.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΟ FUND FORTRESS ΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !!!

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 45.000.000€ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Το Fortress σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την εξαγορά των δανείων της Καραϊσκάκης Α.Ε. !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο ανοικτό μέτωπο της εκποίησης των αθετημένων και καταγγελμένων δανείων της «Γεώργιος Καραϊσκάκης Α.Ε.», το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το fund του Fortress είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την εξαγορά των δανείων της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 2003, αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και την εκμετάλλευση του πειραϊκού γηπέδου που χρησιμοποιεί σαν έδρα της η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες όταν και οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να βάλουν μπροστά το σχέδιο με την κωδική ονομασία «project kick». Ο πρώτος κύκλος του οποίου ολοκληρώθηκε με το δυνητικό ενδιαφέρον που εξέφρασαν τέσσερα με πέντε funds.

Από αυτά, εκείνο που αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής και είναι ήδη σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες είναι το αμερικανικό fund Fortress, το οποίο διαθέτει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 40,9 δισ. δολαρίων, έχοντας ως ιδιοκτήτη τον Γιαπωνέζο μεγιστάνα Μασαγιόσι Σον.

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται από πλευράς του fund να γίνει η δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά των δανείων. Με την τελική κρίση να την έχουν οι πιστώτριες τράπεζες.


Τα «κόκκινα» δάνεια της Καραϊσκάκης Α.Ε. έχουν ως εξασφάλιση την εκμετάλλευση όλων των εγκαταστάσεων του ομώνυμου γηπέδου.

Όπως είναι ευνόητο, η τελική «ετυμηγορία» θα προέλθει από το ύψος του «κουρέματος» που θα γίνει σε αυτά τα δάνεια, τα οποία και πηγάζουν από το μεγάλο ομολογιακό που χορηγήθηκε το 2008.

Στις αρχές της εφετινής χρονιάς, η Eurobank ως επικεφαλής των ομολογιούχων προχώρησε στην καταγγελία του ομολογιακού, κάνοντας άμεσα απαιτητό όλο το ποσό της οφειλής η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της «Καραϊσκάκη Α.Ε.» ήταν 45,3 εκατ. ευρώ. Ποσό που αφορά εκτός από το κεφάλαιο και τους τόκους, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 2 εκατ. τον χρόνο, ενώ παράλληλα υπάρχει και πρόσθετο κόστος από τους τόκους υπερημερίας που έχουν επιβληθεί.

Οι πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του γηπέδου, έχουν προχωρήσει στην αποδέσμευση ενός μέρους από τα εισπραττόμενα ποσά της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates