.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΡΥΘΜΙΣΤΕ Ή ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ...
Την ίδια ώρα μπαίνουν στο στόχαστρο των θεσμών πλειστηριασμοί, νέο θεσμικό πλαίσιο και εξωδικαστικός συμβιβασμός !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Στο επίκεντρο των Θεσμών για τις τράπεζες τίθεται ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος 4605/2019, μαζί με τους πλειστηριασμούς και τον εξωδικαστικό μηχανισμό θα τεθούν στο τραπέζι της συνάντησης των διοικήσεων των τραπεζών με τους επικεφαλής των Θεσμών την ερχόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του NPL Committee των τραπεζών με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών προκειμένου να δοθεί μία πρώτη εικόνα για τη λειτουργία των θεμάτων αυτών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συζήτηση σε βάθος, παρά μόνο συλλογή απολογιστικών στοιχείων. Σήμερα, τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών συνεχίζουν τις επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής πλευράς με αντικείμενο τραπεζικού ενδιαφέροντος τις αδυναμίες της πλατφόρμας για την πρώτη κατοικία και τις αδυναμίες του εξωδικαστικού μηχανισμού, καθώς και τις προτεινόμενες βελτιώσεις. Επίσης αναμένεται να συζητηθεί, σε ένα προκαταρκτικό στάδιο, το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει από το 2020 το νέο πλαίσιο για την πτώχευση ιδιωτών.

Οι επαφές της σημερινής ημέρας έχουν στο "μενού", εκτός τραπεζών, τις 120 δόσεις (σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι θεσμοί εκτιμούν ότι το μέτρο θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 200 εκατ. ευρώ, ενώ ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζει η ελληνική πλευρά) και την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για φορολογικές οφειλές την οποία η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει μέχρι και τις 48 δόσεις (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί αποδέχονται την επέκταση αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα τεθούν κριτήρια, τα οποία θα ισχύουν από την πρώτη κιόλας δόση).

Επί του παρόντος, το μείζον ενδιαφέρον για τις τράπεζες πέφτει στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσω της οποίας αναμένεται να ρυθμιστούν στεγαστικά δάνεια 10 δισ. ευρώ. Χθες η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της στο αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για την κρατική επιδότηση των δανείων που θα κριθούν επιλέξιμα προς ρύθμιση από την πλατφόρμα, συμπληρώνοντας έτσι το βασικότερο στοιχείο – κίνητρο για τη λειτουργία του νόμου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών και σε εξαιρετική συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στη ρύθμιση λειτουργεί αποτελεσματικά, οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και οι πρώτες 10 ρυθμίσεις έχουν ολοκληρωθεί. Όπως πρόσθεσε, η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200.000 ευρώ στην τριετία σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό de minimis.

Μιλώντας στο Capital.gr, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, τονίζει ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του νόμου 4605/2019 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα δάνειά τους, λαμβάνοντας και επιδότηση της μηνιαίας δόσης μέχρι 50% και διασφαλίζοντας την πρώτη κατοικία τους από πλειστηριασμό. "Οι δανειολήπτες μπορούν να απαλλαγούν από τον βραχνά του χρέους, ρυθμίζοντας τα δάνειά τους με μια πραγματικά πολύ χαμηλή δόση, προσαρμοσμένη στις οικονομικές τους δυνατότητες. Και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η δυνατότητα που δίνει ο νόμος και στους επιτηδευματίες που πήραν επιχειρηματικό δάνειο, βάζοντας υποθήκη την πρώτη κατοικία. Και αυτοί πρέπει να σπεύσουν στην πλατφόρμα εφόσον πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής, προκειμένου να εξασφαλίσουν προστασία της πρώτης κατοικίας τους και ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου τους με επιδότηση 30% της μηνιαίας δόσης", αναφέρει ο κ. Κουρμούσης.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει "εκστρατεία" ενημέρωσης των οφειλετών πελατών τους για τον νόμο 4605/2019, καθώς αυτός συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για τη ρύθμιση των δανείων τους την οποία δεν πρέπει να χάσουν. Η επισήμανση αυτή γίνεται από τις τράπεζες, καθώς το πλαίσιο αναγκαστικής εκτέλεσης θα εφαρμοστεί πολύ αυστηρά στο άμεσο μέλλον για την είσπραξη οφειλών και αναμένεται απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates