.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 06/12/2020


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ...ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ !!!

 


Ζευγάρι ζήτησε από την εφορία τους φόρους πίσω, επικαλούμενο παραγραφή, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε και ο φόρος δεν επιστράφηκε


Ζευγάρι φορολογουμένων από τα νότια προάστεια της Αττικής αποκάλυψε οικειοθελώς στην Εφορία αδήλωτες καταθέσεις, ύψους 900.000 ευρώ, αλλά αφού πλήρωσε φόρο και υπόθεση έκλεισε, κατόπιν το μετάνιωσε και ζήτησαν να τους επιστραφεί ο φόρος που κατέβαλαν λόγω παραγραφής.

Επειδή η ΔΟΥ Γλυφάδας αρνήθηκε να δεχτεί το αίτημά τους, προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, της ΑΑΔΕ, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, αλλά ατύχησαν καθώς το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Η υπόθεση αφορά στις περίφημες λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και τα CDs των Εμβασμάτων, με τους χιλιάδες Έλληνες. Από το 2011 που ξεκίνησε η περιπέτειά τους, το υπουργείο Οικονομικών έκανε τα «στραβά μάτια» και κωλυσιεργούσε τους ελέγχους, αποτέλεσμα οι περισσότερες εξ αυτών να φτάσουν στο όριο (ή και να το ξεπεράσουν) της παραγραφής.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των συγκεκριμένων υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε το 2016 να νομοθετήσει την οικειοθελή αποκάλυψη των κρυφών καταθέσεων σε τράπεζες του εσωτερικού ή του εξωτερικού και με την καταβολή ενός φόρου, γλίτωναν τις άλλες περιπέτειες, με την Εφορία.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ-ΣΟΚ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!! ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ & ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟ TAXISNET !!!

 



Την εμφάνισή τους στα "Στοιχεία Οφειλών" του taxisnet έκαναν τα τελευταία 24ωρα χρεώσεις της εφορίας από αναδρομικό φόρο εισοδήματος αλλά και πρόστιμα για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών καταστάσεων. Η εμφάνιση αυτών των χρεώσεων έχει προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς φορολογούμενους οι οποίοι αναζητούν τον λόγο για τον οποίο του βεβαιώθηκαν εκτάκτως τα ποσά.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση βεβαίωση πρόσθετου φόρου αφορά εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή άλλες αμοιβές που δεν έχουν δηλωθεί από τον φορολογούμενο καθώς την περίοδο υποβολής της σχετικής φορολογικής δήλωσης δεν υπήρχε η αντίστοιχη ηλεκτρονική πληροφόρηση για τον φορολογούμενο. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μισθωτών που τους καταβλήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν φορολογικό έτος 2 ή 3 χρόνια πριν την καταβολή τους. Κάνοντας χρήση της ηλεκτρονικής πληροφόρησης που της παρέχει η υποχρέωση των λογιστηρίων νομικών προσώπων να αποστέλλουν τα δεδομένα αποδοχών των εργαζομένων τους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε επανεκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους που αφορούσαν τα εισοδήματα που αποκαλύφθηκαν και βεβαίωσε πρόσθετο φόρο εισοδήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο λόγω του εντοπισμού εισοδήματος που δεν είχαν δηλωθεί υπολογίζονται σε περίπου 100.000. 

Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται ακόμη και περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει δαπάνες που αποτελούν αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης (δίδακτρα κλπ). Το πρόσθετο ποσό φόρου που βεβαιώθηκε στους φορολογούμενους μπορεί να ρυθμιστεί με την πάγια ρύθμιση οφειλών σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις.

Πρόστιμο ΜΥΦ

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 45 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 140 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ήδη έκαναν την εμφάνιση τους οι παρενέργειες από τα λουκέτα στην επαρχία, με ουρές υπό δριμύ ψύχος και σε καταστάσεις πανδημίας !!!



Μιά εβδομάδα μετά τη δέσμευση της διοίκησης της Πειραιώς για αξιοποίηση των 140 τραπεζοϋπαλλήλων από τα 45 καταστήματα της τράπεζας που έκλεισαν μέσα στον Νοέμβριο, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παραμένουν μετέωροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις, ούτε ξεκίνησαν να εργάζονται με τηλεργασία και στην ουσία είναι στον «αέρα», περιμένοντας να τους καλέσουν και με την αγωνία για το εργασιακό μέλλον τους να εντείνεται. Άλλωστε, υπάρχει και το περυσινό κακό προηγούμενο με την τράπεζα να αφήνει για αρκετές μέρες στην αναμονή εργαζόμενους του RBU και τελικά να απολύει 25!

Ταυτόχρονα είναι ατύπως σε ισχύ η εθελούσια της Πειραιώς, άρα είναι πιθανό η διοίκηση διατηρώντας την εκκρεμότητα να στοχεύει στην εξώθηση μέρους των 140 στην ...οικειοθελή αποχώρηση.

Σημειώνεται, ότι η διοίκηση της Πειραιώς, μετά από διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ έχει δεσμευθεί για τα ακόλουθα σε σχέση με τους 140 τραπεζοϋπαλλήλους, όπως προκύπτει από πρόσφατη ανακοίνωση της ομοσπονδίας: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ: ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ !!!

ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ...
Μια δηλαδή καλοστημένη παγίδα, για να τους δοθεί το προσωρινό χάπι του προγράμματος γέφυρα πριν την σφαγή του νέου πτωχευτικού !!!



Τι αποκαλύπτει το newmoney.gr :


Στα τέλη Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες πληρωμές μέσω του προγράμματος επιδότησης στεγαστικών δανείων, το λεγόμενο “πρόγραμμα γέφυρα” ενώ στα μέσα αυτού του μήνα θα συνταχτεί ο κατάλογος των δανειοληπτών που θα επιδοτηθούν.

Όσοι εξυπηρετούν κανονικά το δάνειό τους οι λεγόμενοι πράσινοι δανειολήπτες θα πρέπει να βρίσκονται εκτός του καθεστώτος της αναστολής των δόσεων προκειμένου να ξεκινήσει η επιδότηση τους από αυτό το μήνα. Όσοι έχουν κόκκινα η καταγγελλόμενα δάνεια θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση του δανείου με την τράπεζα προκειμένου να ξεκινήσει και για αυτούς η επιδότηση.

Ήδη το κράτος ξεκίνησε την καταβολή έως και του 90% των μηνιαίων δόσεων των δανείων με υποθήκη την α΄ κατοικία για ενήμερους δανειολήπτες για διάστημα 9 μηνών. Ωστόσο ακόμα αρκετές χιλιάδες αιτήσεις βρίσκονται σε «εκκρεμότητα» είτε γιατί το δάνειο είναι «κόκκινο» είτε γιατί βρίσκεται σε αναστολή πληρωμών.

Ειδικά για τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ή έχουν καταγγελθεί, τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν για ένα δάνειο που κρίνεται επιλέξιμο πριν ξεκινήσει η επιδότηση από το Δημόσιο είναι:

ΒΓΗΚΕ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ !!! ΟΙ ΚΑΔ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!!

 


Κοινή Υπουργική Απόφαση περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τους κανόνες του «παιχνιδιού» για εργαζομένους και επιχειρήσεις στο lockdown του Δεκεμβρίου: Περιλαμβάνει και όλους τους ΚΑΔ δυνητικών δικαιούχων «κουρέματος» ενοικίου.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Κλείδωσαν» και… επισήμως τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Δεκέμβριο: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπέγραψαν την ΚΥΑ που καθορίζει τόσο τα ποσά της αποζημίωσης για τις αναστολές σύμβασης, όσο και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν εργαζόμενοι και εργοδότες. Μάλιστα, το κόστος για τα κρατικά ταμεία κάθε εβδομάδας αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο -όπως αποκαλύπτεται στη συγκεκριμένη ΚΥΑ- αγγίζει τα 103,7 εκατ. ευρώ.

«Ρήτρα» μη απόλυσης

Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, θέτουν υποχρεωτικά σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020 ή παρατείνουν υποχρεωτικά την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους, που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή, για τον μήνα Δεκέμβριο.

ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 



Στο εκτελεστικό απόσπασμα έστειλε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν άνδρα που τρύπωσε από τα σφραγισμένα σύνορα με την Κίνα στις 28 Νοεμβρίου, παραβιάζοντας τις εντολές για τον περιορισμό του κορονοϊού. Λέγεται πως η εκτέλεση του άνδρα έγινε δημοσίως, προκειμένου οι πολίτες του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ να φοβηθούν και να υποτάσσονται στις εντολές, σύμφωνα με το Radio Free Asia.

Κι ενώ η Βόρεια Κορέα επισήμως υποστηρίζει ότι δεν είχε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει επιβάλει εξαιρετικά αυστηρά μέτρα καραντίνας και ο στρατός έχει εντολή να πυροβολεί όσους μπαίνουν κρυφά στα κινεζικά σύνορα. σύμφωνα με πηγή.

"Έκαναν δημόσια εκτέλεση με απόσπασμα για να απειλήσουν τους κατοίκους στα σύνορα επειδή υπάρχουν πολλές επαφές με ανθρώπους στην άλλη πλευρά των συνόρων, ενώ υπάρχουν και πολλοί που διασχίζουν λαθραία τα σύνορα.

ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΑΜΟΥΘ !!!

 


ΠΗΓΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(5/12/2020)

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ....ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ !!!

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ AXIA NEWS(5/12/2020)

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ" !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤA ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


ΠΗΓΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ESPRESSO(5/12/2020)

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 05/12/2020

 


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ :

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΥΦΕΣΗ ΣΟΚ ΤΟ 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ !!!

 




Μείωση κατά 11,7% παρουσίασε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ της πανδημίας COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

 




Εντός των επόμενων ημερών θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στις 120 δόσεις για όσους έχουν χρέη στους δήμους, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα, στη Συνεδριακή, διαδικτυακή, Διάσκεψη της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ίδιο ισχύει, και για τη δυνατότητα για 24 δόσεις για τα τέλη ή χρέη που προκύπτουν από τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!

 


Δεκαέξι συνολικά εισαγγελικούς λειτουργούς που θα συγκροτούν τη νέα Οικονομική Εισαγγελία επέλεξε xθες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, σε εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης, που ενοποίησε την Εισαγγελία Διαφθοράς κι εκείνη του Οικονομικού Εγκλήματος, ιδρύοντας μια ενιαία εισαγγελική αρχή για θέματα διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως επικεφαλής της νέας εισαγγελικής αρχής επέλεξε τον εισαγγελέα εφετών Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος έως τώρα ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Ως αναπληρώτριά του επέλεξε την εισαγγελέα εφετών Κυριακή Στεφανάτου, με θέση ψηλά στη δικαστική επετηρίδα, ενώ ως τακτικά μέλη της νέας εισαγγελίας επελέγησαν οι εισαγγελείς εφετών Παν. Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νικόλαος Ποιμενίδης (είχε διατελέσει προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πειραιά). Αναπληρωτές τους επελέγησαν οι εισαγγελείς Παναγιώτα Φάκου, είχε διατελέσει προϊσταμένη και στην εισαγγελία της Αθήνας, ο Δημ. Πιέρρος και η Ελένη Μαυροπούλου. Οι επιλεγέντες θεωρούνται από τους ικανότερους που διαθέτει η Εισαγγελία Εφετών, με εμπειρία και νομική κατάρτιση.

Από τον πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο) επελέγησαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αντωνία Γεωργίου και Παναγιώτα Ιωαννίδου και οι αντεισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Κατερίνα Κολιοκώστα, Βελισσάριος Χολής και Μιχ. Μιχαλόπουλος (όλοι από την Αθήνα). Από τη Θεσσαλονίκη η Σοφία Διπλοΐδου και η Χαρίκλεια Χουβαρδά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΚΕΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟ-ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ !!! ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΝΕΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΕΚΤΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ...
Με τη ρύθμιση αυτή σπρώχνονται οι πλειστηριασμοί και οι μετέπειτα μπίζνες τραπεζών+funds με τις περιουσίες των Ελλήνων δανειοληπτών !!!



Σβήνονται τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών για τα ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες και δίνεται παράταση μιας πενταετίας στους νέους κατόχους τους, να πληρώσουν τα τέλη νομιμοποίησης που ίσχυαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Αντίστοιχη παράταση δεν υφίσταται για τα ακίνητα των απλών πολιτών, για τους οποίους, εάν υπάρχουν αυθαιρεσίες στα κτίσματά τους και πάνε να τα νομιμοποιήσουν τώρα θα τιμωρηθούν με τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία διογκώνονται, όσο περνάει ο καιρός, από την 20η Σεπτεμβρίου 2020.

Ειδικότερα με το άρθρο 128 του νομοσχεδίου για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας», ικανοποιείται το αίτημα των τραπεζών και των funds, για την απαλλαγή από τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών, στα ακίνητα, που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Η ύπαρξη αυθαιρεσιών, καθώς αυξάνει το τίμημα για τον αγοραστή του ακινήτου, αποτελεί αντικίνητρο για τη συμμετοχή στους πλειστηριασμούς των κατασχεμένων ακινήτων.

Με τη ρύθμιση, αυτή εκτιμάται ότι, οι πλειστηριασμοί των κατοικιών και άλλων κτισμάτων, θα τρέξουν γρηγορότερα.

ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ !!!

 


Κίνδυνος λουκέτου για 2.000 ξενοδοχεία ορεινών προορισμών


Το lockdown και η απαγόρευση της μετακίνησης εκτός νομού έχει προκαλέσει ασφυξία στις μονάδες αυτές που είναι μεν τυπικά ανοικτές, αλλά ουσιαστικά έχουν κατεβάσει ρολά αφού δεν «έχουν σταυρώσει πελάτη» από τον Οκτώβριο που άρχισε τυπικά η χειμερινή σεζόν.

Οι μονάδες αυτές όπως αναφέρει στο Euro2day.gr ο Άγγελος Καλλίας έφορος δημοσίων σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) πραγματοποιούν το 60-70% του τζίρου, τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Συνεπώς αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά και λόγω της πανδημίας συνεχιστούν τα lockdown τα ξενοδοχεία των ορεινών προορισμών θα έχουν μηδενικές εισπράξεις.

Να τονίσουμε όπως εξηγεί ο κ. Καλλίας οποίος είναι και ο ίδιος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στον Νομό Δράμας, ότι από τον προηγούμενο Μάρτιο που τα ξενοδοχεία όλης της χώρας έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση, πάρα πολλές από τις εν λόγω μονάδες δεν δούλεψαν καθόλου, καθώς το καλοκαίρι ήταν κλειστά και μετά λόγω του νέου lockdown δεν πρόλαβαν να δεχθούν επισκέπτες.

Όμως όλη αυτή την περίοδο προσπαθούν να εξυπηρετήσουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο και τις τράπεζες, ενώ όπως διευκρινίζει ο κος Καλίας δεν καλύπτονται από τα μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κυβερνητική απόφαση.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ !!!

 



Μη αληθή στοιχεία φαίνεται πως δήλωσαν αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις στην αίτηση χορήγησης για την 4η Επιστρεπτέα. Αν δεν εκπληρώνεται ο όρος μείωσης τζίρου κατά τουλάχιστο 20% τα ποσά που έχουν καταβληθεί θα επιστραφούν.

Αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν στην αίτηση χορήγησης που υπέβαλλαν στην ΑΑΔΕ για την 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολή που θα μοιράσει ενδεχομένως πάνω από 2 δις ευρώ στοιχεία πτώσης τζίρου τα οποία αποδεικνύεται ότι τελικά έδειχναν μία εικόνα διαφορετική από αυτή που ισχύει με βάση τα πραγματικά στοιχεία. Το κριτήριο για να λάβουν την επιδότηση/δάνειο οι εταιρείες που δεν βρίσκονται σε lockdown είναι πως έπρεπε να έχουν πτώση τζίρου τουλάχιστο κατά 20% τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (σ.σ. στους προηγούμενους γύρους η ελάχιστη μείωση ήταν 10%).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εν λόγω εταιρείες είχαν τελικά μείωση τζίρου χαμηλότερη. Και δεν έπρεπε να λάβουν την Επιστρεπτέα.

Επιστροφή ποσού

ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ !!!



Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας αντέδρασε άμεσα στην τροπολογία για το νέο φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, κάνοντας λόγο για τιμωρία των ιδίων, αλλά και των καταναλωτών.


Με «πράσινο» τέλος 3 λεπτών το λίτρο που σημαίνει 4 λεπτά (μαζί με τον ΦΠΑ) στην τιμή λιανικής θα επιβαρυνθεί το πετρέλαιο κίνησης από 1/1/2021.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την δημιουργία νέου πολεοδομικού σχεδίου χαρακτηρίζοντας την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν τόσο ιδιώτες με πετρελαιοκίνητα ΙΧ, αλλά κυρίως επαγγελματίες, μία αναγκαία παρέμβαση, σε συναρμογή με το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων ρύπων, υπό τη μορφή οικονομικής επιβάρυνσης, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των εθνικών στόχων που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου (ΑτΘ).

Το πράσινο τέλος επιβάλλεται κατά τη θέση σε ανάλωση του diesel κίνησης, δηλαδή κατά τον τελωνισμό του και βεβαιώνεται και εισπράττεται από τις Τελωνειακές Αρχές της ΑΑΔΕ, μαζί με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ.

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 


ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 04/12/2020

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ :

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ & ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 


Η ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη που θα προκαλούσαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, οδήγησε το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς να αναστείλει την απόφαση που είχε ληφθεί λόγω των μέτρων του κορονοϊού


Στην αναστολή επιβολής οικονομικού προστίμου 3.000 ευρώ και της λειτουργίας για 15 ημέρες καταστήματος προχώρησε μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς.

Στο σκεπτικό της απόφασης επικράτησε πως «η άμεση εκτέλεση των προσβαλλόμενων πράξεων θα προκαλέσει στον αιτούντα ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη σε περίπτωση ευδοκίμησης της προσφυγής του, θέτοντας σε κίνδυνο την υπόστασή του».

Το πρόστιμο και η αναστολή λειτουργίας αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ουζερί – σνακ μπαρ – μεζεδοπωλείο) λόγω μη τηρήσεως των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών στον υπαίθριο χώρο. Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου «παγώνουν» τα πρόστιμα και η αναστολή λειτουργίας μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «από τα προαναφερθέντα προσκομιζόμενα στοιχεία του αιτούντος, προκύπτει ότι αυτός εμφάνισε σημαντική ζημία κατά τα δύο τελευταία έτη λειτουργίας της επιχείρησης του και ότι έχει τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, ιδίως, δαπάνες μισθοδοσίας, καταβολής μισθώματος και διατροφής των δύο ανήλικων τέκνων του.

Επιπροσθέτως, η προαναφερθείσα δραστηριότητα του με Κ.Α.Δ. 56.30 ανήκει στις πληττόμενες από τη λήψη των προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού (COVID-19) δραστηριότητες, για την οποία του επιβλήθηκε η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας του καταστήματος του για χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών, σύμφωνα με τις εκδοθείσες κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 1 της από 25-02-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Κ.Υ.Α».

Στάθμιση ζημίας και παράβασης

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ !!!

 



Η Ελλάδα δεν τήρησε τις ημερήσιες οριακές τιμές για τις συγκεντρώσεις ΑΣ10.


Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα σχετικά με την κακή ποιότητα του αέρα λόγω των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10).

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα δεν τήρησε τις ημερήσιες οριακές τιμές για τις συγκεντρώσεις ΑΣ10, οι οποίες είναι νομικά δεσμευτικές από το 2005. Η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις της να κρατήσει την περίοδο υπέρβασης όσο το δυνατόν συντομότερη και δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για τη μείωση των συγκεντρώσεων ΑΣ10 στον οικισμό Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα επιβεβαιώνουν τις συστηματικές υπερβάσεις στον οικισμό Θεσσαλονίκης για δεκατέσσερα έτη από το 2005 (για όλα τα έτη με εξαίρεση το 2013). Το 2019, τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμα δεδομένα, οι ημέρες κατά τις οποίες σημειώθηκαν υπερβάσεις των οριακών τιμών ήταν 67. Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι προσπάθειες των ελληνικών αρχών μέχρι σήμερα δεν ήταν ικανοποιητικές και επαρκείς.

Τι προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ατμοσφαιρικό αέρα

"ΕΜΦΥΛΙΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ & ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΥΝΟΜΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


Κάνοντας λόγο για «ολοσχερή ανατροπή και πισωγύρισμα» η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής τονίζει σε ανακοίνωσή της πως έχει γίνει «αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών συναδέλφων για συνεχείς, ευθείες και παράνομες παραβιάσεις εκ μέρους της Διοίκησης, της εργασιακής αστυνομικής νομοθεσίας με πρόσχημα τον κορονοϊό».

Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή της, δε, έχουν αποσταλεί εξώδικα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και στον αστυνομικό διευθυντή στη βορειοανατολική Αττική.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ, αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών συναδέλφων για συνεχείς, ευθείες και παράνομες παραβιάσεις εκ μέρους της Διοίκησης, της εργασιακής αστυνομικής νομοθεσίας, αναγκάσθηκε να αποστείλει εξώδικες διαμαρτυρίες στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και στον οικείο Διευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσεως Βορειοανατολικής Αττικής.

ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΒΟΛΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!! ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!

Η PWC ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2021 !!!
Ψάχνουν λύση οι τραπεζίτες...

 

Αναβολή για τον νέο Πτωχευτικό


Της Νένας Μαλλιάρα

Τη «γέφυρα» για το μεταβατικό διάστημα μέχρι να ισχύσει ο νέος πτωχευτικός νόμος, αναζητούν κυβέρνηση και τράπεζες, καθώς είναι πλέον προφανές ότι ο νόμος δεν θα μπορέσει να ισχύσει από την 1η/1/2021.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, ΕΚΤ και Κομισιόν βρίσκονται σε στενές επαφές με τις ελληνικές τράπεζες και χθες τους ζήτησαν την αποστολή εγγράφως των θέσεων και προτάσεών τους για το πώς θα μπορέσει να καλυφθεί το κενό για τους οφειλέτες μέχρι να εφαρμοστεί ο νέος πτωχευτικός νόμος.

Το κενό που αναμένεται να δημιουργηθεί μέχρι την εφαρμογή του νόμου δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, η ενεργοποίηση του νόμου δεν αναμένεται πριν από τον Ιούνιο – Ιούλιο του 2021. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, μάλιστα, η PWC εκτιμά ότι το πλαίσιο, νομοθετικό και λειτουργικό, για την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού (Κώδικας για τη ρύθμιση οφειλών με παροχή 2ης ευκαιρίας) θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο του 2021.

Με τα δεδομένα αυτά και με την πίεση που ασκούν οι συνθήκες της πανδημικής κρίσης στο σκέλος της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η επίσημη ανακοίνωση για την χρονική μετάθεση της έναρξης ισχύος του νέου πτωχευτικού νόμου.

ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ...ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 

Νέο... αίμα σήμερα στη Δικαιοσύνη.

Σαράντα εννέα νέους ειρηνοδίκες διορίζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ανά την επικράτεια.

Και έπεται συνέχεια.

Ακόμη σαράντα εννέα θα διοριστούν στο νέο γύρο τοποθετήσεων από τον Αρειο Πάγο, όταν θα ξανασυνεδριάσει το ΑΔΣ, με νέα σύνθεση.

Γιατί τόσοι ειρηνοδίκες?

Mα είναι φως - φανάρι!

Με 37.000 αιτήσεις υπρεχρεωμένων νοικοκυριών, που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και πρόκειται, να εκδικαστούν και λίγοι είναι.

ΥΠΟΙΚ: ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΣΜΟΥΣ & ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις απαλλαγής από χρεώσεις για ορισμένα άτομα με αναπηρία.

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για απαλλαγή από το Τέλος Ταξινόμησης και τα Τέλη Κυκλοφορίας ορισμένων κατηγοριών ατόμων με αναπηρία ορίζει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Ειδικότερα στο άρθρο 3 της τροπολογίας επισημαίνεται ότι: «Στην περ. Γ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 (Α’ 166) τροποποιούνται οι υποπερ. Α,β,δ και ε και η περ. γ διαμορφώνεται ως εξής:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ !!! ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.000€ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ !!!

 


Ειδικό ιστότοπο στο gov.gr για τα ΙΧ (κατάθεση πινακίδων) και όλα τα οχήματα ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Βάσει του σχεδιασμού που έχει προβλεφθεί στη νέα πλατφόρμα θα καταχωρούνται πληροφορίες για όλα τα οχήματα ανεξάρτητα εάν κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ή έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας, δηλαδή οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες.

Μάλιστα η καινοτομία είναι πως πλέον με ένα κλικ και χρησιμοποιώντας μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας στο μητρώο οχημάτων της ΑΑΔΕ, θα παρέχονται δημόσιες πληροφορίες (open data) σχετικά με:
  • την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα
  • την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους
  • τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων

Έτσι με ένα κλικ οι Αρχές (αστυνομία, ελεγκτές εφορίας, ΑΑΔΕ) θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να γνωρίζουν ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν και ποια δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους καθώς έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας ή είναι ανασφάλιστα ή τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν πληρωθεί από τους κατόχους τους.

Τι αλλάζει στην κατάθεση πινακίδων – Πώς θα γίνεται ηλεκτρονικά

ΗΠΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ FACEBOOK !!!

 


Μια ομάδα πολιτειών των ΗΠΑ υπό την ηγεσία της Νέας Υόρκης ερευνά τη Facebook για πιθανές παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και σκοπεύει να ασκήσει αγωγή εναντίον του γίγαντα των κοινωνικών μέσων την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η καταγγελία θα ήταν η δεύτερη σημαντική αγωγή που θα κατατεθεί εναντίον μιας εταιρείας Big Tech φέτος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυσε την Google της Alphabet τον Οκτώβριο.

Πάνω από 40 πολιτείες σκοπεύουν να υπογράψουν την αγωγή, ανέφερε μια πηγή του Reuters.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, της οποίας οι Επίτροποι συναντήθηκαν την Τετάρτη, θα μπορούσε να υποβάλει σχετική καταγγελία σε δικαστή διοικητικού δικαίου ή σε περιφερειακό δικαστήριο.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΜΕ....ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ !!!

 


Του Γιάννη Παπαδογιάννη


Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει το τραπεζικό σύστημα στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για να λάβει το «πράσινο φως» μια επένδυση, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο, θα πρέπει προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της επένδυσης είτε από τρίτο επενδυτή είτε από το τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή, το κάθε business plan θα πρέπει να αξιολογηθεί ως βιώσιμο με τραπεζικά κριτήρια.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Eurobank και η Grand Thornton, η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων δεν θα γίνει από το κράτος. «Ιστορικά το κράτος έχει αποδειχθεί ως εξαιρετικά αναποτελεσματικό στον τομέα αυτό», τόνισε.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ "ΠΥΛΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ"...ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ !!!

 


Λεφτά υπάρχουν άφθονα όταν πρόκειται για πανάκριβες αγορές από... ημετέρους εμπόρους: ο υπ. Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας ξόδεψε 14.260 ευρώ με απευθείας ανάθεση για να εγκαταστήσει θάλαμο θερμομέτρησης και αποστείρωσης στην είσοδο του υπουργείου, ενώ προτρέπει τα δικαστήρια να αγοράσουν άλλους δέκα ίδιους θαλάμους - Ούτε ο ίδιος ούτε ο συντοπίτης του έμπορος μπορούν να απαντήσουν αν αυτοί οι θάλαμοι είναι ασφαλείς ή αποτελεσματικοί - Αντίθετοι δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι.


Φαίνεται ότι ο κορονοϊός, εκτός από το ότι προκαλεί τη δυστυχία και τον θάνατο, αποδίδει μεγάλα κέρδη για όσους δαιμόνιους επιχειρηματίες έσπευσαν εγκαίρως να ιδρύσουν εταιρείες ή να τροποποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες προκειμένου να πληρούν τους όρους των απευθείας αναθέσεων των υπουργείων για τη θωράκιση από την πανδημία.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΚ & Η ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ξεφύτρωσε νέα φουρνιά «κόκκινων» δανείων…Τη στιγμή που δεν προλαβαίνεις να ρυθμίσεις τα… παλιά

Πριν καλά καλά ξεκαθαρίσει το… στοκ των «κόκκινων» δανείων που έχουν όλες οι τράπεζες, προέκυψε νέα γενιά. Το… απόθεμα ανέρχεται σε 60 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ με θέμα «Επιχειρήσεις, Τράπεζες και Ανάπτυξη».

Επισήμανε, μάλιστα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ότι το νέο αυτό πακέτο των 60 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων αντιπροσωπεύει σήμερα το 36% του συνόλου των δανείων, τη στιγμή που ο αντίστοιχος δείκτης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη βρίσκεται στο 2,6%.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας υπογράμμισε ακόμη ότι δάνεια άνω των 20 δισ. ευρώ, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 20% των ενήμερων δανείων (ή 12,5% του συνόλου των δανείων), έχουν τεθεί από τις τράπεζες σε καθεστώς αναστολής πληρωμών.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η EBA !!!

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 03/12/2020

 

Ο Δανειολήπτης πρέπει να εύχεται, τα κόκκινα δάνεια και οι πιστωτικές του κάρτες, να έχουν πουληθεί στα funds !!!

Γράφει ο Λεωνίδας Στάμος
Maitre Ιδιωτικού Δικαίου - Δικηγόρος πΑΠ - Αντιπρόεδρος ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

Τα funds αγοράζουν από τις τράπεζες μόνο τις απαιτήσεις των πιστωτικών συμβάσεων και όχι τις ίδιες τις συμβάσεις, με τα εξ αυτών δικαιώματα των τραπεζών. Έτσι, το συμβατικό δικαίωμα της αποδεικτικότητας της απαίτησης με τα ίδια τα έγγραφα της τράπεζας, δεν μεταβιβάζεται στα funds, με αποτέλεσμα, αυτά, να μην μπορούν στα Δικαστήρια να αποδείξουν το πραγματικό ύψος της οφειλής του Δανειολήπτη, επικαλούμενα τα έγγραφα των κινήσεων λογαριασμού που έχουν παραλάβει από τις τράπεζες κατά την διαδικασία μεταβίβασης των απαιτήσεων από δάνεια και κάρτες.   

Από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 623 και 624 ΚΠολΔ προκύπτει ότι μεταξύ των ουσιαστικών και διαδικαστικών προϋποθέσεων με την συνδρομή ή μη των οποίων μπορεί να ζητηθεί η έκδοση διαταγής πληρωμής είναι αφενός η ύπαρξη χρηματικής απαίτησης του αιτούντος από ορισμένη έννομη σχέση και αφετέρου η απαίτηση αυτή να αποδεικνύεται από δημόσια ή ιδιωτικά έγγραφα.

Περαιτέρω, κατά την νομολογία, τα αποσπάσματα των εμπορικών βιβλίων της Τράπεζας δεν αποτελούν έγγραφα αποδεικτικά των απαιτήσεων του τηρούντος αυτά προσώπου κατά τρίτων, κατά την έννοια των άρθρων 444 ΚΠολΔ και 448 ΚΠολΔ, επιτρέπεται όμως, να συμφωνηθεί μεταξύ των συμβαλλομένων, ότι τα εν λόγω αποσπάσματα θα αποτελούν πλήρη απόδειξη
υπέρ του εκδότη τους (δικονομική συμφωνία). Συγκεκριμένα, η περιλαμβανόμενη στην πιστωτική σύμβαση ειδική συμφωνία, ότι η οφειλή του πιστούχου προς την πιστώτρια Τράπεζα, θα αποδεικνύεται από το απόσπασμα των εμπορικών βιβλίων της είναι έγκυρη, ως δικονομική σύμβαση.

Με βάση την συμφωνία αυτή, τα αποσπάσματα των εμπορικών βιβλίων της Τράπεζας, (που διαφορετικά δεν θα είχαν αποδεικτική δύναμη), αποτελούν prima facie αποδεικτικό μέσο (έγγραφο), με βάση το οποίο μπορεί να εκδοθεί διαταγή πληρωμής (άρθρα 623 και 624 ΚΠολΔ).

2 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ !!!

 


Ακολουθούν οι ευχαριστήριες επιστολές για την ανάδειξη των σχετικών προβλημάτων σε δύο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στην εκπομπή "ΦΕΙΔΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" της περασμένης Δευτέρας:

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM !!!

 


Σφίγγει ο κλοιός του ESM για Ελλάδα και Ευρω-νότο

Της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου


Τον Μάρτιο του 2020, η Ιταλία, με τη στήριξη της Ισπανίας και της Γαλλίας, έβαλε βέτο -εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης από την Covid-19- στην αναδιάταξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, του ESM, που θα του έδινε πανίσχυρο ρόλο στα θέματα δανεισμού προς τις χώρες-μέλη.

Τότε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντι δήλωσε ότι η Γερμανία και η Ολλανδία αρνούνταν να συζητήσουν την πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Έδωσε δε 10 μέρες διορίας στην ΕΕ «να βρει λύση».

«Μέσα σε δέκα μέρες, η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είχε δηλώσει τότε ο κ. Κόντε.

Οι χώρες του Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, δεν έβλεπαν με καλό μάτι να έχουν ως μοναδικό εργαλείο τον ESM. Και η Ρώμη φοβόταν μια πιθανή αναδιάρθρωση του ιταλικού χρέους εις βάρος των ομολογιούχων.

Έκτοτε το θέμα πάγωσε. Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, που το Eurogroup, με πολιτική απόφαση, ενέκρινε την αναδιάρθρωση του ESM χωρίς καμία ένσταση. Ο πρόεδρος του Eurogroup Π. Ντόνοχιου το χαρακτήρισε ένα μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Σύμφωνα με τους όρους, οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στη δημιουργία μιας κοινής βάσης σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Ενιαίας Εξυγίανσης (Single Resolution Fund) για την παροχή επιπλέον μετρητών για τραπεζικές διασώσεις από τον ESM, σε περίπτωση που το Ταμείο ξεμείνει από λεφτά. Το backstop πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το 2022 -δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί-, εάν και εφόσον περάσει από την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων.

Ο κ. Ντόνοχιου εξήγησε ότι το SRF «ήρθε 2 χρόνια νωρίτερα, γιατί υπάρχει σημαντική πρόοδος στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (non Performing Loans)». Πρόσθεσε δε ότι θα είναι Ταμείο «ύστατης ανάγκης».

ΕΛΤΑ: ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ+ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!

 


Τι μεταδίδει το businessdaily.gr :


Με μια ρυθμιστική ακροβασία και τον ορισμό «μεταβατικού σταδίου για την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας» για την περίοδο 2013 έως 2021, η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με 180 εκατ. ευρώ τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στην Βουλή και περιγράφει αυτό το «μεταβατικό στάδιο», ώστε να προκύψει η αποζημίωση των 180 εκατ. ευρώ για την καθολική υπηρεσία, είναι σίγουρο πως θα προσκρούσει στην Κομισιόν, σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν το πολυετές σήριαλ.

Οι κοινοτικές υπηρεσίες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία για «παράνομη κρατική ενίσχυση» και όπως συνέβη σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως η ΛΑΡΚΟ, θα ζητήσουν την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ. Η ΛΑΡΚΟ είχε λάβει δάνειο από το Δημόσιο, που θεωρήθηκε παράνομη κρατική ενίσχυση από την Ε.Ε. Η μοναδική λύση για να μην επιστρέψει περίπου 150 εκατ. ευρώ, θεωρήθηκε από την Κομισιόν η ιδιωτικοποίηση που είναι αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη μέσω δύο διαγωνισμών.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ορίζει δια της πλαγίας οδού έναν οδικό χάρτη για την «αναγκαστική» είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΤΑ. Θα το ζητήσουν οι κοινοτικές υπηρεσίες ως «αντίδοτο» στην παράνομη κρατική ενίσχυση των 180 εκατ. ευρώ!

Εξάλλου και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που υπερασπίστηκε χθες στην Βουλή την τροπολογία, δεν έκρυψε τα λόγια του. Είπε πως τα ΕΛΤΑ είναι ενταγμένα στην ΕΕΣΥΠ ΑΕ, υπονοώντας πως το δρόμο για ιδιώτη επενδυτή άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση που τα πέρασε στο Υπερταμείο. Στην ομιλία του, είπε πως η είσοδος στρατηγικού επενδυτή θα γίνει «όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το πλάνο μετασχηματισμού και άρα όταν τα ΕΛΤΑ θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αξία».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SERVICERS !!!

ΖΗΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ...
Τι σηματοδοτεί η ξαφνική μετάλλαξη Στουρνάρα "υπέρ" των δανειοληπτων, σε συνέχεια μάλιστα των πρόσφατων δηλώσεων του ;;;



Την ενίσχυση του πλαισίου μηνιαίων αναφορών και ενημέρωσης για το τι πράττουν με τα δάνεια που διαχειρίζονται, τι λύσεις-ρυθμίσεις προτείνουν στους πελάτες και με ποιους όρους, εξετάζεται να ζητήσει από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (μη εξυπηρετούμενων δανείων) η Τράπεζα της Ελλάδος, ως η καθ’ ύλην αρμόδια για την εποπτεία τους.

Πληροφορίες του Εuro2day.gr αναφέρουν ότι η εποπτική αρχή -εκτός απροόπτου- το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αφού έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό το νέο σκηνικό, θα ζητήσει από τους servicers μια πιο «πλούσια» ως προς τον όγκο ενημέρωση/αναφορά (ήδη στέλνουν στοιχεία στην ΤτΕ σε μηνιαία βάση) για την κατάσταση των δανείων που διαχειρίζονται.

Στόχος του υπό εξέταση αυτού σχεδίου είναι να υπάρξει από την πλευρά του επόπτη καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη της διαχείρισης του τεράστιου όγκου των δανείων που έχουν περάσει στις εταιρείες διαχείρισης.

Με βάση τις ίδιες πηγές, σήμερα οι servicers στέλνουν σε μηναία βάση στην εποπτική αρχή ακριβή και πλούσια ως προς τον όγκο στοιχεία για το χαρτοφυλάκιο των τιτλοποιημένων δανείων, ενώ για τα υπόλοιπα κομμάτια του δανειακού χαρτοφυλακίου που διαχειρίζονται, ο όγκος των στοιχείων ενημέρωσης είναι μικρότερος και πιο «χαλαρός».

Δεν αποτελεί παρέμβαση

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ CEOs ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: "ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



"Θα είναι τριπλάσια σε σχέση με τα 5 δις ευρώ των σημερινών εκτιμήσεων..."


«Δυστυχώς οι προβλέψεις των CEOs για το ύψος των νέων «κόκκινων» δανείων που θα δημιουργήσει η πανδημία θα διαψευσθούν».

Αυτό λέει στο mononews.gr τραπεζίτης και σημειώνει πως: Οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν «ασφαλείς» προβλέψεις. Σίγουρα όλοι μας δουλεύουμε στην κατεύθυνση τα νέα «κόκκινα» δάνεια να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Όμως θα είναι τριπλάσια σε σχέση με τα 5 δις ευρώ των σημερινών εκτιμήσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστούν σε σύντομο χρόνο και αποτελεσματικά οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος θα αποτυπωθεί τα δύο τρίμηνα που θα ακολουθήσουν τη λήξη των moratorium. Τα νέα «κόκκινα» θα είναι στην περιοχή των 15 δισ. ευρώ, συμπληρώνει.

BLOOMBERG: ΝΕΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΤΗΣ VISA ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΣΕ BITCOIN !!!

 



Η Visa Inc. ξεκίνησε συνεργασία με την start up BlockFi προκειμένου να προσφέρει μία πιστωτική κάρτα που δίνει Bitcoin ως ανταμοιβή για τις αγορές, αντί για αεροπορικά μίλια ή μετρητά.

Οι χρήστες της πιστωτικής κάρτας Bitcoin Rewards θα λαμβάνουν το 1,5% των αγορών τους στο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου και ένα εφάπαξ ποσό 250 δολαρίων σε κρυπτονομίσματα εάν ξοδέψουν περισσότερα από 3.000 δολάρια κατά τους πρώτους τρεις μήνες, δήλωσε η BlockFi. Η κάρτα, η οποία έχει ετήσια συνδρομή 200 δολάρια, θα εκδοθεί από την Evolve Bank & Trust.

Η σταδιακή καθολική αποδοχή του Bitcoin αποτυπώθηκε νωρίτερα φέτος και σε μία άλλη κίνηση της Visa, η οποία αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την start up Fold προκειμένου να προσφέρει μία χρεωστική κάρτα που δίνει ανταμοιβές σε κρυπτονομίσματα.

ΠΩΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ !!!

 



Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς οι οποίοι υπό τον φόβο εξάπλωσης της πανδημίας στρέφονται σε καινούρια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση εγκυμονεί κινδύνους καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου πάρα πολλοί καταναλωτές στρέφονται σε παλαιά φθηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με κίνδυνο να επιβαρυνθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα δρομολόγια των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός αλλά οι πολίτες όπως αποδεικνύεται αναζητούν άλλους τρόπους για να μετακινηθούν και εκτός της χρήσης αυτοκινήτων επιλέγουν τα ποδήλατα αλλά και τα δίκυκλα.

Σύμφωνα με έρευνα της HIS Market που δημοσίευσε το Reuters επισημαίνεται ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση στις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όπως επίσης και η αναζήτησή τους μέσω του Διαδικτύου και μάλιστα για φθηνά και πολύ ρυπογόνα μοντέλα.

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ !!!

 



Τι γράφει το protothema.gr :


Με την πληρωμή μίας μόνον δόσης τον Δεκέμβριο –και όχι δύο- θα μπορέσουν τελικά να ενταχθούν ξανά στις 120 δόσεις όσοι έχασαν την ρύθμιση από τον περασμένο Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο.

Παρά τη σύγχυση που προκλήθηκε από το γεγονός ότι δεν πήρε τελικά παράταση η πληρωμή της δόσεως Νοεμβρίου, όσοι την περίμεναν θα βγουν ωφελημένοι τελικώς, αφού δεν θα πληρώσουν διπλή δόση (Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου) μέσα στον ίδιο μήνα. Το υπουργείο Οικονομικών "χαρίζει" την πληρωμή της δόσης του Νοεμβρίου τον Δεκέμβριο. Και η οφειλή αυτή, μαζί με όσες δόσεις έχουν μείνει ως τώρα απλήρωτες, δεν θα επιβαρύνουν τους επόμενους μήνες , αλλά θα μεταφερθούν σαν έξτρα δόσεις πέραν των 100 ή 120 που έχουν συνομολογήσει με την εφορία.

Η τροπολογία την οποία ετοίμασαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος -εξαιτίας και των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ- προβλέπει ότι:

- αναβιώνουν τα ευεργετήματα και γλιτώνουν τις κατασχέσεις όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση, αρκεί να πληρώσουν μία μόνον δόση για τον μήνα Δεκέμβριο, έως το τέλος του μηνός.

4ΗΜΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Η UNILEVER !!!

 


Σε μεγένθυση:

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: "ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 7,9% Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2020" !!!

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΕΓΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΥΦΕΣΗ 8% ΚΑΙ ΑΝΩ...
Αφού λοιπόν είδε "το φως το αληθινό " για κόκκινα δάνεια και bad bank, είδε και για την ύφεση !!!




Στουρνάρας: Θα ξεπεράσει το 7,9% η ύφεση το 2020


Τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση του κύματος της πανδημίας που ενεργοποίησε η κυβέρνηση, στις 7 Νοεμβρίου, αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο του αναμενόμενου την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα αναμένεται νέα υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στο τέταρτο τρίμηνο του έτους και κατ' επέκταση σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση για όλο το 2020, σε σχέση με αυτή που καταγράφηκε το α' εξάμηνο του έτους (-7,9%).

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας σε συνέδριο το Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, παρόλο που η πανδημία κορονοϊού αναμένεται να επιδεινώσει σημαντικά κάποια από τα προβλήματα που κληροδότησε στην Ελλάδα, η κρίση χρέους της δεκαετίας του 2010, όπως το υψηλό δημόσιο χρέος, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, το μεγάλο απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το επενδυτικό κενό, έχει και ορισμένες θετικές συνέπειες. 

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ;;;

 



«Τύπωμα» χρήματος και αύξηση δημόσιου χρέους για να στηριχθούν οι οικονομίες εν μέσω πανδημίας είναι η συνταγή που ακολουθούν οι μεγάλες οικονομίες.

Μπορούν οι κεντρικές τράπεζες να διαγράψουν με μια κίνηση το πρόσθετο βουνό χρέους που θα προκύψει;

H ΕΚΤ θα «τυπώνει» χρήμα αγοράζοντας κρατικά ομόλογα, τα οποία θα εκδίδουν οι κυβερνήσεις για να δανειστούν και να συνεχίσουν να ξοδεύουν από τους κρατικούς προϋπολογισμούς για να στηρίξουν τις οικονομίες στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Αυτό είναι το σχέδιο που φαίνεται να ακολουθούν οι χώρες της Ευρωζώνης και η πρόεδρος της ΕΚΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ το υπέδειξε εμμέσως όταν δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα μέτρα νομισματικής στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας τον Δεκέμβριο.

Θα συνεχίσει δηλαδή να να δημιουργεί νέο χρήμα με το οποίο θα αγοράζει κρατικά ομόλογα (ποσοτική χαλάρωση ή «τύπωμα» χρήματος).

Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα μπορέσουν να δανειστούν πουλώντας ομόλογα τα οποία σε κάθε περίπτωση μπορεί να απορροφήσει η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Citigroup που δημοσίευσαν οι Financial Times η EKT έχει προγραμματίσει να αγοράσει μέσα στο 2021 περισσότερα ομόλογα από εκείνα που θα εκδώσουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης για να χρηματοδοτήσουν την άμυνα απέναντι στην ύφεση που προκαλεί η πανδημία.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 02/12/2020

 

Η Διαμεσολάβηση ως εναλλακτικός τρόπος εξωδικαστικής διευθέτησης

Γράφει η Μελίνα Μπάχλα
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο θεσμός της διαμεσολάβησης αποτελεί έναν από τους εναλλακτικούς τρόπους εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης που θεσπίστηκε το 2010 με το Ν. 3898/10 με σκοπό α) την προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008 για ορισμένα θέματα διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις διασυνοριακών διαφορών και β) τη θεσμοθέτηση εθνικών διαδικασιών διαμεσολάβησης.

Η διαμεσολάβηση είναι μια μέθοδος εξωδικαστικής επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, με εκούσιο χαρακτήρα, στην οποία τα μέρη, με τη βοήθεια και συνδρομή του διαμεσολαβητή, δηλαδή, ενός τρίτου, ανεξάρτητου και ουδέτερου ως προς τα μέρη προσώπου, επιχειρούν να καταλήξουν μέσω της διαπραγμάτευσης μεταξύ τους, σε μία βιώσιμη και αμοιβαία ικανοποιητική διευθέτηση της διαφοράς τους. Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της διαμεσολάβησης έχουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των μερών.

Στην Ελλάδα, η διαμεσολάβηση άρχισε να διαδίδεται και να γίνεται ευρέως γνωστή εννέα χρόνια αργότερα από τη θέσπισή της. Και αυτό γιατί με τη τελευταία μεταρρύθμιση (Ν4640/2019) έφερε ως προστάδιο των περισσότερων νομικών ενεργειών υποχρεωτικά να προηγείται μια και μόνο συνάντηση των μερών με τους δικηγόρους τους ενώπιον του διαμεσολαβητή με σκοπό να εξετάσουν αν η συγκεκριμένη διαφορά τους μπορεί να επιλυθεί με διαμεσολάβηση. Η συνάντηση αυτή ορίζεται ως η αρχική υποχρεωτική συνεδρία της διαμεσολάβησης.

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ήταν από τους πρώτους θερμούς υποστηρικτές του θεσμού της διαμεσολάβησης, αφού από τα μέσα του 2017 προτρέπει τα μέλη της να προχωρήσουν σε διαδικασία διαμεσολάβησης για τη διαφορά τους με τα πιστωτικά ιδρύματα.

Η τραπεζική διαμεσολάβηση έχει εφαρμογή σε όλες τις διαφορές μεταξύ δανειολήπτη (ιδιώτη, επαγγελματία, επιχείρησης, οφειλέτη, εγγυητή) και τραπεζικού ιδρύματος, με απώτερο στόχο την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ των μερών.

MIG-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ Η VIVARTIA ΣΤΗΝ CVC !!!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...
Μηδαμινό τίμημα για έναν όμιλο που κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ !!!



Τι γράφει χαρακτηριστικά το sofokleousin.gr :

Αλλάζει χέρια ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος βιομηχανιών τροφίμων, με ένα deal που φέρνει νέους επενδυτές στον κλάδο και δημιουργεί νέους συσχετισμούς δυνάμεων στην αγορά: Η Vivartia -η παλιά γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” αναδιαρθρωμένη με συγχωνεύσεις και εξαγορές - που έχει κοστίσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ στην παλιά MIG του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου, πωλείται στο πολυεθνικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners έναντι 161,1 εκατ. ευρώ.

Πέραν των επιπτώσεων του στη μελλοντική διαμόρφωση του επιχειρηματικού χάρτη στην Ελλάδα, το deal θα επηρεάσει καθοριστικά τα οικονομικά μεγέθη, τις δυνατότητες και της προοπτικές της MIG, “αγγίζοντας” και την Τρ. Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και βασικός πιστωτής της.


Η MIG ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποδέχθηκε την προσφορά της CVC Capital, δίνοντας πράσινο φως για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων για τη μεταβίβαση του πακέτου μετοχών. 


Τα μεγάλα δάνεια

H πάλαι ποτέ κραταιά και νυν υπερχρεωμένη MIG θα παραχωρήσει όλες τις μετοχές της Vivartia που κατέχει (92,08%), έναντι 161,1 εκατ. ευρώ. Το τίμημα αυτό αντιστοιχεί σε συνολική αποτίμηση 175 εκατ. ευρώ για την πωλούμενη εταιρεία με τις 14 θυγατρικές.

8 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ BLACK FRIDAY !!! ΟΛΟΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!!

 



Μια από τις κυριότερες επιπτώσεις της πανδημίας είναι η αδιαμφισβήτητη ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τον κύκλο εργασιών του να αναμένεται να διπλασιαστεί σε 15 δισ. ευρώ για το 2020. Όμως, όπως διαφαίνεται, από σχετικές έρευνες, η μεγέθυνση του ηλεκτρονικού τζίρου δεν κατανέμεται ισόρροπα.

Το ινστιτούτο Μικρομεσαίων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε έρευνα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και την Black Friday.

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της: «Πέρα από κάθε αμφιβολία, οι μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου είναι εκείνες πως έχουν ευνοηθεί περισσότερο από την εντυπωσιακή αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Από την άλλη, οι μικρότερες επιχειρήσεις φαίνεται πως καταγράφουν μια σημαντική υστέρηση σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες. Ωστόσο, βρίσκουν τρόπους να ανταποκριθούν και συγχρόνως αντιλαμβάνονται την πρόκληση της νέας εποχής».

Είναι χαρακτηριστικό πως για τις μικρότερες επιχειρήσεις, σύμφωνα και με τις σχετικές έρευνες του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, περισσότερες από το 70% διαθέτουν πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο, το 36% έχει ενεργή ιστοσελίδα και πάνω από 55% ενεργή σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα.

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ & ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ !!! ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 1.100.000€ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟ !!!

 



Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν για το διάστημα από 27 έως 29.11.2020 συνολικά 189.710 ελέγχους και κατέγραψαν 4.963 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.129.850€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δεκατρείς επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (160.282).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη νόμιμη μετακίνηση
  • Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
SSL Certificates