.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS Σ/Κ 20/12/2020

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ !!!

 



Την παράταση της τηλεργασίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 προβλέπει Κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Υγείας.

Με αυτό τον τρόπο παρατείνεται η υποχρέωση του εργοδότη εφόσον είναι δυνατόν να δηλώσει στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας για το 50% του προσωπικού τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 και του κυλιόμενου ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Με τη νέα απόφαση 52241/1567/17-12-2020 παρατείνεται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021 η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο, από την ατομική σύμβαση, τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ' αποστάσεως εργασίας.

Η απόφαση προβλέπει αναλυτικά τα ακόλουθα:

ΠΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ !!!

 



Εργοδότες που παίρνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από τους εργαζόμενους θα διώκονται ποινικά


Στους εκβιασμούς των εργοδοτών υποχωρούν αναγκαστικά οι εργαζόμενοι, παραδίδοντας τους την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ προκειμένου να μην απολυθούν.

Αλλά και στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία» διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες καθώς οι εργοδότες δήλωναν υψηλότερους μισθούς για να λαμβάνουν υψηλότερες επιδοτήσεις, Το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να βάλει ένα «φρένο» σε αυτά τα φαινόμενα με κυρώσεις που αναμένεται να νομοθετηθούν άμεσα. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες που έλαβε η ΓΣΕΕ όλο αυτό το διάστημα, κάποιοι εργοδότες κλέβουν από τους εργαζόμενους τα 534 ευρώ το μόνο εισόδημα που έχουν για να επιβιώσουν επικαλούμενοι την ανάγκη ρευστότητας για να μη βάλουν λουκέτο.

Οι εκβιασμοί αφορούν στις περισσότερες φορές εποχικούς υπαλλήλους που προσπαθούν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 50 ένσημα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο φετινό εποχικό επίδομα ανεργίας. Αναγκάζονται δηλαδή να χάσουν τα 534 ευρώ παρά να χάσουν την ασφάλιση. Για να σταματήσει αυτά τα φαινόμενα αναλγησίας το υπουργείο εργασίας προωθεί διάταξη, η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης για τους εργοδότες που επιχειρούν να αποσπάσουν την ειδική αποζημίωση από τους μισθωτούς τους σε αναστολή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!

 





Νέες διατάξεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης - Παράταση έως 31.3 στις ένορκες βεβαιώσεις ενώπιον δικηγόρου



Πολύ σημαντικές διατάξεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" που κατατάθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, το Μέρος ΙΒ προβλέπει:

Άρθρο 128 Ειδικές δικονομικές ρυθμίσεις για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια

1. Για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και τις 31 Μαρτίου 2021 κατά την εκδίκαση των υποθέσεων:

α) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι διάδικοι έχουν, κατά παρέκκλιση των κείμενων δικονομικών διατάξεων, προθεσμία επτά (7) ημερών, από την ημερομηνία της συζήτησης, για την προσκόμιση εγγράφων νομιμοποίησης, την υποβολή γραμματίου προείσπραξης και την κατάθεση υπομνήματος,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ !!!

 



Eπιστολή για τον κίνδυνο παραγραφής χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων απέστειλαν πρόσφατα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εφοριακών προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

 Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ “η δυσοίωνη πραγματικότητα έχει πλήξει τη χώρα μας και η ανάγκη λειτουργίας των υπηρεσιών μας με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό (λόγω κρουσμάτων COVID, αδειών ειδικού σκοπού, ευπαθών ομάδων κλπ) έχει φέρει τους υπαλλήλους των φορολογικών υπηρεσιών αντιμέτωπους με ασφυκτικές προθεσμίες σε πλήθος φορολογικών αντικειμένων και συσσώρευσης δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων την τελευταία στιγμή πριν την παραγραφή, ενώ υπηρεσίες που έκλεισαν λόγω συρροής κρουσμάτων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο εναπομείναν χρονικό διάστημα”.

Oι υποθέσεις

Οι συντάκτες της επιστολής –η πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Ειρήνη Υφαντή και ο γενικός γραμματέας, Απόστολος Αρσένης παραθέτουν τις εξής περιπτώσεις υποθέσεων που απειλούνται με παραγραφή τονίζοντας ιδιαίτερα τη σοβαρότητα τους:

-Λίστες μη δηλωθέντων εισοδημάτων χρήσης 2014 οι οποίες διαβιβάστηκαν στις υπηρεσίες τον Νοέμβριο του 2020, πολύ κοντά στο τέλος της προθεσμίας παραγραφής τους στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 (σ.σ: στις λίστες αυτές περιλαμβάνονται περιπτώσεις αδήλωτων εισοδημάτων Ελλήνων συνταξιούχων φορολογουμένων που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό καθώς και περιπτώσεις αδήλωτων αναδρομικών συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2014).

- Ανεξέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και άλλων φορολογικών αντικειμένων που παραγράφονται στις 31/12 /2020 και οι οποίες έπρεπε να είχαν προτεραιοποιηθεί για έλεγχο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους αλλά τελικά η προτεραιοποίηση έγινε τον Ιούνιο, δηλαδή καθυστέρηση 6μηνών για μια ακόμη χρονιά.

ΑΙΣΧΟΣ+ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΑΖΙ: ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ+LOCKDOWN !!!

 



Ραγίζει καρδιές η περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας στην Πάτρα που για πολλές ημέρες ζει μέσα στο σκοτάδι και το κρύο. Μια Πατρινή μητέρα με τον 8χρονο γιο της, μέσα στην καραντίνα μένουν στο σπίτι τους, στο οποίο τους έκοψαν το ρεύμα, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η Πατρινή μητέρα φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ εξηγώντας τον Γολγοθά που ανεβαίνει μαζί με τον μικρό γιο της, δίνοντας γροθιά στο στομάχι με τα όσα περιέγραψε.

Το ποσό που χρωστάει στον πάροχο του ρεύματος είναι μικρό, παρόλα αυτά δεν μπορεί να τα βρει, αφού έχει μείνει άνεργη από την πρώτη καραντίνα.

Όπως λέει, αυτό που ζητά είναι δουλειά, ώστε να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια το παιδί της. Ο μικρός στο γράμμα του στον Άγιο Βασίλη ζητά να τους φέρουν το ρεύμα για να μην κλαίει η μαμά του.

ΛΙΛΑ ΚΟΖΥΡΑΚΗ: ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

 


Γράφει η Λίλα Κοζυράκη*

Την τελευταία δεκαετία, η νεοελληνική κοινωνία αιφνιδιάζεται από σωρεία αντισυνταγματικών νομοθετημάτων, με πρόσχημα εν πολλοίς τη συμμόρφωση της χώρας στις διεθνείς δεσμεύσεις της και την εξυπηρέτηση του ταμειακού συμφέροντος του Δημοσίου. Στην οικονομιστική αυτή θεώρηση της πολιτικής εντάσσεται η αντισυνταγματική νομοθέτηση, η οποία τείνει να γίνει καθεστώς.

Οπως πρόσφατα με τον νόμο 4738/2020 ΦΕΚ 207Α’/27-10-20 περί ρύθμισης οφειλών & παροχής δεύτερης ευκαιρίας, που εισήχθη η διάταξη του άρθρου 268 ως εξής:

Στον ν. 2251/1994 (Α’191) προστίθεται το άρθρο 2Α “Αναπροσαρμογή Ασφαλίστρων”

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!

 



Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ BETTER FINANCE ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ


Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ένωσης Ελλήνων επενδυτών μέχρι σήμερα: Η αναγνώριση του θεσμικού της ρόλου απο την κορυφαία Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Επενδυτών σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, εν’οψει σημαντικών επικείμενων εξελίξεων σχετικά με τη Ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεφαλαιαγοράς (CMU), την ουσιαστική αναβάθμιση της Εταιρικής Διακυβέρνησης, της αυστηρότερης εποπτείας των Ορκωτών Ελεγκτών, θα βοηθήσει περαιτέρω το έργο μας ως πραγματικου «Συνηγόρου του Επενδυτή».

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΦΟΡΟ-ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ. ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΜΩΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!

 


Ο ΝΕΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 


ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟΙ: ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ+LOCKDOWN !!!


 

Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό νοικοκυριών+επιχειρήσεων εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης....

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

LAMDA(ΛΑΤΣΗΣ): ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΑ ΜΕ...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ" Ο ΛΑΤΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!




«Το Ελληνικό θα είναι η πρώτη έξυπνη πόλη στην Ελλάδα. Σε όλη την έκτασή του θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και συστήματα ελέγχου που θα αναλύουν δεδομένα και θα καταγράφουν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2», ανέφερε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, μιλώντας στο συνέδριο του Capital Link.

«Οραμά μας είναι να κάνουμε το Ελληνικό ένα φάρο ξένων άμεσων επενδύσεων και στρατηγικών συνεργασιών. Ηδη, ανακοινώσαμε πριν από δύο εβδομάδες την πρώτη μας στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ», επισήμανε ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι «είμαστε επαρκώς καλυμμένοι κεφαλαιακά για τα πρώτα πέντε χρόνια της επένδυσης και έχουμε ήδη δύο μεγάλες τράπεζες, τη Eurobank και την Πειραιώς στο πλευρό μας».

ΑΓΡΟΤΕΣ: ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ & ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!


Ακατάσχετες και αφορολόγητες θα είναι οι ενισχύσεις των παραγωγών που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με διάταξη που φέρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η εν λόγω διάταξη θα συμπεριληφθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.


Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, με την εν λόγω ρύθμιση «οι συγκεκριμένες ενισχύσεις καθίστανται αφορολόγητες, ανεκχώρητες, ακατάσχετες και δεν συμψηφίζονται έναντι βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπά τους, ασφαλιστικά ταμεία και πιστωτικά ιδρύματα. Παράλληλα, δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ....COSMOTE ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ 5G ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Τι μεταδίδει το insider.gr :

Την έγκαιρη προετοιμασία για την ανάπτυξη της πέμπτης γενιάς δικτύων, η οποία σύμφωνα με τα στελέχη της είχε γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαίωσε η Cosmote προχωρώντας σήμερα, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την διάθεση των συχνοτήτων, στην εμπορική διάθεση δικτύου 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή).

Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G συσκευή που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE. Σήμερα τέτοιες συσκευές είναι οι Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S20 Ultra, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10 Pro, Xiaomi Mi10. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται σταδιακά και θα παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G. 

Όσο για τις πόλεις που θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα οι συνδρομητές είναι οι: Λάρισα, Βόλος, Γιάννενα, Καβάλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δράμα, Νάουσα, Ξάνθη, Σέρρες, Γιαννιτσά, Ηγουμενίτσα, Μυτιλήνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την εμπορική διάθεση του COSMOTE 5G, η COSMOTE αξιοποιεί τις δυνατότητες του εξοπλισμού 5G που εγκαθίσταται στο δίκτυό της σε συνεργασία με την Ericsson. Έχουν αδειοδοτηθεί και ενεργοποιηθεί Σταθμοί Βάσης 5G στα 3,5 GHz (με βάση το ήδη διαθέσιμο φάσμα), που επιτρέπουν πολύ υψηλές ταχύτητες που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps, σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Παράλληλα το τεχνολογικά ουδέτερο φάσμα που χρησιμοποιείται και από το COSMOTE 4G, συμβάλλει στην μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη του COSMOTE 5G.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

 


Έλλειψη ανεξαρτησίας, παρεμβάσεις και μεγάλες καθυστερήσεις διαπιστώνουν οι πολίτες ως προς τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, σύμφωνα με έρευνα


Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με την εικόνα που έχουν οι Έλληνες πολίτες για την Δικαιοσύνη στη χώρα μας περιλαμβάνει, η έρευνα που πραγματοποίησε η aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα σημαντικό ποσοοστό των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, δεν τη θεωρεί ανεξάρτητη και πιστεύει ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι πολίτες κρίνουν θετικά τον Θεσμό της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης, αλλά και την προτεινόμενη συνεπιμέλεια των παιδιών.
Έλλειμα εμπιστοσύνης

Το 48,5% των ερωτώμενων απάντησε ότι εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ το 49,9% έδωσε αρνητικές απαντήσεις. Πιο συγκεκριμένα το 13,7% είπε ότι την εμπιστεύεται, το 34,8% ότι μάλλον την εμπιστεύεται, το 28,2% ότι μάλλον δεν την εμπιστεύεται και το 21,7% ότι δεν την εμπιστεύεται. Μεγαλύτερα τα ποσοστά εμπιστοσύνης σε γυναίκες και μεγάλες ηλικίες.

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΣΤ....ΒΙΩΣIΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!


Τον ακριβή προσδιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα προκύψουν μετά την άρση των προσωρινών αναστολών καταβολής δόσεων (moratoria) ζητά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι τράπεζες, κατά την επικαιροποίηση των στόχων τριετίας για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (Non Performing Exposures - NPEs), που υπέβαλαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), συμπεριέλαβαν εκτιμήσεις για το ύψος των προβληματικών δανείων από τα δάνεια σε moratoria.

Με δεδομένο ότι η απεικόνισή τους στις λογιστικές καταστάσεις θα καθυστερήσει, καθώς στις 31/12/2020 ο μεγαλύτερος όγκος των αναστολών θα είναι σε ισχύ, η ΕΚΤ ζητά από τις τράπεζες να διενεργήσουν ασκήσεις βιωσιμότητας για τους πελάτες τους (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) που εντάχθηκαν σε προγράμματα αναστολής δόσεων. Τα αποτελέσματα των ασκήσεων θα αποσταλούν στην ΕΚΤ.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ: ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ;;;

 


Το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν και τα νομικά πρόσωπα-εκμισθωτές για τις μειώσεις ενοικίου που αναγκάζονται –δια νόμου- να δεχτούν εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για εταιρείες, κοινωφελή ιδρύματα-κληροδοτήματα και άλλους οργανισμούς και σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σήμερα δεν δικαιούνται αποζημιώσεις παρά το ότι χάνουν, κάθε μήνα, μέρος του εισοδήματος τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο της Αθήνας το 40% των εμπορικών καταστημάτων ανήκει σε νομικά πρόσωπα όπως ασφαλιστικά ταμεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα, γηροκομεία, σωματεία κλπ. Οι συγκεκριμένοι εκμισθωτές αναγκάστηκαν να δεχτούν περικοπή στα εισοδήματα τους κατά 40% μέχρι και αυτόν τον μήνα, ενώ ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι και με νέες περικοπές κατά 80% για τα μισθώματα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου (εφόσον οι ενοικιαστές στους δραστηριοποιούνται στην εστίαση το λιανεμπόριο, τον τουρισμό τον αθλητισμό και τον πολιτισμό). Οι συγκεκριμένοι φορείς, ενώ αναγκάζονται -κάθε μήνα- σε υποχρεωτική μείωση ενοικίων (χάνοντας μεγάλο μέρος από το μοναδικό, ίσως, έσοδο τους) εξαιρούνται συνεχώς από κάθε διευκόλυνση είτε είναι χρηματική ενίσχυση, είτε έκπτωση φόρου. Δηλαδή οι εν λόγω εκμισθωτές δεν δικαιούνται ούτε τις εκπτώσεις φόρου που δόθηκαν ως αποζημιώσεις για τις περικοπές της περιόδου Μαρτίου- Οκτωβρίου, ούτε τις χρηματικές αποζημιώσεις που ισχύουν από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά.

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ !!!

 


Βιάζονται για το πλιάτσικο οι δανειστές....

Η αναβολή της ημερομηνίας έναρξης ισχύος των νέων διατάξεων νόμου για το πτωχευτικό δίκαιο είναι δεδομένη. Ουδείς περιμένει ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος θα τεθεί σε πρακτική εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου, όπως ψήφισε η Βουλή, καθώς θα πρέπει να εκδοθούν γύρω στις 50 κοινές υπουργικές αποφάσεις και χρόνος επαρκής προφανώς δεν υπάρχει.

Οπως πληροφορείται η στήλη, το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο του Eurogroup την Τετάρτη και από σκόρπιες πληροφορίες συνάγεται πως η ελληνική πλευρά ζητά πίστωση χρόνου μέχρι το καλοκαίρι. Οι θεσμοί από την πλευρά τους απαντούν: «ένα μήνα».

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

 


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Βγαίνει μια εντολή από την ΑΑΔΕ (παλιότερα από τη ΓΓΔΕ, ακόμα πιο παλιά από το υπουργείο Οικονομικών) προς τις Δ.Ο.Υ και τα ελεγκτικά κέντρα να τρέξουν οι εργαζόμενοι, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να σώσουν ό,τι σώζεται από εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, οι οποίες εάν δεν κλείσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς παραγράφονται. Κλασικά εικονογραφημένα.

Πέρυσι, τέτοια εποχή, για παράδειγμα το σκηνικό είχε παιχτεί κυρίως με τα αναδρομικά που αντιστοιχούσαν σε εισοδήματα του 2013, τα οποία είχαν εισπράξει οι συνταξιούχοι και δεν τα είχαν δηλώσει όπως έπρεπε ή τα είχαν δηλώσει και δεν τα έβλεπε το σύστημα.

Το ίδιο έγινε και φέτος, καταγγέλλουν οι εφοριακοί. Μόνο που φέτος η εικόνα είναι πολύ πιο σύνθετη. Οι εφορίες υπολειτουργούν λόγω της πανδημίας και μέσα σε δέκα εργάσιμες που μένουν για να φύγει η χρονιά, κάποιοι θα πιαστούν στην τσιμπίδα των βιαστικών ελέγχων, άλλοι θα τη βγάλουν λάδι. Πρακτικά δηλαδή, είναι ίσως θέμα τύχης, σαν να παίζεις «31», αν θα μπεις στο στόχαστρο της εφορίας ή όχι.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ !!!

 


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: TO LOCKDOWN & Η ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

 


Γ.Γ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ !!! ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ 6€ !!!

 


Η Γενική Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Ευαγγελία Κεκελέκη, έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στις ταχυμεταφορές και τόνισε πως για κάθε ημέρα καθυστέρησης παράδοσης της παραγγελίας του, δικαιούται 6 ευρώ.

Όλες οι μεταφορικές στην Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν φρακάρει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δεμάτων.

Αυτός ήταν άλλωστε και ένας λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε να καταφύγει στην επιλογή του click away, με την ελπίδα οτι θα καταφέρει να μειωθεί ο όγκος των αποστολών.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΕΠΚΑ (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών), Ευαγγελία Κεκελέκη, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3, έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στις ταχυμεταφορές .

ΤΑ "ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!! ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!


 
Διαβάστε και εδώ:

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΜΕ....ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ !!!

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 18/12/2020

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: 3η Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ...."SUGAR BABIES" !!!

 



Άμα το καλοσκεφτείς αυτά τα πρότυπα λανσάρει η ελληνική τηλεόραση....

Ακούγοντας τις λέξεις «sugar daddy» και «sugar babies» το μυαλό φτιάχνει εικόνες με ώριμους, ευκατάστατους άνδρες και νεαρά όμορφα κορίτσια με αναλογίες μοντέλου. Στη σύγχρονη εποχή, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες όπου κάποιος με αρκετά χρήματα μπορεί να προσφέρει κάποιες ανέσεις σε μια νεαρή κοπέλα, προσφέροντάς του τη συντροφιά της μέχρι και το κορμί της. Συνήθως οι άνδρες αυτοί αναζητούν μέσω διαδικτύου τις νεαρές γυναίκες οι οποίες αναζητούν την εύκολη λύση για να καλύψουν δικές τους οικονομικές ανάγκες αλλά και να αποκτήσουν πανάκριβα αξεσουάρ και ρούχα.

Σύμφωνα με έρευνα ενός εκ των μεγαλύτερων πλατφόρμων τέτοιων γνωριμιών το Seeking Arrangement το οποίο αριθμεί τουλάχιστον 22 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, στην Ελλάδα υπάρχουν 9.855 sugar babies για 6.000 sugar daddies. Όπως αναφέρει η έρευνα, η οικονομική κρίση, η φτώχεια που προϋπήρχε της πανδημίας και η αυξανόμενη ανεργία είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών της Ανατολικής Ευρώπης να στραφούν προς το Sugar Dating.

ΔΣΑ: 200€ ΣΕ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ & ΝΕΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!

 


Τη διανομή καθαρού ποσού για κάθε δικαιούχο του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Β΄ Εξαμήνου 2020 καθορίζεται σε 200 ευρώ (235,29 ευρώ – 15% φόρος 35,29 ευρώ = 200 ευρώ) ανακοίνωσε η ταμίας του ΔΣΑ.

Το ποσό θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι από 17.12.202.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός – Βοήθημα Λογ/μού Αλληλεγγύης

Α. Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων – Β΄ Εξαμήνου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΞΑΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Aναβιώνει ο νόμος Αλογοσκούφη του 2008-2009 μέσα από τα προληπτικά μέτρα της Commission η οποία με βάση την πρότασή της δίδει στο κράτος τη δυνατότητα εφόσον οποιαδήποτε ευρωπαϊκή τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα κεφαλαίων λόγω κόκκινων δανείων που δημιούργησε η πανδημία, να μπει στο μετοχικό της κεφάλαιο άμεσα και με ειδικούς όρους.

Αυτό σημαίνει πως μόνον για τα covid related NPEs δηλαδή για τα κόκκινα δάνεια που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, τα κράτη μέλη μπορούν να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο των πιστωτικών ιδρυμάτων παρακάμπτοντας το bail in με προνομιούχες μετοχές τις οποίες οι τράπεζες θα εξαγοράσουν εκ νέου όταν αποκτήσουν και πάλι την ευρωστία τους.
Η κίνηση αυτή του Δημοσίου δεν θα εκφράζεται με νέα μέλη στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και θα αποτελέσει ένα ισχυρό αλλά και άμεσο βοήθημα για τις τράπεζες αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο που ενδέχεται να ανακύψει από τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας.

Θεωρείται άλλωστε βέβαιο πως αυτά θα είναι πολλά σε όλη την Ευρώπη - οι εκτιμήσεις μιλούν για 1,4 τρισ. ευρώ - από την εφαρμογή των μορατορίων.

Κεφαλαιακά αποθέματα

ΠΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ;;; ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ+ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!! ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τράπεζες: Τι ζητούν για πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και επιταγές


Το ξεπάγωμα της επίδοσης επιταγών και της επιβολής κατάσχεσης, των πρώτων δηλαδή πράξεων επί της διαδικασίας των πλειστηριασμών που δεν πλήττουν άμεσα τους οφειλέτες, αλλά και την ολοκλήρωση μιας σειράς εκκρεμοτήτων -π.χ. η είσπραξη του τιμήματος για όσους πλειστηριασμούς είχαν υλοποιηθεί μέχρι τις 6 Νοεμβρίου- ζητά από την κυβέρνηση η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με επιστολή της, την οποία έχει στην κατοχή του το Euro2day.gr, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ο θεσμικός φορέας των τραπεζών αιτείται τις αλλαγές αυτές προκειμένου, όπως αναφέρεται στην επιστολή, να αποφευχθούν σοβαρά ρίσκα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι τράπεζες προς τις εποπτικές αρχές για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και στις τιτλοποιήσεις.

Ειδικά στο θέμα της ευστάθειας των τιτλοποιήσεων, αναφέρεται ότι η γενικευμένη απαγόρευση προκαλεί «σημαντική βλάβη» στις πιστώτριες τράπεζες.

Δεν πλήττει τους οφειλέτες

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ NEXT E.GO ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ" ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΚΕΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ....
Στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα.




H ελληνική κυβέρνηση και η e.GO ανακοίνωσαν επίσημα την επικείμενη κατασκευή του εργοστασίου της δεύτερης στη χώρα μας, με στόχο την παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το χρόνο. Ας δούμε ποια θα είναι αυτά τα αυτοκίνητα.

Η Next e.GO Mobile είναι μια γερμανική εταιρεία η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα προορισμένα για την πόλη, τα οποία χαρακτηρίζονται από το hi-tech τεχνολογικό τους προφίλ.

Το κύριο μοντέλο της είναι το e.GO Life, ένα 3πορτο, 4θέσιο αυτοκίνητο με μήκος 3,348 μέτρων, το οποίο διαθέτει χώρο αποσκευών 140 λίτρων (640 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα).

Για την κίνησή του χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό μοτέρ της Bosch που βρίσκεται τοποθετημένο στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας αυτός αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 21,5 kWh, η οποία με μια φόρτιση προσφέρει αυτονομία 203 χιλιομέτρων εντός πόλης ή 139 χιλιομέτρων και όταν χρησιμοποιείται στην εθνική.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 20.000$ ΤΟ BITCOIN !!!!



Για πρώτη φορά στην ιστορία του, η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τις 20.000 δολάρια.Η αυξανόμενη αισιοδοξία τις τελευταίες ημέρες πάνω από το νέο σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, έχει δώσει ώθηση στους επενδυτές αναζητούν κάποιο μη κυβερνητικό asset.Και αυτό είναι το bitcoin.

Το Bitcoin εμφανίζει απόδοση σε όρους 10ετίας άνω του 6.200.000% και ετήσια απόδοση 200%.

Έτσι, αν κάποιος επένδυε 100 δολάρια πριν από 10 χρόνια στο Bitcoin, τότε η απόδοσή του δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με αυτές της Apple ούτε και της Amazon την τελευταία δεκαετία.

Γι 'αυτό ίσως το "Long Bitcoin" έγινε το 3ο "πιο δημοφιλές" εμπόριο σύμφωνα με την έρευνα της Bank of America.

ΕΝΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ COCOs ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΠΑΝΤΩ ΠΩΣ...ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ !!!!

 


Τι απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη


Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αγαπητέ κύριε Παπαδημούλη,

«Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας σχετικά με τις πληρωμές τόκων για τα υπό αίρεση μετατρέψιμα ομόλογα (contingent convertible security, εφεξής CoCo) που εκδόθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., την οποία μου διαβίβασε η κα Irene Tinagli, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή, στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Στην επιστολή σας θέσατε τρία ερωτήματα σχετικά με τις πληρωμές τόκων για τα CoCo. Κατανοώ ότι πρόκειται για το μέσο που εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. στις 2 Δεκεμβρίου 2015 στο πλαίσιο προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης, το οποίο ανέλαβε πλήρως και διακρατεί το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Λόγω των χαρακτηριστικών του, αυτό το μέσο δεν θα πληρούσε τα κριτήρια για τη συμπερίληψή του στο κεφάλαιο κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (Common Equity Tier 1 – CET1) της τράπεζας σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν συμφωνηθεί σε διεθνές επίπεδο, αλλά η ευρωπαϊκή νομοθεσία επέτρεψε σε ό,τι αφορά το CET1 την αναγνώριση επίσης μέσων που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο μέτρων κρατικής στήριξης και η ΕΚΤ ενέκρινε αυτή την κατηγοριοποίηση.

ΑΛΗΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: ΑΦΗΝΟΥΝ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ & ΧΕΙΜΩΝΑ !!!

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN
Έκοψαν το ρεύμα σε σπίτι σχολικής καθαρίστριας στο Αιγάλεω για το υλλιγγιώδες χρέος των.... 570 ευρώ !!!



Τι μεταδίδει το thepressproject.gr:

Το ρεύμα σε σπίτι λαϊκής οικογένειας στο Αιγάλεω, στο οποίο ζει σχολική καθαρίστρια με την κόρη της έκοψε ο ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με όσα ανέδειξαν οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ. Μάλιστα, είχε επιχειρηθεί να γίνει διακανονισμός για την οφειλή η οποία ανέρχεται περίπου στα 570 ευρώ. Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγάλεω επισκέφτηκε τη σχολική καθαρίστρια εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη.

Όπως ανέδειξε το 902.gr, το ρεύμα σε σπίτι λαϊκής οικογένειας στο Αιγάλεω, στο οποίο ζει σχολική καθαρίστρια με την κόρη της, έκοψε ο ΔΕΔΔΗΕ. Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγάλεω επισκέφτηκε τη σχολική καθαρίστρια εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη.

Η διακοπή του ρεύματος «αποκαλύπτει εκκωφαντικά από τη μία την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που όλη αυτήν την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και από την άλλη τη σταθερή προσήλωση, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων για πλήρη εμπορευματοποίηση του ρεύματος, συνολικότερα της Ενέργειας, αλλά και άλλων αγαθών όπως το νερό» σημειώνουν οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ.

Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 



Σιγουράκι το περεταίρω πετσόκομα στις χρηματοδοτήσεις....


Στην αλλαγή του τρόπου πρόσβασης σε δανεισμό όλων των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, μέσω ενός νέου Τειρεσία, στον οποίο θα καταγράφονται όλες οι οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας του οικονομικού επιτελείου για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στο 22o ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, η πρόταση σύστασης της «Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης» περιλαμβάνεται στο πρώτο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που κατατέθηκε στην Κομισιόν και συζητείται αυτή την περίοδο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, στην Τράπεζα της Ελλάδος θα λειτουργεί μια Κεντρική Υπηρεσία η οποία θα ενημερώνει σε ετήσια βάση το σύστημα με το ιστορικό πληρωμών κάθε δανείου.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση δεδομένων για νοικοκυριά, επιχειρήσεις με τις οφειλές τους σε Δημόσιο, φορείς του Δημοσίου, Τράπεζες. Με τη λειτουργία του φορέα όταν ένα φυσικό πρόσωπο ή μια επιχείρηση θα απευθύνεται σε τράπεζα ή σε κάποια επιχείρηση για δάνειο ή συνεργασία θα «ελέγχεται» το σύνολο της πιστοληπτικής του συμπεριφοράς.

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα έχουν πλήρη εικόνα και των οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο των δεδομένων που περιλαμβάνονται σήμερα στον Τειρεσία, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην πληρωμή οφειλών στις τράπεζες. Με βάση αυτή τη συνολική εικόνα θα βγαίνει μια συνολική βαθμολογία για κάθε υποψήφιο δανειολήπτη (credit scoring), η οποία θα μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου, ανάλογα με τη συμπεριφορά του στην εξυπηρέτηση οφειλών.

ΙΤΑΛΙΑ: ΟΥΡΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ...ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ !!!

 


Μεγάλες ουρές σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες τροφίμων και τα κέντρα παροχής βοήθειας στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, καθώς η οικονομική απόγνωση που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός έχει βαθύνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της πανδημίας, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί», δηλώνει ο Λουίτζι Ρόσι, αντιπρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Pane Quotidiano.

«Πιστεύουμε βεβαίως ότι όσο συνεχίζεται η κρίση, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι και οι αριθμοί».

Ακόμα και στο ευκατάστατο Μιλάνο, η κρίση είναι βαθιά, καθώς μεγάλα τμήματα της οικονομίας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί σαν εμένα. Είμαστε οι νεόπτωχοι», λέει ο 66χρονος Αλμπέρτο, που δεν θέλει να αποκαλύψει το επίθετό του.

Με τις εμπορικές εκθέσεις, για παράδειγμα, που συνέβαλαν πολύ στην οικονομία του Μιλάνου πριν από την κρίση, τώρα να είναι κλειστές, ο 66χρονος δεν έχει δουλειά και πηγαίνει στο κέντρο παροχής βοήθειας τους τελευταίους 6 μήνες.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ !!!

 


Κίνηση κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας: Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των πληττόμενων συμπολιτών μας


Την ώρα που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου έχει μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε μπακάλικο. Την ώρα που η ΓΣΕΕ και ο κ. Παναγόπουλος , δεν έχουν καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι συμπολίτες μας και κάνουν συσκέψεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Την ώρα που κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί “πνίγονται” στην Κυψέλη και πιάνουν παραλία.

Την ώρα που κάποιοι υπουργοί περνάνε εν μέσω πανδημίας νόμους που έρχονται να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε , προς αποκλειστικό όφελος των Τραπεζιτών και των funds – κορακιών .

Την ώρα που ο πρωθυπουργός μας βρίσκει “στιγμές ανεμελιάς” , λες και όλο το καλοκαίρι δεν έκανε τίποτα άλλο.

Την ώρα που η οικονομία έχει παραλύσει , την ώρα που η χώρα μας μετρά απώλειες 100 ανθρώπινων ζωών καθημερινά, την ίδια ώρα καλούνται σε δίκη τα μέλη της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας για την αποτροπή πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας στο Άργος το 2017 !

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Στις τελευταίες θέσεις κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Στις δημοκρατίες δυτικού τύπου, όπως η ελληνική, σπανίως γίνονται καταγγελίες για λογοκρισία στον Τύπο. Πριν τη λογοκρισία τα μιντιακά συστήματα έχουν άλλους μηχανισμούς ελέγχου της ειδησεογραφίας, όπως η αυτολογοκρισία των δημοσιογράφων, η απόκρυψη ειδήσεων, η υποβάθμιση (σημαντικών) ειδήσεων, η αλλοίωσή τους. Επειδή σπανίως γίνονται καταγγελίες για λογοκρισία, γι’ αυτό, όταν γίνονται, έχουν βάρος και προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις.

Περιστατικά όπως αυτό εναντίον της Έλενας Ακρίτα, κινήσεις λογοκρισίας που πλήττουν την ελευθερία του Τύπου καταγράφονται από τις διεθνείς οργανώσεις και τα ευρωπαϊκά όργανα, τα οποία, όπως εν προκειμένω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, εκδίδουν κάθε χρόνο τη λίστα για την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη.

Για την κατάρτιση της λίστας για τον βαθμό ελευθερίας του Τύπου σε κάθε χώρα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως η ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας σε κάθε χώρα (από πολιτικά, επιχειρηματικά, θρησκευτικά ή άλλα συμφέροντα), η ασφάλεια των δημοσιογράφων σε εμπόλεμες περιοχές, σε συρράξεις, διαδηλώσεις κ.α. και η δυνατότητα να ασκούν το επάγγελμά τους, ο προπηλακισμός ή η κακοποίηση των δημοσιογράφων, καθώς και δείκτες που αφορούν τη διαφάνεια, τον πλουραλισμό και το ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των μέσων και της δημοσιογραφίας σε κάθε χώρα.

Η Ελλάδα βρισκόταν πολύ ψηλά στον Πίνακα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα τα χρόνια προ της κρίσης. Περίπου στη θέση 30 παγκοσμίως. Με την επιβολή των Μνημονίων το 2010, η Ελλάδα άρχισε να κατρακυλάει, όμως η χαριστική βολή που την έφερε στα τάρταρα ήταν το 2013 με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ CLICK AWAY & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ !!!

 


ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ 2021 ;;; ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΖΙΡΟΣ-ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 




ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 17/12/2020

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΝΕΑ ΑΛΗΤΕΙΑ: Η ΔΕΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ+ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΜΕ 80% ΑΝΑΠΗΡΙΑ !!!

 



Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να κόψει το ρεύμα σε καρκινοπαθή, με αναπηρία 80%, δικαιούχο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς δεν κατάφερε να είναι συνεπής στη ρύθμιση της οφειλής που είχε κάνει με την εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος ζητά να άρει η ΔΕΗ την καταγγελία της σύμβασης που έστειλε στον καρκινοπαθή και να εγκρίνει το αίτημα που υπέβαλλε για νέα ρύθμιση του χρέους του.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως παρά τις δύο σχετικές παρεμβάσεις του Συλλόγου προς τη ΔΕΗ αλλά και προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας, εστάλη στον καρκινοπαθή,η «καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ότι συνεπάγεται αυτό στην μέση του χειμώνα, γιατί πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει».

Ο σύλλογος, βέβαια, ζητά και πάλι από το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει ώστε η ΔΕΗ να κάνει δεκτό το αίτημά του για την αποπληρωμή του χρέους του που είναι 1.965 ευρώ έναντι 30 ευρώ τον μήνα.

Η ανάρτηση του Συλλόγου στο Facebook:

ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ" ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ....ΣΦΑΓΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ !!!

ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Ο ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΝΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ" ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ;;;;
Ανάμεσα στις εκκρεμότητες λοιπόν του Νεου Πτωχευτικού η ειδική....ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των δικαστών στην ..."σφαγή" οφειλετών !!!




Η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων, η δημιουργία της πλατφόρμας και η εκπαίδευση των δικαστών, είναι τρία κρίσιμα θέματα που βρίσκονται προς το παρόν σε εκκρεμότητα προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ο νέος πτωχευτικός, γνωστός ως «Δεύτερη Ευκαιρία».

Το θέμα της έναρξης του νέου πτωχευτικού συζητήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στην τηλεδιάσκεψη που είχαν οι CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Ζαββό. Και είναι ψηλά στην ατζέντα και των επόμενων συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη «ο νέος πτωχευτικός θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, και σε καμία περίπτωση την 1η Ιανουαρίου 2021, όπως προβλέπει το αρχικό χρονοδιάγραμμα». Και εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να τεθεί σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του 2021 καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Οι θεσμοί ζητούν ο νέος πτωχευτικός να εφαρμοστεί πριν την επόμενη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας. Όμως οι εκκρεμότητες είναι σημαντικές ακόμα και για τμηματική εφαρμογή του νέου νόμου και αυτό επειδή:

-Εκκρεμεί η έκδοση περίπου 50 υπουργικών αποφάσεων που θα συγκεκριμενοποιούν τα άρθρα του νόμου και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται.

SWAPS ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ(ΞΑΝΑ) ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Στα κρυφά…το ελληνικό δημόσιο με τα swaps ζημιώνεται για να προσφέρει στις τράπεζες  έκτακτα κέρδη εκατομμύριων ευρώ !!!


Με στόχο να ενισχύσει κεφαλαιακά τις τράπεζες ώστε να προχωρήσουν στην εξυγίανση των προβληματικών τους δανείων το ελληνικό δημόσιο προχώρησε σε μια κίνηση που ενώ μείωσε τα αρχικά επιτόκια δανεισμού στο τέλος ζημιώθηκε…για να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα swaps μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εντός του Δεκεμβρίου 2020, όποια τράπεζα δεν το επιλέξει... χάνει το βραχυπρόθεσμο όφελος.

Για τις επαναγορές – swaps των ομολόγων μεταξύ δημοσίου και Alpha bank και Εθνικής τράπεζας, για τις οποίες αναφέρθηκε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου το bankingnews τα συμπεράσματα είναι το εξής

-Το ελληνικό δημόσιο επιβάρυνε το δημόσιο χρέος από τις συναλλαγές
Όπως το ελληνικό δημόσιο αναγνωρίζει από «τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020, ενώ προκαλείται δαπάνη για τα επόμενα οικονομικά έτη, η οποία θα εγγράφεται στις κατ’ έτος προβλέψεις δαπανών εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους»

-Η Εθνική τράπεζα λόγω κυρίως της έκδοσης της επαναγοράς του 30ετούς ομολόγου λήξης 2050 με ονομαστική αξία 600 εκατ και κουπόνι 3,250% κέρδισε 296 εκατ ευρώ τα οποία θα εγγράψει στο δ΄ τρίμηνο του 2020 ως έκτακτο κέρδος.

Τα 296 εκατ προέρχονται από την διαφορά της ονομαστικής αξίας και της αξίας των διακανονισμού πλέον των τόκων δηλαδή 896 εκατ.

-Η Alpha bank από τις συναλλαγές που πραγματοποίησε επίσης αποκομίζει σημαντικό κέρδος να σημειωθεί ότι η ονομαστική αξία του πλήθους των τίτλων ήταν 1,67 δισεκ και η αξία διακανονισμού μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους ήταν 2,111 δισεκ. ευρώ.

-Η Πειραιώς θα πράξει το ίδιο ενώ είναι ερωτηματικό εάν θα ακολουθήσει αυτή την στρατηγική η Eurobank

Δώρο του δημοσίου στις τράπεζες

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ: ΕΚΟΨΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ !!!

 

ΝΕΟ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Λιγότερα κεφάλαια θα δεσμεύουν εφεξής οι τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, προκειμένου αυτές να μπορούν να διαθέτουν κεφαλαιακά απο
θέματα για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Ετσι τα πιστωτικά ιδρύματα θα χρειάζονται λιγότερα κεφάλαια για να καθαρίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους από τα κόκκινα δάνεια.

Σημαντικά προνόμια δίδει στις ελληνικές τράπεζες η αλλαγή πολλώ δε μάλλον στα προγράμματα τιτλοποιήσεων που διευρύνονται διαρκώς και οδηγούν άμεσα στην δημιουργία ενός δεύτερο Ηρακλή.

Με τον τρόπο αυτόν το εργαλείο των τιτλοποιήσεων προσαρμόζεται στις ανάγκες που δημιουργεί στα πιστωτικά ιδρύματα η πανδημία και θα αποτελέσει το κατ’ εξοχήν εργαλείο για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων.

Ο νέος κανονισμός περνάει σημαντικό τμήμα των αποφάσεων, των διαδικασιών και των αξιολογήσεων σε κεντρικό επίπεδο δηλαδή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης επιτυχάντοντας σε όλα τα επίπεδα αξιολογότερα αποτελέσματα.

Η ανάγκη αλλαγής προέκυψε από το γεγονός πως στο παρελθόν το εργαλείο των τιτλοποιήσεων χρησιμοποιείτο κυρίως για ενήμερα δάνεια ενώ τώρα το σημαντικότερο τμήμα των τιτλοποιήσεων αφορά NPEs

Tι προβλέπει ο νέος κανονισμός

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ: ΣΤΗΝ 5ΕΤΙΑ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 


Θετική για τους φορολογούμενους απόφαση του ΣτΕ – 5ετής και όχι 20ετής ο χρόνος παραγραφής των τελών κυκλοφορίας, που «παραγράφει» όλες τις επιπλέον οφειλές και τα πρόστιμα


Στην παραγραφή όλων των αξιώσεων για τέλη κυκλοφορίας που εκκρεμούν πέραν της 5ετίας οδηγεί απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που ορίζει τα χρονικά όρια που έχει η διοίκηση για να αξιώσει χρηματικά ποσά.

Η απόφαση αυτή ανατρέπει πλήρως την πάγια θέση της φορολογικής διοίκησης ότι ο χρόνος παραγραφής των τελών κυκλοφορίας είναι 20ετής , και έρχεται να εναρμονιστεί πλήρως με παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (Ολομέλεια ΣτΕ, 2017) σχετικά με φορολογικές υποθέσεις, στις οποίες αποφάνθηκε ρητά πως η παραγραφή είναι 5ετής.


Η απόφαση


Η υπ΄ αριθμόν 1611/2020 απόφαση του Δ’ Τμήματος σε Επταμελή Σύνθεση αφορά αίτηση αναίρεσης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που είναι ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Αττικής κατά της απόφασης 4815/2018 του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε προσφυγή του κατά των εγγραφών του στους χρηματικούς καταλόγους του Προϊσταμένου της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Ψυχικού

α) 29/23-12-2016 (αριθμός ταμειακής βεβαίωσης 8073/23-12-2016) για τέλη κυκλοφορίας οχημάτων και πρόστιμα λόγω μη καταβολής, οικονομικών ετών 1996-2001, συνολικού ύψους 49.958,53 ευρώ,

β) 4/23-2-2017 (Α.Τ.Β. 1148/24-2-2017) για τέλη κυκλοφορίας οχημάτων και πρόστιμα λόγω μη καταβολής, οικονομικών ετών 2002-2016, συνολικού ύψους 138.079 ευρώ και

γ) 6/13-3-2017 (Α.Τ.Β. 1546/15-3-2017) για τέλη κυκλοφορίας οχημάτων και πρόστιμα λόγω μη καταβολής, οικονομικών ετών 2002-2013 και 2015, συνολικού ύψους 63.659,50 ευρώ.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

 



Ποιοι και πώς γλιτώνουν φόρους για προκαταβολή μισθού, δάνειο και ΙΧ του εργοδότη


Με 4+1 τρόπους η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να βάλει τέλος στην παγίδα φόρων σε βάρος εργαζομένων από 2016 και μετά. Το υπουργείο Οικονομικών και η φορολογική Διοίκηση βάζουν δικλείδες για να μη πληρώνει υπέρογκα χαράτσια όποιος εργαζόμενος λαμβάνει κουπόνια σίτισης για ταξίδια στην επαρχία.

Ούτε να φορολογείται σάν …golden boy που η εταιρία του έδωσε να οδηγεί «status car» και λιμουζίνες, όποιος οδηγεί (ως απλός σωφέρ ή πλασιέ κλπ) το αυτοκίνητο ή σχολικό ή το mini-van της επιχείρησης όπου εργάζεται.


Τέτοια τραγελαφικά συνέβαιναν από το 2016 και μετά στην Ελλάδα. Νέα εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όμως, συνοψίζει τις αλλαγές που επέφεραν δύο νόμοι τον τελευταίο χρόνο (ν.4646 του Δεκεμβρίου 2019 και ν.4710 του Ιουλίου 2020).

Με βάση την εγκύκλιο του διοικητή ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή που εστάλη προς όλες τις εφορίες:

1. Δεν μπαίνει φόρος σε παροχές σε είδος για τους εργαζόμενους, εάν δεν ξεπερνούν συνολικά τα 300 ευρώ ετησίως.

ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το euro2day.gr :


Φρένο σε προσδοκίες οριζόντιας παρέμβασης για «κούρεμα» χρεών της πανδημίας βάζουν κυβερνητικές πηγές, ανοίγοντας όμως παράθυρο νέων στοχευμένων κινήσεων, μέσω των οποίων θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Ενδεικτική των στοχευμένων κινήσεων είναι η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για «κούρεμα» ενοικίου 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, πολιτισμός, αθλητισμός), με το δημόσιο να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας των ιδιοκτητών (60% του μηνιαίου μισθώματος).

Ο προϋπολογισμός ο οποίος ψηφίστηκε χθες στη Βουλή ενσωματώνει πρόσθετα μέτρα 7,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ενώ προβλέπει και την εισροή κοινοτικών κεφαλαίων 5,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το επόμενο έτος.

ΤΑ 7 "SOS" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ 100-120 ΔΟΣΕΙΣ !!!





Tα 7 κλειδιά που ανοίγουν ξανά την πόρτα των παλιών ρυθμίσεων των 100 και 120 δόσεων για τους οφειλέτες της εφορίας παρουσιάζει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Αναλυτικά:

1.Υποβάλλεται αίτηση επανένταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης.

2. Η επανένταξη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και την 31/12/2020. Η καταληκτική ημερομηνία της αναβιώσασας ρύθμισης επεκτείνεται κατά πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα αναβίωσης.

3. Η αίτηση επανένταξης του οφειλέτη υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή εφαρμογή myBusiness Support της ΑΑΔΕ ( aade.gr/mybusinessupport).Στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ εμφανίζονται οι ρυθμίσεις που σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ απωλέσθησαν κατά την περίοδο Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 .Από αυτές ο οφειλέτης δύναται να επιλέξει τις ρυθμίσεις για τις οποίες επιθυμεί να υποβάλει αίτηση επανένταξης .Σε περίπτωση που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης , η αίτηση υποβάλλεται στην Υπηρεσία ( ΔΥΟ/Ελεγκτικό Κέντρο/ ΕΜΕΙΣ) της οποίας ο προϊστάμενος είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής κατά περίπτωση.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 50% ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ;;;

 


Υπό το φάσμα της βαθιάς κρίσης στην αγορά, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν κατεβάσει ρολά, το click away να αποτελεί σταγόνα στην «έρημο» των πωλήσεων και τον χριστουγεννιάτικο τζίρο να έχει χαθεί οριστικά, το οικονομικό επιτελείο αναζητά νέες ενέσεις ρευστότητας για τα άδεια ταμεία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν την αναδρομική διαγραφή του 50% των φθηνών δανείων που έλαβαν πάνω από 145.000 επιχειρήσεις στους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το σενάριο αυτό προβλέπει ότι θα επιστραφεί στο κράτος το 50% του δανείου, ενώ το άλλο 50% θα θεωρηθεί επιδότηση και θα δοθεί ως δώρο όπως έγινε άλλωστε με την τέταρτη φάση και θα ισχύσει τουλάχιστον για τον πέμπτο κύκλο που αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι «είναι λογικό αίτημα να μην επιστραφεί ένα μεγάλο ποσοστό» για τις τρεις πρώτες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ επικαλούμενος σχετικές αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη στη Βουλή επισημαίνει ότι εξετάζεται ποιο ποσοστό του ποσού που έλαβαν οι επιχειρήσεις στους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν θα επιστραφεί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης σχετικής απόφασης το επόμενο διάστημα. 
SSL Certificates