.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΠΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ !!!

 



Εργοδότες που παίρνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από τους εργαζόμενους θα διώκονται ποινικά


Στους εκβιασμούς των εργοδοτών υποχωρούν αναγκαστικά οι εργαζόμενοι, παραδίδοντας τους την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ προκειμένου να μην απολυθούν.

Αλλά και στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία» διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες καθώς οι εργοδότες δήλωναν υψηλότερους μισθούς για να λαμβάνουν υψηλότερες επιδοτήσεις, Το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να βάλει ένα «φρένο» σε αυτά τα φαινόμενα με κυρώσεις που αναμένεται να νομοθετηθούν άμεσα. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες που έλαβε η ΓΣΕΕ όλο αυτό το διάστημα, κάποιοι εργοδότες κλέβουν από τους εργαζόμενους τα 534 ευρώ το μόνο εισόδημα που έχουν για να επιβιώσουν επικαλούμενοι την ανάγκη ρευστότητας για να μη βάλουν λουκέτο.

Οι εκβιασμοί αφορούν στις περισσότερες φορές εποχικούς υπαλλήλους που προσπαθούν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 50 ένσημα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο φετινό εποχικό επίδομα ανεργίας. Αναγκάζονται δηλαδή να χάσουν τα 534 ευρώ παρά να χάσουν την ασφάλιση. Για να σταματήσει αυτά τα φαινόμενα αναλγησίας το υπουργείο εργασίας προωθεί διάταξη, η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης για τους εργοδότες που επιχειρούν να αποσπάσουν την ειδική αποζημίωση από τους μισθωτούς τους σε αναστολή.

Παράλληλα, με άλλη διάταξη, μπαίνει πλαφόν στους μισθούς των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό Συνεργασία , με βάση το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών, δηλαδή τα 6.500 ευρώ. Αυτό συμβαίνει καθώς εντοπίστηκαν δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία που ανέβαζαν τον ονομαστικό μισθό σε εξωπραγματικό ύψος προκειμένου οι επιχειρήσεις να παίρνουν μεγάλες επιδοτήσεις καθώς το πρόγραμμα επιδοτεί το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%. Στην ίδια δέσμη διατάξεων προβλέπεται και η παράταση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως τις 28/2 .

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates