.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Θα διαγράφεται .. λένε ... το υπόλοιπο των χρεών, αλλά μόνο μετά την ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων - Εισάγεται για πρώτη φορά ο θεσμός της ατομικής πτώχευσης - Εφικτή η μεταβίβαση ακινήτων ΙΧ και μετρητών μέχρι την ημέρα εκδίκασης της αίτησης - Δεν θα ισχύσουν οι νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους απορριφθούν από τον Νόμο Κατσέλη
Στα τέλη Απριλίου τερματίζεται η ισχύς του νόμου Κατσέλη (όχι για όσους έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του), αλλά και η ισχύς του πλαισίου προστασίας για την πρώτη κατοικία. Οι δανειστές δεν δίνουν άλλο περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση για νομοθετικές πρωτοβουλίες που είτε θα παρέτειναν το ισχύον καθεστώς, είτε θα οδηγούσαν σε νέα ρύθμιση. Καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει στην Ε.Ε. - και αυτό απαιτούν οι δανειστές να ισχύσει τώρα και στη χώρα μας.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ+ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ !!!

ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΚΕΤΑ+ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σε μία δεκαετία χάθηκαν 14 δισ. από το λιανεμπόριο !!!


ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 11.500.000€ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ "ΠΡΟΔΗΛΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ" ΔΙΚΑΣΤΩΝ !!!



Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Οι αγωγές επιχειρηματιών και απλών πολιτών με τις οποίες ζητούν αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο για λάθη και παραλείψεις δικαστών οι οποίοι εξέδωσαν εσφαλμένες δικαστικές αποφάσεις («πρόδηλο σφάλμα») ή δικάστηκαν δυο φορές για το ίδιο αδίκημα, συνεχώς αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Οι δικογραφίες με ανάλογες αξιώσεις προσλαμβάνουν διαστάσεις βουνού και καλείται τώρα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πιλοτικές αποφάσεις της, να οριοθετήσει τις προϋποθέσεις θεμελίωσης της ευθύνης του Δημοσίου προς αποζημίωση από παράνομες πράξεις των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς ήδη με τις πρώτες αγωγές που δικάζονται οι πολίτες διεκδικούν αποζημιώσεις ύψους 11.465.717 ευρώ.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας καλούνται να αποσαφηνίσουν την έννοια του «προδήλου σφάλματος» των συναδέλφων τους οι οποίοι με πράξεις και ενέργειές τους ή μέσα από αποφάσεις τους ζημίωσαν πολίτες, ενώ θα ερευνήσουν εάν το πρόδηλο σφάλμα πρέπει να συνδέεται με κάποιας μορφής πταίσμα (δόλο ή βαριά αμέλεια) του δικαστή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Πάντως, η αρχική νομολογία, συνδέει το «πρόδηλο σφάλμα» δικαστή με βάση τα χαρακτηριστικά της κάθε συγκεκριμένης περίπτωσης.

Ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης ήταν ο εισηγητής σε μια σειρά υποθέσεων που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ+POS ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ 4.000.000€ !!!!

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤτΕ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/40000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/3-jumbo.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/45.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/02/pos.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/10/pos.html



Με 4 εκατ. ευρώ καθάρισε ο Παπαευαγγέλου


Η στήλη πληροφορείται ότι ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo και επιχειρηματίας στην αγορά ακινήτων καθάρισε με την δικαιοσύνη. Το αδίκημα ήταν η φοροδιαφυγή και όπως μαθαίνω πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ και το θέμα έληξε.

ΑΑΔΕ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟ TAXIS !!!




Ακόμη και ανά λεπτό της ώρας θα μπορούν να συνδέονται από τον Ιούνιο οι ταμειακές μηχανές με το Taxis για να αποστέλλουν σε αυτό όλα τα δεδομένα των αποδείξεων που θα έχουν εκδοθεί.
Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συνδεθούν με το taxis το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου 2020.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; 3 ΗΡΑΚΛΗΔΕΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ !!!



Τη «χαρτογράφηση» των σπιτιών στην Ελλάδα έκανε η ΕΛΣΤΑΤ, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι οι κατοικίες ξεπερνούν τις 6,3 εκατομμύρια. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά από αυτές κατοικούνται το 65,7%.

Τα στοιχεία είναι από την απογραφή που έκανε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011. Σύμφωνα με αυτά, οι κατοικίες στην Ελλάδα φτάνουν συνολικά τις 6.384.353. Από αυτές, οι 6.371.901 είναι κανονικές κατοικίες (ποσοστό 99,8%)- δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν- και οι 12.452 μη κανονικές, π.χ. καλύβες, βάρκες κλπ., (ποσοστό 0,2%).

Τα ίδια στοιχεία, αποκαλύπτουν ότι το 65,7% των κατοικιών χρησιμοποιούνται και το 35,3% κενές, ενώ οι περισσότερες βρίσκονται στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κανονικών κατοικιών (22,6%) κατασκευάστηκε την περίοδο 1971–1980, ενώ το 44,7% του συνόλου των κατοικιών βρίσκεται σε πολυκατοικίες.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!! 1 ΔΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ !!!

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000.000 ΤΑ ΑΦΜ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Ενώ περισσότεροι από 1.700.000 οφειλέτες είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις !!! Το 2019 το Δημόσιο με βασικό όπλο τις κατασχέσεις είχε έσοδα 5,3 δις !!!
Κι όλα αυτά ενώ έτρεχαν και οι 120 δόσεις !!!




Ιδιαίτερα βαρύ έπεσε το φορτίο των φόρων στις πλάτες των Ελλήνων και το 2019, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ αναφορικά με την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Στη διάρκεια του περασμένου έτους μπήκαν στον «κουβά» των ληξιπρόθεσμων απλήρωτοί φόροι 7,497 δισ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2018, παρ’ όλα αυτά εξίσου εφιαλτικό. Μάλιστα μόνο το Δεκέμβριο το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά 1 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα έρχεται μετά την ενεργοποίηση του σχήματος εξόφλησης οφειλών σε 120 δόσεις, το οποίο φαίνεται να έκλεισε κάποιες «πληγές» χωρίς όμως να γιατρέψει το πρόβλημα της υπερφορολόγησης. Το μεγαλύτερο μέρος των φρέσκων ληξιπρόθεσμων οφειλών οφείλεται σε φόρους εισοδήματος.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το greekmoney.gr :

Έως τις 30 Απριλίου του 2020 θα πρέπει ο δανειολήπτης να υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου καθεστώτος προστασίας από τη ρευστοποίηση (Ν. 4605/2019) είτε να αξιοποιήσει το Νόμο Κατσέλη (3869/2010) προκειμένου να σώσει την πρώτη κατοικία του.

Υπενθυμίζεται ότι η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών επιβλήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, ο οφειλέτης που δεν θα δύναται να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του -δηλαδή δεν θα έχει να χρήματα να πληρώσει-, θα οδηγείται σε πτώχευση. Αυτό σημαίνει ότι θα ρευστοποιείται το σύνολο της περιουσίας του, ακόμη και η πρώτη κατοικία του, με σκοπό να “καθαρίσει” από τα χρέη του.

Πτωχευτικός Κώδικας: Οι αλλαγές

Με τις αλλαγές που δρομολογούνται στον Πτωχευτικό Κώδικα η διαδικασία ρύθμισης οφειλών “ανεβάζει” στροφές. Όπως εξηγούν στην εφημερίδα στελέχη με γνώση του αντικειμένου, σήμερα για παράδειγμα, παρότι ο νόμος Κατσέλη προβλέπει έκδοση απόφασης από τα δικαστήρια εντός 6 μηνών, δεν τηρείται. Υπάρχουν υποθέσεις, όπου οι διαδοχικές αναβολές έχουν ως αποτέλεσμα να βγαίνει η απόφαση ακόμη και μετά από 5-6 χρόνια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δανειολήπτες σε αυτό το χρονικό διάστημα προστατεύονται, ενώ ενδέχεται να μην το δικαιούνται – π.χ. αν συγκαταλέγονται στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Το πρόβλημα, δηλαδή, εντοπίζεται στη μη τήρηση του νόμου.

Αποφάσεις… fast track

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ;;;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ"...
Η πρόσφατη επιστολή του ΤΧΣ έχει διφορούμενο νόημα που καταλήγει όμως στον ίδιο παρανομαστή. Στο τελικό κουκούλωμα !!!
Τα αλλοδαπά μέλη των ΔΣ των τραπεζών θέλουν να προχωρήσουν οι εγκλήσεις και μάλιστα μαζικά, οι Έλληνες πάλι όχι...Είτε γιατί κάποιοι είναι οι ίδιοι εμπλεκόμενοι είτε γιατί εμπλέκονται φίλια πρόσωπα...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



«Πονοκέφαλος» για τους τραπεζίτες η έγκληση των στελεχών

Σε μείζον θέμα για τις διοικήσεις των τραπεζών αλλά και τα Διοικητικά τους Συμβούλια έχει αναχθεί η διαδικασία έγκλησης ή μη στελεχών τους για τις υποθέσεις ποινικών διώξεων για απιστία που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Και αυτό γιατί, ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε στα μέσα Νοεμβρίου του 2019 δίνει στις διοικήσεις προθεσμία τεσσάρων μηνών για να υποβάλουν έγκληση σε περίπτωση που θεωρούν ότι η απιστία στρέφεται άμεσα εναντίον τους. Αυτό σημαίνει ότι έχουν περίπου 40 ημέρες από σήμερα –δηλαδή μέχρι τα μέσα Μαρτίου- προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Αν το κάνουν, αυτό σημαίνει ότι οι υποθέσεις συνεχίζουν να εξετάζονται από τη δικαιοσύνη ενώ αν δεν υποβάλουν έγκληση μέσα στη συγκεκριμένη προθεσμία, η διαδικασία σταματά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει πληθώρα θεμάτων μεταξύ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών, που σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται διχασμένα ως προς την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν. Και αυτό γιατί υπάρχουν μια σειρά από μέλη, κυρίως ξένοι, που προτείνουν να υποβληθούν μαζικά εγκλήσεις και άλλα που θεωρούν ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι πιο φειδωλές.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ: ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ;;;


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. !!!




Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!


Άκρως αποκαλυπτική για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις τράπεζες ήταν η ενημέρωση που έκανε στην Βουλή ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, και η συζήτηση που ακολούθησε. Τα ιδρύματα που από την πρώτη Μαϊου ετοιμάζονται να … εφορμήσουν στην λαϊκή κατοικία προκειμένου ΚΑΙ με αυτό τον τρόπο να εξοικονομήσουν χρήματα για τα «νταραβέρια» με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αν και η σχετική συζήτηση έχει «ανάψει» σε πολιτικό επίπεδο η ουσία της κάθε άλλο παρά «περνάει» στην ειδησεογραφία, παρότι είναι πολύ απλή: Τα τραπεζικά ιδρύματα συνεχίζουν να διατηρούν την όποια κεφαλαιακή τους επάρκεια χάρη στη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων μέσω του αναβαλλόμενου φόρου και από αυτά ακριβώς τα στρώματα θα αναζητήσουν την ενίσχυση των αποθεματικών τους.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα που δήλωσε, παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την ελληνική οικονομία ότι «πάνω από το ήμισυ των κεφαλαίων των τραπεζών αφορά κεφάλαια από αναβαλλόμενο φόρο». Πρόσθεσε πως οι «προκλήσεις για τα επόμενα έτη αποτελούν μεταξύ άλλων, η σταδιακή επίπτωση από την πρώτη εφαρμογή του Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης 9, η κεφαλαιακή επίπτωση από τη στρατηγική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η σταδιακή δημιουργία κεφαλαιακού αποθέματος, που αντιστοιχεί στην ελάχιστη απαίτηση ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 σε 71,2 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 10,6 δισ., συγκριτικά με το τέλος Δεκεμβρίου του 2018 και κατά περίπου 36 δισ. έναντι του Μαρτίου του 2016, οπότε και είχε καταγραφεί το υψηλότερο επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Εντυπωσιακό στοιχείο της συζήτησης ήταν πως η σκανδαλώδης αυτή στρατηγική στόχευση του χρηματοπιστωτικούς συστήματος εκτιμήθηκε ως τέτοια από τον …Μπάμπη Παπαδημητρίου, έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην παρουσιαστή – σχολιαστή δελτίου ειδήσεων που κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για εχθρότητα προς τις τράπεζες.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ !!!




Οι τιμές για τα νέα ενιαία / ενοποιημένα παράβολα των διπλωμάτων οδήγησης ορίζονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία θα ισχύσουν από τις 10 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποφασίστηκε η εισαγωγή τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ελαχιστοποίηση του χρόνου που δαπανούν τόσο οι πολίτες που εκδίδουν και πληρώνουν e-παράβολα όσο και οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών που τα χρησιμοποιούν και τα δεσμεύουν.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο εκείνους που παίρνουν πρώτη φορά άδεια οδήγησης όσο και εκείνους που θέλουν να κάνουν επέκταση της υφιστάμενης άδειας ή αντικατάσταση λόγω φθοράς ή κλοπής.

Η νέα κατηγορία παράβολων που εισάγεται (χωρίς να καταργούνται τα παλαιά) έχει ως εξής:

ΟΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΕΡΙΧΝΕ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡ !!!



18 εκατομμύρια Βρετανοί αρνήθηκαν να πληρώσουν – έτσι έπεσε η Θάτσερ !!! – Poll Tax Riots London 1990 !!!
Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η κυβέρνηση Θάτσερ στη Βρετανία αποφάσισε να επιβάλλει ένα νέο φόρο στα νοικοκυριά, ο οποίος έμεινε με το όνομα polltax.

Πρακτικά το ποσό που αναλογούσε σε κάθε οικογένεια προέκυπτε από το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το εισόδημά τους.

Σχεδόν αμέσως προέκυψε ένα κίνημα πολιτών που αρνήθηκαν συντεταγμένα να πληρώσουν. Ξεκίνησε από τη Σκωτία και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νόμου να μην πληρώσει περίπου το 30% των φορολογούμενων (διευκρινίζεται πως η άρνηση αφορούσε ΜΟΝΟ τον polltax – ή communitycharge επίσημα).

ΟΟΣΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΥΤΕ 1000€ !!!



7 στους 10 Ελληνες δεν έχουν ούτε 1000 ευρώ στην άκρη, για ώρα ανάγκης. Τα στοιχεία είναι του ΟΟΣΑ και περιέχονται στο τελευταίο δελτίο του ΣΕΒ !!!

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται σχεδόν 7 στους 10 Ελληνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία παρουσιάζει ο ΣΕΒ, το 68,3% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. Συγκεκριμένα το 12,9% έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 55,4% είναι οικονομικά ευάλωτο. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει δηλαδή να πέσει ανά πάσα στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας. Αφού δεν έχει αποταμιεύσεις που μπορούν να τον συντηρήσουν για πάνω από 3 μήνες.

Ετσι, ο αριθμός των Ελλήνων που αδυνατούν να ζήσουν αξιοπρεπώς είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες, με την Ελλάδα να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό όσων είναι φτωχοί ή οικονομικά ευάλωτοι στον ΟΟΣΑ. Στις ΗΠΑ, οι οποίες εμφανίζουν επίσης υψηλά επίπεδα ανισοτήτων, κυρίως στο Στην Ελλάδα το 67% του πληθυσμού διαθέτει αποταμιεύσεις που δεν υπερβαίνουν το 1/4 του εισοδηματικού ορίου φτώχειας, δηλαδή 983 ευρώ τον χρόνο.


Η οικονομική ανισότητα

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ & ΤΡΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

" Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..."
Έτσι για να ξέρουμε τι μας γίνεται.





Ο νέος Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Παόλο Τζεντιλόνι βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και ασφαλώς έχουν μεγάλη σημασία η στάση του απέναντι σε κρίσιμα για την ελληνική οικονομία ζητήματα, όπως η μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η φορολογική πολιτική, αλλά και το ζήτημα της προστασίας της α' κατοικίας.

Σε ένα πρώτο δείγμα γραφής, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και διάδοχος του Πιερ Μοσκοβισί στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο της Επιτροπής, βγάζει δύο ειδήσεις. Μία θετική και μία αρνητική.

Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο Τζεντιλόνι εμφανίζεται αρχικά θετικός στο ελληνικό αίτημα για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος:

"Θα υποστηρίξω αποφάσεις που βοηθούν την Ελλάδα να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο, με παράλληλο σεβασμό των απαιτήσεων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης", είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Eurogroup.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΤΕ, ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΛΠ, ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ;;;

ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...
Η στροφή της ΔΕΗ στην πράσινη ενέργεια προάγγελος της γερμανικής μπίζνας του σχεδίου "Ήλιος" ;;;
Θυμηθείτε σχετικά και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/blog-post_208.html




Τι μεταδίδει η fmvoice.gr :


Η μεγάλη συμφωνία που φέρνει η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο στις 6 Μαρτίου 2020 στο Βερολίνο είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ για να εισέλθει στο γερμανικό όμιλο RWE.

Πρόκειται για μία είδηση που αποκρύπτει το Μαξίμου και κρύβεται πίσω από το μανδύα της επίσκεψης, καθώς αυτή η συμφωνία ήδη επωάζεται από το περασμένο Οκτώβριο, όταν και είχε υποδεθεί στο Μαξίμου ο κ Μητσοτάκης τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρίας Rolf Martin Schmitz.

Ο κ. Schmitz στη συνάντηση που είχε τότε με τον Έλληνα πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε η συνεργασία να εστιαστεί σε έργα ΑΠΕ αλλά και στην παροχή τεχνογνωσίας προς την ελληνική εταιρεία για τη διαδικασία της απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία διαθέτει μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 25GW σε Γερμανία Μ. Βρετανία, Ολλανδία και Τουρκία με καύσιμο το φυσικό αέριο, τον άνθρακα, το λιγνίτη, υδροηλεκτρικά και τη βιομάζα.

ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ !!!




Βάσει του Νόμου 4659/2020

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4659/2020 αναφορικά για το επίδομα γέννησης και άλλες διατάξεις.

Με το άρθρο 27 του Νόμου καθιερώνεται μια πάγια διαδικασία διαγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών, που θα υλοποιείται κάθε χρόνο από την Κεντρική υπηρεσία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με στόχο την εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου του ΕΦΚΑ από ληξιπρόθεσμες οφειλές πολύ μικρού ύψους.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, το κόστος της είσπραξης των ιδιαιτέρως χαμηλού ύψους οφειλών αφενός προκαλεί δυσανάλογο διοικητικό βάρος και αφετέρου υπερβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις το οφειλόμενο ποσό.

Ειδικότερα, στην παράγραφο 1 προβλέπεται η διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών έως την 31η Ιανουαρίου του επόμενου ημερολογιακού έτος από την πάροδο 20 χρόνων από το έτος βεβαίωσης, εφόσον:

ΣΕΒ: ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα κατέχει το 42% του καθαρού πλούτου, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για τις ανισότητες και την παροχή ευκαιριών.

Μάλιστα το 55,4% του πληθυσμού θεωρείται «οικονομικά ευάλωτο» (έναντι 38,9% κατά μέσο όρο στον ΟΟΣΑ) καθώς, αν και δεν έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν διαθέτει σε ρευστότητα το «μαξιλάρι συντήρησης» των 3 μηνών, και συνεπώς είναι εύκολο να πέσει κάτω από το όριο φτώχειας σε περίπτωση απώλειας της εργασίας του.

Ανισότητα και στέρηση
Στην Ελλάδα, αν και η ανισότητα εισοδήματος και πλούτου βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον ΟΟΣΑ, η χώρα μας κατατάσσεται σε υψηλότερα επίπεδα συνολικής ανισότητας και στέρησης σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυρίως χώρες.

Συγκεκριμένα, το μέσο διαθέσιμο εισόδημα του πλουσιότερου 20% είναι 5,5 φορές μεγαλύτερο από του χαμηλότερου 20% (ενώ στον ΟΟΣΑ 5,4 φορές, στις ΗΠΑ 8,5 φορές και τη Σουηδία 4,1 φορές), και, το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού κατέχει το 42% του καθαρού πλούτου (έναντι 52% στον ΟΟΣΑ και 78% στις ΗΠΑ), με το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα να συμβάλει ενδεχομένως στην άμβλυνση των ανισοτήτων πλούτου.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ !!!



Η Ελλάδα των νοικοκυραίων υπήρξε ανέκαθεν το μαύρο πρόβατο του δυτικού κόσμου. 
Με το δικό της σπίτι, την δική της δουλειά και τα μορφωμένα της παιδιά, που την γέμισαν με ασφάλεια, αυτοπεποίθηση, περηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Όλα αυτά .... τα κομμουνιστικά .... έπρεπε κάποια μέρα να τελειώσουν. 


ALMA BANK: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!




«Alma Bank» η μοναδική τράπεζα των ΗΠΑ, που ιδρύθηκε και διοικείται από ομογενείς

Η «Alma Bank» είναι η μόνη ομογενειακή τράπεζα, η οποία ιδρύθηκε από ομογενείς, ανήκει στους ομογενείς και διοικείται κυρίως από ομογενείς.

Ιδρύθηκε το 2007, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ.

Την ώρα που μεγάλες τράπεζες κατέρρεαν σαν χάρτινοι πύργοι, ενώ άλλες υποχρεώθηκαν να ενταχτούν στο πρόγραμμα διάσωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η Alma Bank εγκαινίασε το πρώτο κατάστημά της στην Αστόρια έχοντας στο ενεργητικό της κεφάλαιο της τάξεως των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το άνοιγμα και η λειτουργία του πρώτου καταστήματος στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός ήταν. Ήταν μια ενσυνείδητη επιλογή του ιδρυτή της Ευσταθίου Βαλιώτη και των μεγαλομετόχων της, διότι η Αστόρια ήταν και παραμένει το προπύργιο του Ελληνισμού της Αμερικής.

Με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε σε διάφορες περιοχές του Κουίνς, του Μπρούκλιν, του Μπρονξ και του Μανχάταν, καθώς επίσης και στη Νέα Ιερσέη.

ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ 25% ;;;

Ή ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ , ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΑΛΛΟΙ "ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ" ;;;
Να μας διευκρινίσουν λοιπόν, έχουν κατατεθεί οι ομαδικές αγωγές από δικαστές στο Μισθοδικείο ή όχι ;;; Δεν μπορεί σίγουρα θα γνωρίζουν...Και το πιο σημαντικό, αν όντως έχουν κατατεθεί οι αγωγές και υπάρξει δικαίωση των προσφυγέντων, οι δικαστικές ενώσεις θα ζητήσουν την μη εφαρμογή της φοροαπαλλαγής ;;;




Διαψεύδουν αίτημα για φοροαπαλλαγή πρόεδροι δικαστών κι εισαγγελέων

Στη διάψευση δημοσιευμάτων περί αιτήματος επαναφοράς της φοροαπαλλαγής του 25% επί του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματός προχώρησαν πρόεδροι ενώσεων δικαστών κι εισαγγελέων.

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί διεκδικούν φοροαπαλλαγή 25% των εισοδημάτων τους, διευκρινίζουμε ότι δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση από τις Δικαστικές Ενώσεις» σημειώνουν στη κοινή ανακοίνωσή τους.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ !!!

"ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ FUNDS"
Ενώ τόνισε πως: «πρέπει να ισχύσει η δυνατότητα προσφυγής στο δικαστήριο για αυτούς που είναι σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής διότι ο δικαστής είναι ένας ανεξάρτητος διαιτητής ανάμεσα στα συμφέροντα της τράπεζας και του οφειλέτη» !!!





«Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι κοινωνικό δικαίωμα. Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται για κοινωνικούς και για οικονομικούς λόγους» υπογράμμισε η Λούκα Κατσέλη. Διέψευσε τον Αδ. Γεωργιάδη και όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία καθώς και ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των κακοπληρωτών διότι όπως είπε είχε αυστηροποιηθεί το πλαίσιο από το 2019 και είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο.

“Πρέπει να ισχύσει η δυνατότητα προσφυγής στο δικαστήριο για αυτούς που είναι σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής διότι ο δικαστής είναι ένας ανεξάρτητος διαιτητής ανάμεσα στα συμφέροντα της τράπεζας και του οφειλέτη” δήλωσε η ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη στο Open.

Η Κατσέλη εξήγησε ότι τι πρόκειται να συμβεί αν δεν υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια.

«Στην εξωδικαστική διαδικασία η τράπεζα έχει το πάνω χέρι. Η τράπεζα έχει το πάνω χέρι. Η τράπεζα αποφασίζει αν ο οφειλέτης μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του και να προστατέψει την πρώτη του κατοικία, άρα καταστρατηγείται το κοινωνικό δικαίωμα του οφειλέτη να έχει μία δίκαιη μεταχείριση για αυτό πρέπει να προβλεφθεί έστω και στο πέρας της εξωδικαστικής διαδικασίας να μπορεί ο οφειλέτης να προσφύγει στα δικαστήρια. Αυτό ήταν και το ισχυρό όπλο του νόμου 3869 που φέρει το όνομά μου».

«Η ΕΚΠΟΙΖΩ, η μεγαλύτερη καταναλωτική οργάνωση κάνει μια ανοιχτή ψηφοφορία στο διαδίκτυο ώστε οι πολίτες να ζητήσουν από την κυβέρνηση την προστασία της α’ κατοικίας και κυρίως τη δυνατότητα του οφειλέτη να πάει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του».

«Η κ. Κατσέλη εξήγησε ότι ο αριθμός των οφειλετών που μπαίνουν στην πλατφόρμα είναι μικρός διότι με τα εισοδηματικά κριτήρια η βάση, αυτοί που δικαιούνται να πάνε έχουν περιοριστεί πολύ αλλά και όταν πληρούν τα κριτήρια οι τράπεζες δεν προχωρούν στην πρόταση ρύθμισης. Καθυστερούν πάρα πολύ» εξήγησε η κ. Κατσέλη.


Οι κακοπληρωτές είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο

ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΟΙ "ΣΚΕΛΕΤΟΙ" ΣΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΥΛΙΑ !!!


Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

PHOTOSHOP ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΠΕΝΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!



Του Δημήτρη Πεφάνη


Επειδή σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν αυτονόητα, ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους αναφορικά με την πρώτη κατοικία και την προστασία της.

Αλήθεια πρώτη: Το δικαίωμα στην κατοικία πρέπει να προστατεύεται

Εφόσον μιλάμε για κοινωνικό κράτος δυτικού τύπου, το δικαίωμα στην κατοικία είναι θεμελιώδες και πρέπει να προστατεύεται. Προσοχή, δεν μιλάω αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία όσων πήραν δάνειο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Αντίστοιχα πρέπει να προστατεύονται και όσοι έχουν οικονομικές δυσχέρειες και μένουν στο νοίκι. Αν αυτό θα γίνει με κάποιο επίδομα στους πραγματικά αναξιοπαθούντες, με δωρεάν στέγαση από το κράτος ή με κάποιο άλλο τρόπο, το συζητάμε. Αλλά το δικαίωμα στην κατοικία για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη είναι αδιαπραγμάτευτο.

Αλήθεια δεύτερη: Η απόλυτη ατιμωρησία οδηγεί στην ασυδοσία

ΞΕΦΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ SUCCESS STORY ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ !!!

1 ΣΤΑ 4 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Το 25% και πλέον των οικογενειών με παιδιά στην Ισπανία ζει μέσα στη φτώχεια, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children !!!



Στη τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, με ΑΕΠ πάνω από 1,3 τρισ. ευρώ, μια στις τέσσερις οικογένειες βιώνει συνθήκες φτώχειας.

Η έκθεση της βρετανικής οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών βασίζεται στην ενδελεχή εξέταση των επίσημων δεδομένων σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά και δείχνει ότι η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός πλήττουν περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια παιδιά στην Ισπανία!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε την ώρα που ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την ακραία φτώχεια Φίλιπ Άλστον ολοκληρώνει μια αποστολή διάρκειας 12 ημερών στη χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η σημαντικότερη κατηγορία που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια είναι οι πολυμελείς οικογένειες τριών γενεών που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη: γονείς, παιδιά, παππούδες, το 73,8% των οποίων υποφέρει από μέτρια έως σοβαρή φτώχεια.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ 142.000 ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Αλλαγές εκ βάθρων δρομολογούνται το 2020 για τους δανειολήπτες μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, καθώς από το σύνολο των 32 δισ. ευρώ NPEs που οδεύουν από τις τέσσερις τράπεζες (Eurobank, Alpha Βank, τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα) προς τιτλοποίηση, τα 13 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά και από αυτά, τα 10 δισ. ευρώ φέρουν ως εγγύηση πρώτες κατοικίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, τα 13 δισ. ευρώ στεγαστικά αντιστοιχούν σε 185.000 δάνεια, εκ των οποίων τα 142.000 έχουν εγγύηση την 1η κατοικία του δανειολήπτη. Ο μέσος όρος του υπολοίπου των εν λόγω δανείων ανέρχεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 70.000 ευρώ.

Πρόκειται για δάνεια τα οποία εντός του έτους θα περάσουν σταδιακά, ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα της κάθε τράπεζας, μαζί με την εγγύηση (σ.σ. δηλαδή το ακίνητο) στον έλεγχο των εταιρειών διαχείρισης FPS, Intrum Hellas, νέα Cepal, ενώ στην περίπτωση της Εθνικής, που δρομολογεί τιτλοποίηση στεγαστικών 6 δισ. ευρώ, η διαχείριση θα δοθεί από τον αγοραστή του πακέτου σε έναν από τους servicers που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Τι περιμένει, όμως, τους δανειολήπτες στο νέο αυτό καθεστώς;

Κα ΑΠΑΛΑΓΑΚΗ, ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Κάποτε και εγώ, όπως εκατομμύρια άλλοι, είχα μεγάλη ιδέα για τους πανεπιστημιακούς διδασκάλους. Μέχρι που βγήκα από την γυάλα του πανεπιστημίου και προσγειώθηκα, ανώμαλα και επεισοδιακά, στην αγορά.
Τότε, λοιπόν, ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με κάτι τσοπαναρέους, που σήμερα συγκαταλέγονται στην αυτοαποκαλούμενη ελίτ αυτής της χώρας, οι οποίοι, αφού μου άνοιξαν τα μάτια για το πως χτίζονται οι μεγάλες πανεπιστημιακές καριέρες, στη συνέχεια, μπίζνα στη μπίζνα, με έβαλαν σιγά-σιγά στο νόημα, μεταλαμπαδεύοντάς μου έναν από τους θεμελιώδεις εμπειρικούς κανόνες του ελληνικού, κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Αυτόν της χρησιμότητας του ρόλου των καθηγητάδων, στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ CRETA FARM !!!




Τι μεταδίδει το capital.gr :
Τα βασικά σημεία του σχεδίου διάσωσης της Creta Farms στο οποίο κατέληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου, οι πιστώτριες Τράπεζες, ο επενδυτής Δημήτρης Βιντζηλαίος, το διοικητικό συμβούλιο της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, και ο σύμβουλος, η EY, παρουσιάζει σήμερα το Capital.gr.

Από το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο έχει στα χέρια του το Capital.gr, προκύπτει πως το συνολικό "κούρεμα" στις οφειλές της Creta Farms θα αγγίζει το 64,12% και στην IMPALA HELLAS θα μεταβιβαστούν οφειλές ύψους 58,457 εκατ. ευρώ από την "μαύρη τρύπα" των 162.943.437,49 ευρώ με την οποία βαρύνεται σήμερα η επιχείρηση.

Οι υπόλοιπες οφειλές ύψους 104.485.878,56 ευρώ θα παραμείνουν στην "παλιά" εταιρεία, ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα ικανοποιηθούν από το προϊόν ρευστοποίησης του μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού. Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών της προς τις Τράπεζες, αυτές ρυθμίζονται σε 40 τριμηνιαίες δόσεις και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία σε 180 μηνιαίες δόσεις ενώ διαγράφονται τόκοι και προσαυξήσεις.

Με βάση το σχέδιο εξυγίανσης στην Impala Hellas, μεταβιβάζεται παθητικό ύψους 58,457 εκατ. ευρώ από τα 162,943 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα από το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων ύψους 107,818 εκατ. ευρώ η Impala Hellas θα πάρει πάνω της και θα ρυθμίσει 40,084 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των υποχρεώσεων leasing που είναι 6,445 εκατ. ευρώ θα πάρει τα 5,888 εκατ. ευρώ, θα εξοφλήσει 8,429 εκατ. ευρώ τους πιστωτές με γενικό προνόμιο στους οποίους σήμερα η Creta Farms οφείλει 20,346 εκατ. ευρώ και 3,991 εκατ. ευρώ θα δώσει στους πιστωτές άνευ προνομίου στους οποίους η Creta Farms χρωστά 28,333 εκατ. ευρώ (βλέπε σχετικό πίνακα).

Τι μεταβιβάζεται στην IMPALA Hellas από την Creta Farms

ΝΤΡΟΠΗ: ΜΟΛΙΣ 2 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!




Το παρών έδωσαν μόνο οι βουλευτές Κώνσταντίνος Μπογδάνος και Όλγα Κεφαλογιάννη

Μεγάλη ήταν, για μια ακόμα χρονιά, η ανταπόκριση των εργαζομένων της Βουλής και των συνεργατών βουλευτών στο σημερινό κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία που απηύθυνε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων

H αιμοληψία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Εντευκτήριο των βουλευτών και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοληψίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Οι εργαζόμενοι της Βουλής και οι συνεργάτες των βουλευτών με την συμμετοχή τους ανέδειξαν πως η εθελοντική προσφορά αίματος, που είναι μια κορυφαία εκδήλωση ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης, είναι τρόπος και στάση ζωής, με ανεκτίμητη αξία για τον λήπτη.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΟΡΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :

Από πρωτοφανή καταιγίδα πλειστηριασμών αναμένεται να χαρακτηριστεί το 2020, καθώς μόνο για φέτος έχουν γίνει αναρτήσεις πλειστηριασμού άνω των 58.000 ακινήτων, περισσότερες από τις αντίστοιχες των τριών προηγούμενων ετών μαζί!

Συγκεκριμένα, ενώ για το 2020 έχουν αναρτηθεί για πλειστηριασμό πάνω από 58.000 ακίνητα, από το 2017 μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 οι αντίστοιχες αναρτήσεις κινήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 57.000. Προκύπτει συνεπώς τριπλασιασμός των προγραμματισμένων πλειστηριασμών συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για την επόμενη εβδομάδα έχουν γίνει αναρτήσεις πλειστηριασμού άνω των 1.900 ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους προγραμματισμένους την προηγούμενη τριετία πλειστηριασμούς υπήρξε υπερθεματιστής σε περίπου 14.000, με το 80% αυτών των ακινήτων να καταλήγουν στις τράπεζες!

Οι τράπεζες υπολογίζεται ότι έχουν σήμερα ένα στοκ περί τα 30.000 ακίνητα, στο οποίο με τον αυξανόμενο ρυθμό των πλειστηριασμών αναμένεται να προστεθούν χιλιάδες άλλα μέσα στο 2020. Μάλιστα, οι τράπεζες ζητούν μείωση της τιμής εκκίνησης των πλειστηριασμών, που σήμερα ορίζεται από τον δικαστικό επιμελητή και είναι κοντά στις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, ώστε να διευκολύνεται η επίτευξη αποτελέσματος.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΟΜΙΚΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

"ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ" ΕΙΠΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΥΠΟΙΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ FUNDS...
Ποιος νόμος λοιπόν κυρία Απαλαγάκη απαγορεύει να κουρέψετε τους δανειολήπτες (όπως κουρεύετε και χοντρά σε άλλες περιπτώσεις... όπως π.χ. μεγαλό-επιχειρηματιών και όχι μόνο, έχοντας πλέον και ασυλία...)  στα ποσοστά που τα ξεπουλάτε στα funds ;;; Τα περί απαγόρευσης πώλησης είναι απλώς μια δικαιολογία και μάλιστα φτηνή...πολύ φτηνή γιατί ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ !!! Γιατί η πραγματικότητα με τις πωλήσεις και τη μπίζνα των κόκκινων δανείων είναι πως κονομάνε πολλοί...



Τι μεταδίδει το banks.com.gr :

“Ο νόμος για την τιτλοποίηση ορίζει ρητά, ότι όποια δικαιώματα είχε ο δανειολήπτης όταν το δάνειο ήταν στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας, τα ίδια ακριβώς δικαιώματα έχει ο δανειολήπτης και όταν το χαρτοφυλάκιο αλλάζει χέρι”, ανέφερε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρίκλεια Απαλαγάκη, μιλώντας στη Βουλή για το σχέδιο “Ηρακλής”.

“Ο δανειολήπτης θα μπει στη διαχείριση, έχοντας όλη την ομπρέλα προστασίας, που θα είχε και απέναντι στην τράπεζα”, σημείωσε η κ. Απαλαγάκη.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, η γ.γ. της ΕΕΤ, επισήμανε ότι “όλες οι τράπεζες είχαν τιτλοποιήσει και πριν τον ‘Ηρακλή'”, ο οποίος είναι ένα “συστημικό εργαλείο και όλοι τον έχουν καλωσορίσει”.

Η κ. Απαλαγάκη απάντησε για το ενδεχόμενο να περάσουν στους διαχειριστές και εξυπηρετούμενα δάνεια:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΑ SMS !!!

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΤΑΛΑΝΩΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην ΕΡΤ1 μίλησε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» Λευτέρης Ζαγορίτης για τις παράνομες χρεώσεις καταναλωτών, στους λογαριασμούς των κινητών τους, μέσω sms από πενταψήφια. Ο κ. Ζαγορίτης επεσήμανε ότι θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτά τα sms, να κοιτούν τους αναλυτικούς τους λογαριασμούς και να ζητούν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να βάζουν φραγή στους πενταψήφιους.




Επίσης, ο «Συνήγορος του Καταναλωτή» -όπως είπε- είναι σε επικοινωνία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το θέμα αυτό. Ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι η ΕΕΤΤ έχει επιβάλλει πρόστιμα στις εταιρείες αυτές ωστόσο δεν τους έχει πάρει τις άδειες γεγονός που τους επιτρέπει να συνεχίζουν να εξαπατούν τους πολίτες και να τους χρεώνουν ποσά στον μηνιαίο λογαριασμό της κινητής τους τηλεφωνίας.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 13ης+14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ !!!



Συνταγματική και νόμιμη είναι η από 1-1- 2013 κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων- Πάσχα καθώς και του επιδόματος άδειας στους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα σύμφωνα με την εισήγηση του Επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αντώνιου Νικητάκη, προς τη μείζονα Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Η υπόθεση που παραπέμφθηκε από το Γ´ τμήμα λόγω μείζονος σπουδαιότητας και συζητήθηκε σήμερα, αφορά αίτημα συνταξιούχων που ζητούν να αναγνωριστεί η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλλει αποζημίωση, με τον νόμιμο τόκο του 6%, για αποκατάσταση της ζημίας την οποία υπέστησαν , κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2013 έως 31.12.2018, εξαιτίας της κατάργησης των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4093/2012.

Οι συνταξιούχοι ζητούν επιπλέον να τους επιδικαστεί σε κάθε έναν από τους προσφεύγοντες και το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που υπέστησαν από το αποτέλεσμα των νομοθετικών μνημονιακών ρυθμίσεων.

Να σημειωθεί ότι το τρίτο Τμήμα του Ελεγκτικού από όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση, είχε κρίνει κατά πλειοψηφία, ότι παρανόμως δεν καταβλήθηκαν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα τα επιδόματα εορτών και αδείας, δεδομένου ότι «οι διατάξεις της υποπαραγράφου Β.4 της παραγράφου Β του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, με τις οποίες καταργήθηκαν οι εν λόγω συνταξιοδοτικές παροχές, καθώς και οι διατάξεις του ν. 4387/2016, με τις οποίες διατηρήθηκε σε ισχύ η ως άνω κατάργηση, αντίκεινται στο Σύνταγμα».

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η FOLLI FOLLIE: ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!




Folli Follie: Οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών για τα σχέδια Κουτσολιούτσου και την αλλαγή διοίκησης

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών (ΕΕΕ) προκάλεσε η κίνηση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου να ζητήσει την αντικατάσταση της σημερινής διοίκησης της Folli Follie με πρόσωπα της αρεσκείας του.

Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος μιλώντας στο mononews.gr χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς και κάνει λόγο για κυνικότητα και πλήρη έλλειψη ντροπής από την πλευρά του ιδρυτή και βασικού μετόχου της Folli Follie αλλά και των υπαιτίων για το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο που ξέσπασε εντός της ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος της ΕΕΕ, η αντιπαραβολή της τελευταίας ανακοίνωσης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου λίγο προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli, στην οποία δήλωνε πως θα προβεί σε μηνύσεις και αγωγές κατά των κερδοσκόπων και όσων συκοφαντούν την εταιρεία με τη σημερινή κίνηση να ζητήσει την αντικατάσταση μελών του διοικητικού συμβουλίου, «δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει με θλίψη, για την κυνικότητα και την πλήρη έλλειψη ντροπής που διακατέχει τους υπαιτίους για το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο που ξέσπασε εντός της ΕΕ τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Κυριακόπουλος σπεύδει επίσης να υπογραμμίσει πως οι μικρομέτοχοι που εκπροσωπεί βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά στην εξέλιξη των συζητήσεων με τους ομολογιούχους για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την πολύπαθη εταιρεία, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αναλαμβάνει η διοίκηση. Και για αυτό το λόγο, όπως λέει, «τους αφήνουν -προς το παρόν- παγερά αδιάφορους οι όποιες ανακοινώσεις ενώ προσθέτει πως «όλες οι ανακοινώσεις, ακόμη και αυτών που εμπλέκονται στη διοίκηση και των βασικών μετόχων είναι παντελώς αναξιόπιστες».

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ BRAIN DRAIN: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!



Φεύγουν πάνω από 50.000 κάθε χρόνο

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την έκταση της μετανάστευσης στο εξωτερικό νέων Ελλήνων και Ελληνίδων, στα χρόνια των μνημονίων, με την ανησυχητική διαπίστωση, ότι η τάση φυγής συνεχίζεται ακόμη, αλλά και ο επαναπατρισμός είναι αβέβαιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, από το 2008 μέχρι και το 2017 καταγράφηκε η φυγή 467.000 Ελλήνων ηλικίας 25-44 ετών, προς διάφορες χώρες του εξωτερικού, ενώ με την προσθήκη και εκείνων που έφυγαν στη διετία 2018 – 2019, ο συνολικός αριθμός έχει ξεπεράσει τις 500.000 άτομα.

Η μεγάλη έκρηξη έγινε στα έτη 2012 με τη φυγή 68.000 Ελλήνων, και το 2013 που έφυγαν 64.000 άτομα. Στα επόμενα χρόνια από 2014 και μέχρι το 2017, ο ρυθμός της μετανάστευσης είναι πάνω από 50.000 άτομα τον χρόνο.

Στα έτη 2008 – 2009 η ροή ήταν κοντά στις 23.000 ετησίως, ενώ το 2010, πρώτο έτος των μνημονίων, εκτοξεύτηκε στις 53.000 άτομα.

Οι συνέπειες είναι δραματικές στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την ΤτΕ τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες. Μάλιστα, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο φαινόμενο, ως την πιο βαθιά απώλεια, της κρίσης και των μνημονίων. Γράφει συγκεκριμένα ότι «η πιο βαθιά όμως απώλεια, με δυσμενείς επιπτώσεις για τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία της χώρας, είναι η μαζική φυγή στο εξωτερικό ενός σημαντικού τμήματος του ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, δεξιότητες και επαγγελματικά προσόντα (brain drain), η οποία κατά τα χρόνια της κορύφωσης της ελληνικής κρίσης έλαβε τη μορφή μεγάλης εξόδου (“the Greek exodus”).

Οι επιπτώσεις

FUNDS+ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 10 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ !!!

ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΙΜΟΥΝΙΖΕΣ ΣΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ...
Την ίδια ώρα για τους Έλληνες πολίτες, βάσει του Νέου Πτωχευτικού που ετοιμάζουν, όσοι χρωστάνε και σε ΔΕΚΟ(βλέπε ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) και δεν μπορούν να ρυθμίσουν θα ρευστοποιείται η περιουσία τους !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Η ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ: ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝ !!!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΗ !!!

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ 50.000 ΕΞΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από το bankingnews.gr :


Βασικό σενάριο: Θα υπάρξουν εξώσεις οι οποίες θα λειτουργήσουν ως φόβητρο και σίγουρα οι πλειστηριασμοί από 30.000 το 2020 σε μια διετία θα είναι πάνω από 100.000 ετησίως.

Έρχονται σκληρές σκηνές με εξώσεις, πόνος ακόμη και ακρότητες

Τα τραπεζικά στελέχη που υιοθετούν το επιθετικό μοντέλο, την θεραπεία σοκ υποστηρίζουν ότι απαιτούνται πολύ σκληρά μέτρα ώστε να αφυπνιστεί η κοινωνία.

Πρωτίστως υποστηρίζουν ότι οι εντολείς πλέον είναι οι εταιρίες διαχείρισης και οι νέοι ιδιοκτήτες π.χ. στα τιτλοποιημένα προβληματικά δάνεια, τα funds που θα τα αγοράσουν.

Τα τραπεζικά στελέχη υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα 3-5 μηνών σκληρού rock όπου θα συμβούν τα εξής

-Υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 είναι τα σπίτια, ακίνητα κ.α. που θα βρεθούν στόχαστρο.
-Από τις 300.000 υπολογίζεται ότι 50.000 θα είναι ο πυρήνας του προβλήματος όπου οι τράπεζες πρέπει να φανούν αμείλικτες.

-Θα πρέπει να υπάρξουν επιθετικές εξώσεις μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να υπάρξουν 5.000 εξώσεις σε μικρές λαϊκές κατοικίες.

Στην ερώτηση οι 5.000 κατοικίες των 80.000 ευρώ στεγαστικού δανείου είναι το πρόβλημα (5.000 Χ 80.000 ευρώ=400 εκατ) η απάντηση που δίδουν τα τραπεζικά στελέχη είναι η εξής.
Θα πρέπει να προχωρήσουν οι εξώσεις άπαξ και οι πολίτες κοροϊδεύουν τις τράπεζες και μένουν σε σπίτια που δεν τους ανήκουν.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ !!!




του Αλέξανδρου Κασιμάτη


Το ζήτημα των κόκκινων δανείων όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια, είναι μια βόμβα που η μια κυβέρνηση παραδίδει στην επόμενη και όπως όλα δείχνουν τώρα πλησιάζει η ώρα να εκραγεί.

Η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει αφενός και ουσιαστικά με το νέο πτωχευτικό και αφετέρου με επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις στους πολίτες να αξιοποιήσουν έως τις 30 Απρίλιου 2020 τη δυνατότητα προσφυγής στο πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας.

Αυτές οι εκκλήσεις όμως, έχουν κυρίως πολιτικό περιεχόμενο και όχι πρακτικό, αφού και ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει δημοσίως τη δυσαρέσκεια του επειδή μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας μόνον 273 πολίτες αποδέχθηκαν τις προτεινόμενες ρυθμίσεις. Στις τράπεζες από την πλευρά τους μιλούν για στρατηγικούς κακοπληρωτές που βγήκαν καταφύγιο κυρίως στο νόμο Κατσέλη και αποφεύγουν σκόπιμα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε οποίον αμφισβητεί τον ισχυρισμό περί στρατηγικών κακοπληρωτών, η απάντηση των τραπεζιτών είναι: «ξέρεις πολλούς που θέλουν να κρατήσουν τα σπίτια τους και την ίδια στιγμή αρνούνται προτάσεις για κούρεμα 40% του στεγαστικού τους και ρύθμιση του υπολοίπου;»

Λογικό το επιχείρημα, αλλά από την άλλη πλευρά έκθεση του ΙΟΒΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα υποστηρίζει ότι τον Ιανουάριο το 60% των νοικοκυριών δήλωνε ότι με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση «μόλις και τα βγάζει πέρα». Η ίδια έκθεση καταγράφει αύξηση στο ποσοστό αυτών που αναφέρουν ότι αντλούν χρήματα από τις αποταμιεύσεις τους, όπως επίσης και αυτών που αναφέρουν ότι «έχουν χρεωθεί», ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι αποταμιεύουν.

Με δεδομένο ότι καθεστώς προστασίας από χρέη της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται στην ΕΕ ή αλλού στο δυτικό κόσμο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι θεσμοί να αποδεχθούν κάποιας μορφής νέα ρύθμιση ειδικά για τη χώρα μας. Άλλωστε εξάντλησαν αυτό το περιθώριο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πιθανότερο είναι ότι με το νέο πτωχευτικό, οι πλειστηριασμοί-εξώσεις θα γίνονται ταχύτερα και το Κράτος θα δίνει ένα επίδομα στους πιο αδύνατους. Στην Αγγλία υπάρχει μέχρι και τηλεοπτικό reality show, όπου οι κάμερες ακολουθούν τους εντεταλμένους να κάνουν τις εξώσεις. Στην Ελλάδα όμως η κοινωνική κουλτούρα είναι τελείως διαφορετική και επιπλέον ζούμε σε μια χώρα που η κεντρική πηγή της ενημέρωσης είναι η εικόνα των τηλεοπτικών σταθμών.

ΑΑΔΕ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ !!!




Σε ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την καθολική ψηφιοποίηση των καταχωρήσεων των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων, αλλά και στη λιανική, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με απόφαση, την οποία υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι προδιαγραφές για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών που θα διασυνδέονται online με το σύστημα TAXIS, ώστε να διαβιβάζουν στην πλατφόρμα myDATA των αποδείξεων λιανικής αναλυτικά ανά συναλλαγή (1 by 1).

Σύστημα QR Code για τις αποδείξεις λιανικής

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ AIRBNB ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΑ !!!


Μεταξύ των μεγάλων πόλεων και των μητροπόλεων του κόσμου, που προσπαθούν να βάλουν φρένο στην ανεξέλεγκτη επέκταση της πλατφόρμας Airbnb και στην αλλοίωση του χαρακτήρα τους, έρχεται να προστεθεί και η Πράγα. 

Ο δήμαρχός της Ζντένεκ Χριμπ επιδιώκει να θεσπιστούν νέοι περιοριστικοί νόμοι, ώστε να ανακόψει την πλημμυρίδα των τουριστών, που σχεδόν «καταλαμβάνουν» την ιστορική πόλη – όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σε πολλές άλλες ιστορικές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Σημειωτέον, όπως αναφέρει σε σχετικό του άρθρο ο Guardian, ότι για πολλά χρόνια αυτή η μαγική πολιτεία, όπου συνδυάζονται γοητευτικά το μπαρόκ και το γοτθικό στοιχείο, ήταν αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας του σιδηρού παραπετάσματος. Σήμερα, που αλώθηκε από τον μαζικό τουρισμό, έχει πια κακή φήμη για τα αχαλίνωτα μπάτσελορ πάρτι και τις νύχτες κραιπάλης στις παμπ, όπου επεμβαίνει συχνά - πυκνά η αστυνομία. Οι προτάσεις του Ζντένεκ Χριμπ, αφορούν την απαγόρευση ενοικίασης ολόκληρου διαμερίσματος για βραχεία διαμονή, εκτός όταν οι ιδιοκτήτες του φύγουν για διακοπές. Η παροχή καταλυμάτων στην Πράγα θα περιοριστεί μόνον σε μεμονωμένα δωμάτια εντός σπιτιού ή διαμερίσματος, όπου ζουν και οι ιδιοκτήτες.

Στο επίκεντρο των προτάσεών του βρίσκεται το αίτημα να επιστραφεί η πόλη στους κατοίκους της και να αμβλυνθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του υπερτουρισμού. Η Πράγα, κάποτε πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στολίδι της δυναστείας των Αψβούργων, έχει καταντήσει ένα «διάχυτο ξενοδοχείο». Αυτά επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Observer ο δήμαρχός της, τονίζοντας ότι «το να μην θέτουμε περιορισμούς, είναι σα να αφήνουμε ένα σαράκι να τρώει την πόλη από μέσα». Στο παρελθόν, ο έλεγχος των τουριστικών ροών μπορούσε να γίνει βάζοντας όριο στον αριθμό των ξενοδοχείων που έπαιρναν οικοδομική άδεια, αλλά αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Σχεδόν 8 εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν ετησίως στην πόλη, βάσει στοιχείων του 2018, όταν ο πληθυσμός της φθάνει το σχεδόν 1,3 εκατ. κατοίκους (είναι σαν να επισκέπτονται 8 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο τη Θεσσαλονίκη).

ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ-ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ....


ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ GALAXY: ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΜΕΓΑ-ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Alpha Bank: Οι όροι της μεγα-τιτλοποίησης Galaxy


Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή επενδυτή, ο οποίος θα αγοράσει το 95% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine note) και χαμηλής (junior note) διαβάθμισης τιτλοποίησης καταγγελμένων κυρίως δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ της Alpha Bank.

Πριν από μερικές ημέρες άνοιξε το Virtual Data Room και όσοι επενδυτές υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) απέκτησαν πρόσβαση στα πρώτα στοιχεία, με στόχο να είναι έτοιμοι για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών στις 9 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεικτή λογιστική αξία των προς τιτλοποίηση δανείων ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει ενυπόθηκα προβληματικά δάνεια από όλες τις κατηγορίες χορηγήσεων, καθώς και ανεξασφάλιστα ονομαστικής αξίας 1 δισ. ευρώ. Για τον παραπάνω λόγο συστάθηκαν 5 οχήματα ειδικού σκοπού (SPVs), στα οποία μεταφέρθηκαν ή θα μεταφερθούν.

Το πρώτο SPV θα έχει αποκλειστικά «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, μεικτής λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ (σ.σ. η περίμετρος είναι περίπου ίδια με το ματαιωθέν project Orion), με εξασφαλίσεις επί ακινήτων. Το δεύτερο καταγγελμένα, κυρίως, δάνεια λιανικής (καταναλωτικά, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων) μεικτής λογιστικής αξίας 5,7 δισ. ευρώ και το τρίτο, προβληματικά δάνεια μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεικτής λογιστικής αξίας 3,1 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω SPVs θα εκδώσουν τίτλους τριών τάξεων για τα παραπάνω δάνεια, αθροιστικής μεικτής λογιστικής αξίας 10,7 δισ. ευρώ. Οι ομολογίες πρώτης διαβάθμισης (senior note) θα διακρατηθούν από τη νέα Αlpha Βank, όπως και το 5% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης. Το υπόλοιπο 95% των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης θα περάσει στην Alpha Συμμετοχών και από αυτή θα μεταβιβασθεί στον προτιμητέο επενδυτή.

Επιπρόσθετα, η τιτλοποίηση-μαμούθ περιλαμβάνει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, μεικτής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ, καθώς και απαιτήσεις από συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης 0,3 δισ. ευρώ. Για τα συγκεκριμένα assets, θα εκδοθεί ένας τίτλος από το καθένα από τα άλλα δύο SPV και θα πωληθεί κατά 100% στον προτιμητέο επενδυτή.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στη Βουλή ο "Ηρακλής", στο επίκεντρο οι εταιρείες διαχείρισης


Πρωταγωνιστικός στη σημερινή παρουσίαση θα είναι ο ρόλος των Εταιρειών Διαχείρισης, καθώς το βασικό ζητούμενο από τους εκπροσώπους της Βουλής είναι οι επιπτώσεις που θα έχει στους δανειολήπτες η διαχείριση των δανείων, τα οποία πλέον φεύγουν από τις τράπεζες είτε με την πώλησή τους σε funds είτε με την ανάθεσή τους σε servicers προς διαχείριση είτε ενόψει των τιτλοποιήσεων του "Ηρακλή".

Το ζήτημα της διαχείρισης των δανείων είναι καίριας σημασίας και για την κυβέρνηση. Η λειτουργία των ανεξάρτητων διαχειριστών που θα αναλάβουν τη διαχείριση των τιτλοποιήσεων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την επιτυχία του "Ηρακλή". Η επιτυχής λειτουργία των διαχειριστών θα διασφαλίζει ότι το SPV που θα εκδίδει και θα διαθέτει τους τίτλους των NPLs θα πληρώνεται από τις ροές που θα παράγουν οι servicers, προκειμένου, με τη σειρά του, το SPV να πληρώνει τις προμήθειες στο Δημόσιο και να διασφαλίζεται ότι δεν θα καταπέσει καμία κρατική εγγύηση.

Για το σκοπό αυτό, ο νόμος με τον οποίο θεσπίστηκε ο "Ηρακλής" προβλέπει αυστηρές ποινές για την περίπτωση ελλειμματικής απόδοσης των εταιριών διαχείρισης.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!



Όλη η λίστα:

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!




Ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων φορολογουμένων θα πραγματοποιήσει η εφορία, αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2019.

Οι διασταυρώσεις των καταθέσεων εντάσσονται στο πλαίσιο των γενικότερων ελέγχων που διενεργεί η ΑΑΔΕ στα εισοδήματα όλων των φορολογουμένων, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν εισοδήματα που αποκρύπτονται ή και δαπανών που συνιστούν τεκμήριο, αλλά δεν δηλώνονται από τους υπόχρεους.

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, στο επίκεντρο των ελέγχων μπαίνουν αφενός όσοι φορολογούμενοι αναγράφουν στους κωδικούς του εντύπου Ε1 διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που κοινοποιούν στο taxisnet, τράπεζες και άλλοι φορείς, όπως επίσης και εκείνοι που οι καταθέσεις τους παρουσιάζουν «ζωηρή κίνηση».

Στις περιπτώσεις αυτές οι φορολογούμενοι θα καλούνται για εξηγήσεις, για έλεγχο και τον καταλογισμό προστίμων εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν καταθέσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2019 ή προηγουμένων ετών.

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΙΤΗ: " ΟΙ ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ" !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ;;;
Καταγγελία μεσίτη από τη Θεσσαλονίκη για ενοίκια και πωλήσεις ακινήτων στην πόλη !!!





Καταγγελία έκανε μεσίτης από τη Θεσσαλονίκη στο ραδιοσταθμό FOCUS FM αναφέροντας πως για κάθε αγγελία που αναρτά δέχεται προσφορές από ΜΚΟ με διπλάσια ενοίκια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεσίτης Βασίλης Κοντέλης «Η κατάσταση έχει γίνει τραγική. Μόλις ανεβάζουμε κάτι στο ίντερνετ, σου λένε “εσύ το έχεις 300 ευρώ, θα το νοικιάσουμε 500 ευρώ, θα βάλουμε 8 άτομα, έστω 6”. Αναρωτιέμαι όλα αυτά τα χρήματα ποιός τα διαθέτει και έχουν αποθρασυνθεί όλοι αυτοί, που ασχολούνται με τις ΜΚΟ».

SSL Certificates