.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΒΟΜΒΑ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ: Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΚΕΤΟ !!!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προέκυψε την περίοδο που ο Αντώνης Σαμαράς χρημάτιζε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη !!!



Ο Σαμαράς, ο οποίος τοποθετήθηκε υπουργός Εξωτερικών το 1990, χειρίστηκε την εποχή εκείνη δύο μείζονος εθνικής σημασίας θέματα: το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με το απότοκό της, το Μακεδονικό. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά εκείνος που αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» όταν στις 2 Δεκεμβρίου 1991 σε ευρωπαϊκό συμβούλιο που εξέταζε «τις ρυθμίσεις που ισχύουν για την εισαγωγή προϊόντων προέλευσης από τις Δημοκρατίες Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Μακεδονίας και Σλοβενίας» ουσιαστικά αποδέχθηκε την ονομασία «Μακεδονία». Η απόφαση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντώνη Σαμαρά καταγράφηκε ως επίσημο ντοκουμέντο με τον αριθμό 3567/91 και αποτελεί το πρώτο έγγραφο πρακτικής αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως Μακεδονίας.

Δείτε τώρα το έγγραφο :

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ !!!

ΛΟΓΩ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ
Για τον Μάρτιο του 2018 έχει προγραμματιστεί η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 45/2014, που θέλει να απορρίπτονται από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) τα οχήματα που εμφανίζουν ανακολουθία στον μετρητή χιλιομέτρων.




Από το Μάρτη του 2018 αναμένεται να ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία 45/2014 σύμφωνα με την οποία θα απορρίπτονται τα οχήματα των οποίων τα κοντέρ έχουν “πειραχθεί”. Κατά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ οι μηχανικοί θα ελέγχουν πιθανή αλλαγή της ένδειξης των χιλιομέτρων που δυστυχώς αποτελεί συνηθισμένη πρακτική των πολιτών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. 

Υπάρχουν ήδη πολλές καταγγελίες εξαπατημένων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που, μετά την αγορά του μεταχειρισμένου τους αυτοκινήτου, διαπίστωσαν μετά από έλεγχο πως η ένδειξη του χιλιομετρητή είχε αλλοιωθεί, ώστε να επιτευχθεί υψηλότερη τιμή μεταπώλησης. Σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε αυτοκίνητα που προέρχονται από το εξωτερικό.


ΠΡ.ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ & ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

2η ΒΟΜΒΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_176.html




Δήλωση – «βόμβα» έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Θανάσης Νταβούρας, με αφορμή τις πληροφορίες πως έρχονται 130.000 πλειστηριασμοί στην ερχόμενη τριετία και την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ !!!

ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ
Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα εξακολουθήσουν να ακολουθούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες υποβολής περιοδικών δηλώσεων και απόδοσης του φόρου.



Αν και πολλοί μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες το περίμεναν για να απαλλαγούν από περιττή γραφειοκρατία και κόστος, τελικά θα μείνει στο συρτάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr το μέτρο της αύξησης του ορίου ακαθάριστων εσόδων για την προαιρετική απαλλαγή από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας θα παραμείνει τελικά στο συρτάρι του υπουργείου Οικονομικών. Επικράτησε τελικά στο υπουργείο η άποψη ότι το μέτρο δεν θα έχει ενδιαφέρον από την πλευρά των φορολογουμένων και ότι θα δημιουργήσει σύγχυση και προβλήματα στις φορολογικές υπηρεσίες. Έτσι, χιλιάδες φορολογούμενοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, θα εξακολουθήσουν να ακολουθούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες υποβολής περιοδικών δηλώσεων και απόδοσης του φόρου που κοστίζουν σε χρόνο και σε χρήμα.

Αν και στο κείμενο της αναθεώρησης του Μνημονίου αναγράφεται και νέου η πρόβλεψη ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα ολοκληρώσουν μια μελέτη για τις επιπτώσεις της αύξησης του ορίου για την προαιρετική απαλλαγή από τον ΦΠΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί και τεθεί υπόψη των τεχνικών κλιμακίων των "θεσμών". Αυτό που έγινε ήταν ότι επικράτησε η άποψη του ΥΠΟΙΚ και πείστηκαν οι εκπρόσωποι των "θεσμών" ότι το μέτρο δεν πρέπει να εφαρμοστεί για μια σειρά από λόγους.



ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ: ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΜΥ-CITY.GR
Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!




Πριν σε χτυπήσει η καταιγίδα,φρόντισες να προστατευτείς; Λύση υπάρχει… Υπέρβαση Πειραιάς

Εξηγήστε μας συνοπτικά τι είναι το κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ποιοι είναι οι σκοποί της ίδρυσής του και ποιοι οι στόχοι του…

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και θεωρώ ότι η συνέντευξη αυτή σίγουρα θα βοηθήσει πολλούς αναγνώστες σας και πολλοί θα είναι και γνωστοί και φίλοι δεδομένου ότι στον τόπο αυτό μεγάλωσα και για το λόγο αυτό έρχομαι απευθείας στο προκείμενο.

Η ‘ΥΠΕΡΒΑΣΗ’ είναι ένα αδέσμευτο, υπερκομματικό Κίνημα Πολιτών που εμπνευστήκαμε από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Εδώ και 4 χρόνια έχουμε περάσει στην πράξη παράγοντας αποτέλεσμα (κατάθεση αγωγών, ακυρώσεις διαταγών πληρωμής, κουρέματα δανείων, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και άλλα) και διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότεροι ενωνόμαστε στον αγώνα ενάντια στην ασύδοτη τραπεζοκρατία καθότι σήμερα αριθμούμε πάνω από 30.000 μέλη και φίλοι. Και για να προλάβω την εύλογη ερώτησή σας, να επισημάνω ότι δεν είμαστε Πολιτικό κόμμα, ούτε ΜΚΟ και δεν χρηματοδοτούμαστε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε από άλλα φανερά ή μυστικά κρατικά κονδύλια. Οι χρηματοδότες μας είναι τα «μέλη» μας των οποίων μόνο τα συμφέροντα υπηρετούμε.


ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

5.940 ΦΡΑΓΚΑ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ
Τα κέρδη της τράπεζας το 2017 υπολογίζονται στα 54 δις φράγκα !!!




Στο παρελθόν, τον Οκτώβριο του 2016, με την τιμή της μετοχής της εισηγμένης κεντρικής τράπεζας στα 1.750 φράγκα, την είχαμε χαρακτηρίσει ως την Black Rock της Ελβετίας – εκτιμώντας σωστά πως το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο στις ισχυρά αναπτυσσόμενες αμερικανικές εταιρείες, ιδίως σε αυτές της υψηλής τεχνολογίας, θα της προσέφερε μεγάλες αποδόσεις. Έτσι θα κατάφερνε να αντισταθμίσει τις τεράστιες ζημίες που προκλήθηκαν στον Ισολογισμό της – λόγω της αποσύνδεσης του φράγκου από το ευρώ και το νομισματικό σοκ που είχε ως αποτέλεσμα.

Σήμερα, η μετοχή της τράπεζας έφτασε στα 5.940 φράγκα , παρουσιάζοντας αύξηση 60% από την αρχή του έτους – ενώ κατά τη διάρκεια της Παρασκευής εκτοξεύθηκε στα 6.800 φράγκα, αν και στη συνέχεια έπεσε, με τη μεγάλη διακύμανση της να οφείλεται στην ύπαρξη μικρής προσφοράς μετοχών. Έτσι είναι η δεύτερη καλύτερη όσον αφορά την άνοδο της τo 2018, μετά την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ORASKOM – ενώ οι κυριότεροι αγοραστές της είναι οι Γερμανοί επενδυτές, επειδή θεωρούν τη μετοχή πολύ ανθεκτική σε περιόδους κρίσεων, συγκρινόμενη με τις καταθέσεις στις τράπεζες.


ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ
Μετά από τόσα χρόνια και ακόμα δεν έχει βγει η ΚΥΑ για το σύστημα εισροών-εκροών !!!




Είκοσι χρόνια… φαγούρας έχουν περάσει από το 1998, όταν άρχισε η πρώτη σοβαρή προσπάθεια αναζήτησης λύσεων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, και έξι χρόνια έχουν παρέλθει από την ψήφιση του πιο αυστηρού νόμου για την καταπολέμησή του, το 2012.

Στο διάστημα αυτό χρειάστηκαν δώδεκα χρόνια (1998 -2009) για την εκπόνηση τριών μελετών και την υποβολή προτάσεων στο υπουργείο Οικονομικών, που τέθηκαν στο αρχείο, και επτά χρόνια (2009 -2016) για νομοθετικές ρυθμίσεις και έκδοση υπουργικών αποφάσεων.

Απειρες ανθροποώρες, ημίμετρα, και εκατομμύρια ευρώ σε κοινοτικά κονδύλια, έχουν δαπανηθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου, χωρίς τίποτα να προχωρήσει, αφού οι κυβερνήσεις είναι απρόθυμες να το χτυπήσουν. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μόνο την τελευταία εξαετία συγκροτήθηκαν βάσει υπουργικών αποφάσεων τέσσερα διαφορετικά συντονιστικά όργανα και επιχειρησιακά κέντρα για την καταπολέμησή του, χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΤΣΙ ΡΕ ΠΑΝΟ ;;;


ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Η Ελεγκτική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί με το Ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο ξεκίνησαν αναδρομικό έλεγχο στην πληρωμή των 5,5 δισ. ευρώ κρατικών οφειλών προς ιδιώτες με λεφτά από τον ESM.


Αυτό αναφέρει η Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι στο στόχαστρο τελεί η περίοδος από το 2016 έως το τέλος του 2017 και στόχος είναι η αξιολόγηση της αξιοπιστίας του συστήματος και η υποβολή "συστάσεων".

Ο λόγος για την ανεξάρτητη Υπηρεσία που δεν υπάγεται σε κανένα υπουργείο και η ηγεσία της διορίζεται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τη συμμετοχή της στον έλεγχο των πεπραγμένων νοσοκομείων, Ταμείων, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και άλλων φορέων που συντηρούν τα "φέσια" προς επιχειρηματίες, πολίτες και συνταξιούχους αλλά και στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, καλύπτεται μια απαίτηση για "ανεξάρτητο εξωτερικό ελεγκτή" που προϋπήρχε από την προηγούμενη αξιολόγηση και έμενε σε εκκρεμότητα. Πλέον γίνεται προαπαιτούμενο της 4ης αξιολόγησης.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2017 το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες μειώθηκε από τα 10,6 δισ. ευρώ στα 5,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, παρά την πρόοδο "θα απαιτηθούν περαιτέρω προσπάθειες για την εκκαθάριση του υπολοίπου" ειδικά σε ορισμένους φορείς. Για τον ανεξάρτητο έλεγχο, όπως αναφέρεται, ξεκίνησε "μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών" και "θα επαληθεύσει την εφαρμογή του προγράμματος εκκαθάρισης οφειλών περιλαμβανομένης της σωστής χρήσης των πόρων (5,5 δισ. ευρώ δόσεων από τον ESM που έχουν μέχρι στιγμής εκταμιευθεί) και υποβολής συστάσεων για την αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων".

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!


ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ & ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των μη προνομιούχων & απροστάτευτων από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΕΡΧΕΤΑΙ BAD BANK ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΕΔΩ ΟΙ 2 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/blog-post_978.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_73.html




Τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι -δανειολήπτες και εγγυητές- είναι εγκλωβισμένοι στα στεγαστικά δάνεια με ρήτρα ελβετικού φράγκου και, λόγω της ανατίμησης του νομίσματος έναντι του ευρώ, καλούνται σήμερα να πληρώσουν τεράστιο «καπέλο», ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που, ενώ έχει αποπληρωθεί το 50% του δανείου, το υπολειπόμενο ποσό μπορεί ξεπερνά ακόμα και αυτό το ύψος του αρχικού ποσού του δανείου!

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει 70.000 νοικοκυριά που πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο περιγράφει σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του, στην "F&M Voice" αυτής της εβδομάδας, ο Πρόεδρος του πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο, Παντελής Αντωνιάδης.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ !!!



















Αβάσιμα αφελή και επικίνδυνα τα επιχειρήματα για την κατάργηση των μετρητών

Οι πολιτικοί θέλουν να απαγορεύσουν τα μετρητά, υποστηρίζοντας ότι αυτά βοηθούν τους εγκληματίες να μην εντοπίζονται. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή με την διακοπή έκδοσης των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, με τα ανώτατα όρια που έχουν επιβληθεί στις πληρωμές σε μετρητά, καθώς και με άλλα μέτρα.

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης, ισχυρίζονται ότι αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των εγκληματικών συναλλαγών – που εμπλέκονται στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την τρομοκρατία και τη φοροδιαφυγή. Αυτές οι υποσχέσεις περί σωτηρίας από το έγκλημα, χρησιμοποιούνται για να αγγίξουν το ευρύ κοινό ώστε να συμφωνήσει αυτό σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πειστική απόδειξη για τον ισχυρισμό ότι ένας κόσμος χωρίς μετρητά θα είναι καλύτερος. Ακόμη και αν η ανεπιθύμητη συμπεριφορά χρηματοδοτείται πράγματι από μετρητά, πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: θα εξαλειφθούν οι εγκληματικές συμπεριφορές χωρίς μετρητά; Ή θα βρουν οι εγκληματίες νέους τρόπους ώστε να διαπράττουν τις πράξεις τους και νέα μέσα για να επιτύχουν το στόχο τους;


ΟΙ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ !!!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, ΤΕΛΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΗΣ
Κατά περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σε διάστημα μόλις δύο μηνών είδαν να αυξάνεται η περιουσία τους οι δύο από τους τρεις πλουσιότερους Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes.




Από τα 6,5 δισ. δολάρια που ανερχόταν η περιουσία του Φίλιππου Νιάρχου, του Τέλη Μυστακίδηκαι του Σπύρου Λάτση στα τέλη Νοεμβρίου, αυτή εκτινάχθηκε στα 8,6 δισ. δολάρια σήμερα. Γεγονός που σημαίνει ότι σε διάστημα μόλις 2 μηνών «έβγαλαν» περισσότερα από 2 δισ. δολάρια. Η εκτίναξη των τιμών των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια ήταν ο βασικός λόγος, καθώς και οι τρεις είναι μέτοχοι σε μια σειρά εταιρειών που είδαν την αξία τους να εκτινάσσεται το τελευταίο διάστημα.

Στην πρώτη θέση, μετά και τις πιο πρόσφατες αλλαγές βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης, πρόεδρος της EFG International Group. Ο κ. Λάτσης, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται στα 3,2 δις. δολάρια έναντι 1,9 δις. δολάρια το Νοέμβριο. Έγινε δηλαδή πλουσιότερος κατά 1,3 δις δολάρια σε μόλις δύο μήνες και βρίσκεται στη θέση 745 παγκοσμίως. Η περιουσία του προέρχεται κυρίως από ναυτηλιακές δραστηριότητες, καθώς έχει στην κατοχή του 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα καθώς και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Επιπλέον, έχει συμμετοχή στην ελβετική τράπεζα «EFG International», στον ενεργειακό όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων «Lamda Development».


Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

9 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Η «ΠΟΙΝΗ» ΣΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ !!!

ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ+3.500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...
Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης. Το δικαστήριο τους έκρινε αμφότερους ένοχους, τον πρώτο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και τον δεύτερο γι’ αυτό της ενεργητικής.




Παράλληλα τους επιβλήθηκε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων τους για έναν χρόνο, ενώ τους επιβλήθηκε παρεπόμενη χρηματική ποινή ύψους 3.500 ευρώ στον καθένα. Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, πράγμα που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας μόνο όμως για τον Γιάννη Μιχελάκη.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, όπως είχε αποκαλύψει με διαδοχικά ρεπορτάζ του το περιοδικό Hot Doc και το koutipandoras.gr κατηγορείτο ότι έλαβε χρήματα από το υπόδικο Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος είχε υπάρξει και μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του. Ο Γιάννης Μιχελάκης εμφανίζεται να είχε εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ.


Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης


ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ !!!

ΕΞΑΡΘΡΩΚΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΦΠΑ
Έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν περιπτώσεις ΙΚΕ που ανοίγουν επιχειρηματίες βάζοντας μπροστά αυτοφωράκηδες !!!




Διπλό χτύπημα στη φοροδιαφυγή και τη λαθραία διακίνηση προϊόντων κατάφερε μέσα στις γιορτές το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθραίας διακίνησης εμπορευμάτων από την Κίνα, με τον ΦΠΑ που χάθηκε να υπερβαίνει τα 8 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε ένα νέο φαινόμενο φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής με όχημα τις γνωστές Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες «ΙΚΕ».

Επιχειρηματίες κλείνουν τις εταιρείες τους, βάζουν αχυράνθρωπους-αυτοφωράκηδες (όπως χαρακτηρίζονται από το ΣΔΟΕ) «μπροστά», ανοίγουν νέα εταιρεία με τη μορφή μονοπρόσωπης ΕΠΕ ή ΙΚΕ, με την ίδια έδρα, και πουλάνε τα προϊόντα τους στους ίδιους πελάτες, χωρίς να κόβουν αποδείξεις και τιμολόγια. Οι παλιοί επιχειρηματίες εμφανίζονται πλέον ως υπάλληλοι σε εταιρείες που εμπορεύονται από αναψυκτικά και νερά έως πόρτες και… φέρετρα.


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ
Περίπου 363.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2017, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση κατά 9,7% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2017 και κατά 2,8% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.




Περίπου 363.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2017, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση κατά 9,7% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2017 και κατά 2,8% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε ανακοίνωσή της. «Η πιθανότητα να λάβετε πλαστό τραπεζογραμμάτιο είναι πολύ μικρή. Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία, ο οποίος, μετά την εισαγωγή των τραπεζογραμματίων ευρώ, αυξάνεται σταθερά, με ρυθμό ταχύτερο από τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ», σημειώνει η ΕΚΤ. Το 2017, για παράδειγμα, ο αριθμός και η αξία των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία αυξήθηκαν κατά περίπου 5,9% και 4,0%, αντίστοιχα.

Σήμερα βρίσκονται σε κυκλοφορία περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια ευρώ με συνολική αξία που υπερβαίνει το 1,1 τρισεκατομμύριο.



Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017:

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕΣΩ TAXISNET !!!

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους οφείλες μέσω του Taxisnet πριν ακόμη αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.




Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών. Έτσι, θα μπορούν να ρυθμίζουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία.

Το άνοιγμα της σχετικής τεχνικής δυνατότητας στο Taxisnet θα επιτρέψει σε χιλιάδες φορολογούμενους να διατηρήσουν παλαιότερες ρυθμίσεις και κυρίως τη σωτήρια ρύθμιση των 100 δόσεων αφού πλέον η εφορία δεν δίνει ούτε μια ημέρα περίοδο χάριτος για την εξόφληση ή ρύθμιση νέων φορολογικών οφειλών.

Από την Πρωτοχρονιά του τρέχοντος έτους η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη ρυθμίσει φορολογικές τους οφειλές με οποιαδήποτε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης θα πρέπει, προκειμένου να μην την χάσουν, είτε να εξοφλούν είτε να ρυθμίζουν τις νέες φορολογικές τους οφειλές πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.



ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ !!!

ΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 80.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση.




Tην υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων του πρώην ΟΕΚ υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα σε περίπου 80.000 δανειολήπτες να αποπληρώσουν το δάνειό τους με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Μεταξύ άλλων, η ρύθμιση προβλέπει:

• Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000€.

• Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου.


Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΜΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!!

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017
Γιατροί, μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, δικηγόροι, ανεπάγγελτοι, λογιστές, σύμβουλοι, συνταξιούχοι αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι !!!




Ότι να συμβεί σε αυτή την χώρα κάποιοι συνεχίζουν να είναι αδιόρθωτοι. Η φοροδιαφυγή δυστυχώς καλά κρατεί και πολλοί εύποροι κατά τα άλλα συμπολίτες μας, μπορεί να πήραν και το κοινωνικό μέρισμα αφού βγάζουν αφρούς μόνο και μόνο στο άκουσμα της λέξης εφορία.

Δυστυχώς όμως για αυτούς κάποια κομμάτια του ελληνικού κράτους λειτουργούν καλά ακόμη, έστω και αν δεν μπορούν να δώσουν οριστική λύση στην μάστιγα της φοροδιαφυγής.

Η ΑΑΔΕ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν μακροσκελή κατάλογο φυσικών και νομικών προσώπων που πιάστηκαν στα δίχτυα του ελεγκτικού μηχανισμού το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Μεταξύ αυτών γιατροί, μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, δικηγόροι, ανεπάγγελτοι, λογιστές, σύμβουλοι, συνταξιούχοι αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι.


ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ !!!

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ
Ένοχος για παθητική δωροδοκία από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, κηρύχθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης !!!




Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας. Ο Γιάννης Μιχελάκης, όπως είχε αποκαλύψει με διαδοχικά ρεπορτάζ του το περιοδικό Hot Doc και το koutipandoras.gr κατηγορείτο ότι έλαβε χρήματα από το υπόδικο Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος είχε υπάρξει και μέτοχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του. Ο Γιάννης Μιχελάκης εμφανίζεται να είχε εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ.

Η εμπλοκή του Γιάννη Μιχελάκη στην υπόθεση, προέκυψε έπειτα από έρευνες των αρχών στο σπίτι και το πολεμικό μουσείο του Αναστάσιου Πάλλη, απ’ όπου μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε το αρχείο του επιχειρηματία. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν χειρόγραφες σημειώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν το όνομα του βουλευτή τότε Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο υπουργός φέρεται να έλαβε προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του Πάλλη και κατά εκείνων του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αντιδικία.


ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΕΓΙΝΕ «ΣΦΑΓΗ» ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΑΖΑΚΙ...NUTELLA !!!

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν οι πελάτες των σουπερμάρκετ Intermache στην προσπάθειά τους να αγοράσουν Nutella με έκπτωση 70%...




«Ο κόσμος όρμησε μέσα, αναποδογύριζαν πράγματα, τα έσπαγαν. Επικρατούσε χάος» περιέγραψε μια υπάλληλος ενός σουπερμάρκετ στο Φόρμπαχ, στο διαμέρισμα Μοζέλ. «Ήμασταν έτοιμοι να καλέσουμε την αστυνομία», είπε ανασαίνοντας με ανακούφιση για τη «λήξη του συναγερμού».

Μέχρι και το Σάββατο η αλυσίδα σουπερμάρκετ Intermarche θα πουλάει με έκπτωση 70% τη μεγάλη συσκευασία (950 γραμμάρια) της περίφημης πραλίνας φουντουκιού που παρασκευάζει η ιταλική εταιρεία Ferrero. Αντί για 4,50 ευρώ, η κάθε συσκευασία στοιχίζει 1,41.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΡΕΥΝΑ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ OLAF ΚΑΤΑ ΤΟΥ MARIO DRAGHI ΑΝΟΙΞΕ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΗΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤ
Κατεπείγουσα η ανταπόκριση του OLAF, 5 μόλις ημέρες μετά την καταγγελία-φωτιά του ΠΑΝΟΥ ΛΕΛΙΑΤΣΟΥ, επικεφαλής του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ στην Θράκη !!!

Το αφεντικό του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, που πιέζει την κυβέρνηση για μαζικούς πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα, σήμερα αποκαλύπτεται ως "μέγα-παίκτης" στην παγκόσμια αγορά ακινήτων. Επενδύει ή προτίθεται άραγε να επενδύσει και στα ακίνητα των Ελλήνων δανειοληπτών, που πλειστηριάζονται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφεία όλης της χώρας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ;;; 



ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΣΤΕΡΛΙΝΩΝ Ο ΜARIO DRAGHI !!!

To 1986 στην Μ. Βρετανία συστήνεται η εταιρεία με την επωνυμία BRACEHART LIMITED και το αντικείμενο εργασιών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η αγορά και εκμετάλλευση ακινήτων, με το μετοχικό της κεφάλαιο, σύμφωνα με τα έγγραφα των βρετανικών αρχών, να ανέρχεται μόλις στο ποσό των 100 αγγλικών στερλινών. 
14 χρόνια μετά και, πιο συγκεκριμένα, στις 30/09/2010, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα των Βρετανικών αρχών,εισέρχεται ως μέλος του ΔΣ της εν λόγω εταιρείας ο γνωστός κατά τα άλλα κεντρικός τραπεζίτης κύριος Mario Draghi, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν κεντρικός τραπεζίτης στην κεντρική τράπεζα της Ιταλίας.
Το Νοέμβριο του 2011 ο MARIO DRAGHI αναλαμβάνει καθήκοντα ως πρόεδροςς της ΕΚΤ, ενώ παράλληλα ήταν ακόμη μέλος του ΔΣ της BRACEHART LIMITED μέχρι και την 24/04/2014 όταν παραιτήθηκε και την θέση του ανέλαβε μια εταιρεία με την επωνυμία Βond Street Registars Ltd.

Επειδή, πριν λίγες μόνον ημέρες, ο ΜARIO DRAGHI πίεζε την ελληνική κυβέρνηση για μαζικούς πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα, τα ερωτήματα που προκύπτουν για την έρευνα του OLAF είναι αυτονόητα :

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ FACEBOOK !!!

ΥΠΟΘΕΣΗ MAXIMILIAN SCHREMS
Με απόφαση το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι ο Maximilian Schrems μπορεί να ασκήσει ατομική αγωγή κατά της Facebook, όχι όμως συλλογική ως εκδοχέας απαιτήσεων άλλων καταναλωτών !!!



Ειδικότερα, το ΔΕΕ σημειώνει ότι ο Schrems μπορεί να ασκήσει ατομική αγωγή κατά της Facebook Ireland στην Αυστρία, ωστόσο, ως εκδοχέας απαιτήσεων άλλων καταναλωτών, δεν υπάγεται στις ευεργετικές διατάξεις της δωσιδικίας του καταναλωτή για την άσκηση συλλογικής αγωγής.


Ιστορικό


ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ: ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

"ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπευθύνου του γραφείου του Κινήματος Υπέρβαση σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Πάνου Λελιάτσου, στον Maximum Fm και στον Δ.Κολιό !!!



Εδώ το ηχητικό:


Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 4.798€: ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/4798.html




Εντολή κατάσχεσης της κύριας κατοικίας της, 51 τετραγωνικών μέτρων, έλαβε συνταξιούχος για χρέος 4.798 ευρώ στην εφορία. 

Η συνταξιούχος που έγινε αφορμή να κάνουν εισβολή στην Εφορία Παγκρατίου τα μέλη του Ρουβίκωνα μίλησε για την κατάσχεση της κύριας κατοικίας της και τα χρέη που δεν μπορεί να πληρώσει. Πρόκειται για την κύρια κατοικία της, την οποία όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε αγοράσει με δάνειο από την Εργατική Εστία, το οποίο έχει αποπληρώσει.

Όπως εξήγησε η ίδια, δεν είναι κακοπληρωτής, αλλά «μου έχουν κόψει τη σύνταξη και δεν μου φτάνουν τα λεφτά να πληρώνω».



ΕΦΚΑ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 650.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ !!!

ΕΩΣ 28/2
Νέα παράταση έως τα τέλη Φλεβάρη δίνει για τις οφειλόμενες εισφορές του 2016 ο ΕΦΚΑ σε σε 650.000 δικηγόρους, αγρότες, μηχανικούς και γιατρούς – υγειονομικούς λόγω και της επικείμενης ενεργοποίησης της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την ερχόμενη Τετάρτη 31/1 και χθες στο ΔΣ του ΕΦΚΑ αποφασίστηκε να δοθεί νέα παράταση έως 28/2/2018. Βασική αιτία είναι πως εντός του Φεβρουαρίου τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις στα πλαίσια της διαδικασίας εξωδικαστικού μηχανισμού. 

Ειδικότερα οφείλονται οι εισφορές :

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 5,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Την επόμενη θέση (σ.σ. μετά τις Eurobank και Alpha Bank) στο «κομβόι» των πωλήσεων χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χωρίς εξασφαλίσεις, έκλεισε η Εθνική Τράπεζα καθώς ξεκίνησε τη διαδικασία για το project “Earth”, το οποίο περιλαμβάνει δάνεια αρχικού κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν οι τόκοι, το ποσό φθάνει στα 5,2 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Morgan Stanley, η οποία ενεργεί ως σύμβουλος πώλησης, έχει ήδη αποστείλει teaser σε σειρά επενδυτών, οι οποίοι καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) για να ξεκινήσει η διαδικασία. Οι μη δεσμευτικές προσφορές εκτιμάται ότι θα υποβληθούν τον Μάρτιο και η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα διενεργηθεί πριν την ολοκλήρωση του stress test.

To προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου 200 χιλιάδων δανειοληπτών, τα οποία δεν διαθέτουν εξασφαλίσεις. Πρόκειται για οφειλές από καταναλωτικά δάνεια (σ.σ. περίπου 1,1 δισ.), κάρτες (σ.σ. περίπου 0,5 δισ. ευρώ) καθώς και δάνεια που είχαν δοθεί σε πολύ μικρές επιχειρήσεις(κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες), ύψους περίπου 0,4 δισ. ευρώ.


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Στα 21 ανέρχονται τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.




Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που περιμένουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές που έχουν δημουργηθεί έως τέλος του 2016.

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και θα παραπέμπεται για έλεγχο και έγκριση ή απόρριψη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) όσον αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όσον αφορά στις οφειλές στην εφορία.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 ενώ στη ρύθμιση, που χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη, μπορούν να ενταχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που οφείλουν μέχρι 50.000€.


Τα δικαιολογητικά είναι:


Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΣΚΑΝΕ ΝΕΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΝΔΟΡΑ & ΜΟΝΑΚΟ !!!

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ;;;
Προαναγγελία της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.


Εντός του τρέχοντος έτους αναμένει το υπουργείο Οικονομικών να παραδοθούν τα πρώτα στοιχεία, για υποθέσεις φοροδιαφυγής, από την Ελβετία, την Ανδόρα και το Μονακό, ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ !!!


ΕΚΠΟΙΖΩ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΨΗ
Οριστική κατάργησή τόσο των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ), όσο και του ΕΤΜΕΑΡ αλλά και των λοιπών χρεώσεων (Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ και λοιποί φόροι) ζητάει η ΕΚΠΟΙΖΩ.



Η ΕΚΠΟΙΖΩ θεωρεί ότι, παρότι έχουν γίνει τροποποιήσεις στην άδικη μεθοδολογία χρεώσεων των ΥΚΩ, με σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, η ισχύς της οποίας ξεκίνησε από 01/01/2018, το όφελος που προκύπτει για τους καταναλωτές (μικρά και μεσαία νοικοκυριά) είναι αμελητέο, με αποτέλεσμα ο τομέας της ενέργειας να συνεχίζει να εμφανίζει σοβαρές δυσλειτουργίες σε βάρος του καταναλωτή.

ΟΑΕΔ: ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ !!!

ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ
Για το ακατάσχετο των εργατικών κατοικιών με βάση τη νομοθεσία που έχει θεσπιστεί από το 1971 ενημερώνει ο ΟΑΕΔ τους δανειολήπτες.



Ωστόσο ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι, το ακατάσχετο ισχύει μέχρι την αποπληρωμή της οφειλής στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.


ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 102 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Με τον ετήσιο ρυθμό που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, θα εκτοξευθούν αρκετά πάνω από τα 110 δις ευρώ στο τέλος του 2018 !!!



Εν αμφιβόλω τίθεται το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, το οποίο θα πρέπει να φθάσει το 3,5% του ΑΕΠ. Και αυτό καθώς η φοροδοτική ικανότητα των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων έχει εξαντληθεί κάτι που φαίνεται και από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα από τη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες από τις αρχές του προηγούμενου έτους μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017 ανήλθαν σε περίπου 13 δισ. ευρώ.

Αν συνυπολογισθεί ότι χιλιάδες φορολογούμενοι έδωσαν και 1 δισ. ευρώ περίπου για να ενταχθούν στη ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων γίνεται αντιληπτό ότι τα διαθέσιμο εισόδημα έχει περιοριστεί αισθητά, δημιουργώντας νέα προβλήματα στο οικονομικό επιτελείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2017 έπεσε έξω (αναγκάσθηκε η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους τελικούς στόχους μειώνοντας εν τέλει τον πήχη) ως προς το σκέλος των εσόδων κατά 2 δις. ευρώ εξέλιξη που αναμένεται να συνεχισθεί κατά το τρέχον έτος καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα στην οικονομία που να επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις.


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

ΣτΕ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

172/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ
Ούτε η «ανώνυμη καταγγελία» για φοροδιαφυγή πολίτη, ούτε η λεγόμενη «πληροφοριακή έκθεση ελέγχου φορολογίας εισοδήματος» του ΣΔΟΕ, αποτελούν «συμπληρωματικά στοιχεία», έτσι ώστε να μπορεί να παραταθεί ο φορολογικός έλεγχος πλέον των πέντε ετών.




Τα παραπάνω έκρινε το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κάνοντας δεκτή την αίτηση ακύρωσης γνωστού δικηγόρου, ο οποίος διετέλεσε και βουλευτής. 

Η 172/2018 απόφαση του ΣτΕ περιορίζει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες φορολογικών ελέγχων σε βάθος χρόνου, πλέον της πενταετίας και ταυτόχρονα περιορίζει αισθητά τις «ανώνυμες καταγγελίες» για φοροδιαφυγή, που οδηγούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, άρση του τραπεζικού απορρήτου, καταλογισμό φόρων και πρόσθετων φόρων, κ.λπ.

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι η κρίση του Β΄ Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου βαδίζει στα χνάρια της περσινής ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ που είχε βάλει «φρένο» στις αλλεπάλληλες παρατάσεις των φορολογικών αξιώσεων του δημοσίου.


ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Τίθενται από σήμερα σε ισχύ οι μειώσεις κατά 40% ή έως και 60%, στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις που επιβάλλονται από την εφορία.



Από χθες δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η εγκύκλιος του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή (ΠΟΛ 1012) με την οποία ενεργοποιείται το άρθρο 398 του ν.4512/2018 και το οποίο προβλέπει ότι αν ο φορολογούμενος υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις μετά την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή πρόσκληση παροχής πληροφοριών (και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου), επιβάλλονται ευνοϊκότερες κυρώσεις και για τον υπολογισμό του προστίμου λαμβάνεται ως βάση υπολογισμού το ποσό της διαφοράς μεταξύ του φόρου που προκύπτει με βάση την υποβαλλόμενη τροποποιητική φορολογική δήλωση και εκείνου που προκύπτει με βάση την αρχικώς υποβληθείσα δήλωση και τις τυχόν τροποποιητικές δηλώσεις που έχουν εν τω μεταξύ υποβληθεί.

Ωστόσο δεν είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων με επιφύλαξη και δεν ανακαλούνται.

Με βάση την εγκύκλιο Πιτσιλή, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:


Δ. ΑΛΒΑΝΟΣ: Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ !!!

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




“Στο τέλος του 2019 έχουν δεσμευθεί οι τράπεζες στην Ελλάδα να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 40%. Τα εργαλεία είναι, πλειστηριασμοί, πωλήσεις σε funds και σε έσχατη λύση οι υπογραφές”, υπενθυμίζει στον Alpha 96,5 ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ειδικός σε θέματα κόκκινων δανείων, Δημήτρης Αλβανός.

Σχολιάζοντας την αναφορά στην έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν, περί 130.000 πλειστηριασμών μέχρι το 2021 στην Ελλάδα, καθώς και την ακόλουθη διάψευση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Αλβανός απαντά πως “Η πείρα έχει δείξει ότι όπου έχει μπει η υπογραφή του ελληνικού κράτους και όποια δέσμευση έχει αναλάβει, την έχει φέρει εις πέρας”. Αμέσως μετά ο δικηγόρος προσθέτει ότι “το υπουργείο Οικονομικών έχει ένα πολιτικό κόστος το οποίο θέλει να το αποφύγει. Εμπιστεύομαι περισσότερο αυτά που έχουν υπογράψει, παρά τις δηλώσεις.”



ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ MEGA ΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΑΓΩΓΗ 320.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ;;;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ-ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/mega_16.html




Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για το Mega. Η εταιρεία Τηλέτυπος αποφάσισε πριν από λίγες μέρες να μην κατέβει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αποφάση αυτή οδηγεί στο κλείσιμο το κανάλι και 420, που είναι απλήρωτοι περίπου δύο χρόνια στον δρόμο, ωστόσο τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα typologies προβεβλημένος δημοσιογράφος του καναλιού κατέθεσε αγωγή στην εταιρεία. Ο δημοσιογράφος ζητά ποσό άνω των 320.000 ευρώ ως οφειλόμενες αμοιβές για τη συμμετοχή του στο δελτίο ειδήσεων αλλά και την παρουσίαση ενημερωτικής εκπομπής.


ΒΡΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ...
Η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου κατέθεσε ότι έχει στη διάθεσή της ημερολόγια που αφορούν το 1996 και τη θυγατρική της Siemens.




"Βροχή" πέφτουν τα... ημερολόγια στη δίκη των μαύρων ταμείων της Siemens, με την πρώην στενή συνεργάτιδα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, να λέει στην κατάθεσή της ότι έχει στη διάθεσή της ημερολόγια που αφορούν το 1996 και τη θυγατρική τής Siemens.

Αυτή η αναφορά προκάλεσε εκ νέου τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι ήδη αντιδρούν αλλά και αμφισβητούν όσα καταγράφονται στα ημερολόγια των ετών 1997 και 1998, που αφορούν συναντήσεις και επικοινωνίες του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens με υπουργούς και άλλους πολιτειακούς παράγοντες.


ΒΟΜΒΑ !!! ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΚΟΥΦΙ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ !!!

Καταγγέλλει ο Πάνος Λελιάτσος


ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ !!!
ΤΟ ΒΑΚΟΥΦΙ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ, ΕΤΣΙ, Η ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ !!!
ΟΥΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 900.000 ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Αντιμέτωπος με πλειστηριασμό θα βρεθεί προσεχώς ένας στους επτά δανειολήπτες, με «κόκκινα» ανοίγματα στο στεγαστικό και επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο.

Όπως προκύπτει από την Έκθεση Συμμόρφωσης του προγράμματος προσαρμογής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, η κυβέρνηση -με αντάλλαγμα τη δόση, ύψους 6,7 δισ. ευρώ- φέρεται να έδωσε το «πράσινο» φως για τη διενέργεια τουλάχιστον 130.000 πλειστηριασμών σε βάθος τετραετίας, βγάζοντας στη… σέντρα των πλειστηριασμών περίπου 900.000 «κόκκινους» δανειολήπτες (485.000 από το στεγαστικό και 400.000 από το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο).

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Περί τα 8.000 ακίνητα αναμένεται να αγοράσουν οι τράπεζες εντός του 2018 σε μια προσπάθεια να ανακόψουν μια νέα πτώση των τιμών στην αγορά των ακινήτων, που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται ουσιαστικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί φέτος, ο αριθμός των οποίων, όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς ανέρχεται στις 10.000.

Η πρακτική αυτή αποσκοπεί στο να δώσει μήνυμα στην αγορά και δη στους στρατηγικούς κακοπληρωτές ότι η περίοδος ασυλίας έχει τελειώσει, υποχρεώνοντάς τους να ρυθμίσουν την οφειλή τους για να σώσουν την ακίνητη περιουσία τους. Κυρίως όμως στοχεύει στην αποτροπή της κατάρρευσης των τιμών, που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στις προβλέψεις, αλλά και στα κεφάλαια των τραπεζών ενόψει και των stress test που θα πραγματοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Φεβρουάριο.


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ & ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΖΗΤΑ Η ΕΚΤ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ...AEROBIC ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Με απίστευτες αποκαλύψεις συνεχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.




Με την κατάθεση της πρώην νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθηνάς Οικονόμου, συνεχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.


Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η Επιτροπή αναμένει από την κ. Οικονόμου να δώσει διευκρινίσεις για σκιώδεις συμβάσεις που σύναψε το ΚΕΕΛΠΝΟ και κυρίως για τη φωτογραφική προκήρυξη του υπερκοστολογημένου κτιρίου του Κέντρου.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, διετέλεσε συνεργάτης του υπουργού Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περίοδο 1990 – 1992, Γεώργιου Σούρλα, και από το 1995 μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη νομικού συμβούλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχοντας προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της απόφασης απόλυσής της.


ΝΕΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 4.798€ !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/4798.html




Σε σχετική ανάρτηση στο Indymedia ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

Στους προκλητικά βίαιους καιρούς που βιώνουμε, κάθε ημέρα είναι ημέρα αγώνα για το αυτονόητο που έχει μπει στο στόχαστρο, που κινδυνεύει να χαθεί για την κοινωνική πλειοψηφία, που έχει ήδη χαθεί για χιλιάδες ανθρώπους – εργαζόμενους-ες που τους εκμεταλλεύθηκε το σύστημα μέχρι τέλους και μετά τους πέταξε στην βαρβαρότητα του κοινωνικού περιθωρίου, της εξαθλίωσης ακόμη και της αυτοχειρίας. Είναι αγώνας για να σταθούμε στο ύψος των αναγκών μας και να μη μείνουμε αμέτοχοι στις προκλήσεις των καιρών.



ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ...ΝΕΚΡΟΥ !!!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...
Δικαστήριο στη νότια Πορτογαλία που εξέταζε μια υπόθεση κληρονομιάς ζήτησε επισήμως από ένα νοσοκομείο να προβεί στην ψυχιατρική αξιολόγηση ενός άνδρα ο οποίος είχε πεθάνει εδώ και χρόνια !!!




Στα μέσα Ιανουαρίου, όταν είδα την εντολή για την πραγματογνωμοσύνη, σκέφθηκα ότι ήταν εντελώς γελοίο. Στα 25 χρόνια της καριέρας μου δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο", σχολίασε η Άνα Μάτος Πίρες, η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης Μπέζα.


ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στην επέκταση των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα αναφέρεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε απαντητική επιστολή του προς τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή. 

Η επιστολή Ντράγκι έρχεται στον απόηχο δημοσιευμάτων που θέλουν την Αθήνα να έχει δεχτεί τη πλειστηρίαση 130.000 ακινήτων σε βάθος τετραετίας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι τονίζει ότι «καθώς τα τελευταία χρόνια σημειώνονταν συχνά διακοπές ή ακυρώσεις πλειστηριασμών, οι ελληνικές αρχές έλαβαν μέτρα προκειμένου να θεσπίσουν ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διενέργεια τόσο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών όσο και των παραδοσιακών πλειστηριασμών στα δικαστήρια».

Ο κ. Ντράγκι δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «η πρόοδος που έχουν σημειώσει οι αρχές τις τελευταίες εβδομάδες είναι ευπρόσδεκτη. Απαιτούνται ωστόσο περαιτέρω προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης γεωγραφική κάλυψη της Ελλάδας».


ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΤΣΕΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ !!!

ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
28.000 ευρώ για κάθε πούλμαν με εργάτες που στέλνουν στη Τσεχία κερδίζουν οι μεσάζοντες !!!




«Πουλήστε τους το παραμύθι: Με 100 ευρώ περνάς ένα μήνα σαν άρχοντας» δασκαλεύουν τους υπαλλήλους τους τα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού που στέλνουν Έλληνες στα εργοστάσια της Τσεχίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα τους, μηχανικοί αεροσκαφών, καθηγητές, πτυχιούχοι Πανεπιστήμιων και ολόκληρες οικογένειες που αδυνατούν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα, όντας αναγκασμένοι να γίνουν σύγχρονοι γκασταρμπαιτερ.

Τους υπόσχονται μισθούς έως και 1.200 ευρώ το μήνα, τσάμπα διαμονή σε σύγχρονα καταλύματα και φθηνό φαγητό, ωσότου πατήσουν το πόδι τους σε τσέχικο έδαφος για να διαπιστώσουν ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 540 ευρώ στα καθαρά.

Ούτε υπερωρίες όπως τους είχαν υποσχεθεί, ούτε αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής. Τους στοιβάζουν σε ετοιμόρροπους βρώμικους ξενώνες μαζί με Πακιστανούς και Βιετναμέζους εργάτες ενώ τους πιέζουν να υπογράψουν τα προσύμφωνα εργασίας με δέλεαρ αίολες υποσχέσεις περί μπόνους παραγωγικότητας που δήθεν θα αποδίδονται σε «μαύρα».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!

ΣΤΟΧΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ 4.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Το ΤΧΣ δεν επικύρωσε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Πειραιώς.




Τα νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που σχεδιάζουν οι τράπεζες και σύντομα θα ενεργοποιηθούν ίσως είναι τα τελευταία που προσφέρουν ευνοϊκούς όρους στους εργαζομένους για να αποχωρήσουν.

Στο μέλλον τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου θα είναι μείγματα κάποιων ελάχιστων ευνοϊκών κριτηρίων μαζί με απολύσεις.

Πρακτικά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ξεκινάει ένας νέος γύρος μείωσης προσωπικού που θα φθάσει έως τα 4000 άτομα και σε ετήσια βάση θα εξοικονομεί 280 με 290 εκατ ευρώ από τις τράπεζες. 



ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΛ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Να βγάλουν στο σφυρί, τράπεζες και ελληνική κυβέρνηση, τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, χωρίς «καμία διστακτικότητα», κάλεσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί.




«Η παγίωση του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης ύψους ενός δισ. ευρώ», ανέφερε ο Μοσκοβισί, παρουσιάζοντας σαν δέλεαρ για τη λεηλασία της λαϊκών κατοικιών, τη δόση των δανειστών.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο επίτροπος Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι δεν απαιτείται η λήψη κανενός πρόσθετου μέτρου και ότι οι Βρυξέλλες «αναμένουν πως από την 21η Φεβρουαρίου όλοι οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά».

SSL Certificates