.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΔΕΗ: ΣΤΗΝ QUALCO ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!!

ΕΝΩ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ προαναγγέλλει αυξήσεις στα τιμολόγια !!!




ΔΕΗ: Σήμερα εγκρίνει τη σύμβαση με Qualco για να εισπράξει 170 εκατ. ευρώ

Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΗ η σύμβαση με την Qualco, μετά την ανακήρυξή της ως νικητή στον προ μηνός σχετικό διαγωνισμό για τον δεύτερο εισπρακτικό γύρο.

Η κοινοπραξία υπό την Qualco απαρτίζεται από τις IBM Hellas Α.Ε, Deutshce Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions Α.Ε, KPMG, ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. και Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος & Συνεργάτες, διαχειρίζεται ήδη χαρτοφυλάκιο ληξιπρόθεσμων χρεών της ΔΕΗ, καθώς είχε κερδίσει τον πρώτο αντίστοιχο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί τον Νοέμβριο του 2017.

Έως σήμερα έχει εισφέρει στα ταμεία της ΔΕΗ ποσό άνω των 300 εκατ. ευρώ σε μετρητά, ενώ ταυτόχρονα έχει εξασφαλίσει διακανονισμούς της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση, που εγκρίθηκε χθες από το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ, πρέπει να εγκριθεί και από το Δ.Σ. της επιχείρησης, που πραγματοποιείται σήμερα και αφορά την ανάθεση για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια σύμβασης της Qualco είναι 30 μήνες και η αμοιβή της συναρτάται από τις οφειλές που αυτή θα ανακτήσει, με το στόχο εισπράξεων στα 170 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της σύμβασης η αμοιβή της Qualco εξαρτάται από το ποσό είσπραξης που θα πετύχει: Αν πετύχει για ποσό 125 εκατ. ευρώ από ενεργούς πελάτες, η κοινοπραξία θα αμειφθεί με το 8% (δηλαδή με 10 εκατ. ευρώ), για ποσό 25 εκατ. ευρώ με οφειλή έως 2.000 ευρώ θα εισπράξει το 12% (δηλαδή 3 εκατ.), ενώ για ποσό 20 εκατ. ευρώ με οφειλή όμως άνω των 2.000 ευρώ, η Qualco θα βάλει το 10% του ποσού στα ταμεία της (δηλαδή 2 εκατ.).

Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ στη χαμηλή τάση αγγίζουν τα 1,7 δισ., και μαζί με τις διακανονισμένες οφειλές, το σύνολο ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ.

Ανοίγει ο δρόμος για την τιτλοποίηση

Η σύμβαση με την Qualco εξασφαλίζει σταδιακά την πολυπόθητη ρευστότητα για τη ΔΕΗ αλλά ανοίγει και το δρόμο για περισσότερη ρευστότητα αφού είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η τιτλοποίηση οφειλών.

Κι αυτό γιατί η σύμβαση με πιστοποιημένη και εξειδικευμένη εταιρεία είσπραξης οφειλών όπως η Qualco, είχε τεθεί από τις τράπεζες ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να προχωρήσει η τιτλοποίηση, από την οποία η ΔΕΗ φιλοδοξεί να εισπράξει, σύμφωνα με τα όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει ο επικεφαλής της Μ.Παναγιωτάκης, περί τα 400 εκατ. ευρώ. Η τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έκανε λόγο ανοιχτά ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης

Ζήτημα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ τέθηκε στο συνέδριο του Economist, τόσο από τους εκπροσώπους της επιχείρησης όσο και από την αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Ανδριώτης σημείωσε πως «καταλαβαίνω την κυβέρνηση, τόσο την προηγούμενη όσο και την παρούσα που δεν θέλουν να μετακυλιστεί η αύξηση του κόστους στους καταναλωτές. Αν είχε γίνει αυτό στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, η ΔΕΗ θα μπορούσε να εκδώσει ομολογιακό δάνειο με ικανοποιητικούς όρους».

«Η αύξηση του κόστους για τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και για το φυσικό αέριο δεν καλύπτεται από τα τιμολόγια και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ», πρόσθεσε.


ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates