.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΑΛΗΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: ΑΦΗΝΟΥΝ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ & ΧΕΙΜΩΝΑ !!!

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN
Έκοψαν το ρεύμα σε σπίτι σχολικής καθαρίστριας στο Αιγάλεω για το υλλιγγιώδες χρέος των.... 570 ευρώ !!!



Τι μεταδίδει το thepressproject.gr:

Το ρεύμα σε σπίτι λαϊκής οικογένειας στο Αιγάλεω, στο οποίο ζει σχολική καθαρίστρια με την κόρη της έκοψε ο ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με όσα ανέδειξαν οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ. Μάλιστα, είχε επιχειρηθεί να γίνει διακανονισμός για την οφειλή η οποία ανέρχεται περίπου στα 570 ευρώ. Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγάλεω επισκέφτηκε τη σχολική καθαρίστρια εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη.

Όπως ανέδειξε το 902.gr, το ρεύμα σε σπίτι λαϊκής οικογένειας στο Αιγάλεω, στο οποίο ζει σχολική καθαρίστρια με την κόρη της, έκοψε ο ΔΕΔΔΗΕ. Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγάλεω επισκέφτηκε τη σχολική καθαρίστρια εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη.

Η διακοπή του ρεύματος «αποκαλύπτει εκκωφαντικά από τη μία την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που όλη αυτήν την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και από την άλλη τη σταθερή προσήλωση, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων για πλήρη εμπορευματοποίηση του ρεύματος, συνολικότερα της Ενέργειας, αλλά και άλλων αγαθών όπως το νερό» σημειώνουν οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ.

Κατά την ίδια πηγή, η εργαζόμενη όλο το προηγούμενο διάστημα έως και το Σεπτέμβριο ζούσε με το ποσό των 370 ευρώ το μήνα, καθαρίζοντας μόνη της ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα και με την κόρη της ουσιαστικά στην ανεργία, είχε ένα χρέος περίπου 700 ευρώ. Παρά το μισθό πείνας έκανε ό,τι μπορούσε, κατεβάζοντας το ποσό στα 570 ευρώ. Και ενώ έστειλε mail για να κάνει διακανονισμό και ακόμα περιμένει απάντηση, ο ΔΕΔΔΗΕ χωρίς καμία προειδοποίηση προχώρησε στη διακοπή της παροχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς κατήγγειλε ότι στην Αγία Βαρβάρα «πραγματοποιήθηκαν διακοπές ρεύματος από κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ, συνοδεία ΜΑΤ, σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, που περιμένουν αγωνιωδώς να καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, να πάρουν τρόφιμα από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), το Συσσίτιο του Δήμου και φάρμακα από Κοινωνικό Φαρμακείο για την καθημερινή τους επιβίωση, με παιδιά που υποχρεώνονται σε τηλεκπαίδευση από την ίδια την Πολιτεία και αδυνατούν να ανταποκριθούν».



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates