.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ !!!

ΛΟΓΩ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ
Για τον Μάρτιο του 2018 έχει προγραμματιστεί η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 45/2014, που θέλει να απορρίπτονται από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) τα οχήματα που εμφανίζουν ανακολουθία στον μετρητή χιλιομέτρων.




Από το Μάρτη του 2018 αναμένεται να ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία 45/2014 σύμφωνα με την οποία θα απορρίπτονται τα οχήματα των οποίων τα κοντέρ έχουν “πειραχθεί”. Κατά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ οι μηχανικοί θα ελέγχουν πιθανή αλλαγή της ένδειξης των χιλιομέτρων που δυστυχώς αποτελεί συνηθισμένη πρακτική των πολιτών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. 

Υπάρχουν ήδη πολλές καταγγελίες εξαπατημένων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που, μετά την αγορά του μεταχειρισμένου τους αυτοκινήτου, διαπίστωσαν μετά από έλεγχο πως η ένδειξη του χιλιομετρητή είχε αλλοιωθεί, ώστε να επιτευχθεί υψηλότερη τιμή μεταπώλησης. Σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε αυτοκίνητα που προέρχονται από το εξωτερικό.


Η διαδικασία στα νεότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα έχει απλοποιηθεί περισσότερο από ποτέ, τόσο όσον αφορά στην αλλοίωση της ένδειξης, όσο όμως και όσον αφορά στην αποκάλυψή της. Οι υπάλληλοι λοιπόν των ΚΤΕΟ θα επιφορτιστούν με έναν ακόμη έλεγχο που δεν αποκλείεται να θέσει εκτός κυκλοφορίας έναν τεράστιο αριθμό αυτοκινήτων, που τις περισσότερες φορές, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους, έχουν υποστεί αλλαγή στον χιλιομετρητή.

Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα μας δεν αποκλείεται ακόμη και να ξεπερνά το 1 εκατ.. Η εφαρμογή της οδηγίας θα προκαλέσει σοκ τόσο στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, όσο και εν γένει στην αγορά αυτοκινήτων.



ΠΗΓΗ: aristeia.online

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates