.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

BLOOMBERG: Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΟ ΑΠΟΘΕΜΑ 410 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ !!!



Κρυμμένος ανά την Κίνα βρίσκεται ένας πακτωλός ρευστότητας μεγαλύτερος από την ετήσια οικονομική παραγωγή της Νορβηγίας.

Οι κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα ανά τη χώρα έχουν αποταμιευμένα συνολικά 2,8 τρισεκατομμύρια γουάν (410 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με ερευνητές της Industrial Bank, και τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από έσοδα που δεν έχουν ξοδευτεί, κέρδη από πωλήσεις γης, φόρους ή κέρδη από κρατικές επιχειρήσεις, αναμενόμενα έσοδα από ομόλογα και άλλες πηγές. Το σύνολο της αποθηκευμένης ρευστότητας ξεπερνά τον στόχο του ελλείμματος του εθνικού προϋπολογισμού των 2,38 τρισεκατομμυρίων γουάν για φέτος.

Αν και όλοι αυτοί οι πόροι είναι μάλλον απίθανο να ξοδευτούν ταυτόχρονα, το τεράστιο μέγεθός τους δείχνει ότι υπάρχει ένα “μαξιλάρι” διαθέσιμο για να προστατεύσει την οικονομία από αναταράξεις λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, πρόσθετη χρηματοδότηση μπορεί να προκύψει από κοινοπραξίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ή από τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με το σημείωμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates