.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Όμως και αυτή η οργάνωση εστιάζει κυρίως στο κατοχικό δάνειο και όχι στις πολεμικές αποζημιώσεις καθώς, όπως σχεδόν όλοι οι Γερμανοί κάνουν συντονισμένα, τις κρίνει μη "ρεαλιστικές"...




Τι μεταδίδει η Deutsche Welle:

Δεν ήταν λίγοι οι Γερμανοί που τα χρόνια της κρίσης είχαν εξοργιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν η Ελλάδα και οι Έλληνες από τμήμα της γερμανικής κοινής γνώμης. Μια ομάδα αυτών των ανθρώπων ξεκίνησε το 2015 στο Βερολίνο την υπερκομματική πρωτοβουλία «Σεβασμός για την Ελλάδα», η οποία ένα χρόνο αργότερα μετατράπηκε σε εγγεγραμμένο σωματείο. Κοινό χαρακτηριστικό των μελών του είναι ότι θεωρούσαν άδικη, κοντόφθαλμη και αντικοινωνική τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ έναντι της Ελλάδας. Στην πορεία της ενασχόλησής τους με τα ελληνικά ζητήματα τα μέλη της οργάνωσης κυριολεκτικά ανακάλυψαν ότι ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία «υπάρχουν», όπως επισημαίνει η Χίλντε Σραμ, «λογαριασμοί που παραμένουν ανοιχτοί», δηλαδή οι κατοχικές οφειλές της Γερμανίας.

Η Χίλντε Σραμ θεωρείται εμβληματική μορφή της εναλλακτικής Αριστεράς και του κινήματος ειρήνης στη Γερμανία και είναι από τα ιδρυτικά μέλη των Πρασίνων. Ήδη από πολύ νωρίς η 82χρονη σήμερα Σραμ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και την αποζημίωση των θυμάτων του ναζισμού. Το ενδιαφέρον της ειδικά για αυτό το θέμα προέκυψε από την ενασχόληση της με την ιστορία της δικής της οικογένειας: πατέρας της ήταν ο υπουργός Εξοπλισμών του Τρίτου Ράιχ Άλμπερτ Σπέερ.

Πως ευαισθητοποιείς την κοινή γνώμη;

Μέλη και υποστηρικτές του «Σεβασμού για την Ελλάδα» απορρίπτουν την επίσημη θέση των γερμανικών κυβερνήσεων πως δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Χ. Σραμ «η στάση αυτή είναι, πρώτον προσβλητική για τους Έλληνες και, δεύτερον, βασίζεται σε στερεότυπα, επειδή παραβλέπει ότι ακόμη και γερμανοί πολιτικοί του συντηρητικού χώρου επανεξετάζουν στο μεταξύ τη θέση, ότι τα εγκλήματα της Βέρμαχτ και των Ες-Ες ήταν απλώς επακόλουθα του πολέμου. Αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ότι πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Η Χίλντε Σραμ δέχεται ωστόσο την ένσταση, ότι αυτός ο προβληματισμός περιορίζεται σε ένα στενό κύκλο ανθρώπων στη Γερμανία, καθώς η συντριπική πλειοψηφία του γερμανικού πληθυσμού ούτε καν γνωρίζει για τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΘΕΛΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!




Η Λαγκάρντ υπέρ της αλλαγής των δημοσιονομικών κανόνων

Υπέρ της μεταρρύθμισης των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωζώνης και υπέρ της δημιουργίας προϋπολογισμού για τις 19 χώρες που χρησιμοποιούν ως νόμισμα το ευρώ τάχθηκε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία θα διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι ως επικεφαλής της ΕΚΤ τον Νοέμβριο.

Η επανεξέταση των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε. αποτελεί ευκαιρία ώστε να «αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του σημερινού δημοσιονομικού πλαισίου και να συζητηθούν επιλογές για μεταρρύθμιση», ήταν η απάντηση της τέως επικεφαλής του ΔΝΤ σε ερωτηματολόγιο που της υπέβαλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της έγκρισης του διορισμού της. Οι δημοσιονομικοί κανόνες θα πρέπει να αλλάξουν ώστε να παρέχουν κίνητρα στα κράτη-μέλη να σχηματίζουν πλεονάσματα όταν αναπτύσσεται η οικονομία και να τα χρησιμοποιούν για τη στήριξή της σε περιόδους ύφεσης, έγραψε η επόμενη πρόεδρος της ΕΚΤ. Απηύθυνε επίσης έκκληση για τη δημιουργία προϋπολογισμού της Ευρωζώνης, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση οικονομικών κρίσεων. 

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΣΟΒΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΕΝΩ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΩΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ
Αναλυτικά οι προτάσεις των εισαγγελέων.




Τις προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για τους νέους Ποινικούς Κώδικες παρουσιάζει σήμερα το dikastiko.gr. Οι εισαγγελείς ήδη μετά την επανασύσταση των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών οι οποίες θα αλλάξουν επιμέρους διατάξεις των κωδίκων που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιουλίου, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τα μέλη των επιτροπών υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Μεταξύ αυτών είναι αύξηση των ανωτάτων ορίων των ποινών, η αύξηση του χρόνου έκτισης ποινής για να υποβληθεί αίτηση για υφ’ όρων απόλυση (3/5 για πλημμελήματα και 4/5 για κακουργήματα) καθώς η επαναφορά της δικαστικής απέλασης που καταργήθηκε κλπ. Εμβληματική όμως θεωρείται η πρόταση να επανέλθει η ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, όταν το ύψος της ζημίας είναι πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων πως:

«Ενόψει της επικείμενης έναρξης των εργασιών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για την αναμόρφωση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σας υποβάλλουμε τις προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Η εργασία αυτή περιλαμβάνει παρατηρήσεις μας που είχαν προηγηθεί της ψήφισης των δύο Κωδίκων αλλά και όσες προέκυψαν από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή τους.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να εισφέρει τη γνώση και την εμπειρία των μελών της για τη βελτίωση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σκοπεύοντας στην ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης.

Οι προτάσεις των Εισαγγελέων έχουν ως εξής:

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΦΕΡΕ ΜΕΙΩΣΗ 30% ΣΤΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ !!!

ΚΑΤΑ 600% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Και μετά απορούν γιατί υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή στις μισθώσεις ακινήτων και βουτιά στα έσοδα....




Αλλαγές υπό όρους στην κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων


Σε βάθος χρόνου, και εφόσον περιοριστούν τα φαινόμενα μεγάλης φοροδιαφυγής και τα έσοδα από τη μίσθωση ακινήτων αυξηθούν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό της κλίμακας φορολόγησής τους. Να σημειωθεί πως σήμερα το εισόδημα από ακίνητη περιουσία φορολογείται αυτοτελώς ως εξής:

• 0 - 12.000 ευρώ με 15%.
• 12.001 - 35.000 ευρώ με 35%.
• 35.001 ευρώ και πάνω με 45%.

Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι να εφαρμοστεί ένας επιπλέον συντελεστής εντός της τετραετίας, στο 20% ή 25%. Δεν αποκλείεται πάντως να καταργηθεί η σχετική κλίμακα και να φορολογηθούν τα εισοδήματα από ενοίκια με τη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Οι αλλαγές πάντως στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια θα συζητηθούν σε δεύτερη φάση και δεν θα περιληφθούν στο τρέχον νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή.

EUROBANK: ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΚ ΤΟΥ SSM ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 2 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Την τελική έγκριση του SSM για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων Pillar, έλαβε σήμερα η Eurobank, όπως ανακοίνωσε στους αναλυτές η διοίκηση της Τράπεζας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου. Η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου θα βγάλει εκτός ισολογισμού της Τράπεζας 1,8 δισ. ευρώ, ενώ αυτή θα διακρατήσει το 100% του senior ομολόγου της τιτλοποίησης. Όπως αναφέρθηκε, το κουπόνι του ομολόγου διαμορφώνεται σε 1,85%.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της Eurobank με την PIMCO για την εξαγορά της τιτλοποίησης του Cairo, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, και της FPS (θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης NPLs της Eurobank), συνεχίζονται και τέλος Σεπτεμβρίου θα δοθεί η δεσμευτική προσφορά. Αναφορικά με τη σύνθεση της τιτλοποίησης του Cairo, το μέγεθος του mezzanine ομολόγου κινείται στο 1,2-1,4 δισ. ευρώ και η κάλυψη από προβλέψεις στο 53,5%, αλλά και τα δύο μεγέθη θα οριστικοποιηθούν προς τα τέλη του έτους.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, το πλάνο μετασχηματισμού της Τράπεζας κινείται εντός χρονοδιαγράμματος, με στόχο δείκτη NPE κάτω του 16% φέτος. Όπως είπε, η ολοκλήρωση του πλάνου μετασχηματισμού θα δώσει στην Τράπεζα τη δυνατότητα να κυνηγήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, να ενισχύσει τις προσπάθειες για αύξηση των εσόδων και δη από προμήθειες, καθώς και για μείωση του λειτουργικού κόστους, και βεβαίως, να επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Όπως τονίστηκε, ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) της Eurobank, στο 18,4%, ο υψηλότερος μεταξύ του ανταγωνισμού, επιτρέπει στην Τράπεζα ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το πλάνο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Eurobank επιταχύνθηκε από τα τέλη του 2018, με στόχο μείωση των NPEs κατά 13,3 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2021. Στο α΄ εξάμηνο του 2019 τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα διαμορφώθηκαν σε 14,3 δισ. ευρώ και ο σχετικός δείκτης στο 32,8% (από 16,7 δισ. ευρώ και δείκτη NPE 37% στο τέλος του 2018). Η μείωση των NPEs και η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo θα μειώσουν περαιτέρω τα ΜΕΑ στο β΄ εξάμηνο του έτους, οδηγώντας τα στα 6,4 δισ. ευρώ και τον δείκτη NPE στο 15,9% στο τέλος του 2019.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ "ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΧΡΕΩΝ ΑΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΗ !!!




Αλλά όχι με "συγχώνευση" των οφειλών...

Στην "ενοποίηση" των ασφαλιστικών χρεών ανά οφειλέτη σχεδιάζει να προχωρήσει ο ΕΦΚΑ το επόμενο δίμηνο. Ασφαλείς πληρφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως εκείνο το οποίο δρομολογεί υπερ-φορέας της κύριας ασφάλισης είναι να δημιουργήσει έναν ‘’φάκελο’’ για κάθε οφειλέτη στον οποίο θα εγγράφονται τα χρέη του προς όλα τα τέως Ταμεία-νυν τομείς του ΕΦΚΑ.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα "συγχωνευθούν" τα χρέη ενός οφειλέτη π.χ. προς τον τέως ΟΑΕΕ με εκείνα προς το τέως ΙΚΑ, αλλά πως θα προσμετρούνται σε ένα κοινό αθροισμα (διατηρώντας τη "λογιστική" αυτοτέλειά τους), το οποίο θα είναι ''διακριτό'' πλέον ως τέτοιο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Η διαδικασία αυτή θα αφορά τόσο εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση (π.χ. 120 δόσεις), όσο και εκείνους που δεν έχουν ενταχθεί.

Σημειώνεται πως σήμερα στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ είναι αρχειοθετημένοι οφειλέτες ανά τέως Ταμείο. Π.χ. το τέως ΙΚΑ έχει καταχωρημένους τους οφειλέτες, ο τέως ΟΑΕΕ τους δικούς του κ.λπ. Ωστόσο, ο ΕΦΚΑ δεν έχει μία συγκεντρωτική εικόνα για το ποιοι και πόσοι χρωστάνε ταυτόχρονα σε 2 και περισσότερα Ταμεία.

Δηλαδή δεν έχει γίνει ‘’διασταύρωση’’ τού αν το ίδιο άτομο χρωστά ταυτόχρονα σε δύο ή και παραπάνω Ταμεία και προπαντός το αποτέλεσμα αυτής της ‘’διασταύρωσης’’ δεν έχει καταχωρηθεί σε ένα ξεχωριστό αρχείο στο οποίο θα φαίνεται ‘’με μία ματιά’’ ότι ο ίδιος οφειλέτης έχει χρέη π.χ. όχι μόνο στον τέως ΟΑΕΕ, αλλά και στο τέως ΙΚΑ ή μόνο στον ΟΑΕ κ.λπ.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Οι νέοι αυστηροί κανόνες της ΕΕ έχουν αναγκάσει τις τράπεζες να τρέξουν την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων...

Σε ταχεία εκκαθάριση των κόκκινων δανείων και αποφυγή δημιουργίας νέων υποχρεώνονται οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους από το βαρύ φορτίο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs), αλλά και να αποτρέψουν ένα νέο χτύπημα στα κεφάλαιά τους με βάση τους νέους κανόνες της Ε.Ε. για το ύψος των προβλέψεων που πρέπει να υπολογίζουν κάθε χρόνο για τα νέα κόκκινα δάνεια που δημιουργούνται.

Ο νέος κανονισμός της Ε.Ε. που τέθηκε σε ισχύ από τον περασμένο Απρίλιο, επιβάλλει αυστηρούς κανόνες σε σχέση με τα νέα επίπεδα των προβλέψεων που θα πρέπει να τηρούν για τα νέα κόκκινα δάνεια που δημιουργούνται από αυτή την ημερομηνία και μετά. 

Οπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή «ο νέος κανονισμός, που τέθηκε σε ισχύ στις 26 Απριλίου 2019, λειτουργεί συμπληρωματικά προς τους υφιστάμενους κανόνες προληπτικού χαρακτήρα και προϋποθέτει αφαίρεση ποσού από τα ίδια κεφάλαια όταν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) δεν καλύπτονται επαρκώς από προβλέψεις ή άλλες προσαρμογές». Υπενθυμίζεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα περιλαμβάνουν τόσο τα δάνεια που είναι σε καθυστέρηση πάνω από 3 μήνες όσο και εκείνα που έχουν μεν ρυθμιστεί και τα οποία παρακολουθούνται για διάστημα 2 ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δεν θα «ξανακυλήσουν» στην κατηγορία των κόκκινων δανείων.

"ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ+ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΔΕΛΕΑΡ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ...0,70% & ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS
Και η κυβέρνηση με σκέψεις...για συνδυασμό μοντέλων Ιταλίας, Κύπρου και Μάλτας !!!




Καμπάνιες με προσφορές στα επιτόκια ξεκινούν μετά την άρση των capital controls οι ελληνικές τράπεζες, για την προσέλκυση καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Εκτιμάται ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις διατηρούν εκτός τραπεζικού συστήματος ρευστότητα άνω των 50 δισ. ευρώ, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι παρκαρισμένη σε λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Πρόκειται για ένα ποσό που χτίστηκε σταδιακά στα χρόνια της κρίσης και σημείωσε ιστορικά υψηλά το πρώτο εξάμηνο του 2015, λόγω της κρίσης εμπιστοσύνης που προκάλεσε η κόντρα της τότε κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Τα κίνητρα

Με την άρση των capital controls από την 1η Σεπτεμβρίου, οι τράπεζες θα επιχειρήσουν να πείσουν τους συγκεκριμένους καταθέτες να επιστρέψουν ένα μέρος τουλάχιστον των χρημάτων τους στην Ελλάδα.

Τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσουν είναι τα εξής:

- Αποκατάσταση εμπιστοσύνης

ΜΕ 500€ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΞΙΑΣ...50.000.000€ !!!



Ένα πραγματικό success story...


Πριν από πέντε χρόνια, ο 24χρονος τότε Σεμπάστιαν Μερκχόφερ είχε απλά μια επιχειρηματική ιδέα και 500 ευρώ. Και αυτά δανεικά από τους γονείς του. Ποια ήταν η ιδέα; Να ασχοληθεί εμπορικά με το... τσάι, βλέποντας από τις στατιστικές ότι οι συμπατριώτες του στη Γερμανία έβαζαν όλο και πιο πολύ το τσάι στις καθημερινές τους συνήθειες.

Σήμερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο 29χρονος πλέον Σεμπάστιαν όχι μόνο επέστρεψε στους γονείς του το 500 ευρώ αλλά διαθέτει μια επιχείρηση αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ. Και κάποια από αυτά τα εκατομμύρια μπήκαν στην τσέπη του την περασμένη εβδομάδα, επειδή ο Σεμπάστιαν μόλις πούλησε το 70% των μετοχών της εταιρείας του με την ονομασία Fitvia στον γερμανικό όμιλο Dermapharm.


Πώς το πέτυχε αυτό;

Πτυχιούχος πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων, ο Σεμπάστιαν δεν διέθετε τότε το δικό του διαμέρισμα, και στο σαλόνι του πατρικού του σπιτιού αναζητούσε μια επιχειρηματική ιδέα.

«Μου άρεσε πολύ το τσάι», λέει στην Tagesspiegel. «Έβλεπα όμως ότι όλα τα προϊόντα τσαγιού στην αγορά διατηρούσαν μια μάλλον παλιά, σκονισμένη εικόνα. Δεν υπήρχε κάποια καινοτομία ή κάποια νέα προϊόντα».

Η επιχειρηματική του ιδέα ήταν το «παγωμένο τσάι». Όπως λέει «Ήθελα να τονίσω δύο πτυχές του τσαγιού στο προϊόν μου: την επίδραση στην υγεία και μια νέα, μοντέρνα εικόνα».

ΡΩΣΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ" ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Οι νέοι κανόνες που επιβάλλει η κεντρική τράπεζα Ρωσίας αντανακλούν ακριβώς την ανησυχία αυτήν, την οποία έχει προκαλέσει η εκτίναξη που έχει σημειώσει ο δανεισμός προς τα ρωσικά νοικοκυριά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να μοιράζουν αφειδώς δάνεια σε ήδη υπερχρεωμένους Ρώσους δανειολήπτες !!!



Οι ρωσικές τράπεζες χορηγούν δάνεια στους Ρώσους καταναλωτές εσπευσμένα και με πυρετώδεις ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι είναι ήδη υπερχρεωμένοι και συχνά καταλήγουν στη χρεοκοπία. Στόχος τους είναι να προλάβουν να χορηγήσουν όσο περισσότερα δάνεια μπορούν προτού τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες που τους επιβάλλει η κεντρική τράπεζα από 1ης Οκτωβρίου. Οι νέοι αυτοί κανόνες ουσιαστικά θα καταστήσουν απρόσιτες τις πιστώσεις για όσους Ρώσους εργάζονται στην παραοικονομία αλλά και για όσους είναι ήδη χρεωμένοι.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Μιχαήλ Σλεμόφ, αναλυτής της VTB Capital, τόνισε πως «οι νταντάδες, διάφοροι οδηγοί και όσοι προωθούν τα προϊόντα τους μέσω Instagram, εν ολίγοις άνθρωποι που αμείβονται με “μαύρο” χρήμα, κατορθώνουν να πάρουν δάνειο αρκεί να έχουν έναν καταθετικό λογαριασμό στην τράπεζα. Σύμφωνα μάλιστα με τους οικονομολόγους της VTB, το 12% του εισοδήματος στη Ρωσία εντάσσεται στην παραοικονομία. Οι νέοι κανόνες, όμως, επιβάλλουν στις τράπεζες να δανείζουν χρησιμοποιώντας ως κριτήριο μόνον τις επίσημες αμοιβές που μπορούν να πιστοποιηθούν. Τις υποχρεώνουν, άλλωστε, προτού εκδώσουν ένα δάνειο, να διαπιστώνουν και να εκτιμούν δεόντως το χρέος που έχει ήδη επωμισθεί ο εκάστοτε υποψήφιος δανειολήπτης. 

"ΛΑΒΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΔΕΟΕ: Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Η OFFSHORE...ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ !!!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΤΣΑΚΩΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ OFFSHORE ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ
Η φερόμενη ως ιδιοκτήτρια εμφανιζόταν άνεργη και με μηδενικά εισοδήματα αλλά πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν μεγαλοεπιχειρηματίας...




Τι αποκαλύπτουν οι dikografies.blogspot.com :

Στην δεκάχρονη εξωσυζυγική σχέση γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία των Νοτίων Προαστίων, με την κατά 20 χρόνια νεότερη του αλλοδαπή ερωμένη του, προσέκρουσε το φορο... σαφάρι, που διενεργεί "λαγωνικό" της Διεύθυνσης Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος (ΔΕΟΕ).

Οι έρευνες, που έκανε ελεγκτής της ΔΕΟΕ, αποκάλυψαν ροή μεγάλων χρηματικών ποσών σε off shore εταιρία του Παναμά, ιδιοκτήτρια της οποίας φέρετο 38χρονη αλλοδαπή, η οποία εμφανίζεται ως άνεργη και δηλώνει μηδενικά εισοδήματα.

Η 38χρονη, η οποία δηλώνει κάτοικος εξωτερικού, ενώ διαμένει σε πολυτελή κατοικία των Νοτίων Προαστίων, όταν κλήθηκε στην ΔΕΟΕ, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργείται για φοροδιαφυγή, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ούτε ένα ευρώ, ενω αποκάλυψε ότι, η off shore εταιρία, που βρέθηκε στο όνομα της, στην πραγματικότητα ιδρύθηκε από τον εραστή της, προκειμένου να αποκρύπτει από τη σύζυγό του χρηματικά εισοδήματα!

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-INTRUM: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 80% INTRUM KAI 20% ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Έρχονται χιλιάδες επιστολές σε δανειολήπτες, ενώ όσα δάνεια θα κοκκινίζουν θα μεταφέρονται αυτομάτως στη νέα υπό δημιουργία εταιρεία διαχείρισης !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Δύο χωριστές εταιρείες συστήνουν η Τράπεζα Πειραιώς και το σουηδικό fund Intrum, οι οποίες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Πρόκειται για δύο εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων -η μία θα διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 28 δισ. ευρώ και η δεύτερη τα ακίνητα που έχει ανακτήσει μέσω πλειστηριασμών -ή να αποκτήσει μελλοντικά– γνωστά και ως «REOs». Με αυτό το μέγεθος, η νέα εταιρεία θα αποτελεί τον μεγαλύτερο servicer στην ελληνική αγορά, υποσκελίζοντας την FPS της Eurobank.

Και στις δύο εταιρείες, το 80% του μετοχικού κεφαλαίου θα ανήκει στην Intrum και το 20% στην Πειραιώς, με τη θέση του CEO να καταλαμβάνεται από τον κ. Γιώργο Γεωργακόπουλο, επικεφαλής του Legacy Unit της Πειραιώς από το 2018. Για την ολοκλήρωση του ιδιαίτερα απαιτητικού project εργάζονται πυρετωδώς 12 ειδικές ομάδες εργασίας της τράπεζας, η οποία έχει θέσει την ολοκλήρωσή του deal στην κορυφή της ατζέντας των προτεραιοτήτων της για φέτος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πειραιώς θα ενσωματώσει στο business plan της τα δεδομένα που θα προκύψουν από την υλοποίηση του κρίσιμου έργου, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για πιο ενεργή και αποτελεσματική διαχείριση του επισφαλούς χαρτοφυλακίου της. Το deal εξετάζουν στενά οι εγχώριες και ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές που έχουν δώσει κατ' αρχήν το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τι ισχύει για τα δάνεια που θα μεταφερθούν

ΠΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ;;; ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





45.000 πλειστηριασμοί φορτωμένοι ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα...


Όσοι ομιλούν για την επιστροφή στην κανονικότητα λόγω της άρσης των capital controls μας δουλεύουν… κανονικά.

Αντίθετα, δεν μας λένε την αλήθεια για άλλα πράγματα: Ότι, για παράδειγμα, όπου να ‘ναι, δηλαδή μέσα στις επόμενες ημέρες, αρχίζει ο νέος γύρος των πλειστηριασμών που δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα στο… απυρόβλητο. Οι πρώτες πληροφορίες είναι σαφείς και δεν επιδέχονται παρερμηνείας. Την επόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα και ήδη για τις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένοι 566 πλειστηριασμοί ακινήτων. Μαθαίνουμε ακόμη ότι στη σχετική λίστα βρίσκονται ήδη 45.000 ακίνητα και μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνονται μόνο εμπορικοί και βιομηχανικοί χώροι και πολυτελείς ή εξοχικές κατοικίες.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ !!!



Μέχρι την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ...

Από σήμερα θα αρχίσουν να καταφθάνουν στις ηλεκτρονικές «θυρίδες» των φορολογούμενων τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είχε ήδη δώσει το «πράσινο φως» για να κοινοποιηθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, μέσω της υπηρεσίας TAXISnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοποίηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα συνεχιστεί και αύριο, Σάββατο, ενώ έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν κατηγορίες φορολογούμενων που απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, καθώς και άλλοι που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο.

Πώς θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ 2019

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ και την ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ εκτιμάται ότι θα οριστεί να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, προθεσμία που συμπίπτει με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΑΡΟΧΟ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100€ !!!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ....
Απόφαση του 2016 δίνει στη ΔΕΗ δυνατότητα διακοπής της ηλεκτροδότησης για χρέη, ακόμη και για καταναλωτές που έχουν στο μεταξύ αλλάξει προμηθευτή !!!




Τι γράφει το bankingnews.gr :

Στο εντατικό «κυνήγι» των στρατηγικών κακοπληρωτών, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες η ΔΕΗ, περίοπτη θέση έχουν νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει πάροχο, αφήνοντας χρέη στην επιχείρηση. 


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση της έναντι των πρώην πελατών της που, μετά τη «μετακίνησή» τους σε άλλο προμηθευτή, δεν έχουν φροντίσει να εξοφλήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την επιχείρηση.
Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει αποστείλει εντολές αποκοπής καταναλωτών που δεν εκπροσωπεί πλέον, ακόμη και για χρέη κάτω των 100 ευρώ.

Απόφαση του 2016

Τη δυνατότητα διακοπής της ηλεκτροδότησης για χρέη, ακόμη και για καταναλωτές που έχουν στο μεταξύ αλλάξει προμηθευτή, δίνει απόφαση του 2016 του τότε υπουργού Ενέργειας (Π. Σκουρλέτη), με την οποία υπήρξε τροποποίηση του Κώδικα Προμήθειας.
Σύμφωνα με την τροποποίηση, ο παλαιός Προμηθευτής, σε περίπτωση μη τήρησης, από μεριάς του Πελάτη, των όρων του διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλλει στον αντίστοιχο Διαχειριστή εντολή απενεργοποίησης της παροχής, ακόμη και εάν έχει συναφθεί σύμβαση προμήθειας με νέο Προμηθευτή.

Η ίδια τροποποίηση έβαζε επίσης «μπλόκο» στην αλλαγή προμηθευτή για πελάτες με ληξιπρόθεσμα χρέη, αφού απαγόρευσε τη «μετακίνηση» σε άλλον πάροχο σε περίπτωση που δεν έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς ή δεν έχουν διακανονιστεί οι εκκρεμείς οφειλές του προς τον υφιστάμενο προμηθευτή.

«Παραθυράκια» στο ισχύον καθεστώς

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤτΕ ;;;




Τι γράφει το bankingnews.gr :

Μετά την απόρριψη του σχεδίου της ΤτΕ για τα NPEs από τον SSM… υποβάλλει νέο τροποποιώντας ριζικά την αρχική πρόταση


Στην κατάθεση νέας πρότασης προσανατολίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος για τα προβληματικά δάνεια και ανοίγματα NPEs σύμφωνα με πληροφορίες. 


Συγκεκριμένα η Τράπεζα της Ελλάδος είχε υποβάλλει πριν μήνες μια πρόταση για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων για την οποία το bankingnews ήταν ίσως το μόνο μέσο ενημέρωσης που είχε προειδοποιήσει ότι θα απορριφθεί. 

Η πρόταση της ΤτΕ περιληπτικά περιλάμβανε την δημιουργία μιας εταιρίας ειδικού σκοπού SPV όπου θα μεταφέρονταν έως 40 δισεκ. NPEs και 7,3 δισεκ. κεφάλαια DTC από τις τράπεζες. 

Η πρόταση αυτή όπως είχε παρουσιαστεί απορρίφθηκε από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών. 

Στο μεσοδιάστημα η πρόταση της κυβέρνησης, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της J P Morgan το ιταλικό μοντέλο που περιλαμβάνει κρατικές εγγυήσεις στα κύρια ομόλογα που θα εκδώσουν οι τράπεζες στα τιτλοποιημένα NPEs… προχωράει και έως τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου θα εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού DGComp. 

Η ΤτΕ και ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας εκτέθηκαν με την πρόταση που υπέβαλλαν αφενός γιατί απορρίφθηκε από τον SSM, αφετέρου γιατί ήξεραν ότι θα απορριφθεί. 


Έτσι λοιπόν στην Κεντρική Τράπεζα έχουν αποφασίσει να τροποποιήσουν ριζικά την αρχική πρόταση που είχαν υποβάλλει με το SPV και την μεταφορά προβληματικών δανείων και αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης. 

ΕΦΟΡΙΑ: ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ !!!




Με άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών ελέγχονται οι χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις που πάνε για παραγραφή, στο τέλος του 2019, σύμφωνα με την πάγια εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η παραγραφή αφορά σε χιλιάδες υποθέσεις των ετών 2003 μέχρι και το 2013, οι οποίες, αν δεν ελεγχθούν μέχρι το τέλος του 2019, τότε οι υπόχρεοι αποκτούν φορολογική ασυλία, καθώς η εφορία δεν μπορεί πλέον να τους ελέγξει.

Με την εντολή της ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι στις παραγραφόμενες υποθέσεις γίνονται και μέσω του «Ειδικού Λογισμικού Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», το οποίο λειτουργεί από 02/05/2017 και αντλεί στοιχεία από τις εγχώριες τράπεζες, τα οποία αφορούν στο σύνολο των χρηματοοικονομικών προϊόντων (καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία κ.λπ.), καθώς και των διενεργηθέντων σε αυτά αναλυτικών κινήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει ο φορολογούμενος ο οποίος δήλωνε στην Εφορία χαμηλά εισοδήματα αλλά ταυτόχρονα είχε στις τράπεζες τεράστια χρηματικά ποσά. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν αποδείξει τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων του, κινδυνεύει με αυστηρά πρόστιμα και προσαυξήσεις, οι οποίες και ξεπερνούν και το 90% των ποσών που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του.

Εφόσον βρεθούν οι τραπεζικές καταθέσεις του ελεγχόμενου, από το taxisnet αντλούνται τα δηλωθέντα εισοδήματα του εκάστοτε ελεγχόμενου και συγκρίνονται με τις κινήσεις των λογαριασμών των χρηματοοικονομικών προϊόντων για κάθε φορολογικό έτος χωριστά.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!

ΑΠΟ 1 ΤΡΙΣ ΣΕ 580.000.000€
Κυρίως μέσα από τις πωλήσεις και τη μεγάλη μπίζνα που έχει στηθεί γύρω από αυτές...





Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιτύχει τους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, δήλωσε ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία, σε συνέντευξή του στην εσθονική εφημερίδα Eesti Ekspress, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την πρόοδό τους στο θέμα αυτό.


Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα απαλλαγούν από τα «κόκκινα» δάνεια οι τράπεζες της Νότιας Ευρώπης, ιδιαίτερα της Ελλάδας, όπου πάνω από το 40% των δανείων είναι «κόκκινα», ο Ενρία δήλωσε: «Η ΕΚΤ έχει σχεδιάσει μία πολύ ισχυρή πολιτική για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για το πώς οι τράπεζες πρέπει να διαχειριστούν τα χαρτοφυλάκια των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους. Αυτή περιλαμβάνει, επίσης, τον καθορισμό στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Καθορίσαμε επίσης κριτήρια για την απομείωση της αξίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες σε ένα ορισμένο χρονικό πλαίσιο. Τα κριτήρια αυτά έχουν ενσωματωθεί τώρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η πολιτική αυτή ήταν πολύ επιτυχής. Οταν ξεκινήσαμε, υπήρχαν περισσότερα από 1 τρισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ευρωζώνη. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι αυτά μειώθηκαν στα 580 δισ. ευρώ. Είναι ακόμη υψηλά, αλλά έχουν μειωθεί θεαματικά. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, από τότε που ισχύουν οι πολιτικές μας. Αυτό ισχύει, επίσης, για τις ελληνικές τράπεζες. Για παράδειγμα: Ορίζουμε στόχους για τις ελληνικές τράπεζες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους και έως τώρα τους έχουν επιτύχει. Σχεδιάζουν να τα μειώσουν περαιτέρω φέτος και το επόμενο έτος. Παρακολουθούμε στενά την πρόοδό τους».

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ - ΤΣΙΓΑΡΑ !!!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ...ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μια υπερφορολόγηση που έχει οδηγήσει και σε έξαρση του λαθρεμπορίου.



Σαν να ζουν στη... Σκανδιναβία, θα πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες, καθώς η φορολογία στην κατανάλωση διαμορφώνεται σε επίπεδα δυσανάλογα ψηλά με την αγοραστική τους δύναμη. Πέρα από το βασικό συντελεστή ΦΠΑ που βρίσκεται στο 24%, δηλαδή μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα υπερφορολόγησης είναι τα καύσιμα.

Το όχι και τόσο μακρινό 2016, η τότε κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει ή να επιβάλει Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, έτσι ώστε να κλείσει την αξιολόγηση με την τρόικα. Μεταξύ αυτών των φόρων ήταν οι ΕΦΚ σε βενζίνη και πετρέλαιο, ανάβοντας φωτιές στα νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις, λόγω κόστους μεταφορών. Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του Μνημονίου κι ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει ή δρομολογηθεί φοροελαφρύνσεις, επικρατεί ακόμα σιγή ασυρμάτου για τους φόρους στα καύσιμα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να... καμαρώνει στην 3η θέση της πανευρωπαϊκής κατάταξης, όπως αποκαλύπτει η συγκριτική μελέτη του TaxFoundation.

ΛΕΥΚΑ ΤΑΞΙ: ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑΡΙΦΑ ΕΩΣ 1.000€ !!!



Κάνουν χρυσές δουλειές όταν δεν εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ασφαλισμένοι, όταν δεν εξυπηρετούνται από το ΕΚΑΒ. Η ναύλωση ενός «Λευκού Ταξί» για μια απλή μεταφορά ασθενούς από το νοσοκομείο στο σπίτι του, μπορεί να αγγίξει τα 100 ευρώ, ενώ σε μακρινές αποστάσεις μπορεί να φτάσει και τα 1.000.

Παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, ή «Λευκά Ταξί», όπως ονομάζονται, κάνουν χρυσές δουλειές με τις δευτερογενείς διακομιδές (μεταφορές ασθενών από και προς τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας).

«Εκμεταλλεύονται τον πόνο των ασθενών που δεν μπορούν να περιμένουν και τρεις ημέρες στο Νοσοκομείο μετά το εξιτήριο για να πάνε σπίτι τους, επειδή δεν υπάρχει επάρκεια διασωστών και ασθενοφόρων», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ !!!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "ΑΥΞΗΣΕΙΣ 13,1% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ"
Πετσοκόβεται η έκπτωση συνέπειας, θεσπίζεται ρήτρα CO2 για τα νοικοκυριά ενώ ακολουθεί τσουνάμι αποκοπών ρεύματος και άγριου κυνηγητού σε οφειλέτες !!!




ΔΕΗ: Νέες τιμές στους λογαριασμούς από 1η Σεπτεμβρίου. Έρχονται αυξήσεις

Πακέτο διάσωσης της ΔΕΗ ύψους 500 εκατ. ευρώ, αποφασίζει την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισήγηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Γιώργου Στάσση προς το ΔΣ θα περιλαμβάνει:

* Αύξηση της χρέωσης ανά κιλοβατώρα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίων) για την ενίσχυση των εσόδων της ΔΕΗ που όμως αντισταθμίζεται πλήρως για τους καταναλωτές από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει ο πάροχος με το χαμηλότερο πάγιο τέλος της αγοράς.

* Μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 10 στο 5%

* Θέσπιση ρήτρας CO2 για τα νοικοκυριά χωρίς άμεση επίπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

* Επιπλέον έκπτωση 50% για τα μηχανικά υποστηριζόμενα άτομα, που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Ειδικότερα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ διαμορφώνονται από 1ης Σεπτεμβρίου ως εξής:

- Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, η νέα τιμή είναι 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,0946 που είναι η ισχύουσα χρέωση.

- Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω η νέα τιμή διαμορφώνεται σε 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 0,10252 τώρα.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ !!!




Προ μηνών είχε πουλήσει κόκκινα ναυτιλιακά δάνεια και η Τράπεζα Πειραιώς

Στην πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τα οποία προέρχονται από το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο προχωρά η Εθνική Τράπεζα, με διαγωνιστική διαδικασία εξπρές, υλοποιώντας τον επικαιροποιημένο στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της, φέτος, κατά 4,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική έχει ήδη στείλει σε επιλεγμένους επενδυτές συμβάσεις εμπιστευτικότητας για τη διαγωνιστική διαδικασία. Τα τέσσερα funds, που ακούγεται ότι έχουν προεπιλεγεί, θα υποβάλουν απευθείας δεσμευτικές προσφορές, αφού διενεργήσουν due diligence. Ως σύμβουλος πώλησης της τράπεζας λειτουργεί η NatWest.

Με δεδομένο ότι τα προς πώληση δάνεια έχουν ως εξασφάλιση πλοία, η διαδικασία οφείλει να διεκπεραιωθεί γρήγορα, ώστε να μην μεσολαβήσουν τυχόν σημαντικές αλλαγές στις τιμές των ναύλων.

"ΡΕΣΑΛΤΟ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ !!!




«Λαβράκια» στους ελέγχους της ΑΑΔΕ σε τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία στα νησιά

Ξεχύθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το τελευταίο διάστημα στα νησιά του Ιονίου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων διεξάγοντας ενδελεχείς φορολογικούς ελέγχους σε ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες, αποκαλύπτοντας απόκρυψη εισοδήματος ακόμη και άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Παραδείγματα των παραβάσεων που εντόπισαν τα στελέχη της ΑΑΔΕ κατά τους ελέγχους αυτούς δημοσίευσε η Αρχή:

Ατομική επιχείρηση εκμετάλλευσης δωματίων σε νησί των Κυκλάδων, δεν εξέδωσε κατά τις χρήσεις 2017 και 2018, 142 φορολογικά στοιχεία αξίας 35.000 ευρώ, ενώ εξέδωσε 112 ανακριβή φορολογικά στοιχεία με ποσό ανακρίβειας άνω των 60.000 ευρώ.

-Ξενοδοχειακή επιχείρηση σε νησί του Ιονίου, κατά τη χρήση 2014 απέκρυψε εισόδημα ύψους 1 εκατ. ευρώ, για το οποίο δεν προκύπτει σαφώς η πηγή προέλευσής του.

-Ξενοδοχειακή επιχείρηση σε νησί των Κυκλάδων, κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017 δεν εξέδωσε 831 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 700.000 ευρώ.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΕ 40 ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 400.000.000€ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 127.000.000€ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝ ΜΕΣΩ CAPITAL CONTROLS...
Οι διώξεις που ασκήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε αυτή και συνέργεια, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος !!!




Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :

Για τα κακουργήματα της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε αυτή και συνέργεια, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διώκονται από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, 40 πρώην (και κάποιων νυν) στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς μεταξύ των οποίων και ο πρώην ισχυρός άνδρας Μιχ. Σάλλας.

Η δίωξη πάντως ήδη προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων καθώς απ΄τη στιγμή που κλήθηκαν ως ύποπτοι , κατήγγειλαν ότι είχε αφαιρεθεί με την ισχύ του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς η αρμοδιότητα να ελέγχουν τράπεζες(καθότι οι τράπεζες δεν ανήκουν στον στενό δημόσιο τομέα).

Στην ίδια καταγγελία επανέρχονται και σήμερα, ενώ εισαγγελικές πηγές σχολίαζαν σχετικά πως αυτές οι αρμοδιότητες που τους είχαν αφαιρεθεί επανήλθαν πλήρως στις 8/8 και δημοσιεύθηκαν ήδη στο ΦΕΚ.

Δίωξη

Υπό κατηγορία βρίσκονται τραπεζικά στελέχη της περιόδου 2015-2016. Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση δανείων χωρίς- κατά την κατηγορία- τις απαραίτητες εξασφαλίσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας αλλά και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία ίσχυαν μέτρα capital control στη χώρα.

ΕΦΚΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 23.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ...ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΠΑΤΑΤΕΣ !!!




Πρόστιμο 23.000€ επέβαλαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ στον ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου στην Ραβενή, επειδή βρήκαν την νύφη του και την πεθερά του αδερφού του να καθαρίζουν πατάτες. 

«Λουκέτο» στο μοναδικό καφενείο ενός ορεινού χωριού της Θεσπρωτίας, με μόλις 40 κατοίκους έβαλε ο ΕΦΚΑ, ελεγκτές του οποίου επέβαλαν βαρύ πρόστιμο ύψους 23.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία, επειδή βρήκαν στο κατάστημα την γυναίκα και την πεθερά του αδερφού του ιδιοκτήτη να…καθαρίζουν πατάτες.

«Το Μισοχώρι της Ραβενής», το καφενείο που λειτουργεί και ως ψησταριά στο χωριό όλο τον χρόνο, θα κλείσει μόλις κοινοποιηθεί το πρόστιμο, αφού, όπως λέει στο ethnos.gr ο νεαρός ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Τζώρτζης, δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό των 23.000 ευρώ.

«Εγώ αυτά τα χρήματα τα βγάζω σε τέσσερα χρόνια. Μου φαίνεται εξωφρενικό το ποσό και νιώθω τεράστια αδικία. Καλούμαι να πληρώσω το ίδιο ποσό με έναν ιδιοκτήτη χώρου εστίασης στην Αθήνα ή στην Μύκονο που βγάζουν αυτά τα χρήματα σε μία μέρα και το σημαντικότερο είναι πως όλο τον χρόνο κρατάω μόνος μου το μαγαζί και μία μέρα που ήρθε ο αδερφός μου να με βοηθήσει, ήρθε και ο έλεγχος», δηλώνει.

Ο Βαγγέλης Τζώρτζης, γιος του ιερέα του χωριού, σπούδασε ψυκτικός στα Γιάννενα, αλλά επέστρεψε πριν από 5 χρόνια στην Ραβενή και ανέλαβε το καφενείο-ψησταριά που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 800 ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ !!!

ΤΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ ΣΕ COSMOTE, WIND & VODAFONE
Αλλάζει το καθεστώς αδειών για τις κεραίες κινητής.




Το πρώτο στάδιο της πολύμηνης διαδικασίας για την παραχώρηση φάσματος και την ανάπτυξη των δικτύων Πέμπτης Γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία ανοίγουν οι ρυθμίσεις για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής που εντάσσονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών. Πρόκειται για σχέδιο νόμου που είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ουδέποτε κατατέθηκε εξαιτίας αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέες ρυθμίσεις θεωρούνται απολύτως απαραίτητες για την ανάπτυξη των δικτύων 5G, που απαιτούν χιλιάδες μικρότερες κεραίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και συνεπώς νέο, λειτουργικό, αδειοδοτικό πλαίσιο. Επίσης, με το νέο σχέδιο νόμου αναμένεται να λυθεί και η εκκρεμότητα ετών με την αδειοδότηση υφιστάμενων κεραιών.

EUROBANK+ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 4 ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Μ.ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ !!!




Τα 30.000.000€ αγγίζουν τα κόκκινα δάνεια

«Mεσοτοιχία» με το Mέγαρο Mαξίμου είναι η πολυκατοικία επί της οδού B. Γεωργίου 1, που θεωρείται ένα από τα πλέον αριστοκρατικά ακίνητα της Aθήνας. Kαι είναι αυτό επί του οποίου θα παιχτεί το δεύτερο και βασικότερο «επεισόδιο» της περιπέτειας του Mιχάλη Γουλανδρή. O γόνος της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, στις 25 Σεπτεμβρίου θα δει τέσσερις ιδιοκτησίες του να βγαίνουν σε πλειστηριασμό, με πρώτη τιμή προσφοράς στα 15,52 εκ.ευρώ. Πρόκειται για τέσσερα πολυτελή διαμερίσματα, με κορυφαίο εκείνο των 700 τ.μ. που καταλαμβάνει τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο και «αποτιμάται» στα 9,15 εκ. ευρώ.

Aκολουθεί το διαμέρισμα των 390 τ.μ. του δεύτερου ορόφου στα 4,87 εκ., ενώ τα δύο «μικρότερα» (166 τ.μ. και 134 τ.μ.) βγαίνουν στο «σφυρί» για 765.000 ευρώ και 735.000 ευρώ αντίστοιχα. Για αυτά υπάρχουν υποθήκες και κατασχέσεις που αφορούν δάνεια ύψους 28,6 εκ. ευρώ από την Tράπεζα Πειραιώς και 2 εκ. ευρώ από τη Eurobank, τα οποία και δόθηκαν την περίοδο 2006-2010.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 20 ΔΙΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ APS ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Η συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Alpha, Εθνική, Eurobank και τράπεζα Πειραιώς προεξοφλείται ενόψει της δημιουργίας του Σχήματος Προστασίας Ενεργητικού (Asset Protection Scheme – APS), που αναμένεται να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο και να ενεργοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Στο πλαίσιο των στόχων που έχουν δεσμευθεί έναντι του SSM ότι θα πετύχουν οι τράπεζες έως το 2023, προβλέπονται τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων 25 δις ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το μεγαλύτερο μέρος αυτών των τιτλοποιήσεων εκτιμάται ότι θα γίνει μέσω του APS.

Η καθολική αξιοποίησή του και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανεβάζει το ύψος των κόκκινων δανείων που θα μεταφερθούν στο εν λόγω Σχήμα ίσως και άνω των 20 δις ευρώ με στόχο η δημιουργία του να λειτουργήσει ως καταλύτης για την μείωση των κόκκινων δανείων που έχουν οι τράπεζες στους ισολογισμούς τους, το ύψος των οποίων προσεγγίζει τα 85 δις ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Οι τραπεζίτες περιμένουν να τελειώσει η σεζόν και μετά έρχονται τελεσίγραφα...

Τι γράφει το insider.gr :

«Αϋπνίες» έχουν όπως μαθαίνω πολλοί ξενοδόχοι με χρέη στις τράπεζες, καθώς έχουν πάρει σαφή μηνύματα ότι … ο τζάμπας πέθανε. 

Όπως μου λένε, οι τράπεζες έχουν σφίξει το λουρί, διαμηνύοντας ότι είτε οι ξενοδόχοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, είτε θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους με συνοπτικές διαδικασίες. 

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ: 4 ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!


Ποια επιστροφή στην κανονικότητα ;;; Ποια έξοδο από τα μνημόνια ;;; Χωρίς τέλος οι αυτοκτονίες...

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα των Χανίων, στην Κρήτη, καθώς μέσα σε μόλις λίγες ημέρες ο αριθμός θανάτων από αυτοκτονία έχει φτάσει τους τέσσερις.

Συγκεκριμένα από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου –σε διάστημα δηλαδή μόλις έξι ημερών– τρεις άνδρες και μία γυναίκα αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους.

Μάλιστα, την 21η Αυγούστου καταγράφηκαν δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες, μεταξύ αυτών κι ένας νεαρός άνδρας.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ...ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, Η ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΥΣΤΑΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...
Η ΔΕΗ θα διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ: α) Αριθμό Παροχής, β) ΑΦΜ συνδρομητή (ή αριθμό αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ), γ) Κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε κιλοβατώρες , δ) Κόστος ηλεκτρικού ρεύματος (καθαρή αξία λογαριασμού) και ε) Ημερολογιακό έτος αναφοράς !!!



Στοιχεία για το ύψος των λογαριασμών των πελατών της θα διαβιβάσει η ΔΕΗ στην ΑΑΔΕ, όπως αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

Η διαβίβαση των προσωπικών στοιχείων γίνεται για τη διενέργεια διασταυρώσεων που διενεργεί το υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με βάση σχετικές αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Ενημερώνουμε τους συμβεβλημένους με τη ΔΕΗ Α.Ε. καταναλωτές ότι η ΔΕΗ Α.Ε. πρόκειται να διαβιβάσει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕ ΔΕΛΕΑΡ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!


Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ: ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ "ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ & E-MAILS !!!

Η ΔΕΗ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ FIRST CALL ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ
Μάλιστα ένας εκ των καταγγελλόντων αναφέρει ότι του ζήτησαν να τακτοποιήσει οφειλή...της γιαγιάς του που έχει αποβιώσει προς 20ετίας !!!





Καταγγελία --> ΔΕΗ: Δίνει σε ιδιωτική εταιρεία προσωπικά δεδομένα πελατών της

Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών της aftodioikisi.gr, η ΔΕΗ έχει παραχωρήσει στην εταιρεία FirstCall S.A. προσωπικά δεδομένα πελατών της (κινητό τηλέφωνο, mail κλπ) τα οποία χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί μαζί τους.

Το μήνυμα το οποίο αποστέλλεται στους πελάτες από την ιδιωτική εταιρεία είτε στο κινητό τους τηλέφωνο είτε στο mail γράφει τα εξής: «ΠAPAKAΛOYME EΠIKOINΩNHΣTE AMEΣA ME THN ETAIPIA ENHMEPΩΣHΣ OΦEIΛETΩN FIRST CALL AE (AM 14) ΣTO THΛ. 2152159623 ΓIA THN ENHMEPΩΣH YΠOΘEΣHΣ ΣAΣ ME THN ΔEH A.E.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ένας εκ των αναγνωστών της aftodioikisi.gr όταν επικοινώνησε με την εταιρεία FIRST CALL AE, του είπαν ότι «πρόκειται για οφειλή της… γιαγιάς του που έχει πεθάνει εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια!!!»

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!



Ανακριτικό «μπλόκο» στην έρευνα για τον κουμπάρο του Γιάννου

Του Πέτρου Κουσουλού

Παλινωδίες της ανακριτικής διαδικασίας παρατηρούνται στην υπόθεση «ελβετικό κλειδί» του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου αλλά και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Ένα αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία (στις 19 Μαρτίου 2014) προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» οι λογαριασμοί του Γιώργου Κανδαλέπα και της συζύγου του Ιουλίας, μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Από τον φάκελο που αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» προκύπτει ότι για άγνωστους λόγους η ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγγέλου, δήλωσαν «αναρμόδιοι» στο να απαντήσουν στις Ελβετικές Αρχές εάν το αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχε υποβάλλει ο προκάτοχός τους, Γαβριήλ Μαλλής από το 14’ για να ανοίξει ο λογαριασμός Κανδαλέπα στην HSBC στηριζόταν στη «Λίστα Λαγκάρντ» που είχε… κλαπεί από την Ελβετία ή βασιζόταν σε άλλα αποδεικτικά μέτρα!

Αντί αυτού «πέταξαν την μπάλα» στην εισαγγελία Εφετών αρνούμενοι μάλιστα να συνεργαστούν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, με τον συνάδελφό τους δικαστή (τον κ. Μαλλή) ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τους βοηθήσει. Έτσι, λοιπόν, ένα απλό Ελβετικό ερώτημα το οποίο πιθανότατα θα άνοιγε τον δρόμο προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του ζεύγους Κανδαλέπα και να λάμψει όλη η αλήθεια σχετικά με την ιστορία των εξοπλιστικών, όχι μόνο έμεινε αναπάντητο από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά φτάσαμε στο σημείο οι αρμόδιοι ανακριτές να δηλώνουν «αναρμόδιοι» για πρόσωπα (το ζεύγος Κανδαλέπα) που οι ίδιοι ελέγχουν!

Ως μόνος ευνοημένος της συγκεκριμένης τακτικής που ακολουθήθηκε μπορεί να θεωρείται ο κουμπάρος του ζεύγους Παπαντωνίου ο οποίος –εδώ και χρόνια- με νύχια και με δόντια προσπαθεί να μπλοκάρει το άνοιγμα τον λογαριασμών του στην Ελβετία. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου του 2013, η Εισαγγελία της Αθήνας είχε αποστείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής, προς το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης τότε, ζητώντας στοιχεία για τους λογαριασμούς του ζεύγους Κανδαλέπα και της συζύγου του πρώην υπουργού, Σταυρούλας Κουράκου. Η διαδικασία όμως είχε μπλοκάρει κατόπιν προσφυγής του Κανδαλέπα. Ακολούθησε το νέο αίτημα του ανακριτή Μαλλή, τον Μάρτιο του 2014, στο οποίο αναφερόταν ότι για τον Γιάννο Παπαντωνίου υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι έχει δωροδοκηθεί από τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostal προκειμένου αυτή να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου Ποσειδών 209.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: FUND ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




20 κοράκια έτοιμα να πέσουν πάνω στους δανειολήπτες καθώς...είναι πολλά τα λεφτά της κονόμας !!!


Τα «κόκκινα» δάνεια δεν είναι τίποτα πενταροδεκάρες, να αρπάξουμε κανένα χιλιάρικο, να βγάλουμε τη μέρα… Και μόνο το γεγονός ότι το συνολικό ύψος των «κόκκινων» δανείων είναι κοντά στα 90 δισ. ευρώ εξηγεί γιατί έχει καταφθάσει σμήνος από γύπες, κοράκια, όπως θέλει ο καθένας να τα αποκαλέσει.

Πίσω από τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια βρίσκονται μεγάλης αξίας ακίνητα, ανά την Ελλάδα, σε ειδυλλιακούς τόπους, π.χ. Μύκονο, Κρήτη, Κέρκυρα, και τα κέρδη των funds είναι πολλά. Απόδειξη ότι μέχρι στιγμής έχουν ήδη αδειοδοτηθεί στην Ελλάδα 20 εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.

Ήδη ο Ούγκο Βέλεζ, γενικός διευθυντής του ομίλου διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων HipoGes Iberia, δηλώνει παρών! Επισημαίνει ότι είναι πολλοί οι 20 διεκδικητές (servicers τούς αποκαλεί), υπερβαίνουν τον αριθμό της Ισπανίας που είναι μόνο 15, στη δε Πορτογαλία είναι μόνο 6, και εκτιμά ότι «στην Ελλάδα η διαχείριση επικεντρώνεται στους λίγους mega-servicers που προέκυψαν ή ελέγχονται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες», αφήνοντας αιχμές, που ο καθένας καταλαβαίνει.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει χαρακτηριστικά η kathimerini.gr :

Πλειστηριασμοί χωρίς όριο στην αξία της περιουσίας

Η ευελιξία που υποστηρίζουν ότι θα επιδείξουν οι τράπεζες όχι μόνο στους οφειλέτες του νόμου Κατσέλη, αλλά σε όλους όσοι επιδιώξουν συνεργασία, είναι η μία όψη του νομίσματος στην προσπάθεια μείωσης των κόκκινων στεγαστικών δανείων. Η άλλη είναι η αυστηρότητα για όσους για άλλη μια φορά αγνοήσουν τις προτεινόμενες ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφορούν όλους τους οφειλέτες στεγαστικών δανείων που δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Σε αυτούς οι τράπεζες θα εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα, οδηγώντας την περιουσία τους σε πλειστηριασμό, χωρίς αυτή τη φορά να υπάρχει όριο στην αξία της περιουσίας που ρευστοποιείται.

Ενα πρώτο δείγμα της αυστηρότερης στάσης που υιοθετούν οι τράπεζες είναι ότι πλέον υποχρεώνουν όσους έχουν λάβει το χαρτί της κατάσχεσης και επιδιώκουν στο παρά πέντε τη ρύθμιση της οφειλής τους, να καταβάλουν το 8% της οφειλής τους σε μετρητά προκειμένου να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό. Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγούν, δεν αποσκοπούν στο να τιμωρήσουν όσους συμμορφώνονται έστω και την τελευταία στιγμή, αλλά επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι η προσέλευση για τη ρύθμιση είναι ειλικρινής και ότι δεν είναι άλλη μια πρόφαση για να αποφύγουν τον πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας τους. Με τον τρόπο αυτό θέλουν επίσης να αποδείξουν έμπρακτα ότι οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση πλην της τελευταίας ευκαιρίας που προτείνουν, θα είναι απλώς χειρότερη από αυτή που τους προτάθηκε.

ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ WLTP
Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την 1η Σεπτεμβρίου το νέο πρότυπο μέτρησης ρύπων.




Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση από το κυβερνητικό επιτελείο που θα παρατείνει την έναρξη της ισχύς του νέου προτύπου WLTP στον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να μην προκληθούν δυσμενείς μεταβολές στις τιμές αλλά και στα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr η κυβέρνηση θα διατηρήσει το παλαιό καθεστώς μέτρησης των ρύπων για το υπολογισμό του Τέλους Ταξινόμησης στα αυτοκίνητα μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2020 με αποτέλεσμα ότι αυτοκίνητο εισαχθεί και εκτελωνιστεί μέχρι και την παραπάνω ημερομηνία να έχει χαμηλούς δασμούς εξαιτίας των μειωμένων ρύπων που απορρέουν από το παλαιό πρότυπο NEDC.

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ...ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ !!!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 100€. ΕΝΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ.
Θέλουν ουσιαστικά όλες οι συναλλαγές να περνούν μέσα από το τραπεζικό σύστημα !!!




Την εφαρμογή... controls στα μετρητά, με την πλήρη κατάργηση της χρήσης τους στην αγορά προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών με διπλό στόχο. Την μείωση του αφορολόγητου των μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, αυστηρότερα είναι τα μέτρα που προωθούνται για τις συναλλαγές των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σχέδιο της κυβέρνησης αναφέρουν ότι το επιτρεπτό όριο των συναλλαγών με μετρητά θα μειωθεί δραστικά, ενώ εξετάζονται προτάσεις ακόμη και για τη μείωση στο επίπεδο των 100 ευρώ, από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όλες οι αγορές αγαθών και υπηρεσιών άνω των 100 ευρώ, θα γίνονται με κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές ή με χρέωση τραπεζικών λογαριασμών).

Αυτό σημαίνει, ότι υποχρεωτικά θα περνάνε όλες οι συναλλαγές, τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μέσα από το τραπεζικό σύστημα και άρα οι επιχειρηματίες θα υποχρεώνονται να κόβουν αποδείξεις και να καταγράφουν τις πωλήσεις τους στα φορολογικά βιβλία, αποδίδοντας τους ανάλογους φόρους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΤΟΥ ΔΝΤ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!



Μια χώρα που λεηλατήθηκε από τις πολιτικές του ΔΝΤ...

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 η νέα οικονομολόγος του ΔΝΤ, Gita Kopinath, έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής, Steve Liesman, την ρώτησε «τι θα κάνετε με την περίπτωση της Αργεντινής;», δεν έδωσε κάποια ουσιαστική απάντηση.

Η αιτία πολύ απλή.

Το ΔΝΤ δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι θα κάνει και εάν η Αργεντινή χρεοκοπήσει θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα… φέσι ύψους 56 δισ. δολαρίων, δηλαδή όσο το ύψος του δανείου που έδωσε στην πολύπαθη χώρα της Λατινικής Αμερικής το 2018.

Σε περίπτωση που τελικά η Αργεντινή χρεοκοπήσει δεν θα είναι η πρώτη φορά που πραγματικά διαπομπεύει το ΔΝΤ, καθώς αυτό έχει συμβεί και στις αρχές του 21ου αιώνα. 

Η κυβέρνηση Macri δεν κατόρθωσε, παρά τις μεγάλες ελπίδες και τα αρχικά συγχαρητήρια όλων, να επιτύχει τους στόχους της, με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα το νόμισμα της χώρας, πέσο να υποχωρήσει 20% έναντι του δολαρίου και τα ομόλογά της να καταρρεύσουν, αυξάνοντας το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας κατά 80%.

Η ΑΑΔΕ "ΤΣΑΚΩΣΕ" ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ !!!



Εταιρεία χονδρικού εμπορίου τροφίμων είχε εκδώσει 471 εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 70.000.000€ !!!

Στην αρχή του νήματος ενός τεράστιου κυκλώματος έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων πιστεύουν ότι βρίσκονται οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά από έλεγχο σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου τροφίμων (ΕΠΕ) στην Αθήνα. Η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί υποκατάστημα αλλοδαπής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο.

Από τον έλεγχο ανακάλυψαν ότι η εταιρεία στην Αθήνα είχε εκδώσει (για τις χρήσεις 2016- 2017) 471 εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ.


Ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί πολλές "εξαφανισμένες" (σε αναστολή λειτουργίας) εμπορικές εταιρείες με σκοπό την έκδοση φορολογικών στοιχείων σε υπαρκτές επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, λειτουργεί ως "κουφάρι", καθώς βρέθηκε ότι χρησιμοποιεί επτά ανύπαρκτες επιχειρήσεις, προκειμένου, μαζί με την ίδια, να εκδίδουν τιμολόγια σε επιχειρήσεις εν λειτουργία. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των φορολογητέων κερδών και του αναλογούντος ΦΠΑ.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS !!!



Όμως πέραν του επικοινωνιακού...ουσιαστικά αδιάφορο για την πλειοψηφία των Ελλήνων !!!


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΠΡΩΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ "ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ" ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟ NAMMOS !!!




Πλήρωσε 920€ μια μπριζόλα rib eye...

Η Μύκονος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα συχνά στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας όχι μόνο με τα καλύτερα σχόλια. Μετά από την υπόθεση του εστιατορίου με τα καλαμαράκια και αυτή της κλοπής της Τζιτζι Χαντίντ σήμερα μία ακόμη περίπτωση φέρνει στο φως η Daily Mail. Πρόκειται για τα 920 ευρώ που πλήρωσε για μία μπριζόλα rib eye ο γνωστός πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας Ricky Hatton.

O κορυφαίος βετεράνος Βρετανός πυγμάχος στην κατηγορία των Μεσαίων Βαρών (έχει ηττηθεί μόνο από τους Mayweather και Pacquiao) βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Μύκονο και όπως φαίνεται απο τις αναρτήσεις που κάνει στο instagram χαίρεται ιδιαίτερα τις διακοπές του.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!! ΧΡΕΩΣΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ !!!


Ουκ ολίγοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών που τελευταία είδαν στο λογαριασμό τους μία χρέωση με την ένδειξη «χρέωση υπέρβασης πιστωτικού ορίου»...


Τσουχτερές χρεώσεις πληρώνουν όσοι κάτοχοι πιστωτικών καρτών εν γνώση ή εν αγνοία τους υπερβαίνουν τα όρια που τους προσφέρει η τράπεζά τους.

Οι τράπεζες σε κάθε χορήγηση πιστωτικής κάρτας ορίζουν ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κάτοχοί τους για αγορές ή αναλήψεις μετρητών.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κόφτης για να μην ξεπεραστεί το όριο. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν προσέξετε μπορεί να υπερβείτε το σχετικό πλαφόν, προτού η τράπεζα αναστείλει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών.

Κι αυτό διότι με βάση τις συμβάσεις των καρτών, θεωρείται υποχρέωση του κατόχου της κάρτας η μη υπέρβαση του ορίου.

Οι επιβαρύνσεις

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ...ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!




Για "βιομηχανία" που μοιράζει πτυχία επί πληρωμή κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ

Φαίνεται πως η έρευνα που ξεκίνησε η δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες για μαθητές που σε συνεργασία με ιδιωτικό σχολείο έπαιρναν απολυτήρια από το… σπίτι έβγαλε λαβράκια. Ήδη ο εισαγγελέας σύμφωνα με το newsbreak.gr κάλεσε στο πλαίσιο της έρευνα την ΠΕ Β’ Αθήνας.

Το ερώτημα είναι βέβαια εάν η δικαιοσύνη με αφορμή αυτή την υπόθεση προχωρήσει σε βάθος και ψάξει το μεγάλο και χρυσοφόρο παζάρι που γίνεται με τις βεβαιώσεις σπουδών για αγγλικά και πληροφορική!

Η ΟΙΕΛΕ από τη μεριά της με ανακοίνωσή της τονίζει:

«Σημαντικές εξελίξεις στη γνωστή υπόθεση της οικογένειας που, ενώ υποχρέωνε τα παιδιά της σε homeschooling, είχε συνάψει «συμφωνία» με ιδιωτικό σχολείο που τους παρείχε τίτλους σπουδών, χωρίς φυσικά αυτά να παρακολουθούν μαθήματα.

Δύομιση χρόνια μετά την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, η οποία εκτός από την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών του είχε ζητήσει εισαγγελική έρευνα, και δύο χρόνια περίπου μετά την προανακριτική έρευνα που διεξήχθη, φαίνεται πως βρέθηκε η άκρη του νήματος. Χθες πληροφορηθήκαμε πως υπήρξε κλήση της δικαιοσύνης προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι οι αρχές είτε έχουν εντοπίσει, είτε είναι κοντά στο να εντοπίσουν το ιδιωτικό σχολείο που πουλούσε απολυτήρια σε μαθητές-φαντάσματα.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ 100% ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟ 2013...
Τεράστια φυγή καταθέσεων αλλά και σημαντική μείωση στον αριθμό των τουριστών !!!



Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» Κύπρου, οι Ρώσοι μειώνουν την παρουσία τους στην Κύπρο είτε πρόκειται για τις καταθέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είτε για την κάμψη των τουριστών ή και για τη μείωση που παρατηρείται στον αριθμό των Ρώσων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κύπρο.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει ο «Φ» δείχνουν ότι σταδιακά παρατηρείται ανατροπή από αυτά που ξέραμε πριν μερικά χρόνια. Οι αυστηρές νομοθεσίες για το ξέπλυμα χρήματος, το πόσο ακριβό είναι το κυπριακό τουριστικό προϊόν για τα εισοδήματα των Ρώσων που επισκέπτονται την Κύπρο και ο ανταγωνισμός με άλλους προορισμούς έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Η Κυπρος έχει αλλάξει το οικονομικό της μοντέλο και πλέον στρέφεται προς νέες επιχειρήσεις με φυσική παρουσία και ουσιαστική δραστηριοποίηση στο νησί, αντί των ξένων καταθέσεων και τις εταιρείες-κέλυφος. Από το 2017 και μετά εντάθηκαν οι πιέσεις των ΗΠΑ προς την Κύπρο. Ως απάντηση, η Κεντρική Τράπεζα έκλεισε εταιρείες-βιτρίνες και έδωσε εντολή στις τράπεζες να κάνουν συνεντεύξεις με τους καταθέτες τους και να τους ζητούν φορολογικά πιστοποιητικά. Πολλοί, που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, είδαν τους λογαριασμούς τους να κλείνουν.

Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας συνηγορούν προς την κατεύθυνση της συστηματικής φυγής ρωσικών κεφαλαίων. Η ουσία είναι ότι οι καταθέσεις των Ρώσων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τέλος Ιουνίου ήταν 6,78 δισ. ευρώ από 21,51 δισ. ευρώ που ήταν τέλος του 2012.

Η διαφορά είναι τεράστια και οι καταθέσεις σε σύγκριση με επτά χρόνια πριν είναι λιγότερες κατά 14,79 δισ. ευρώ. Το 2013, με το κούρεμα των καταθέσεων, οι καταθέσεις των Ρώσων μειώθηκαν στα 11,76 δισ. ευρώ.

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!




Σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου 2019 θα αρχίσει να ισχύει το νέο σύστημα της προοδευτικής αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών για όσους έχουν χρέη στην εφορία και εναντίον των οποίων έχει ληφθεί το μέτρο της δέσμευσης των λογαριασμών και της κατάσχεσης των εισερχομένων ποσών.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ουσιαστικά με το νέο μέτρο, που βρίσκεται προ των «πυλών», οι κατασχέσεις των καταθέσεων των οφειλετών του Δημοσίου θα περιορίζονται ολοένα και περισσότερο όσο μεγαλύτερη πρόοδο σημειώνουν στην τμηματική αποπληρωμή των χρεών τους.

Σε κάθε περίπτωση το μέτρο ισχύει για κάθε οφειλέτη ο οποίος έχει εντάξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς το Δημόσιο σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και είναι συνεπής στην πληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βήματα υλοποίησης του εν λόγω μέτρου, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν ως εξής:

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ" !!!




Φέσια παντού από την Χαλυβουργική...

Απλήρωτοι για δύο μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική, ενώ καθυστέρηση υπάρχει και στην έκδοση της απόφασης επί της έφεσης που έχουν ασκήσει τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, η οποία όπως υποστηρίζουν, θα έδινε λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη βιομηχανία. 

Με ανακοίνωση του στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής αναφέρει:

«Με λύπη παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες να γινόμαστε μάρτυρες μιας εργατικής και ανθρώπινης εξαθλίωσης αλλά και μιας τιμωρητικής τακτικής που όμοια της δεν έχει καταγραφεί στα ιστορικά εργατικά χρονικά της χώρας. 

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο μήνες που δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων στην Χαλυβουργική με συνέπεια, εμείς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας να ζούμε την απόλυτη φτωχοποίηση.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: 45.000 AKINHTA EXOYN ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Με 566 πλειστηριασμούς κάνει "πρεμιέρα" ο Σεπτέμβριος...

Στην ημερήσια ατζέντα επανέρχονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες μετά από μακρά περίοδο ραστώνης λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων και τους Αυγούστου, μήνα κατά τον οποίο τα δικαστήρια δεν λειτουργούν.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction ενεργοποιείται από την προσεχή εβδομάδα και ήδη για τις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένοι 566 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Στη λίστα βρίσκονται ήδη 45.000 ακίνητα και μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνονται μόνο εμπορικοί και βιομηχανικοί χώροι και πολυτελείς ή εξοχικές κατοικίες κατοικίες. Στη μακριά λίστα υπάρχουν πλέον μικρά και μεσαία διαμερίσματα, χωρίς όριο, αφού όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη, η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.
SSL Certificates