.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΈΣ : ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ένας από τους πιο διαδεδομένους κοινωνικούς αυτοματισμούς, που καλλιεργήθηκαν από τράπεζες, ΜΜΕ και δανειστές στην Ελλάδα των Μνημονίων, είναι αυτός μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών ακινήτων.

Με κάποιους ενοικιαστές, σχεδόν να ποινικοποιούν το δικαίωμα στην ιδιοκτησία που αποκτήθηκε με ένα στεγαστικό δάνειο ή που ανακαινίστηκε με ένα επισκευαστικό, κατηγορώντας τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που νοικιάζουν ότι έκαναν μεγαλύτερα βήματα από τα πόδια τους, ότι ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους, κλπ ….κλπ.... και ότι, εν τέλει, ευθύνονται δήθεν αυτοί, επειδή δεν εξυπηρετούν πλέον τα δάνειά τους, για το γεγονός ότι οι τράπεζες, παρά τα 200 τουλάχιστον Δις των ανακεφαλαιοποιήσεων και των εγγυήσεων ΕΔ που έλαβαν για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, λειτουργούν ακόμη σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, απομυζώντας τον κρατικό κορβανά όπως οι προβληματικές επιχειρήσεις της 10ετίας του 80'. 


Κορόιδο είμαι εγώ που δεν πήρα σπίτι με δανεικά;;; ..... Τι τόθελε ο ξεβράκωτος το σπίτι στα νότια προάστια;;; .....  κλπ .... κλπ ..... είναι τα πιο δημοφιλή επιχειρήματα του συγκεκριμένου κοινωνικού αυτοματισμού, που παρήγαγαν, μεταξύ άλλων, τα μνημόνια. 

Και με το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτητών, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια των Μνημονίων, να κατηγορούν οριζοντίως τους ενοικιαστές που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και πέτυχαν, με δικαστικές αποφάσεις, την μείωση των ενοικίων τους, ότι ευθύνονται δήθεν αυτοί για το γεγονός ότι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, αφού, ενώ τα μισθώματα που εισπράττουν μειώθηκαν, οι δόσεις των στεγαστικών δανείων, ο ΕΝΦΙΑ και το σύνολο όλων των λοιπών υποχρεώσεων που αφορούν την ακίνητη περιουσία τους, παρέμειναν αμετάβλητα. 

Και δώστου και αυτοί επιχειρήματα με ξεβράκωτους, κατσαπλιάδες, λαμόγια,  κλπ .... κλπ .... κοσμητικά της νεοελληνικής γλώσσας που διδάσκεται στα reality shows της ελληνικής τηλεόρασης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τίποτε από τα δυο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού, οι πάσης φύσης κοινωνικοί αυτοματισμοί, είναι κοινά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, που επινοήθηκαν από τους υπαίτιους της κρίσης, προκειμένου, έτσι, αντί να πληρώσουν τον λογαριασμό της αυτοί οι ίδιοι, να τον στείλουν σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ακινήτων, που τυφλωμένοι από την λάμψη τους, στράφηκαν ο ένας κατά του άλλου, αντί να στραφούν, όλοι μαζί, κατά όλων εκείνων που τους έκλεψαν την ζωή και την αξιοπρέπεια, υποθηκεύοντας ακόμη και το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών τους ……


ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ;;;
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/monopoly.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates