιών, ερευνάται και αν οι συστημικές τράπεζες κλείνουν τον δρόμο στον ανταγωνισμό.



Δύτερος γύρος ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες βρίσκεται σήμερα(σ.σ. χθες) σε εξέλιξη, αυτή την φορά όχι με αφορμή καταγγελία κατά των κυρίαρχων, συστημικών τραπεζών για συνεννοήσεις με στόχο να υψωθούν ανυπέρβλητα εμπόδια σε επίδοξους ανταγωνιστές. Αργότερα σήμερα(σ.σ. χθες) είναι πιθανό να γίνει συνοπτική ανακοίνωση της Επιτροπής, που θα επιβεβαιώνει τη διενέργεια των ελέγχων, που άρχισαν χθες, με την πρώτη έφοδο στα γραφεία των τραπεζών και της Ένωσης Τραπεζών.

Οι έλεγχοι προκλήθηκαν από αναφορές της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμώνViva Wallet, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Λάτση και έχει ήδη κατακτήσει σημαντικά μερίδια αγοράς, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με POS, ενώ φιλοδοξεί να καταστήσει το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» της ανταγωνιστικό προς τις «κλασικές» υπηρεσίες καθημερινών συναλλαγών των τραπεζών.

Δεν είναι, όμως, μόνο η Viva Wallet, αλλά και μικρότερες τράπεζες, που στρέφονται εναντίον των μεγάλων, σε ένα «πόλεμο»... από το μέλλον, όπως τον χαρακτηρίζουν στελέχη της αγοράς, περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο τον αγώνα που θα κληθούν να δώσουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, που σήμερα έχουν μερίδιο αγοράς 95%, όταν σταδιακά εξομαλυνθούν οι συνθήκες στην αγορά και αρχίσει να γίνεται ελκυστική σε νέους «παίκτες», οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα δικά τους μερίδια.

Ένα αντικειμενικό πρόβλημα που έχουν σήμερα όλοι όσοι φιλοδοξούν να εισέλθουν στην τραπεζική αγορά στον τομέα της λιανικής είναι ότι για τους νέους παίκτες είναι απολύτως απαραίτητη η σύνδεση με το δίκτυο ATM των μεγάλων τραπεζών, με κόστος που δεν θα είναι απαγορευτικό γι' αυτούς και τους πελάτες τους.

ΒΟΜΒΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΤΑ ΣΑΛΜΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

«ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ»
Καταγγελία βόμβα από την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων !!!


Ανακοίνωση «βόμβα» εξέδωσε πριν από λίγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, με τον εκπρόσωπο Τύπου της, Χαράλαμπο Σεβαστίδη να καταγγέλει ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον βουλευτή Μάριο Σαλμά σχετικά με υπόθεση που τον αφορά, για την οποία φέρεται να «πίεσε» προκειμένου να επισπευστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα. Ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;





































Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΣΤΑΥΡΟΥΣ !!!



Τα κλιμάκια του Δήμου "ξέθαψαν" νόμο και μοιράζουν πρόστιμα στους φαρμακοποιούς για τους φωτεινούς σταυρούς


Ένα πρωτόγνωρο γεγονός λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες, καθώς κλιμάκια του δήμου Θεσσαλονίκης μοιράζουν… χρηματικά πρόστιμα και παρατηρήσεις στα τοπικά φαρμακεία.

Σύμφωνα λοιπόν με το μέλος του ΔΣ Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ναούμ, περίπου 300 με 400 φαρμακεία έχουν δεχθεί πρόστιμα και παρατηρήσεις για το φωτεινό σταυρό τους και τις διαστάσεις που θα έπρεπε να έχει.

Όπως υποστηρίζει, μάλιστα, ο κ. Ναούμ στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30», τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία διενεργούν τους ελέγχους βασίζονται σε έναν πολύ παλιό νόμο που ορίζει τις διαστάσεις των φωτεινών πινακίδων.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, αυτό δε τηρείται κατά γράμμα.


Δείτε το βίντεο:

ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΥΛΑΓΑΝ...ΠΡΩΙΝΑΤΖΟΥΔΕΣ !!!

ΑΥΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ.Γ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε : « υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που συνάδελφοι μου αστυνομικοί προστάτευαν κάποιες που χόρευαν στα πρωινάδικα» !!! Και σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν συνεχίζει να γίνεται ακόμη και σήμερα !!!
Κι όλα αυτά την ώρα που χτυπούσε κόκκινο η εγκληματικότητα και ολόκληρες περιοχές δεν είχαν αστυνομικό ούτε για δείγμα !!! Τι έχει όμως γίνει τώρα με τους αστυνομικούς των VIP ;;; Τους έχουν πάρει πίσω όπως είχε προαναγγείλει το Υπ.Προστασίας του Πολίτη ;;; Ή μήπως συνεχίζουν κάποιοι ακόμη και σήμερα να φυλάνε...πρωινατζούδες ;;;




Ο Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος βρέθηκε καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV και την εκπομπή ΝΕΤ24 με τουςΒασίλη Ταλαμάγκα, Γιάννη Κορωναίο.

Ο κύριος Κρικέτος σχολίασε με σκωπτικό ύφος το φαινόμενο αστυνομικοί να βρίσκονται στην προσωπική ασφάλεια προσώπων που δεν το είχαν ανάγκη, «όπως κάποιες κυρίες που χόρευαν στα πρωιναδικα», όπως είπε...


Δείτε το βίντεο:

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΟΥ Β.ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ !!!



Βαγγέλης Κονιτόπουλος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τους κόπους μιας ζωής να πάνε χαμένοι»

Το ανάκτορο που δημιούργησε στην οδό Καυταντζόγλου στα Κάτω Πατήσια το 2009, κινδυνεύει να χάσει ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος περνώντας μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του.

Πρόκειται για τον πολυχώρο Γαλάζιο, ένα πενταώροφο κτίριο, με υπόγειοπάρκινγκ τριών επιπέδων, το οποίο θα βγει στο… σφυρί σε περίπου τρεις μήνες!

Ο ίδιος, ωστόσο, παρά το δράμα που περνά δεν χάνει το κουράγιο τουκαι δηλώνει με δυνατή και σταθερή φωνή πως δίνει μάχη για να το σώσει, συμπληρώνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τους κόπους μιας ζωής να πάνε χαμένοι!

Το κτίριο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην ομόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία Ε. ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ – Ι. ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ Ο.Ε. και στις 22 Ιανουαρίου 2020, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός από τράπεζα, με τιμή εκκίνησης τα 1.462.000 ευρώ! Το ακίνητο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 914 τ.μ και οι όροφοί του καταλαμβάνουν συνολικά 1.997 τ.μ. Στον χώρο αυτόν ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος είχε δημιουργήσει τρεις μουσικές σκηνές, με σκοπό να αξιοποιούνται για χορούς και συνεστιάσεις. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό θεωρούνταν το roof garden του κτιρίου, απ’ όπου οι θαμώνες είχαν θέα στο «πιάτο» όλη την Αθήνα. Σε ό,τι αφορά τα βάρη του ακινήτου, αυτά καταγράφονται στην Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμών και αγγίζουν τα 2.000.000 ευρώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΝΕΟ ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Νέα έφοδο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές έφτασαν στα κτήρια που στεγάζονται οι διευθύνσεις που διαχειρίζονται το δίκτυο των ATM και των καρτών και ο έλεγχος ξεκίνησε άμεσα και αυτή τη φορά από το γραφεία των στελεχών που είναι αρμόδια για την λιανική τραπεζική.

FUNDS ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ...ΙΣΠΑΝΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Πλησιάζει η έκρηξη

Τα εξώδικα, όπως και οι πλειστηριασμοί ήδη σας έχω ενημερώσει, πληθαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα και δεν είναι μακριά η στιγμή για να ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη.

Όταν μάλιστα υπάρχουν εκπρόσωποι των funds που ανέλαβαν τα Κόκκινα Δάνεια των τραπεζών, οι οποίοι επαίρονται ότι γνωρίζουν καλά τη «δουλειά», έχοντας εμπειρία από τη διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων στην Ιταλία και στην Ισπανία, καταλαβαίνετε που το πάνε. Ναι, την Ισπανία φέρνουν ως παράδειγμα! 


ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΥΛΙΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!



Σε καταγγελία προχώρησαν οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» για την «μετάπτωση» του κόστους των τραπεζικών προμηθειών στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ειδικότερα σημειώνουν ότι οι επιχειρήσεις, προκειμένου να αποποιηθούν υποχρεώσεις δικής τους επιβάρυνσης κατά την εξόφληση της μισθοδοσίας με τραπεζικό έμβασμα, επιλέγουν, μέσω e-banking, η χρέωση της προμήθειας να γίνεται στον εργαζόμενο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνει μειωμένη η μισθοδοσία.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της παράταξης:

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» καταγγέλλουμε το νέο παράνομο και ληστρικό «κολπάκι» εργοδοτών, δηλαδή της «μετάπτωσης» του κόστους των τραπεζικών προμηθειών στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Επιχειρήσεις, προκειμένου να αποποιηθούν υποχρεώσεις δικής τους επιβάρυνσης κατά την εξόφληση της μισθοδοσίας με τραπεζικό έμβασμα, επιλέγουν, μέσω e-banking, η χρέωση της προμήθειας να γίνεται στον εργαζόμενο. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα η μισθοδοσία να φτάνει στον εργαζόμενο -αποδέκτη του εμβάσματος- μειωμένη έως και 10€/μήνα και έως 140€/χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή ο εργοδότης εικονικά φαίνεται ότι έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τη μισθοδοσία.

"ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 24-48 ΔΟΣΕΩΝ !!!


Θα δίνεται "2η ευκαιρία" σε όσους χάνουν τις ρυθμίσεις των 12, 24 ή 120 δόσεων(εφόσον η ρύθμιση έχει απολεσθεί έως 1/1/2020), αφού θα μπορούν να μπαίνουν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων ανοίγοντας έτσι "παραθυράκι" για να ρυθμίζονται και παλιότερες οφειλές

Στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων μπορούν να υπαχθούν το 2020 και οι οφειλές του 2019, σύμφωνα με το «παραθυράκι» που αφήνει το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα τεθεί η νέα πάγια ρύθμιση που θα προβλέπει τη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο έως 24 ή έως 48 δόσεις (από 12 και 24 που είναι σήμερα), με ελάχιστη δόση 30 ευρώ, αλλά με τσουχτερό επιτόκιο και εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης οι συνεπείς οφειλέτες, θα επιβραβεύονται, με την απαλλαγή του 25% των τόκων κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης. Η απαλλαγή αυτή όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της τελευταίας δόσης.

Η ρύθμιση θα ισχύει για τα χρέη που γεννώνται από την 1-1-2020 και μετά, αλλά αφήνει παράθυρο για την ένταξη σε αυτή και των υφιστάμενων χρεών, που ήταν σε κάποια ρύθμιση, αλλά την έχασαν.

Καλύπτονται έτσι και χρέη του 2019 ή και παλαιότερων ετών, τα οποία εντάχθηκαν είτε στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων είτε στις 120 δόσεις και οι υπόχρεοι απώλεσαν τη ρύθμιση είτε επειδή δεν πλήρωσαν έγκαιρα είτε για άλλους λόγους.

Προϋπόθεση για να ενταχθούν στη νέα μεγαλύτερη ρύθμιση, είναι η παλαιά ρύθμιση, να έχει απολεστεί, μέχρι την 1-1-2020. Δηλαδή όποιος ήταν στη ρύθμιση των 12 δόσεων και την έχασε, θα μπορεί να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση τον Ιανουάριο, εφόσον στο μεταξύ η Εφορία, δεν του έχει κατασχέσει τα ποσά που οφείλει από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Το ίδιο ισχύει και για κάποιον που μπήκε στις 120 δόσεις και έχασε τη ρύθμιση.

Ειδικότερα η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπει τα ακόλουθα:

Η (ΜΗ) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!



Του Βασίλη Βιλιάρδου

  • Είναι αδιανόητη η συνεχής στήριξη των αφελληνισμένων τραπεζών από το δημόσιο – όπως με τα άνω των 40 δις € της κεφαλαιοποίησης τους, με τα 17 δις € των αναβαλλομένων φόρων και σήμερα με τα 9 δις € που προγραμματίζονται για το σχέδιο Ηρακλής που φυσικά δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα, αφού πρόκειται ξανά για αλχημεία. Όλα αυτά χωρίς κανένα αντάλλαγμα εκ μέρους των τραπεζών, όταν όλα τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας δεν υπερέβαιναν τα 12 δις € το 2015. Δεν είναι αλήθεια κοροϊδία να δίνονται τόσα χρήματα στις τράπεζες, όταν με 12 δις € μόνο θα λυνόταν μία για πάντα το πρόβλημα της πρώτης κατοικίας; Ούτε καν με 12 δις € αλλά με πολύ λιγότερα, εάν αφαιρεθούν ως οφείλουν οι επισφάλειες που έχουν εγγράψει οι τράπεζες – μειώνοντας τα κέρδη οπότε τους φόρους που πληρώνουν. 
Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, στο άρθρο 6 . Εν προκειμένω, θεωρούμε πως δεν πρόκειται ούτε αυτό να αποτελέσει λύση για το μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας – ενώ είναι μάλλον προσχηματικό, για να κλείσει τα μάτια του κόσμου. Η λύση εδώ είναι μία και απλή, την έχουμε επαναλάβει πολλές φορές και δεν υπάρχει λόγος να ανακαλύψουμε τον τροχό, αφού το έχουν κάνει ήδη άλλοι.

Εννοούμε εδώ το σύστημα που υιοθέτησαν οι Η.Π.Α. τη δεκαετία του 1930, όταν αντιμετώπισαν ένα ανάλογο πρόβλημα, ως προϊόν της βαθιάς ύφεσης της οικονομίας τους. Το δικό μας βέβαια πρόβλημα είναι κάπως διαφορετικό και ασφαλώς δεν οφείλεται σε αυτούς που το πληρώνουν την τελευταία δεκαετία πανάκριβα, στους Έλληνες Πολίτες – αλλά στις κυβερνήσεις τους που υπερχρέωσαν ανεύθυνα τη χώρα έως το 2009 με τις λανθασμένες πολιτικές και με τη θηριώδη διαφθορά τους, στην κυβέρνηση που οδήγησε την Ελλάδα χωρίς κανέναν αντικειμενικό λόγο στο ΔΝΤ, στα αλλεπάλληλα μνημόνια που φυσικά συνεχίζονται, στο έγκλημα του PSI και στη γνωστή σε όλους προδοσία του 2015.

Αρκεί κανείς να γνωρίζει πως ο μέσος δανειολήπτης στην Ελλάδα είχε ετήσιο εισόδημα της τάξης των 28.000 € πριν από την κρίση, άρα σωστά δανειζόταν και σήμερα κάτω από 8.000 €, για να καταλάβει πως σίγουρα δεν είναι δική του ευθύνη η αδυναμία αποπληρωμής του ενυπόθηκου χρέους του – αλλά της Πολιτείας που τον καταδίκασε σε αυτήν τη δύσκολη θέση, μειώνοντας τα εισοδήματα του και αυξάνοντας τους φόρους, χωρίς δυστυχώς καμία απολύτως προοπτική για το μέλλον εάν συνεχισθεί η ίδια καταστροφική οικονομική πολιτική.

ΤΟ ΓΕΜΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ ΤΟΥ Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ !!!

ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά έχει διαβιβαστεί από το ΓΕΜΗ η υπόθεση του Ελληνικού Νηογνώμονα του οποίου βασικός μέτοχος είναι ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς καθώς διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας για τις ανώνυμες εταιρίες.



Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι έγινε Γενική Συνέλευση χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ενώ ακολούθησε αμέσως μετά διορισμός προσωρινής διοίκησης. Στη συνέχεια έγινε νόμιμη συνέλευση της οποίας οι αποφάσεις ουδέποτε ανακοινώθηκε στο ΓΕΜΗ. 

Το τελευταίο το πληροφορήθηκε όταν παραιτήθηκε με εξώδικο από μέλος του ΔΣ της προσωρινής διοίκησης κ. Χρηστίδης ο οποίος προσκόμισε και αντίγραφο του πρακτικού της νόμιμης συνέλευσης η οποία εξέλεξε ως μέλη του ΔΣ του κ.κ. Δημήτρη Κοντομηνά, Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο ( Διευθύνων Σύμβουλος δύο εταιριών του Δ Κοντομηνά και προσφάτως Πρόεδρος του ΔΣ της προσωρινής διοίκησης της Creta Farms) Και Δημήτριο Κούρεντα (δικηγόρο του Δ Κοντομηνά).

Αμέσως το ΓΕΜΗ έστειλε επιστολή και στα τρία μέλη του ΔΣ στο οποίο ζητούσε το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης, το πρακτικό σύγκλησης σε σώμα του ΔΣ και εκπροσώπησης της εταιρίας. 

Δεν υπήρχε όμως καμία ανταπόκριση ενώ η επιστολή προς τον κ. Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο επεστράφη στο ΓΕΜΗ ως αζήτητη!!!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2020 !!!

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2019
Εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με το ποσό των τελών για τα δίκυκλα, τρίκυκλα και επιβατικά ΙΧ ενώ για τα επιβατικά Δ.Χ., τα φορτηγά και τα λεωφορεία το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 50% των τελών.


Αναρτήθηκαν στο ΤAXISnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020.

Τα τέλη για το 2020 δεν έχουν καμία μεταβολή σε σχέση με αυτά που πληρώσαμε για το 2019 και θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση, η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με το ποσό των τελών για τα δίκυκλα, τρίκυκλα και επιβατικά ΙΧ. Για τα επιβατικά Δ.Χ., τα φορτηγά και τα λεωφορεία το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 50% των τελών, ενώ το ελάχιστο ποσό του είναι 30 ευρώ.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων των τραπεζών έως και 12 άτοκων δόσεων.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 300€ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ !!!

ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Συναλλαγές από 300€ και πάνω θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα !!!



Μείωση του ορίου των συναλλαγών με μετρητά στα 300 ευρώ από 500 ευρώ προβλέπει το νομοσχέδιο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών.

Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ειδικά στη διάταξη που αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το νομοσχέδιο που τέθηκε αργά χθες το βράδυ για δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Νοεμβρίου, προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Μείωση του ορίου στα 300 ευρώ από 500 ευρώ για τις συναλλαγές με μετρητά. Οι αγορές άνω των 300 ευρώ πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

- Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες με το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα, με ποινή 22% επί της διαφοράς. Για τον υπολογισμό του 30% λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου, αλλά δεν περιλαμβάνεται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ: "ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ": ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΣΤΗΝ 5ΕΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 10 ΕΤΗ Η 20ΕΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Τι αλλαγές στην παραγραφή φορολογικών υποθέσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο.


"Παραθυράκι" για επέκταση της 5ετούς παραγραφής κατά 1 ακόμα έτος, σε περισσότερες περιπτώσεις από αυτές που προβλέπει το ισχύον πλαίσιο, επιχειρεί να ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου, που τέθηκε από χθες σε διαβούλευση, ορίζεται ότι η παραγραφή παρατείνεται "εάν, εντός του πέμπτου έτους της προθεσμίας παραγραφής, υποβάλλεται αρχική ή τροποποιητική δήλωση ή περιέρχονται σε γνώση οποιασδήποτε Υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης νέα στοιχεία σε υπόθεση που έχει διενεργηθεί πλήρης έλεγχος ή σε κάθε άλλη περίπτωση περιέρχονται σε γνώση της Φορολογικής Διοίκησης πληροφορίες από οποιαδήποτε πηγή εκτός Φορολογικής Διοίκησης, από τις οποίες προκύπτει φορολογική οφειλή, για περίοδο ενός έτους από τη λήξη της πενταετίας, και μόνο για το ζήτημα στο οποίο αφορούν.» Επί της ουσίας, προστίθεται ως κριτήριο της παράτασης της παραγραφής, το ενδεχόμενο να φτάσουν στα χέρια των ελεγκτικών νέα στοιχεία.

Από την άλλη μεριά, η 20ετής παραγραφή για φοροδιαφυγή περιορίζεται κατά το ήμισυ. Τι προβλέπει η ισχύουσα διάταξη; "Εξαιρετικά, πράξη διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου για περιπτώσεις φοροδιαφυγής μπορεί να εκδοθεί εντός 20 ετών από τη λήξη του έτους εντός του οποίου λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης".

Τι προβλέπει η νέα διάταξη; "Εξαιρετικά, πράξη διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου μπορεί να εκδοθεί εντός 10 ετών από τη λήξη του έτους εντός του οποίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης: (α) σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει υποβάλει δήλωση εντός της πενταετίας (β) σε περίπτωση που μετά την πενταετία περιέλθουν σε γνώση οποιασδήποτε Υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης νέα στοιχεία ή πληροφορίες που δεν θα μπορούσαν να είναι σε γνώση αυτής εντός της πενταετίας και προκύπτει ότι η φορολογική οφειλή υπερβαίνει αυτήν που είχε προσδιορισθεί βάσει προηγούμενου άμεσου, διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου και μόνο για το ζήτημα στο οποίο αφορούν.».

ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΣΧΕΔΟΝ 500.000 «ΝΕΟΙ» ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΚΕΑΟ !!!

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ 1.900.000
Κατά 491.806 αυξήθηκαν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων μέσα σε ένα τρίμηνο !!!



Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το γ΄ τρίμηνο του 2019.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2019 ανήλθαν σε 1.898.836 έναντι 1.407.030 που ήταν τον Ιούνιο. Τα συνολικά χρέη ανέρχονται πλέον σε 35.542.541.507 ευρώ έναντι 35.110.125.981 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το ΚΕΑΟ, η αύξηση αυτή οφείλεται στο ό,τι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2019 έγινε η διαβίβαση των οφειλών των μη μισθωτών από τον ΕΦΚΑ για το έτος 2017, καθώς και για το έτος 2018 για όσους είχαν αιτηθεί ένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων ( νόμος 4611/2019).

Οι οφειλές των μη μισθωτών (ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών) οι οποίες διαβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ από τη "χρήση" του 2017 είναι εκείνες που δεν εισπράχθηκαν έως και το τέλος 2018, αφού ολοκληρώθηκε η τελική εκκαθάριση (με βάση το εισόδημα του 2016).

Οι δε οφειλές του 2018 είναι εκείνες που προέκυψαν από την προσωρινή εκκαθάριση των εισφορών. Διαβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ, όμως, μόνο εκείνες οι οποίες εντάχθηκαν, μετά από αίτημα των αντίστοιχων οφειλετών, στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Όσες δεν εντάχθηκαν στις 120 δόσεων, δεν έχουν διαβιβασθεί στο ΚΕΑΟ. Η μεταφορά των ανείσπρακτων εισφορών του 2018 θα συντελεσθεί μετά τα τέλη του 2019, οπότε λήγει η προθεσμία εξόφλησής τους.

ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΖΟΝΕΤΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ !!!

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΧΘΕΣ
Στο παρά πέντε ανέστειλε τον πλειστηριασμό όπως έκαναν πρόσφατα για τις δικές τους περιπτώσεις οι Ψυχάρης, Λυκουρέζος, Μπόμπολας, Κωστόπουλος...


Στο σφυρί έβγαζε η Eurobank μεζονέτα στη Φιλοθέη, που ανήκει στην αδερφή του Γιάννη Βαρδινογιάννη και συγκεκριμένα στην Αμαλία – Αναστασία Βαρδινογιάννη του Ιωσήφ και της Ελένης.

Ο πλειστηριασμός τέθηκε σε αναστολή ενώ ήταν προγραμματισμένος για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Η τράπεζα έφτασε μέχρι το τελικό στάδιο για να εισπράξει τις οικονομικές απαιτήσεις της αλλά στο παραπέντε της διαδικασίας τα δύο μέρη πιθανότητα ήρθαν σε συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους.

Πιο αναλυτικά το ακίνητο που έβγαινε στο σφυρί ήταν συνολικής επιφάνειας 681,70 τ.μ. 

Εντός του ανωτέρω οικοπέδου έχει ανεγερθεί μία τριώροφη κατοικία – μεζονέτα, με υπόγειο και πισίνα, η οποία αναλυτικά αποτελείται από:

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ 2,5 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ...«ΤΡΕΧΕΙ» Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ-ΦΙΑΣΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Απροστάτευτη η 1η κατοικία - Απέτυχε ο μηχανισμός - Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών

Μετά από 10 χρόνια οικονομικής καταστροφής, υπάρχει ουσιαστική προστασία της Ά κατοικίας στην Ελλάδα; Απάντηση ανεπίδεκτη αμφισβήτησης δίνουν οι αριθμοί, με ένα ξεκάθαρο «ΌΧΙ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες (5/11) ειδική γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέσα σε 4 μήνες λειτουργίας (από 1 Ιουλίου, μέχρι 3 Νοεμβρίου) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, έχουν τακτοποιηθεί μόνο 10 περιπτώσεις!

Και μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους η ειδική γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να προτάσσει στην ανακοίνωσή της τις χιλιάδες δανειοληπτών που μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και ξεκίνησαν τη διαδικασία, όμως η ουσία είναι πόσες υποθέσεις διεκπεραιώθηκαν. Και αυτές είναι 2,5 ανά μήνα!

Το επόμενο ερώτημα είναι: γιατί ο μηχανισμός είναι αναποτελεσματικός μέχρι τώρα; Δύο θεωρούνται οι βασικοί λόγοι αποτυχίας του συστήματος: α) Οι προϋποθέσεις ένταξης, που αποκλείουν την πλειονότητα των «κόκκινων» δανειοληπτών και β) η πολυπλοκότητα των διαδικασιών, που λειτουργούν αποτρεπτικά.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ & ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ+ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
150.000 ακίνητα θα βγουν στο σφυρί !!!




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το mononews.gr:

Καταλύτη για την πορεία των τιμών στην αγορά ακινήτων τα προσεχή χρόνια, θα αποτελέσουν οι μαζικές τιτλοποιήσεις και πωλήσεις χαρτοφυλακίων που προγραμματίζουν οι τράπεζες, μέσω των οποίων περί τα 150.000 ακίνητα θα διατεθούν προς ρευστοποίηση.

Εκπρόσωποι της αγοράς του real estate εκτιμούν ότι η μεταβίβαση σε funds δανείων που έχουν εξασφαλίσεις σε ακίνητα θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην άνοδο των τιμών, σε μια περίοδο που διαπιστώνονται ήδη οι πρώτες υπερβολές.

Όπως εκτιμούν η τάση αυτή θα αναχαιτιστεί όταν αναπτυχθεί η δευτερογενής αγορά, δηλαδή όταν τα ακίνητα που έχουν ήδη αγοραστεί ή πρόκειται να αγοραστούν από τα funds, διατεθούν μαζικά πλέον προς πώληση. Αν και οι τράπεζες συνήθως δεν «πακετάρουν» ακίνητα υψηλής εμπορευσιμότητας στα προς πώληση χαρτοφυλάκια και τα κρατούν για να τα μεταπωλήσουν οι ίδιες ξεχωριστά, η μαζική διάθεση μικρότερων εμπορικών χώρων ή κατοικιών σε όλη την επικράτεια, θα εξισορροπήσει ακραία φαινόμενα που έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται με τις τιμές να σκαρφαλώνουν ακόμη και σε επίπεδα προ κρίσης και θα συμβάλει στον εξορθολογισμό της αγοράς.

Μέχρι σήμερα οι τράπεζες έχουν πουλήσει μόλις τρία πακέτα δανείων με εξασφαλίσεις, αλλά με δεδομένη την πίεση από τον επόπτη για ταχεία εκκαθάριση των ισολογισμών τους όχι μόνο από τα κόκκινα δάνεια, αλλά και από τα ακίνητα που περιέρχονται στην κατοχή τους, η μεγάλη μάχη θα δοθεί τα δύο επόμενα χρόνια.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ+ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΟΝΟΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ !!!



Σε βάρος του εκκρεμούσαν 4 καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 33 ετών...

Τι γράφει το ereportaz.gr :


Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας που συνελήφθη χθες το απόγευμα είναι ο Σπύρος Λαιμός, και είναι γιος της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών Λαιμού.

Η οικογένεια Λαιμού ασχολήθηκε με την ναυτιλία το 1905 με την απόκτηση του ατμόπλοιου «Μαριέττα Ράλλη» από κοινού με τις Οικογένειες Πατέρα και Χατζηπατέρα. Είναι μία από τις πλέον πολυπληθείς του ελληνικού εφοπλισμού.

Σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν 4 καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 33 ετών και ένα ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.


ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΚΛΟΙΟ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Υπεγράφη εχθές η σχετική υπουργική απόφαση.




Τι μεταδίδει ο capital.gr :

Σε διπλό κλοιό βρίσκονται από σήμερα οι στρατηγικοί κακοπληρωτές των ασφαλιστικών ταμείων.

Και αυτό γιατί χθες υπογράφηκε υπουργική απόφαση από τον Υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία κατά πρώτον "μπλοκάρεται" ηλεκτρονική πρόσβαση των εργοδοτών που αθετούν συνεχώς τις υποχρεώσεις τους προς τα ταμεία στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Κατά δεύτερον, "απελευθερώνονται" μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος της περιουσίας τους προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές τους.

Με άλλα λόγια, όσοι συστηματικά έχουν χρέη στα ταμεία, δεν θα μπορούν να υποβάλλουν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και, ταυτόχρονα θα απειληθούν άμεσα με κατασχέσεις στα περιουσιακά στοιχεία τους.

Στόχος του Υπουργείου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, "είναι να κλείσει κάθε "παράθυρο" εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής στους συστηματικούς κακοπληρωτές, δηλαδή εργοδότες που βρίσκοντας "ανοίγματα” στο νομικό πλαίσιο απέφευγαν συστηματικά την εκπλήρωση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων".

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Θέμα χρόνου να σκάσει η βραδυφλεγής βόμβα του ιδιωτικού χρέους με απρόβλεπτες συνέπειες...


Τι γράφει η fmvoice.gr :
Ενώπιον δύσκολων καταστάσεων θα βρεθεί η κυβέρνηση κατά τους επόμενους μήνες, αν οι τράπεζες προχωρήσουν στην υλοποίηση της δέσμευσή τους προς στους θεσμούς ότι από τούδε και στο εξής θα «τρίξουν τα δόντια» προς τους κακοπληρωτές δανειολήπτες και θα επισπεύσουν τους πλειστηριασμούς.

Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν όντως οι τράπεζες έβαζαν στόχο τους μπαταχτσήδες, αλλά ήδη άρχισαν να εκφράζονται φόβοι ότι η μπάλα θα πάρει δίκαιους και άδικους. Θα βγουν δηλαδή στο σφυρί και περιουσιακά στοιχεία οικογενειών και ανθρώπων που λόγω της συγκυρίας των τελευταίων χρόνων δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα».

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και στις αναρτήσεις των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών: Θα διαπιστώσει, ότι βγαίνουν προς πώληση από τις τράπεζες και περιουσιακά στοιχεία χαμηλής αξίας , ακόμα και κάτω των 30.000 ευρώ.

ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ;;; ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΥΠΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ !!!

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ
Υπό επιτροπεία μέχρι να ξεχρεώσετε !!!



Η Ελλάδα θα παραμείνει αποικία χρέους για πολλές ακόμα δεκαετίες επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα -και στη νέα κυβέρνηση- ότι η χώρα μας θα εξακολουθήσει να βρίσκεται μακροπρόθεσμα στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για τον ESM για πολλές δεκαετίες θα είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο ESM δάνεισε περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει αυτά τα δάνεια» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Μηχανισμού στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου («ECA Journal»).

Ποιος μίλησε για… κοινοτική αλληλεγγύη; Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τους δανειστές είναι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. 

Συνοπτικά και για όποιον δεν κατάλαβε, ο πολύς Ρέγκλινγκ διαμηνύει ότι, αφότου η καθημαγμένη Ελλάδα διέσωσε τις γερμανογαλλικές τράπεζες και οχυρώθηκε το νόμισμά τους από την κρίση των «τεμπέληδων Νότιων», ο λογαριασμός θα πληρωθεί στο ακέραιο…

Τιμωρία

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΗΔΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αλλά και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς και τους ζήτησε να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε. Αυτή την ώρα ερευνούν τα γραφεία τους.

Οι λόγοι της εφόδου, για την οποία δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες καθώς είναι σε εξέλιξη, εκτιμάται ότι συνδέονται με την πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος συνδέεται με αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί το καλοκαιρι για ανάλογες πρακτικές. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως ακούει από την αγορά πως οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες έχουν συνεννοηθεί για την επιβολή προμηθειών.

Η πληροφορία για την έφοδο έχει επιβεβαιωθεί και από επίσημη πηγή χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος.

ΦΟΡΟΛΟΤΑΡΙΑ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ...
Τέλος σκέφτεται να βάλει στη φορολοταρία των 1.000 ευρώ το ΥΠΟΙΚ. Θέλουν να κληρώνουν κάθε μήνα κατασχεμένα σπίτια, διαμερίσματα και βίλες !!!




To υπουργείο Οικονομικών επιδιώκοντας να αυξήσει τη χρήση πλαστικού χρήματος μελετά σοβαρές αλλαγές στη φορολοταρία.

Η φορολοταρία των αποδείξεων ξεκίνησε ως κίνητρο για τη χρήση του πλαστικού χρήματος και τα έως τώρα αποτελέσματα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θεαματικά, αλλά σίγουρα δεν είναι απογοητευτικά.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει «πέσει» η ιδέα για κληρώσεις σπιτιών με τις e-αποδείξεις.

Η φορολοταρία

Η ιδέα αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να συγκεντρώσουν σε ηλεκτρονικές αποδείξεις αγορών το 30% του εισοδήματός τους

Μια προσπάθεια που δεν είναι εύκολη καθώς είναι το μεγάλο το ποσοστό επί του εισοδήματος, αλλά η κυβέρνηση θα επιμείνει σε αυτή καθώς χρειάζεται έσοδα και εκτιμά ότι αυτός είναι ένας τρόπος να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή.

ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Η Ελλάδα καλείται να μειώσει τα προβληματικά δάνεια σε μονοψήφιο ποσοστό για να μη χαθεί το τρένο της ευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων !!!



Σκληρό γερμανικό «πρέσινγκ» για τα κόκκινα δάνεια

Την επιτακτική ανάγκη να μειωθούν σε μονοψήφιο ποσοστό το συντομότερο τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών αναδεικνύει η νέα θέση που λαμβάνει η Γερμανία για το θέμα της τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη, καθώς για πρώτη φορά γίνεται επί της αρχής δεκτό ότι μπορεί να καθιερωθεί ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων, αλλά υπό τον απαράβατο όρο ότι θα επιταχυνθεί η εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών στις χώρες με ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων που ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, που προέρχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες, Όλαφ Σολτς, δηλώνει για πρώτη φορά ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να εγκρίνει την κοινή ευρωπαϊκή εγγύηση στις τραπεζικές καταθέσεις. Με άρθρο του στους Financial Times, ο Σολτς αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να άρει τις ενστάσεις του, που έχουν μπλοκάρει ως τώρα τις συζητήσεις για την πρόοδο της τραπεζικής ένωσης της Ευρώπης. «Είναι αδήριτη η ανάγκη εμβάθυνσης και ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης. Ύστερα από χρόνια συζητήσεων, το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μέχρι τώρα, η Γερμανία μπλοκάρει τις συζητήσεις για την εγγύηση καταθέσεων, που αποτελεί θέμα – ταμπού για τη χώρα, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν για τις καταρρεύσεις τραπεζών σε χώρες με τραπεζικά συστήματα που μαστίζονται από πολύ υψηλά ποσοστά «κόκκινων» δανείων, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

Φαίνεται, όμως, ότι οι εξελίξεις που φέρνει το επικείμενο Brexit αλλάζουν τη στάση της γερμανικής ηγεσίας. Όπως επισημαίνει ο Σολτς, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσει, λόγω του Brexit, το Σίτι του Λονδίνου, δηλαδή το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της, σημαίνει ότι είναι η ώρα για την Ε.Ε. να προωθήσει την καλύτερη ενοποίηση του δικού της τραπεζικού συστήματος.

Για να καμφθούν, όμως, οριστικά οι αντιστάσεις της Γερμανίας στην καθιέρωση της ευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων, που θα προσφέρει ασφάλεια στους καταθέτες των χωρών με προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, όπως η Ελλάδα, ένας από τους βασικούς όρους που θέτει ο Σολτς είναι να επιταχυνθεί περαιτέρω η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πρόκειται για μια απαίτηση που θα δημιουργήσει δυσκολίες ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά υψηλό το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων και οι ως τώρα προσπάθειες μείωσης χαρακτηρίζονται από βραδείς ρυθμούς.

ΧΙΟΣ: ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

Η ALPHA BANK ΑΞΙΩΝΕΙ 399.000€ ΓΙΑ ΑΡΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 140.000...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΧΙΟΣ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK !!!



Με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ελλάδας, έγινε γνωστό ότι αναστέλλεται ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας επαγγελματία τυπογράφου της Χίου, που επρόκειτο να γίνει σήμερα Πέμπτη στη Μυτιλήνη. Η αναστολή σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση της δανείστριας τράπεζας και των οφειλετών.

Σημειώνεται πως για το πρωί της Πέμπτης είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, σωματεία και φορείς της Λέσβου, όσο και της Χίου, ενώ και το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου με ομόφωνη απόφαση του έχει ταχθεί κατά της διενέργειας του πλειστηριασμού.

Σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή της πιστώτριας τράπεζας, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, των επαγγελματοβιοτεχνών και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Το ιστορικό

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ 2.000 "ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ" ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΟΥ !!!

ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΛΟΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ+ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ...
Στην Έλλαδα άραγε να ελέγχει κανείς ;;;
Δείτε σχετικά και εδώ:
ΚΥΠΡΟΣ: ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ 1MDB !!!





Το διαβατήριο πίσω από 26 άτομα ζητά σε πρώτο στάδιο η Κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες και τις επικρίσεις που δημιουργήθηκαν γύρω από το πρόγραμμα πολιτογράφησης επενδυτών.

Όπως αναφέρει ο "Φιλελεύθερος της Κύπρου", οι φάκελοι των υποθέσεων, για τους οποίους θα δρομολογηθεί διαδικασία ανάκλησης, αφορούν: πέντε που κατατέθηκαν από Κινέζους, έναν από Μαλαισιανό (κατά πάσα πιθανότητα του Low Taek Jhο), δύο από Κενυάτες, οκτώ ατόμων από την Καμπότζη (κατά πάσα πιθανότητα αφορά στην περίπτωση των ατόμων που έχουν στενή σχέση με το απολυταρχικό καθεστώς της χώρας), μία περίπτωση Ιρανού και εννέα περιπτώσεις Ρώσων.

Οι ανακλήσεις που αποφασίστηκαν αφορούν άτομα εναντίον των οποίων υπάρχουν ενδείξεις για διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, όπως καταδίκες για ποινικά αδικήματα, είναι καταζητούμενοι σε άλλες χώρες, υπάρχει εναντίον τους διεθνές ένταλμα σύλληψης, έχουν περιληφθεί σε λίστα διεθνών κυρώσεων. Δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, αφορούν πολιτογραφήσεις που έγιναν με το παλιό σύστημα των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, εκτιμάται πως περίπου 2.000 φάκελοι θα ελεγχθούν εσωτερικά με βάση το διεθνές σύστημα δεδομένων και πληροφοριών που υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΟΥΤΕ 80 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ 450 ΔΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !!!



Συνεχίζει να "νοσεί" η Δικαιοσύνη στην Ελλαδα

Στα όρια του έχει φτάσει ( για κάποιους τα έχει ξεπεράσει ήδη) το Εφετείο της Αθήνας. 
Εκατοντάδες υποθέσεις καλούνται να τις εκδικάσουν μερικές δεκάδες δικαστικών λειτουργών με συνέπεια να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των δικών και στην έκδοση αποφάσεων.

Για ποια απονομή δικαίου μπορεί να γίνεται λόγος όταν υπάρχουν δίκες που «σέρνονται» για μήνες ακόμη και χρόνια κι όταν για την καθαρογραφή μιας απόφασης-ακόμη και της πιο απλής ενός Τριμελούς Εφετείου- μπορεί να περάσουν 2 και3 χρόνια μέχρι να την πάρουν στα χέρια τους οι διάδικοι.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι στην Εισαγγελία του Εφετείου φαίνεται να υπηρετούν 26 εισαγγελείς εφετών εκ των οποίων λόγω αποσπάσεων «ενεργοί» είναι οι 20.

Όσον αφορά στους αντεισαγγελείς οι θέσεις ανέρχονται σε 70. Από αυτούς αφαιρούνται κοντά στους 10 οι οποίοι είτε είναι αποσπασμένοι σε Ευρώπη, Υπηρεσία Σέγκεν, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Εισαγγελία κατά της 
Διαφθοράς ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Συνεπώς μένουν 60 για να «βγάλουν τη δουλειά». Χαρακτηριστικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι για τον Νοέμβριο οι πρωτοείσακτες δίκες ανέρχονται σε 142 στις οποίες προστίθενται περίπου 300 από διακοπές.

Κοντά 450 δηλαδή υποθέσεις για ούτε 80 εισαγγελικούς λειτουργούς. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον πρώτο βαθμό, και βασικά στην Εισαγγελία και στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»

ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ: ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ 128 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ...ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ !!!


Σε επίπεδα ρεκόρ η ρευστότητα της εταιρείας του και οι αναλυτές ψάχνουν να βρουν γιατί δεν τα ξοδεύει...

Στα 128 δισ. δολάρια εκτιμάται το ποσό που διαθέτει σε μετρητά ο Γουόρεν Μπάφετ και οι αναλυτές δεν μπορούν να... καταλάβουν γιατί δεν τα ξοδεύει.

Σύμφωνα με το CNBC, τα έσοδα της Berkshire Hathaway ανακοινώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και η Wall Street στέκεται σε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τη μεγάλη ρευστότητα που διατηρεί η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ.

Συγκεκριμένα, κατά το γ΄τρίμηνο του 2019, η ρευστότητα της εταιρείας υπολογίζεται στο ποσό «ρεκόρ» των 128,2 δισ. δολαρίων και η απροθυμία της να τα... ξοδέψει δημιουργεί ερωτηματικά στους αναλυτές, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων από τα 122,4 δισ. δολάρια, του προηγούμενου τριμήνου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ 1,8 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ+ΜΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ+ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ...ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε η γ.γ. της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος εντός της Βουλής, περιγράφοντας ως ζήτημα άνευ ιδιαίτερης αξίας τα 1,8 δις που χρωστούν στις τράπεζες κόμματα και ΜΜΕ.



Πρόκληση

«Ας μην κάνουμε τώρα και τόσο θέμα για το πόρισμα της Βουλής» είπε ηΧαρίκλεια Απαλαγάκη αναφορικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ.

Και πρόσθεσε κατά τη συζήτηση της νέας αναθεώρησης των Κωδίκων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: «Το σέβομαι φυσικά το πόρισμα της Βουλής, αλλά είναι 1,8 και τα οφειλόμενα είναι 80. Είναι λίγο παραπάνω, πιο πολύ νομίζω οικονομικά μας συμφέρει να το δούμε διαφορετικά».

«Μήπως να κοπεί το κρατικό χρήμα στις τράπεζες;»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, απαντώντας στη διάκριση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έκανε η Χ. Απαλαγάκη, διερωτήθηκε μήπως έφτασε η ώρα να κοπεί μαχαίρι το κρατικό χρήμα προς τις τράπεζες.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" & Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!


Τι γράφει το analyst.gr :

  • Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει μεριμνήσει για τις μελλοντικές ευθύνες των τραπεζιτών, δρομολογώντας ένα νομοσχέδιο που τους δίνει «άφεση αμαρτιών» από τώρα και θα κατατεθεί στη βουλή – επίσης μέσα σε ένα «πακέτο καλών και κακών νόμων», όπως τα δάνεια στα τραπεζικά πακέτα, έτσι ώστε να κρίνονται αρνητικά τα κόμματα που το καταψηφίζουν. Εκτός αυτού, για να μην μπορούν να καταλάβουν οι Πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει – σημειώνοντας πως όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο, από τη συνέχιση της ληστείας των Ελλήνων εκ μέρους των τραπεζών. Από αυτούς που με ύπουλους τρόπους κερδίζουν τόσα πολλά εις βάρος των κορόιδων, ώστε να μην έχουν ανάγκη ούτε από άλλου είδους έσοδα, ούτε από πελάτες. 

Άποψη
Αρχικά οι τράπεζες ιδρύουν οχήματα ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle, SPV) – ενδεχομένως σε φορολογικές οάσεις, όπως στην Ιρλανδία. Στα οχήματα αυτά μεταφέρουν πακέτα τιτλοποιημένων δανείων, όπως τα γνωστά CDO’s, τα οποία προκάλεσαν την κρίση του 2008 με την κατάρρευση τους. Τα δάνεια αυτά διαχωρίζονται εσωτερικά σε τρία μέρη, τοποθετούνται δηλαδή σε τρία πακέτα, ανάλογα με το ρίσκο που εμπερικλείουν: χαμηλό, μεσαίο, υψηλό (senior bonds, mezzanine bonds, junior bonds).

Το κριτήριο του ρίσκου είναι η ποιότητα των δανείων που τοποθετούνται στο κάθε πακέτο – η οποία εκτιμάται από τις εταιρείες αξιολόγησης. Θυμίζουμε εδώ πως πριν το 2008 η ποιότητα των CDO‘s εκτιμιόταν από τις εταιρείες αξιολόγησης που όμως πληρώνονταν από τους εκδότες τους – οπότε είχαν κάθε λόγο τους βοηθήσουν, εκτιμώντας τα υψηλότερα από την πραγματική τους αξία.

Στη συνέχεια το ελληνικό δημόσιο παρέχει εγγυήσεις στις τράπεζες, αλλά μόνο για τις ενδεχόμενες ζημίες που θα υποστούν από τα δάνεια του πρώτου πακέτου με το χαμηλό ρίσκο (senior bonds). Έναντι των εγγυήσεων αυτών το κράτος θα εισπράττει προμήθειες – οι οποίες όμως δεν μπορούν να υπολογιστούν με βάση το ασφαλιστήριο κινδύνου της κάθε τράπεζας (CDS) όπως στην Ιταλία (GACS ονομάζονται εκεί).

Η αιτία είναι το ότι, τα CDS των ελληνικών τραπεζών είναι απαγορευτικά υψηλά – εκτιμάται δηλαδή πως το ρίσκο χρεοκοπίας τους είναι πολύ μεγάλο (εύλογα, αφού το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων τους αποτελείται από τους αναβαλλόμενους φόρους – από αέρα δηλαδή). Υπολογίζεται πάντως πως η προμήθεια θα είναι ίση με τα spread (=διαφορά με τη Γερμανία) στα CDS (=ασφάλιστρα κινδύνου) του ελληνικού δημοσίου – ενδεχομένως στο 1,8% ή στα 200 εκ. € ετησίως που θα εισπράττει το κράτος από τις εγγυήσεις που θα δώσει στις τράπεζες (Από πού θα κερδίζουν οι τράπεζες αυτά τα 200 εκ. € που θα δίνουν στο κράτος; Από τους πελάτες τους προφανώς. Δεν είναι αυτή έμμεση φορολογία; Ασφαλώς. Δεν μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση λέγοντας πως θα επιβάλει χαμηλότερες χρεώσεις στις αφελληνισμένες τράπεζες; Σίγουρα!).

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ+ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ !!!



Οι αμοιβές θα προκαταβάλλονται από την πιστώτρια τράπεζα που είναι πρώτη στην υποθήκη τάξη...

Τι μεταδίδει το enikos.gr :
Καθορίστηκαν οι δικηγορικές αμοιβές για την διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού και προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστο Σταϊκούρα και 'Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς και με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, με αντικείμενο τη συμμετοχή των δικηγόρων στη νέα διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού και προστασίας πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ολομέλειας, συμφωνήθηκε ότι:

ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΑ 40 ΔΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
"Κρυφά" χρέη 5 δισ. ευρώ στα Ταμεία !!!



Κατά 5 δισ. ευρώ ή 12,5% υψηλότερα είναι τα χρέη στα ταμεία σε σχέση με εκείνα που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, ανέρχονται σχεδόν στα 40 δισ. ευρώ έναντι 35 δισ. ευρώ περίπου, τα οποία έχει στα "χέρια" του το ΚΕΑΟ.

Οι οφειλές αυτές αφορούν κυρίως στο τέως ταμείο των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων (ΕΤΑΑ), των αγροτών (ΟΓΑ), αλλά και το επικουρικό ταμείο (ΕΤΕΑΕΠ).

Ωστόσο, η ολοκλήρωσή της θα δώσει μία άλλη, χειρότερη εικόνα σε σχέση με εκείνη που υπάρχει σήμερα.

Η ένταξη πάνω από 3,5- 4 δισ. ευρώ στη ρύθμιση των 120 δόσεων δεν θα την αλλάξει, τουλάχιστον τα επόμενα 1 έως 2 χρόνια.

Και αυτό γιατί το ΚΕΑΟ καταμετρά το ύψος των οφειλών, είτε αυτά έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, είτε όχι.

Οι εισπράξεις από τις 120 δόσεις αναμένονται, σε ετήσια βάση (αρχής γενομένης το 2020), να φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ. Έτσι στο τέλος του 2020, στην καλύτερη περίπτωση θα έχουν αφαιρεθεί από τα "κιτάπια" του ΚΕΑΟ το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τα χρέη (σ.σ. των ελευθέρων επαγγελματιών) τα οποία έχουν επανυπολογισθεί -μειωθεί μπαίνοντας στη ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελούν αναλογικά το μικρότερο κομμάτι των ρυθμισμένων χρεών.

ΑΣΥΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ, ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ...
Ενώ παράλληλα, η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, έκανε σε όλους πλάκα στη βουλή καθώς ανέφερε ότι ούτε είδε ούτε διάβασε για καταδίκες τραπεζιτών για απιστία, οπότε σιγά το πράγμα...Φαίνεται "ξεχνά"  πόσο καιρό πιέζουν ασφυκτικά οι τραπεζίτες για την ασυλία εν μέσω δεκάδων ανοιχτών δικογραφιών...ακριβώς για να μην διαβάσει !!!!

Την ίδια ώρα οι εισαγγελείς καταδικάζουν την κατάργηση του αυτεπάγγελτου ως φωτογραφική διάταξη που εκθέτει τη χώρα και "καθαρίζει" δικογραφίες...αλλά όταν τα σκάνδαλα θαλασσοδανείων φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες(βλέπε θαλασσοδάνεια Ψυχάρη) τα βγάζουν όλα σύννομα και τους βγάζουν λάδι !!!


Ασυλία τραπεζιτών: Υπό το φόβο της αντισυνταγματικότητας ο Τσιάρας διευρύνει την άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης

Δέσμια των τραπεζιτών αποδεικνύεται η κυβέρνηση. Ο Κ. Τσιάρας αναγκάστηκε μετά τις παρατηρήσεις και από την γ.γ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει παράθυρο διερεύνησης της άρσης των αυτεπάγγελτων διώξεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ο περιορισμός στην «φωτογραφική» ασυλία των τραπεζικών στελεχών ενέχει τον κίνδυνο της αντισυνταγματικότητας.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για την εκ νέου αναθεώρηση των Κωδίκων στην οποία πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη ακρόαση φορέων, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι άκουσε με μεγάλη προσοχή τις παρατηρήσεις συναδέλφων του, όπως η Ν. Γιαννακοπούλου, αλλά και αυτές που διατυπώθηκαν από την Χ. Απαλαγάκη, γ.γ. της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος, σύμφωνα με τις οποίες εγείρεται ζήτημα συνταγματικότητας επειδή η διάταξη που εξασφαλίζει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη δύναται να κριθεί «φωτογραφική».

«Ενδεχομένως θα έπρεπε να έχει μία πιο ευρεία διάσταση σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, σε ,τι αφορά στον προσδιορισμό στον ιδιωτικό τομέα» είπε επί λέξει ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «επιφυλάσσομαι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει για την πιθανότητα να επανέλθουμε στην εκδοχή που είχε θέσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή».

Η εκδοχή στην οποία αναφέρεται ο κ. Τσιάρας αφορά τη διεύρυνση της άρσης του αυτεπάγγελτου για τον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο τις τράπεζες.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" & ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ Νο2" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στο τραπέζι επιπλέον 48 δις κόκκινα δάνεια...


«Ηρακλής» Νο 2 για τα εναπομείναντα δάνεια των τραπεζών συζητεί ήδη η κυβέρνηση, αφού παρά τον προγραμματισμό για ένταξη στο σχέδιο 30 δισ. ευρώ, οι τράπεζες μετά το πέρας του αρχικού σχεδίου που ορίζεται στους 18 μήνες (μαζί με την παράταση), καλούνται να διαχειριστούν ένα εξίσου εντυπωσιακό μέγεθος κόκκινων δανείων, ύψους 48 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με κορυφαίες πηγές στο υπουργείο Οικονομικών, αν και η συζήτηση είναι πρόωρη διότι το νομοσχέδιο δεν έχει πάει καν στη Βουλή, παρά μόνο συντάσσονται drafts που θα καθορίσουν την τελική του μορφή και αποστέλλονται διαδοχικά στον κ. Γ. Ζαββό, εκτιμούν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 8 μήνες. Ανάλογα με την επιτυχία και την απήχηση του προγράμματος το διάστημα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντα, θα δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να ξεσκαρτάρουν και κομμάτι από τα εναπομείναντα δάνεια που σήμερα με βάση τους υπολογισμούς δεν θα περιληφθούν στον Ηρακλή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥΣ & ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΣΕ !!!


Τα νέα καταστήματα των τραπεζών δίνουν έμφαση στην παροχή συμβουλών και λιγότερο στις υπηρεσίες λιανικής, ενώ οι τράπεζες - «μπουτίκ» καταργούν εντελώς τα ταμεία.

Σημαντικές ανακατατάξεις αναμένονται στην αγορά των εμπορικών καταστημάτων, με αφορμή την διαδικασία μετασχηματισμού του δικτύου των τραπεζών. Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών και κυρίως το διάστημα 1995-2008, οι τράπεζες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, καθώς αναπτύχθηκαν πολύ μεγάλα δίκτυα και από πληθώρα τραπεζών, στην προσπάθεια του κάθε ιδρύματος να κερδίσει μερίδιο αγοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τράπεζες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποτέλεσαν βασικό «αιμοδότη» του κλάδου, συντηρώντας την ζήτηση σε υψηλό επίπεδο και απορροφώντας ένα μεγάλο απόθεμα ακινήτων, σε κάθε γειτονιά.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αυτό άλλαξε. Οι μικρότερες τράπεζες είτε πωλήθηκαν στις μεγαλύτερες, είτε διέκοψαν πλήρως την λειτουργία τους, αφήνοντας κενά εκατοντάδες καταστήματα. Αντίστοιχα, οι μεγαλύτερες τράπεζες, προχώρησαν σε σημαντικές περικοπές των λειτουργικών τους εξόδων και εκ των πραγμάτων περιόρισαν κάποια από τα σημεία του δικτύου τους. Η τάση αυτή όχι απλώς θα διατηρηθεί, αλλά θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια των επόμενων ετών, καθώς οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής επεκτείνονται σε όλο και περισσότερους πελάτες, διαφοροποιώντας εν τέλει και τις ανάγκες που θα πρέπει να καλύπτει ένα τραπεζικό κατάστημα.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: FUNDS+ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο χορό των πλειστηριασμών ακινήτων μπαίνουν οι εταιρείες διαχείρισης, οι οποίες εμφανίζονται ως επισπεύδοντες σε μεγάλο αριθμό εταιρειών πλειστηριασμών που προγραμματίζονται τους επόμενους μήνες.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμαςe-auction, με βάση τα οποία οι εταιρείες διαχείρισης συναγωνίζονται τις τράπεζες, προγραμματίζοντας δεκάδες πλειστηριασμούς ακινήτων για λογαριασμό είτε των ίδιων των τραπεζών είτε των funds που έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK & ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ !!!



Πολλοί οικονομικούς αναλυτές προειδοποιούν πως μια κατάρρευση της Deutsche Bank θα είναι ακόμα πιο καταστροφική για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008...

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη η Deutsche Bank αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανή η κατάρρευσή της.

Η Deutsche Bank χάνει συνεχώς κεφάλαια, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους και τα στελέχη της εταιρείας προσπαθούν απεγνωσμένα να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. 

Δυστυχώς για την Deutsche Bank, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά. Και αν η Deutsche Bank καταρρεύσει, θα είναι ακόμα πιο καταστροφική για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα από ό, τι η κατάρρευση της Lehman Brothers ήταν το 2008. 

Η Γερμανία είναι η «κόλλα» που κρατά ενωμένη την ΕΕ, έτσι εάν η τράπεζα που βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Γερμανίας καταρρεύσει, τα ντόμινο θα αρχίσουν να πέφτουν πολύ γρήγορα.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 832 εκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2019. 

Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 778 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Παράλληλα η Deutsche Bank είχε ανακοινώσει ζημίες 3,15 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Αν προσθέσετε μαζί τις απώλειες για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2019, θα έχετε ένα συνολικό ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ+ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ...ΚΙΝΗΤΟ !!!

ΜΕΣΩ GOV.GR
Τη δυνατότητα συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία έθεσε ως κύριο στόχο των επόμενων μηνών ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action24 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.



Συμπλήρωσε ότι αυτή η υπηρεσία θα παρέχεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr. «Θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα site των διαφορετικών Υπουργείων.».

Ο Υπουργός τόνισε επίσης τον κομβικό ρόλο των ΚΕΠ, αλλά και την πρόθεση περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν. «Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μην χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα “σκοτώνει” τουλάχιστον μία ουρά».

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΧΡΕΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕΓΑ-ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ FUNDS...
Γιατί αν πραγματικά ήθελαν κουρέματα μπορούν και τα κάνουν ήδη σε περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων χωρίς την ασυλία που δίνει η κατάργηση της αυτεπάγγελτης δίωξης που ουσιαστικά τους καθιστά υπεράνω του Συντάγματος !!!

Ουσιαστικά, αν περάσει η διάταξη, για να διωχθούν οι τραπεζίτες πρέπει να καταγγείλουν...τους εαυτούς τους !!! Ούτε στην Ουγκάντα αυτά !!!


Τι γραφει το enikos.gr :

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα,σχετικά με τη διάταξη του νομοσχεδίου για την τροποποίηση των ποινικών κωδίκων, η οποία προβλέπει ότι τα τραπεζικά στελέχη που χορηγούν δάνεια μπορούν να διωχθούν για απιστία μόνο με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον τους από τις τράπεζες.

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι με τη διάταξη αυτή δεν θα χάσουν τα σπίτιά τους πολίτες με "κόκκινα" δάνεια. Απαντώντας, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει πλαίσιο για την προστασία των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίζεται ότι δήθεν προστατεύονται οι δανειολήπτες με "κόκκινα δάνεια", με τη διάταξη με την οποία απαλλάσσονται τα τραπεζικά στελέχη. Όμως πλαίσιο προστασίας για τους δανειολήπτες υπάρχει και εμπεριέχεται στο άρθρο 65 του Ν.4472/2017, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και θα αποκαλυφθούν, ένα προς ένα στη συζήτηση των άρθρων», σημείωναν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση απόσυρση της διάταξης που, όπως λέει, δίνει «ασυλία» στους τραπεζίτες και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «να μη διανοηθεί να νομοθετήσει αυτό το έκτρωμα για να αθωώσει νομοθετικά δεκάδες κατηγορούμενους τραπεζίτες και να ξεπλύνει το σκάνδαλο με τα άνω των 400 εκατ. ευρώ δάνεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ».
SSL Certificates