.

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ο ΑΦΜ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!! ΕΝΤΟΣ 2 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΜΚΑ !!!




Μέσα σε δύο χρόνια θα έχει καταργηθεί ο ΑΜΚΑ, καθώς αντικαθίσταται από τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Ο ΑΦΜ που, «βαπτίζεται» πλέον Προσωπικός Αριθμός, θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές του πολίτη με το ελληνικό δημόσιο, όπως προβλέπεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Φυσικά και θα υπάρχει νούμερο στις νέες ταυτότητες, αλλά θα είναι ο αριθμός του εγγράφου και όχι ο Προσωπικός Αριθμός με τον οποίο θα συναλλάσσεται ο πολίτης με το δημόσιο. Οσοι πολίτες έχουν ΑΜΚΑ και δεν έχουν ΑΦΜ, η διαδικασία απόδοσης του Προσωπικού Αριθμού θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.


Στην κυβέρνηση εξέταζαν διάφορα σενάρια για το ποιος θα είναι ο Προσωπικός Αριθμός και τελικά κατέληξαν στον ΑΦΜ καθώς από τον ΑΜΚΑ μπορούσε κάποιος να καταλάβει την ημερομηνία γέννησης και την ηλικία του κατόχου (σ.σ. είναι τα πρώτα νούμερα). Στην αρχή κάποιοι δεν ήθελαν τον ΑΦΜ ως Προσωπικό Αριθμό καθώς συνοδεύεται από αρνητικούς συνειρμούς και την πληρωμή φόρων.

Τελικά αποφασίστηκε, όμως, πως είναι ευκολότερη η εφαρμογή του. Ετσι στις νέες ταυτότητες, όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και προχωρήσει το έργο, θα υπάρχουν δύο αριθμοί. Ο αριθμός της ταυτότητας και ο Προσωπικός Αριθμός (δηλαδή ο ΑΦΜ).


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates