.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΖΕΣ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΓΙΑ ΜΙΖΑ 2.800.000 ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ
Την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου προτείνει εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.



Ο εισαγγελικός λειτουργός, συγκεκριμένα, ζητεί οι Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου να δικαστούν για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Η κατηγορία αφορά μίζα ύψους 2.835.197 ελβετικών φράγκων που φέρεται να εισέπραξε ο προφυλακισμένος πλέον πρώην υπουργός από την THALES NEDERLAND B.V. για την ανάθεση στην γαλλική εταιρεία το 2003 του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως προέκυψε από την δικαστική έρευνα το επίδικο «δώρο» αποτελεί μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα.

Εδώ θα πρέπει να τονισιθεί, πως ο ίδιος ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται προτάσσοντας τον ισχυρισμό ότι η επίμαχη σύμβαση ήταν επωφελής για το Ελληνικό δημόσιο.

Ωστόσο, επιχειρηματίας, συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, κατά την απολογία του έχει παραδεχτεί ότι το 2002 και το 2003 έβγαλε στο εξωτερικό 2,5 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελβετία, υποστηρίζοντας όμως σε ότι αφορά τον ίδιο πως δεν γνώριζε την προέλευσή των χρημάτων.

Τώρα τον τελικό λόγο για το αν θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου τον έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί σχετικά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates