.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: 16 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Δυο χρονιά μετά την αποκάλυψη της «μεγάλης απάτης» των Folli και δεκαέξι μήνες μετά από τα εισαγγελικά πορίσματα, επιτέλους ξεκινά η ανακριτική έρευνα για την δικαστική διαλεύκανση της αμαρτωλής εταιρείας, συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η 35η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες κλήτευσης μαρτύρων για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην σύγχρονη ιστορίας της χώρας.

Η κίνηση της ανακρίτριας φαίνεται να έρχεται μετά από τις συστάσεις που διατυπώθηκαν τόσο από τον επόπτη εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου όσο και από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γ. Γρίβα για την επιτάχυνση των σημαντικών υποθέσεων που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Η μεγάλη χρονική κωλυσιεργία, έχει αναδειχθεί κατ’ επανάληψιν με σειρά δημοσιευμάτων του mononews.gr που από την πρώτη στιγμή καλύπτει όλες τις πτυχές της υπόθεσης των Folli. Από κατά τεκμήριο έγκυρες πηγές γίνεται γνωστό ότι η 35η τακτική ανακρίτρια ξεκίνησε να διερευνά το σκάνδαλο, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα δικαστήρια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι πρώτες κλήσεις της ανακρίτριας σε μάρτυρες εστάλησαν στις 13 Μαρτίου δίνοντας χρονικό περιθώριο έξι ημερών για να παραστούν και να καταθέσουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και όπως όλα δείχνουν η συνέχεια θα δοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όταν και η Δικαιοσύνη θα αρχίσει να επιστρέφει σε συνθήκες βαθμιαίας κανονικότητας.

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστός ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων, αν και όπως όλα δείχνουν, ανάμεσα τους συγκαταλέγονται και πρόσωπα που έχουν χρηματίσει μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Folli στην μετά Κουτσολιούτσου εποχή.

Πέραν τούτων, συγκαταλέγονται και άλλοι που κατείχαν νευραλγικές θέσεις στην αμαρτωλή εταιρεία που είχε αναγάγει σε επιστήμη την διαχρονική πλαστογράφηση των οικονομικών της στοιχείων.

Κατά τα φαινόμενα και εκτός από τους μάρτυρες, η ανακρίτρια θα αρχίσει να καλεί και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στα οποία περίοπτη θέση κατέχει η «Αγία οικογένεια» Κουτσολιούτσου. Μάλιστα, ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι κλήτευση έχει ήδη λάβει και ο μοναχογιός της οικογένειας, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που επί σειρά ετών κατείχε την θέση του CEO, που εκ των πραγμάτων του έδινε πρωταγωνιστικό ρόλο στα όσα διαδραματίζονταν στην εταιρεία.

Παρ’ ότι είναι ακόμη πολύ πρόωρο να διακριβωθεί το πόσο θα διαρκέσει χρονικά ο ανακριτικός κύκλος το βέβαιο είναι, ότι όταν αυτός ολοκληρωθεί θα υπάρξει συγκεκριμένος καταμερισμός ευθυνών από τους οποίους δεν μπορεί να αποκλειστεί και η προφυλάκιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την υπόθεση των Folli, ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έχει συντάξει και έχει αποστείλει στην ανακρίτρια δυο πορίσματα, αποδίδοντας ταυτόχρονα ασκήσεις διώξεων σε συνολικά 16 πρόσωπα που εμπλέκονται στην «μεγάλη απάτη», το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ! Οι διώξεις που έχουν γίνει σε βαθμό κακουργήματος αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την απάτη και την πλαστογραφία, την χειραγώγηση της αγοράς, αλλά και την νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

Εξέχοντα πρόσωπα σε αυτό το κάδρο είχε η οικογένεια Κουτσολιούτσου, ιδρυτές, βασικοί μέτοχοι και οι έχοντες τα διοικητικά ηνία της εταιρείας. Όλα αυτά μέχρι τις 4 Μαϊού 2018, όταν και άρχισε να αποκαλύπτονται οι πτυχές του σκανδάλου, μετά από την δημοσιοποίηση της έκθεσης – ρουκέτα του αμερικανικού fund, QCM.

Στον κύκλο των εξελίξεων που δρομολογούνται από εδώ και πέρα, περιλαμβάνεται και η πρόσφατη κίνηση της νέας διοίκησης της εταιρείας, η οποία δηλώνει παραστάτης στην ανακριτική έρευνα, τονίζοντας μάλιστα σε ανακοίνωσή της ότι «η διαπραγμάτευση της Εταιρείας με τους ομολογιούχους πιστωτές σχετικά με την εξυγίανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας προχωρεί κανονικά με την οριστικοποίηση των απαραίτητων εγγράφων για την υποβολή της αίτησης κατ’ άρθρα 106β και 106δ ΠτΚ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί κατά το δυνατόν η προξενηθείσα ζημία της Εταιρείας από τους υπαιτίους, οι οποίοι διερευνώνται από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εποπτικές Αρχές και έναντι των οποίων η Εταιρεία επιφυλάσσει τις αστικές της αξιώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία κατέθεσε υπόμνημα και δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που εκκρεμεί ενώπιον της κ. Ανακρίτριας του 35ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου, κατά πρώην στελεχών του Ομίλου της Εταιρείας για όλες τις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες έχει ασκηθεί δίωξη.

Η Διοίκηση της Εταιρείας υποστηρίζει κάθε ενέργεια των λειτουργών της Δικαιοσύνης για την διαλεύκανση της αλήθειας, την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας της Εταιρείας, καθώς επίσης και την επανόρθωση της τρωθείσης, από τις αξιόποινες πράξεις των υπαιτίων προσώπων, εμπορικής φήμης και του ονόματος της Εταιρείας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates