.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕ 1.100.000€ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ !!!

ΤΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
Η διένεξη με την Alpha Bank για την υποθήκη και το εφετείο που περιμένει για να πάρει πίσω τα λεφτά και να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός.



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Με το …παραπάνω πλήρωσε ο Φώτης Μπόμπολας για να σώσει τη βίλα των 809,19 τετραγωνικών μέτρων στο Ψυχικό από την Alpha Bank η οποία είχε προγραμματίσει πλειστηριασμό στις 11 Σεπτεμβρίου αλλά αναβλήθηκε διότι ο πρώην εκδότης του Έθνους αναγκάστηκε να υποκύψει στις οικονομικές απαιτήσεις τις τράπεζας.

Κατέβαλε το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ παρότι η κατοικία είχε αρχική υποθήκη ως εγγύηση στα επίπεδα των 500.000 ευρώ.

Το κόστος διπλασιάστηκε και προσμετρήθηκαν τόκοι υπερημερίας , δικαστικά έξοδα κι άλλες νόμιμες επιβαρύνσεις που είχαν υπολογίσει οι νομικοί της τράπεζας.

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας, (γιός του Γιώργου Μπόμπολα που για δεκαετίες ήταν ισχυρός παράγοντας της οικονομικής ζωής της χώρας αφού είχε την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ , στη συνέχεια την εταιρεία Ελλάκτωρ, ο ένας από τους βασικούς μετόχους της Αττικής Οδούς , και με έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) δεν φοβήθηκε την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα των πλειστηριασμών να γραφτεί φαρδιά- πλατιά το όνομα Μπόμπολας και με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, ένας γόνος επιχειρηματία που για περισσότερες από 3 δεκαετίας ήταν στην κορυφή της οικονομικής επιχειρηματικής ζωής.

Οι αντίπαλοι της οικογένειας τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο έκαναν λόγο για διαχρονική διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του έναντι της τράπεζας επέλεξε το δρόμο της δημοσιότητας και απέφυγε να έρθει σε συμφωνία με την τράπεζα έτσι ώστε να αποφύγει τη δημοσιότητα και τα σχόλια στον Τύπο όπως χάνει το «φτωχικό» του σπίτι των 809,19 τ.μ. στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Φώτη Μπόμπολα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αναδεικνύοντας ότι η τράπεζα κακώς διατήρησε την υποθήκη του ακινήτου η οποία να σημειωθεί είχε γίνει στις αρχές του 1990 για την χρηματοδότηση της εταιρείας ΑΝΩΣΗΣ Α.Ε. παρότι η εταιρεία μεταγενέστερα σύναψε νέα δάνεια ,με τα οποία εξοφλούνταν τα προηγούμενα.

Σύμφωνα με κύκλους του Φώτη Μπόμπολα, δεν έπρεπε να διατηρηθεί η αρχική υποθήκη.
Η διένεξη αυτή έφερε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη αλλά σε πρώτο βαθμό δικαιώθηκε η διοίκηση της Alpha Bank για την υποθήκη με αποτέλεσμα ο κ. Φώτης Μπόμπολας για γλιτώσει το σπίτι του στο Ψυχικό, θα έπρεπε να αναβληθεί ο πλειστηριασμός πληρώνοντας το τίμημα.

Η δικαστική διαμάχη θα συνεχιστεί και σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο το οποίο εκτιμάται ότι θα εκδικαστεί σε τρία χρόνια.

Ο πρώην εκδότης διεκδικεί επι της ουσίας την ακύρωση του πλειστηριασμού, την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε και τους τόκους υπερημερίας στην περίπτωση που δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πάντως οι επικριτές του πρώην επιχειρηματία της «Πήγασος» λένε ότι βρήκε χρήματα για την αναστολή του πλειστηριασμού και ξόδεψε αρκετά χρήματα για να κινηθεί εναντίον της τράπεζας που χρηματοδοτούσε την εταιρεία με πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη επίλεξε να αφήσει στον άσσο τους εργαζόμενους του Έθνους αφού δεν τους κατέβαλε τις αποζημιώσεις και τους οφείλει μέρος των δεδουλευμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates