.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΖΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ: ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ 192 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ...ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΣΒΑΛΝΤ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ "ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...
Συνολικές ποινές που φθάνουν τα 192 χρόνια φυλακή επέβαλλε την Τετάρτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 21 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, για την υπόθεση με τις "χρυσές μίζες" των γερμανικών υποβρυχίων, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.




Ωστόσο, οι 20 εκ των καταδικασθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. 

Στη βαρύτερη ποινή καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ στον οποίο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα μόνο στην έφεση του Γαλλοελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλωντ Όσβαλτ ο οποίος ήταν ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση (ύφ’ όρων απόλυση μετά από κάποιους μήνες προσωρινής κράτησης) και πριν από περίπου δυο μήνες έσπασε το «βραχιολάκι» κι έκτοτε καταζητείται.

Βέβαια η ποινή φυλάκισης των 5 ετών που επιβλήθηκε σε αυτόν και σε άλλους 4 καταδικασθέντες είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση περιοριστικοί όροι για να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επιβλήθηκαν εκτός από τον Σωτήρη Εμμανουήλ και στους:

*Αλέξανδρο Αβατάγγελο: Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

*Μιχάλη Ματαντό: Ο εφοπλιστής θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 500.000 ευρώ

*Αντώνης Κάντας και Παναγιώτης Ευσταθίου: Στους δύο καταδικασθέντες, που κρίθηκαν ένοχοι με τις ιδιότητες του πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ και του αντιπρόσωπου εξοπλιστικών στη χώρα μας, αντίστοιχα, επιβλήθηκε ο απαγορευτικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στις εφέσεις των καταδικασθέντων, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Παράλληλα, ωστόσο, ζήτησε για ορισμένους εξ αυτών να επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της καταβολής εγγυήσεων από 600.000 ευρώ μέχρι 200.000 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την αντιδραση των συνηγόρων υπεράσπισης τους, οι οποιοι υποστήριξαν ότι, οι εντολείς τους είναι υπερήλικες (80ρηδες πολλοι από αυτούς) και εντελώς χρεωκοπημένοι.

Αναλυτικότερα, η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί των ποινών είχε ως εξής:

*Κάθειρξη 20 ετών στον Σωτήρη Εμμανουήλ

*Κάθειρξη 15 ετών και φυλάκιση 5 ετών στον Παύλο Νικολαίδη

*Κάθειρξη 15 ετών στον Μιχαήλ Ματαντό

*Κάθειρξη 14 ετών στον Αλέξανδρο Αβατάγγελο

*Κάθειρξη 13 ετών στον Βασίλη Δημητριάδη

*Κάθειρξη 12 ετών στον Γιώργο Αθανασάκη

*Κάθειρξη 10 ετών στον καθένα στους Αντώνη Κάντα και Μιχαήλ Φιλιππίδη

*Κάθειρξη 9 ετών στον Παναγιώτη Ευσταθίου

*Κάθειρξη 8 ετών στον καθένα στους Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη και Ιωάννη Μπέλτσιο

*Κάθειρξη 7 ετών στον καθένα στους Αλέξανδρο Μαδωνή, Δημήτρη Παπαθανασίου και Κωνσταντινο Τζιώτη

*Φυλάκιση 5 ετών στον καθένα στους Γιώργο Πιντέλα, Γιώργο Σκάρλα, Ζαν Κλωντ Οσβαλντ (διαφεύγει), Φάνη Λυγινό, Σπύρο Μεταξά

*Φυλάκιση 4 ετών στον Ιωάννη Μανωλέμη

*Φυλάκιση 3 ετών στον Ελευθέριο Ψευδοοικονόμου



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates