.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΗΠΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ FACEBOOK !!!

 


Μια ομάδα πολιτειών των ΗΠΑ υπό την ηγεσία της Νέας Υόρκης ερευνά τη Facebook για πιθανές παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και σκοπεύει να ασκήσει αγωγή εναντίον του γίγαντα των κοινωνικών μέσων την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η καταγγελία θα ήταν η δεύτερη σημαντική αγωγή που θα κατατεθεί εναντίον μιας εταιρείας Big Tech φέτος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυσε την Google της Alphabet τον Οκτώβριο.

Πάνω από 40 πολιτείες σκοπεύουν να υπογράψουν την αγωγή, ανέφερε μια πηγή του Reuters.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, της οποίας οι Επίτροποι συναντήθηκαν την Τετάρτη, θα μπορούσε να υποβάλει σχετική καταγγελία σε δικαστή διοικητικού δικαίου ή σε περιφερειακό δικαστήριο.

Δεν είναι γνωστό τι σκοπεύουν να συμπεριλάβουν οι πολιτείες στην καταγγελία τους.
Ένας ισχυρισμός που συχνά γίνεται εναντίον του Facebook είναι ότι έχει προσπαθήσει στρατηγικά να αγοράσει μικρούς πιθανούς αντιπάλους, συχνά με μεγάλο premium, όπως το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg υποστήριξε στο Κογκρέσο ότι η εταιρεία διαθέτει μια σειρά ανταγωνιστών, συμπεριλαμβανομένων άλλων τεχνολογικών γιγάντων.

Υπερασπίστηκε τις αμφιλεγόμενες εξαγορές όπως το Instagram και το WhatsApp λέγοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων βοήθησε να επεκταθούν από μικρές, ασήμαντες εταιρείες σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η FTC το 2019 ξεκίνησαν αντιμονοπωλιακές έρευνες για τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης την Amazon.com και την Apple.

Λίγο μετά, οι γενικοί εισαγγελείς ενώθηκαν γρήγορα για να ερευνήσουν την Google και το Facebook.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates