.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

MIG-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ Η VIVARTIA ΣΤΗΝ CVC !!!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...
Μηδαμινό τίμημα για έναν όμιλο που κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ !!!



Τι γράφει χαρακτηριστικά το sofokleousin.gr :

Αλλάζει χέρια ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος βιομηχανιών τροφίμων, με ένα deal που φέρνει νέους επενδυτές στον κλάδο και δημιουργεί νέους συσχετισμούς δυνάμεων στην αγορά: Η Vivartia -η παλιά γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” αναδιαρθρωμένη με συγχωνεύσεις και εξαγορές - που έχει κοστίσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ στην παλιά MIG του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου, πωλείται στο πολυεθνικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners έναντι 161,1 εκατ. ευρώ.

Πέραν των επιπτώσεων του στη μελλοντική διαμόρφωση του επιχειρηματικού χάρτη στην Ελλάδα, το deal θα επηρεάσει καθοριστικά τα οικονομικά μεγέθη, τις δυνατότητες και της προοπτικές της MIG, “αγγίζοντας” και την Τρ. Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και βασικός πιστωτής της.


Η MIG ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποδέχθηκε την προσφορά της CVC Capital, δίνοντας πράσινο φως για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων για τη μεταβίβαση του πακέτου μετοχών. 


Τα μεγάλα δάνεια

H πάλαι ποτέ κραταιά και νυν υπερχρεωμένη MIG θα παραχωρήσει όλες τις μετοχές της Vivartia που κατέχει (92,08%), έναντι 161,1 εκατ. ευρώ. Το τίμημα αυτό αντιστοιχεί σε συνολική αποτίμηση 175 εκατ. ευρώ για την πωλούμενη εταιρεία με τις 14 θυγατρικές.


Η δικαιολογία για το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα είναι ο υψηλός δανεισμός του ομίλου Vivartia, που ανέρχεται σε 425 εκατ. ευρώ. Μαζί με το πακέτο μετοχών (92,08%) η αγοράστρια CVC Capital παίρνει και τα δάνεια, εγγυόμενη την αποπληρωμή τους. Προφανώς θα επιδιώξει συμφωνίες αναδιάρθρωσης με “κουρέματα” και επιμηκύνσεις.

Μιά πρώτη αναδιάρθρωση επιτυγχάνει η MIG, με μια συμφωνία που συνοδεύει το deal πώλησης της Vivartia. Οπως ανακοινώθηκε, παρατείνεται κατά 3 χρόνια ο χρόνος αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της προς την Τρ. Πειραιώς και μειώνονται σε 3% τα επιτόκια. 


Μένει άδειο κέλυφος

Με την πώληση του ομίλου Vivartia και της SingularLogic που ανακοινώθηκε χθες, “φτωχαίνει” η MIG, η οποία απομένει πλέον επενδυτικό “κέλυφος” με ήσσονος σημασίας και μικρής αξίας συμμετοχές.


Από την πώληση της μεγαλύτερης θυγατρικής της θα εγγράψει σημαντικές ζημίες. Η απαξίωση της θα έχει αντίκτυπο στην Τρ. Πειραιώς ως βασικό της μέτοχο. Το θετικό για την τράπεζα είναι ότι διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων της έναντι της Vivartia και των θυγατρικών της που περιέρχονται στην CVC.

 https://www.sofokleousin.gr/anti-pinakiou-fakis-mig-tr-peiraios-poulisan-ti-vivartia-sti-cvc

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates