.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ 4.000.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ !!!

ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Στον εισαγγελέα το πόρισμα !!!




Για το έλλειμμα των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που εντόπισε το μεικτό κλιμάκιο επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στον ΟΚΑΝΑ μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η Μαρία Παπασπύρου.

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ότι «ο ΟΚΑΝΑ ισχυρίστηκε ότι υπήρξε υποχρηματοδότηση κατά 5.750.000 ευρώ, όμως βλέπουμε να μην έχουν πάει στον ΟΚΑΝΑ τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν πήγαν εκεί, εάν δαπανήθηκαν αλλού, δεν υπάρχουν οι συναφείς εγκριτικές αποφάσεις του υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση προκύπτει διαφορά του χρηματικού ποσού που ο ΟΚΑΝΑ αναφέρει ότι δεν απέδωσε στα κέντρα πρόληψης και αυτό προέκυψε από τον έλεγχο του κλιμακίου».

«Διαπιστώνουμε ότι στα κέντρα πρόληψης δεν πήγαν αυτά τα 4 εκατομμύρια ευρώ που ήταν προγραμματισμένα να πάνε. Όταν υπάρχει υποχρηματοδότηση κάνεις περικοπές, δεν κάνεις δαπάνες... Το πρόβλημα είναι ότι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ δεν ξέρουν που έχουν πάει. Τα στοιχεία αυτά πάνε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα διαφθοράς».

«Το 2013 δόθηκε εντολή ελέγχου στο ΣΕΥΥΠ. Από το 2013 έβγαλε την εντολή 1.10.2015 αλλά δεν έγινε τίποτα. Συγκρότησα μεικτό κλιμάκιο ελέγχου για να γίνει ο έλεγχος. Η υπόθεση είναι σε ανακριτή, το πόρισμα θα πάει εκεί για να τον βοηθήσει».

Τέλος, η κ. γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης επισήμανε ότι «στη συνέχεια, θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος στον ΟΚΑΝΑ για να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει».


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates