.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ;;; ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ 67 ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ
Όσο για την ανταποδοτικότητα των φόρων...εδώ απλώς γελάμε !!!



Πολλές αλήθειες στο παρακάτω άρθρο του capital.gr :

Η αισχροκέρδεια του κράτους στα καύσιμα παραμένει!!

Του Γιώργου Κράλογλου

Δέκα χρόνια κρίσης και καμιά κυβέρνηση δεν σκοτίσθηκε για τα 67 ευρώ φόρους, σε κάθε 100 ευρώ καύσιμα. Αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια; Τι είναι...

Την πρόχειρη απάντηση την ξέρουμε. Υπάρχουν και άλλα κράτη - μέλη στην Ε.Ε. που πληρώνουν ίδιους φόρους. Η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία είναι πάνω από την Ελλάδα, αφού οι καταναλωτές πληρώνουν 70-72 ευρώ στο κράτος για κάθε 100 ευρώ καυσίμων. Για την Ελλάδα όμως, που βρίσκεται αμέσως μετά, η τρίτη στην Ευρώπη σε κρατική αισχροκέρδεια, δεν λέει κανείς τίποτε.

Και τι άλλο δεν μας λένε, για το αισχρό και εντελώς αδικαιολόγητο κρατικό χαράτσι του περιβόητου ειδικού φόρου. Ότι σε όλους τους άλλους της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει αυτό που για εμάς είναι άγνωστο... Η ανταποδοτικότητα των φόρων.

Είναι δε τέτοιας μορφής η ανταποδοτικότητα φόρων που ασφαλώς και κάνει, τους καταναλωτές, στις άλλες 2-3 χώρες πάνω από εμάς, τουλάχιστον να μην αγριεύουν. Γιατί τους φόρους τους και τους κόπους τους βλέπουν σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής τους ζωής.

Εμείς τι βλέπουμε από το ελληνικό κράτος-νταβατζή, όταν βουτάει πάνω από 1 ευρώ σε κάθε λίτρο βενζίνα ή πετρέλαιο για κίνηση, ή για λειτουργία της γεννήτριας που βάλαμε, γιατί η ΔΕΗ είναι κρατικό μονοπώλιο και κάνει ό,τι της γουστάρει με το ηλεκτρικό μας.

Αλήθεια, που πάνε τα 67 ευρώ φόροι στα καύσιμα των 100 ευρώ, που φθάνουν τόσο ψηλά (σημειώστε), επειδή δεν πληρώνουμε μόνο τον γνωστό ειδικό φόρο καυσίμων. Πληρώνουμε και ΦΠΑ, βεβαίως-βεβαίως, επί του συνόλου των 2-3 άλλων χαρατσιών... και έτσι ράβουμε... το τελικό φορολογικό κουστούμι.

Αισθάνεται κανείς πως του επιστρέφουν ανταποδοτικά στην τσέπη του αυτά που του βουτάνε, με το έτσι θέλω, τα κρατικά μονοπώλια στην παραγωγή καυσίμων ή στην παραγωγή ρεύματος από πετρέλαιο και φυσικό αέριο;

Αν με τους 70.000 Καρανίκες (που έχωσαν στο κράτος, ως μετακλητούς, μόνο τα χρόνια της κρίσης), είναι εντάξει με την ανταπόδοση των φόρων και στα καύσιμά μας... να μας το πουν τα συμφωνήσουμε και εμείς ως ιθαγενείς, όταν χορεύουμε για κάθε αλλαγή κυβέρνησης.

Γιατί στο "Μπανανιστάν", που ακούει και στο όνομα Ελλάδα, καταλάβαμε (τα 45 χρόνια της μεταπολίτευσης), ότι οι φόροι μας, από την αισχροκέρδεια του κράτους -νταβατζή στα καύσιμα μέχρι και ο "πονεμένος φόρος" αλληλεγγύης... πηγαίνουν κατά 80% στις δουλειές που κάνουν τα κόμματα με τους πελάτες τους. Και 20% ως δημόσιες επενδύσεις της ελληνικής σοβιετίας στους συναδέλφους νταβατζήδες. Αυτούς της κρατικοδίαιτης διαπλοκής.

Άρα πώς θα μαζευτούν όλα αυτά τα λεφτά, αν δεν γδύσουν τους ιθαγενείς στην πράξη. Κατά τα άλλα μένουμε στα λόγια, στα σχήματα, στα οράματα και στις διώξεις...

Και εδώ είναι που δεν ξέρουν να κρυφτούν. Να κρύψουν το απαίσιο δούλεμα που γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια όπου στέριωσε και γιγαντώθηκε το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Οι δε (παντός είδους και καιρού) "χορηγοί λαθρέμποροι" έχουν τέτοια δύναμη που εξαφάνισαν και τις κάπου 30 μελέτες πάταξη τους...

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Χρειάζεται όμως να τα επαναλάβουμε σήμερα που βγήκαν πάλι τα σπαθιά σφαγής της αισχροκέρδειας... στα καύσιμα καθώς το καμουφλάζ του κράτους (όταν χρειάζεται να αποδείξει το κυνήγι του λαθρεμπορίου στα καύσιμα) είναι το δήθεν αδέκαστο... σύστημα εισροών και εκροών στα πρατήρια καυσίμων. Το σύστημα που δήθεν μας έσωσε από τους απατεώνες.

Δεχόμαστε, καλόπιστα, τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την παρακολούθηση της αγοράς και το κυνήγι του νέου κύματος απατεωνιάς στα καύσιμα, με αφορμή τα συμβαίνοντα, τόσο δίπλα μας όσο και στους προμηθευτές του 100% του πετρελαίου που καταναλώνουμε.

Καλά τα λόγια και οι όποιες προθέσεις των αρμοδίων, αλλά δεν δόθηκαν όλες οι απαντήσεις. Και δεν θα δοθούν όσο συνεχίζουμε να πληρώνουμε 67% φόρους στα καύσιμα και το λαθρεμπόριο καυσίμων να μένει στο ύψος και το βάθος του κεφαλαιοποιώντας και επενδύοντας τα 250 εκατ. ευρώ που κλέβει από τον κορβανά (τόσα δέχονται οι Εταιρίες του χώρου αλλά εμείς επιμένουμε ότι ξεπερνούν και τα 350 εκατ. ετησίως, εδώ και 30 χρόνια). Εκτός αν στο πίσω μέρος του κεφαλιού των αρμοδίων, που βλέπουν συγκρατημένες τιμές στην αγορά, βρίσκεται η κουτοπονηριά, πως τελικά τις ισορροπίες θα τις φέρουν τα φθηνά λαθρεμπορικά καύσιμα... Εσείς τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates