.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΟΙΚ: ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΣΜΟΥΣ & ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις απαλλαγής από χρεώσεις για ορισμένα άτομα με αναπηρία.

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για απαλλαγή από το Τέλος Ταξινόμησης και τα Τέλη Κυκλοφορίας ορισμένων κατηγοριών ατόμων με αναπηρία ορίζει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Ειδικότερα στο άρθρο 3 της τροπολογίας επισημαίνεται ότι: «Στην περ. Γ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 (Α’ 166) τροποποιούνται οι υποπερ. Α,β,δ και ε και η περ. γ διαμορφώνεται ως εξής:

« Στους Έλληνες πολίτες και πολίτες άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κατοικία στην Ελλάδα οι οποίοι είναι άτομα με νοητική αναπηρία με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40 ή είναι άτομα με αυτισμό, εφόσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή νοητική αναπηρία ή οργανικό ψυχοσύνδρομο, οι οποίοι εξαιτίας των παθήσεων αυτών έχουν καταστεί ανάπηροι με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοήθειας ή πάσχουν από μεσογειακή αναιμία ή πάσχουν από νεφρική ή ηπατική ή πνευμονική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή είναι νεφροπαθείς ή ηπατοπαθείς ή καρδιοπαθείς μεταμοσχευμένοι ή πάσχουν από συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία) ή κυστική ίνωση ή ομόζυγο κληρονομική υπερχοληστερολαιμία οι οποίοι εξαιτίας των παθήσεων αυτών έχουν καταστεί ανάπηροι με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοήθειας.

Η παρ. 1 εφαρμόζεται για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 και επομένων.»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates