.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

 


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Βγαίνει μια εντολή από την ΑΑΔΕ (παλιότερα από τη ΓΓΔΕ, ακόμα πιο παλιά από το υπουργείο Οικονομικών) προς τις Δ.Ο.Υ και τα ελεγκτικά κέντρα να τρέξουν οι εργαζόμενοι, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να σώσουν ό,τι σώζεται από εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, οι οποίες εάν δεν κλείσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς παραγράφονται. Κλασικά εικονογραφημένα.

Πέρυσι, τέτοια εποχή, για παράδειγμα το σκηνικό είχε παιχτεί κυρίως με τα αναδρομικά που αντιστοιχούσαν σε εισοδήματα του 2013, τα οποία είχαν εισπράξει οι συνταξιούχοι και δεν τα είχαν δηλώσει όπως έπρεπε ή τα είχαν δηλώσει και δεν τα έβλεπε το σύστημα.

Το ίδιο έγινε και φέτος, καταγγέλλουν οι εφοριακοί. Μόνο που φέτος η εικόνα είναι πολύ πιο σύνθετη. Οι εφορίες υπολειτουργούν λόγω της πανδημίας και μέσα σε δέκα εργάσιμες που μένουν για να φύγει η χρονιά, κάποιοι θα πιαστούν στην τσιμπίδα των βιαστικών ελέγχων, άλλοι θα τη βγάλουν λάδι. Πρακτικά δηλαδή, είναι ίσως θέμα τύχης, σαν να παίζεις «31», αν θα μπεις στο στόχαστρο της εφορίας ή όχι.

Πόσοι θα γλιτώσουν λόγω παραγραφής, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όσοι εντοπιστούν την τελευταία ώρα, θα το μάθουν άμεσα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates