.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΡΚΟ: ΔΙΟΡΙΑ 2 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ !!!

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή καλεί την Ελλάδα εντός δύο μηνών να ανακτήσει τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 135,8 εκατ. ευρώ.



Έσκασε η βόμβα της ΛΑΡΚΟ καθώς όπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδασχετικά με τη μη εφαρμογή από την χώρα της απόφασης του Δικαστηρίου της 9ης Νοεμβρίου 2017 (υπόθεση C-481/16, Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας).

Με την απόφαση αυτή, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για μη εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης της Επιτροπής της 27ης Μαρτίου 2014, η οποία υποχρέωσε την Ελλάδα να ανακτήσει από την "LARCO General Mining and Metallurgical Company SA" παράνομη και ασυμβίβαστη ενίσχυση ύψους 135,8 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω ενίσχυση χορηγήθηκε στην ΛΑΡΚΟ με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων και εισφορών κεφαλαίου.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει δύο μήνες τώρα να απαντήσει και να αποδείξει ότι έχει πραγματοποιηθεί η ανάκτηση της ενίσχυσης. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ ζητώντας από αυτό να επιβάλει κατ 'αποκοπή πρόστιμο και οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα.


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates