.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΕΞΠΡΕΣ" ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ !!!




Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης»


Ηλεκτρονική δικαιοσύνη «εξπρές» υπόσχεται το σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, που παρουσιάστηκε χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού Μιχάλη Καλογήρου. Το έργο, συνολικού κόστους 8,4 εκατ. ευρώ αφορά 41 δικαστικούς φορείς Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης» και παρέχει δυνατότητες ώστε να επιταχυνθεί η απονομή Δικαιοσύνης στη χώρας μας, να μειωθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις, να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς πολίτες και δικηγόρους αλλά και να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του δικαστικού συστήματος και του φόρτου των δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόθεσή του είναι «να παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από το σύστημα, μέσω της ανάπτυξης ενός διοικητικού σχήματος που θα επισπεύδει τις απαραίτητες ενοποιήσεις διαδικασιών, θα διαγιγνώσκει τις προσήκουσες νομοθετικές αλλαγές και θα υποστηρίζει κάθε ανάγκη διαλειτουργικότητας».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates