.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΑΑΔΕ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ !!!


Με απόφαση της ΑΑΔΕ διευρύνονται τα όρια με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου

Διευρύνονται τα όρια για την ηλεκτρονική χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας. Αυτό προβλέπει απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Με την απόφαση τροποποιείται το πλαίσιο έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου και διευρύνονται οι περιπτώσεις χορήγησης του αποδεικτικού μέσω διαδικτύου. Στόχος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και τη διευκόλυνση των συναλλαγών, με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Ειδικότερα, με την απόφαση καθίσταται δυνατή η ηλεκτρονική χορήγηση του αποδεικτικού ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου στις περιπτώσεις, που ο αιτών το αποδεικτικό έχει: α) συνολικές βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 5.000 ευρώ, εφόσον δεν εκκρεμεί εντολή ελέγχου για τον αιτούντα και β) συνολικές βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 30 ευρώ. 
Στις περιπτώσεις αυτές, δεν απαιτείται η αναγραφή του ακινήτου, το οποίο θα μεταβιβαστεί ή επί του οποίου θα συσταθεί εμπράγματο δικαίωμα, στην αίτηση και το αποδεικτικό ενημερότητας. 

Η απόφαση αυτή ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates