.

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ...ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Το...μήνα που θρέφει τους έντεκα, έχουν βρει οι επιτήδειοι κομματικοί στην κυβέρνηση. Με διάφορα προκλητικά τερτίπια και απίθανες εφευρέσεις ρεσάλτων στο δημόσιο χρήμα, βολεύουν φίλους και ημετέρους, εφαρμόζοντας τη συνταγή “follow the money”.Η τελευταία απίθανη, όσο και εξόχως πρωτοφανή για τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, είναι η κίνηση της ηγεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία εξέδωσε απόφαση με την οποία προβλέπονται υπερωρίες, με την ανάλογη διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή, για δουλειά στο... σπίτι! Έδωσαν δηλαδή τη δυνατότητα σε κάποιους (τυχερούς, αλλά όχι τυχαίους προφανώς) υπαλλήλους της νομικής υπηρεσίας να δηλώνουν 40 ώρες υπερωριακής απασχόλησης, κατ' οίκον, χωρίς άμεσο έλεγχο από καμία προϊστάμενη αρχή!

Οι υπάλληλοι (επτά τον αριθμό) θα μπορούν με τη συγκεκριμένη απόφαση να (λένε ότι) εργάζονται στο σπίτι τους (βλέποντας τηλεόραση και κάνοντας και οικιακά ταυτόχρονα πιθανόν!) και να πληρώνονται! Ωραίες καταστάσεις, που συνάδουν... άριστα με τις δυνατότητες μίας χώρας, η οποία βρίσκεται ουσιαστικά σε χρεοκοπία και ξεζουμίζει μέχρι και τον τελευταίο για να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα μαμούθ.

ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΩΣ 1.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΠΑ
Νέα πρόστιμα, από 100 έως και 1.000 ευρώ, για τη μη έκδοση ή λήψη παραστατικών (αποδείξεις ή τιμολόγια) από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, αλλά και για τη μη έκδοση στοιχείων διακίνησης, θεσπίζονται με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (EE) 2015/2376 και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, στο ΦΠΑ, αλλά και στην υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας !!!
Εξαιρούνται για 2 ακόμη χρόνια τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ !!!



Στο πλαίσιο εξάλλου περιορισμού της χρήσης μετρητών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για τη μη εξόφληση από τον λήπτη των αγαθών ή των υπηρεσιών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 500 ευρώ και άνω, με τη χρήση κάρτας ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Με το νομοσχέδιο, υλοποιείται μέρος των 25 προαπατουμένων που απομένουν από τη λίστα των 140 εκκρεμοτήτων, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα απαιτούν υπουργικές αποφάσεις.

ΔΙΠΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ 13ο-14ο ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !!!

ΜΕ ΤΙΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 608/2017 και 619/2017 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Επιδίκασε 3.000 ευρώ στον καθένα για τις μνημονιακές περικοπές του 13ου-14ου μισθού !!!
Συμπέρασμα: Όσοι διεκδικούν κερδίζουν !!! 


Περίπου 3.000 ευρώ σε καθέναν επιδίκασε, σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, το Ειρηνοδικείο Αθηνών με τις υπ΄αριθ. 608/2017 και 619/2017 αποφάσεις του, σε υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων για την αναδρομική (2014 έως 2016) διεκδίκηση των Δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδομάτων αδείας που είχαν καταργήσει οι μνηνονιακοί νόμοι. Όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, πρόκειται για δύο αγωγές που είχαν κατατεθεί από εργαζόμενους ΙΔΑΧ του δήμου Αθηναίων και είχαν εκδικαστεί στις 10 Ιανουαρίου 2017. Ήδη, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, έχει κατατεθεί και τρίτη αγωγή για την οποία, όμως, δεν υπάρχει ακόμη απόφαση.

ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ !!!

ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΗΤΑΝ Η ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΣΟΔΑ
Άντε και στα καπνικά !!!



Τη διαβεβαίωση ότι εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα της Ένωσης Οινοποιών Δράμας. «Το κρασί είναι στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών μας και κάνουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε. Μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που περνάει η χώρα μας επιβάλαμε ένα φόρο στο κρασί ο οποίος σύντομα, δηλαδή πριν το κλείσιμο της χρονιάς, θα καταργηθεί, μετά τη συνεννόηση και τη διαβεβαίωση που έχουμε από το Υπουργείο Οικονομικών», τόνισε μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Αποστόλου.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ !!!

ΚΛΕΨΑΤΕ - ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ - ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ - ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ 
Τουλάχιστον τώρα ΣΚΑΣΤΕ, αντί με τα λόγια σας να προτρέπετε καθημερινά τους Έλληνες στην τρομοκρατία!!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Αμετανόητος πάλι ο Ε. Βενιζέλος, έγραψε βιβλίο για το καταστροφικό PSI+ και χωρίς ίχνος ντροπής παριστάνει τον... εθνοσωτήρα !!!

Από τον
Σπύρο Γκουτζάνη

Δοξάστε με!» θα μπορούσε να είναι εναλλακτικά ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του υπερφίαλου πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου «Μύθοι και αλήθειες για το δημόσιο χρέος 2012-2017». 


ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ !!!

ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) που έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από δωρεές δημοσίων και ιδιωτικών φορέων προαναγγέλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή !!!


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο: 

* Η Α.Α.Δ.Ε. ζήτησε από όλα τα Υπουργεία και τις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες αυτών καθώς και τις Αυτοτελείς Γενικές Γραμματείες να την ενημερώσουν με τα στοιχεία όλων των Ελληνικών Μ.Κ.Ο. για τις οποίες έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις δράσεων ή προγραμμάτων τους την τελευταία δεκαετία από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και από πόρους ή δωρεές Οργανισμών ή και δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με αναφορά στο εγκριθέν πρόγραμμα ή δράση καθώς και να μας γνωρίσουν το φορέα χρηματοδότησης αυτών. 

ΗΠΑ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ 80 ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τα στοιχεία που τους παρέδωσαν οι ελβετικές τράπεζες, ακόμη και αν κάποιοι έκλεισαν λογαριασμούς και μετέφεραν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε άλλους φορολογικούς παραδείσους !!!


Οι ΗΠΑ δεν παραιτούνται από το κυνήγι των φοροφυγάδων. Ερευνούν εξονυχιστικά τα στοιχεία που τους παρέδωσαν οι ελβετικές τράπεζες, ακόμη και αν κάποιοι έκλεισαν λογαριασμούς και μετέφεραν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, όπως αναφέρεται σε αναλυτικό δημοσίευμα του Bloomberg. Από το 2009, δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι είχαν συναινέσει με τους όρους φορολογικής αμνηστίας που είχαν προσφέρει οι αμερικανικές φορολογικές αρχές, φοβούμενοι ακόμη και για τη φυλάκισή τους.

Κάποιοι, όμως, μετέφεραν την περιουσία τους σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, όπως είναι η Σιγκαπούρη ή το Χονγκ Κονγκ. Σήμερα, ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά όλα τα στοιχεία που παρέδωσαν οι ελβετικές τράπεζες για Αμερικανούς πελάτες, οι οποίοι είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή επί σειρά ετών. Υπόλογοι στη Δικαιοσύνη θα είναι, επίσης, εταιρείες και μεσάζοντες που βοήθησαν στην απόκρυψη και στη μεταφορά χρημάτων από φοροφυγάδες.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,ΜΗΤΑΡΑΚΗ,ΒΟΡΙΔΗ,ΛΟΒΕΡΔΟ & ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ !!!

ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ...
"Η αλήθεια στην επιτροπή..." προαναγγέλει ο προφυλακισμένος πρώην Διοικητής του Ερρίκος Ντυνάν !!!




Με μια πολύ σκληρή δήλωση μέσα από τις φυλακές, αφού είναι προφυλακισμένος, ο πρώην Διοικητής του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη αφήνει δε υπονοούμενα για τους Μηταράκη, Βορίδη, Λοβέρδο και Χατζηδάκη.

Αφορμή για την πρωτοφανή σε ύφος ανακοίνωση ήταν η συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιαδη στο κανάλι ΑΡΤ, στην οποία χαρακτήρισε "κλέφτη" τον Ανδρέα Μαρτίνη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ...ΜΕ ΤΥΡΑΚΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ !!!

ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΛ
Τελικά τι έχει γίνει με τα πρόστιμα για το καρτέλ των εργολάβων που υποτίθεται θα είχαν επιβληθεί μέχρι τον Μάρτιο ;;;



Διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση ενιαίου τεχνολογικού συστήματος που θα υποστηρίξει την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων, δηλαδή τη χρέωση με βάση την απόσταση που διανύουν οι οδηγοί στους οδικούς άξονες, θα προκηρύξει στο τέλος του 2017 το υπουργείο Υποδομών. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας υποστήριξε προχθές, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο «1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών», πως το σύστημα θα έχει εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2018 και θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Υπηρεσίας Οδικών Τελών που συστάθηκε πρόσφατα.

Όπως είπε ο κ. Βούρδας, «κεντρική επιλογή για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η εφαρμογή αναλογικών διοδίων στις οδικές υποδομές. Δηλαδή ελεύθερη αδιάκοπη ροή αυτοκίνητων στους αυτοκινητόδρομους, κάτι που θα εξοικονομεί καύσιμο για τον οδηγό και θα μειώνει τη συμφόρηση στους σταθμούς διοδίων».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Μέχρι τα μέσα Ιουνίου ξεκινούν πιλοτικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι μπαίνουν σταδιακά στην ημερήσια ατζέντα των τραπεζών μετά τη μείωση του ορίου των οφειλών που ενέκρινε η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων.

Το όριο των οφειλών πάνω από το οποίο οι συμβολαιογράφοι διενεργούν πλειστηριασμούς κατοικίας μειώθηκε στις 300.000 ευρώ, από 400.000 ευρώ που είχε αποφασιστεί στα τέλη Απριλίου. Στόχος είναι το όριο αυτό να μειωθεί περαιτέρω και σταδιακά να ισορροπήσει στις 200.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσεγγίζει το επίπεδο προστασίας που υπάρχει σήμερα για όσους έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και πρόκειται για άτυπο όριο και όχι θεσμοθετημένο πλαίσιο προστασίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ...ΤΟ 2047 !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Την εκτίμηση ότι τα λάθη στα μητρώα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που ταλαιπωρούν χιλιάδες ασφαλισμένους, από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του νέου Ταμείου, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται για τα επόμενα 30 χρόνια, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Αν. Τάγαρης. !!!


Πρόκειται για την εταιρεία που έχει σηκώσει το βάρος της μηχανογράφησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα και η παραδοχή έγινε από τον κ. Τάγαρη έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος μητρώου του ΕΦΚΑ, χιλιάδες ασφαλισμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με λάθη στα στοιχεία τους.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ;;;

ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΟΥ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΥ Η ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ 
Οι βολεμένοι υποκριτές της Βουλής των Ελλήνων κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στην Ελλάδα και ότι, σπέρνοντας ανέμους, κάποια στιγμή θερίζεις νομοτελειακά θύελλες !!!
ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ & ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ !!!



Λουκάς Παπαδήμος 

Εκλεκτός του Σημίτη,διοργανωτής της υποτίμησης της δραχμής,ο καθοδηγητής των μετοχοδάνειων, υπεύθυνος για τη δημιουργική λογιστική για την είσοδο της ελλάδας στην ευρωζώνη,και δραπέτης ένα βράδυ για την ε.κ.τ. για να εξασφαλίσει ασυλία ......

Ένα άρθρο από εκείνη την εποχή στην Ελευθεροτυπία,των Γιάννη Αγγελή και Βασίλη Γεώργα, στις 11/08/1999, με τίτλο “Tι κρύβει το ράλι της Tράπεζας Eλλάδος”:


ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ !!! Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ EUROGROUP !!!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ..... ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
Μύλος το Eurogroup για το ελληνικό χρέος !!! 


Ολοι κατά Τόμσεν, που τορπίλισε τη συνεδρίαση. Για «μεγάλη αποτυχία» μίλησε ο Σόιμπλε, που δεν μετακινείται. Πώς η Ελλάδα κατέληξε στο βέτο, ποιοι υπουργοί στήριξαν. Η παραδοχή Ντάισελμπλουμ ότι δεν μπορεί να βρει λύση που να ικανοποιεί όλους. Τα στοιχήματα, οι αλχημείες και το… ολίγον έγκυος. Ανοιξε θέμα με συλλογικές συμβάσεις και ΕΛΣΤΑΤ !!!



Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις για το καλό κλίμα στο Eurogroup της Δευτέρας και για σημαντική πρόοδο, τα πρακτικά της συνεδρίασης που εξασφάλισε αποκλειστικά το Euro2day.gr αποκαλύπτουν ότι η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης, ότι οι συζητήσεις για το χρέος κατέληξαν σε ναυάγιο, ότι ο κ. Τόμσεν αρνήθηκε όλες τις πιθανές λύσεις και έσπρωχνε τα πράγματα προς τον συνήθη αστερίσκο: ναι στην εκταμίευση αλλά όχι στη βιωσιμότητα του χρέους. Προκύπτει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα κάνει υποχωρήσεις και δεν δέχεται τίποτα πέραν της απόφασης του 2016.

Η ένταση ήταν εμφανής σε όλη τη συζήτηση, με τον Ιταλό, τον Γάλλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι χειμαρρώδεις για το ναυάγιο. Τελικά η Ελλάδα, μετά από συνεννόηση του υπουργού Οικονομικών με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να βάλει βέτο στο δεύτερο draft και έτσι έληξε η συνεδρίαση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή....


NEA ΔΡΑΣΗ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
  1. Τον διαχωρισμό του λογαριασμού της κατανάλωσης ηλεκτρικού από τον λογαριασμό των χρεώσεων υπέρ τρίτων.
  2. Την είσπραξη των χρεώσεων υπέρ τρίτων, με τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασίες, αντί για την αναγκαστική είσπραξη τους μέσα από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.
  3. Την απαγόρευση της αντισυνταγματικής διακοπής ηλεκτροδότησης νοικοκυριών & επιχειρήσεων για ανεξόφλητες οφειλές χρεώσεων υπέρ τρίτων, εφόσον εξυπηρετούνται, με εφάπαξ καταβολές ή με ρύθμιση, οι οφειλές που αφορούν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ (ΟλΣτΕ 1972/2012) !!!
Με την απόφαση 1972/2012, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ακύρωσε την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προέβλεπε ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Εκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το λεγόμενο ΧΑΡΑΤΣΙ. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.

Το ΣτΕ έκρινε ότι :

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ !!!

ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ
Ύστερα από χρόνια διαβουλεύσεων, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, φαίνεται ότι αποφάσισαν να ποινικοποιήσουν το αδίκημα της απάτης, όταν αυτό στρέφεται κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της !!!


Σε σχέδιο σύστασης των Επιτροπών Ελέγχου των Προϋπολογισμών, Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το Reporter.gr- σχετικά με τη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την καταπολέμηση της απάτης στα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης μέσω του ποινικού δικαίου, η απόφαση για ποινικοποίηση της απάτης κατά των συμφερόντων της ΕΕ χαρακτηρίζεται ως «ιστορική στιγμή».

ΑΑΔΕ: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ...ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ 24ΩΡOI ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Στη μάχη των αποδείξεων ετοιμάζεται να επιδοθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και ελλείψει προσωπικού σε εφορίες αιχμής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Γιώργος Πιτσιλής απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εφοριακούς οι οποίοι θα ταξιδέψουν στα νησιά !!!



Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, καλούνται οι εφοριακοί οι οποίοι ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για την απόσπασή τους, διαλέγοντας δύο από τις παρακάτω Δ.Ο.Υ: Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου.

Έξτρα «χέρια» αναζητούνται και για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ !!!

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΚΠΝΕΕΙ ΣΤΙΣ 31/5 ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ
Έως τώρα έχουν βεβαιωθεί φόροι άνω των 200.000.000 ευρώ !!!



Προς παράταση οδεύει η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr. To υπουργείο Οικονομικών δέχεται βροχή αιτημάτων από φοροτεχνικούς για να δοθεί παράταση με το σκεπτικό ότι πολλοί πελάτες τους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους αλλά τα χρονικά περιθώρια για να υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι πολύ περιορισμένα καθώς η ρύθμιση εκπνέει στις 31 Μαΐου.

Όπως υποστηρίζουν από το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης δεν θα ωφεληθούν μόνο οι φορολογούμενοι που θα προλάβουν να ενταχθούν αλλά και το δημόσιο που θα εισπράξει περισσότερα χρήματα.

ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ !!!

ESM Ή BDSM ;;; ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ..... ΑΛΕΞΗ !!!


ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ !!! ΑΥΤΑ ΞΕΡΟΥΝ !!!

ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ, ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !!!
Όταν τα πρωτοείπαμε στο Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τα ενσωματώσαμε για πρώτη φορά σε δικόγραφο, με την Ομαδική Αγωγή κατά των Τραπεζών για το Κούρεμα των Δανείων μας, ακόμη και οι Δικαστές μας κοιτούσαν σαν εξωγήινους, επειδή τους ζητούσαμε να αναγνωρίσουν ότι, όλες οι επίδικες δανειακές μας συμβάσεις είναι ΑΚΥΡΕΣ, επειδή οι τράπεζες μας χορήγησαν ενσυνείδητα παράνομα, όλα τα αντίστοιχα δάνεια, παραβιάζοντας ευθέως, με δική τους αποκλειστική ευθύνη και υπαιτιότητα, το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Διαβάστε τι γράφει το βιβλίο της Γ' Λυκείου για τον δείκτη ελάχιστων ρευστών διαθεσίμων (20%) και το ανώτατο ύψος των δανείων που έχουν, κατά το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο της ΤτΕ, τη δυνατότητα να χορηγούν οι τράπεζες :

Όπως κάθε επιχείρηση, έτσι και η εμπορική τράπεζα έχει ως αντικειμενικό στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Όσο αυξάνονται τα δάνεια που χορηγεί, τόσο αυξάνονται οι τόκοι που εισπράττει και, επομένως, και τα κέρδη της. Συνεπώς, μεγιστοποίηση του κέρδους θα σήμαινε ουσιαστικά μεγιστοποίηση των χρηματικών ποσών που χορηγεί η τράπεζα. Υπάρχουν όμως δυο σοβαροί περιορισμοί στις δανειοδοτήσεις. Ο ένας προέρχεται από την πολιτική και τους κανονισμούς που επιβάλλει η Κεντρική Τράπεζα, όπως ο καθορισμός του ποσοστού των ρευστών διαθεσίμων. Τα ρευστά διαθέσιμα είναι ένα απόθεμα χρημάτων που οφείλει να κρατάει η εμπορική τράπεζα στο ταμείο της. Για παράδειγμα, όταν η Κεντρική Τράπεζα καθορίσει το ποσοστό των ρευστών διαθεσίμων στο 20%, τότε οι εμπορικές τράπεζες είναι υποχρεωμένες για κάθε 100 ευρώ που καταθέτουν οι πελάτες τους, να κρατούν στο ταμείο τους 20 ευρώ και έχουν δυνατότητα να δανείσουν τα υπόλοιπα 80 ευρώ.


Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΚΛΠ !!!

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας


ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ - ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
O Μάκης Μπαλαούρας, Αντιπρόεδρος της Βουλής, έκανε μια βαριά καταγγελία για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα αναφορικά με μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία αναμιγνύονται πολιτικοί, τραπεζικοί, άνθρωποι των ΜΜΕ, κλπ. !!!



Xρόνια τώρα σε εκπομπές (τελευταία από το ATTICA, Βεργίνα και φυσικά από τον Νίκο Νικολόπουλο) αναφερόμαστε στις πολλές ταχύτητες που έχει η Δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Μια ταχύτητα πιο αργή και απο τη χελώνα στην αντιμετώπιση των πολλών παραδικαστικών κυκλωμάτων. Τα λίγα από τα πολλά που φτάνουν στη δημοσιότητα προχωρούν αργά και συνήθως η "δικαστική" πλευρά μένει χωρίς ουσιαστική έρευνα.
Για παράδειγμα αυτή την εποχή γίνονται δίκες για προσπάθειες αρπαγής δημοσίων εκτάσεων μέσα από συμβόλαια που έχουν συνταχθεί με εντελώς παράνομο τρόπο απο συγκεκριμένους συμβολαιογράφους.



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΠΙΔΙΚΑ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :





ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΚΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ»: Τι είναι και ποιο το χαρτοφυλάκιο της

Φορολογικά –κυρίως- κίνητρα για τη διευκόλυνση μεταβιβάσεων και διαγραφών δανείων αναζητούν τα επιτελεία των συστημικών τραπεζών σε συνεργασία με την ΤτΕ, την ώρα που στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία μιας bad bank, η οποία θα διαχειριστεί το σύνολο των κόκκινων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η νομική μορφή του εγχειρήματος καθώς και το πλήθος των δανείων που θα διευθετήσει το συγκεκριμένο σχήμα αναμένεται να λειτουργήσει το Φθινόπωρο, μαζί με την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση της κάλυψης των στόχων (ΚΡΙs) μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που παρουσιάζεται το πρώτο εξάμηνο του έτους.



Σ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: ΑΣΥΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΝΑΙ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΟΧΙ !!!


ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ Ή ΜΕΤΟΧΩΝ ΥΨΟΥΣ 250.000 ΕΥΡΩ !!!

ΕΝΩ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Σχεδιάζεται διεύρυνση του προγράμματος Greek Golden Visa, δηλαδή για τη χορήγηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε ξένους που αγοράζουν κατοικίες ή ακίνητα αξίας άνω των 250.000, όπως είπε πρόσφατα υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας !!!


Ο υφυπουργός είπε ότι το πρόγραμμα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα είναι το πλέον ανταγωνιστικό στην Ευρώπη, κάτι που έχει φέρει σημαντικές επενδύσεις στη χώρα. Τόνισε δε ότι θα περιλάβει και αξίες άλλες πέραν της κατοικίας ή των ακινήτων. 

Οι αλλαγές αυτές που σχεδιάζει η κυβέρνηση συνδυάζονται και με τις ευκαιρίες για επενδύσεις που ανοίγονται από τη συμμετοχή της χώρας στο λεγόμενο νέο «δρόμο του μεταξιού», όπου εντάσσεται μια ομάδα 30 χωρών. Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας αποτέλεσμα των επαφών που έγιναν στην Κίνα από τον Πρωθυπουργό και κυβερνητικούς παράγοντες ήταν ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν συντονισμένα στην Ελλάδα. Μάλιστα το ενδιαφέρον αυτό εστιάζεται και στην κτηματαγορά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Στο φόντο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση του προγράμματος Golden Visa στο πλαίσιο προσέλκυσης νέων επενδυτών. 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟ !!!

"ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΕΦΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤO MEGA"
Και για να τον συμπληρώσουμε...πόσοι άλλοι ακόμη που είχαν μόνιμο στασίδι και πήραν υπουργικές καρέκλες !!!



Ακολουθεί όλο το κείμενο του Μ.Ιγνατίου:

Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να υποστηρίξω τον άλφα ή τον βήτα πολιτικό, επιχειρηματία και δημοσιογράφο που ασχολείται με το θέμα του πολύπαθου Mega. Ζούμε σε Δημοκρατία και ο καθένας έχει τις απόψεις του που είναι σεβαστές. Αλλά δεν σημαίνει ότι οι απόψεις αυτές είναι και ορθές.

Επίσης δεν με ενδιαφέρει ποιος θα αγοράσει το Μεγάλο Κανάλι και με ποιους θα συνεργαστεί για να το λειτουργήσει, φτάνει οι διαδικασίες να είναι καθ’ όλα νόμιμες και καθαρές. Εάν η όποια συναλλαγή, η όποια αγοραπωλησία, είναι νόμιμη και ηθική και μέσα στο πλαίσιο των νόμων του ελληνικού κράτους, γιατί πρέπει να τεθούν εμπόδια για την πραγματοποίησή της; Δεν υπάρχει κανένας λόγος, φτάνει -όπως τόνισα- να κυριαρχεί η νομιμότητα. Όμως, όποιος και να το αγοράσει ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και να σεβαστεί τους ανθρώπους που το κράτησαν ζωντανό. Εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα υπήρχε και κανάλι για να πωληθεί και να αγοραστεί…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΝΕΙ 178.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ !!!

178.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, 63.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ AIDS...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



178.000.000 ευρώ (!!!) για ταξίδια αντί για θεραπείες

Το πραγματικά σκανδαλώδες ποσό των 178.000.000 ευρώ τον χρόνο ξοδεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε ταξίδια στελεχών του, ποσό που -τουλάχιστον- προκαλεί, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι χρησιμοποιείται για business class ταξίδια και δωμάτια σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, αλλά πολύ περισσότερο επειδή το εν λόγω ποσό ξεπερνά κατά πολύ το ποσό που δαπανάται για την καταπολέμηση των πραγματικών επιδημιών του πλανήτη, όπως το AIDS, η φυματίωση και η ελονοσία!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ !!!

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ
Έρχεται περιβαλλοντικό τέλος για το νερό !!!



Κανόνες κοστολόγησης και τιμολόγησης για όλες τις χρήσεις νερού, πλην της υδροηλεκτρικής ενέργειας και πηγαδιών-φρεατίων υιοθετεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, στοχεύοντας στο νερό ύδρευσης και άρδευσης που μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόταν με σπάταλο και άναρχο τρόπο. Με το νέο πλαίσιο, υιοθετείται το περιβαλλοντικό τέλος, που αντιστοιχεί στην οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο ύδατος και κλίμακες τελών ογκοχρέωσης με στόχο να αποτρέπεται η υπερβολική κατανάλωση νερού. Η πρώτη κλίμακα αντιστοιχεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης με σχεδόν μηδενική επιβάρυνση ενώ το ύψος των τελών στην υψηλότερη κλίμακα, καθορίζεται σε επίπεδα που αποθαρρύνουν την υπερκατανάλωση.

Η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 1751/22-05-2017) από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων, αποτελούσε υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο της Οδηγίας Πλαίσιο 2000/60/ΕΕ για τα νερά.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ 92 ΔΙΣ , ΜΟΛΙΣ ΤΑ 11 ΔΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ !!!

ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ...
Μόλις το 12,3% των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 92 δισ. ευρώ θεωρεί εισπράξιμο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) !!!


Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", ο ΑΑΔΕ έχει θέσει μεταξύ άλλων, εκτός στόχου τις ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ που συνολικά φθάνουν τα 72 δισ. ευρώ και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στους μικρο οφειλέτες, καθώς θεωρεί ότι οι πιθανότητες είσπραξης των χρεών αυτών είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επικαλείται η "Καθημερινή", 5.551 οφειλέτες έχουν χρέη από 1,5 εκατ. ευρώ και άνω. Ειδικότερα:

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ VOLKSWAGEN !!!

19,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Στην Ελλάδα τι απέγινε η εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο dieselgate ;;;




Στον απόηχο του πολύκροτου σκανδάλου «dieselgate», η Volkswagen κινδυνεύει να της επιβληθεί πρόστιμο 19,7 δισ. ευρώ από τις γαλλικές δικαστικές αρχές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της, από τον Οκτώβριο του 2015.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης και Καταστολής των Υποθέσεων Απάτης (DGCCRF), το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η Le Monde, ο όμιλος Volkswagen κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο-μαμούθ, περίπου 20 δισ. δολ., που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 10% του μέσου τζίρου της εταιρείας και αφορά τα διαστήματα 2012, 2013 και 2014.

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ 300.000 ΕΥΡΩ !!!

ΑΠΟ ΤΙΣ 400.000 ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ
Συμβολαιογράφοι: Παρά τις προσωπικές επιθέσεις εκτελούμε τα καθήκοντά μας. Αύριο θα γίνουν πλειστηριασμοί κατοικιών άνω των 300.000 ευρώ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/05/24052017.html



ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Με άδεια των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, θα μπορούν να γίνουν πλειστηριασμοί κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες και Δημόσιο Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, θα διενεργούνται αύριο, Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, οι πλειστηριασμοί με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 31.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ 8 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ JCC !!!

ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ
Πρόστιμο συνολικού ύψους €31 εκατομμυρίων επέβαλε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) στις εταιρείες JCC Payment Systems Limited, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank, Ελληνική Τράπεζα, USB Bank, Alpha Bank, Εμπορική Τράπεζα Κύπρου, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) και Societe Generale Cyprus, λόγω παραβάσεων του Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου και των αντίστοιχων άρθρων της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης !!!



Η απόφαση λήφθηκε μετά από εξέταση κατόπιν καταγγελίας της τράπεζας FMBE το 2010.Σύμφωνα με την ΕΠΑ, οι παραβάσεις αφορούν την την απόφαση της JCC ως ένωση επιχειρήσεων των εκδοτριών τραπεζών μετόχων της για τον καθορισμό των Εγχώριων Διατραπεζικών Προμηθειών (ΕΔΠ), που περιορίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά έκδοσης καρτών. Για παράβαση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο προς την JCC ύψους €1.204.564.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΔΕΗ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 12.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ !!!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Τη διαδικασία ανάδειξης συμβούλου που θα αναλάβει την εξυγίανση του πελατολογίου της, αλλά και την τιτλοποίηση οφειλών, ξεκινά η ΔΕΗ, προκειμένου να διαχειριστεί τα μεγάλα φέσια των καταναλωτών που ξεπερνούν πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ. Ο σχετικός διαγωνισμός ύψους 12 εκατ. ευρώ προβλέπεται να αναδείξει ανάδοχο έως τις 26 Ιουνίου, χρονοδιάγραμμα που επιβεβαιώνει την ανάγκη για άμεσες λύσεις που έχουν επισημανθεί και από τους δανειστές και έχουν ενταχθεί ως πρόβλεψη και στο νέο μνημόνιο. Η Επιχείρηση εξακολουθεί να σηκώνει μεγάλα βάρη από τις ανείσπρακτες οφειλές, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει με τις εκπτώσεις 15% σε όσους χρήστες εξοφλήσουν το λογαριασμό τους πριν την προτεινόμενη ημερομηνία πληρωμής.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ !!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Μπλόκο στην αυτασφάλιση όσων ασφαλισμένων (ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών) χρωστούν στον ΟΑΕΕ ή στον ΟΓΑ και δεν έχουν ρυθμίσει την οφειλή τους βάζει κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη !!!




Η απόφαση αυτή «τιμωρεί» όσους έχουν χρέη και δεν τα ρυθμίζουν, στερώντας τους τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (ένσημα) για να βγουν σε σύνταξη.

Στην απόφαση καθορίζονται οι νέες προϋποθέσεις και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλλονται, για κύρια αλλά και επικουρική σύνταξη.

ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Υπό δέσμευση ακίνητα και λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του αλλά και του γιου του !!!



Υπό δέσμευση περιουσιακά στοιχεία της συζύγου και του γιου του Γιάννου Παπαντωνίου με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Άλλα δύο πρόσωπα της οικογένειας του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου αφορά η απόφαση δέσμευσης περιουσιακών τους στοιχείων που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μετά από αίτημα της εισαγγελίας Διαφθοράς.

(ΒΙΝΤΕΟ 1994) ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΜΕ ΜΕΡΑ - ΝΥΧΤΑ !!!

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ & CLUBS ΣΤΙΣ 02.00'
Τώρα που είναι κλειστά 4-5 ημέρες την εβδομάδα δεν διαμαρτύρεται κανείς !!!
ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ;;;



Ούτε το 10% των διαδηλωτών της "ξενυχτίασης" του 1994 δεν μπορεί να μαζέψει σήμερα ο πολιτικός κόσμος στην πλατεία Συντάγματος !!!


ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !!! 105 ΔΗΜΑΡΧΟΙ & ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ !!!

ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ
Ολα τα ονόματα των 105 Δημάρχων και Νομαρχών που ελέγχονται για το μεγάλο φαγοπότι !!!





Πρώην νομάρχης της Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ είναι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ και εξετάζονται για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα». Ηδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.

Στον κατάλογο των ελεγχομένων υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τι έχει βρει το ΣΔΟΕ


ΣΗΜΙΤΗΣ FOR EVER !!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Ο Ανδρέας Μαρτίνης επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για την Αλεξία Μπακογιάννη και για πολλά ακόμη πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και για πρώην πρωθυπουργούς !!! 



Ο Ανδρέας Μαρτίνης, παρεμβαίνοντας live και μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου στο «Ε TV», αργά τη νύχτα της Κυριακής (ξημερώνοντας Δευτέρα 22/5), κι αφού δέχθηκε μια σειρά συγκεκριμένων ερωτήσεων από τον Editor in Chief του RPNTV.gr, Πάρι Κουρτζίδη, εμμέσως πλην σαφώς, προϊδέασε για το τι πρόκειται να συμβεί με όλα όσα θέλει να φέρει στο φως της δημοσιότητας, μιλώντας στη δικαιοσύνη αλλά και καταθέτοντας στην Εξεταστική της Βουλής για την Υγεία.

ΒΟΜΒΑ !!! ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ !!!

ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ν 4389/2016
Πυρ ομαδόν εφοριακών κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) !!!




Ομαδικά πυρά από τους εφοριακούς και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις δέχεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που προβλέφθηκε με το νόμο 4389/2016 και λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου 2017, καθώς όπως καταγγέλλουν καταργεί βασικές αρμοδιότητες του στενού πυρήνα του Κράτους και καθίσταται απόλυτος και πλήρως ανέλεγκτος κριτής των φορολογικών ελέγχων.

Εξι εφοριακοί και τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός και παράνομος ο νόμος 4389/2017 με τον οποίο η ΑΑΔΕ ανέλαβε τον νευραλγικό τομέα της είσπραξης των εσόδων του κράτους και της οργάνωσης των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων με δυνατότητα παρέμβασης στο νομοθετικό φορολογικό έργο. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα νομικοί, ανατίθενται σε αυτήν αρμοδιότητες του στενού πυρήνα του κράτους και είναι πολιτικά "ανεύθυνη", αφού δεν υπόκειται σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρότι υποκαθιστά την κυβέρνηση, ενώ θεωρούν πως ουσιαστικά καταργεί τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Αντισυνταγματικός



ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ
Την αναγκαιότητα περαιτέρω αποκέντρωσης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) προκειμένου να ανακτηθεί εθνική νομισματική κυριαρχία εντός Ευρωζώνης είχε την ευκαιρία να επισημάνει ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ, μιλώντας στις 17/5/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο !!!




Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε από την πλευρά μας η αύξηση αρμοδιοτήτων του ΕΣΚΤ προκειμένου κάθε Εθνική Κεντρική Τράπεζα να μετατραπεί σε ύστατο δανειστή για το κράτος της ασκώντας ταυτόχρονα νομισματική πολιτική προσαρμοσμένη στις οικονομικές ανάγκες του δικού της κράτους μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Η πρότασή μας αυτή συνδυάζεται με τις θέσεις του νεοσύστατου Κινήματός μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» για Ειδικό Καθεστώς της Ελλάδας εντός της ΕΕ, στο πλαίσιο του οποίου η Τράπεζα της Ελλάδος θα αναλάβει καθοριστικό ρόλο μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης για χρηματοδότηση των κλάδων της Ελληνικής οικονομίας οι οποίοι θα ενταχθούν στο εν λόγω Ειδικό Καθεστώς. 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΠΔ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Διαβάστε τι καταγγέλλουν οι εφοριακοί για τις ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων !!!




«Τοκογλυφικές» αποδεικνύονται για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που έλαβαν στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι ρυθμίσεις των ανεξόφλητων δόσεων στις οποίες τους ζητά να ενταχθούν το Ταμείο. Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εφοριακών υπαλλήλων, τα ποσά των μηνιαίων δόσεων που καλούνται να καταβάλουν οι υπάλληλοι στο πλαίσιο των προτεινόμενων ρυθμίσεων εκτοξεύονται στα ύψη, ενώ τα συνολικά ποσά που τελικά θα πληρώσουν εάν δεχθούν τις ρυθμίσεις θα φθάσουν σε επίπεδα 2,5 φορές μεγαλύτερα των αρχικών κεφαλαίων! Οι περισσότεροι δε, αν καταφέρουν να φθάσουν στην ηλικία των 90 ετών, τότε ίσως κατορθώσουν τελικά να εξοφλήσουν ολοσχερώς και τα δάνεια! 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αττικής και Κυκλάδων, «οι χιλιάδες δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το Ταμείο για το στεγαστικό τους δάνειο, εκτός του απόλυτου εγκλωβισμού στον οποίο έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια, βιώνουν και την κοροϊδία απ την πλευρά του Ταμείου και της κυβέρνησης η οποία, σε υψηλό επίπεδο, διαβεβαίωνε για την προώθηση παρεμβάσεων – ρυθμίσεων που θα αντιμετώπιζαν το αδιέξοδο». 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!! ΒΓΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ !!!

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ
Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την έκδοση περίπου 60.000 νέων συντάξεων που εκκρεμούν από τον Μάιο του 2016 έως σήμερα καθώς με μεγάλη καθυστέρηση δημοσιοποιήθηκε η εγκύκλιος που ανάβει το πράσινο φως για τον οριστικό υπολογισμό τους !!!



Α. Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ 

α) Αποτελεί το δεύτερο τμήμα του αθροίσματος της κύριας σύνταξης όλων των κατηγοριών (εξ ιδίου δικαιώματος, ανικανότητας, εκ μεταβιβάσεως). β) Καθορίζεται από: • τις συντάξιμες αποδοχές/εισόδημα, επί των οποίων καταβλήθηκαν εισφορές (όπως ορίζονται με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 28)- βλ. στη συνέχεια παρ. Γ1. • το χρόνο ασφάλισης (όπως ορίζεται στο άρθρο 34) • τα ετήσια ποσοστά αναπλήρωσης επί των συντάξιμων αποδοχών γ) Καταβάλλεται μαζί με την εθνική σύνταξη κάθε μήνα. δ) Η χορήγησή της τελεί υπό την εγγύηση του ελληνικού κράτους. 

Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 

α) υπάλληλοι-λειτουργοί του Δημοσίου και στρατιωτικοί β) ασφαλισμένοι κύριας ασφάλισης του ιδιωτικού τομέα (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοπασχολούμενοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ) οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις, δηλαδή έχουν συμπληρώσει τον κατά περίπτωση οριζόμενο από τη νομοθεσία χρόνο ασφάλισης και την αντίστοιχη ηλικία συνταξιοδότησης. Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσωπα που συνταξιοδοτούνται με το νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης καθορίζονται στο άρθρο 94 του Ν. 4387/2016 (εγκύκλιος 20/16 τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και είναι οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης είτε πριν από την 13.5.2016 είτε από την ημερομηνία αυτή και μετά, των οποίων η σύνταξη αρχίζει να καταβάλλεται από την ημερομηνία αυτή και μετά.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ PETROBRAS !!!

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Του απήγγειλε κατηγορίες επειδή προσπάθησε να εμποδίσει την πρόοδο της επιχείρησης «Κάθαρση Εξπρές» που έχει στόχο τη διαλεύκανση του σκανδάλου διαφθοράς με επίκεντρο την πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras !!!

ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΑ 100 ΔΙΣ !!! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ;;;

ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!


MALTA FILES: ΣΚΑΕΙ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΑΜΟΥΘ !!!


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 1974-2017: ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ : ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Τα μνημόνια ανέτρεψαν όλες τις γνωστές οικονομικές θεωρίες αφού, πουθενά στον πλανήτη, η μείωση των ελλειμμάτων, δεν οδήγησε σε αύξηση του χρέους, σε απόλυτους αριθμούς και επί του ΑΕΠ !!!

Κωνσταντίνος Καραμανλής : +96% - ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 23% (1981)
Ανδρέας Παπανδρέου : +162% - ΧΡΕΟΣ/ ΑΕΠ = 70% (1989)
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης : +83% - ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 110% (1993)
Κώστας Σημίτης : +66% - ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 100% (2004)
Κώστας Καραμανλής : +30% - ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 130% (2009)
ΓΑΠ + Σαμαράς (Συνυπολογιζομένου και του PSI+) : +40% - ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 189% (2014)
Αλέξης Τσίπρας : + 2,3% - ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 179% (2017)



Τα άλματα του Δημοσίου χρέους από το 1974 μέχρι σήμερα
(http://www.istorikathemata.com/2010/08/1974.html)

ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ & ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ & ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ 
Εξετάζεται η πρόταση για κούρεμα και εξαγορά των στεγαστικών δανείων  πριν τα πάρουν τα funds. Τ
ο κούρεμα θα συνδέεται με την «αρνητική καθαρή αξία» του ακινήτου, σύμφωνα με το Loan to Value ratio (LTV), που είναι ο λόγος του ύψους του στεγαστικού δανείου προς την εμπορική αξία του ακινήτου !!!




ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές επανήλθε η πρόταση για τη δυνατότητα των δανειοληπτών να εξαγοράζουν τα δάνειά τους πριν αυτά καταλήξουν σε ξένα funds.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «μοντέλο Κύπρου», το οποίο είχε απορριφθεί πριν από μερικούς μήνες, φαίνεται ότι βρίσκει ευήκοα ώτα στην πλευρά των Θεσμών και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Κυβέρνηση, ΤτΕ και τράπεζες, μαζί την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, τα οποία αυξάνονται δραματικά.



24/05/2017: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΠΙΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Με 89 πλειστηριασμούς ακινήτων σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας, συνεχίζεται την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί 14 πλειστηριασμοί ακινήτων στην Αθήνα, 25 στα ειρηνοδικεία της περιφέρειας Αττικής, 22 πλειστηριασμοί ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.
Η καταιγίδα πλειστηριασμών σαρώνει όλη την Ελλάδα καθώς 35 ακόμη διεξάγονται σε ειρηνοδικεία της υπόλοιπης Επικράτειας (Καβάλα, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα, Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα. Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αιτωλ/νία, Κορίνθια, Αργολίδα, Μεσσηνία, Αχαΐα, Κέρκυρα, Σάμος, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Λασίθι και Ρέθυμνο).
Στους πίνακες που ακολουθούν (δημιουργήθηκαν από μέλη της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός») αναγράφεται το ειρηνοδικείο, η ιδιότητα του οφειλέτη, ο επισπεύδων και τα στοιχεία δικαστικού επιμελητή και συμβολαιογράφου.





ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΝΑΚΙΑ :

SSL Certificates