.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Δ. ΑΛΒΑΝΟΣ: Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ !!!

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




“Στο τέλος του 2019 έχουν δεσμευθεί οι τράπεζες στην Ελλάδα να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 40%. Τα εργαλεία είναι, πλειστηριασμοί, πωλήσεις σε funds και σε έσχατη λύση οι υπογραφές”, υπενθυμίζει στον Alpha 96,5 ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ειδικός σε θέματα κόκκινων δανείων, Δημήτρης Αλβανός.

Σχολιάζοντας την αναφορά στην έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν, περί 130.000 πλειστηριασμών μέχρι το 2021 στην Ελλάδα, καθώς και την ακόλουθη διάψευση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Αλβανός απαντά πως “Η πείρα έχει δείξει ότι όπου έχει μπει η υπογραφή του ελληνικού κράτους και όποια δέσμευση έχει αναλάβει, την έχει φέρει εις πέρας”. Αμέσως μετά ο δικηγόρος προσθέτει ότι “το υπουργείο Οικονομικών έχει ένα πολιτικό κόστος το οποίο θέλει να το αποφύγει. Εμπιστεύομαι περισσότερο αυτά που έχουν υπογράψει, παρά τις δηλώσεις.”



Παράλληλα, ο κ. Αλβανός αναφέρεται στα “όπλα” του δανειολήπτη ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, επισημαίνοντας πως υπάρχουν και τα κλασικά νομικά όπλα. “Πριν καταγγελθεί η σύμβασή του μπορεί να κάνει μία αγωγή από το δικαστήριο και να τη διορθώσει. Να περιορίσει το επιτόκιο. Να πάρει πίσω τα έξοδα φακέλου. Αν είναι δάνειο σε ελβετικό, να πετύχει πολύ μεγάλο κούρεμα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να περνάει και το 50%” εξηγεί σε πρώτη φάση και προσθέτει: “Αν κινηθεί πρώτος, πριν την καταγγελία, κατά πάσα πιθανότητα δημιουργεί εκκρεμοδικία και δεν μπορεί η τράπεζα να του βγάλει διαταγή πληρωμής, ή αν του βγάλει έχει λόγο να την ακυρώσει.”

Ειδικά για τις περιπτώσεις κάποιων δανειοληπτών οι οποίοι χάνουν τα σπίτια τους και δημοσιοποιούν την κατάσταση στα ΜΜΕ, ο κ. Αλβανός εκτιμά ότι “είναι άτομα τα οποία δεν έχουν ασκήσει τα δικαιώματα που έχουνε, ή δεν τα έχουν ασκήσει σωστά” και τονίζει πως “υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουνε ούτε τα κατώτερα έξοδα.”

Το κόστος προσφυγής στην ελληνική Δικαιοσύνη, έχει εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες με τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με τον κ. Αλβανό να σημειώνει χαρακτηριστικά: “και μόνο που έχουμε ΦΠΑ 24% σαν να είμαστε ουίσκι Σκωτίας ή πούρο Αβάνας, είναι απαράδεκτο.”

Εν σχέση με τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, “το Σταθάκης σημαίνει ότι έχουνε γίνει κάποιες αλλαγές σε βάρος του δανειολήπτη. Η διαδικασία έχει γίνει περισσότερο γραφειοκρατική, παρά νομική” δηλώνει ο δικηγόρος συμπληρώνοντας πως οι επερχόμενες αλλαγές τον Απρίλιο “είναι απαράδεκτες. Αμφιβάλλω αν είναι και συνταγματικές. Αποφάσεις που έχουνε κριθεί δικαστικά, να ‘ρχεται κάποιος υπάλληλος και να τις ξανακρίνει.”

Επιπλέον, ο κ. Αλβανός κατήγγειλε πρακτικές τραπεζών, λέγοντας ενδεικτικά πως “έχω καταθέσει αναφορά πρόσφατα όχι κατά τη διάρκεια διένεξης. Δεν σου δίνουν αντίγραφο. Σου λένε έλα δες το εκείνη την ώρα. Αυτά είναι απαράδεκτα” ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει πως στις δανειακές συμβάσεις “και να έχεις βάλεις την υπογραφή σου, κάποιοι παράνομοι όροι δεν σε δεσμεύουν.”

Τέλος, ο δικηγόρος μιλάει και για τους εμπόρους με κόκκινα δάνεια, οι οποίοι αποκλείονται από το νόμο Σταθάκη-Κατσέλη, ισχυριζόμενος ότι τα παραπάνω εργαλεία για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας “φυσικά τους αφορούνε. Το καλό με τα εμπορικά δάνεια είναι ότι συνήθως δεν έχουν εμπράγματη εξασφάλιση και μπορεί ο δανειολήπτης να κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση.”



ΠΗΓΗ: alpha965.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates