.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

"ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ" ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ: ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 3.500 !!!



Ενώ κάθε μήνα εισάγονται στο ακροατήριο περίπου 140 νέες δικογραφίες...

Πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου παρακολούθησε την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Το έργο αφορά 41 δικαστικούς φορείς Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδος, συνολικού κόστους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που παρέχει υψηλές δυνατότητες με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους δικηγόρους καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους του δικαστικού συστήματος και του φόρτου των δικαστικών υπαλλήλων…».

Την ίδια ώρα ωστόσο το Εφετείο της Αθήνας «βουλιάζει» από υποθέσεις και όπως λένε οι γνωρίζοντες «φως στο τούνελ δεν φαίνεται».

Πάνω από 3500 ποινικές υποθέσεις εκκρεμούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου ενώ κάθε μήνα εισάγονται στο ακροατήριο περίπου 140 νέες δικογραφίες. Εξ αυτών περίπου 42 είναι αρμοδιότητας των Τριμελών Εφετείων και οι υπόλοιπες αφορούν Μονομελή και Πενταμελή Εφετεία καθώς και το Μικτό Ορκωτό.

Όλες αυτές τις υποθέσεις καλούνται να τις βγάλουν εις πέρας ελάχιστοι άνθρωποι που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην τιναχτεί το σύστημα στον αέρα. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι στο Εφετείο της Αθήνας φαίνονται να υπηρετούν 71 αντεισαγγελείς και 25 εισαγγελείς.

Στην πραγματικότητα όμως τη δουλειά βγάζουν πολλοί λιγότεροι καθώς 8 αντεισαγγελείς είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, δύο απουσιάζουν λόγω ανωτέρας βίας και άλλοι 3 λόγω προβλημάτων υγείας. Από τους εισαγγελείς εφετών 2 είναι αποσπασμένοι στην ΕΥΠ και μία, η κ.Μαριάννα Ψαρουδάκη είναι η επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates