.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-INTRUM: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 80% INTRUM KAI 20% ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Έρχονται χιλιάδες επιστολές σε δανειολήπτες, ενώ όσα δάνεια θα κοκκινίζουν θα μεταφέρονται αυτομάτως στη νέα υπό δημιουργία εταιρεία διαχείρισης !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Δύο χωριστές εταιρείες συστήνουν η Τράπεζα Πειραιώς και το σουηδικό fund Intrum, οι οποίες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Πρόκειται για δύο εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων -η μία θα διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 28 δισ. ευρώ και η δεύτερη τα ακίνητα που έχει ανακτήσει μέσω πλειστηριασμών -ή να αποκτήσει μελλοντικά– γνωστά και ως «REOs». Με αυτό το μέγεθος, η νέα εταιρεία θα αποτελεί τον μεγαλύτερο servicer στην ελληνική αγορά, υποσκελίζοντας την FPS της Eurobank.

Και στις δύο εταιρείες, το 80% του μετοχικού κεφαλαίου θα ανήκει στην Intrum και το 20% στην Πειραιώς, με τη θέση του CEO να καταλαμβάνεται από τον κ. Γιώργο Γεωργακόπουλο, επικεφαλής του Legacy Unit της Πειραιώς από το 2018. Για την ολοκλήρωση του ιδιαίτερα απαιτητικού project εργάζονται πυρετωδώς 12 ειδικές ομάδες εργασίας της τράπεζας, η οποία έχει θέσει την ολοκλήρωσή του deal στην κορυφή της ατζέντας των προτεραιοτήτων της για φέτος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πειραιώς θα ενσωματώσει στο business plan της τα δεδομένα που θα προκύψουν από την υλοποίηση του κρίσιμου έργου, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για πιο ενεργή και αποτελεσματική διαχείριση του επισφαλούς χαρτοφυλακίου της. Το deal εξετάζουν στενά οι εγχώριες και ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές που έχουν δώσει κατ' αρχήν το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τι ισχύει για τα δάνεια που θα μεταφερθούν

Τονίζεται ότι τα «κόκκινα» δάνεια που θα ανατεθούν για διαχείριση στη νέα εταιρεία δεν θα αποσπαστούν από το ενεργητικό της Πειραιώς, κάτι που ισχύει και για τα ακίνητα που αγοράστηκαν από πλειστηριασμό. Αυτό που αλλάζει είναι ότι ανατίθεται η διαχείρισή τους στην εξειδικευμένη εταιρεία η οποία αναμένεται, σύμφωνα με τη λογική της συναλλαγής, να φέρει σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Intrum που αποτελεί ηγέτη της αγοράς στις σκανδιναβικές και υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι οι δανειολήπτες των οποίων τα χρέη θα μεταφερθούν στον servicer θα ενημερωθούν εντός σύντομου διαστήματος από τη σύσταση της νέας εταιρείας με επιστολή, προκειμένου να γνωρίζουν ότι η διαχείριση της απαίτησής τους έχει «αλλάξει χέρια». Το ίδιο ισχύει για κάθε ανάθεση της διαχείρισης ενός κόκκινου δανείου σε εξωτερικό συνεργάτη ή για τη μεταβίβαση των απαιτήσεων σε τρίτο. Στον servicer θα μεταφέρονται και όλα τα νέα δάνεια που «κοκκινίζουν» και πληρούν τις προϋποθέσεις της συναλλαγής.

Σημειώνεται δε ότι οι δανειολήπτες θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, είτε πρόκειται για πληρωμές, υποβολή παραπόνων ή αιτήματα αναδιάρθρωσης/διακανονισμού.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates