.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η DEUTSCHE BANK ;;; ΤΑ FUNDS ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ !!!




Νέα Lehman Brothers η Deutsche Bank ;;; Bank run από τα μεγάλα funds !!!


Η RenTec δίνει την εικόνα ενός εξαιρετικού hedge fund, δεδομένου ότι εντοπίζει τις τάσεις (ακόμα και αν είναι προφανώς σαφείς) αρκετά νωρίτερα από όλους τους άλλους.
Αυτό συνέβη με την Deutsche Bank, όταν όπως αναφέρθηκε πριν από δύο εβδομάδες, το fund τράβηξε τα μετρητά από το γερμανικό κολωσσό, ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου κινδύνου, λίγες μόλις ημέρες πριν από την πλήρη – και για πολλούς, καταστροφική - αναδιάρθρωση που αποκαλύφθηκε και θα οδηγούσε σε μια ριζικά διαφορετική τράπεζα από αυτή που γνωρίζουμε.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα που η RenTec αποχώρησε και τα ερωτηματικά σχετικά με τη βιωσιμότητα της Deutsche Bank αιωρούνται, όλοι οι άλλοι που διαθέτουν περί τα 45 τρισ. σε παράγωγα προϊόντα, αποφάσισαν να μειώσουν κι εκείνοι τον κίνδυνο στην Deutsche bank.
Οι πελάτες της Deutsche Bank, κυρίως τα hedge funds προκάλεσαν πανικό που κορυφώθηκε με απόσυρση 1 δισεκ. δολαρίων ημερησίως από την τράπεζα.

Ως αποτέλεσμα της σύγχρονης εκδοχής αυτού του πανικού από αντισυμβαλλόμενους που τραβούν τη θέση τους από την Deutsche Bank λόγω ανησυχιών, κάτι σαν την Lehman, η Deutsche Bank εξετάζει πώς να μεταφέρει περίπου 150 δισ. ευρώ από τα υπόλοιπα που τηρούνται στην κεντρική μονάδα μαζί ενδεχομένως με εκατοντάδες άτομα προσωπικού, στον γαλλικό τραπεζικό όμιλο BNP Paribas.

Ένα πρόβλημα, όπως επισημαίνει το Bloomberg, είναι ότι μια τέτοια αναγκαστική προσπάθεια αλλαγής των αντισυμβαλλομένων θα ήταν μάταιη, καθώς οι πελάτες έχουν ήδη αποφασίσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να παραμείνουν στην Deutsche Bank και σίγουρα προτιμούν να προχωρήσουν στις δικές τους επιλογές.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates