.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ...
"Να αποδεχθείτε όταν τα γλυπτά ανήκουν στους Βρετανούς για να τα δανειστείτε" !!!




Προκλητικός για ακόμη μία φορά, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα,εμφανίστηκε, ο Επίτροπος του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιχ Φίσερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Φίσερ ανέφερε ότι «μπορεί να καταλάβει τους Έλληνες, που θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα», αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αφού οι Επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου «έχουν την νομική ευθύνη της διαφύλαξης της συλλογής».

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Κατάσχεσε λογαριασμούς ανηλίκων ο Δήμος Βόλου και ΚΕΑ η Εφορία !!!



Σε αδιάκριτες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για ληξιπρόθεσμα χρέη προβαίνουν Δήμοι αλλά και η Εφορία.

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις έφτασαν μάλιστα στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με παρέμβασή του απέτρεψε τις κατασχέσεις και υποχρέωσε τους φορείς να επιστρέψουν τα ποσά που κατάσχεσαν.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση κατασχέθηκαν λογαριασμοί που είχαν ανοιχτεί από ενήλικα για λογαριασμό ανηλίκων, για οφειλές προς τον Δήμο Βόλου του ενήλικα, ο οποίος παρέμεινε ως συνδικαιούχος στο λογαριασμό.

Οι τότε ανήλικες δικαιούχοι, ενήλικες πλέον, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσχεση του / των καταθέσεων, μεγάλο μέρος των οποίων είχαν καταθέσει στους λογαριασμούς αυτούς οι ίδιες.

Ο Συνήγορος διαμεσολάβησε προς τον Δήμο Βόλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε και εξέδωσε απόφαση επιστροφής των κατασχεθέντων ποσών.

ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ Η ΘΕΣΓΑΛΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/01/106_14.html



Υπέβαλε τελικά αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα ο θεσσαλικός συνεταιρισμός παραγωγών ΘΕΣγάλα.

Η αίτηση κατατέθηκε την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Λάρισας και έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 οπότε και θα ακολουθήσει στο δικαστήριο η κύρια συζήτηση για την οριστική υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του.

Ως προς το θέμα αυτό οι τρεις πιστώτριες τράπεζες: Πειραιώς, Θεσσαλίας και Γιούρομπανκ, συμφώνησαν με την προσφυγή στο άρθρο 106 β καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και οι τράπεζες θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων που διοχέτευσαν στον συνεταιρισμό.

ΔΝΤ: ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ & ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«Ναι» από ΔΝΤ σε συστημική λύση για κόκκινα δάνεια

Επί της αρχής θετικό στο ενδεχόμενο δημόσιοι πόροι να υποστηρίξουν συστημικές λύσεις υποβοήθησης των τραπεζών, στην προσπάθειά τους να μειώσουν ταχύτερα τα «κόκκινα» δάνεια, δηλώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας, πάντως, ότι μια τέτοια στρατηγική θα πρέπει να υπολογιστεί με ένανολοκληρωμένο τρόπο.

Στη δήλωση συμπερασμάτων, μετά την επίσκεψη κλιμακίου του στην Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-προγραμματικής παρακολούθησης, το Ταμείο κάνει ολιγόλογη αναφορά στο φλέγον ζήτημα, των τελευταίων μηνών, για τον εγχώριο τραπεζικό τομέα, που αφορά στο πως θα μειωθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα το απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το Ταμείο εμφανίζεται, έμμεσα, θετικό έναντι των δύο σχεδίων, που έχουν δημοσιοποιηθεί, και αφορούν: το μεν πρώτο στην παροχή κρατικής εγγυοδοσίαςεπί των τίτλων υψηλής διαβάθμισης τιτλοποιήσεων, το οποίο επεξεργάστηκε αρχικά το ΤΧΣ και εν συνεχεία η JP Morgan, το, δε, δεύτερο στη μεταφορά δανείων και αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων από τις τράπεζες σε εταιρείες ειδικού σκοπού για την τιτλοποίησή τους, με ενεργοποίηση της αναβαλλόμενης απαίτησης εφόσον προκύψει ζημιά.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 140 ΧΩΡΕΣ !!!


ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΜΕ 153 ΝΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

FOLLI FOLLIE: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ...ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ !!!




Τι αποκαλύπτει η fmvoice.gr :


Νέο σκάνδαλο στην Folli Follie

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι τώρα...
Κέρδισαν οι πάσης φύσεως σύμβουλοι της διάσωσης και της εξυγίανσης του ομίλου. Ακόμα και έτσι αισχροκερδούν κάποιοι σε βάρος της Folli Follie. 
Το νούμερο είναι προκλητικό. Και δεν έχει ακόμα σωθεί ο όμιλος.

Δηλαδή μέχρι να σωθεί πόσα θα κονομήσουν;


ΛΑΡΚΟ: ΔΙΟΡΙΑ 2 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ !!!

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή καλεί την Ελλάδα εντός δύο μηνών να ανακτήσει τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 135,8 εκατ. ευρώ.



Έσκασε η βόμβα της ΛΑΡΚΟ καθώς όπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδασχετικά με τη μη εφαρμογή από την χώρα της απόφασης του Δικαστηρίου της 9ης Νοεμβρίου 2017 (υπόθεση C-481/16, Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας).

Με την απόφαση αυτή, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για μη εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης της Επιτροπής της 27ης Μαρτίου 2014, η οποία υποχρέωσε την Ελλάδα να ανακτήσει από την "LARCO General Mining and Metallurgical Company SA" παράνομη και ασυμβίβαστη ενίσχυση ύψους 135,8 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ: ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΑΥΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Στόχος η διευκόλυνση των διασταυρώσεων και των στοχευμένων ελέγχων !!!




Δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων μόνο ηλεκτρονικά προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, επιχειρώντας έτσι να κλείσει παράθυρα τα οποία ενδεχομένως ανοίγουν και εξαιτίας των χάρτινων δηλώσεων.

To project έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται, η ολοκλήρωση της διαδικασίας, όμως, θα απαιτήσει κάποιους μήνες, δεδομένου ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεννόηση με τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι θα πρέπει να πιστοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019, διευκολύνοντας έτσι διασταυρώσεις και στοχευμένους ελέγχους.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη γίνει, ξεκινώντας από τις δηλώσεις γονικών παροχών και χρηματικών δωρεών. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις όχι μόνο προβλέπεται πως θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αλλά ήδη από τις αρχές του έτους υπάρχει υποχρέωση υποβολής και από τους δύο συμβαλλόμενους. Δεν αρκεί να δηλωθεί από τον σύζυγο για παράδειγμα πως έλαβε δωρεά 5.000 ευρώ από τη σύζυγό του αλλά και αντίστροφα, η σύζυγος θα πρέπει να επιβεβαιώσει πως προχώρησε σε αυτή τη δωρεά. Ο φόρος, με συντελεστή 10% στην προκειμένη περίπτωση, βεβαιώνεται αυτόματα με την υποβολή της δήλωσης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ 4.000.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ !!!

ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Στον εισαγγελέα το πόρισμα !!!




Για το έλλειμμα των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που εντόπισε το μεικτό κλιμάκιο επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στον ΟΚΑΝΑ μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η Μαρία Παπασπύρου.

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ότι «ο ΟΚΑΝΑ ισχυρίστηκε ότι υπήρξε υποχρηματοδότηση κατά 5.750.000 ευρώ, όμως βλέπουμε να μην έχουν πάει στον ΟΚΑΝΑ τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν πήγαν εκεί, εάν δαπανήθηκαν αλλού, δεν υπάρχουν οι συναφείς εγκριτικές αποφάσεις του υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση προκύπτει διαφορά του χρηματικού ποσού που ο ΟΚΑΝΑ αναφέρει ότι δεν απέδωσε στα κέντρα πρόληψης και αυτό προέκυψε από τον έλεγχο του κλιμακίου».

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΦΟΡΟΙ !!!




Σε πολλές χώρες- μέλη της ΕΕ οι πολυεθνικές καταβάλλουν πολύ χαμηλότερους φόρους από τους προβλεπόμενους, διαπιστώνει έκθεση των Ευρωπαίων Πρασίνων.

Πολυεθνικές με τεράστια κερδοφορία πληρώνουν ολοένα και λιγότερους φόρους την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε όλη την Ευρώπη στενάζουν από τα φορολογικά βάση, τα οποία σε αντίθεση με τα μονοπώλια πληρώνουν μέχρι το τελευταίο λεπτό του ευρώ…

Οι πολυεθνικές εταιρίες δεν καταβάλλουν σχεδόν σε καμία χώρα της ΕΕ τον προβλεπόμενο φορολογικό συντελεστή, διαπιστώνει έκθεση των Ευρωπαίων Πρασίνων που παρουσιάζεται σήμερα. Η έκθεση καταπέλτης για την φορολογική πολιτική στην ΕΕ διαπιστώνει σημαντικές διαφορές μεταξύ καταβαλλόμενου και προβλεπόμενου φόρου, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Το μεγάλο χάσμα».

ΤΟ SUCCESS STORY ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΑΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ & ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΣΤΟ 182,2% ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!

ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ 335 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Το δημόσιο χρέος έφτασε στο 182,2% του ΑΕΠ ή 334,988 δισ. ευρώ, το τρίτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.




Το πρώτο τρίμηνο του 2018, το δημόσιο χρέος βρισκόταν στο 180,4% του ΑΕΠ, επίσης αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.και το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, το τρίτο τρίμηνο του 2018, κατέγραψαν η Ελλάδα (182,2%), η Ιταλία (133%), η Πορτογαλία (125%), η Κύπρος (110,9%) και το Βέλγιο (105,4%).

Το χαμηλότερο επίπεδο χρέους κατέγραψαν η Εσθονία (8%), το Λουξεμβούργο (21,7%) και η Βουλγαρία (23,1%).

Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018 η μεγαλύτερη αύξηση του χρέους καταγράφηκε στην Κύπρο (6,9 ποσοστιαίες μονάδες) και στην Ελλάδα (4,8 ποσοστιαίες μονάδες). Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στη Μάλτα, στη Σλοβενία, στην Κροατία, στην Ουγγαρία και στην Τσεχία.

"ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ" ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ: ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 3.500 !!!



Ενώ κάθε μήνα εισάγονται στο ακροατήριο περίπου 140 νέες δικογραφίες...

Πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου παρακολούθησε την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Το έργο αφορά 41 δικαστικούς φορείς Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδος, συνολικού κόστους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που παρέχει υψηλές δυνατότητες με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους δικηγόρους καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους του δικαστικού συστήματος και του φόρτου των δικαστικών υπαλλήλων…».

ΜΠΑΙΝΕΙ ΧΑΜΗΛΑ Ο ΠΗΧΗΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το banks.com.gr :


Δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς τραπεζική χρηματοδότηση. Δεν μπορεί να υπάρξει τραπεζική χρηματοδότηση όσο οι τράπεζες της χώρας είναι φυλακισμένες σε λαϊκίστικες διατάξεις δήθεν προστασίας της λαϊκής κατοικίαςπου στην ουσία μπλοκάρουν την εξυγίανση του συστήματος.

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Τρόικας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που εμφανίσθηκε στην συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια με …ένα φύλλο χαρτί (μία και μόνη σελίδα) πάνω στο οποίο είχαν ….ζωγραφίσει το σχέδιο απαλλαγής των τραπεζών από το τοξικό χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων.

Απελπισμένοι από την άγονη συζήτηση, οι εκπρόσωποι της Τρόικας ζήτησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος να τους παρουσιάσει το δικό της -εμφανώς πιο τεχνοκρατικά προετοιμασμένο- σχέδιο για την άμεση μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ Ευρώ. Επειδή ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκονταν ήδη στην Φρανκφούρτη, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έσπευσε ο κ. Σπύρος Παντελιάς, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδοςνα δώσει τα απαραίτητα στοιχεία και εξηγήσεις .

Το πρόβλημα έχει δύο διαστάσεις:

ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η...ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί στον ΕΦΚΑ η... ασφαλιστική αστυνομία, που συστήνεται βάσει του νέου Οργανισμού του Ταμείου.




Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει τη διάρθρωση των υπηρεσιών του, την καταγραφή των αρμοδιοτήτων τους, τα περιγράμματα των καθηκόντων των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων και τα προσόντα για την επιλογή τους, τις οργανικές θέσεις του προσωπικού και την κατανομή τους στις επιμέρους οργανικές μονάδες, την κατάταξή τους σε αντίστοιχους κλάδους και ειδικότητες, τα προσόντα διορισμού, μεταβατικές διατάξεις, κ.α.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη λειτουργία 11 Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης, των γνωστών ΠΕΚΑ, που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Τα ΠΕΚΑ θα έχουν ειδικό ρόλο στους ελέγχους που θα διενεργούνται στις επιχειρήσεις και η λειτουργία τους θα είναι 24ωρη.

Στόχος είναι να αποφορτιστεί το ΚΕΑΟ από την ελεγκτική - γραφειοκρατική δουλειά και να επικεντρωθεί σε στοχευμένους ελέγχους, που έχουν και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συνήθως. Άλλωστε το ΚΕΑΟ, το οποίο επίσης εντάσσεται μέσω του νέου Οργανογράμματος στον ΕΦΚΑ, αναλαμβάνει τη συνεργασία με τις φορολογικές και με τις αστυνομικές αρχές, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Είναι υψίστης σημασίας η ανάληψη επιπλέον ενεργειών από την πλευρά τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των ελληνικών Αρχών, προκειμένου να στηριχθεί ο τραπεζικός τομέας και να δοθεί μια αποφασιστική και συστηματική λύση στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας,μιλώντας σε εκδήλωση στη Φρανκφούρτη που οργάνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε συνεργασία με την PwC.

« Έτσι, οι τράπεζες θα μπορέσουν να επικεντρωθούν σε καίρια ζητήματα που αφορούν το μέλλον: σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα, αναζήτηση νέων επικερδών αναπτυξιακών ευκαιριών και δραστηριοτήτων, νέες ψηφιακές και άλλες τεχνολογίες και, πάνω απ’ όλα, χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει τονίσει κατ’ επανάληψη, τόνισε, στο παρελθόν τη σημασία μιας συστημικής λύσης στο πρόβλημα του υψηλού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προκειμένου το ποσοστό των ΜΕΔ στην Ελλάδα να συγκλίνει στο προβλέψιμο μέλλον με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Εάν επιτευχθεί δραστική μείωση του υψηλού αποθέματος των ΜΕΔ σύμφωνα με τους παραπάνω στόχους, θα επιδράσει καταλυτικά στην οικονομική δραστηριότητα και την παραγωγικότητα, μέσω δύο διαύλων:

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ELFE
Και νέες ποινικές διώξεις για σοβαρά κακουργήματα που επισείουν ποινές ακόμη και ισόβιας κάθειρξης ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και στενών συνεργατών του σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει από το 2016 η Alpha Bank και διερευνούσε επί διετία η Οικονομική Αστυνομία !!!



Οι διώξεις ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη και αφορούν στο έγκλημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου εις βάρος της Alpha Bank και του Ελληνικού Δημοσίου, στο έγκλημα της καταδολίευσης δανειστών εις βάρος της τράπεζας και σε ηθική αυτουργία στις ανωτέρω πράξεις κατά συρροή.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τη δικογραφία την έχει ήδη αναλάβει ειδικός ανακριτής που θα τρέξει τις διαδικασίες.

Να σημειωθεί πως τόσο στη μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank, όσο και σε αγωγές που έχει καταθέσει η τράπεζα διεκδικώντας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τεκμηριώνεται πως η μεταβίβαση της όλης επιχειρηματικής (παραγωγικής) δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και PFIC συμφερόντων του υπόδικού Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αποτελούσε παράνομη και συμπαικτική μεθόδευση η οποία αποσκοπούσε στο να αποκομίζουν και να απομυζούν τα έσοδα από τη λειτουργία της εταιρείας ELFE οι νέοι φορείς ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και PFIC.

Το πιστωτικό ίδρυμα υποστήριζε πως σκοπός όλης της μεταβιβάσεως ήταν να αφεθεί η ELFE «κουφάρι» και το Ελληνικό Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής να καταβάλλει τα χρέη της ELFEπρος την τράπεζα, ενώ οι νέοι φορείς συμφερόντων και ελέγχου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη θα καρπούνταν τα οφέλη επιχειρήσεως χωρίς να υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό για την οφειλή της προς την τράπεζα ή το Δημόσιο.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΜΙΛΑΜΕ ;;;




ΠΑΛΙ ΜΑΪΜΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ;;;



ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΤΟ 1977 !!!

ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ...
Οι όποιες αναφορές υπάρχουν περί «Μακεδονικής γλώσσας» είναι με βάση το report που παρουσίασε η τότε Γιουγκοσλαβία στην Διάσκεψη.




Το σχετικό απόσπασμα:

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΡΑΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ «ΡΗΤΡΑΣ ΟΡΙΑΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
Τα «ψιλά» γράμματα των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανάμεσα στις εταιρείες παροχής ρεύματος και τους καταναλωτές σκανάρει… αυτή την περίοδο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.




Αφορμές για την έρευνα στάθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι συζητήσεις των τελευταίων δύο μηνών που έχουν ανοίξει για το αν η ΔΕΗ  θα πρέπει να επιβάλει ρήτρα διοξειδίου άνθρακα αλλά και πληθώρα αναφορών-καταγγελιών καταναλωτών προς την Αρχή για αυξήσεις στους λογαριασμούς από προμηθευτές, οι οποίοι επικαλούνται τον όρο στις συμβάσεις περί «ρήτρας Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ)».

Πελάτες εναλλακτικών παρόχων, κυρίως μικρών, ήλθαν αντιμέτωποι, αν και είχαν κλείσει συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με προσφορές και χαμηλές τιμές έναντι της ΔEH, με αυξήσεις στους λογαριασμούς. Όταν διαμαρτυρήθηκαν στις εταιρίες τους, τους έγινε επισήμανση περί ύπαρξης όρου στα συμβόλαιά τους για τη ρήτρα ΟΤΣ, η οποία ενεργοποιήθηκε λόγω της ανοδικής πορείας της χονδρικής τιμής ρεύματος.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ALPHA BANK ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ-ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΥ ΓΑΒΑΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ !!!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΕΡΝΟΥΝ 8 ΣΤΑ 10 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ
Στην κυριότητα της Alpha Bank περιήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr , το τριώροφο νεοκλασικό στην οδό Βουκουρεστίου 33, που φιλοξενούσε την μπουτίκ της εταιρείας Lak του Λάκη Γαβαλά.




Το ακίνητο, που εκποιήθηκε, χθες, με τιμή εκκίνησης 2,035 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει υπόγειο 86,25 τ.μ., ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο 184 τ.μ. ο καθένας και τρίτο όροφο 100 τ.μ.

Η τράπεζα αποτέλεσε την επισπεύδουσα του πλειστηριασμού, με το διατηρητέο κτήριο να φέρει:

-προσημειώσεις 5,5 εκατ. και 2,4 υπέρ των Alpha Bank και τράπεζας Κύπρου

ΜΙΖΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ: ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ 192 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ...ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΣΒΑΛΝΤ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ "ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...
Συνολικές ποινές που φθάνουν τα 192 χρόνια φυλακή επέβαλλε την Τετάρτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 21 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, για την υπόθεση με τις "χρυσές μίζες" των γερμανικών υποβρυχίων, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.




Ωστόσο, οι 20 εκ των καταδικασθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. 

Στη βαρύτερη ποινή καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ στον οποίο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα μόνο στην έφεση του Γαλλοελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλωντ Όσβαλτ ο οποίος ήταν ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση (ύφ’ όρων απόλυση μετά από κάποιους μήνες προσωρινής κράτησης) και πριν από περίπου δυο μήνες έσπασε το «βραχιολάκι» κι έκτοτε καταζητείται.

Βέβαια η ποινή φυλάκισης των 5 ετών που επιβλήθηκε σε αυτόν και σε άλλους 4 καταδικασθέντες είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση περιοριστικοί όροι για να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επιβλήθηκαν εκτός από τον Σωτήρη Εμμανουήλ και στους:

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΣΥΝΗ Ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Εφόσον διαπιστωθούν «γενικευμένες ελλείψεις όσον αφορά το κράτος δικαίου» η Επιτροπή θα μπορεί να λάβει ένα ή περισσότερα μέτρα μεταξύ των οποίων βρίσκονται: η αναστολή ανειλημμένων δαπανών, η διακοπή χρονοδιαγραμμάτων πληρωμών, η μείωση της προχρηματοδότησης και η αναστολή πληρωμών !!!



Οι κυβερνήσεις που παρεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης ή που αποτυγχάνουν να καταπολεμήσουν τη διαφθορά θα κινδυνεύουν με αναστολή πληρωμών από την ΕΕ, σύμφωνα με νέα νομοθεσία που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) την Πέμπτη 17.1.2019.

Με τη βοήθεια επιτροπής ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, η Επιτροπή θα πρέπει κατά περίπτωση να εξακριβώσει αν έχουν υπάρξει «γενικευμένες ελλείψεις όσον αφορά το κράτος δικαίου» και στη συνέχεια να αποφασίσει για τη λήψη ή όχι μέτρων, που θα μπορούν να συμπεριλαμβάνουν την αναστολή πληρωμών από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ή τη μείωση της προχρηματοδότησης.

Τέτοιου είδους αποφάσεις θα μπορούν να εφαρμοστούν μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΚ και του Συμβουλίου. Όταν το κράτος μέλος αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που εντόπισε η Επιτροπή, το ΕΚ και το Συμβούλιο θα μπορούν να «ξεκλειδώσουν» τους σχετικούς πόρους.

Η Επιτροπή μπορεί να διαπιστώσει ότι το κράτος δικαίου κινδυνεύει εάν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για ένα ή παραπάνω από τα παρακάτω:

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ FUNDS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ FUND ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Αναφέρεται στο fund για τα κόκκινα δάνεια που ετοιμάζουν Καραμούζης+Ταμβαράκης ή ετοιμάζονται κι άλλα ;;;
Δείτε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/fund-eurobank.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/funds_25.html



Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ...... ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΤΗΣ DBRS ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



O καναδέζικος οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS έγινε ευρύτερα γνωστός πριν μερικά χρόνια, όταν αποφάσισε να κρατήσει την Πορτογαλία στην επενδυτική βαθμίδα, πηγαίνοντας κόντρα στις μεγάλες εταιρείες αξιολόγησης που την υποβάθμισαν.

Μ' αυτό τον τρόπο, η DBRS έδωσε στην Πορτογαλία το διαβατήριο που χρειαζόταν για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (QE) από τον Μάρτιο του 2015, συμπιέζοντας το κόστος δανεισμού της.

Αν δεν ήταν η DBRS, η Πορτογαλία θα έπρεπε να πληρώσει πολύ περισσότερα σε τόκους, μειώνοντας αναλόγως άλλες κρατικές δαπάνες ή αυξάνοντας τους φόρους, γιατί δεν θα επωφελείτο από το QE.

Πολλά έχουν λεχθεί για τους πραγματικούς λόγους που ώθησαν τον καναδικό οίκο σε μια τέτοια απόφαση και μάλλον θα τους πιστέψουμε μ’ αυτά που γνωρίζουμε.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ !!!



Με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» τροποποιούνται οι διατάξεις του ν. 3213/2003 σχετικά με τη δήλωση και τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημόσιων λειτουργών, υπαλλήλων κ.λπ. και συγκεκριμένα εντάσσονται στα υπόχρεα πρόσωπα: 

α) οι διοικητικοί, αναπληρωτές διοικητικοί, τομεακοί και ειδικοί τομεακοί γραμματείς, 
β) οι υπάλληλοι ή σύμβουλοι ειδικών θέσεων και οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι τοποθετούνται από μονομελές ή συλλογικό κυβερνητικό όργανο, 
γ) οι υπάλληλοι που αποσπώνται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διατίθενται σε βουλευτές και κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αιτιολογική έκθεση

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 15 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/blog-post_176.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_62.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_92.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_70.html





Η αποφυλάκιση λόγω …αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου, φέρνει 15 υπόπτους τέλεσης αξιοποίνων πράξεων ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα πλαστά πιστοποιητικά που άφησαν ελεύθερο τον καταδικασθέντα επιχειρηματία για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power.


Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για την υπόθεση των … ανάπηρων αποφυλακίσεων απέστειλαν ήδη κλήσεις σε περίπου 15 πρόσωπα που αναμένεται να επόμενα 24ωρα να πάρουν τις πρώτες προθεσμίες για τις εξηγήσεις τις οποίες πρέπει να δώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς αξιολογώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, διαπίστωσαν ενδείξεις εμπλοκής σε βάρος τους για τις πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις που χρησιμοποίησαν να αποφυλακιστούν τόσο ο Αριστείδης Φλώρος όσο κι ένας ισοβίτης, καταδικασμένος για δύο ανθρωποκτονίες.Ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος συγκαταλέγεται στον κατάλογο των υπόπτων, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΕΞΠΡΕΣ" ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ !!!




Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης»


Ηλεκτρονική δικαιοσύνη «εξπρές» υπόσχεται το σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, που παρουσιάστηκε χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Μιχάλη Καλογήρου. Το έργο, συνολικού κόστους 8,4 εκατ. ευρώ αφορά 41 δικαστικούς φορείς Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης» και παρέχει δυνατότητες ώστε να επιταχυνθεί η απονομή Δικαιοσύνης στη χώρας μας, να μειωθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις, να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς πολίτες και δικηγόρους αλλά και να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του δικαστικού συστήματος και του φόρτου των δικαστικών υπαλλήλων.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ: ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 85% ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002-2016 !!!

ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΤΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Τι ανέφερε η υπ.Εργασίας για τη νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις για ασφαλιστικές οφειλές.



Σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου στην «Ναυτεμπορική»:


Επεξεργάζεστε τη θέσπιση μιας νέας ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις. Ποιο είναι το κρίσιμο ζήτημα στο οποίο στοχεύει αυτή η ρύθμιση και ποια κριτήρια θα υπάρξουν ώστε να αποκλείονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και να μην εντάσσονται όσοι εγκαταλείπουν τις υπάρχουσες ρυθμίσεις;

«Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά ενεργούς και ανενεργούς επαγγελματίες και άτομα κοντά στη σύνταξη. Θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που λόγω υπαρκτών οικονομικών δυσκολιών σώρευσαν χρέη από το 2002 και μετά, τα οποία δεν μπόρεσαν να ρυθμίσουν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, που θέσαμε σε λειτουργία πέρυσι.

Για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν έως την 31η/12/2016 θα υπάρξει ρύθμιση με κούρεμα και της βασικής οφειλής. Το κούρεμα αυτό θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των οφειλόμενων εισφορών, με βάση το πραγματικό εισόδημα του ασφαλισμένου κατά τα έτη που δημιουργήθηκαν οι οφειλές. Επίσης, θα υπάρχει κούρεμα και των προσαυξήσεων κατά 85%. Η εφαρμογή αυτών των κανόνων θα οδηγεί σε μια νέα μειωμένη οφειλή για τον ασφαλισμένο, που θα αντικαθιστά την παλιά. Την οφειλή αυτή θα μπορεί να την αποπληρώνει σε έως και 120 δόσεις. Σε δόσεις θα μπορεί κανείς να ρυθμίσει και τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017.

FT: "ΦΡΕΝΟ" ΣΤΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ !!!

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ
Οι Βρυξέλλες θα καλέσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ να ενισχύσουν τους ελέγχους ασφάλειας για τους πλούσιους επενδυτές που ζητούν «χρυσή βίζα», προειδοποιώντας ότι τα προγράμματα αυτά έχουν δημιουργήσει σημεία εισόδου για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει την Τετάρτη τις πρώτες της συστάσεις προς τις χώρες σχετικά με τον τρόπο προστασίας των προγραμμάτων, στο πλαίσιο των οποίων οι κυβερνήσεις προσφέρουν άδεια διαμονής ή πλήρη υπηκοότητα ως αντάλλαγμα για επενδύσεις, από κατάχρηση.

Η κίνηση έρχεται μετά από μεγάλα σκάνδαλα σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά το παρελθόν έτος, όπως στην περίπτωση της Danske Bank, στην οποία το εσθονικό παρακλάδι της μεγαλύτερης τράπεζας της Δανίας είναι ύποπτο για ξέπλυμα 200 δισ. ευρώ, κυρίως από τα πρώην σοβιετικά κράτη.

Οι συμβουλές περιλαμβάνονται σε έκθεση που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, κατά την οποία οι Βρυξέλλες εξετάζουν προγράμματα «υπηκοότητας προς πώληση» αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία διαχειρίζονται η Μάλτα, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Τα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στους πλούσιους ιδιώτες να αγοράσουν κοινοτικά διαβατήρια, τα οποία συνεπάγονται οφέλη όπως η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ. Ακτιβιστές κατά της διαφθοράς έχουν προειδοποιήσει ότι η έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά στη χορήγηση διαβατηρίων έχει ανοίξει την πόρτα σε εγκληματίες από χώρες με υψηλά επίπεδα διαφθοράς για να δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

BLOOMBERG: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ FED Η DEUTSCHE BANK ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ DANSKE !!!

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και εξετάζει κατά πόσο οι αμερικανικές δραστηριότητες της Deutsche Bank είχαν επαρκή εποπτεία επί των κεφαλαίων, που προέρχονταν από την εσθονική μονάδα της Danske Bank.



Στο μικροσκόπιο της Federal Reserve βρίσκεται η Deutsche Bank για το πολύκροτο σκάνδαλο της Danske Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η αμερικανική κεντρική τράπεζα εξετάζει ύποπτες συναλλαγές δισεκατομμυρίων δολαρίων της γερμανικής τράπεζας.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και εξετάζει κατά πόσο οι αμερικανικές δραστηριότητες της Deutsche Bank είχαν επαρκή εποπτεία επί των κεφαλαίων, που προέρχονταν από την εσθονική μονάδα της Danske Bank.

ΣΔΟΕ: ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 70.000 ΘΥΜΑΤΑ !!!

ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΡΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων κατάφερε το ΣΔΟΕ.



Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από ενδελεχή έρευνα, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους στις εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, καθώς και έρευνες σε γραφεία εμπλεκομένων προσώπων.

Οι ως άνω ενέργειες οδήγησαν στην αποκάλυψη παράνομης δραστηριότητας κυκλωμάτων εμπορίας παραποιημένων – απομιμητικών προϊόντων, τα οποία δρούσαν με λήψη παραγγελιών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διανομή των προϊόντων μέσω επιχειρήσεων ταχυμεταφορών. Στο ένα κύκλωμα διαπιστώθηκε ότι συμμετέχει ενεργά πλήθος προσώπων, τόσο παρένθετων όσο και υποκρυπτόμενων, τα οποία ταυτοποιούνται σταδιακά από την Υπηρεσία μας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα εμπλεκόμενα μέλη του κυκλώματος σχετίζονταν με δεκάδες λογαριασμούς (προφίλ) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), όπου αναρτούσαν παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων προϊόντων (με φωτογραφίες) σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, ενώ στους αγοραστές - που πραγματοποιούσαν τις παραγγελίες - απέστελλαν, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, απομιμήσεις των προϊόντων (κυρίως υποδημάτων και δευτερευόντως ενδυμάτων), η πληρωμή των οποίων γινόταν με αντικαταβολή κατά την παραλαβή τους.

Οι επιχειρήσεις που φέρονται να εμπλέκονται στα κυκλώματα, υπέβαλλαν πλασματικές περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α., με σκοπό την παραπλάνηση των φορολογικών αρχών, αποκρύπτοντας την πραγματική τους συναλλακτική δραστηριότητα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ & ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

"ΚΛΕΙΔΙ" Η DG COMP ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
Συμφωνούν… διαφωνώντας για τη πρώτη κατοικία !!!



Τράπεζες: Το παζάρι για τις κρατικές εγγυήσεις
Το «πράσινο» φως των θεσμών αισιοδοξεί ότι θα λάβει, αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση, για τον μηχανισμό εγγυοδοσίας τιτλοποιήσεων, ώστε να καταθέσει εν συνεχεία επίσημο αίτημα στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) για την πλέον κρίσιμη έγκριση.

Ο μηχανισμός, με την -προσωρινή;- επωνυμία Hellenic Asset Protection Scheme (HAPS), προβλέπει, κατά τα πρότυπα του ιταλικού μοντέλου, την παροχή κρατικής εγγύησης επί των ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior note) τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις (στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια).

Η εγγύηση θα παρέχεται, εφόσον πληρούνται σειρά προϋποθέσεων, η αυστηρότητα των οποίων θα κρίνει και το πόσο λειτουργικός ή όχι θα είναι για τις τράπεζες ο μηχανισμός. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μεταβίβαση του προς τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), με τίμημα το οποίο πρέπει να προσδιορίζεται με όρους ελεύθερης αγοράς.

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα γράψουν πιθανότατα ζημίες καθώς τα τιμήματα θα υπολείπονται της καθαρής λογιστικής αξίας των δανείων. Το ύψος της ζημίας θα κριθεί από το ποια λύση θα επιλεγεί, ώστε να υπερκεραστεί το γεγονός ότι οι εκδόσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έχουν επενδυτική βαθμίδα (investment grade).

Δεν είναι τυχαίο ότι η Eurobank έχει προϋπολογίσει ζημία της τάξης των 1,1 ως 1,4 δισ. ευρώ για την τιτλοποίηση καταγγελμένων ή σε βαθιά καθυστέρηση δανείων, ονομαστικής αξίας 7 δισ. ευρώ και καθαρής λογιστικής αξίας 3,2 δισ, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ...


ΠΑΡΑΔΟΧΗ & ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ 2.330 ΜΝΗΜΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ !!!

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ;;;
Ταυτόχρονα αποδεικνύεται περίτρανα ότι μεταβιβάζουν στο Υπερταμείο σωρηδόν ακίνητα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, καθόσον ακόμα και τώρα συνεχίζουν τη διαδικασία ταυτοποίησης !!!



Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό Β57 η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τα 2.330 ακίνητα αρμοδιότητας υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία τροποποιήθηκε η υπ' αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018/19.06.2018 απόφαση που διαλαμβάνει 10.119 ακίνητα κυριότητας του Δημοσίου.

Ειδικότερα, η απόφαση που εκδόθηκε στο ΦΕΚ με τις υπογραφές του προέδρου του ΚΥΣΟΙΠ, Δημήτρη Λιάκου, και των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αλέκου Φλαμπουράρη, Γιάννη Δραγασάκη, Χριστόφορου Βερναρδάκη και Έφης Αχτσιόγλου, αναφέρει ότι «το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε στις 17 Ιανουαρίου 2019, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ανακαλέσει την απόφασή του ως προς τη μεταβίβαση των 2.330 ακινήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.». Τα συγκεκριμένα ακίνητα «εκ του συνόλου των 10.119 ακινήτων, τα οποία μεταβιβάσθηκαν στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε." με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών με αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018/19.06.2018 (2320 Β') εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του άρθρου 196 του ν. 4389/2016, όπως αυτός ισχύει».

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ TON GDPR ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ GOOGLE !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50.000.000€ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Η CNIL ανακοίνωσε πως η Google δεν ζήτησε έγκυρα την συγκατάθεση χρηστών της για την αξιοποίηση στοιχείων που χρησιμοποιούνται για την στοχευμένη εμφάνιση διαφημίσεων.



Πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλαν στην Google οι ρυθμιστικές υπηρεσίες της Γαλλίας για παραβίαση των καινούργιων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων – το περίφημο GDPR.

Πρόκειται για μακράν το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί έως τώρα με βάση του GDPR και το πρώτο σε βάρος αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Η γαλλική Αρχή προστασίας δεδομένων (CNIL) ανακοίνωσε πως η Google δεν ζήτησε έγκυρα την συγκατάθεση χρηστών της για την αξιοποίηση στοιχείων που χρησιμοποιούνται για την στοχευμένη εμφάνιση διαφημίσεων.

Κατηγόρησε επίσης την μηχανή αναζήτησης πως δεν παράσχει επαρκείς ή ικανοποιητικές πληροφορίες σε χρήστες όσον αφορά την συλλογή και την διακράτηση δεδομένων τους.

ΕΕ: "ΚΑΜΠΑΝΑ" ΜΑΜΟΥΘ ΥΨΟΥΣ 570.000.000€ ΣΤΗ MASTERCARD !!!




Αύξησε τεχνητά τα κόστη των πληρωμών με κάρτα


Πρόστιμο ύψους 570 εκατ. ευρώ στη MasterCard επέβαλε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία κατηγορεί για τεχνητή αύξηση του κόστους πληρωμών με κάρτακατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.

Ειδικότερα, η Κομισιόν σημειώνει ότι MasterCard εμπόδισε την πρόσβαση των εμπόρων στις διασυνοριακές υπηρεσίες πληρωμών με κάρτα, ζημιώνοντας έτσι τόσο τους καταναλωτές όσο και τους εμπόρους της ΕΕ.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε: “Οι ευρωπαίοι καταναλωτές χρησιμοποιούν κάρτες πληρωμών κάθε μέρα, όταν αγοράζουν τρόφιμα ή ρούχα ή κάνουν online αγορές. Με την παρεμπόδιση των εμπόρων να κάνουν αγορές με τις καλύτερες συνθήκες που προσφέρουν οι τράπεζες σε άλλα κράτη μέλη, οι κανόνες της Mastercard αύξησαν τεχνητά το κόστος πληρωμών με κάρτα, ζημιώνοντας τους καταναλωτές και τους λιανοπωλητές στην ΕΕ”.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 18.800.000€ ΣΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Ενώ καταδικάστηκε και σε 23 μήνες φυλάκιση με αναστολή.


ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ "45ΑΡΙΑ" !!!

ΣΤΑ 4.000.000€ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 456 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
Για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 αναβλήθηκε η δίκη για τα λεγόμενα «45άρια» και τις συμβάσεις έργου της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για την οποία παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι αδελφοί Ψωμιάδη και ακόμη έξι πρόσωπα.






Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί χθες, αλλά συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων κατηγορούμενων δήλωσαν κωλύματα, ζητώντας την αναβολή της δίκης, αίτημα που έγινε δεκτό.

Εκτός από τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον αδελφό του Διονύση (αντινομάρχη επί των ημερών του πρώτου), οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους, το Συμβούλιο Εφετών παρέπεμψε σε δίκη τον πρώην γενικό γραμματέα της Νομαρχίας Δημήτρη Λευκόπουλο, τον πρώην προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας και υπηρεσιακούς υπάλληλους της ίδιας Υπηρεσίας. Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει, κατά περίπτωση, τις πράξεις της υπηρεσιακής απιστίας, της ηθικής αυτουργίας στην υπηρεσιακή απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης, όλες σε βαθμό κακουργήματος.

ΜΠΑΡΑΖ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ "ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ" !!!

ΣΕΙΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ
Το δρόμο του πλειστηριασμού παίρνουν τα ακίνητα της Ράδιο Κορασίδης, η οποία έβαλε οριστικά λουκέτο πριν από περίπου επτά χρόνια σε συνέχεια σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας.




Όπως αναφέρει το ''Έθνος'', με στόχο την αποπληρωμή των πιστωτών της εταιρείας, η αρχή έγινε πριν από μερικές εβδομάδες με την απόπειρα εκποίησης οικοπέδου της Ράδιο Κορασίδης στην Μύκονο έναντι αρχικής τιμής 150 χιλ. ευρώ.

Η διαδικασία όμως, υπήρξε άγονη, ενδεχομένως επειδή το ακίνητο με έκταση 3,4 στρεμ. δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Ως αποτέλεσμα, ο υποψήφιος αγοραστής θα έπρεπε να αγοράσει όμορο του εν λόγω οικοπέδου ακίνητο για να είναι σε θέση να το εκμεταλλευτεί.

Πάντως, το οικόπεδο, που βρίσκεται στην περιοχή Αλογομάντρα, νοτιοδυτικά της Μυκόνου, θα συνεχίσει να εκπλειστηριάζεται με στόχο να εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σειρά ακινήτων στο σφυρί

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΕΗ ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 60.000.000€ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
Παρότι κινήθηκαν ταχύτερα οι διαδικασίες το τελευταίο διάστημα, από τις σχεδόν 60.000 επιχειρήσεις, ελ.επαγγεματίες, αγρότες και ομόρρυθμους εταίρους που ξεκίνησαν τη διαδικασία αίτησης, μόλις το 10% ολοκλήρωσε την αίτηση εκ των οποίων μόλις το 22% τελικά ρύθμισε !!!





Αναλυτικά τα στοιχεία

Περίπου 60 εκατ. ευρώ μπήκαν στην «Προκρούστεια κλίνη» του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών και προήλθαν από 1.396 επιχειρήσεις, οι οποίες γεύτηκαν πρώτες τους «καρπούς» του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. 

Οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν το «βουνό» χρεών που είχαν έναντι της εφορίας του ΕΦΚΑ και των τραπεζών, οι οποίες να σημειωθεί έδωσαν τη συγκατάθεση τους γα ρυθμίσεις όπως και για «κούρεμα» συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ο ΕΦΚΑ άναψαν το «πράσινο φως» για κούρεμα από 85% έως 95% των προστίμων και των προσαυξήσεων και έβαλαν το υπόλοιπο ποσό της οφειλής σε 120 δόσεις. 

Οι τράπεζες κούρεψαν τα πανωτοκίων και αύξησαν το χρόνο αποπληρωμής του δανείου έως 20 χρόνια. 

Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά καθώς ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός βρίσκεται σε λειτουργία από τον Αύγουστο του 2017 με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι κάνουν λόγο για αποτελέσματα κατώτερα τ
ου αναμενόμενου λόγω της αυστηρότητας του νομοθετικού πλαισίου. 

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ Η PQH !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στο σφυρί πάνω από 1 δις κόκκινα δάνεια των υπό εκκαθάριση τραπεζών


Σε επιθετικότερη πολιτική διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των υπό εκκαθάριση τραπεζών, εγκαινιάζοντας και τις πωλήσεις NPLs, θα προχωρήσει η PQH, Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η PQH πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2019, στην πώληση χαρτοφυλακίου ονομαστικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα περιλαμβάνει δάνεια προσωπικά, καταναλωτικά και από κάρτες και το πιθανότερο είναι από το 1,2 δισ. ευρώ να εξαιρεθούν δάνεια αγροτών ύψους 100 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας την τελική αξία του προς πώληση χαρτοφυλακίου στο 1,1 δισ. ευρώ. Σύμβουλοι για την πώληση του χαρτοφυλακίου έχουν αναλάβει η Morgan Stanley και η Deloitte, οι οποίες προετοιμάζουν την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα που σχεδιάζει η PQH αναμένεται πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς, αφού η εταιρία μελετά την πώληση, εντός του έτους, πακέτου NPLs, ύψους 6,5 – 7 δισ. ευρώ. Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα έχει βγει προς πώληση στην ελληνική αγορά και θα περιλαμβάνει δάνεια από όλες τις κατηγορίες.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΖΕΣ ΜΕ "ΑΡΩΜΑ" ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ...ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΕΣΩ CREDIΤ SUISSE
Το ΔΝΤ, ο Σάφα, η Μοζαμβίκη και τα υποβρύχια που έγερναν...




Τι γράφει η dimokratianews.gr :


Η εταιρία που πήρε μισό δισ. στη χώρα μας με το που ήρθε το ΔΝΤ, έλαβε $2 δισ. από την αφρικανική χώρα


Μια υπόθεση που θυμίζει έντονα την ιστορία με τα ελληνικά υποβρύχια που... έγερναν και τις γερμανικές μίζες που τα συνόδευαν προκαλεί πολιτικό σεισμό στη Μοζαμβίκη τις τελευταίες μέρες. Ειδοποιός διαφορά: Στην αφρικανική χώρα οι ένοχοι οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, αναφορικά με την παρούσα υπόθεση, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου τρία πρώην στελέχη της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse Group AG, οι Αντριου Πιρς, Σουρτζάν Σινγχ και Ντετελίνα Σούμπεβα, συνελήφθησαν στο Λονδίνο, καθώς βαρύνονται με κατηγορίες -από τις Αρχές των ΗΠΑ- ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα που κατηγορείται για απάτη, δωροδοκία, ξέπλυμα χρήματος και κατάχρηση, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω δημόσιων επιχειρήσεων της Μοζαμβίκης.

Οι συλλήψεις τους ήρθαν λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Μανουέλ Τσανγκ, του πρώην υπουργού Οικονομικών της Μοζαμβίκης (2005-2015), στις 29 Δεκεμβρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την ίδια υπόθεση από εισαγγελείς στις ΗΠΑ, οι οποίοι τον κατηγορούν για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Για το ίδιο θέμα ένα πέμπτο άτομο, ο Ζαν Μπουστάν, διαμεσολαβητής για λογαριασμό της εταιρίας Privinvest Group, συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης. Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Τσανγκ βρισκόταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών όταν η κυβέρνηση της χώρας παρείχε εγγυήσεις για μυστικά δάνεια που έλαβαν δημόσιες επιχειρήσεις το 2013 και το 2014. Το σκάνδαλο αυτών των χρηματοδοτήσεων ταρακούνησε συθέμελα τη χώρα και οδήγησε τους διεθνείς πιστωτές της -ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα- να διακόψουν τη στήριξή τους, κάτι που είχε, φυσικά, ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του νομίσματος και την κήρυξη στάσης πληρωμών.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΩΣ 15.000€ !!!

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1/3 ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Περίπου 4.500 οφειλέτες με χρέη που ξεπερνούν τα 9,5 δις ευρώ !!!



Ψιλοπράγματα… Μόλις 1.400.001 ασφαλισμένοι χρωστούν 34.523.907.087 ευρώ. Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι είναι στα πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (490.786), ΟΑΕΕ (556.190) και ΟΓΑ (336.562). Ποιοι χρωστούν τα πιο πολλά; 

Έχουμε και λέμε: 

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 215 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & ΑΠΟΛΥΣΗ 2.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ...
Με τις οφειλές εκατομμυρίων ευρώ του ευρύτερου Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ τι γίνεται ;;;




Σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ μέσα στην επόμενη τριετία και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπερταμείου, το οποίο και ελέγχει το 90% της εταιρείας, καλείται να εφαρμόσει η νέα διοίκηση.

Η εφαρμογή των σαρωτικών αλλαγών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι καθότι συναντούν ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τους 6.000 εργαζομένους των ελληνικών ταχυδρομείων και οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο και απεργία την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!

ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ "ΚΑΙΝΕ" ΝΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ
Ανάμεσα στις βαριές δικογραφίες που χειρίζεται η Εισαγγελία Διαφθοράς είναι η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων κ.ά.



Τι γράφει το dikastiko.gr :


Ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος που αναλαμβάνει στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Αγγελή, την εποπτεία των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, είναι ευρύτατα γνωστός στον δικαστικό και νομικό κόσμο.

Πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης από το 2004 και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τον Σεπτέμβριο του 2018, ο κ. Μπρακουμάτσος είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στους συναδέλφους του.

Προσηνής, κοινωνικός, δίκαιος, εξαίρετος νομικός είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν δικαστικοί λειτουργοί και δικηγόροι οι οποίοι τον έχουν συναναστραφεί. Ενδεικτικό του πώς πορεύεται είναι η δήλωση που έκανε όταν βγήκε στη δημοσιότητα το πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα:

«Ο φοβισμένος δικαστής δεν είναι ανεξάρτητος και ανεξάρτητος δεν είναι ο δικαστής, που άκριτα ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, φοβούμενος μήπως αποτελέσει το δικανικό του έργο αντικείμενο επικρίσεων από τους αυτόκλητους καθοδηγητές της κοινής γνώμης», είχε πει τότε. Ο ίδιος όπως προκύπτει από την έως τώρα πορεία του ούτε φοβήθηκε, ούτε ακολούθησε το «ρεύμα».

ΓΑΛΛΙΑ: ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΕ & ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η Γαλλία ξεκινά μόνη της φορολογικό πόλεμο με τους κολοσσούς του διαδικτύου.




Την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στη φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών επιχειρήσεων, χωρίς να περιμένει μια ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος, δηλώνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα της Κυριακής (JDD ) ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Τέσσερις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, η Γαλλία ξεκινάει, έστω και μόνη, τον φορολογικό πόλεμο κατά των «G.A.F.A» (Google, Apple, Facebook, Ammazon και άλλων).

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα «ειδικό νομοσχέδιο» πρόκειται να παρουσιασθεί εντός των ημερών στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο να ψηφισθεί από τη Βουλή μέσα στο Φεβρουάριο.

Με το νομοσχέδιο, θα φορολογούνται οι επιχειρήσεις που θα παρουσιάζουν έναν τζίρο 750 εκατ. ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο και 25 εκατ. ευρώ εντός της Γαλλίας.

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ξεπερνάει τα 230 δις...



Μια σκοτεινή και επίφοβη βόμβα, ισχύος άνω των 230 δισ. ευρώ, «στοιχειώνει» τον διάλογο για τη δημοσιονομική καχεξία της χώρας. Είναι το τρομακτικό ιδιωτικό χρέος το νόθο παιδί της χρεοκοπημένης οικονομίας, που κανείς δεν επιθυμεί να υιοθετήσει. Είναι όμως καταγεγραμμένο στο χάρτινο βασίλειο της Εφορίας και στους ισολογισμούς των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, και είναι αποκρουστικά «απτό». Ισως γι' αυτό οι περισσότεροι αποστρέφουν το βλέμμα, αποφεύγοντας επιμελώς ακόμα και να αναφέρονται στην ύπαρξή του.

Ο επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μιχάλης Κουρμούσης διαπιστώνει ότι «είναι εφάμιλλο του δημόσιου χρέους της χώρας» και με βάση έναν συντηρητικό -πλην όμως αρκετά ακριβή- υπολογισμό, θεωρεί ότι φτάνει τα 215 δισ. ευρώ, προσθέτοντας τα 85 δισ. από μη εξυπηρετούμενες οφειλές στις τράπεζες («κόκκινα» δάνεια), τα τουλάχιστον 100 δισ. στους «αιματηρούς πάγκους» της Εφορίας και άλλα 30 δισ. οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην πράξη τα μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα, αν συνυπολογιστούν τα χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς μεταξύ τους, και υπερβαίνουν τα 230 δισ., όταν το ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται γύρω στα 180 δισ. ευρώ. Η δυναμική του μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές, είναι τόσο αλματώδης, ώστε σε προβλεπτό χρόνο θα μπορούσε να προσεγγίσει ακόμα και το ύψος του δημόσιου χρέους, που σήμερα υπολογίζεται περί τα 320 δισ. ευρώ.

Είναι λογικό να συμπεράνει κανείς ότι υπό συνθήκες διαρκούς μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, παρατεταμένης ύφεσης, εξοντωτικής υπερφορολόγησης των ίδιων κάθε φορά αχθοφόρων της δημοσιονομικής πολιτικής, στάσης πληρωμών του Δημοσίου και της εκρηκτικής ανεργίας καθίσταται άκρως προβληματική η έστω και μερική εξυπηρέτησή του. Τι απομένει για να αντιληφθούν τα πολιτικά ρετιρέ ότι η πολιτική της αέναης και απάνθρωπης δημοσιονομικής προσαρμογής έχει προ πολλού εξαντλήσει τα όριά της;
SSL Certificates