.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

 


Έλλειψη ανεξαρτησίας, παρεμβάσεις και μεγάλες καθυστερήσεις διαπιστώνουν οι πολίτες ως προς τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, σύμφωνα με έρευνα


Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με την εικόνα που έχουν οι Έλληνες πολίτες για την Δικαιοσύνη στη χώρα μας περιλαμβάνει, η έρευνα που πραγματοποίησε η aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα σημαντικό ποσοοστό των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, δεν τη θεωρεί ανεξάρτητη και πιστεύει ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι πολίτες κρίνουν θετικά τον Θεσμό της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης, αλλά και την προτεινόμενη συνεπιμέλεια των παιδιών.
Έλλειμα εμπιστοσύνης

Το 48,5% των ερωτώμενων απάντησε ότι εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ το 49,9% έδωσε αρνητικές απαντήσεις. Πιο συγκεκριμένα το 13,7% είπε ότι την εμπιστεύεται, το 34,8% ότι μάλλον την εμπιστεύεται, το 28,2% ότι μάλλον δεν την εμπιστεύεται και το 21,7% ότι δεν την εμπιστεύεται. Μεγαλύτερα τα ποσοστά εμπιστοσύνης σε γυναίκες και μεγάλες ηλικίες.



Ζητούμενο η ανεξαρτησία

Στην ερώτηση για το πόσο ανεξάρτητη θεωρείτε την ελληνική Δικαιοσύνη σε μια κλίμακα από το 1 ως το 9, ο μέσος όρος των απαντήσεων βρίσκεται στο 4,64. Από 6-9 βαθμολόγησε το 38,5% των ερωτώμενων, ενώ από 4 και κάτω το 46,7%.


Καθυστερήσεις και παρεμβάσεις

Ως σημαντικότερο πρόβλημα αξιολογούνται οι πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από οικονομικά και άλλα συμφέροντα σε ποσοστό 39,5%, ενώ έπονται οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης (34,4%), οι πολιτικές παρεμβάσεις (16,6%) και το οικονομικό κόστος για να εμπλακείς σε δίκη (7,2%).


Η φτώχεια στο εδώλιο

Μόνο το 27% πιστεύει ότι οι πολίτες έχουν ισότιμη αντιμετώπιση από την ελληνική δικαιοσύνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, οικονομικής κατάστασης κ.λ.π., ενώ διαφωνεί το 70,9%.

Πιο συγκεκριμένα το 24,9% για τους ασθενείς οικονομικά πολίτες, το 29,6% για τους Ρομά, το 28,7% για τους μετανάστες και το 53,3% για τις γυναίκες.


ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates