.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΛΕΥΚΑ ΤΑΞΙ: ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑΡΙΦΑ ΕΩΣ 1.000€ !!!



Κάνουν χρυσές δουλειές όταν δεν εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ασφαλισμένοι, όταν δεν εξυπηρετούνται από το ΕΚΑΒ. Η ναύλωση ενός «Λευκού Ταξί» για μια απλή μεταφορά ασθενούς από το νοσοκομείο στο σπίτι του, μπορεί να αγγίξει τα 100 ευρώ, ενώ σε μακρινές αποστάσεις μπορεί να φτάσει και τα 1.000.

Παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, ή «Λευκά Ταξί», όπως ονομάζονται, κάνουν χρυσές δουλειές με τις δευτερογενείς διακομιδές (μεταφορές ασθενών από και προς τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας).

«Εκμεταλλεύονται τον πόνο των ασθενών που δεν μπορούν να περιμένουν και τρεις ημέρες στο Νοσοκομείο μετά το εξιτήριο για να πάνε σπίτι τους, επειδή δεν υπάρχει επάρκεια διασωστών και ασθενοφόρων», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οταν οι ασθενείς λαμβάνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο έχουν δύο επιλογές. Είτε να περιμένουν έως και τρεις ημέρες για να διακομισθούν στο σπίτι τους με το ΕΚΑΒ, είτε να πληρώσουν. Συνήθως επιλέγουν το δεύτερο, δηλαδή, τα Λευκά Ταξί ή Ιδιωτικά Ασθενοφόρα.

ΠΟΕΔΗΝ: «Από 50 έως … 1.000 ευρώ η ταρίφα»

Η «ταρίφα» για διακομιδή στα όρια του κάθε νομού, κυμαίνεται από 50 έως 80 ευρώ, ανάλογα την απόσταση. Η δε χρέωση για διακομιδή από νομό σε άλλο νομό, μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ευρώ.

Δείτε παράνομη απόδειξη καταβολής κομίστρου 140 ευρώ σε ασφαλιστική εταιρία από ασθενή.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates