.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΠΩΣ ΕΝΑ ΣΤΥΛΟ ΤΩΝ 30 ΣΕΝΤΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 70€ !!!



Ιστορίες γραφειοκρατικής παράνοιας & υψηλού κόστους δείχνει η ερεύνα του ΑΠΘ

Μπορεί το κόστος ενός στυλό να φτάσει από τα 30 λεπτά σε 70 ευρώ με αυστηρή προσήλωση στο γράμμα του νόμου και απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών. Κι όμως, είναι ένα από τα ακραία, αλλά πραγματικά, παραδείγματα του πόσο κοστίζει η γραφειοκρατία.

Καθημερινά αναρτώνται στο πρόγραμμα «Διαύγεια» χιλιάδες Πράξεις δημοσίων φορέων, οι οποίες αφορούν την έγκριση αιτημάτων πίστωσης μικρών χρηματικών ποσών για εξυπηρέτηση καθημερινών λειτουργικών αναγκών.

Σε πολλές περιπτώσεις, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το διαχειριστικό κόστος διεκπεραίωσης του αιτήματος ξεπερνά τελικά κατά πολύ το αιτούμενο ποσό της δαπάνης.

Παράλληλα, το ερώτημα «γιατί να χρειάζεται να συνεδριάσει ένα σώμα 40-50 ανθρώπων, όπως ένα δημοτικό συμβούλιο ή η σύγκλητος Πανεπιστημίου για να διαπιστώσει ότι κάποιος εκτυπωτής χρειάζεται μελάνι», μοιάζει ρητορικό, όμως οι προεκτάσεις της διαδικασίας φέρνουν τη συζήτηση σε καθαρά πρακτικό επίπεδο.

Αποκαλυπτική έρευνα του ΑΠΘ για τη γραφειοκρατία

Το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ χαρτογράφησε αυτή τη γραφειοκρατία. Δηλαδή, τη διαδρομή των δαπανών από τη στιγμή που θα υποβληθεί ένα αίτημα πίστωσης, μέχρι την πληρωμή του δικαιούχου.

Παράλληλα, υπολόγισε το διαχειριστικό κόστος των παραγγελιών συχνής χρήσης, δηλαδή μέτρησε σε χρόνο και χρήμα τη γραφειοκρατία του δημόσιου λογιστικού για τον έλεγχο των δαπανών του κράτους. Πρόκειται για την επικαιροποίηση -με στοιχεία έως τον Αύγουστο του 2018- της αναφοράς του έργου υπό τον τίτλο «Μίδας», το οποίο υλοποιήθηκε το 2014 και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και εθνικού πόρους.

Τα ευρήματα της έρευνας, που παρουσίασε το ΑΠΘ, είναι αποκαλυπτικά. Μέσα από 40 βήματα, που ακολουθεί κάθε αίτημα δαπάνης από την υποβολή του, τίθενται εύλογα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, όσο και για την αξιοποίηση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων των δημόσιων φορέων, καθώς και για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της «χαρτούρας». Μπορεί να βελτιωθεί το σύστημα χωρίς «εκπτώσεις» στα κριτήρια της διαφάνειας;

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΓΡΙΟ "ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ
Μέχρι τα τέλη Οκτώβρη θα λειτουργήσει η νέα παράλληλη ηλεκτρονική πλατφόρμα ελέγχων και οι τράπεζες θα έχουν τα πάντα όλα στα χέρια τους !!!



Τι γράφει το capital.gr :

Έρχεται νέα e-πλατφόρμα για τον έλεγχο των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη

Τρεις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, που ανέρχεται σε 240 δισ. ευρώ, θα έχουν στη διάθεσή τους τράπεζες και λοιποί πιστωτές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Την 1η Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διεργασίες για τη λειτουργία μιας νέας πλατφόρμας μέσω της οποίας θα ελέγχονται όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη. Πρόκειται για περίπου 100.000 υποθέσεις δανειοληπτών, οι οποίοι έχουν προσφύγει στον νόμο 3869/2010 και έχουν λάβει "ασυλία" με προστασία της πρώτης κατοικίας τους εν αναμονή της δικασίμου της αίτησής τους.

Με τη λειτουργία της πλατφόρμας για τον έλεγχο των εκκρεμών υποθέσεων του ν. Κατσέλη, που θα είναι έτοιμη στα τέλη Οκτωβρίου, οι τράπεζες και ο κάθε πιστωτής θα μπορεί να μπει στην πλατφόρμα, εισάγοντας τον ΑΦΜ του δανειολήπτη και τα στοιχεία που αντλεί θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο. Μέχρι σήμερα, αν και οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν τα οικονομικά στοιχεία του δανειολήπτη προκειμένου να αποδείξουν ότι αυτός δεν δικαιούται την προστασία του νόμου Κατσέλη, στην πράξη είναι δύσκολο να το κάνουν. Και αυτό διότι πρέπει να αντλούν την πληροφόρηση αυτή είτε πηγαίνοντας στις ΔΟΥ είτε σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες.

Πλέον, με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα "σκανάρει" τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη που έχει λάβει καθεστώς προστασίας και αυτό δεν έχει κριθεί ακόμη δικαστικά, οι τράπεζες θα μπορούν να "ξεσκεπάσουν" άμεσα όσους οφειλέτες δρουν καταχρώμενοι την προστασία του νόμου και να προσφύγουν στο δικαστήριο ακυρώνοντάς την.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ 120 ΔΟΣΕΙΣ: ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!! ΔΩΣΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ !!!

ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΣτΠ
Ενώ η πλατφόρμα δεν επιτρέπει την διατύπωση επιφύλαξης για το ύψος της οφειλής !!!



Καταπέλτης για τις 120 δόσεις ο Συνήγορος του Πολίτη

Χιλιάδες οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και του δημοσίου μένουν εκτός των ρυθμίσεων, λόγω καθυστερήσεων του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των πολλών λαθών που διαπιστώνονται στις πλατφόρμες ρύθμισης των χρεών του ΕΦΚΑ.

Παρεμβαίνοντας ο Συνήγορος του Πολίτη, κατόπιν καταγγελιών που δέχτηκε, με έγγραφό του ζητεί διόρθωση των λαθών και παράλληλα τη χορήγηση εύλογης παράτασης ώστε, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, να προλάβουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, όσοι δεν μπορούν σήμερα.

Εξηγείται έτσι εν μέρει η καταγραφόμενη απροθυμία των οφειλετών να ενταχθούν στη ρύθμιση η οποία δεν οφείλεται στους ίδιους αλλά σε λάθη της νομοθεσίας και της πλατφόρμας. Μέχρι προχθές είχαν ανεταχθεί στη ρύθμιση περίπου 140.000 οφειλέτες και το συνολικό χρέος που ρύθμισαν είναι κάτω από 2 δισ. ευρώ, όταν ο συνολικός αριθμός των οφειλετών προς τον ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 1.407.061 ΑΦΜ και το χρέος φτάνει στο ποσό των 34,9 δισ. ευρώ.

Τα λάθη που επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη είναι βασικά, ότι δεν εμφανίζεται μέρος ή το σύνολο των ασφαλιστικών οφειλών τους στη σχετική πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η ολοκλήρωση της υπαγωγής τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, έως σήμερα, και βάσει των αναφορών που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε από τους πολίτες, το ανωτέρω πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους.

Η άποψη του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ότι το ζήτημα της μη πλήρους και ορθής απεικόνισης των οφειλών των ασφαλισμένων υπερβαίνει το πλαίσιο μίας τεχνικής δυσλειτουργίας η οποία θα μπορούσε να επιλυθεί σε δεύτερο χρόνο. «Ο ασφαλισμένος, χωρίς την πλήρη εικόνα των ασφαλιστικών του οφειλών, πέρα από τηνδικαιολογημένη ανασφάλεια που του προκαλεί, ή πιθανόν και εξαιτίας αυτής, δεν είναι σε θέση να λάβει βασικές αποφάσεις για την διευθέτηση των οφειλών του σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4611/2019».

ΝΕΟ ΑΙΣΧΟΣ: ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΤΥΦΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !!!

ΣΤΟΥΣ 60.000 ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗ ΔΕΗ 800.000.000€ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ;;;
Η γυναίκα έχει απώλεια όρασης 100%, έχει περάσει επιτροπή αλλά ακόμη να πάρει τη σύνταξή της !!!




Η κυρία Αθηνά Θεοφυλάτου έχασε το φως της από ασθένεια που πέρασε. Ενώ έχει περάσει από επιτροπή του ΚΕΠΑ ακόμα περιμένει τη σύνταξή της και πλέον δεν έχει ρεύμα στο σπίτι της.

«Είμαστε χωρίς ρεύμα. Είμαι εγώ που είμαι τυφλή, έχω περάσει εγκεφαλικά και δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή. Μου κόψανε το ρεύμα δύο μέρες, δεν μπορώ να πλυθώ, ούτε τίποτα. Παίρνω δύο κατοστάρικα το μήνα και περνάω με αυτά», είπε η κυρία Θεοφυλάτου στο OPEN.

«Είμαι διαβητική και μου φέρνουν από το Δήμο το φαΐ και εγώ δεν κάνει να φάω όλα τα φαγητά και πέφτω χάμω και λιποθυμάω από τις υπογλυκαιμίες», είπε η κυρία Θεοφυλάτου.

«Τον καιρό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνα στο Μαξίμου τηλέφωνο και μου το ένωναν σε τρεις ώρες το ρεύμα. Είχα χαρτιά που ήμουν τυφλή και σε δύο-τρεις ώρες το ένωναν», ανέφερε.

Τόσο η ίδια όσο και ο Δήμος είχαν κάνει παρέμβαση και έστειλαν στο γραφείο του πρωθυπουργού επιστολή ενώ η γυναίκα έπαιρνε τηλέφωνο και της επανασύνδεαν το ρεύμα.

ΝΕΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ: ΕΚΟΨΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΦΟΥΡΝΑΡΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩΣΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ !!!

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ "ΜΑΓΚΙΕΣ" ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΟΥΡΝΑΡΕΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΑΔΕΣ, ΣΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΛΙΚΙΑ ΚΤΛ.
Αλλού φροντίζουν να θάβουν υποθέσεις φοροδιαφυγής, ώστε να φτάνουμε σε παραγραφές προστίμων εκατομμυρίων ευρώ...




Πρόστιμο 500 ευρώ φέρεται να επέβαλλαν οικονομικές ελεγκτές σε φούρναρη που χάρισε ένα κουλούρι αξίας 80 λεπτών του ευρώ στη μητέρα του και δεν έκοψε απόδειξη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Open, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα στον Πύργο Ηλείας για την έκδοση αποδείξεων.

Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου σε φούρνο, της πόλης, σύμφωνα πάντα το ίδιο ρεπορτάζ, οι ελεγκτές είδαν ότι μία κυρία κρατούσε ένα κουλούρι αλλά δεν είχε απόδειξη.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι και για αυτό δεν είχε εκδώσει απόδειξη.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ "ΚΟΡΑΚΙΩΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2021
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟY C4I: ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 52.000.000€ !!!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 260.000.000€ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
Όσο γι΄αυτούς που άρπαζαν τις μίζες επί μια 6ετια...παραμένουν άγνωστοι !!!
Αναλυτικά για το θέμα εδώ:




Αποζημίωση στη SAIC ύψους 52 εκατ. ευρώ για το σύστημα C4I

«Πρόστιμο» ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ πλήρωσε το ελληνικό Δημόσιο στην αμερικανική εταιρεία SAIC για την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, γνωστό ως C4I. Τα 40 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε υπόλοιπο οφειλής του Δημοσίου προς τη SAIC και τα 12 εκατ. ευρώ στους τόκους που καταλογίστηκαν. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», τα χρήματα καταβλήθηκαν την περασμένη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Η πολυετής δικαστική διαμάχη ξεκίνησε πριν από σχεδόν 10 χρόνια. Τον Ιούνιο του 2009 η αμερικανική εταιρεία είχε προσφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο (ICC) αξιώνοντας οφειλές ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους νομικούς ισχυρισμούς της, το Δημόσιο και ειδικότερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε παραλάβει και αποδεχθεί ως κατάλληλο το σύστημα C4I δίχως όμως να καταβάλει το αντίστοιχο τίμημα, επικαλούμενο αποκλίσεις από τα αρχικώς συμφωνηθέντα. Τον Ιούλιο του 2013 το ICC καταδίκασε το ελληνικό Δημόσιο υποχρεώνοντάς το να καταβάλει στη SAIC αποζημίωση ύψους 40 εκατ. ευρώ. Απέρριψε τη θέση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σύμφωνα με την οποία το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είχε οριστικά παραληφθεί από το ελληνικό Δημόσιο λόγω τεχνολογικού χαρακτήρα αποκλίσεων των υποσυστημάτων που παραδόθηκαν από τη SAIC στις 28 Οκτωβρίου 2008.

Αρκετοί υποστήριζαν ότι η επίκληση τεχνολογικών αποκλίσεων από την επιτροπή είχε μάλλον προσχηματικό χαρακτήρα και ότι η υπόθεση δεν είναι ανεξάρτητη από τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens. Εξάλλου, η Siemens ήταν υπεργολάβος της SAIC στην υπόθεση του C4I, ενώ η αίτηση επιδιαιτησίας είχε συμπέσει χρονικά με την κλήση σε απολογία του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Διονύση Δενδρινού.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ...
Μακρόν και Κόντε συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συμμετέχουν όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον καταμερισμό των μεταναστών αλλιώς να επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις !!!




Ιταλία-Γαλλία: Κυρώσεις σε χώρες που δεν θα δέχονται μετανάστες

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν προχθες το βράδυ ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας «αυτόματος μηχανισμός» καταμερισμού των μεταναστών, στον οποίο να συμμετέχουν, «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων αν δεν το πράξουν.

Παρίσι και Ρώμη, που πλέον εμφανίζουν κοινό μέτωπο μετά από δύο χρόνια διαφωνιών στο καυτό θέμα του μεταναστευτικού, θα υπερασπιστούν στους κόλπους της ΕΕ «την κοινή θέση τους ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» στην υποδοχή των μεταναστών, εξήγησε ο Μακρόν που πραγματοποιεί επίσκεψη-αστραπή στην Ιταλία.

Οι δύο ηγέτες, μετά τη σύντομη συνομιλία που είχαν, ζήτησαν να καταστεί αποτελεσματικότερη η διαδικασία επαναπατρισμού εκείνων των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!


Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο προστασίας της α' κατοικίας

Το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα για τη στήριξη νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή στεγαστικών δανείων και κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία τους, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα, το οποίο έχει ετήσιο προϋπολογισμό ύψους περίπου 132 εκατ. ευρώ, θέτει αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας όσον αφορά την αξία της πρώτης κατοικίας και του εισοδήματος του δανειολήπτη, ώστε να διασφαλίζεται ότι απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν ανάγκη.

ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ" !!!

ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ
Καταχωρήθηκαν 1836 αιτήσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου , εγκρίθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατ. ευρώ.




Σε διάστημα μιας ώρας περίπου εξαντλήθηκαν οι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων άνοιξε σήμερα στις 10 το πρωί και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Οι πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου. Υποβλήθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1836 αιτήσεις.

Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 14.30 είχαν καταχωρηθεί 594 αιτήσεις (και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για 232 εξ’ αυτών). Δεσμεύθηκαν πόροι περίπου 3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

ΙΔΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ": ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΜΠΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2019...ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων δεν ανοίγει κανείς κυλικείο γιατί οι μαθητές δεν έχουν λεφτά ούτε για τα απαραίτητα !!!
Ενώ παρά το αίτημα των δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας, το άφησαν εκτός του ευρωπαϊκού προγράμματος που προσφέρει δωρεάν πρωινά στα σχολεία γιατί δεν έχουν εντάξει τον νομό Χανίων !!!




Με πενιχρά μέσα οι ίδιοι οι δάσκαλοι φτιάχνουν σε όλα τα παιδάκια κάθε μέρα ένα δεκατιανό .Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από φτωχές οικογένειες. Δεν υπήρχε ούτε λίστα σχολικών ειδών στο σχολείο γιατί τα παιδιά (και οι γονείς τους) δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Όταν πριν από λίγες ημέρες ο σύλλογος ”Χαρίζω Ελπίδα” και η δράση ”Κανένας Μαθητής χωρίς Σχολικά Είδη” πήγε να μοιράσει είδη σχολείου σε μαθητές σχολείων που έχουν ανάγκη, μεταξύ αυτών και το 7ο Δημοτικό Σχολείο στα Χανιά και ζήτησαν από τον Διευθυντή του σχολείου να τους δώσει λίστα των σχολικών ειδών των παιδιών που οι γονείς αδυνατούν να αγοράσουν, ίσως δεν περίμεναν να ακούσουν την απάντηση:

″Δεν έχουμε λίστα κυρία μου, γιατί σχεδόν κανένα παιδί στο σχολείο δεν θα μπορέσει να αγοράσει όσα θα αναγράφονταν στη λίστα. Ό,τι και να μας δώσετε θα είναι ευχής έργο”

Στο 7ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χανίων, στη Νικηφόρου Φωκά στα Χανιά, εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί κυλικείο. Ο λόγος; Δεν συμφέρει κανέναν να το ανοίξει και να το λειτουργήσει γιατί τα περισσότερα παιδάκια που πηγαίνουν στο σχολείο δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν οτιδήποτε από το κυλικείο.


Έτσι εδώ και χρόνια οι ίδιοι οι δάσκαλοι, φροντίζουν να ετοιμάσουν με ό,τι μπορούν δεκατιανό στους μαθητές. Τουλάχιστον έτσι, έχουν γλιτώσει τις λιποθυμίες.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, Γιάννης Τσισμενάκης:

«Πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησαν να δίνουν δεκατιανό εδώ οι ίδιοι δάσκαλοι σε όλα τα παιδιά, με ψωμί που προσφέρεται από το Λύκειο Ελληνίδων και ένα χρηματικό ποσό που δίδεται ανά εβδομάδα από έναν πρώην βουλευτή των Χανίων για να αγοραστεί τυρί, λάδι κτλ για να φτιαχτεί ένα σαντουιτσάκι.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ & ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ "ΚΙΝΕΖΙΚΑ" !!!



Μία νέα «φάμπρικα» με αλλοδαπούς, που συστήνουν εταιρείες, εισάγουν «κινέζικα» και δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, βρίσκεται στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα και των φορολογικών αρχών της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν σε ελέγχους νεοσύστατων εταιρειών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι αν και δεν διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία αλλά κυρίως τα απαραίτητα κεφάλαια, δραστηριοποιούνται στον χώρο των εισαγωγών διαπράττοντας σειρά αδικημάτων χωρίς να αποδίδουν τον ΦΠΑ.

Αφορμή για την έναρξη της συγκεκριμένης έρευνας υπήρξε η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας πλαστογραφώντας αποκόμιζαν οικονομικό όφελος μέσω του παραεμπορίου, και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με κατηγορίες για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα, της τελωνειακής νομοθεσίας και του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενημερώνοντας σχετικά τη Βουλή, ανέφερε ότι “στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί το ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και ειδικότερα του παραεμπορίου, εντοπίστηκε και εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν πλαστογραφίες και κατηγορούνται για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και των Ν.2960/01 και Ν.146/1914”.

“Οχημα” για την επίτευξη των σκοπών της οργάνωσης αποτέλεσαν μονοπρόσωπες Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες(ΙΚΕ), μέσω των οποίων, εκμεταλλεύονταν το “παράθυρο”, που αφήνει το τελωνειακό καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, “μέσω νομικών προσώπων, κυρίως Μονοπρόσωπων ΙΚΕ, εισήγαγαν εμπορεύματα από τρίτες χώρες(Κίνα) και εκμεταλλευόμενοι το Καθεστώς 42 αποκόμιζαν όφελος τουλάχιστον ισόποσο της αξίας του ΦΠΑ”.

ΣΤΟ FUND FORTRESS ΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !!!

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 45.000.000€ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Το Fortress σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την εξαγορά των δανείων της Καραϊσκάκης Α.Ε. !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο ανοικτό μέτωπο της εκποίησης των αθετημένων και καταγγελμένων δανείων της «Γεώργιος Καραϊσκάκης Α.Ε.», το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το fund του Fortress είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την εξαγορά των δανείων της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 2003, αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και την εκμετάλλευση του πειραϊκού γηπέδου που χρησιμοποιεί σαν έδρα της η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες όταν και οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να βάλουν μπροστά το σχέδιο με την κωδική ονομασία «project kick». Ο πρώτος κύκλος του οποίου ολοκληρώθηκε με το δυνητικό ενδιαφέρον που εξέφρασαν τέσσερα με πέντε funds.

Από αυτά, εκείνο που αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής και είναι ήδη σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες είναι το αμερικανικό fund Fortress, το οποίο διαθέτει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 40,9 δισ. δολαρίων, έχοντας ως ιδιοκτήτη τον Γιαπωνέζο μεγιστάνα Μασαγιόσι Σον.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΡΥΘΜΙΣΤΕ Ή ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ...
Την ίδια ώρα μπαίνουν στο στόχαστρο των θεσμών πλειστηριασμοί, νέο θεσμικό πλαίσιο και εξωδικαστικός συμβιβασμός !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Στο επίκεντρο των Θεσμών για τις τράπεζες τίθεται ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος 4605/2019, μαζί με τους πλειστηριασμούς και τον εξωδικαστικό μηχανισμό θα τεθούν στο τραπέζι της συνάντησης των διοικήσεων των τραπεζών με τους επικεφαλής των Θεσμών την ερχόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του NPL Committee των τραπεζών με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών προκειμένου να δοθεί μία πρώτη εικόνα για τη λειτουργία των θεμάτων αυτών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συζήτηση σε βάθος, παρά μόνο συλλογή απολογιστικών στοιχείων. Σήμερα, τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών συνεχίζουν τις επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής πλευράς με αντικείμενο τραπεζικού ενδιαφέροντος τις αδυναμίες της πλατφόρμας για την πρώτη κατοικία και τις αδυναμίες του εξωδικαστικού μηχανισμού, καθώς και τις προτεινόμενες βελτιώσεις. Επίσης αναμένεται να συζητηθεί, σε ένα προκαταρκτικό στάδιο, το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει από το 2020 το νέο πλαίσιο για την πτώχευση ιδιωτών.

Οι επαφές της σημερινής ημέρας έχουν στο "μενού", εκτός τραπεζών, τις 120 δόσεις (σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι θεσμοί εκτιμούν ότι το μέτρο θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 200 εκατ. ευρώ, ενώ ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζει η ελληνική πλευρά) και την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για φορολογικές οφειλές την οποία η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει μέχρι και τις 48 δόσεις (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί αποδέχονται την επέκταση αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα τεθούν κριτήρια, τα οποία θα ισχύουν από την πρώτη κιόλας δόση).

Επί του παρόντος, το μείζον ενδιαφέρον για τις τράπεζες πέφτει στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσω της οποίας αναμένεται να ρυθμιστούν στεγαστικά δάνεια 10 δισ. ευρώ. Χθες η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της στο αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για την κρατική επιδότηση των δανείων που θα κριθούν επιλέξιμα προς ρύθμιση από την πλατφόρμα, συμπληρώνοντας έτσι το βασικότερο στοιχείο – κίνητρο για τη λειτουργία του νόμου.

ΜΥΚΟΝΟΣ: VIP...ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΑΦΗΣΕ ΦΕΣΙ 130.000€ !!!





Ιταλός επιχειρηματίας με εταιρίες Holding στο Λονδίνο νοίκιασε πολυτελέστατη βίλα, όμως όταν ήρθε η στιγμή να πληρώσει... έγινε Λούης


Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, λέει ο θυμόσοφος λαός και στη προκειμένη περίπτωση η εν λόγω παροιμία ταιριάζει «γάντι».

Πρωταγωνιστής σε αυτή την απίθανη υπόθεση είναι ένας Ιταλός τουρίστας, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης εταιριών Holding με έδρα το Λονδίνο, όπως είπε στην ταξιδιωτική πράκτορα που ανέλαβε να τον εξυπηρετήσει στη Μύκονο.

Άλλωστε το παρουσιαστικό του, το ντύσιμο και οι λεπτεπίλεπτοι τρόποι του παρέπεμπαν σε καλοβαλμένο και φτασμένο επιχειρηματία, έναν μπον βιβάντ που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, έχοντας γευτεί τους καλύτερους και ακριβότερους καρπούς της.

Ο Ιταλός επχειρηματίας λοιπόν έψαχνε να νοικιάσει μια βίλα για τον Ιούλιο που θεωρείται ο καλύτερος μήνας από άποψης εσόδων για τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες του νησιού, καθώς τότε καταφθάνει στο νησί η «αφρόκρεμα» του τουρισμού.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΑΤΣΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΚ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Γιατί η Lamda Development αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ πιθανότατα στια 8,5 ευρώ;

Ο βασικός λόγος μπορεί να είναι ο προφανής γιατί θέλει να υλοποιήσει το έργο του Ελληνικού και της επένδυσης που θα απαιτηθεί για αυτή την μεγάλη κατασκευαστική παρέμβαση αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

1)Η Lamda δεν έχει ισχυρό ισολογισμό άρα δεν έχει και ισχυρά κεφάλαια.

Ήδη οι επενδύσεις σε ακίνητα φθάνουν τα 852 εκατ ευρώ

Με κριτήρια αυστηρά οικονομικά το έργο του Ελληνικού υπερβαίνει τις χρηματοοικονομικές δυνατότητες της εταιρίας.

US BANK : ΣΤΑ 4 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΑΠΟ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟ 2018 !!!



Σχεδόν 4 δισ. δολάρια στοίχισαν οι τραπεζικές απάτες σε ιδιώτες την χρονιά που μας πέρασε και οι απώλειες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω την χρονιά που διανύουμε.

Οι τραπεζικές αυτές απάτες προέρχονται από την χρήση κλεμμένων αριθμών πιστωτικών καρτών ή άλλων προσωπικών πληροφοριών με τους κακοποιούς να χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα για να το επιτύχουν.

Η πλειοψηφία των επιθέσεων είναι αυτοματοποιημένες, πράγμα που σημαίνει ότι οι απατεώνες γίνονται όλο και πιο άνετοι χρησιμοποιώντας τα προηγμένα εργαλεία μάθησης όπως η βαθιά μάθηση, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η μηχανική μάθηση (ML) για να στοχεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους πελάτες τους. Περίπου το 40% όλων των επιθέσεων θεωρούνται πλέον υψηλού κινδύνου, δηλαδή οι τράπεζες όλων των μορφών και μεγεθών πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται την προστασία των δεδομένων, την ασφάλεια και τα εργ
αλεία που χρησιμοποιούν για την προστασία από τις αναδυόμενες απειλές.

ΟΔΔΥ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΚΑΦΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ...20€ !!!



Τι μεταδίδει το newsauto.gr :

Βάρκες, ιστιοφόρα, θαλαμηγούς αλλά και καράβια δημοπρατεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στις 24 Σεπτεμβρίου.


Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τελειώσει ωστόσο ο ΟΔΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει δημοπρασία 299 σκαφών για κάθε βαλάντιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η προκήρυξη στις 24-9-2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 9.00΄π.μ., θα γίνει στην αποθήκη της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία του Α΄ Τελωνείου εισαγωγών – εξαγωγών Θεσσαλονίκης, του τελωνείου Πατρών, του τελωνείου Λάρισας και διάφορα τελωνεία και Δ.Ο.Υ. πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την πώληση Πλωτών Επαρχίας, σύμφωνα με τους Γενικούς ΄Ορους Πώλησης Υλικών, Πλωτών & Εναέριων Μέσων.

Οι εγγυήσεις συμμετοχής για όλα τα υλικά είναι 20% της τιμής εκκίνησης και ο διακανονισμός γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τις κατά τόπους αρμόδιες τελωνειακές αρχές ή με την κεντρική υπηρεσία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΔΔΔΥ).

ΣΚΑΕΙ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;;; ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ !!!




Καταγγέλλονται σημεία και τέρατα

Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com :


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δικαστική έρευνα, που αφορά σημεία και τέρατα σε μεγάλη Αθλητική Ομοσπονδία.

Ήδη έχουν εξεταστεί τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, που έχουν καταθέσει συγκλονιστικά στοιχεία, για τα κακουργήματα, που διερευνώνται και ανοίγουν το δρόμο, γιά την άσκηση ποινικών διώξεων.

Η υπόθεση ξεκίνησε από καταγγελία σε εισαγγελέα εφετών.

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΔΟΛ: ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ "ΚΛΗΡΩΝΕΙ" ΓΙΑ ΨΥΧΑΡΗ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ALPHA BANK !!!

ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΛΑΔΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ;;;
Ότι δηλαδή καλώς έπαιρνε τα θαλασσοδάνεια με αέρα όπως είχε ομολογήσει χωρίς αιδώ ο γιος του, Παναγιώτης, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ;;; Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση...




Τι γράφει το mononews.gr :

Στις 9 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο εκδότη, Σταύρο Ψυχάρη, και τα δέκα στελέχη της τράπεζας Alpha Bank που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στον τότε επικεφαλής του ΔΟΛ κατά την περίοδο 2010-2017.

Ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει αλλά εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του, κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, την οποία φέρονται να διέπραξαν τα τραπεζικά στελέχη.

Η εισαγγελέας της έδρας, πάντως, στην αγόρευσή της έχει προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τα επίμαχα δάνεια, αλλά και τις τροποποιήσεις των δανειακών συμβάσεων, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε ζημία για την τράπεζα.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ !!!

2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Τώρα, νέα νομοθετική πρωτοβουλία προαναγγέλλει η νυν για ο ίδιο θέμα...Σαν άλλο "γεφύρι της Άρτας " δηλαδή. Μήπως τελικά η πραγματικότητα είναι ότι κάνει τζιζ το θέμα(λόγω συμφερόντων...) και γι΄αυτό μένει στις καλένδες ;;; 
Την ίδια ώρα οι δανειολήπτες παραμένουν έρμαια σε ένα διαρκές μπούλινγκ εκβιασμών και απειλών με την πολιτεία για μια ακόμη φορά να παραμένει απλώς ΘΕΑΤΗΣ !!!




Σύγκρουση στη Βουλή για τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών

Επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση έκανε από τη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε τράπεζα για υπόθεση ακατάσχετου λογαριασμού, αλλά και τις καταχρηστικές πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, που υπέβαλε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι υπήρχε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόλαβε να ψηφίσει.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημέρωσε τη Βουλή για πρόστιμο σε τράπεζα και ασφαλιστική εταιρεία, κει υποστήριξε ότι «η χώρα έχει κανόνες και αυτοί θα εφαρμόζονται από όλους», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν είχε προχωρήσει την επιβολή προστίμων.

«Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια, αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους, και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται, είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους», είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τις καταχρηστικές πρακτικές δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών που εμπλέκονται στις προσπάθειες είσπραξης οφειλών δανειοληπτών.

ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΜΟΛΙΣ ΤΟ 6% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 2%
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/09/2-120.html
Όλα αυτά έχουν κάνει το ΥΠΟΙΚ να ετοιμάζει διαφημίσεις και sms για να προσελκύσει οφειλέτες !!!




Μόλις 2 δισ. ευρώ από τα συνολικά 34,7 δισ. ευρώ χρέη προς τα Ταμεία έχουν μπει στις 120 δοσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την εκπνοή της προθεσμίας της 30ής Σεπτεμβρίου για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ σε έως 120 δόσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 136.000 οφειλέτες έσπευσαν να ενταχθούν στις 120 δόσεις, προκειμένου να ρυθμίσουν συνολικά χρέη 2 δισ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό των ασφαλιστικών οφειλών μέχρι τις 31/12/2018 που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση ήταν 34,7 δισ. ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των οφειλετών όλων των ταμείων πλησιάζει το 1,4 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα.

«Πρωταθλητής» στην εισπραξιμότητα αναδείχτηκε για ακόμη μία φορά το πρ. IKA, καθώς συγκέντρωσε το 64,9% των ρυθμισμένων οφειλών που αντιστοιχούν σε 1.233.000.000 ευρώ.

Στον αντίποδα ο πρ. ΟΑΕΕ μόλις κατάφερε να εισπράξει 582,3 εκατ ευρώ, από 68.819 ρυθμίσεις οφειλών φυσικών προσώπων.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ΚΕΑΟ, τον Δεκέμβριο του 2018 ο αριθμός των οφειλετών στο ΙΚΑ είναι 504.677 φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ στον ΟΑΕΕ ήταν περισσότερα και συγκεκριμένα 551.936 άτομα.

Απογοητευτική είναι η εικόνα της πορείας των ρυθμίσεων στον πρ. ΟΓΑ, καθώς έως την περασμένη εβδομάδα είχαν προσέλθει μόνο 19.451 αγρότες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, παρότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ σχεδόν ένας στους δύο αγρότες είναι οφειλέτης στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ : ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΡΕΚΟΡ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ...
Ήδη το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας 2.043 νέα μοντέλα, αύξηση 46% σε σχέση με πέρυσι !!!



Eντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν και το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας συνεχίζοντας έτσι το ξέφρενο ράλι με τα απανωτά ρεκόρ του Ιουλίου και του Αυγούστου,

Με βάση τα στοιχεία των πωλήσεων κατά τις πρώτες 15 ημέρες του φετινού Σεπτεμβρίου (δηλαδή 10 εργάσιμες ημέρες) έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας ήδη 2.043 νέα μοντέλα.

Το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν 1.397 οχήματα, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η αγορά «τρέχει» με εντυπωσιακή αύξηση 46,2%.

Θυμίζουμε ότι τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας είχαν σημειώσει διαδοχικά ρεκόρ δεκαετίας, συμπληρώνοντας 11.838 (+29,7% σε σχέση με το 2018) και 9.666 (+25%) ταξινομήσεις αντίστοιχα.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η DG COMP ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ η DGcomp έδωσε το πράσινο φως για το APS !!!




Μετά από σχεδόν ένα έτος, από την στιγμή που κατέθεσαν την πρόταση η ελληνική κυβέρνηση το Καλοκαίρι του 2018, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η J P Morgan που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο…η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ η DGcomp έδωσε το πράσινο φως για το APS ή Ιταλικό μοντέλο.

Απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες, επί της ουσίας εγκρίθηκε το APS ή Ιταλικό μοντέλο για τις ελληνικές τράπεζες.

Θα πρέπει να υπάρξει ειδική μνεία για τον ρόλο της J P Morgan που ήταν πολύ σημαντικός και αποτελεσματικός.

Με βάση αυτό οι ελληνικές τράπεζες κάθε φορά που θα τιτλοποιούν προβληματικά δάνεια και θα τα πουλούν σε επενδυτές, το ελληνικό δημόσιο θα εγγυάται τα κύρια ομόλογα – senior bond – που θα εκδίδουν οι τράπεζες χωρίς αυτό να θεωρείται state aid δηλαδή κρατική βοήθεια.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ;;;

ΕΙΠΑΜΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ...ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ
Είχε τοποθετηθεί προ διμήνου στην Εθνική Τράπεζα ως Senior Independent Director, μια θέση που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά σε ελληνική τράπεζα. Όπως φαίνεται, έρχεται άμεσα και η αναβάθμιση...



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

ΕΤΕ : Αποχωρεί σύντομα ο πρόεδρος, έρχεται ο Χαρδούβελης

Μένοντας στα της Εθνικής, η στήλη πληροφορείται ότι ο πρόεδρος της Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης θα αποχωρήσει και το θέμα έχει κλειδώσει… 

Έγκυρη πηγή μου μετέφερε ότι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος… Κι αυτό διότι είναι έτοιμος, έχει ήδη μπει στη διοίκηση της τράπεζας και ακούει στο όνομα Γκίκας Χαρδούβελης…

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ 94ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ !!!

ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΦΕΙΛΗ
"Φέρε το πιστοποιητικό και θα το συνδέσουμε μετά" είπαν από τον ΔΕΔΔΗΕ αφήνοντας την 94χρονη η οποία μένει μόνη της, έχει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, στο έλεος του Θεού !!!





Δεν έχει οφειλές, πληρώνει τους λογαριασμούς της, άλλαξε πάροχο, όμως για ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα δεν έχει ρεύμα. Ο Γολγοθάς μιας 94χρονης, την ώρα που μεγαλοοφειλέτες έχουν ρεύμα και τρώνε και πίνουν στην υγεία του μήνα που τρέφει τους 11, ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

Μιλώντας στο Open TV, ο δικηγόρος της, Αλέξης Ντουνιάς, είπε: «Χθες το πρωί, οπότε έκοψαν το ρεύμα στην 94χρονη, κατευθείαν πήρε τηλέφωνο στην υπηρεσία. Μένει μόνη της, έχει κινητικά προβλήματα, δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Ανιψιός της πήγε στον οικείο ΔΕΔΔΗΕ και έλαβε την απάντηση ότι δεν έχει καταθέσει ένα έγγραφο, ένα πιστοποιητικό.

Η κυρία αυτή πληρώνει κάθε μήνα τις οφειλές της, πληρώνει με πάγια εντολή. Αφού πήγε ο ανιψιός της, τους είπε ότι θα τους φέρει αύριο (σ.σ.: σήμερα) το πιστοποιητικό, όμως του είπαν "φέρε το πιστοποιητικό και θα το συνδέσουμε μετά"...

Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS & Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΟΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!



Τι γράφει το businessdaily.gr :

Η ξένη τράπεζα, η εκροή καταθέσεων και... ο συναγερμός


Συναγερμός επικράτησε τις πρώτες ημέρες άρσης των capital controls. Αιτία η μεταφορά στις αρχές Σεπτεμβρίου στο εξωτερικό ενός αξιόλογου ποσού από ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, εκροή που θορύβησε τις αρχές.

Ωστόσο ο συναγερμός έληξε γρήγορα καθώς όπως διαπιστώθηκε ότι τα κεφάλαια προέρχονταν από έσοδα εταιριών και ιδιωτών κυρίως από μερίσματα που είχαν ξεμείνει, και αυγατίσει λόγω των περιορισμών, τα τελευταία χρόνια. Με την άρση των capital controls, τα χρήματα αυτά μετακινήθηκαν εκεί που θα έπρεπε να πάνε.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΥΡΟΠΑΘΩΝ !!!

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΑΓΩΣΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
Πόσες ακόμα ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν που απλώς δεν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ;;; Θα παρέμβει επιτέλους συντονισμένα η πολιτεία ή θα συνεχίσει προκλητικά να ανέχεται την τραπεζική ασυδοσία ;;; Το μόνο σίγουρο μέχρις στιγμής είναι ότι έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών και χιλιάδες δανειολήπτες θα ξεσπιτωθούν !!!





«Πάγωσε» η διαδικασία πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας μίας οικογένειας πυρόπληκτων στον Μαραθώνα.

Πρόκειται για διπλοκατοικία, στον Μαραθώνα, στο ισόγειο της οποίας βρισκόταν η επιχείρηση της οικογένειας. Το κτίριο υπέστη σοβαρές καταστροφές από φωτιά που ξέσπασε στην επιχείρηση, ενώ στην ίδια φωτιά πέθανε και ο πατέρας της οικογένειας, με αποτέλεσμα να χαθούν τα εισοδήματά τους.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μέλη του ΠΑΜΕ, έξω από το συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του, «στη φωτιά, ο πατέρας της οικογένειας έχασε τη ζωή του και στη συνέχεια “πνίγηκαν” στα χρέη. Πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν μια ρύθμιση αλλά η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 18 Σεπτεμβρίου».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 100.000€ ΑΠΟ 500 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Την επιβολή βαριών προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν δημοσιεύουν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) τις προβλεπόμενες εμπορικές πράξεις και στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ισολογισμούς, αλλά και τη δημιουργία «λευκού μητρώου» για όσους είναι συνεπείς, προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ΓΕΜΗ που έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως την ερχόμενη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.




Το νομοσχέδιο (σ.σ. θα ενσωματωθεί στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, το οποίο ήδη προβλέπει τη μείωση των στοιχείων υποχρεωτικής δημοσιότητας για τις επιχειρήσεις) θεσπίζει την υποχρέωση διαλειτουργικότητας με άλλα εθνικά μητρώα, με ιδιαίτερη έμφαση στην διασύνδεση με το taxis, συστήνει μητρώο χειριστών Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΥΓΕΜΗ) στο οποίο εντάσσονται και οι συμβολαιογράφοι και προβλέπει αυστηρό χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να γίνεται ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας και η υλοποίηση της εμπορικής δημοσιότητας από τις Υ.Γ.ΕΜ.Η.


Τσουχτερά πρόστιμα

Το σχέδιο νόμου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμόρφωση των επιχειρήσεων, καθώς σε περίπτωση παραβάσεων του νόμου, μπορεί να υποβληθεί πρόστιμο έως και 300.000 ευρώ, εάν η ίδια παράβαση επαναληφθεί. Για παράδειγμα, όταν μια επιχείρηση δεν δημοσιεύει ισολογισμό, μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο έως και 100.000 ευρώ, αντί των 500 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ειδικότερα, όπως ορίζει το άρθρο 30 του σχετικού νομοσχεδίου, με απόφαση της εκάστοτε αρμόδιας Υ.Γ.Ε.ΜΗ. επιβάλλεται σε βάρος των υπόχρεων ή των νόμιμων εκπροσώπων τους που παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου αυτού και των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του, πρόστιμο έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, κατόπιν ακροάσεώς τους. Σε περίπτωση υποτροπής για την ίδια παράβαση εντός τριετίας, το ποσό του επιβαλλόμενου προστίμου διπλασιάζεται και σε περίπτωση επανειλημμένης υποτροπής εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος, το ποσό του προστίμου τριπλασιάζεται.

Για λόγους σύγκρισης, υπενθυμίζουμε ότι όταν το 2016 η Μαρινόπουλος κατέθεσε εκπρόθεσμα τους ισολογισμούς τριών ετών, της καταλογίστηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ...

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ INTRUM-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ "ΠΡΟΙΚΑ" 27 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η νέα εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 16 Σεπτεμβρίου 2019

Στη δημιουργία μίας νέας εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η νέα εταιρεία θα εχει την επωνυμία Alternative Financial Solutions Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια Και Πιστώσεις (“AFS”) και σε αυτήν μεταβιβάστηκε η εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης απαιτήσεων της Τράπεζας Πειραιώς (Recovery Banking Unit).

Η νέα εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Αδειοδοτήθηκε και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η εταιρεία αποτελεί 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, είναι μεταβατική και στις αρχές Οκτωβρίου ποσοστό 80% θα μεταβιβαστεί στην Intrum και η εταιρεία θα αλλάξει επωνυμία.

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ;;; ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ 67 ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ
Όσο για την ανταποδοτικότητα των φόρων...εδώ απλώς γελάμε !!!



Πολλές αλήθειες στο παρακάτω άρθρο του capital.gr :

Η αισχροκέρδεια του κράτους στα καύσιμα παραμένει!!

Του Γιώργου Κράλογλου

Δέκα χρόνια κρίσης και καμιά κυβέρνηση δεν σκοτίσθηκε για τα 67 ευρώ φόρους, σε κάθε 100 ευρώ καύσιμα. Αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια; Τι είναι...

Την πρόχειρη απάντηση την ξέρουμε. Υπάρχουν και άλλα κράτη - μέλη στην Ε.Ε. που πληρώνουν ίδιους φόρους. Η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία είναι πάνω από την Ελλάδα, αφού οι καταναλωτές πληρώνουν 70-72 ευρώ στο κράτος για κάθε 100 ευρώ καυσίμων. Για την Ελλάδα όμως, που βρίσκεται αμέσως μετά, η τρίτη στην Ευρώπη σε κρατική αισχροκέρδεια, δεν λέει κανείς τίποτε.

Και τι άλλο δεν μας λένε, για το αισχρό και εντελώς αδικαιολόγητο κρατικό χαράτσι του περιβόητου ειδικού φόρου. Ότι σε όλους τους άλλους της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει αυτό που για εμάς είναι άγνωστο... Η ανταποδοτικότητα των φόρων.

Είναι δε τέτοιας μορφής η ανταποδοτικότητα φόρων που ασφαλώς και κάνει, τους καταναλωτές, στις άλλες 2-3 χώρες πάνω από εμάς, τουλάχιστον να μην αγριεύουν. Γιατί τους φόρους τους και τους κόπους τους βλέπουν σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής τους ζωής.

Εμείς τι βλέπουμε από το ελληνικό κράτος-νταβατζή, όταν βουτάει πάνω από 1 ευρώ σε κάθε λίτρο βενζίνα ή πετρέλαιο για κίνηση, ή για λειτουργία της γεννήτριας που βάλαμε, γιατί η ΔΕΗ είναι κρατικό μονοπώλιο και κάνει ό,τι της γουστάρει με το ηλεκτρικό μας.

Αλήθεια, που πάνε τα 67 ευρώ φόροι στα καύσιμα των 100 ευρώ, που φθάνουν τόσο ψηλά (σημειώστε), επειδή δεν πληρώνουμε μόνο τον γνωστό ειδικό φόρο καυσίμων. Πληρώνουμε και ΦΠΑ, βεβαίως-βεβαίως, επί του συνόλου των 2-3 άλλων χαρατσιών... και έτσι ράβουμε... το τελικό φορολογικό κουστούμι.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η PILLARSTONE !!!




Μεγάλη είναι κινητικότητα στον χώρο των εταιρειών που διαχειρίζονται προβληματικές επιχειρήσεις και «κόκκινα δάνεια». 

Η Pillarstone αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από την Ελλάδα. Είχε αναλάβει τη διάσωση του Ομίλου Notos Com χρηματοδοτώντας τον με 14 εκατ. Ευρώ. Τελικά έδωσε μόνον τα 7 από τα 14 εκατ. Ευρώ και τώρα η Pillarstone αποχωρεί οριστικά πουλώντας τα δάνεια της προς τη Notos Com, στο βρετανικό επενδυτικό fund Μ&G, που συνδέεται με τον ασφαλιστικό όμιλο Prudential.

H M&G διαθέτει εμπειρία άνω των 85 ετών στη διαχείριση κεφαλαίων θεσμικών και ιδιωτών πελατών παρέχοντας ευρύ πεδίο επενδυτικών επιλογών σε μετοχές, ομόλογα, ακίνητη περιουσία, κλπ. Εδρεύει στο Λονδίνο, απασχολεί στο δυναμικό της περισσότερα από 2.000 καταξιωμένα στελέχη παγκοσμίως σε 16 χώρες, διαχειριζόμενη κεφάλαια στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία στην Ελλάδα.

ΜΕ 1.100.000€ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ !!!

ΤΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
Η διένεξη με την Alpha Bank για την υποθήκη και το εφετείο που περιμένει για να πάρει πίσω τα λεφτά και να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός.



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Με το …παραπάνω πλήρωσε ο Φώτης Μπόμπολας για να σώσει τη βίλα των 809,19 τετραγωνικών μέτρων στο Ψυχικό από την Alpha Bank η οποία είχε προγραμματίσει πλειστηριασμό στις 11 Σεπτεμβρίου αλλά αναβλήθηκε διότι ο πρώην εκδότης του Έθνους αναγκάστηκε να υποκύψει στις οικονομικές απαιτήσεις τις τράπεζας.

Κατέβαλε το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ παρότι η κατοικία είχε αρχική υποθήκη ως εγγύηση στα επίπεδα των 500.000 ευρώ.

Το κόστος διπλασιάστηκε και προσμετρήθηκαν τόκοι υπερημερίας , δικαστικά έξοδα κι άλλες νόμιμες επιβαρύνσεις που είχαν υπολογίσει οι νομικοί της τράπεζας.

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας, (γιός του Γιώργου Μπόμπολα που για δεκαετίες ήταν ισχυρός παράγοντας της οικονομικής ζωής της χώρας αφού είχε την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ , στη συνέχεια την εταιρεία Ελλάκτωρ, ο ένας από τους βασικούς μετόχους της Αττικής Οδούς , και με έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) δεν φοβήθηκε την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα των πλειστηριασμών να γραφτεί φαρδιά- πλατιά το όνομα Μπόμπολας και με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, ένας γόνος επιχειρηματία που για περισσότερες από 3 δεκαετίας ήταν στην κορυφή της οικονομικής επιχειρηματικής ζωής.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ !!!

ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ H ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕ Η EUROBANK...
Κι όλα αυτά με τον δανειολήπτη/τρια να έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον Νόμο Κατσέλη και έχοντας προσωρινή διαταγή που απαγόρευε τον πλειστηριασμό !!!



Πλήρης η ασυδοσία των τραπεζών ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει με τους πλειστηριασμούς

Σε πλειστηριασμό της κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας που διαμένει στις Σέρρες προχώρησε τράπεζα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο Επιλογές ο δικηγόρος της οικογένειας κ Γιάννης Γιάντσιος σημειώνει ότι ενώ υπάρχει προσωρινή αναστολή της απόφασης και η οποία κοινοποιήθηκε έγκαιρα στην τράπεζα, αυτή αγνόησε την απόφαση και προχώρησε στον πλειστηριασμό.


Δείτε τα σχετικά βίντεο :

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΞ, ΒΙΚΟΣ & ΕΨΑ : ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ COCA-COLA ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ !!!




Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας υποχρεώνει την Coca Cola Hellas να αποσύρει την καμπάνια με τις απεικονίσεις του μνημείου του Παρθενώνα και της Βουλής σε μπουκάλια, ψυγεία και διαφημιστικά μόνιτορ, δικαιώνοντας τις θέσεις των Λουξ, Βίκος και Έψα.

Κατά πλειοψηφία η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η διαφημιστική επικοινωνία για τη συλλεκτική συσκευασία Coca Cola με θέμα την Αθήνα, όπου απεικονίζονται ο Παρθενώνας και η Βουλή των Ελλήνων χωρίς προηγούμενη σχετική άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όσον αφορά στην αναπαράσταση μνημείων που ανήκουν στο Δημόσιο, έρχεται μετά τις 4/7/2019, σε αντίθεση με το άρθρο 1 του ΕΚΔ-Ε.

Η Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι από τις 4 Ιουλίου και έπειτα απαιτείται η λήψη άδειας για χρήση αναπαραστάσεων με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο των μνημείων που ανήκουν στο Δημόσιο.

Κύκλοι της Coca Cola Hellas σύμφωνα με το newmoney.gr, διαμηνύουν πως η εταιρεία θα συμμορφωθεί με την απόφαση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Coca-Cola σέβεται τους νόμους, τους θεσμούς και τους πολίτες της χώρας και λειτουργεί ως εταιρεία-πρότυπο. Δεν θα προέβαινε ποτέ σε μη νόμιμες ενέργειες και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εταιρεία κινήθηκε με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, λειτουργώντας πάντα βάσει των κανόνων και της επιχειρηματικής δεοντολογίας».

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ LAZARD ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΗΣ ROTHSCHILD ΣΤΟΝ...ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!



Η τραπεζική ελίτ δεν χορταίνει με τίποτα από το πολυδιάστατο πλιάτσικο στην Ελλάδα...


Η γαλλική, κατά βάση, επενδυτική τράπεζα και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας χτύπησε φλέβα χρυσού…

Γιατί όχι μόνο θα πληρώνεται από τον ΟΔΔΗΧ – ουσιαστικά από το ελληνικό δημόσιο – με 10 εκατ ευρώ το χρόνο αλλά και παίρνει, όπως μαθαίνω και, «χονδρά» μπόνους κάθε φορά που ένας ξένος οίκος θα αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία…

Αν σκεφθείτε, λοιπόν, ότι έρχονται αναβαθμίσεις – διότι πιο κάτω δεν πάει – τότε η Lazard θα βγάλει χονδρά λεφτά από το ελληνικό δημόσιο…

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ !!! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ !!!

ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ(2017-2018) ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Όπως καταλαβαίνεις είναι πολλά τα λεφτά...




Στον αέρα ο διαγωνισμός για τα δορυφορικά διόδια - Διαφωνούν οι παραχωρησιούχοι


Στον αέρα βρίσκεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή δορυφορικών διοδίων ένας διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.

Το έργο, στο οποίο προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η κοινοπραξία Άκτωρ – Intrakat – Ιntrasoft Inl- Autostrade Tech (Ιταλία), είναι αμφίβολο αν τελικά προχωρήσει όπως υποστηρίζουν παράγοντες της κατασκευαστικής αγοράς.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει το έργο των ηλεκτρονικών διοδίων, είναι ανέφικτο.
Δεν υπάρχει συναίνεση των παραχωρησιούχων των οδικών αξόνων», υποστηρίζει στο bankingnews.gr, επικεφαλής εταιρείας παραχώρησης.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αφορά την «Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τε
χνολογίας με οπτική αναγνώριση» σε όλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ PQH !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το euro2day.gr :

PQH-AEOLUS: Τουλάχιστον πέντε επενδυτές εντόπισε η στήλη να έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, που έχει βγάλει προς πώληση η PQH, που ασκεί τη διαχείριση των υπό εκκαθάριση τραπεζών.

Intrum, CarVal, B2Kapital, APS και Fortress, μεταξύ των διεκδικητών.


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!




Prodea: Ακίνητα ύψους €800 εκατ. θα εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της

Επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Prodea Investments για τα επόμενα χρόνια, τοποθετώντας την απόδοση των μετόχων της σε διψήφια ποσοστά.

Σύμφωνα με παρουσίαση της εισηγμένης εταιρείας, το 90% των ακινήτων που έχει εντοπίσει η Prodea ανήκει σε τράπεζες ή funds, εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, οργανισμούς και ιδιώτες. 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 240.000€ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΟΡΟ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ !!!




Διοικητικό πρόστιμο σε ασφαλιστική εταιρεία επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 240.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ασφαλιστική εταιρεία για καταχρηστικό όρο σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ο συγκεκριμένος όρος προέβλεπε την μονομερή αναπροσαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού σε ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, χωρίς να καθορίζει σαφώς το πλαίσιο της αναπροσαρμογής.

Αναλυτικά:

Καταναλωτές κατήγγειλαν ότι είχαν συνάψει με τη συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης στα οποία προβλεπόταν η αφαίρεση μέρους του ποσού του ασφαλίσματος υπέρ της ασφαλίστριας (εκπιπτόμενο ποσό), καθώς και η δυνατότητα μονομερούς αναπροσαρμογής του ποσού αυτού από την ασφαλίστρια.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ATM !!!

ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ POS Ή ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ+ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ;;;;
Επιστολές προς τις τράπεζες αποστέλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία προτίθεται να διερευνήσει κατά πόσον ταυτίζεται η πολιτική τους σε θέματα προμηθειών ιδιαίτερα με την πρόσφατη εφαρμογή πολύ υψηλότερων προμηθειών από την πλευρά των πιστωτικών ιδρυμάτων σε ότι αφορά τη χρήση των ATM's άλλων τραπεζών.




Ο λόγος για τον οποίον οι τράπεζες ενισχύουν αισθητά τις προμήθειές τους δεν είναι άλλος από το γεγονός πως τα πιστωτικά ιδρύματα λόγω της περιορισμένης πιστωτικής επέκτασης αναζητούν πόρους προκειμένου να ενισχύσουν τα έσοδά τους.

Η αύξηση στις προμήθειες συντελέσθηκε μαζί με την εφαρμογή της πολύ αυστηρής ευρωπαϊκής νομοθεσίας βάση της οποίας δεν επιτρέπεται ο διαχωρισμός ανάμεσα σε Έλληνες και λοιπούς Ευρωπαίους πολίτες όταν πρόκειται για για αναλήψεις μετρητών ή μεταφορές ποσών και πληρωμές.

Οι κανονισμοί στις προμήθειες που μπορούν να επιβάλλουν οι τράπεζες στην ανάληψη μετρητών και τις πληρωμές με κάρτες είναι κάτι που έχει επιβάλλει η ΕΕ προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες χρήζουν ισότιμης μεταχείρισης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού σκοπεύει να διερευνήσει κατά πόσον οι προμήθειες των τραπεζών ευθυγραμμίζονται απόλυτα και αν τούτο αποτελεί τμήμα μιας συνεννόησης που νοθεύει τον ανταγωνισμό.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΟΙΡΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 4.000.000€ ΣΕ ΜΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019 !!!

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ-ΔΩΡΕΕΣ
Οι πληρωμές σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανήλθαν σε 4,264 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές λόγω δωρεάς, χορηγίας και επιχορήγησης σε 3,297 εκατ. ευρώ !!!





Στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.4374/2016 (ΦΕΚ Α ́50/1.4.2016) «Διαφάνεια στις σχέσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης και επιχορηγούμενα πρόσωπα», η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποιεί τα στοιχεία αναφορικά με πληρωμές που διενεργήθηκαν,προς φυσικά και νομικά πρόσωπα, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Οι πληρωμές σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανήλθαν σε 4,264 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές λόγω δωρεάς, χορηγίας και επιχορήγησης σε 3,297 εκατ. ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΜΟΛΙΣ 3 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ !!!

ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΜΟΛΙΣ 3 ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ...
Ενώ συνολικά βάσει του νέου πλαισίου μόλις 40 αιτήσεις έχουν υποβληθεί οριστικά στις τράπεζες !!!



Περίπου 19.000 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία, στις 11 εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αθροιστικά από 1η Ιουλίου 2019 έως και την 15 Σεπτεμβρίου 2019:

- Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 28.424 χρήστες.

- Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 19.149 χρήστες.

- Έχουν υποβληθεί 40 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

"ΣΠΑΝΕ" ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ...ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Αφού, εκτός της κατά κόρον προώθησής της στον ιδιωτικό τομέα, πλέον προωθείται η 4ωρη απασχόληση και στον ευρύτερο δημόσιο !!!




Έρχονται συμβάσεις μερικής απασχόλησης στο ευρύτερο Δημόσιο

Ριζικές αλλαγές στο "τοπίο" των συμβάσεων στο Δημόσιο φέρνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο έφερε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Και αυτό γιατί πέραν από τις υφιστάμενες πάσης φύσεως συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που προβλέπουν εργασία 8ωρο επί 5 μέρες /εβδομάδα (τακτικού προσωπικού, αορίστου και ορισμένου χρόνου) έρχονται και συμβάσεις μερικής απασχόλησης δηλαδή τεράωρης εργασίας (επί 5 μέρες/εβδομάδα).

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει για το ευρύτερο Δημόσιο, δυνατότητα σύναψης συμβάσεων τετράωρης απασχόλησης για έως έξι μήνες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου Δημοσίου. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνονται για έκτακτους και επείγοντες λόγους, ενώ οι προσληφθέντες θα απολύονται αμέσως μετά τη λήξη του χρόνου της σύμβασης. Επίσης, θα απαγορεύεται κάθε ανανέωσης τους, αλλά και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνο, σύμφωνα με το ίδιο νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται πως ως σήμερα, στο Δημόσιο, δίδεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων μόνο πλήρους απασχόλησης, δηλαδή 8ωρης απασχόλησης, είτε αυτή ήταν μόνιμη, είτε αορίστου χρόνου, είτε ορισμένου χρόνου (πχ 8 μηνών).

Συνεπώς, η κυβέρνηση προωθεί μία σημαντική τομή, καθώς επιδιώκει να σπάσει το "μονοπώλιο" της πλήρους απασχόλησης στο δημόσιο, εισάγοντας και τη μερική απασχόληση στον τομέα αυτό της οικονομίας, όπως ισχύει και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις (σ.σ . το 30% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα απασχολείται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης)

ΧΡΥΣΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ
Ενώ ταυτόχρονα σχεδόν 1 δις κάτω του στόχου οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού !!!




Πολύ πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί εξακολουθεί να κινείται, την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου, το αποτέλεσμα του προϋπολογισμού, με το πρωτογενές πλεόνασμα να ξεπερνά τα 2,9 δισ. ευρώ, όχι μόνο λόγω της ενσωμάτωσης έκτακτων εσόδων, όπως οι επιστροφές κερδών των κεντρικών τραπεζών και το τίμημα για την ανανέωση της σύμβασης του Αεροδρομίου, αλλά και επειδή τον Αύγουστο, με την καλή πορεία της τουριστικής σεζόν, υπήρξε υπέρβαση εισπράξεων δημοσίων εσόδων κατά 287 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Οικονομικών:

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.591 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 4.976 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2019, για το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και ελλείμματος 2.677 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.903 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 272 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1.124 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2018.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 33.127 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2.421 εκατ. ευρώ ή 7,9 % έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το 2019 στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2019.

Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται κυρίως στα κάτωθι γεγονότα:
SSL Certificates