.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ & ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ+ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
150.000 ακίνητα θα βγουν στο σφυρί !!!




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το mononews.gr:

Καταλύτη για την πορεία των τιμών στην αγορά ακινήτων τα προσεχή χρόνια, θα αποτελέσουν οι μαζικές τιτλοποιήσεις και πωλήσεις χαρτοφυλακίων που προγραμματίζουν οι τράπεζες, μέσω των οποίων περί τα 150.000 ακίνητα θα διατεθούν προς ρευστοποίηση.

Εκπρόσωποι της αγοράς του real estate εκτιμούν ότι η μεταβίβαση σε funds δανείων που έχουν εξασφαλίσεις σε ακίνητα θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην άνοδο των τιμών, σε μια περίοδο που διαπιστώνονται ήδη οι πρώτες υπερβολές.

Όπως εκτιμούν η τάση αυτή θα αναχαιτιστεί όταν αναπτυχθεί η δευτερογενής αγορά, δηλαδή όταν τα ακίνητα που έχουν ήδη αγοραστεί ή πρόκειται να αγοραστούν από τα funds, διατεθούν μαζικά πλέον προς πώληση. Αν και οι τράπεζες συνήθως δεν «πακετάρουν» ακίνητα υψηλής εμπορευσιμότητας στα προς πώληση χαρτοφυλάκια και τα κρατούν για να τα μεταπωλήσουν οι ίδιες ξεχωριστά, η μαζική διάθεση μικρότερων εμπορικών χώρων ή κατοικιών σε όλη την επικράτεια, θα εξισορροπήσει ακραία φαινόμενα που έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται με τις τιμές να σκαρφαλώνουν ακόμη και σε επίπεδα προ κρίσης και θα συμβάλει στον εξορθολογισμό της αγοράς.

Μέχρι σήμερα οι τράπεζες έχουν πουλήσει μόλις τρία πακέτα δανείων με εξασφαλίσεις, αλλά με δεδομένη την πίεση από τον επόπτη για ταχεία εκκαθάριση των ισολογισμών τους όχι μόνο από τα κόκκινα δάνεια, αλλά και από τα ακίνητα που περιέρχονται στην κατοχή τους, η μεγάλη μάχη θα δοθεί τα δύο επόμενα χρόνια.


Τα πακέτα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα είναι το Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς με 1.700 περίπου προσημειωμένα ακίνητα και το Jupiter της Alpha Bank με επίσης 1.700, ενώ προ των πυλών είναι η υπογραφή της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Symbol της Εθνικής τράπεζας, με 6.000 προσημειωμένα ακίνητα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ λίγα από αυτά τα ακίνητα έχουν βγει προς πώληση από τα fund από τα οποία αγοράστηκαν, καθώς όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, ο χρόνος για την τακτοποίηση αυτών των ακινήτων είναι μακρύς και φθάνει ακόμη και τα δύο χρόνια.

Τους προσεχείς μήνες προβάδισμα έχει το χαρτοφυλάκιο Neptune της Alpha Bank, που περιλαμβάνει δάνεια με εξασφαλίσεις επί 4.000 ακινήτων, καθώς και το χαρτοφυλάκιο Icon της Εθνικής Τράπεζας που περιλαμβάνει δάνεια με εξασφαλίσεις επί 6.000 ακινήτων.

Στο μέτωπο των τιτλοποιήσεων μετά το χαρτοφυλάκιο Pillar, που περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια με εξασφαλίσεις 36.000 ακίνητα και το Cairo που περιλαμβάνει στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με προσημείωση 73.000 ακίνητα, σειρά έχει η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων Orion της Alpha Bank με εξασφαλίσεις επί 23.000 ακινήτων, ενώ οι τιτλοποιήσεις αλλά και οι περαιτέρω πωλήσεις χαρτοφυλακίων με εξασφαλίσεις θα κυριαρχήσουν στα πλάνα τόσο της Εθνικής Τράπεζας όσο και της Πειραιώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates