.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ CEOs ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: "ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



"Θα είναι τριπλάσια σε σχέση με τα 5 δις ευρώ των σημερινών εκτιμήσεων..."


«Δυστυχώς οι προβλέψεις των CEOs για το ύψος των νέων «κόκκινων» δανείων που θα δημιουργήσει η πανδημία θα διαψευσθούν».

Αυτό λέει στο mononews.gr τραπεζίτης και σημειώνει πως: Οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν «ασφαλείς» προβλέψεις. Σίγουρα όλοι μας δουλεύουμε στην κατεύθυνση τα νέα «κόκκινα» δάνεια να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Όμως θα είναι τριπλάσια σε σχέση με τα 5 δις ευρώ των σημερινών εκτιμήσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστούν σε σύντομο χρόνο και αποτελεσματικά οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος θα αποτυπωθεί τα δύο τρίμηνα που θα ακολουθήσουν τη λήξη των moratorium. Τα νέα «κόκκινα» θα είναι στην περιοχή των 15 δισ. ευρώ, συμπληρώνει.

Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα.

Η ελληνική κυβέρνηση στην κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2021 έλαβε υπόψη το δυσμενές σενάριο που προβλέπει ύφεση 10,5% για το 2020 και ρυθμό ανάπτυξης 4,8% για το 2021 (αναθεωρώντας επίσης επί τα χείρω την αρχική πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,5%).

Αλλά και η κ. Ελκε Κένιχ, επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB) –που είναι η νέα αρχή εξυγίανσης της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης-, πρόσφατα δήλωσε ότι το ύψος των νέων NPL θα εξαρτηθεί από την ένταση της ύφεσης και τη δυναμική της ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας πως η εικόνα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει όταν λήξει η περίοδος των moratorium.

Ένας από τους αστάθμητους παράγοντες που «φοβούνται» οι Έλληνες τραπεζίτες είναι αν τα moratoria –που πάνε σε παράταση και για το πρώτο τρίμηνο του 2021– θα επιτείνουν υπάρχουσες ανωμαλίες σε ότι αφορά την κουλτούρα πληρωμών.

Όπως λένε τραπεζικά στελέχη η μετάβαση στην ομαλή αποπληρωμή θα πρέπει να γίνει σταδιακά, διότι κάποιος που δεν έχει εξυπηρετήσει το δάνειο του για σχεδόν 1 χρόνο θα πρέπει βήμα- βήμα να επανέλθει στην κανονική εξυπηρέτηση.

Ο άλλος παράγοντας είναι πόσοι, συνεπείς προ πανδημίας, δανειολήπτες θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους. Και αυτό επειδή πολλές επιχειρήσεις θα κατεβάσουν ρολά και πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν μέρος των εισοδημάτων τους, ή και να βρεθούν στην ανεργία.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates