.

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ο ΑΦΜ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!! ΕΝΤΟΣ 2 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΜΚΑ !!!




Μέσα σε δύο χρόνια θα έχει καταργηθεί ο ΑΜΚΑ, καθώς αντικαθίσταται από τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Ο ΑΦΜ που, «βαπτίζεται» πλέον Προσωπικός Αριθμός, θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές του πολίτη με το ελληνικό δημόσιο, όπως προβλέπεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Φυσικά και θα υπάρχει νούμερο στις νέες ταυτότητες, αλλά θα είναι ο αριθμός του εγγράφου και όχι ο Προσωπικός Αριθμός με τον οποίο θα συναλλάσσεται ο πολίτης με το δημόσιο. Οσοι πολίτες έχουν ΑΜΚΑ και δεν έχουν ΑΦΜ, η διαδικασία απόδοσης του Προσωπικού Αριθμού θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΧΙ !!!


Σε μεγένθυση: 

ΝΕΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ 50% ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ !!!

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Τυχαίο ;;; Δεν νομίζουμε...




Μειώνεται κατά 50% το ενοίκιο των τηλεοπτικών σταθμών προς τη Digea κατά τους μήνες, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στο 43ο άρθρο της τελευταίας ΠΝΠ με ημερομηνία 1η Μαϊου 2020. Η απόφαση προβλέπει ακόμη πως το ποσό που μειώνεται συμψηφίζεται με την ανάλογη υποχρέωση που έχει η εταιρεία Digea Ψηφιακός Πάρχος προς το δημόσιο για τη χρήση του φάσματος, κατά το ίδιο διάστημα.

Τέλος από την 1η Μαΐου 2020 έως και την 31η Αυγούστου 2020 “αναστέλλεται το δικαίωμα του παρόχου δικτύου” “να περιορίζει την ποιότητα εκπομπής ψηφιακού σήματος, καθώς και να προβαίνει σε προσωρινή αναστολή ή οριστική διακοπή παροχής υπηρεσιών λόγω οφειλών σε παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, οι οποίοι έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος της παρ. 1 για το ως άνω χρονικό διάστημα των τριών (3) μηνών”

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΕΤΤ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ 5ΨΗΦΙΩΝ SMS !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 250.000€ ΣΤΗΝ VEOO ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
Ενώ προ ημερών είχει προηγηθεί και πρόστιμο 250.000€ στην εταιρεία Dimoco από την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:




Τα «δόντια» της έδειξε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης (ΥΠΠ). Η επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 250.000 ευρώ και ανακάλεσε την άδεια της εταιρείας Veoo, καταλογίζοντάς της παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας.

Οι κυριότερες παραβάσεις που βαρύνουν την εταιρεία αφορούσαν σε αυθαίρετη εγγραφή και χρέωση καταναλωτών για υπηρεσίες αυξημένης χρέωσης που παρέχει η εταιρεία, ασάφειες και ανακρίβειες σχετικά με τους όρους χρήσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αδυναμία επικοινωνίας των καταναλωτών με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, μη απάντηση της εταιρείας σε καταγγελίες καταναλωτών, καθώς και σε μη ορθή χρήση και διαχείριση των εκχωρηθέντων στην εταιρεία αριθμών. 


Σύμφωνα με στελέχη της ΕΕΤΤ οι υπηρεσίες της δέχονταν κάθε χρόνο δεκάδες –αν όχι εκατοντάδες καταγγελίες– από καταναλωτές οι οποίοι χρεώνονταν υπηρεσίες χωρίς να έχουν συναινέσει στη λήψη τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΕΕΤΤ, η εταιρεία δεν απαντούσε καν στις καταγγελίες των καταναλωτών.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΕΠΙΛΕΟΝ 4.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!



Σοκάρει η ανεργία στις ΗΠΑ 

Μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα 4 εκατομμύρια άνεργοι προστέθηκαν στην «μαύρη» λίστα που αφήνει πίσω του η κρίση του covid-19 στην αμερικανική οικονομία.

Μέσα σε χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων οι νέοι άνεργοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έφθασαν τα 30,4 εκατομμύρια. Τα στοιχεία προκαλούν ρίγη…

ΠΟΜΙΔΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ !!!

ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσουν οι αλητείες κάποιων ιδιοκτητών ακινήτων που απειλούν με εξώσεις όσους ενοικιαστές δικαιούνται μείωση μισθώματος και από την άλλη πρέπει επιτέλους να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα στα έσοδα τους. Μην ξεχνάμε πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δεχθεί μια φορο-ληστρική επιδρομή όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων !!!



«Να τεθεί άμεσο τέλος στη μείωση των ενοικίων και κάθε περαιτέρω στήριξη των ενοικιαστών να χρηματοδοτηθεί από τα 24 δισ. των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού και όχι από τους ήδη καταληστευμένους ιδιοκτήτες», ζητάει η ΠΟΜΙΔΑ, με ανακοίνωσή της, από την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει:

«Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε χθες ότι η αναγκαστική μείωση κατά 40% στα ενοίκια επιχειρήσεων και πρώτης και φοιτητικής κατοικίας τέκνων των εργαζομένων τους θα συνεχιστεί και τον μήνα Μάϊο για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων, ενώ προανήγγειλε ουσιαστικά ότι το μέτρο προφανώς θα συνεχιστεί για άγνωστο χρονικό διάστημα για όσες επιχειρήσεις δεν ανοίξουν τον Μάιο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ !!!



Χιλιάδες νέα λουκέτα και χιλιάδες νέους ανέργους προμηνύει η κρίση του κορωνοϊού

Δυσοίωνο είναι το μέλλον των καταστημάτων εστίασης στην μετα-καραντίνα εποχή. Αυτό δήλωσε ο Παναγιώτης Καρασαββίδης, Μέλος Δ.Σ. Καφέ Μπάρ Εστίασης Νομού Θεσσαλονίκης και μέλος Δ.Σ. Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματιών μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Ο κ. Καρασαββίδης εκτίμησε ότι το 80% των καταστημάτων εστίασης δεν θα ανεβάσουν ρολά την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης.

«Αν δεν πούμε ότι έχουν σκοπό να μας εξαφανίσουν τότε μπορούμε να πούμε ότι μας αντιμετωπίζουν σαν κλέφτες, όπως και οι προηγούμενοι. Δεν μπορούμε να καλύψουμε εμείς τα μαγαζιά μας τρείς μήνες κλειστά τις υποχρεώσεις τους και με τόσους περιορισμούς που συνεπάγονται κατακόρυφη πτώση του τζίρου και αύξηση των εξόδων μας».

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ Η HERTZ !!! ΨΑΧΝΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ !!!



Ο κολοσσός των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων Hertz βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν σχεδόν εξαϋλώσει τον κύκλο εργασιών της εταιρείας, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

 Οι ερχόμενοι μήνες αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολοι για κολοσσούς όπως η Hertz και η Avis αναφέρουν οι αναλυτές, καθώς οι κολοσσοί των ενοικιάσεων αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν μια τεράστια απώλεια στα έσοδα τους, .

Η Hertz προσπαθεί να μειώσει τις πληρωμές δανείων και βρίσκεται σε συζητήσεις για μια συμφωνία ανοχής από τους πιστωτές της, που θα την βοηθήσει να αποφύγει την χρεοκοπία, με την κατάσταση να παραμένει ρευστή. Τα νέα για μια πιθανή χρεοκοπία του κολοσσού έρχονται λίγες μέρες αφότου η Hertz, την Δευτέρα, σε ενημέρωση της ανέφερε πως «δεν πραγματοποίησε συγκεκριμένες πληρωμές» που αφορούν 500.000 οχήματα, καθώς παραμένει σε συζητήσεις με τους δανειστές για να μειώσει τις πληρωμές.

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ !!!



Για νέες εφαρμογές στα κινητά μας τηλέφωνα που θα καταγράφουν τις συναντήσεις μας με σκοπό να διευκολυνθεί η επιβολή μέτρων καραντίνας, η παρακολούθηση της προόδου της νόσου ή η ενημέρωση των πολιτών για πιθανή τους έκθεση σε άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, έκανε λόγο ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο podcast – Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με τον Δρ. Δασκαλάκη, στην μάχη που δίνεται από το μέτωπο της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθούν και τα όπλα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και ειδικά οι εφαρμογές στα κινητά μας τηλέφωνα τα οποία θα «καταγράφουν» κρυπτογραφικά τις συναντήσεις μας και στην συνέχεια θα μας «ενημερώνουν» αν κάποιος που είχαμε επαφή έχει συμπτώματα κορωνοϊού.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!




Στόχος αρπακτικών τραπεζικοί λογαριασμοί Βολιωτών


Μαζικά μηνύματα - απάτη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε Βολιώτες τις προηγούμενες μέρες. Επιτήδειοι έστειλαν e – mails, που δήθεν προέρχονταν από την Alpha Τράπεζα και ζητούσαν τους κωδικούς των χρηστών με το επιχείρημα να ξεκλειδώσουν λογαριασμοί. Δεν αποσκοπούσαν όμως παρά στο να χρεώσουν πιστωτικές κάρτες ή να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς μεταφέροντας τα χρήματα στο εξωτερικό.

Για τα μηνύματα – απάτη επενέβη η Ενωση Καταναλωτών Βόλου ύστερα από διαμαρτυρίες δύο Βολιωτών. Ευτυχώς, οι πολίτες δεν είχαν συμπληρώσει τα στοιχεία τους στη φόρμα που παρέπεμπε το link στο οποίο προέτρεπαν τα μηνύματα.

Η τράπεζα, που επικαλούνταν οι επιτήδειοι, διέψευσε ότι είχε αποστείλει e-mails. Οπως τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου «καμία τράπεζα και δημόσια υπηρεσία δεν θα προέτρεπε για αποκάλυψη μυστικών κωδικών που είναι αυστηρώς προσωπικοί».

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ : ΜΙΑ ΕΞΑΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ MADE IN ITALY !!!



La ripresa dei ristoranti: "Suolo pubblico gratuito per recuperare posti a sedere"

"Il distanziamento, si stima, comporterà almeno il dimezzamento dei posti a sedere, pertanto l'aumento delle aree esterne sarà l'unica risposta atta a mitigare l'inevitabile dimezzamento dei volumi d'affari"

Fra le categorie più penalizzate dalla chiusura generalizzata del sistema produttivo legato al commercio e al turismo, senza dubbio ci sono i pubblici esercizi (bar e ristoranti) e le attività che esercitano la vendita alimentare su chiosco. Uno studio di Confesercenti nazionale stima la perdita di fatturato per bar e ristoranti del 29% sul 2019, per un valore di oltre 11 miliardi. Poiché è ormai chiaro a tutti che, almeno per qualche tempo, dovremo convivere con il Coronavirus, è importante avviare velocemente la riapertura delle attività, dotandosi di idonee misure di sicurezza.


ΔΑΝΕΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!




Του Δημήτρη Αλβανού
Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω


Τι ισχύει με τα δάνεια φυσικων προσώπων αυτη τη στιγμή πολύ πολύ συνοπτικά .


Οσοι έχουν ληξιπρόθεσμα μέχρι την 31/12/2018 και μπορούν να ενταχθούν στον 4605/2019 πήραν παράταση για 3 μήνες .

Οσοι ειναι σε Κατσελη ή εξωδικαστικό έχουν ήδη πάρει 3μηνη παραταση .

Οσοι είναι σε σχετικο ΚΑΔ πληρωνουν μόνο τόκους για 3 μηνες .

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!



Στην Τακτική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παραπέμφθηκε το ζήτημα της νομιμότητας της ενημέρωσης (κατά το άρθρο 11 του Ν. 2472/1997) των οφειλετών για τη διάθεση των δεδομένων του από τις τράπεζες στις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών.


Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου καλείται να κρίνει εάν η τράπεζα, ως υπεύθυνη επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο μιας σύμβασης, οφείλει να ενημερώνει ειδικώς τον οφειλέτη για τη διάθεση των δεδομένων του στην εκάστοτε συγκεκριμένη εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, ή αρκεί το γεγονός ότι η τράπεζα κατά τον χρόνο της συλλογής των δεδομένων, με βάση όρους που υπήρχαν στη σχετική σύμβαση, είχε ενημερώσει τον οφειλέτη ότι τα προσωπικά του δεδομένα, θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από την ίδια (Τράπεζα) ή και από εκείνους που εκτελούν την επεξεργασία κατ' εντολή και για λογαριασμό της, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εταιρίες εισπράξεως απαιτήσεων.

Η υπόθεση τέθηκε ενώπιον του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έπειτα από αίτηση αναίρεσης κατά απόφασης, με την οποία κρίθηκε ότι η ενημέρωση εκ μέρους της τράπεζας δεν ήταν νόμιμη, συνεπώς θα έπρεπε να καταβληθεί αποζημίωση 5.869,40 ευρώ στον οφειλέτη.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, ο οφειλέτης έπρεπε να ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη ανάθεση έργου που συνεπάγεται μετάδοση δεδομένων του από την Τράπεζα σε εταιρείας είσπραξης απαιτήσεων

ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: 35.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!

ΠΑΣΚΕΔΙ: "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"
Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και στο απόλυτο αδιέξοδο βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης και διασκέδασης στην Ελλάδα σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) στο ethnos.gr !!!



Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Σύμφωνα με την… αισιόδοξη πρόβλεψη το 50% των 35.000 επιχειρήσεων εστίασης θα βάλουν λουκέτο ή θα αναγκαστούν να ξεπουληθούν σε ξένες εταιρείες που θα βρουν την ευκαιρία να αρπάξουν κοψοχρονιά τις επιχειρήσεις φιλέτα του κλάδου. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού που έγιναν την Τρίτη 28 Απριλίου αλλά και η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα καταστήματα την 1η Ιουνίου «βάζει ταφόπλακα» στις επιχειρήσεις ενός κλάδου που αποτελούσε κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας.
«Είναι ντροπή αυτό που βιώνουμε»

«Βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσαμε να βρεθούμε. Ζητήσαμε απλά πράγματα από την κυβέρνηση και δεν έδωσαν στον κλάδο μας ούτε τα ελάχιστα για να επιβιώσουμε. Ο,τι μας ζήτησαν το κάναμε. Δε γίνεται όμως μία βασική παραγωγική ομάδα της ελληνικής οικονομίας να κάνει όλες τις θυσίες και η κυβέρνηση να κάνει τα λιγότερα. Είναι ντροπή τα όσα συμβαίνουν. Είμαστε απογοητευμένοι και όλα τα μέλη μας και οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση», είπε στο ethnos.gr η πρόεδρος της ΠΑΣΚΕΔΙ Νίκη Κωνσταντίνου.

«Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε»

ΜΑΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΚΤ: ΥΦΕΣΗ ΕΩΣ 12% ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΦΕΤΟΣ !!!




Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να αυξήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων και να προσαρμόσει όλα τα μέσα πολιτικής της τράπεζας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι απολύτως έτοιμο να αυξήσει το μέγεθος του προγράμματος αγορών ομολόγων για την πανδημία (PEPP) και να προσαρμόσει τη σύνθεση του, στην έκταση και τον χρόνο που θα χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση, είναι έτοιμο να προσαρμόσει όλα τα μέσα του, με τον κατάλληλο τρόπο, για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του με έναν διατηρήσιμο τρόπο, σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευσή του για συμμετρία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Παράλληλα, η ΕΚΤ αποφάσισε να συνεχίσει την πλήρη επανεπένδυση των ποσών από τις αποπληρωμές των ομολόγων που έχει αγοράσει στο πλαίσιο του προγράμματος APP για μία μακρά χρονική περίοδο αφού αρχίσει την αύξηση των βασικών επιτοκίων της.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!! ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το protothema.gr :

Νέο σύστημα προστασίας της κύριας και γενναία επιδότηση δόσεων για δάνεια με υποθήκη την κύρια κατοικία θα ισχύσει από το καλοκαίρι στη χώρα μας. Θα καλύψει και τη νέα γενιά των κόκκινων δανείων που δημιουργεί ο κορωνοϊός. Το παλαιό καθεστώς προστασίας κρίνεται ανεπαρκές από την κυβέρνηση που σχεδιάζει ανατροπές για να καλύψει πολλαπλάσιους δανειολήπτες που έχουν ανάγκη την κρατική στήριξη. Ωστόσο, και αυτό παρατείνεται μέχρι τέλος Ιουλίου. Και καθώς τον Αύγουστο δεν γίνονται πλειστηριασμοί, η κυβέρνηση διασφαλίζει μέχρι τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον τους οφειλέτες.

Με βάση τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και όσα διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας:

- θα επιδοτούνται πληρωμές δανείων που έχουν εγγύηση κατοικία, τουλάχιστον 50% ή 70%-90% της δόσεως στις περισσότερες περιπτώσεις.

- δικαιούχοι θα είναι δανειολήπτες με πρόβλημα που, σε αντίθεση με την προστασία που ως τώρα παρατείνεται, «κοκκίνισαν» όχι μόνο πριν αλλά και μετά το 2018, δηλαδή το 2020 λόγω κορωνοϊού.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ....ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ !!!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ....
Άγρια και αισχρή κοροϊδία δανειοληπτών+οφειλετών δημοσίου κτλ. , αφού με τον νέο πτωχευτικό θα γίνει ΣΦΑΓΗ !!!





«Θα διασφαλιστεί πως τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα μείνουν χωρίς πρώτη κατοικία» υπογράμμισε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε σήμερα η εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos, με θέμα «Κόκκινα Δάνεια: Η νέα πραγματικότητα».

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης ενός νέου κύματος κόκκινων δανείων, αλλά και στη θέσπιση του νέου, σύγχρονου πτωχευτικού κώδικα ως εργαλείου ανάπτυξης και εξυγίανσης της αγοράς.

Όλοι οι συμμετέχοντες επισήμαναν την αναγκαιότητα να κρατηθούν ζωντανές οι βιώσιμες επιχειρήσεις, ενώ ειδική μνεία έγινε στην ενίσχυση της συνεργασίας τραπεζών και επιχειρήσεων, αλλά και στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας bad bank.

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, αναφερόμενος στο νέο πτωχευτικό κώδικα, είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πλέγμα μέτρων, το οποίο θα είχε ήδη εφαρμοστεί, αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού. Όπως αποκάλυψε, ο νέος νόμος θα είναι έτοιμος προς το καλοκαίρι, καθώς τώρα η οικονομία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, λόγω της πανδημίας.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2020: ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ !!! ΣΤΑ 433€ Ο ΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ !!!

ΧΡΕΩΣΤΙΚΑ 1 ΣΤΑ 4 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έως σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 144.198 φορολογικές δηλώσεις.





Με αργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet, ενώ άγνωστο παραμένει το εάν η διαδικασία υποβολής θα παραταθεί πέραν της καταληκτικής προθεσμίας της 30ης Ιουνίου, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Στις δύο εβδομάδες που έχουν μεσολαβήσει από τις 15 Απριλίου και την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έχουν υποβληθεί περίπου 150.000 δηλώσεις στο Taxisnet, όταν στις 15 Απριλίου 2019 είχαν υποβληθεί 280.000 δηλώσεις (η υποβολή είχε ξεκινήσει ενωρίτερα πέρυσι).


Αυτοματοποιημένες διαδικασίες στις επιστροφές φόρων

ΣΤΗΝ ΤτΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣτΕ !!!



Το "πράσινο φως" έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υποχρεωτική κατάθεση των διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι οι δυο αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες είναι υποχρεωτική η κατάθεση των διαθεσίμων των Δήμων (ΟΤΑ Α΄ βαθμού) και Περιφερειών, σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν είναι αντίθετες στις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος.

Το ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), των Δήμων Πειραιά, Καλλιθέας, Αλίμου, Καισαριανής, Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής, Καλαμαριάς, Θάσου Ν. Καβάλας, Ξάνθης, Λήμνου και της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς, που στρέφονταν κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Με τις υπ΄ αριθμ. 698-702 και 714-719/2020 αποφάσεις του, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις της ΚΕΔΕ και των Δήμων που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών ως αντίθετες στην συνταγματικά προστατευόμενη διοικητική, οικονομική και δημοσιονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: 16 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Δυο χρονιά μετά την αποκάλυψη της «μεγάλης απάτης» των Folli και δεκαέξι μήνες μετά από τα εισαγγελικά πορίσματα, επιτέλους ξεκινά η ανακριτική έρευνα για την δικαστική διαλεύκανση της αμαρτωλής εταιρείας, συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η 35η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες κλήτευσης μαρτύρων για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην σύγχρονη ιστορίας της χώρας.

Η κίνηση της ανακρίτριας φαίνεται να έρχεται μετά από τις συστάσεις που διατυπώθηκαν τόσο από τον επόπτη εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου όσο και από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γ. Γρίβα για την επιτάχυνση των σημαντικών υποθέσεων που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

UBS: ΥΦΕΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΛΙΣ 4% ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΥΦΕΣΗ 8%...
Διψήφια πτώση του ΑΕΠ και άλμα του δημόσιου χρέους σε επίπεδα άνω του 200% βλέπει για την Ελλάδα η UBS !!!



Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα UBS, η φετινή συρρίκνωση του ΑΕΠ πιθανότατα θα είναι κοντά στο 10%, και ίσως ακόμη μεγαλύτερη.

Ο οίκος επικαλείται το βαρύ οικονομικό κόστος της πανδημίας, η επίδραση της οποίας οποία είναι δύσκολο να εκτιμηθεί στον πιο σημαντικό τουριστικό τομέα της χώρας, καθώς τα περισσότερα σχετικά έσοδα αυτό το καλοκαίρι μπορεί να χαθούν.

Οι προοπτικές αξιολόγησης της Ελλάδας μειώθηκαν σε σταθερές από θετικές από τους οίκους αξιολόγησης της Fitch Ratings, Standard & Poor’s και DBRS και επιβεβαιώθηκαν οι προηγούμενες αξιολογήσεις για την επενδυτική βαθμίδα της χώρας, σύμφωνα με τις προσδοκίες τους και τις δικές τους εκτιμήσεις, επισημαίνει η UBS.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΡΑΕ ΣΕ ΔΕΗ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ "ΚΛΕΒΕΤΕ" ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΡΥΠΩΝ CO2 !!!



Προθεσμία δύο μηνών έχει δώσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη ΔΕΗ προκειμένου να προσαρμόσει την πρακτική της σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των βιομηχανικών καταναλωτών για τη χρέωση CO2 στα τιμολόγια Μέσης και Υψηλής τάσης, στους κανόνες διαφάνειας που επιβάλλει ο Κώδικας Προμήθειας.

Πρόκειται για απόφαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ που ελήφθη εντός του Μαρτίου και η σχετική επιστολή κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ στις αρχές Απριλίου και ως εκ τούτου η επιχείρηση καλείται έως τα τέλη Μαΐου να αναπροσαρμόσει τα στοιχεία που παρέχει στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να τηρείται η αρχή της διαφάνειας αλλά να είναι δυνατή η επαλήθευση τους με βάση τα στοιχεία της ΕΕ.

Υπερβολικές επιβαρύνσεις

ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ !!! Η ΕΤΕ "ΧΑΡΙΖΕΙ"¨ΣΤΗΝ BAIN 2,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ 6.000 ΕΜΠΟΡΙΚΑ+ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

Η BAIN ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΡΙΞΕ ΚΑΤΑ 30% ΤΗΝ ΗΔΗ ΤΙΜΗ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ(ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 25% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!)
Δηλαδή ,βάσει των στοιχείων των παλαιότερων ρεπορτάζ, έδινε γύρω στα 375.000.000€ για να πάρει κόκκινες απαιτήσεις 2,5 δις ευρώ+προσημειωμένα ακίνητα αξίας 1,1 δις ευρώ, τώρα δίνει κατά 30% μικρότερο τίμημα, δηλαδή δίνει γύρω στα 260.000.000€ για να πάρει όπως είπαμε κόκκινες απαιτήσεις 2,5 δις ευρώ+προσημειωμένα ακίνητα αξίας 1,1 δις ευρώ !!! Δίνει εν ολίγοις σωρρευτικά γύρω στο 7% της συνολικής αξίας(κόκκινων δανείων+ακινήτων) !!!

Θυμηθείτε αναλυτικά τα στοιχεία του πακέτου ICON εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/02/funds-25-6000-25.html




ΕΤΕ-ICON: 


Προς υπογραφή σύμβασης αγοραπωλησίας οδεύουν Εθνική και Bain για το χαρτοφυλάκιο Icon (καταγγελμένα ή σε βαθιά καθυστέρηση δάνεια μικρομεσαίων ως πολύ μικρών επιχειρήσεων).

Η τράπεζα αποδέχθηκε την αναθεωρημένη επί τα χείρω προσφορά της Bain, μετά τον χαρακτηρισμό της Covid-19 ως πανδημίας.

EKTAKTO: 3 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ...ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!

"ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ"
Αν εννοεί ως νέο πλαίσιο τον Νέο Πτωχευτικό που θα σε κάνει νοικάρη στο σπίτι σου και αυτό θα βαφτιστεί προστασία...καταλαβαίνεις τι έρχεται και ποια θα είναι η προστασία...



O πόλεμος με τον κορωνοϊό θα κρατήσει πολύ, ωστόσο η πολιτεία έχει απλώσει δίχτυ προστασίας για όσους πλήττονται από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή, στη συζήτηση για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας παρατείνεται για 3 μήνες. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει, ενώ αμέσως μετά τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα γέφυρα για την α' κατοικία.

100.000.000 ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο ενδέχεται να πέσουν στη φτώχεια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποιούν οι ειδικοί, σύμφωνα με το Reuters, ζητώντας εργαλεία ταυτοποίησης για να εντοπίσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητες και επενδύσεις που θα επικεντρώνονται στις παραγκουπόλεις.

Πυκνοκατοικημένες πόλεις αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της επιδημίας covid-19 και να πληγούν ιδιαίτερα από αυτή καθώς οι άνθρωποι εκεί ζουν συνωστισμένοι, με λίγο ή και καθόλου τρεχούμενο νερό αλλά και αποχετευτικό σύστημα, ενώ το σύστημα υγείας είναι ανεπαρκές, επεσήμαναν ειδικοί της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Πόρων (WRI) και άλλοι οργανισμοί.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΩΡΕΑΝ, ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ & Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΖΙΡΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 200.000.000€ !!!



Τι ισχύει σχετικά με την χρήση μάσκας στις υπόλοιπες χώρες;

Σε ποιες χώρες είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους κατοίκους και από πότε;
Σε ποιες χώρες υπάρχει πρόστιμο για τους παραβάτες;

Γερμανία

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας (από τις 27 Απρίλη) σε συγκεκριμένους χώρους (μέσα μεταφοράς, σε καταστήματα σε ορισμένες περιοχές και στα σχολεία την ώρα του διαλείμματος). Μια περιοχή στην Thuringia (Jena) ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη που εφάρμοσε το μέτρο ήδη από τα τέλη Μάρτη.

Πρόστιμο: από 15€ έως 150€ – αναλόγως το κρατίδιο – στην Bavaria ισχύει ηαυστηρότερη πολιτική (150 ευρώ για τον γενικό πληθυσμό που κυκλοφορεί έξω και έως 5,000 ευρώ για τα καταστήματα στα οποία οι υπάλληλοι δεν φορούν μάσκα) ενώ στο Βερολίνο οι αρχές διαβεβαιώνουν πως δεν θα κινδυνεύει με πρόστιμο όποιος δεν φορά μάσκα ενώ μοιράζονται δωρεάν μάσκες στους κατοίκους.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ: "ΖΟΥΜΕ Σ΄ ΕΝΑ "MATRIX, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" !!!


Ας θυμηθούμε μια προ μερικών ετών συνέντευξη του Επίκουρου καθηγητή Αστροφυσικής, Μάνου Δανέζη:


Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στον Τύπο, εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες, διαθέτει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο βιβλίων Φυσικής, Αστροφυσικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Τα τελευταία χρόνια οι ρηξικέλευθες απόψεις του γίνανε γνωστότερες από τις τηλεοπτικές σειρές «Το Σύμπαν που αγάπησα» και «Έτσι βλέπω τον κόσμο» στην ΕΤ3, όπου υπήρξε (μαζί με τον Δρ Ε. Θεοδοσίου) παρουσιαστής και επιστημονικός υπεύθυνος. Παρακολουθώντας τον, δεν ξέρω να σας πω αν είναι «ταπεινο-εκκεντρικός», «φευγάτος», ή και υπερ-ευφυής ως επιστήμονας αλλά σίγουρα βαδίζει στον δικό του ρυθμό, προσπαθώντας να μας αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Ο λόγος για τον Μάνο Δανέζη.


Κύριε Δανέζη πιστεύετε ότι ο δυτικός κόσμος καταρρέει;

Σήμερα, όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί, οι δυτικές κοινωνίες διέρχονται μια περίοδο δραματικά αυξανόμενης κρίσης, η οποία συν τω χρόνω αποσαθρώνει τις παγκόσμιες κοινωνικές δομές. Ως παράδειγμα αναφέρουμε τη διεθνή οικονομική κατάρρευση που βιώνουμε σήμερα. Όπως είναι φανερό η οικονομική κρίση δεν είναι το αίτιο, αλλά το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης αξιών και ιδεών. Πίσω από την καταρρέουσα οικονομική δομή, σε κοινωνικό και ηθικό επίπεδο, βρίσκεται ένας καταρρέον πολιτισμός και ομάδες ανθρώπων που την υπηρετούν. Χαρακτηριστικό φαινόμενο αυτής της κατάρρευσης είναι η εγκατάλειψη των αρχών της συλλογικότητας, της κοινωνικότητας και του κοινοτικού πνεύματος, δηλαδή των βασικών στοιχείων δόμησης του πολιτισμού μας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 7 ΕΩΣ 10 ΔΙΣ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΕΝΑΝ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ, ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Έρχεται νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία για τους κορωνό-πληκτους ;;;

Στην παράταση της προθεσμίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας συμφώνησαν, χθες αργά το βράδυ, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο κυβέρνηση και Θεσμοί.

Σήμερα μάλιστα δεν αποκλείεται από το βήμα της Βουλής να ανακοινώσει την παράταση ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, χθες οι θεσμοί συμφώνησαν τελικά σε παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μόλις ενός μήνα.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΣΡΟΣ ΚΑΝ: ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ & ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!



Προβλέπει πολλαπλά σοκ τα οποία κάνουν την παρούσα κατάσταση τόσο διαφορετική και τόσο επικίνδυνη


Τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού καθώς και τις πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της αναλύει μεταξύ άλλων ο Ντομινίκ Στρος Καν, καταγγέλλοντας τα ελαττώματα στην αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας και προειδοποιώντας για μια ευρείας κλίμακας μεταναστευτική κρίση.


Σ’ ένα εμβριθές, εκτενέστατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Politique Internationale ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σημειώνει ότι η κρίση που βιώνουμε τώρα είναι πολύ διαφορετική από προηγούμενες πανδημίες, όπως εκείνη της Μαύρης Πανώλης του 1348 μ.Χ. ή της λεγόμενης Ισπανικής Γρίπης του 1918-1919 λόγω της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και της ευχέρειας των μετακινήσεων. Κι είναι μεταξύ άλλων διαφορετική και λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε τεράστιες περιοχές του πλανήτη λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του κορωνοϊού καθώς «η “αξία” της ανθρώπινης ζωής έχει αυξηθεί αξιοσημείωτα στο συλλογικό υποσυνείδητο των πλουσιότερων χωρών».

Σοκ στην προσφορά και τη ζήτηση

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ & ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ !!!



“Θα πρέπει τα ξενοδοχεία να ανοίξουν μόνο κατόπιν βούλησης των επιχειρηματιών, οι οποίοι θα σταθμίσουν τη δυνατότητα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους”.

Αυτό συνιστά στα μέλη της σε επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την επανεκκίνηση των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας
.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως “οποιαδήποτε επανεκκίνηση του τουρισμού θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων του τουρισμού”, ενώ εκτιμάται πως “δεν θα υπάρξουν πελάτες τον πρώτο τουλάχιστον καιρό δεδομένου ότι τα σύνορα είναι κλειστά, οι αεροπορικές εταιρείες δεν πραγματοποιούν πτήσεις και ο εσωτερικός τουρισμός τον οποίο όλοι ευαγγελίζονται, θα είναι μουδιασμένος μετά από την καραντίνα και δεν θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή του”.

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή μόνο αν “βρεθεί η λύση όσον αφορά την ευθύνη των ξενοδόχων για τυχόν κρούσματα που θα παρουσιαστούν, τότε μόνο θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε”.


Αναλυτικά η επιστολή

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΥΠΟΔΙΚΗ J&J ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΠΟΥΔΡΕΣ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!



Η J&J βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 16.000 αγωγές σε παναμερικανικό επίπεδο 

Χιλιάδες ενάγοντες, που κατηγορούν την εταιρεία Johnson & Johnson (J&J) ότι τα προϊόντα της πούδρα για μωρά (baby powder) και ταλκ προκαλούν καρκίνο, μπορούν να προχωρήσουν με τις αγωγές τους, όμως επιβάλλονται περιορισμοί στις καταθέσεις ειδικών στις δίκες, μετά την απόφαση που έλαβε τη Δευτέρα 27/4 η περιφερειακή δικαστής Φρέντα Γούλφσον στο Νιου Τζέρσι.

Η J&J βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 16.000 αγωγές σε παναμερικανικό επίπεδο. Οι αγωγές αυτές είναι σχετικές με το ταλκ που παράγει, ενώ οι περισσόρερες πρόκειται να εκδικαστούν από την έδρα της δικαστή Γούλφσον. Στις μηνύσεις υποστηρίζεται ότι τα προϊόντα ταλκ της J&J είναι μολυσμένα με αμίαντο και μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των ωοθηκών. 

Εμπειρογνώμονας της Johnson & Johnson αυτός που βρήκε τον αμίαντο

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ !!!




Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα αγοράσει το απαραίτητο ύψος κρατικών ομολόγων χωρίς να θέσει ανώτατο όριο


Μόλις ένα μήνα μετά την εφαρμογή του οικονομικού πακέτου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε προχθές νέα μέτρα νομισματικής πολιτικής και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων. 


Ο διοικητής της, Χαρουχίκο Κουρόντα, τόνισε πως η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, ο οποίος ενδέχεται να επιβαρύνει τη διεθνή οικονομία περισσότερο από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την αύξηση του ορίου αγοράς εταιρικών ομολόγων και άλλων ιδιωτικών τίτλων στα 186 δισ. δολάρια, τριπλάσιο ποσό σε σχέση με προηγουμένως. Επίσης, κατήργησε εντελώς το συμβολικό όριο των 746 δισ. δολαρίων που είχε θέσει όσον αφορά τις αγορές των κρατικών ομολόγων. «Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα αγοράσει το απαραίτητο ύψος κρατικών ομολόγων χωρίς να θέσει ανώτατο όριο», προκειμένου να διατηρήσει το επιτόκιο δανεισμού κοντά στον στόχο του 0% σε βάθος χρόνου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Οπως ανέμεναν πολλοί αναλυτές της αγοράς, η κεντρική τράπεζα διατήρησε σταθερό το επιτόκιο δανεισμού στο 0%. Ωστόσο, προστίθεται να πληρώσει επιτόκιο ύψους 0,1% σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα δανεισμού. Η κεντρική τράπεζα έθεσε την εν λόγω εξαίρεση ώστε να δώσει επιπλέον κίνητρο στις εμπορικές τράπεζες να υποστηρίξουν τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

ΣΚΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ;;; ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ !!!




Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του περασμένου έτους βρίσκονται τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας, μολονότι η κεντρική τράπεζα έχει δανειστεί από τις εγχώριες τράπεζες σημαντικά ποσά σε σκληρό νόμισμα. Αιτία της νέας πτώσης είναι οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας στις αγορές συναλλάγματος με σκοπό πάντα τη στήριξη της τουρκικής λίρας.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg, παράλληλα με τις παρεμβάσεις της στην αγορά συναλλάγματος, η Τράπεζα της Τουρκίας προχωρούσε σε σειρά swaps νομισμάτων με τις τουρκικές τράπεζες και καταχώριζε στους ισολογισμούς της το σκληρό νόμισμα που δανειζόταν. Από τον Δεκέμβριο η κεντρική τράπεζα αύξησε τις ανταλλαγές νομισμάτων κατά 11,4 δισ. δολάρια και μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχε συγκεντρώσει 29,6 δισ. δολάρια από αυτά τα swaps. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, έκτοτε δανείστηκε άλλα 3 δισ. δολάρια μέχρι τα μέσα Απριλίου. Και όμως στο ίδιο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα από τις αρχές του έτους και μέχρι τις 17 Απριλίου, τα διαθέσιμά της σε σκληρό νόμισμα μειώθηκαν κατά 15,2 δισ. δολάρια στα 25,9 δισ. δολάρια. Οπως τονίζει το Bloomberg, αυτό σημαίνει ότι αν αφαιρεθούν τα ποσά που πρέπει να επιστρέψει η κεντρική τράπεζα στις τράπεζες της χώρας, τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα βρίσκονται σε αρνητικό πρόσημο.

Η Τράπεζα της Τουρκίας επαναλαμβάνει το πάγιο επιχείρημά της ότι είναι λάθος να υπολογίζουν οι αναλυτές μόνον τα ανωτέρω ποσά. Καλεί, έτσι, τους επενδυτές να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στο σύνολο των διαθεσίμων της που περιλαμβάνουν χρυσό και διαθέσιμα των εγχώριων τραπεζών. Αν συνεκτιμηθούν και αυτά, τότε από την αρχή του έτους το σύνολο των διαθεσίμων της έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 18 δισ. δολάρια στα 87,9 δισ. δολάρια.

ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει η huffingtonpost.gr :


Τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας από την Πρωτομαγιά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι το τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας, όπως τουλάχιστον την ξέρουμε τα τελευταία χρόνια. Κυβέρνηση και Θεσμοί δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο και στην ουσία από την 1η Μαΐου οι δανειολήπτες δεν θα έχουν κανένα τρόπο να προφυλάξουν την πρώτη τους κατοικία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, εφόσον χρωστούν στο δημόσιο ή σε ιδιώτες.

Η μόνη υποχώρηση που έκαναν οι δανειστές είναι να υπάρξει μια μεταβατική περίοδο μερικών εβδομάδων μέχρι την πλήρη άρση προστασίας για την πρώτη κατοικία. Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες, αυτή η μεταβατική περίοδος δεν μπορεί να πάει πέρα από τον Ιούνιο.

Οι τεχνοκράτες των δανειστών απέρριψαν το αίτημα της Ελληνικής πλευράς το υφιστάμενο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας να παραταθεί τουλάχιστον έως το τέλος Αυγούστου. Της νέας απόρριψης του Ελληνικού αιτήματος, είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα η αρνητική στάση των Θεσμών στο Ελληνικό αίτημα οι διαδικασίες να παραταθούν έως το τέλος του έτους εξαιτίας των συνεπειών στην οικονομία από την πανδημία.

Παρόλα αυτά οι Θεσμοί εκτιμούν ότι μια νέα παράταση στο υφιστάμενο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας και η καθυστέρηση στην εφαρμογή του νέου πτωχευτικού δικαίου για τους ιδιώτες θα προκαλέσει ζημιά στις τράπεζες, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να χρειαστούν ακόμα μια ανακεφαλαιοποιήση.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!! ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ BAD BANK !!!

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤτΕ & ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2013 !!!
Διαβάστε και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/04/fast-track-bad-bank.html



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Εντολή στα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος πληροφορούμαι ότι έδωσε ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας με αντικείμενο την άμεση σύνταξη πρότασης για τη δημιουργία μιας εθνικής bad bank.

Ο διοικητής εκτιμά ότι μια εθνική Asset Management Company είναι η πιο σωστή και αποτελεσματική λύση για να τελειώνουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα με το βουνό των κόκκινων δανείων.

ΕΚΤ: ΜΙΚΡΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ !!!

"ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ"
Αυτά λέει η ίδια η ΕΚΤ την ώρα που πολλοί προπαγανδίζουν και χρησιμοποιούν ως όχημα των κορωνοϊό για να επιβάλλουν καθολική χρήση του πλαστικού χρήματος...


Η χρήση των χαρτονομισμάτων του ευρώ (με γυμνό χέρι) δεν θέτει μεγάλους κινδύνους λοίμωξης από τον κορωνοϊό σε σύγκριση με άλλες επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ΕΚΤ διενήργησε έρευνες με αρκετά ευρωπαϊκά εργαστήρια, από τις οποίες προκύπτει ότι οι κορωνοϊοί μπορούν να επιβιώσουν σε μια επιφάνεια από ανοξείδωτο χάλυβα (για παράδειγμα το πόμολο της πόρτας) δεκαπλάσιες έως εκατονταπλάσιες φορές από ό,τι στα χαρτονομίσματα από βαμβακερές ίνες, γράφει ο Φάμπιο Πανέτα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές εφημερίδες, ανάμεσά τους η γαλλική Les Echos.

«Άλλες αναλύσεις δείχνουν ότι οι ιοί μεταδίδονται πιο δύσκολα μέσα από πορώδεις επιφάνειες όπως αυτές των χαρτονομισμάτων μας παρά σε λείες επιφάνειες όπως το πλαστικό», προσθέτει ο κεντρικός τραπεζίτης.

Το συμπέρασμά του είναι ότι τα χαρτονομίσματα δεν θέτουν συνεπώς «μείζονες κινδύνους μόλυνσης σε σύγκριση με άλλες επιφάνειες τις οποίες αγγίζουμε καθημερινά».

ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Ή, αν το θέλετε διαφορετικά, δείξε μου ποιοι διαφημίζονται την ώρα που παίζονται και ουσιαστικά τις στηρίζουν-χρηματοδοτούν....


Οι τουρκοσειρές αποτελούν εδώ και δέκα πέντε ολόκληρα χρόνια το μυστικό όπλο προπαγάνδρας και ένα ακόμα είδος υβριδικού πολέμου του Ρ. T. Ερντογάν και των ισλαμιστών της Τουρκίας.

Και όμως. Υπάρχουν ακόμα πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν με διαφημιστικά κονδύλια τις τουρκοσειρές στην Ελλάδα!

Διαβάστε προσεκτικά ποιες εταιρίες / προϊόντα χρηματοδότησαν με τα χρήματα των πελατών τους την προβολή τουρκοσειρών στην ελληνική τηλεόραση την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 και …. Δοξάστε τις!

LIDL (ΑΛΥΣΙΔΑ SUPER MARKET – ΔΥΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ)

WIND ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ (Ηλεκτρικά είδη)

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!



Οι πρώτες ενδείξεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορονοϊού εμφανίζονται στη Γερμανία, μία εβδομάδα αφού ξεκίνησε τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δηλώνει ανήσυχη για μια βιαστική επιστροφή στην κανονικότητα.


Ο ρυθμός αναπαραγωγής της covid-19 (Reproduction Rate), τον οποίο παρακολουθούν προσεκτικά οι αρχές, έφτασε ξανά στο 1, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ασθενής μολύνει έναν ακόμη άνθρωπο. Η γερμανική κυβέρνηση και οι ιολόγοι μέχρι στιγμής υπογράμμιζαν πόσο σημαντικό είναι το ποσοστό αυτό να είναι κάτω από το 1. Από τα μέσα Απριλίου ο ρυθμός αυτός είχε μειωθεί σταδιακά στο 0,7, προτού αρχίσει να αυξάνεται ξανά.

Εξάλλου το ποσοστό θνησιμότητας της covid-19 εξακολουθεί να αυξάνει μέρα με την ημέρα. Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων του ινστιτούτου, βρίσκεται στο 3,8% για τη Γερμανία, ποσοστό που παραμένει μικρότερο από αυτό που καταγράφεται σε γειτονικές της χώρες.

Μέχρι σήμερα στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 156.337 κρούσματα και 5.913 θάνατοι.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΥΠΤΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;; ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ !!!



Γράφει ο Βαγγέλης Τσάπας

Έιδικα σεμινάρια για την αγορά κρυπτονομισμάτων θα διδάξουν στους Ελβετούς τραπεζίτες όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για το blockchain. Οι ελβετικές τράπεζες πρέπει να εντείνουν την διαδικασία ένταξής τους στην τεχνολογία blockchain, επειδή όπως όλα δείχνουν έρχονται οι τράπεζες crypto.

Οι ελβετικές τράπεζες έχουν καταλάβει ότι το blockchain είναι κάτι περισσότερο από μια προσωρινή διαφημιστική εκστρατεία. Ακόμα πιο σημαντικό, έχουν συνειδητοποιήσει ότι το crypto και το blockchain δεν είναι μόνο μια απειλή αλλά και μια ευκαιρία.

Γι ‘αυτό, ξεκινώντας από τον Μάιο του 2020, το πρώτο μάθημα που θα ξεκινήσει στην Ελβετία για τις Τράπεζες Κρυπτονομισμάτων θα διδάξει στους τραπεζίτες όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη νέα τεχνολογία. Η Ελβετική Ένωση Ποιότητας (SAQ), η οποία είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση του εκπαιδευτικού επιπέδου των Ελβετών τραπεζιτών, θα προσφέρει πιστοποιητικό «Certified Crypto Finance Expert» για τους τραπεζίτες.

Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: ΜΕΙΩΣΗ 50% ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ & ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ !!!



Να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Γλύφαδας κ. Γιώργο Παπανικολάου, του επισήμανε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ο κ. Παπανικολάου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Προέδρου του Ε.Ε.Α. τονίζοντας ότι θα στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο Δήμο του, ενώ με δήλωση του ανακοίνωσε την άμεση μείωση των τελών για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων από τις επιχειρήσεις εστίασης για το προσεχές δύσκολο διάστημα και την πλήρη απαλλαγή τους για το χρονικό διάστημα που παρέμειναν κλειστές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει στείλει επιστολή με την κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος προς τους Δημάρχους και άλλων περιοχών της Αττικής, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος μελετά το θέμα.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου για την στήριξη που παρέχει στις επιχειρήσεις εστίασης του δήμου του:

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!




Με την τελευταία ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, που είδε το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο και αφορά το προηγούμενο έτος, το κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας διέθετε 4.830.000 ουγγιές χρυσού των 31,1 γραμμαρίων η κάθε μία και για να μην μπλέκεται με νούμερα και μονάδες μέτρησης, το απόθεμα της με απλά λόγια ανερχόταν σε 150,3 τόνους χρυσού.

Με έναν απλό πολλαπλασιασμό βάσει της τιμής που πωλούνταν το πολύτιμο μέταλλο την Μεγάλη Τετάρτη, η αξία του αποθέματος ανέρχεται πλέον στα 5,32 δισεκατομμύρια ευρώ (ή για όποιον είναι περισσότερο ακριβολόγος, σε 5.322.915.000 ευρώ). Μόλις στις 16 Μαρτίου η αξία του έφθανε τα 4,545 δισεκατομμύρια ευρώ, άρα μέσα σε ένα μήνα ανέβηκε η αξία του κατά 777,1 εκατομμύρια ευρώ! Αυτά είναι τα καλά νέα.

Από τους 150,3 τόνους οι 30,65 συνιστούν απαιτήσεις και έχουν μεταφερθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο το μερίδιο του συναλλαγματικού μείγματος συμμετοχής της χώρας μας στον οργανισμό, όπως έχουν κάνει άλλωστε και τα υπόλοιπα 188 κράτη - μέλη.

Ο ΣτΚ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ 2 E-SHOPS ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!



Αντιμέτωπες με τις αρμόδιες αρχές θα έρθουν δύο εταιρείες, που λειτουργούν μέσω διαδικτύου, μετά από έρευνα που προχώρησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, δεχόμενος αναφορές για τον τρόπο λειτουργίας τους. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας προΐσταται ο Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσε ότι: Οι δύο εταιρείες μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους διέθεταν προς πώληση σε προνομιακές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ κ.α.).

Οι καταναλωτές (200 στην πρώτη εταιρεία και 187 στη δεύτερη) παρήγγειλαν διάφορα αγαθά, τα οποία προπλήρωσαν δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα e-shop δεν δέχονταν πληρωμή με αντικαταβολή. Τα προϊόντα ουδέποτε παραδόθηκαν ενώ παρά και τη διαμεσολάβηση από την Αρχή τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι καταναλωτές ουδέποτε τους επεστράφησαν.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 450 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΑ !!!


Σε μεγένθυση: 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ: ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ !!! ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΑΙΕΣ+ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ" ΘΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ...
Την ίδια ώρα οι μικρές επιχειρήσεις περιμένουν κρατική βοήθεια για να επιβιώσουν και να μην πέσουν βροχή τα λουκέτα !!!



Στην δραστική ενίσχυση της ρευστότητας, με την δημιουργία μεγάλων «μαξιλαριών», προχωρούν μεγάλες αλλά και μικρότερες εταιρίες προκειμένου να ενδυναμώσουν τις αντοχές τους έως ότου αποκατασταθεί η ορατότητα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Με τη ζήτηση να έχει καταρρεύσει σε ανήκουστα επίπεδα, το μέγα ζητούμενο για όλες τις επιχειρήσεις, ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι να έχουν την απαραίτητη ρευστότητα προκειμένου να μείνουν όρθιες, να επιβιώσουν, και να είναι παρούσες την επόμενη ημέρα. Ακόμα και εξαιρετικές εταιρίες, με εξαιρετικά προϊόντα ή υπηρεσίες και αποτελεσματική διοίκηση κινδυνεύουν με άμεσο επιχειρηματικό τέλος εάν δεν είναι προσεκτικές στη διαχείριση της ρευστότητάς τους και βρεθούν χωρίς επαρκή ρευστότητα.

Έτσι, οι εταιρίες ενισχύουν τα ρευστά διαθέσιμα με κάθε μέσο: παγώνουν μη απαραίτητες πληρωμές, μεταθέτουν επενδυτικά σχέδια και αγορές εξοπλισμού, περιστέλλουν λειτουργικές δαπάνες και προσφεύγουν στις τράπεζες προκειμένου να διευρύνουν τις γραμμές χρηματοδότησής τους. Παράλληλα, περιμένουν νέα εργαλεία ρευστότητας, όπως δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου αλλά και νέα ευρωπαϊκά εργαλεία ρευστότητας που δημιουργούνται για την ανακούφιση των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ρευστότητα για να παραμείνουν όρθιες

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΓΙΑ 9 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Νέος κύκλος επαφών κυβέρνησης-δανειστών για πρώτη κατοικία και νέο πτωχευτικό, με την ήδη ανύπαρκτη προστασία(της 1ης κατοικίας) να παίρνει σιωπηρή παράταση...


Τι μεταδίδει news247.gr :

Προσπάθεια να διευρύνει την περίμετρο στήριξης των νοικοκυριών που έχουν πληγεί από την πανδημία, εντάσσοντας στη ρύθμιση για κρατική επιδότηση δόσης δανείου για πρώτη κατοικία και όσους δεν ήταν ενήμεροι στις 31/12/2019, θα επιχειρήσει το οικονομικό επιτελείο στο νέο γύρο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση, ως μεταβατικό μέτρο προς την πλήρη κατάργηση κάθε προστασίας για την πρώτη κατοικία εξετάζει τη δυνατότητα για όσα νοικοκυριά έχουν πληγεί από την πανδημία να λάβουν κρατική επιδότηση δόσης δανείου για πρώτη κατοικία.

Προκειμένου να έχει στη φαρέτρα της ισχυρά διαπραγματευτικά ατού κατά τις νέες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς το οικονομικό επιτελείο ζήτησε από τις τράπεζες και τις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων αναλυτικά στοιχεία για το ύψος των κόκκινων δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους και είναι προϊόν της κρίσης του κορονοϊού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΜΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!



Εξίσωση..

Η κυβέρνηση θα επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας - και καλά θα κάνει - σε δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εργασιακούς τόπους, σούπερ μάρκετ κλπ. κλπ.

Με δεδομένο ότι, οι απλές μάσκες μιας χρήσης πωλούνται ένα ευρώ η μία - κι αυτό σε καλή περίπτωση, γιατί φαρμακείο κοντά στο Εφετείο τις χρέωνε 3,5 ευρώ τη μία!!!! - πόσα χρήματα χρειάζεται μία οικογένεια, την ημέρα, την εβδομάδα και το μήνα, για χρήση μάσκας?

Με δεδομένο επίσης ότι, οι μάσκες αυτές είναι μιάς χρήσης και πρέπει, να εναλλάσσονται συχνά, πόσες μάσκες χρειάζεται μια οικογένεια, την ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα?

ΣΚΑΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ;;; Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ AIRBNB !!!

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ 31 ΔΙΣ ΣΤΑ 18
Υποχρεώθηκε να δανειστεί με επιτόκιο 10% για να εξασφαλίσει ρευστότητα !!!
Ήδη(προ κορωνοϊού) είχε ξεκινήσει φυγή ιδιοκτητών ακινήτων και στην Ελλάδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, εξαιτίας της υπερπροσφοράς !!!



Οι νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω του κορονοϊού έχουν αποκαλύψει τις αδυναμίες της Airbnb, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, προκαλώντας ακόμα και την αμφισβήτηση αναλυτών και ειδικών του χώρου για το μέλλον της εταιρείας στη σημερινή της μορφή.

Αν και παραμένει ο προγραμματισμός της εταιρείας για δημόσια εγγραφή και άντληση κεφαλαίων το 2020, ξαφνικά βρέθηκε η Airbnb «με την πλάτη στον τοίχο», όπως συνέβη και με όλες τις εταιρείες του χώρου των βραχυχρόνιων μισθώσεων παγκοσμίως. Αμέσως κλονίστηκε η εμπιστοσύνη και των επενδυτών στην εταιρεία, που μέχρι πρόσφατα ήταν ένα από τα αγαπημένα startup της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής.

Σε μια συμφωνία για δάνεια του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που ολοκλήρωσε πριν από λίγες εβδομάδες με τα funds Silver Lake και Sixth Street Partners, το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε ένα «τσουχτερό» 10%. Πρόκειται για την ίδια απόδοση με τα λεγόμενα ομόλογα «σκουπίδια». Επίσης, η αποτίμηση της Airbnb μειώθηκε στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 31 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!



Την έντονη διαμαρτυρία της για την επαναλειτουργία των Διοικητικών Δικαστηρίων εκφράζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) καθώς θεωρεί ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των δικαστών, των δικαστικών υπαλλήλων και των δικηγόρων και ζητά την ανάκληση της πρόσφατης, κοινής υπουργικής απόφασης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση διατυπώνει αμφιβολίες ένα μπορεί να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπει η επίμαχη υπουργική απόφαση, όπως είναι ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΔ έχει ως εξής:

«Για μία ακόμα φορά μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια χωρίς να ζητήσει τη γνώμη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.
SSL Certificates