.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Κα ΑΠΑΛΑΓΑΚΗ, ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Κάποτε και εγώ, όπως εκατομμύρια άλλοι, είχα μεγάλη ιδέα για τους πανεπιστημιακούς διδασκάλους. Μέχρι που βγήκα από την γυάλα του πανεπιστημίου και προσγειώθηκα, ανώμαλα και επεισοδιακά, στην αγορά.
Τότε, λοιπόν, ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με κάτι τσοπαναρέους, που σήμερα συγκαταλέγονται στην αυτοαποκαλούμενη ελίτ αυτής της χώρας, οι οποίοι, αφού μου άνοιξαν τα μάτια για το πως χτίζονται οι μεγάλες πανεπιστημιακές καριέρες, στη συνέχεια, μπίζνα στη μπίζνα, με έβαλαν σιγά-σιγά στο νόημα, μεταλαμπαδεύοντάς μου έναν από τους θεμελιώδεις εμπειρικούς κανόνες του ελληνικού, κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Αυτόν της χρησιμότητας του ρόλου των καθηγητάδων, στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Κάπως έτσι, λοιπόν, άρχισα να μαθαίνω ότι δεν υπάρχει καμία καθωσπρέπει κομπίνα, που να κατάφερε να ενδυθεί με τον μανδύα της συστημικής ιδιωτικής οικονομικής πρωτοβουλίας, χωρίς την ανεκτίμητη συνδρομή κάποιων καθηγητών, που κοσμούν την βιτρίνα της ως έμμισθοι σύμβουλοι, μέλη διοίκησης, λομπίστες, πάροχοι βολικών γνωμοδοτήσεων, δημοσιολόγοι, δικηγόροι στα αστικά και ποινικά ακροατήρια, κλπ, ακόμη και αν χρειάστηκε να ανατρέψουν την ίδια την αλφαβήτα που μας δίδαξαν στα πανεπιστήμια και να σκίσουν τα ίδια τα συγγράμματα, που είτε έγραψαν, είτε αγόρασαν, είτε υπέκλεψαν, φέρουν σε κάθε περίπτωση την υπογραφή τους.
Και, επειδή, εν προκειμένω, αυτό που επιμένω ρομαντικά να σέβομαι, παρά όλα τα ανωτέρω, είναι η ιδιότητα του πανεπιστημιακού διδασκάλου, δεν θα σας φέρω ποτέ κα Απαλαγάκη στην δύσκολη θέση να αναγκαστείτε να μας απαντήσετε υπό την δεύτερη ιδιότητά σας, υποβάλλοντάς σας στην βάσανο της ταμπακιέρας του ζητήματος, που δεν είναι η νομική, αλλά η νομισματική, αφού, γνωρίζοντας τα όρια του γνωστικού σας αντικειμένου επί της ταμπακιέρας, αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα είχατε άλλη επιλογή από το να μας απαντήσετε, επί των ευαίσθητων αυτών νομισματικών ζητημάτων, ως άλλος Γιάννης Στουρνάρας.
Απαντήστε μας όμως ευθέως, σεβόμενη την πρώτη σας ιδιότητα, επί των νομικών ..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates