.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 20 ΔΙΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ APS ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Η συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Alpha, Εθνική, Eurobank και τράπεζα Πειραιώς προεξοφλείται ενόψει της δημιουργίας του Σχήματος Προστασίας Ενεργητικού (Asset Protection Scheme – APS), που αναμένεται να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο και να ενεργοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Στο πλαίσιο των στόχων που έχουν δεσμευθεί έναντι του SSM ότι θα πετύχουν οι τράπεζες έως το 2023, προβλέπονται τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων 25 δις ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το μεγαλύτερο μέρος αυτών των τιτλοποιήσεων εκτιμάται ότι θα γίνει μέσω του APS.

Η καθολική αξιοποίησή του και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανεβάζει το ύψος των κόκκινων δανείων που θα μεταφερθούν στο εν λόγω Σχήμα ίσως και άνω των 20 δις ευρώ με στόχο η δημιουργία του να λειτουργήσει ως καταλύτης για την μείωση των κόκκινων δανείων που έχουν οι τράπεζες στους ισολογισμούς τους, το ύψος των οποίων προσεγγίζει τα 85 δις ευρώ.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα κ. Γιώργος Ζαββός με τον επικεφαλής του SSM κ. Αντρέα Ενρία στη Φρανκφούρτη, η στήριξη του οποίου είναι αναγκαία για την υλοποίηση του APS.

Οι συζητήσεις για το θέμα αναμένεται να κορυφωθούν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την DG Comp, στην οποία έχει αποσταλεί το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η JP Morgan, υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Οικονομικών, που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates